نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 220988
غیبت تکنولوژی در صنعت گردشگری ایران
امید بهمنی، 7 فروردین 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۷ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۱۵
امروزه تکنولوژی به همه ابعاد زندگی بشر رسوخ کرده و هر فردی به راحتی از دستاوردهای این پیشرفت سود می برد و دیگر مختص به بخشی از جامعه و یا سازمان های خاصی نیست.

تقریبا کمتر کسی است که امروز از گوشی همراه بهره نبرد و حال شرایطی ایجاد شده است که گستره نفوذ و بکارگیری گوشی های هوشمند روز به روز بیشتر می شود، این گوشی ها امروز توانایی های گسترده ای پیدا کرده، و کار انسان را هر روز راحت تر می کنند.

یک گوشی همراه هوشمند، بسیاری از کارهای یک رایانه را انجام می دهد، یک سرگرم کننده است، تراکنش بانکی مختلف را انجام می دهد، یک هواشناس است، یک آموزگار است، قرارهایمان را گوشزد می کند، یک کتاب است و بسیاری فعالیت های دیگر را انجام می دهد.

امروزه بسیاری از کشورها با بهره گیری از توانایی های مختلف گوشی های هوشمند برنامه هایی را می سازند که از طریق هرچه آسان تر کردن سفر به مناطق دیدنی آن کشور، موجب جذب بیشتر گردشگر می شوند.

با بهره گیری از این برنامه ها می توان از وضعیت آب و هوای منطقه با خبر شد، اطلاعاتی از فهرست هتل ها به دست آورد و حتی با اتصال به اینترنت اقدام به رزرو اتاق کرد؛ از مکان های دیدنی و رستوران های آن منطقه آگاه شد؛ و عکس هایی از آن مکان را دید و یا نرخ ارزهای مختلف را در مقابل نرخ مقصد، بررسی کرد.

در این برنامه ها (app)، نقشه هایی گنجانده شده که با بهره گیری از سامانه موقعیت یابی جهانی (GPS) و حتی بدون نیاز به اینترنت، مکان گردشگر در زمان مورد نظر را بر روی نقشه به وی نشان می دهد و گردشگر می تواند به راحتی مکان های دیدنی را بر روی نقشه بیابد و به آنجا برود.

همه اینها هیچ هزینه ای در بر ندارد و مسافران تنها با در دست داشتن یک گوشی هوشمند که امروزه بسیاری از ایرانی ها از آن بهره می برند، می توانند از این امکانات استفاده کنند.

اگر در کشورمان چنین برنامه هایی ساخته شده بود به راحتی می شد آن را از طریق اینترنت در اختیار گردشگران قرار داد و برای اینکه تعداد بیشتری از این برنامه آگاهی پیدا کنند از راه تلویزیون نیز آن را به مسافران شناساند.

در چنین شرایطی شاهد این نخواهیم بود که مسافران سرگردان در داخل شهر از رهگذران گاه و بیگاه آدرس بپرسند؛ که اگر این مسافران ایرانی هم نباشند پیدا کردن این آدرس ها بسیار دشوارتر هم می شود، با وجود چنین برنامه هایی چادرهای کمتری نیز برای توزیع نقشه ها و جزوه های مختلف در ورودی ها و یا سطح شهر برپا می شد.

آن وقت است که علاوه بر صرفه جویی در چاپ جزوه راهنما، نیروی انسانی کمتری نیز درگیر راهنمایی مسافران خواهد شد، نیروهای انسانی که حتی ممکن است به درستی کار خود را انجام ندهند و یا در ساعاتی مسافر وارد شهر شود که دسترسی به این راهنما ها وجود نداشته باشد.

چنین برنامه هایی را بسیاری از کشورها به کار برده اند و حتی اقلیم کردستان عراق که در مقایسه با کشورمان در درجه بسیار پایین تری از لحاظ جاذبه های گردشگری قرار دارد نیز از چنین امکانی بهره می برد.

بهتر است هر چه زودتر ما نیز از امکانات و تکنولوژی امروز بهره بیشتری برای جذب گردشگر ببریم تا از این قافله عقب نمانیم؛ چون به نظر می رسد کشورمان نه تنها از این قافله جا مانده، بلکه بسیاری از ایرانیان در حالی که بیشتر مکان های دیدنی کشور خود را ندیده اند ترجیح می دهند به کشورهای خارجی سفر کنند.

مسوولان گردشگری در غیبت تکنولوژی در صنعت گردشگری کشورمان حتی از رسانه های مختلف دیگر نیز بهره درست و مناسبی نبرده اند.

حتی یک تبلیغ ساده از مکان های دیدنی کشورمان در تلویزیون های بین المللی دیده نمی شود و کشورهایی نظیر ترکیه، هندوستان، تایلند، قطر، امارات و یا مالزی به طور مداوم در حال پخش تبلیغ و جذب گردشگر از طریق این تلویزیون ها هستند.
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۷ ۱۷:۵۸:۳۷
ما بايد قبول كنيم كه نتايج تصميم گيريهاى خود را بپذيريم. مثلا وقتى به هر دليل روايط خود را با كشورهاى اروپاىى قطع مى كنيم ( يا بر عكس ) از آن كشورها توريست بسيار كمى جذب خواهيم كرد. نمى شود اينترنت كم سرعت داشت، فيسبوك و توئيتر را فيلتر كرد، تعرفه جداگانه در هتلها و موزه ها براى خارجيها ( توريستها) داشت و انتظار داشت توريست از ايران استقبال كند. نمى شود ارزشهاى اسلامى خود را به آنها اجبار كنيم و توريست از ايران استقبال كند.
ما نبايد چرخ را دوباره اختراع كنيم، اگر مى خواهيم موفق شويم ببينيم نمونه هاى موفق چه گونه عمل كردند؟ نمونه كشورهاى مسلمان نظير مالزى، اندونزى و تركيه و امارات موجود مى باشد. اگر حاضر هستيم كه راه آنها را برويم شانس موفقيت داريم ، در غير اين صورت بودجه اين كارها رادر راه ديگر صرف كنيم بهتر است. در غير اين صورت بودجه افزايش توريست بيهوده صرف سمينار، شركت بيفايده در چند نمايشگاه بين المللى ووو خواهد شد و ديگر هيچ. (2041564) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۷ ۲۰:۱۵:۳۴
اشتباه نکنید
توریست خارجی هرچند برایش بهتر است که امکانات ارتباطی و تسهیلاتی بیشتر باشد اما بیشتر از همه جغرافیای اکولوژیکی و اکوزیستی و تاریخی ما او را جلب می کند.
همانطور که هندوستان علیرغم نداشتن کوچکترین امکانات در مناطق توریستی، جاذب توریستهای فراوانی است.

مشکل آنجاست که توریست را باید موسسات جلب توریست تحت گروههای گردشگری وارد کشور کنند تا احساس غریبگی در کشورمان به او دست ندهد.
امتیاز این موسسات با رانت به افراد خاص و بدون ابتکار و ایده سپرده شده که شرایط اینچنین است.

کافی است تا سازمان گردشگری درهای خود را برای جلب ایده ها (بدون رانت) باز کند. خواهید دید چه فراوان ایده جدید تولید می شود. (2041796) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۷ ۲۳:۰۱:۳۲
در مورد هند بايد بگويم كه اين كشور بزرگترين دموكراسى دنيا مى باشد و احوال شخصيه كاملا آزاد مى باشد و كسى به خاطر نحوه پوشش به كسي تعرض نمى كند و به اتوبوس آنها حمله نمى كند. به علاوه كه بسيارى در هند به زبان انگليسى تكلم مى كنند.
عرض بنده اين است كه اگر به دنبال سهم واقعى از ماركت بين المللى توريسم و اشتغال زايى هستيم بايد اسباب و شرايط آنرا فراهم كنيم كه به نظر من با روال كنونى جامعه ما در تضاد است. منظور اينجانب غلط بودن ارزشها و مقررات حاكم در ايران نيست بلكه با وجود اين شرايط، خوب يا بد انتخاب اكثريت توريستها ايران نخواهد بود. با اين شرايط سرمايه گذارى وسيع در اين زمينه بيهوده خواهد بود و چه بسا كه تصوير غلطى از جامعه ايرانى بدهد، چرا كه يك برخورد قهرى خودجوش همه رشته ها را پنبه خواهد كرد. (2042005) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۷ ۱۸:۰۰:۱۹
چرا تکنولوژی؟ ساده ترین و ابتدایی ترین مسئله، نبود توالت بهداشتی در راهها است. هر وقت مشکل توالت و رستورانهای زنجیره ای و بهداشتی در راههای کشور حل شود، صنعت توریسم ایران شکوفا می شود. (2041570) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۷ ۱۸:۰۹:۳۶
فامیلمان از کشوری خارجی اومده بود ، بنده خدا کلی شوکه شد وقتی فهمید تقریبا همه شبکه های اجتماعی در ایران فیلتر هستند
این بماند که در مسافرتی کوتاه در شهر هم جوار، اکثر میزبانان هم وطن به نحو احسن گران فروشی می کردند
واقعا احساس شرمساری کردم (2041593) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۱-۰۷ ۱۸:۱۶:۳۷
راست میگه. ماهم تجربه مشابه داریم!
برای هتل‌ها اینترنت بدون فیلتر بدهند. برای گردشگران خارجی هم سیم کارت‌هایی بدن که به مدت محدود مثلا دو هفته فعال باشند و اینترنت بدون فیلتر داشته باشند. (2041607) (alef-13)
 
محمدباقر
۱۳۹۳-۰۱-۰۷ ۱۸:۱۳:۳۴
ضمن عرض تبریک سال نو خدمت شما،
به اطلاع میرساند که اینجانب اپلیکیشن اندروید مطابق تمام خواسته های هر مسافر در هر نقطه از ایران و در هر لحظه از شبانه روز طراحی نموده ام که کلیه موارد ذکر شده در این نوشته کما بیشتر را پوشش میدهد . اما بنا به دلایل نبود بازار رقابتی سالم و عدم رعایت کپی رایت و البته قیمت خرید بسیار پایین، و شاید عدم حمایت متولی این صنعت ، تاکنون عرضه نشده است.
اگر پیشنهاد و راهکاری دارید لطفا با بنده مکاتبه نمایید.
پیروز باشید.
mirzaei.mb@gmail.com (2041600) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۷ ۱۸:۲۰:۴۲
گسترش صنعت توریسم در ایران به هزار یک دلیل با شرائط فعلی‌ غیر ممکن است، اما یکی‌ این ۱۰۰۱ دلیل، عدم وجود اینترنت قابل قبول در ایران است، در حل حاضر در تمام دنیا حتی چین و ترکیه همه مردم از اینترنت برای خرید بلیت هواپیما یا رزرور هتل و... استفاده میکنند، ولی‌ در ایران مثل کره شمالی!!!.. پس نباید جای تعجب باشه که توریست‌های واقعی‌ که پول خرج میکنند مانند توریستهای اروپایی ، ژاپنی ، آمریکایی‌ و حتی کره‌ا‌ی‌ای تعدادشان به چند اتوبوس در سال هم نمیرسد، باز مانند کره شمالی! (2041621) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۷ ۲۱:۱۴:۳۷
تكنولوژي پيشكش چندتا سرويسبهداشتي. تميز براي اماكن توريستي و بين راهها فراهم كنيد (2041858) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۱-۰۷ ۲۱:۳۷:۲۶
باید به یاد داشته باشیم که گردشگر همون فردیست که با بررسی های لازم ، برنامه ریزی مناسب و دقیق و پس انداز کردن بخش مشخصی از درآمد و دارائی های خود ، مکانی را برای " گردش" خود برگزیده تا با امنیت کامل ، آرامش خاطر و اطمینان صد درصدی آن سفر را انجام دهد ، پول خود را خرج کند و آنچنان از نتیجۀ سفر راضی ، شادمان و خرسند باشد که سایر بستگان ، دوستان و هموطنان خود را نیز به چنین سفری تشویق و وادار نماید ؛
به عبارت دیگر ، باید در این سفری که انجام می دهد کاملا به او خوش بگذرد ، چه در پرواز هواپیما ، چه درهتل ، چه در سفر زمینی ، چه در تبدیل پول و...... به ویژه در شناختن و یافتن آدرس های لازم ، خیابونها و......... ؛
ما که دهها سال است در تهران زندگی می کنیم ، ایرانی هستیم و مثل بلبل فارسی بلدیم و.......، اگر یک زمانی گذرمون به نقطۀ دیگری از تهران بزرگ بیفتد واقعا راه را گم می کنیم ، وای به حال اون خارجی فارسی- نفهم که برای اولین بار به تهران- بقیۀ شهر ها بماند- سفر می کند وقرار است که بهش خوش هم بگذرد !!!!؛
به قول یک خوش اندیش و خوش گو ، ما هر موقع در تهران - بقیۀ شهر ها بماند- از طریق تابلو های راهنما ، راهنمائی می شویم و مسیری را دنبال می کنیم ، پس از مدتی و بالاخره در یک جائی ، این حس برامون ایجاد میشه که عین یک کودک به هوا پرتمون کرده ولی دیگه کسی نیست که ما رو بگیره و وسط زمین و هوا ولمون کردند!!!!؛ (2041892) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۰۸ ۱۰:۵۸:۰۶
شما یک مقدار مطالعه بکن بعد نظر بذار، اینکه مردم بصورت اینترنتی اقدام به رزرو هتل و بلیط هواپیما و قطار نمی کنند چ ربطی ب دولت و نظام داره؟
یعنی واقعا تا بحال نشنیدیی که بلیط هواپیما، قطار و حتی اتوبوس رو می تونی اینترنتی رزرو کنی؟
مشکل انسان هایی امثال جنابعالی هستند که مرغ همسایه را غاز می بینند....
90درصد هتل ها در شهر مشهد امکان رزرو اینترنتی دارند حال اگر بقیه هتل ها دنبال فعال کردن وب سایت نرفتند به دولت چ مربوط؟
ما الان سایت مرکز ملی رزرواسیون هتل داریم
الان شهرداری مشهد سایت مشهد توریسم دات نت رو راه انداری کرده و نرم افزاری مشابه نرم افزار ذکر شده در مقاله درست کرده و در ایام نوروز اقدام به توزیع میان زائرها نموده
الان هتل هایی که توریست خارجی دارند ماهواره و اینترنت بدون فیلتر دارند...
لطفا مطالعه کن بعد حرف بزن، مشکل از جای دیگرست... (2042428) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۰۲:۲۳:۳۱
من از این برنامه استفاده کردم تو شلوغیه شیراز به راحتی مکانای مد نظرمه بدون نیاز به هیچ کسی میرفتم (2044987) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۰۳:۵۰:۱۶
حتی درجاده های جدیدمانند منطقه بجنوردوجاده ساوه –همدان به اندازه کافی محل توقف اظطراری تعبیه نشده؟ (2044999) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.