نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 191016
میهمانی باشکوهی به نام ختم!
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۲۴
همه ما این مثل قدیمی را شنیده‌ایم که مرگ شتری است که در خانه همه می‌خوابد. ‌ما انسان‌ها همواره دوست داریم که بعد از مرگ مراسم ختم آبرومندی داشته باشیم و حتی به این موضوع در وصیت‌نامه‌هایمان هم اشاره می‌کنیم. ‌اما متأسفانه در چند سال اخیر همزمان با تحولات اجتماعی و تغییرات زیرساختگی در فرهنگ‌های مختلف در جامعه مراسم ختم و بزرگداشت‌هایی که دوست داشتیم آبرومند برگزار شود به محلی برای تجمل‌گرایی و خرج هزینه‌های گزاف تبدیل شده است.
 
تاج گل مراسم ترحیم
 در حال حاضر تاج‌گل یک طبقه در مناطق شرق پایتخت از ۷۰ هزارتومان تا ۲۰۰هزار تومان و در مناطق شمالی شهر از۱۰۰ هزارتومان تا ۴۰۰ هزارتومان به فروش می‌رسد و به همین میزان هم قیمت مایحتاج اولیه مراسم ترحیم در نقاط مختلف شهر با هم فرق می‌کند. ‌یکی از نکات قابل توجه در این موضوع استقبال خانواده‌ها از این نوع خرج و مخارج بالا است؛ تا جایی که هزینه برگزاری یک مراسم ختم در سطح متوسط نزدیک به پنج میلیون تومان آب می‌خورد!
 
 ‌یک سوال؟
 ‌به راستی علت رواج تجمل‌گرایی در مراسمات ختم درسال‌های اخیرچیست؟
 
ارزش‌گرایی فدای تجمل‌گرایی!
  «ارزش‌گرایی و احترام به ارزش‌های دیرینه فدای تجملات ساختگی در زندگی‌ها شده است». ‌فرهاد طهماسبی جامعه‌شناس بابیان این مطلب می گوید: متأسفانه در چند سال گذشته ارزش‌هایی همانند تکریم و احترام به متوفی جای خود را به تجملاتی همچون تالارهای آنچنانی و خرج و مخارج بالا داده است.
 
طهماسبی با اشاره به این مطلب که تکریم ارزش‌های والای انسانی در حال فدا شدن در برابر تجملات پوچ و بی‌‌اساس دنیایی است، ‌می افزاید: تکریم و تدفین میت یک امر الهی، ‌معنوی و ارزشی در جامعه ما به حساب می‌آید اما اینکه این موضوع دستخوش عواملی نظیر تجمل و اسراف در جامعه شود به هیچ وجه پذیرفته نیست.
 
 این صدا و سیمای تجمل‌گرا
 یکی از نقاط مشترک تمامی کارشناسانی که در چند وقت اخیر در رابطه با آسیب‌های اجتماعی و معضلات جامعه با آنها گفت و گو کرده‌ایم صداو سیما و تأثیرات این رسانه در موضوعات مختلف است.
 
این بارهم طهماسبی، ‌صدا و سیما را تجمل‌گرا دانسته و اظهار داشت: ‌صداو سیما با پخش تصاویر مختلفی از تجمل‌گرایی در سریال‌ها و فیلم‌های خود عامل اصلی رشد اینگونه از معضلات اجتماعی است. ‌این جامعه‌شناس در ادامه گفت: ‌پخش تصاویری از تجمل‌گرایی و زندگی‌های مرفه در تلویزیون باعث نوعی گرایش منفی در بین خانواده‌ها نسبت به موضوعات ارزشی وعدم پرهیز از اسراف خواهد شد.
 
تجمل‌گرایی در مراسم ختم یک آفت فرهنگی است
  اما از طرف دیگر سیدعلی میرخلیلی کارشناس اجتماعی با اشاره به این مطلب که تنها راه مقابله با تجمع‌گرایی در جامعه و در مراسم مختلفی همچون عروسی و ختم فراگیر شدن آموزش‌های ساده‌زیستی در جامعه است، ‌می گوید: خانواده به عنوان اولین نهاد نقش مهم و بسزایی در این زمینه دارد. ‌بعضی از خانواده‌ها مجلس ترحیم را برای آبرو و اعتبار برگزار می‌کنند. ‌این نماینده مجلس با بیان این مطلب اظهار کرد: ‌اولین هدف در برگزاری مراسم ترحیم طلب مغفرت و رحمت برای متوفی از طرف بازماندگان است که متأسفانه این موضوع به مرور زمان به دست فراوشی سپرده شده است. ‌
 
‌میرخلیلی این موضوع را یک معضل اجتماعی نمی‌داند و تجمل گرایی در مراسم ختم را نوعی آفت فرهنگی می‌داند که تنها راه‌حل آن اقدامات فرهنگی متقابل و رسانه‌ای است.
 
‌این کارشناس اجتماعی می افزاید: اقدامات فرهنگی برای مقابله با این موضوع درابتدا در خانواده وتوسط پدر و مادر باید انجام شود و درمرحله بعدی این صدا و سیما است که با برنامه‌های آموزشی و پرهیز ازنشان دادن تجملات می‌تواند نقش بسزایی داشته باشد.
 
کو گوش شنوا؟!
 سال‌ها پیش هم در برهه‌های از زمان کارشناسان و جامعه‌شناسان مختلف نسبت به عواقب خرج و مخارج بالا در عروسی‌ها توسط جوانان هشدار داده بودند اما کو گوش شنوا؟!
 
 توجه نداشتن به هشدارها باعث شد که امروزه عروسی و خرج و مخارج تشکیل زندگی به عنوان دغدغه اصلی جوانان به حساب آید. ‌پس بیاییم برای اینکه مراسم تدفین هم به همانند عروسی به یک دغدغه جدید در جامعه تبدیل نشود از امروز به فکر آینده باشیم و چنانچه به این موضوع بی‌‌توجهی کنیم در آینده نزدیک،خدای نکرده میت‌ها هم به علت مخارج بالا روی دستمان می‌مانند!
 
منبع: جوان
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۱۲:۴۹:۱۳
شما چندتا از سریال های صدا وسیما رو ببینی حساب کار دستت میاد
شخصیت ها در فیلم معمولا یک خونه ی شیک با مبلمان انچنانی و اشپزخانه های فوق العاده ، ال ای دی های چهل اینچی و ... دارند ( فرقی نمیکنه شغل طرف چی باشه) و معمولا وقتی کار به جاهای طنز فیلم میرسه دوربین به سمت جنوب شهر حرکت میکنه !!!
از هفت قلم ارایش خانوم ها و اقایون میگذریم ...
خوب این خودش تجمل گرایی هست دیگه (1471377) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۱۳:۰۳:۰۷
مثلا فكر ميكنند از اين بريز بپاش آمرزش نصيب مرحوم ميگردد در صورتيكه راه را گم كردهاند اگر كلاس درسي بسازند و به روح آن مرحوم اهدا كنند رحمت جاري براي او درست كردند (1471397) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۱۳:۲۴:۲۸
فقط برای آگاهی جامعه و عبرت طبقه ای که حتی در مرگ و میر عزیزانشان نیز به دنبال بزرگ کردن و نمایش قدرت پول و مقام خود هستند ،مطلب زیر را می نویسم ،باشد که در دل بعضی ها اثر کند و یا آنها را به راه آورد:
دایی داشتم که در حدود 20سال پیش در شهر تبریز وفات یافت و وقتی از تهران برای شرکت در مراسم ختم به تبریز رفتم دیدم خبر چندانی از مراسم عریض و طویل نیست و وقتی پرسیدم پاسخم دادند که خواست خود مرحوم بوده است.
شب هنگام عده ای از مردان خوشنام محل دسته جمعی به منزلش آمدند و گفتند وصیت نامه اش را آورده ایم و وقتی آن وصیت نامه خوانده شد تمام شنوندگان هاج و واج ماندند
وصیت کرده بود اجازه برگزاری ختم از مال الارث را ندارید مگر از جیب خود خرج کنید تمام موجودی نقدی که در بانکها داشته بین صندوقهای قرض الحسنه شهر تقسیم می شد و مانده داراییش طبق احکام شرع بین وراث تقسیم می گردید مشروط بهرعایت شئونات همسر متوفی و مادر وراث و الحق وراث موبمو همه را اجرا و مراسم ختم از سوی پسر بزرگ برگزار گردید و چه مراسمی که همه حاضرین از کثرت شرکت کننده متعجب و متحیر بودند که البته بر چنان شخصی اگر غیر از این بود عجیب بود
در این روزگار تنگ و سخت و وانفسای استثنایی آیا سزاست که میلیونها و بل لیشتر هزینه ختم متوفایی کنیم در حالی که در همسایگی ما اتفاقات دیگری می افتد و لقمه ای نان به سختی مهیا می شود
دلهای رحیم و عقلهای سلیم امروز حکم به نجات مظلومان و نیازمندان می کند تا ریخت و پاش برای کسانی که نیاز ندارند (1471425) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۱۴:۴۸:۱۱
کم مانده که برای مراسم عزا، کادو هم ببرند! مگر سابقاً رسم بود که برای حجاج کادو ببرند؟! دیدیم که خیلی راحت رسم شد. تا چند سال دیگر، برای بازماندگان و صاحب عزا کادو هم خواهند برد! (1471512) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۱۴:۵۰:۲۳
هیچ کدام از خرج و مخارجی که در مقاله فوق ذکر گردیده خواه از نوع تجمل باشد یا از نوعی دیگر جزو سنتهای دینی بزرگان دین از معصومان و غیر معصومان نبوده و نیست ونخواهد بود و در هیچ جای قرآن و سنت و سیرت این بزرگان اثری دال بر انجام چنین کارهایی بنام مراسم و فات و حتی تولد توسط آنان ذکر نگردیده است ؛ زیرا هم قرآن و هم این بزرگان هرگز کسی را به انجام چنین مراسمی دعوت نکرده اند .
محال است قرآن کریم وبزرگان دین کرامت خدادادی را که به انسان بخشیده شده با بهانه حفظ آبرو با حوردنیها و آشامیدنها و پوشاک و زینتهای دنیایی زائل سوداکنند و مردم را به آنچه که خود با تخیلات غیر دینی خویش در این زمینه ساخته اند نشویق و ترغیب نمایند !!! (1471514) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۱۵:۰۱:۱۹
صداوسیما هم تو عزا قربانی می شه و هم تو عروسی!!! من نمی دونم کسانی که تا دیروز در بحث های انتخاباتی کامنت می ذاشتن می گفتن هیچکس دیگه برنامه های صداوسیما را نگاه نمی کنه اما حالا هر نوع بدفرهنگی به تاثیرات رسانه ملی نسبت داده می شود؟ آقایان «کارشناس» می دونند که بدون مطالعه تجربی نمی شه در مورد تأثیر رسانه ها نظر دارد. این پدیده را باید از منظرهای مختلف ارزیابی کرد و نه صرفا از منظر تاثیر رسانه ها. (1471529) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۱۵:۵۵:۵۵
قبر را در تبریز پیش فروش نمیکنند که در موقع نیاز به قیمت حد اکثری بفروشند (1471579) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۱۷:۲۳:۰۱
این صدا و سیمای تجمل‌گرا
کی دیگه تلویزیون میبینه (1471649) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۱۷:۲۴:۲۶
همه فقط در حرف تجمل گرا نیستند وبه دیگران ایراد میگیرند نوبت به خودشان که میرسد گوی سبقت را در تجمل گرایی می ربایند حتی نویسنده محترم شایددر مقام عمل نوشته خودرا نقض نماید لذا باید هر کس از خودش شروع کند واز حرف وعمل مردم تاثیر نپذیرد. (1471650) (alef-10)
 
1360
۱۳۹۲-۰۴-۰۳ ۱۹:۳۰:۴۷
اشرافی گری در همه جا وجود داره مخصوصا کشورهای که عقب افتاده هستن بیشتر دوست دارن خودشونو و پولشونو نشون بدن به هر شکلی (1471793) (alef-5)