نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 237557
نقدی بر فیلم "کلاشینکف" / سقوط
بخش تعاملی الف - محمد سجاد عمران
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۰۴
توقع من از فیلم کلاشینکف بسیار بالا بود و تصور می کردم قرار است فیلمی در حد و اندازه های گشت ارشاد و یا حتی بهتر از آن را در سینما ببینم. اما این تصور در همان دقایق ابتدایی فیلم نقش برآب شد.

مهم ترین و اساسی ترین ضعف فیلم مربوط به فیلمنامه است. فیلمنامه ای که پر از حفره های داستانی است؛ رابطه خویشاوندی بین شخصیت های فیلم از همان ابتدا گنگ است و تا پایان نیز به طور واضح مشخص نمی شود. گویا قرار است ما خودمان حدس بزنیم این پسر با فلان مرد یا فلان دختر چه نسبتی دارد؟ یا نحوه برخورد فرزندان مقتول با عادل (ساعد سهیلی) ؛ معلوم نیست چرا تلاش دارند عادل را پیدا کنند؟ آیا می خواهند او را تحویل پلیس دهند؟ می خواهند او را بکشند؟ می خواهند فقط کتکش بزنند و بعد او را رها کنند؟! در واقع آن ها هم همه این کار ها هم می خواهند انجام دهند و هم نه! یا این که چگونه رضا عطاران که هیچ گونه آشنایی نزدیکی با عادل ندارد این گونه سینه چاک او می شود و حاضر است برای نجات او اسلحه به دست بگیرد و یا از صرافی پول سرقت کند؟ هیچ دلیل منطقی برای این رفتار های رضا عطاران وجود ندارد. از این دست حفره ها در فیلمنامه فراوان به چشم می خورد.

نقطه ضعف دیگر فیلم مربوط به بازیگری است. بازی ساعد سهیلی در دقایق ابتدایی فیلم به عنوان مثال در بانک و یا در درمانگاه به شدت تصنعی و به دور از هرگونه حس نگرانی و یا هر حس دیگری است. همین بازیگر در ((گشت ارشاد)) در کنار بازیگران دیگری همچون حمید فرخ نژاد بازی فوق العاده ای از خود ارائه دادند اما هیچ نشانی از آن بازی های درخشان در این فیلم وجود ندارد.

نکته دیگر درباره این فیلم است که به هیچ وجه تکلیفش از جهت ژانر مشخص نیست. گویا خود فیلمساز هم نمی داند قرار است کمدی بسازد یا درام؟ کمدی ((کلاشینکف)) برخلاف ((گشت ارشاد)) که کمدی اش به کاملا به اندازه و در خدمت داستان فیلم بود به شدت سطحی و سخیف است. به نظر می رسد شوخی های موجود در فیلم که عمدتا شوخی های کلامی است صرفا برای این است که تماشاگر را به هر قیمتی بخنداند تا شاید بتواند رضایت نسبی او را بدست آورد.

کارگردانی این فیلم هم مانند دیگر بخش های فیلم به شدت ضعیف است و کارگردان که شاید در تلاش بوده است تلفیقی از کمدی و درام را در این فیلم بسازد نه موفق به ساخت کمدی می شود و نه درام. برای مثال سکانسی که رضا عطاران در مقابل گرمابه دست به اسلحه می شود را در نظر بگیرید. این سکانس بیشتر از این که بتواند تماشاگر را ملتهب کند، همانند یک کمدی تلویزیونی است. این جاست که کارگردان تلاش می کند ضعف در اجرا را با موسیقی بپوشاند. موسیقی ای که هرگز با آن چه در فیلم می گذرد سنخیتی ندارد.

ضعف های فیلم به همین جا ختم نمی شود؛ برای مثال چگونه صورت عادل پس از این که تا سر حد مرگ از چند نفر کتک خورده است به سرعت بهبود می یابد گویی که هیچ گونه حادثه ای رخ نداده است؟!

آنچه من در این جا مطرح کردم تنها بخشی از نقاط ضعف فیلم بود اما به همین مقدار بسنده می کنم.

در پایان باید اشاره کنم ((کلاشینکف)) برای کارگردانی همچون سعید سهیلی که ((گشت ارشاد)) را ساخته است یک سقوط به تمام معنا محسوب می شود.
۱۳۹۳/۰۷/۰۸ ۰۹:۳۶
 
 
کلمات کلیدی : محمد سجاد عمران
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۳ ۱۱:۴۵:۱۲
اصلا فیلم خوبی نبود (2311098) (alef-3)