توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 240481
لطفا منتقدین هم بخوانند
بخش تعاملی الف - نیما نوربخش
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : جمعه ۱۴ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۰۶
پس از صحبت‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با اعضای هیئت دولت در رابطه با نوع انتقادهایی که از دولت صورت می‌گیرد فرمودند: « آقای رئیس‌جمهور از برخی انتقادها ناراحت‌اند که البته در برخی موارد هم واقعاً حق با ایشان است و برخی انتقادها، تند و گاهی غیرمنصفانه هستند.»، شاید بد نباشد گروه‌های سیاسی فعال کشور امروز این سؤال را از خود بپرسند، که ایشان کدام انتقادها را نامناسب و آن‌ها را عامل ناراحتی رئیس‌جمهور دانستند؟ و از طرفی نکته‌ی دیگر صحبت‌های ایشان این بود که فقط برخی از انتقادها غیرمنصفانه است و نه همه آن‌ها آیا به‌راستی اعضای دولت برخی از انتقادات را غیرمنصفانه می ­دانند و به بسیاری از آن‌ها بدون در نظر گرفتن شخصیت حقیقی گوینده آن توجه می‌کنند؟

شاید بد نباشد عده‌ای از منتقدین دولت همچون برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، برخی روزنامه‌ها و دیگران که منتقد سیاست‌های دولت هستند از خود سؤال کنند کدام انتقاد آن‌ها ناروا بوده است؟ آیا این جسارت رادارند که از انتقادات ناروای خود عذرخواهی کنند؟ آیا اصلاً این سخن رهبر انقلاب به انتقادات آن‌ها هم مربوط می­ شود یا خیر؟

شاید بد نباشد افرادی که در تمامی موارد از مذاکرات هسته‌ای گرفته تا توافق ژنو، از خودروسازی تا سیاست پولی، از وزرای علوم و ارشاد تا کشاورزی و نیرو را شایسته استیضاح می‌دانند، کمی به انتقادات خود فکر کنند. شاید تعدادی از این انتقادات تند و غیرمنصفانه موردنظر رهبر انقلاب همان نقدهایی باشد که آن‌ها مطرح کرده‌اند.

همان‌گونه که رهبری انقلاب در رابطه با فتنه نظرات خود را صریح بیان کردند و شاید نوعی تذکر به دولت و وزرا دادند، در این زمینه نیز بیانات آشکاری داشتند «... البته در برخی موارد هم واقعاً حق با ایشان (آقای رئیس‌جمهور ) است ... ) شایسته است این دوستان منتقد دولت که اتفاقاً اولین اصل تمام صحبت‌های خود را ولایت مداری عنوان می­ کنند این صحبت‌های رهبری را به خود گرفته و کمی در رابطه با آن بیندیشند.

از طرف دیگر شاید بد نباشد که آقای رئیس‌جمهور و برخی از اعضای کابینه ایشان که در تمامی سخنرانی‌ها و مصاحبه‌های خود تشر و گاه انگی به منتقدین خود وارد کرده و تمامی صحبت‌های آن‌ها را مغرضانه می­ نامند (البته در کلام می­گویند که از نقد استقبال می­کنند ولی در عمل همه آن‌ها را رد می­ کند)، یک‌لحظه این فکر کنند که شاید آن‌ها درست می­ گویند و خود در حال اشتباه بوده‌اند.

متأسفانه فضا و لحن حاکم بر سیاسیون فعلی کشور فقط عامل ایجاد فضای دوقطبی در میان مردم است و هرروز نیز بر شدت آن افزوده می­ شود. متأسفانه فضای حاکم بر جامعه به‌گونه‌ای است که طرفداران عقاید هریک از جناح‌های سیاسی کشور سایرین را کم فهم و به‌نوعی خائن به سایر افراد کشور تصور می­ کنند و مطمئناً این حاصل عملکرد سیاسیون کشور است.

البته ممکن است عده‌ای این نوشته را مصداق بارز یکی به نعل و یکی به میخ بدانند، اما منظور از این صحبت‌ها این است که اگر منتقدین و دولت هریک رفتار خود را قابل نقد بدانند و اعتقاد داشته باشند که ممکن است اشتباه کنند، هم فضای جامعه آرامش خواهد یافت و هم سرعت بهبود اوضاع مملکت افزایش خواهد یافت.
 
کلمات کلیدی : نیما نوربخش