توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 254115
بحران سیل و سانحه هوایی در آخرین روزهای ۲۰۱۴
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۲
ریزش باران شدید در مالزی، تایلند، فیلیپین و اندونزی و ناپدید شدن پرواز ۸۵۰۱ هواپیمای «ایرآسیا» در مسیر اندونزی به سنگاپور، روزهای پایانی سال ۲۰۱۴ میلادی را به روزهای بحرانی برای برخی کشورهای جنوب شرق آسیا تبدیل کرده است.

به گزارش ایرنا، ریزش باران شدید در این منطقه که از اواسط ماه دسامبر شدت یافته طی یک هفته اخیر منجر به کشته شدن ۱۰ نفر در مالزی و ۱۴ نفر دیگر در تایلند شده است. در بین کشورهای منطقه، مالزی از جمله مناطقی است که بیش از سایر کشورها در معرض تغییرات جوی هفته های اخیر قرار گرفته است.

تغییرات آب و هوایی مالزی ناشی از مواجه شدن با فصل بادهای موسمی این کشور است که در سال دو بار رخ می دهد. فصل بادهای موسمی جنوب غربی که از ماه می تا سپتامبر (اردبیهشت تا شهریور) ادامه دارد و فصل دیگر بادهای موسمی نیز از ماه نوامبر تا مارس (آبان تا اسفند) است که این بادها در نواحی شمال شرقی این کشور می وزد.

آغاز فصل بادهای موسمی شمال شرقی مالزی در هفته های گذشته موجب شد حدود ۲۰۰ هزار نفر در دستکم پنج ایالت این کشور طی روزهای پایانی سال جاری میلادی آواره و بی خانمان شوند. در ایالت ترنگانو در شمال شرق این کشور نیز دهها هزار نفر خانه و کاشانه خود را ترک کنند و در مراکز امدادی پناه گرفتند. ده ها نفر از گردشگران خارجی نیز در مکان های مختلف گردشگری مالزی گرفتار سیل شدند که نیروهای امدادی برای نجات آن ها با استفاده از بالگرد اقدام کردند.

بدتر شدن اوضاع سیل در مناطق مختلف این کشور نه تنها موجب شد 'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی خانواده خود را در آمریکا تنها بگذارد و به مالزی بازگردد، بلکه باعث شد نخست وزیر این کشور به سایر اعضای کابینه نیز دستور دهد تعطیلات خود را با هدف رسیدگی به وضعیت مردم نیمه تمام رها کنند و در روزهای پایانی سال به سر کار خود بازگردند.

روزنامه 'استار' مالزی روز دوشنبه در تشریح برخی از نقاط سیل زده نوشت که تداوم سیل در مناطق شمال شرقی مالزی باعث شده است مردم برخی مناطق با کمبود غذا مواجه شوند و در کشمکش برای دستیابی به غذا به دزدی های آشکار روی آوردند و به سوپرمارکت ها حمله کردند. ریزش باران شدید در برخی از نواحی باعث شد ارتفاع آب در کمتر از یک ساعت بیش از یک متر افزایش یابد و از آنجایی که مردم آماده مواجه با چنین بحرانی نبودند، دچار بحران شدند.

وقوع چنین سیلی در مالزی از سال ۱۹۷۱ تاکنون سابقه نداشته است. مالزی در سال ۱۹۷۱ با باران های سیل آسایی مواجه شد که بر اثر آن ۶۱ نفر جان خود را از دست دادند و بیش از ۲۰۰ میلیون رینگیت (۶۰ میلیون دلار) آسیب اقتصادی به این کشور وارد آمد.

جاری شدن سیل در این کشور که با روزهای پایانی سال میلادی و تعطیلات سال نو همزمان شده است باعث شد در برخی از ایالت ها از جمله ایالت 'پراک' جشن های عید کریسمس با هدف کمک نیروهای امدادی به سیل زدگان لغو شد. 'محی الدین یاسین' معاون نخست وزیر مالزی نیز امروز (دوشنبه) اعلام کرد مدارس سراسر این کشور به دلیل وقوع سیل با یک هفته تاخیر از دوازدهم ژانویه (۲۲ دیماه) آغاز می شود.

معاون نخست وزیر مالزی که وزیر آموزش این کشور نیز هست اعلام کرد وقوع سیل در ایالت های مختلف مالزی دست کم ۳۴۰ مدرسه را تحت تاثیر قرار داده است. یک گزارش دیگر حاکیست بارش باران و وقوع سیل بخش های جنوبی تایلند را نیز به شدت تحت تاثیر قرار داده است، به طوری که این بحران تاکنون ۱۴ کشته و هزاران آواره به دنبال داشته است. روزنامه 'ملت' تایلند از ادامه بارش باران تا روز پنجشنبه هفته جاری و نخستین روز از سال نو میلادی و همچنین احتمال رانش زمین خبر داد.

باران های شدید، وزش بادهای گرمسیری و وقوع طوفان ساکنان جنوب فیلیپین را نیز با چالش های عمده ای مواجه کرده است.

شبکه خبر آسیا در خبری نوشت، هزاران نفر از ساکنان استان 'سوریگائو دل سور' واقع در جنوب فیلیپین بر اثر جاری شدن سیل مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده اند. در برخی از نواحی این استان ارتفاع آب تا یک و نیم متر گزارش شده است و تنها در ساعات اولیه بامداد امروز دستکم چهار هزار نفر مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدند و به مراکز امدادی پناه بردند.

ریزش باران های شدید در فیلیپین در آخرین روزهای سال ۲۰۱۴ میلادی که تاکنون بیش از شش هزار نفر را آواره کرده، تلفات جانی در پی نداشته است. مناطق مرکزی فیلیپین در اوایل ماه جاری در معرض طوفان 'هاگوپیت' با سرعت ۲۱۰ کیلومتر در ساعت قرار گرفت که بر اثر آن ۱۸ نفر جان خود را از دست دادند. در مناطق مرکزی این کشور سال گذشته نیز طوفان 'هایان' رخ داد که هفت هزار و ۳۵۰ کشته برجای گذاشت.

همزمان با این بلایای طبیعی در چند کشور جنوب شرق آسیا هواپیمای ایرباس A۳۲۰-۲۰۰ نیز صبح روز گذشته و چهار روز به سال نو میلادی در مسیر 'سورابایا' اندونزی به سنگاپور ناپدید شد. بدی آب و هوا از علل ناپدید شدن این هواپیما گزارش شده است. پرواز ۸۵۰۱ 'آیرآسیا' پس از آنکه خدمه هواپیما به دلیل آب و هوای طوفانی درخواست تغییر مسیر دادند، در شرق جاوا اندونزی ناپدید شد.

این هواپیما در ارتفاع ۳۲ هزار فوتی پرواز می کرد و خلبان برای خروج از ابرها درخواست کرده بود به ارتفاع ۳۸ هزار فوتی برود که که پس از اجازه نیافتن خلبان آن برای تغییر مسیر به دلیل طوفان شدید، ناپدید شد. سازمان عملیات نجات اندونزی امروز (دوشنبه) احتمال داد این هواپیما در دریای جاوه سقوط کرده باشد و هواپیما و ۱۶۲ سرنشین آن در قعر دریا باشند.

هم اکنون پنج کشور از ۱۰ کشور عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به 'آ.سه.آن' شامل سنگاپور، اندونزی، فیلیپین، مالزی و تایلند در آخرین روزهای سال درگیر بلایای طبیعی و سانحه هوایی شده اند.

این در حالی است که مالزی سال ۲۰۱۴ میلادی را با بحران هوایی ناپدید شدن پرواز 'ام.اچ ۳۷۰' آغاز کرد که بر اثر آن ۲۳۹ سرنشین هواپیما ناپدید شدند و تاکنون اثری از آن ها به دست نیامده است.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.