نظر منتشر شده
۳۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 221167
اشتغال زایی میلیونی با سربازی اختیاری
بخش تعاملی الف - پدرام حقیقی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۶:۵۵
گرچه رضاخان پهلوی اندیشه داشت، اما امروزه چهره جهان عوض شده، دیگر جان امروز یک جهان کاملا تخصصی است، آنکه تخصص ندارم، متاسفانه به کارهای پست باید روی بیاورد، حتی کارهای بی شرفی مانند قاچاق نیز نیاز به تخصص دارد، دیگر حساب امری مانند سربازی، نظامی گری و خدمت به وطن که هم شان و منزلت بالایی باید داشته باشد و هم شرافت ذاتی دارد کاملا جداست.

متاسفانه قوانین ایران هنوز نواقص زیادی دارد، این نواقص به دلیل هیجانات انقلاب، ترورهای سال های نخستین انقلاب؛ و از همه بدتر جنگ تحمیلی هشت ساله و تبعات چندین ساله آن است. با خود می اندیشیدیم حال که جنگ تمام شده، با سازندگی می توان چرخ های سهمگین اقتصادی کشوری بیست و پنج میلیون نفری با منابع عظیم نفتی و ثروت انبوه تمام به ظاهر نشدنی معدنی را به حرکتی خوب و مفید در آورد، اما دست استکبار و بدخواهان تحریم ها را پیش روی ما گذاشت. سیاست های فرهنگی ریاست جمهوری دوران آقای خاتمی مقدار زیادی داشت جلوی این نوع آزارهای غربی را می گرفت چرا که اقتصاد نیاز به ثُبات و آرامش دارد اما متاسفانه با سیاست های غلط دولت دهم زلزله های ریاست جمهوری دوران آقای محمود احمدی نژاد نگذاشت که روال منطقی طی شود و مسائل کلان کشوری جای خود را به یارانه ۴۵۵۰۰۰ ریالی و بنزینی به نصف قیمت جهانی و امثالهم داد.

ایران امروز نه تنها آن منابع طبیعی و معدنی بیست سال پیش را دارد، بلکه جمعیت به بیش از هفتاد و پنج میلیون نفر رسیده، حجم نقدینگی افزایش یافته و در کنار کاهش شدید ارزش های اخلاقی و فرهنگی شاهد تورم نابود کننده ای هستیم که می رود ایران را تبدیل به اوگاندا یا بنگلادش کند. در حالی که جهان به سوی تخصص می رود ما جوانان ایرانی مشغول دانلود موزیک، شو، فیلم های ضد خرد، کانال های خردستیز لس آنجلسی و آنتی فیلتر هستیم تا آه و ناله های فیس بوکی مان را آپلود کنیم!

چهره جهان که عوض شده، شکل استعماری استکبار هم عوض شده، دیگر لازم نیست ارتش میلیونی داشت، دیگر لازم نیست تا کشوری را تصاحب کرد تا منابع آنرا به یغما برد، دیگر این اشکال به نوع های جدیدی ظاهر شده. امروزه حتی آموزش های فیزیک هسته ای نیز به رایگان در اینترنت موجود است. بنابراین نکات ریز که خود می تواند هر یک جداگانه مقاله ای مفصل باشد، به بیان چگونگی اشتغال زایی یک میلیون نفری ارتش حرفه ای در جهت قانونمند شدن بیشتر ایران و زدودن حجم عظیمی از تورم باشیم.

اولا داشتن بیش از یک ارتش در یک کشور مانند حضور بیش از یک حکومت در یک اقلیم است که “چنین نشاید!”.
دوم اینکه یک تکاور (که دوره های آموزشی تخصصی دیده) می تواند جلوی یک ارتش را به تنهایی بگیرد. مگر نه اینکه در زمان جنگ تحمیلی ایران در مقابل همه جهان، یک بسیجی داوطلب با یک آرپی.جی شاید ۸۰۰ دلاری، یک تانک یک میلیون دلاری را ناکار می کرد؟ آیا آن بسیجی، اگر اجباری به این خدمت آمده بود اینقدر می توانست کارایی داشته باشد؟ آیا اگر آموزش کار با آرپی.جی ندیده بود آیا اگر دانش ساخت، حمل و استفاده از اسلحه را نداشتیم می توانستیم چنین مقابله ای داشته باشیم؟ آیا استکبار امروز بیکار نشسته و تانک های جدید امروز توانایی دفاع از خود در مقابل آرپی.جی را ندارد؟ حاشا که چنین نیست، حتی سلاح های قویتر از آرپی.جی در مقابل نسل جدید تانک های امروزی می توانند ناکاآمد باشند.

سوم اینکه، مگر نه اینکه کشور ما اسلامی است و شعار دفاعی اسلام “و اعدوا لهم ما استطعتم من قوه و من رباط الخيل ترهبون به عدو الله و عدوكم” است؟ آیا تنها “واعدوا” را می شنوید؟ “استطعتم”، “قوه”، “رباط الخیل” را نمی شنویم؟ آیا یک لشکر مجبور غیر تخصصی می تواند یک گروه حرفه ای کارکشته دشمن را “ترهبون” کند؟

چهارم، ایران با داشتن یک ارتش حرفه ای، می تواند نظام سربازی اجباری، این میراث رضاخانی را که نابود کننده استعدادهای امروز است را به کنار گذاشته و هزینه های خود را بجای هدر دادن برای کسانی که هرگز در آینده نمی توانند یا نمی خواهند از آن استفاده کنند صرف آموزش های تخصصی، حرفه ای و تجهیزات کند. (افزایش بهره وری)

پنجم، نیروهای آزموده ایرانی می توانند ضمن آموزش نیروهای همسایه و خارج از کشوری، حتی کشورهای آن سوی اقیانوس ها، شکل جدیدی از رابطه ایران با خارج بسازند.

ششم، ایران می تواند با ارتش تخصصی تجهیزات تخصصی را نیز به خارج از کشور صادر کند، مسلما دنیای تخصصی امروز اجازه نمی دهد که چاقو دسته خودش را ببرد، همانگونه که هواپیماهای آمریکایی در مقابل موشک های آمریکایی بیشتر ایمن هستند تا موشکهای چینی!

هفتم، در داخل کشور، جوانان با امنیت خاطر برای آینده خود تصمیم گیری کرده، راه آینده خود را خواهند دانست و با ثبات و آرامش به بازار تولید می توانند بپیوندند، نه اینکه با هراس و نگرانی به کارهای خلاف و فقط به ارایه خدمات سطح پائین و کم ارزشی بپردازند که من را یاد ماهی های ریز اطراف کوسه ها بیاندازد که از ته مانده غذاهای کوسه ها استفاده می کنند!

هشتم، متولیان امر، با افزایش شان و منزلت و با فرهنگ سازی می توانند بعدها با فراخوان برای کسانی که هم اشتیاق به خدمتی از این دست را دارند، هم جویای کار بوده و به دنبال منبع مالی برای تأمین زندگی‌شان می‌گردند بپردازند. امروز من سربازهای کنار خیابان را به دید اون آدم بیچاره و مفلوکی می نگرم که باید او را سوار کنم و به جایی برسانم شاید پشیزی از رنج او بکاهم؛ اما آنگونه که در بالا گفتم، شاید دیدگاه من عوض شده، سرباز کنار خیابان را ببینم و با خوشحالی برای اینکه بتوانم گپی با اون بزنم، او را به مقصدش برسانم و افتخار کنم که با یکی از قهرمانان زنده حرف زده ام!
کلمات کلیدی : پدرام حقیقی
 
محمدزاده
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۰۸:۲۳:۰۲
كاملا با نظر فوق موافقم.من دو پسرم يكي مهندس كامپيوتر و يكي مهندس تاسيسات دو سال از بهترين زمان عمرشان را به سربازي تلف كردند. حتي پسرم به هر دري زد تا در تاسيسات پايگاه هوائي تبريز خدمت نمايد تا شايد حداقل در تخصص خودش تجربه كسب نمايد موافقت نشد . و در قسمتهاي غير مرتبط به بطالت گذشت. (2045075) (alef-10)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۰۸:۴۷:۱۴
صحبت اين هم وطن گرامي بخشي از واقعيتهاي تلخي است كه بايد براي آن چاره اي انديشيد و آن بهره وري نيروي انساني است.خدا ميداند و ما هم مي دانيم كه نه ملت ايران از جوامع ديگر چيزي كم دارند و نه منابع ما از ساير كشورها كمتراست آنچه مسلم است حقيقت تلخي است كه نمي خواهيم آنرا درك كنيم وآن نداشتن يك سيستم جامع مديريتي براي اداره كشور است. اگر ما در اين چارچوب اهداف چشم انداز را مورد توجه قرار مي داديم اگر متناسب با شرايط ،استراتژي لازم را اجرا مي كرديم ؛اگر عملكرد مسولين را ارزيابي ميكرديم و گزارش آنرا سازمانهاي مستقل اعلام مي كردند؛اگر مسولين پاسخگو بودند؛ و اگر هر مسولي متناسب با توان خود مسوليت مي پذيرفت،اگر اثر بخشي قوانين ما ارزيابي مي شد واگر به جاي شعاردادن به توصيه هاي مقام رهبري عمل مي كرديم مطمئنا وضعمان بهتر از اين بود . يادمان باشد خداوند متعال عالم خلقت را در چارچوب يك سيستم مديريت مي كند ،پس ما چه مسلمانيم كه اين واقعيت را درك نمي كنيم ولي كشورهاي غير مسلمان با توجه به اين واقعيت منافع مادي خود را از جيب ما تامين ميكنند.تا زماني كه ما بر اساس علم مديريت، سيستمي را براي اداره كشور تعريف نكنيم و به آن عمل نكنيم هيچ اتفاقي رخ نخواهد داد .موفقيتهاي تصادفي و برنامه ريزي نشده موفقيت نيستند بلكه پلي هستند كه مارا به شكستهاي بزرگ هدايت مي كنند.همانطور كه مسكن نمي تواند علت درد را ريشه كن كند.و در نهايت علت درد مشكل ساز خواهد شد.ما در كدام حوزه روند بهبود داشته ايم.من توصيه مي كنم دولتها موظف شوند ساختار مديريتي كشور را بر اساس مدل دبيرخانه جايزه ملي بهره وري و تعالي سازماني طراحي نموده و بر اساس اين مدل مديريت كنند و مسول ارزيابي آن نيزمستقل از دولت سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور باشد. (2045101) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۲:۴۵:۰۵
کاملا موافقم (2045525) (alef-10)
 
نیما
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۳:۱۵:۲۱
سربازی اجباری فقط اتلاف عمر و وقت جواناست، باعث انواع و اقسام بیماری های روحی و روانی هم میشه و بعد از 2 سال تمام انگیزه و سرزندگی و شادابی رو از جوانا میگیره، جلوی ضرر رو از هر جا بگیری فایده است، به امید اینکه هر چه زودتر سربازی حرفه ای بشه (2045594) (alef-10)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۳:۲۴:۱۳
احسنت. والا ما نمیدونیم به چه زبانی به این دولتمردان مسن بفهمانیم که سربازی اجباری هم خلاف شرع هم خلاف عقل است. (2045620) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۳:۴۰:۱۶
ای کاش این مطالب به دسته مسوولانم برسد سربازی اختیاری باعث افزایش امید جوانان تحصیلکرده به زندگی می شود .موانع ازدواج کمتر می شود. بعد از پایان تحصیلات می توانند برنامه ریزی کنند برای ورود به بازار کار حتی می توان سربازی رو برایه لیسانس به بالا اختیاری کرد و کسانی که تمایل ندارند با پرداخته مبلغی نقدی یا اقساطی خدمت رو طی یک فرایند پرداخت بلند مدت قسطی بخرند اینگونه به جامعه تحصیلکرده هم احترام گذاشته می شود پول حاصل هم هزینه ساخت مسکن برایه سربازان استخدامی شود که انها هم خانه دار شوند (2045648) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۳:۵۶:۱۰
کــــــــــــــــــــــــو گوـــــــــــــــــــــــــــــــــش شنواــــــــــــــــــــــــــــــــ! (2045671) (alef-10)
 
نظام
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۶:۳۵:۱۹
مسئولين سربازي اجباري بايدحذف گردد چرا به اين امر نمي پردازيد و توجه نميكنيد (2045861) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۶:۵۸:۰۶
از جهاتی کاملا درست است. متاسفانه برخی تصمیم گیران نگاهشان به روز نیست و تصور می کنند که مثلا ما اگر 5 میلیون سرباز داشته باشیم و دشمن 3 میلیون ما به اندازه 2 میلیون نفر بر آنها تفوق داریم یا این که دشمنان بالقوه و بالفعل ما از کثرت نیروی پیاده می ترسند این در حالیست که نیروهای کوچک و تخصصی بسیار توانمند تر و کارا تر از نیروهای کلان منظم می توانند باشند. در دنیای جدید دیگر دشمن پشت خاکریز قرار ندارد که بشود به او یورش برد بلکه از هزاران کیلومتر دورتر موشک پرتاب می کند یا کار شناسایی را از دهها کیلومتر بالای سر خودمان انجام می دهد.
اما برخی هنوز تصور می کنند داشتن تعداد نیرو به ویژه نیرویی که به اجبار و براساس نیاز به کارت پایان خدمت برای زندگی کردن در این جامعه و حتی رفتن از آن گذرنامه) نیاز اکید به دارد، می توانند قدرت نمایی کنند.
آنچه در جنگ تحمیلی موقعیت برتر فراهم کرد نه نیروی وظیفه و کارت پایان خدمت خواه بلکه انگیزه شهادت طلبانه نیروهای مخلص بود که بی تردید شکل خدمت وظیفه که به درستی به آن اجباری می گفتند، نمی توانند هرگز نشانه ای از آن را در خود داشته باشد. اما چه زمانی می رسد که این دریافت به عمل تبدیل شود، خدا عالم است.
خاطر بنده هست که زمانی برای خرید سیم های بسیار ظریفی که می شد با آنها بی سیم هایی با برد چند صد متر ساخت نیازمند نامه مقامات قضایی بود، زمانی خرید و داشتن دستگاه کپی رنگی یا فکس مجوز می خواست، زمانی ارسال یک عدد دیسکت ناقابل یا یک قطعه فیلم به خارج از کشور نیازمند نامه رسمی از وزارت ارشاد داشت ولی حالا هزاران برابر آن فیلم و دیسکت را می شود از اینترنت فرستاد و گرفت! ظاهرا ما باید آنقدر صبر کنیم تا اجبار و تحمیل بیرونی ما را وادار به واکنش کند. (2045891) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۷:۲۰:۲۶
البته تشکیل ارتش حرفه ای یک ضرورت است اما اینک ساده لوحانه فکر کنیم که منابع آن را می توان از محل فروش سربازی به دست آورد از عجایب است چنانچه من می دانم این سیستم اداری از محل این منابع به سرعت صرف افزایش حجم دولت واستخدام در بدنه دولت وافزایش سطح ساختمان های خود می کند وگرنه 700 میلیارد دلار پول نفت در هشت سال گذشته برای ساخت این ارتش کافی نبود ؟پس باور کنید که این سیستم اداری امکان تشکیل نمی دهد (2045935) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۷:۲۳:۳۹
اگر روزی خودرو سازی سامان یافت، سربازی هم اصلاح می شود!!!!!!!!!! (2045944) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۸:۴۴:۲۵
متاسفانه گوشهايي كه بايد بشنوند ناشنوا و چشمهايي كه بايد ببينند كور شده اند (2046049) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۹:۱۰:۴۲
سرازی لازم ترین چیز برای یک جوانه برادر عزیز نگارنده سربازی اب حیات است برای یک جوان فرقی هم بین تحصیل کرده و دیپلمه و ... هم نیست باید و باید نگاه جامع تری نسبت به سربازی و خدمت واقعا مقدس داشت (2046101) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۹:۱۲:۴۰
داداش سرباز همین الان هم قهرمان زنده هست شما نگاه خودتون رو عوض کنید اگر همین سربازها نباشند من و شما امنیت نداریم نه در ترافیک و نه در مرز (2046106) (alef-10)
 
امید
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۲۲:۱۶:۳۶
عزیز من!
کسی نگفت سربازی نباشه. بحث برسر اجباری یا اختیاری بودن آن و مزایای سربازی حرفه ای در مقایسه با وضع نابسامان فعلیه.
لطفا یه بار دیگه خود مقاله و نظرات را مرور کن. (2047948) (alef-15)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۱۹:۲۶:۱۷
درود بر سربازی اختیاری اونم با حقوق و ایجاد اشتغال (2046129) (alef-10)
 
رامین
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۰:۰۷:۲۶
تغییر سیستم سربازی اجباری به سربازی حرفه ای باید تبدیل به مطالبه جدی و همگانی ملت از نمایندگان و رئیس جمهور شود! (2046180) (alef-15)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۰:۴۴:۲۱
بنده سربازى رفتم اما واقعا در تعجبم چطور اين خدمت هنوز با اين همه هزينه و گرفتارى كسى جرأت تغيير انرا به نحو احسنت كه به نفع مملكت شود را ندارد با تشكر از صاحب تفكر مقاله (2046234) (alef-15)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۲:۱۵:۵۱
خبر دارین تا اینکه گفتن قراره 24 ماه بشه پادگان ها پر شدن...
دانشجو ارشد معماریم کلی موقعیت شغلی داشتم نتونستم بر بخاطره همین سربازی الان از صبح میریم یجا ماهی 500 تومان،بعد از ظهر هم یجا فقط برا اینکه بیمه رد کنند تازه پول بیمه هم خودم میدم که اونم گرون شده :-(
اخه این چه وضعشه ازدواجم که بیخیال (2046373) (alef-10)
 
امید
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۱:۰۰:۲۹
- به نظر اینجانب هر مرد ایرانی که به سن 18 سالگی رسید حتی اگر در کنکور دانشگاه قبول شده باشد و یا در حوزه علمیه درس میخواند سهمیه اش حفظ شود و به خدمت سربازی برود و آموزش ببیند و بعد از آموزش در نقاط مختلف میهن به خدمت بپردازد تا هم از آغوش مادر جدا شود و هم سرزمین و مردم سرزمینش را بشناسد و فقر و غنای آنها را درک کند.
- آموزش دیپلم به بالا شش ماه باشد به همراه آموزش تخصصی بعد به برای خدمت به مردم به مناطق مختلف اعزام شوند.
- در سربازخانه اگر سربازان بدون تبعیض از همه اقشار باشند محیط سالم تر و سازنده تری ایجاد خواهد شد.
- اگر بخواهید میتوانید از بین افرادی که خدمت سربازی را انجام داده اند سرباز حرفه ای استخدام کنید.
- اما نکته اصلی اینجاست که در زمان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی خانمها برای استخدام در ادارات دولتی میبایستی خدمت سپاه دانش و.. اانجام میدادند ولی الآن بعد از گرفتن مدرک استخدام میشوند ولی برای رفع تبعیض بایستی در مدت معادل زمان سربازی آقایان حقوق سربازی به خانم های استخدام شده در دستگاههای دولتی داده شود. (2046258) (alef-10)
 
جوان ایرانی
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۱:۰۸:۱۰
برادر عزیز چرا خودت را خسته می کنی؟ رئیس جمهور محترم در بیان جدید عنوان کردند که خدمت سربازی فقط آموزش نظامی نیست. گو اینکه فکر می کنند این دوره جز خسران عمر جوانان بدبخت این مملکت چه چیزی به آنها می دهد؟! با دیدگاه ریاست محترم جمهور و سایر افراد شما هرچقدر توضیح و دلیل محکمه پسند ارائه دهید به هیچ جائی نخواهید رسید. (2046268) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۱:۳۵:۰۴
فقط با نوشتن نظر و به انتظار انتشار آن وقتی خبر از روی صفحه اول برداشته می شود می توان مشکلات کشور را حل کرد.(البته روی صحبت من با خوانندگان عزیز است.) (2046312) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۱:۳۹:۲۳
عمو کجای کاری
این ارتش پول نداره حقوق کارکنان خودش رو بده حالا شما دنبال سربازیه حرفه ای هستی (2046321) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۰ ۲۱:۵۶:۰۷
افراد مشمول باید فقط دوره آموزشی را طی کنند مثلاً سه ماه و برای دوران احتمالی مورد نیاز به خدمت احضار شوند و نیروهای مورد نیاز ارتش و سپاه از طریق استخدام داوطلبان انجام شود تا از نیروی انسانی استفاده بهینه شود. خوب است دولت این موضوع را در دستور کار قراردهد و مرکز پژوهش مجلس نیز بررسی آنرا شروع کند (2046340) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۰۰:۰۲:۲۴
من سربازی رفتم و نظر اینه که این شیوه سربازی هیچ کمکی به کشور و اون سرباز بیچاره نمیکنه نه آموزشها مفیده و نه هزینه ای که کشور برای این آموزشهای عهد بوقی میکنهحالا اگه آقایون خیلی مصر هستند اوون آموزش 2ماهه برا درک شرایط سخت جنگی رو برا همه اجباری کنن ولی اوون 22 ماه بیگاری رو حذف کنند (2046489) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۰۰:۱۳:۱۷
سربازی حرفه ای نیازمند تغییر نگرش به همه جوانب نیروهای مسلح است .
باید آسیب شناسی شود ، باید راندمان نیروهای کادر بررسی شود . آیا با انجام کار مفید توسط نیرو های کادر رسمی و استفاده از تکنولوژی ، نمی توان از جوانی بچه هایمان در جای مناسب استفاده کنیم ؟
آیا وقت آن نرسیده ببینیم بستر تربیت جوانان دیگر در سرباز خانه ها نیست ؟ بهتر نیست از روش های تربیتی در کشور های موفق استفاده کنیم ؟ بهتر نیست جامعه شناسان مجرب را در امر مشاوره دخالت دهیم ؟
برای مثال اگر سربازی به صورت جاری ، مفید بوده ، چرا روحیه کارگروهی در کشور ما اینقدر ضعیف است ؟ مگر نه اینکه آقایان این بهانه ها را برای موجه جلوه دادن سربازی بیان میدارند ؟ (2046511) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۰۱:۳۸:۴۴
دولت پول ندارد سرباز استخدام کنه جوانها باید جورش را بکشند. (2046595) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۱۸:۴۹:۴۵
زمان خاتمی زمزمه ارتش تخصصی مطرح شد، چه جنجالی علیه او برپا گردید. اما چاره ای جز این نیست و هر چه دیرتر به سوی ارتش تخصصی و حرفه ای برویم سرمایه های بیشتر ی را هدر داده ایم. یک سرباز حرفه ای برابر با بیست سریاز اجباری کارآیی دارد و هزینه او هم کمتر می باشد. دوران سربازی اختباری در کشورهای دیگر معمولا پنج سال است و به خاطر امتیازات اجتماعی که به سربازان بازگشته از خدمت داوطلبانه ارائه می کنند، اشتیاق زیادی به پیوستن به ارتش در میان حوانان وجود دارد. در حقیقت کسی که یک دوره پنج ساله خدمت داوطلبانه می رود تا پایان عمر از مزایای آن بهره مند است.
متاسفان سازمان بسته نظامی ما اجازه نمی دهد که گزارشی از فساد ها و زیان های نظام سربازی فعلی منتشر شود. (2047673) (alef-11)
 
غلامعلی
۱۳۹۳-۰۱-۱۱ ۲۱:۵۹:۲۲
با تجربه ای که من دارم سربازی یعنی دو سال بطالت وقت ارزشمند یک جوان که میتواند در جهت آموزش و کسب مهارت مورد بهره برداری قرارگیرد . البته سربازی اجباری شاید زمانی برای کسب بعضی از مهارتها از جمله آموزش سواد برای بی سوادان مفید بوده ولی اکنون به ضد خودش تبدیل شده تا آنجا که گاهی فردی قبل از خدمت سربازی در یک رشته مهارتی دارد و در طول دو سال از آن استفاده نمیشود و موجب از یاد رفتن مهارت نامبرده میشود. لذا مسئولین و دلسوزان مملکت باید فکری بکنند. (2047917) (alef-15)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۱-۱۲ ۱۹:۱۲:۲۳
مثل اینکه همه موافقند اما بیایید قضیه را از آن طرف ببینیم:
سرباز ماهی 50 تا 100 هزار تومان حقوق دارد که آنرا به بهانه های مختلف پرداخت نمیکنند.
به جز سربازان امریه که به یمن داشتن پارتی وارد ادارات دولتی و ... میشوند بدنه نیروی انتظامی ، ارتش ، سپاه حتی امنیت دادگستریها و مرزها توسط سربازان و با این نرخ ارزان تامین میشود.
صد البته نظامی گری حرفه ای سخت است و کسی که بخواهد در این حرفه مشغول به کار شود نیاز به درآمد مکفی فرضا حداقل 1 میلیون تومان در ماه دارد به علاوه تامین غذا و مکان و ...
یعنی یک سرباز حرفه ای 20 برابر سرباز کنونی هزینه دارد.پس به صرفه نیست. (2049129) (alef-11)
 
احمد رضا
۱۳۹۳-۰۱-۱۲ ۲۳:۵۸:۲۴
با سلام
به خدا قسم اين اجباري بودن سربازي مخصوصا براي خانواده هايي كه فرزندانشان تحصيلات عالي دارند به كابوسي تبديل شده، از ترس سربازي به هركاري شده دست ميزنند،يكي از اين كارها از مملكت خارج شدن و گرفتار هزار بدبختي شدن است،اگر اختياري كنيد، از اناني كه خدمت نميكنند پول بگيريد و به ان هايي كه خدمت ميكنند حقوق خوبي بدهيد،شما جوانان ما را نشناختيد فكر ميكنيد اگر روزي مملكت دچار مشگل شد اين جوانان نميايند،خدا شاهد است با سر براي دفاع ميايندچرا مسيولين توجه نميكنند،لطفا نمايندگان مجلس كمك كنند. (2049513) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.