نظر منتشر شده
۱۰۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 268714
اسلام یا قانون؟ جمله ای صحیح با برداشتی دوگانه
محمود فروزبخش، 7 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۴
رئیس جمهور اخیراً در سخنان خود در جمع فرماندهان نیروی انتظامی بیان کردند که «پلیس موظف به اجرای اسلامی نیست، موظف به اجرای قانون است.»

این کلام آن قدر بدیهی است که احتیاج به اثبات ندارد و در صحت آن اصلاً محل بحث نیست زیرا هرگز پیش نیامده و دیده نشده که فرماندهی به پلیس‌هایش بگوید که طبق فلان بند توضیح المسائل رفتار نمایید! معمولاً فرمانده به سایرین دستور می‌دهد که طبق قانون رفتار نمایید.

و هیچ گاه دیده نشده که پلیسی که می‌خواهد تصمیمی را بگیرد، قرآن بگشاید و بر اساس آیه ای از قرآن خود و دیگران را مکلف به عملی نماید معمولاً آن چیز که پلیس را مکلف می‌نماید دستور قانونی مافوق است.

پس با اندکی درنگ متوجه می‌شویم که کلام بی هیچ شک و تردیدی صحیح است اما آن چیز در اینجا مهم می‌شود نوع خوانش این جمله است. در این جمله باری احساسی و روانی پنهان است که با تمرکز بر آن اهمیت سخن رانی رئیس جمهور برای ما عیان می‌شود. این جمله بار دارد بار عاطفی دارد و به دو صورت می‌تواند خوانده شود. دو صورتی که کاملاً هم می‌تواند از هم متفاوت باشد.

صورت اول: جمله طوری بیان شود که مخاطب این گونه برداشت کند که اسلام و قانون اساساً از هم جدا هستند و این دو ربطی به هم ندارند. آن چیز که برای ما مهم است قانون عرفی است و قانون وضع شده توسط قانونگذار ربطی به اسلام ندارد. البته می‌تواند داشته باشد و یا می‌تواند نداشته باشد اما در پایان آن چیز که مهم است همان قانون است.

پرواضح است که منظور و مقصود حجت الاسلام روحانی چنین چیزی نبوده است زیرا پذیرش چنین فضایی در حین بیان این جمله، پذیرش نوعی سکولاریسم است و چنین جهت گیری سکولاری از بنیان با مبانی جمهوری اسلامی در تضاد است و قابل جمع نمی‌باشد. قطعاً منظور رئیس جمهور چنین چیزی نبوده است و ایشان خود مجتهد بوده و به مبانی نظری انقلاب اسلامی اعتقاد داشته و به آن چه می گویند واقف هستند.

صورت دوم: صورت قانون مطابق با روح اسلام است و میان اسلام و قانون اساساً تضادی نیست. گاهی اوقات قانون دقیقاً شکل همان فتوای مجتهدان است و کاملاً با هم تطابق دارند و گاهی میان قانون اسلامی وضع شده در اجتماع و صورت فتوای مجتهدین تفاوت دیده می‌شود. در اینجا نیز نمی‌توان گفت که این قانون اسلامی نیست.

می دانیم که یک فتوای شرعی برای آن که به قانونی اجتماعی تبدیل شود باید مراحلی را طی نماید و قانونگذاران باید ملاحظاتی را در نظر بگیرند که یکی از اساسی‌ترین این ملاحظات همان «مصلحت» است. گاهی اوقات یک قانون اجتماعی مراحلی از شور و تعقل قانونگذاران را طی کرده و در نهایت صورتی می‌گیرد که لزوماً عین محتوای روایی و قرآنی نیست. در این حالت نباید گفت قانونگذار نسبت به اسلام بی تفاوت بوده یا از آن عدول کرده بلکه ملاحظاتی داشته از جمله آن که مصالحی را مطابق با آن جامعه رعایت کرده است.

پرواضح است که در اینجا پلیس موظف به اجرای آن قانون نهایی است که توسط قانونگذار حکومت اسلامی به آن ابلاغ می‌شود و چنین قانونی عین شرع و اسلام است و لو آن که به سبب بحث «مصلحت» و مباحثی از این دست با شکل مرسوم دینی نیز تفاوت داشته است. پس پلیس باید قانون را در نظر بگیرد نه برداشت خود از قرآن و سخن معصومین را و همچنین پلیس باید از میان فتوای مراجع و نظرات علما، قانون را در اولویت قرار دهد و این اولویت برای کل مجموع پلیس حرف اول و آخر است و از این رواست که رئیس جمهور می‌گوید وظیفه پلیس تنها رعایت قانون است و لاغیر.

اما چرا رئیس جمهور چنین ادبیاتی را در پیش می‌گیرد؟ ادبیاتی که دو جنبه دارد و ممکن است موجب سواستفاده سکولارها شود و واکنش دلواپس‌ها را به دنبال داشته باشد.

جواب آن است که دکتر روحانی، رئیس جماهیر مردم ایران است و باید خود را موظف بدانند که هرجایی پای مردم ایران در میان باشد و اساس قانون مورد کم توجهی قرار گیرد و لو شده تذکری دهد.

ماجرا اینجاست که تضاد ظاهری میان اسلام و قانون بعضاً برای نیروهای انتظامی ما رخ می‌دهد. برای مثال آنجا که کنسرتی به صورتی قانونی برگزار می‌شود و در طرف دیگر عده ای از روحانیون و علما مخالفت خود را با برگزاری آن اعلام می‌کنند و عده ای می‌خواهند این کنسرت را لغو کنند و یا آن که حتی دستوری از بزرگان دینی ندارند و خودشان این احساس تکلیف را کرده‌اند که مانع از برگزاری این کنسرت شوند. در اینجا وظیفه پلیس چیست؟

صحبت علما که اجتهاد ایشان از متون اسلامی است را مبنا قرار دهد و یا به حمایت از قانون برخیزد. حالا با این کلام رئیس جمهور پاسخ مشخص است. باید نیروی انتظامی از ابزارهای قانونی خود استفاده کند تا این کنسرت قانونی برگزار شود و نظر هیچ کس دیگری به غیر قانون کشوری، برای پلیس حجت نیست.

و یا در مثال دیگری به سراغ بی حجابی برویم. درست است که بیرون گذاشتن موی سر خانم‌ها خلاف شرع است و بی هیچ شکی مخالف دستورات اسلامی است اما پلیس در برخورد اجتماعی از دستورالعملی کلی تر باید تبعیت کند، دستورالعملی که قانون به او ابلاغ می‌کند و این قانون قطعاً به خاطر درنظر گرفتن یک سری مصالح اجتماعی نگاه وسیع تر و کلی تری دارد. نه اجتهاد شخصی و نه اجتهاد علما خط مشی رفتار پلیس با شهروندان نیست بلکه این تنها قانون است که از طریق سلسله مراتب به نیروی پلیس ابلاغ می‌شود و کسی بیش از این از پلیس انتظار ندارد.
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۰:۳۷:۲۷
کلیه قوانین جمهوری اسلامی ایران از شرع و اسلام بر گرفته شده است (2850868) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۴:۱۶:۱۹
موافق نیستم (2851684) (alef-11)
 
فرهاد فروزبخش
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۷:۲۱:۱۹
صحیخ است (2852255) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۴:۴۵:۳۱
قوانین بانکی اسلامین؟!
اینهمه بی عدالتی و اختلاس و ... درسایه قوانین اسلامیه؟!
نه دوست عزیز اینطور که شما میفرمایید نیست، (2851800) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۷:۵۲:۴۵
علما اینطور نگفتند که حرف رئیس جمهور محکوم است بجای گزارش حرف علما گزارشگر برداشت خودش از حرف انها رامینویسد علما گفتند راه برای نفوذ فرد فاسد در نیروی انتظامی باز نشود و گرنه با قبول اینکه قوانین جمهوری اسلامی بر اساس تعالیم اسلام است اجرای قوانین نه کم ونه زیاد همان اجرای قوانین اسلام است مشگل انجا است که نیروی انتظامی به نام اجرای تعالیم اسلامی کاری اضافه بر قانون میکند (2852338) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۷:۵۱:۵۹
نویسنده مطلب بد شروع کرده ولی خوب تمام کرده است (2853282) (alef-11)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۲:۵۴:۴۲
به نويسنده تبريك ميگويم.
اصطلاحا وسط خال زده است.
نظر مراجع يا قوانين مصوب نمايندگان مجلس ؟ در صورت تعارض،
كدام ارجح است ؟
براي پليس مشخص است ولي براي مردم چه ؟ (2854156) (alef-3)
 
علی اکبر
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۱۱:۰۸:۵۷
بابا کی گفت برداشت شخصی از قرآن؛صریحا گفت شما موظف به اجرای قانون هستید ؛نه اسلام
مملکت ما مملکتی اسلامیه؛وقوانینش هم بر اصول اسلام تبیین شده....
توخودحدیث مفصل بخوان از این مجمل...... (2863980) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۰:۳۸:۴۴
همانطور که بانکداری ما اسلامی است ، قوانین ما هم اسلامی هستند. (2850873) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۳۱:۴۴
اين و خوب اومدي! (2851231) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۵:۳۳:۱۱
احسنت (2851970) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۲۰:۵۰:۴۶
لا اکراه فی الدین کجا، یا روسری یا تو سری کجا!
شما فقط همین اصل را با تمام قوانین مقایسه کن میفهمی، که ...... (2852737) (alef-3)
 
میلاد
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۰:۲۴:۵۱
من نمیدونم ماها چرا همه چیو با هم قاطی میکنم.اگه الان بانک ها شدیدا غسر اسلامی شدنچون از اول الگو گرفته شده ازغربه و هیچ وقت به دلیل مشکلات مالی کهبه وجود میاد کسی جرعت نکرده الگو اسلامی براش بنویسه حتی اسمش هم غربیه bank.بعد ما ایرانیامیایم همهچیو بهم ربط میدیمباا یه خورده منطق خوب چیزیه.فقط یاد گرفتیم عقده های درونیمونو چه سیاسیش و چه اقتصادی و اجتماعیو در قالب نظر بیایم بنویسیم هر چییزی که از غرب وارد شده و براش الگوی اسلامی تهیه نشده الان شده بلای جون ما از جمله موبایل که با شبکه های اجتماعی چه بلایی داره سر خانواده ها میاره و ده هامثال دیگه (2853583) (alef-13)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۵:۴۳:۱۵
سه بار کامنتت را خواندم .نفهمیدم چی می خواهی بگویی .شاید علت اش کمبود منطق است. (2854874) (alef-3)
 
میلاد
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۲۳:۳۳:۰۶
به دلیل اینکه با کتابخوان نوشتم بعضی حروف جا مونده.منظور اینه یا یه چیزو میگی میگن فلان جا مگه اسلامیه؟ بالاخره از یه جا باید شروع کرد یا نه؟ اصلا قانون یا اسلام یعنی چی؟ این حرفا بوی حرفا ازادی یا اسلام اقای خاتمی رو میده و بسیار خطرناکه (2856090) (alef-11)
 
r.n
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۲۰:۲۵:۴۲
شما که اینقد نگرانی الان پای اینترنت چکار میکنید؟؟ خب برو بشین پیش خانوادت ... بزن شبکه 1 اخبار هم گوش بده ... اینجا چیکار میکنین؟ (2860069) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۰:۵۵:۵۱
این روش خوبی نیست که رئیس جمهور هر چند وقت یک بار در سخنرانی های خود یک مطلب بی ارتباط با کار و وظیفه خود مطرح می کند تا سرو صدا ایجاد شود و مشکلات اصلی پنهان شود

مشکل اصلی مردم مسکن و تورم است
البته پلیس هم مشکلاتی دارد
اما با این سخنان مشکلات حل نمی شود
باید به فکر عمل باشند (2850936) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۱۰:۳۱
فعلا که مملکت دارد با شعار پیش می رود و جالب اینکه خیلیها هم راضی هستند. (2851144) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۴۱:۱۰
افرين ما هم همينو ميگيم! اينقدر تو اين مملكت صرف وقت مسايل فرعي ميشه كه مسايل اصلي كلا فراموش شده
در مورد پليس هم همينه متاسفانه رفتار يه عده اندك باعث عدم اعتماد مردم و احساس عدم امنيت در هنگام برخورد با پرسنل اين نيرو شده و برزگترين دليلش هم اينه كه پليس به كارهايي غير از وظايف اصليش مشغوله!
البته همانطور كه گفتم همه جا همينه الان مجلس اينقدر كه نگران ساپورت دختراس نگران وضعيت معيشت همين دخترا نيست! نگران مواد مخدر نيست نگران بيكاري نيست! نگران گراني و تورم نيست! (2851264) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۴۲:۱۱
رییس جمهور دارن به وظیشون عمل میکنن، هر چند برخی ترجیح میدن این اتفاق نیوفته (2851542) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۴:۱۷:۲۸
چرا اتفاقا داشتن آزادی های اجتماعی و ممانعت از امنیتی شدن جامعه خیلی مهم است (2851692) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۴:۲۰:۱۶
رئیس جمهور چون با رای مستقیم مردم سر کار میاد مجبور است که مواضعی اتخاذ کنه که خواست اکثریت رو در بر میگیره ولی خب بقیه مناصب که این جوری نیستند مواضع دیگری دارند (2851707) (alef-11)
 
محمّد
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۴:۳۶:۲۴
دقیقاً رئیس‌جمهور هم همین‌ها رو می‌گفت، شما انگار گزینشی سخنرانی رو گوش کردید. جایی که آدمی دستش از عمل کوتاه باشد، خُب انتقاد می‌کند آن هم زبانی. (2851767) (alef-11)
 
محمد/ ال...
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۰:۴۳:۵۰
اگر ریس جمهور تذکر ندهد چه کسی بگوید .پلیس خود را نماینده مستقیم خدا می داند درحالی که وظایف ایشان تعریف شده است همان را باید انجام دهد مسله کهریزک همین حرف ریس جمهور را تایید می کند انجا پلیس خود را نماینده ومفسر اسلام می دانست چون قدرتی را بالاتر وناظر بر خود نمی داند راستی چه کسی تخلفات پلیس را پیگیری می کند !! خودش (2853641) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۴:۴۸:۰۵
تامین امنیت و آسایش مردم وظیفه هر حکومتیه که اینجا رییس جمهور در راس قدرت اجراییه کشور هست و صحبتها کاملا در جهت وظایف ایشونه. (2851813) (alef-11)
 
سادات
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۵:۲۷:۲۷
شما از اساس بی ربط حرف زدید . نیروی انتظامی تابع وزارت کشور است و وزارت کشور تابع ریاست جمهوری,والسلام. (2851947) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۲۱:۴۶:۲۶
دوست عزیز مشکلات باید همه با هم درست بشن اینقد درگیر مشکلات تحریم و توافق شدین که برخورد زشت پلیس با جوون ها رو تو خیابون یادتون رفته مامورین به جای اینکه دنبال دزدی که کیف پیرزنی رو میزنه بره میاد میچسبه به روسری دختر جوون . آفرین بر جناب روحانی که دیدشون بازه حالا اگه یه مشت که دارن از این قضایا سود میکنن بذارن . خخخخخ (2855874) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۰:۵۶:۴۴
این طور حرف زدن باعث می شود جوانها برا ی ما کف بزنند و هورا بکشند
اما مشکلات پلیس باید اصلاح شوند
با این حرفها هیچ مشکلی حل نمی شود و مشکلات اصلی پنهان می شوند. (2850938) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۰:۵۸:۳۳
منظور از بی حجابی عدم پوشش مناسب زنان در جامعه است و منظور تنها روسری نیست. مسلما هیچ انسان عاقلی بی عفتی زنان در یک جامعه را نشانه سعادت آن جامعه نمیداند. اما اگر جامعه ای گرفتار انحطاط و سقوط اخلاقی باشد حتی با وجود حجاب هم ممکن است زنان آن جامعه بسیار بی عفت باشند و فساد و فحشا در آن جامعه بیداد کند. زنان ایرانی همگی با عفت و حیا و محجوب بودند و زنان در هر شهر و روستای ایران فرهنگ و لباس خودشان و سبک زندگی خودشان را داشتند . مثلا در سیستان و بلوچستان زنان یک سبک پوشش داشتند و در کردستان یک سبک پوشش دیگر و در مازندران و گیلان یک سبک پوشش دیگر. اما هیچ کدام از این سبک های پوشش مروج بی عفتی در جامعه نبودند که اگر بودند مسلما این اقوام نمی توانستند در طول تاریخ خود را حفظ کنند. اگر حکومت سعی در از بین بردن منکرات اصلی در جامعه مثل ربا و بیکاری و بی عدالتی و اختلاف طبقاتی بکند و اگر همه امور خالصانه در راه رضای خداوند باشند مسلما خداوند زنان و دختران ما را عفیف نگه خواهد داشت و مسلما نیازی به چوب و چماق و رفتارهای داعشی مسلک هم نخواهد بود. (2850941) (alef-11)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۱:۱۰:۱۸
دستورات دینی بسیار قابل تفسیر و تاویل است بگونه ای که حتی میان علمای دینی هم اتفاق نظر در بسیاری از مسائل وجود ندارد و فتواهای متضاد نیز دیده میشود لذا انچه باید ملاک عمل قرار گیرد قانون است. (2850949) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۵:۴۴:۲۷
مسئله اینه که مگه اسلام میگه خلاف قانون عمل کنیم. این حرف هم یه چیزی شبیه اسلام ایرانی مشاییه. (2852008) (alef-11)
 
نیک آیین
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۹:۳۳:۱۲
نه قربان مساله این است که حقوق مردم را باید با قوانین محافظت کرد. اینکه کسی بخواهد با این ادعا که اسلام مخاف خلال به پا کردن است به زور آنرا از پای دختر یهودی در اورد ممکن است اسلامی بنظر برسد اما حتی مولا علی (ع) هم که معصوم و عاری از خطا و اشتباه بود و ملتزم به دین مبین اسلام! هیچگاه از قوانین تخطی نکرد و اعلام کرد " نباید به بهانه دین خلخال از پای دختر یهودی به زور بیرون بیاورید!"
در حالیکه عده ای افراطی در این جامعه میخواهند همه مردم را بزور به بهشت بفرستند! به زور و تهدید و ارعاب! قانون و اسلام واقعی باهم فرق ندارد ولی اسلام بعضی ها مثل داعشی ها , از قانون میخواهد برای زور گفتن به مردم و تعدی به حقوق مردم استفاده کند.! (2853475) (alef-11)
 
یوسف
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۱:۱۷:۵۱
مثال هایی که رئیس جمهور در آن روز برای صحبتش می آورد واقعا خنده دار است ، مثل خواندن نماز یا تند و کند خواندن نماز ، دقیقا مثالهایی که مربوط به احکام فردی است و اصلا قانون نمی تواند در مورد آنها ورود کند ، و پلیس هم ورود نمی کند و اصولا نمی توان اینها را مصداق حرف ایشان دانست

بنابراین با این کنایاتی که رئیس محترم جمهور در بیان مثال ها داشتند بنده دریافتم که منظور ایشان جاهایی است که پلیس ورود کرده در حالی که اصلا حق ورود ندارد و صرفا احکام فردی را شامل می شوند (از حرف های روزهای قبل ایشان میتوان مصادیق را یافت ، حجاب)

اما آیا به واقع حجاب امری فردی است ؟ یا تبعات اجتماعی هم دارد ؟

اصلا خود ایشان نبودند که در ابتدای انقلاب برای اجباری کردن حجاب دست و پا میزدند ؟

خوب نیست حافظه مردم را با یک ماهی برابر بدانیم (2850959) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۱:۳۱:۳۴
"نوعی سکولاریسم است ... قطعاً منظور رئیس جمهور چنین چیزی نبوده است"

خیلی هم بوده است، ایشون بارها در جمع های خصوصی گفته اند که دنبال مشروطیت هستند نه مشروعیت، لطفا نظر ایشون رو تحرف نفرمایید (2850993) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۰۴:۳۷
در جهان امروزی مشروعیت بر خواسته از رای و نظر مردم است آنچه که مورد قبول اکثریت مردم نباشد در کل دنیای متمدن امروزی مشروعیت ندارد مگر در تفکرات عصر حجری طالبانی و داعش وار مشروعیت را بخواهیم اینگونه که شما می اندیشید ترجمه نماییم (2851112) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۰۰:۰۹
مگه شما از خواص ایشونید که حرفای خصوصیش رو شنیدین. (2851347) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۴۳:۲۸
به شدت موافقم (2851548) (alef-11)
 
موسوی
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۱:۴۲:۵۲
فرمانده رییس پلیس طبق قانون چه کسیست قطعاهمه میدانند شمااقای رییس جمهوراول خودتان حدودقانونی خودراپیداکنید بعدابرای اجرای قانون به دیگران درس بدهید (2851029) (alef-11)
 
جمال
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۰۶:۰۷
تفسير خوبي بود
اما واقعا تشخيص اين دو سخته
هرچند پليس از مافوق خودش هم دستور مي گيره و تشخيص مافوق هم مهمه مثلا يك حركت به ظاهر قانوني مي تونه تبعات بزرگي داشته باشه كه از مرحله اي به بعد اگر كنترل نشه تلعاتش دامنگير فرد و اجتماع ميشه
مثل زمان راهنمايي رانندگي كه
فته ميشه دستور افسر بر قانون ارجخ تره يعني درسته كه شما مجازيد از خياباني عبور كنيد ولي پليس مي تونه تشخيص بده اين كار الان به نفع شما يا جامعه نيست

هرچند زياده روي و عدم اصول در اين بحث هم باعث حرج و مرج و خود رايي ميشه
همين الان تصور خيلي ها از پليس يه تصور هاليووديه مثال بارزش همين سريالي هست كه الان داره از شبكه يك پخش ميشه و پليس خودش رو قانون مي دونه و داره توجيح گرانه قانون شكني رو قانون اعلام مي كنه (2851120) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۰۹:۴۷
تذکر آیت الله مکارم به رییس جمهور درباره این سخنانش را بخوانید (2851139) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۱۶:۵۸
اشتباه نویسنده در این بند است : ... چنین قانونی عین شرع و اسلام است
اگر کسی فرضیات نویسنده را قبول نکند یا خودش مجتهد باشد و استنباط شخصی داشته باشد و یا مرجع تقلیدش چنین باشد دیگر نمی شود به او گفت قانون ما عین شرع است.
بنا بر این ما قرار داد کرده ایم که حتی مجتهدینی که این مقدمات شما را قبول ندارند به همین قانون عمل کنند. (2851178) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۲۳:۲۹
ما شاالله هر کسی که چند دور پای روزه و نوحه نشست خود را مجتهد می داند و حاکم شرع و مجری قوانین اسلام. پلیس هم جرئت برخورد با آنها را ندارد. نمونه اش همین تهدید سید حسن خمینی و تکذیبیه شان که در آن می گویند قانون هم باثد معقول باشد البته عقل آنها. (2851203) (alef-11)
 
اشنا
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۲:۰۹:۳۸
تهدید ؟؟ (2859241) (alef-11)
 
اردبیل علی زاده
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۳۰:۲۹
دوستان خیلی تفسیر نداشته باشید ایشون میخواستند نه سیخ بسوزه نه کباب (2851227) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۳۷:۱۰
با سلام
برای اینجانب عمل به قانون هم مبنای اسلامی و شرعی دارد و الا هر کسی در صورت نبود اجبار بر اساس نفع و مصلحت شخصی عمل می کرد .کما اینکه نمونه های آن هر روزه دیده می شود. (2851249) (alef-11)
 
احسان
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۳۷:۳۴
امنیتی بودن جامعه، برای کشور معضلی است.
سخنان روحانی، از باب تقلیل این فضاست. (2851250) (alef-11)
 
abbas
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۳۹:۱۱
انتظاراتی که ما از پلیس داریم مافوق تصور است و امکاناتی که به آنها داده ایم بسیار کم
پلیس ما مجبور است علاوه بر مسائل امنیت ، جنایی،اذیت و آزار ، قاچاق و ... که وظیفه همه پلیس های دنیا است به مسئله روسری خانم ها، روبط خارج از عرف و شرع پسران و دختران ، زنا ، مشروبات الکلی ، ماهواره، آلات قمار ، توهین به مقدسات ، روزه خواری ، انواع و اقسام استعلامات عجیب غریب و ده ها مورد دیگر که بعضاً قابل متر و اندازه گیری نیستند. بعد ما مراجعه میکنیم پاسگاه ، کاغذ ندارد، خودرو ندارد ، میزو صندلی ناجور دارد و ...
پلیس کشورهای دیگر مسائل بسیار کمتر دارند اما 10 برابر امکانات و خدمات دارند.
شما وقتی به کسی یا نهادی بیش از توانش بار بگذاری و علاوه بر آن امکانات هم ندهی نتیجه اش این میشود آن فرد یا نهاد وظیفه اولیه اش بشدت تضعیف میگردد. این اتفاق متاسفانه برای پلیس ما افتاده است. (2851257) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۵۲:۰۹
معلوم نیست تواین کشور وقتی کسی رئیس جمهور میشود بجای کاراجرایی چرا اینقدر درمسائل اسلامی اقدام به نظریه پردازی میکند آخه مارهبر داریم که درهرمورد نظراسلام رامشخص کرده اندومنتظراجرای آن توسط مسئولین اجرایی هستیم (2851307) (alef-11)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۷:۱۳:۵۶
به خاطر اینکه رئیس جمهور مسئولیت اجرایی دارد .عمل نابجای يک پلیس ،،سخنرانی فلان امام جمعه ،اقدامات به ظاهر دینی فلان موتورسوار در اصفهان ویا عده ای لباس شخصی در شیراز و بسیاری مسائل دیگر مانع کار او می شود.برای رئیس جمهور و وزیر خارجه او گران و هزینه براست که بخواهد در مجامع جهانی مرتب زیر سؤال باشد.همه این کارها ی به ظاهر دینی که ربطی هم به دین ندارد،برای مملکت و دستگاه اجرایی هزینه ایجاد می کند.اقتصاد فقط تجارت پسته و نفت وکارخانه نیست ّاقتصاد ،توریسم هم هست .کدام توریست جرات می کند بی دغدغه وارد اصفهان نصف جهان شود.شيرازي ها مهمان نوازند و دوست داشتنی ،اما توریست سویسی که برای سگ و گربه و صاحبان آ نها در هر گوشه خیابان کلی برنامه رفاهی خدماتی ردیف کرده است ،ازاین کشی ها نفرت دارد،چه برسد به تزریق اسید.حتی احمدی نژاد هم در امور حجاب ،ورود زنان به استادیوم های ورزشی رفتاری ملی و مسئولانه داشت .پایبندی احمدی نژاد وروحاني به دین به اندازه سایر مسئولان دینی ومدرسين حوزه است .سوادش هم دارند.بنابراین اگر بریک سری اصلاحات پافشاری می کنند،بخاطر این است که مسائل مهم تر ي را در نظر می گیرند مسائلی که فلان استاد حوزه یا نسبت به اهمیت آن شناخت ندارد و یا نمی خواهد به آ ن اهمیت بدهد. (2853239) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۵۷:۰۷
بر اساس تفکرات حضرت امیر و فرمایش ایشان التزام به قانون بسیار با اهمیت تر از اسلام و حکومت اسلامیه انجا که میفرمایند وجود حکومت حتی کفر بهتر از نبود آن و هرج و مرج و بی قانونیست ... در زمان پیامبر اسب داران معاف از مالیات بودن اما در زمان حضرت علی اینگونه نبود . مهم اینه که احکام اجتماعی اسلام اعم از اخلاقی سیاسی اقتصادی قابل تاویل و تغییر میباشد و صرف نظر از شرط زمانی خاصیه لذا بر این اساس اجرای صرف احکام اسلامی بر خلاف دات اسلامه (2851332) (alef-11)
 
سیدرضا
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۲:۵۷:۰۹
باعرض سلام واحترام
همه ما باید به این نکته توجه داشته باشیم که درقانون اساسی برای ریاست جمهوری اختیاراتی برای نظارت بر عملکرد قوای نظامی کشور پیش بینی نشده ولذا ریس جمهور تنها میتواندنظرات خودرا درمورد این نیروها اعلام نماید. درعین حال درهمین حد نیز سخنان ایشان با توجه به وعده های انتخاباتی ، موجب رضایتمندی مردم گردیده وامید است جهت اجرای این نظرات اختیارات لازم به ایشان تفویض گردد. با تشکر (2851333) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۰۳:۵۶
متاسفانه حضرات آیات رسما دارند در باره این موضوع موضع می‌گیرند.
البته افتخارم این است که رییس جمهورم می‌فهمد که برداشت شخصی انسان‌ها برای خودشان است و تا هنگامی که سیر تحول به قانون را طی نکرده پلیس نباید آن را مساوی با اسلام و قانون بداند.
کمی تند نگاه کنم: داعش، برداشت خویش را عین اسلام می‌داند.
خداوند هم سخنگوی رسمی در جامعه امروز ما ندارد. هر یک از بزرگان بر اساس مطالعات و فهم خویش تفسیر و استنباط دارند. بعضا متفاوت یا حتی تضاد. احکام روزه و نماز مسافر و ... .
بنابراین پلیس اگر بخواهد بر اساس روایت من یا شما عمل کند؛ هرج و مرج خواهد شد و اتفاقا اسیدپاشان و چماقداران دقیقا همین را می‌طلبند. و قطعا اسلام عزیز بد جلوه داده خواهد شد.
اما سخن حقوقی و قانونی رییس جمهور نشان از درک و فهم بالای ایشان از ضرورت اجتماع مبتنی بر اسلام دارد. متاسفم که گروهی احساسی یا کم‌مطالعه برخی بزرگان را نیز تهییج کرده‌اند. (2851368) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۱۰:۰۳
قوانین بر پایه حقوق وضع می شوند
و فرق بین حکومت اسلامی و سکولار در مبنای حقوقی آنهاست
اما در اصل داشتن قانون تفاوتی نیست
پلیس باید به قانون عمل کنه چون در قبال کاری که میکنه مسئوله
و چون در قبال کاری که میکنه مسئوله باید در حیطه خودش اختیار کامل در اجرا داشته باشه (2851396) (alef-11)
 
شهرام رهنمای خرمی
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۱۷:۳۳
lصحبت های آقای رییس جمهور جهت جلوگیری از اقدام خشونت بار خود سرها در نیروی انتظامی می باشد که خود را کا تولیک تر از پاپ می دانند / (2851418) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۲۳:۱۲
بفرماييد اين آقاي محترم همه جا با رييس جمهور همراهي كنند و ضمن بيان مقدار متنابهي تعريف وتمجيد سخنرانى هاي ايشان را تفسير نمايند!!!!!! (2851439) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۲۴:۲۴
بسیار تحلیل خوبی بود
دکتر روحانی بین اسلام و قانون فرقی نذاشته
حرفش کاملا منطقیست (2851448) (alef-11)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۲۶:۲۹
امیدوارم اقای روحانی لیاقت این نگاه عاقلانه و مدبرانه را داشته باشند و نیت ایشان از ادای این کلمات نیت خوبی بوده باشد. (2851457) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۲۹:۲۲
هر یک از امور دینی تا به شکل قانون تعریف و تعیین نشده باشند نیروی انتظامی حق ورود به آن را ندارد حتی اگر آن موضوع از مهمترین واجبات دینی باشد، مثلا بر کسی پوشیده نیست که نماز از مهمترین واجبات دینی محسوب می شود اما نیروی انتظامی نمی تواند کسی را که نماز نمی خواند مورد بازخواست قرار دهد.
پس باید گفت در جمهوری اسلامی اجرای قوانین همان اجرای اسلام است اما تا دستورات دینی به صورت قانون تعریف نشده نیروی انتظامی حق دخالت ندارد (2851471) (alef-11)
 
سروش
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۳۷:۴۷
اسلامی زوری نمیشه نمیشه به ولا نمیشه وقتی فساد همه جای مملکت را برداشته چطور پلیس به زور میخواد چادر کنه سر دخترها حق با آقای رییس جمهورهست چرا پلیس جلوی کلاه برداری ونزول خوری بانکها وفساد وارتشا وهزاران جنایتی که مردم را به این روز انداخته است نمیگیرد (2851518) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۴۷:۰۷
پلیس بره دزد ها بگیره نه مردم داخل کوچه را ! (2851563) (alef-11)
 
سوره
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۳:۵۲:۴۰
به نظر من رئیس جمور می خواستند با این جمله جلوی فشارهای بعضی مقدس ماب ها را به نیروی انتظامی بگیرد و از آن ها خواسته که تنها به وظایفشان عمل کنند (2851587) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۴:۰۴:۴۲
منظور رییس جمهور این است که پلیس به دنبال وعظ و اندرز و... گز و قیچی شرعی برای رفتار مردم نباشد، بلکه قانون را اجرا کند. اگر قانون گفته که فلان رفتار درست نیست، پلیس باید برخورد کند. و گرنه افراد پلیس نمی توانند به خاطر تعصبات شخصی و دینی شان رفتاری را که قانون بر روی آن دست نگذاشته، جرم به حساب بیاورند. فکر نکنم درک این جمله رییس جمهور کار سختی باشد. (2851639) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۴:۰۹:۳۹
بهتر است رییس جمهور در اظهار نظرهایشان تامل کنند و حاشیه ایجاد نکنند. ایشان به خوبی می دانند در جامعه اسلامی هر کسی در هر شغلی وظیفه اش اجرای اسلام است و نمی شود قشر خاصی را از این امر جدا دانست. (2851659) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۴:۱۷:۴۳
سخنان روحانی عین قانون است چراکه درغیراینصورت می شودهرج ومرج وداعش ؟! (2851694) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۴:۳۱:۰۲
لب کلام بیان کردید احسنت طیب الله انفسکم (2851748) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۴:۳۹:۴۹
با توجه به اظهار نگرانی برخی علمای حوزه نسبت به این موضوع، سوالاتی مطرح است:
آیا اگر مجتهدی که یک پلیس نیروی انتظامی از آن تقلید می کند، معتقد به حرام بودن بسیاری از فعالیت های بانکی باشد، آن پلیس می تواند برود و کرکره بانک را پائین بکشد؟
آیا می تواند به صدا و سیما تذکر رسمی دهد و یا مانع پخش برخی برنامه ها شود؟
البته به نظر نمی رسد جواب ها مثبت باشد، بلکه پلیس می بایست از اوامری تبعیت کند که دارای پشتوانه سلامی-قانونی است. (2851778) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۴:۴۷:۲۸
در پاسخ به اين دوست عزيز كه فرمودند (همانطور که بانکداری ما اسلامی است) بايد گفت كجايش اسلامي است نزول خوري به وضوح در بانكداري ما هست و به واجبان براي ازدواج و كارافريني 2 تا 4 ميليون هم وام نمي دهند انوقت ميليارد ها در اختيار بعضي ها و اقازادگان و منصوبين ميگذارند با بهره كمتر از 3 درصد و خار در چشم ملت ميكنند. (2851809) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۰:۱۰:۵۴
به طنز گفته برادر. (2853089) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۴:۵۰:۵۸
همه كشورها قانون را مد نظر قرار ميدهند به جزء داعشيان القاعده در عراق و سوريه ديگرذ كشورها كه سر مردم را بدون محاكمه ميبرند و ميگويند حكم خداست و در ايران هم اين نامردمان به سر و صورت دختران معصوم اسيد ميپاشند كه از قانون حجاب حمايتي كرده باشند ننگ و نفرين و نفرت را در جامعه راه مي اندازند (2851827) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۵:۲۱:۵۱
پرواضح است که منظور رئیس جمهور وظیفه به اجرای آن قانون نهایی است که توسط قانونگذار حکومت اسلامی به آنان ابلاغ می‌شود و پلیس باید قانون را در نظر بگیرد نه برداشت خود از قرآن و سخن معصومین و نه فتوا هایی که هنوز به قانون تبدیل نشده و جای بحث دارد و این اولویت برای کل مجموع پلیس حرف اول و آخر است و از این رواست که رئیس جمهور می‌گوید وظیفه پلیس تنها رعایت قانون است و لاغیر در غیر اینصورت هرج و مرج جامعه را در بر می گیرد و لذا لازم نیست برخی از علما از این سخن حق برنجند. کمی تامل کافی است که حرف صحیح را از ناصحیح تشخیص دهیم. (2851925) (alef-11)
 
سید110
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۵:۳۳:۱۷
نوشته آقای فروزبخش کاملا" منطقی است , قطعا" عده ای آن را نمیپسندند چرا که هرج و مرج برایشان بهتر است حتی در نیروی انتظامی! (2851971) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۵:۵۶:۰۰
اگه شما سکولاری به خودت مربوط میشود رییس جمهور ما سکولار نیست. (2852035) (alef-11)
 
کاوه ایرانی
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۶:۱۳:۱۱
لطفا یک نفر جواب دهد کجا قانون گفته پلیس فقط نظاره گر حمله و ضرب و شتم و هزار تخلف افراد خود سر و لباس شخصی باشد و کاری نکند؟!
ضمنا تکلیف مافوقی که قانون را رعایت نمیکند و اوامر غر قانونی دارد چیست؟! (2852079) (alef-3)
 
مشهدی
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۶:۳۴:۱۰
اگر غیر از صحبت های رییس جمهور باشد و هر پلیسی برای خودش از شرع استنباط داشته باشد و بخواهد ان را اجرا کند تکلیف چیست . چنین در نظر بگیریم که گروهی مانند داعش ( در مثل مناقشه نیست ) بر جایی حکومت کند اون وقت هر فردی از انان بخواهد اسلام را اجرا کند (2852138) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۸:۳۰:۲۱
با سام خدمت دوستان
تمامی قوانینی که در قانون اساسی ذکر شده است اسلامی میباشد چون زیر نظر مجتهدان است. (2852449) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۸:۴۰:۴۲
جالبه که عده ای دارن منظوررئیس جمهورو توضیح میدن ایشون که خودشون کامل نظرشون رو بیان کردن
ولی حرف من اینه چرا باید ایشون حرف دو پهلو بزنن؟
به جمله دقت کنید: «پلیس موظف به اجرای اسلام نیست، موظف به اجرای قانون است.»
شما فقط قسمت اول جمله رو بخونین بدون قسمت دومش:
«پلیس موظف به اجرای اسلام نیست»
همونطورکه میبینین در ابتدای این جمله یه بار منفی نسبت به اسلام وجود داره و حتی اگه تا پایان جمله هم خونده بشه باز از این بار منفی خیلی کم نمیشه
ایشون می تونستن به جای این جمله بگن:
پلیس موظف به اجرای اسلام است ولی در چارچوب قانون
با این ادبیات رئیس جمهور مراجع حق داشتن موضع بگیرن
متأسفانه از این ادبیات از ایشون تو این چند مدت زیاد شنیدیم که امیدواریم من بعد کمی جمله هاشون رو با دقت بیشتری انتخاب کنن تا خدای نکرده موجب سوء تفاهم نشه (2852473) (alef-11)
 
علوی
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۹:۰۵:۱۱
قوانین ما حتی در حوزه ی بانکداری اسلامیست ولی در بانک ها اجرا نمی شود (2852519) (alef-3)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۹:۲۵:۲۵
سری به شمال شهر تهران بزنید وملاحظه کنید که تا پاسی ازشب چگونه برخی منازل را مالکان به برپاکنندگان عشرتکده ها واگذار میکنند.نه قانون ونه شرع اجازه این کار را نمیدهد ولی چرا برخورد نمیشود.برخی آنقدر جسور شده اند که صراحتا میگویند نیروی انتظامی را میخریم یا قلم پای نیروی انتظامی را خرد میکنیم اگر مانع کار ما شوند! جناب رییس جمهور بجای دستور برخورد با این مظاهر فساد و مبارزه طلبی آشکار با قانون وشرع،فلسفه مبارزه با فساد را با شرع وقانون کردن،سست میکند.اینها نزده میرقصند جناب رییس جمهور واقعا برای شما متاسفم.اگر انصاف دارید منتشر کنید.بخدا خواب راحت از مردم با این اوباش گریها سلب شده.صبر نردم هم حدی دارد.بترسید ازنتیجه عملتان.درکشورهای غربی کاملا آزاد هم این مزاحمتها را اجازه نمیدهند.وای بر ما شیربرنجها. (2852568) (alef-11)
 
سامان
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۱۹:۴۸:۲۱
متاسفانه اقای روحانی دچار بی احتیاطی در کلام شدند میتونستند الفاظ بهتری رو استفاده کنند (2852608) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۲۱:۵۶:۱۸
اتفاقا کاملا عمدی این مباحث رو مطرح می کنند تا ایجاد حاشیه جدید بکنند و مردم رو از مشکلات حل نشده و عدم عمل به وعده هاشون غافل کنند این برای بار چندمه در این دوسال که به حاشیه رفتند (2852839) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۲۰:۳۰:۱۵
از کلام حضرت رسول (ص) :

" الملک یبقی مع الکفر و لا یبقی مع الظلم "

یعنی اینکه قوانین و مجریان آن باید اول جلوی ظلم بگیرند

که این خود مهمترین وظیفه نیروی انتظامی در اجرای قوانین اجتماعی مربوطه هست (2852692) (alef-3)
 
روح اله
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۲۲:۲۳:۳۰
داعشو طالبان هم معتقدند دارند اسلام را اجرا میکنند اما آیا برداشت آنان صحیح است.؟


صحبت رئیس جمهور ناظر بر این معنی است (2852896) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۶:۵۶:۵۵
همین که یک عده های مثل شما دارند جنایات و وحشیگری های داعش رو با عملکرد نیروی انتظامی خودمان مقایسه می کنند باید هم رییس جمهور تا پایان ریاستش مرتب حرفهای حاشیه دار بزنه (2853232) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۲۲:۲۵:۱۸
کدام کار ما اسلامی است لطفا یکی را نام ببرید با تشکر (2852903) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۰:۰۹:۲۴
بانکداری! (2853087) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۲۳:۰۱:۱۸
در ایران تنها خلافی که صورت می گیرد بیرون بودن موی خانمها و حجای آنها است دیگر کارهایمان همش اسلامی است خیالتان راحت باشد (2852959) (alef-3)
 
هادي
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۲۳:۳۷:۰۱
در اسلام وارد شدن به حريم شخصي مردم جايز نيست همان طور كه امام خميني هم بارها تصديق كردن ولي اين كار به شدت توسط نيروي انتظامي انجام مي شه (2853038) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۲:۳۸:۰۸
قانون (2853182) (alef-11)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۳:۴۸:۰۹
دقیقا" نظر نویسنده محترم مورد تایید بنده میباشد،اگر ملاک کار قانون نباشد بی قانونی ایجاد میشود وهرکس به تفسیر وبرداشت خود از شرع هرکاری دلش خواست میکند وبرایش توجیه شرعی می تراشد دقیقا" مثال جلوگیری از کنسرت های با مجوز وسخنرانیهای با مجوز مصداق عینی سخنان رئیس جمهور محترم است.همیشه مشگلات اصلی ما خود رائی مجریان بوده وتضعیف کردن قانون بسیار زیانبار بوده است. (2853189) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۴:۰۱:۵۶
- اگر یک مرجع تقلید بگوید که فلان چیز اسلامی نیست، درحالی که قانونی باشد آیا نیروی انتظامی باید به اسلامی بودنش توجه کند یا قانونی بودن؟
واضح است! قانونی بودن!

- آیا ممکن است چنین اتفاقی بیوفتد؟
بله! مثلاً آیت الله صانعی در مقطعی موضوعاتی سیاسی را شرعی و غیر شرعی معرفی کردند که جایگاهی در قانون نداشتند مامور مقلد ایشان اگر آن را ملاک قرار می‌داد باید توبیخ میشد چون کارش غیر قانونی بود. یا الان بعضی مسائل فرهنگی از نظر بعضی مراجع شرعی نیست. مثل موسیقی و فیلم و ... که قوانینی برای تشخیصش هست که آیا پخش شود یا نشود و مراجع تقلید جزئی از این قوانین نیستند.

- آیا ممکن است مامور نیروی انتظامی بر سر دو راهی قرار بگیرد؟
هم بله هم نه! اگر مرجع تقلید آن مامور نیروی انتظامی چیزی فرای قانون به مقلدانش بگوید ممکن است شرایط برای آن مامور سخت شود. قانون و شرع اسلامی دو چیز جدا هستند! قانون مطابق اسلام نوشته میشود ولی هرچیزی که در اسلام هست را در قانون نمینویسند چون نمیشود اسلام را به مجموعه ای از قوانین تقلیل داد. به همین سادگی که یک سری مراجع قانونی داریم و یک سری مراجع دینی. اینکه در دین پیروی از قانون می‌تواند یک امر واجب حساب شود خودش نشان می‌دهد برای مذهبیون دین از قانون بالاتر است.

- پس آیا اصلاً ممکن است به فرد مذهبی بشود گفت قانون را اول بگذار و اسلام را دوم و انتظار داشت عمل کند؟
بله! ولی منظور از اسلام، مسائل شرعی نوشته شده باید باشد نه اسلام به طور کلی. مسائل شرعی نوشته شده مثل توضیح المسائل در شرایط عملی یا نیاز به مراجعه به عقل دارند یا نیاز به مرجع تقلید.

- آیا میشود این حرف جناب رئیس جمهور را نادیده گرفت؟
خیر! اگر ایشان را «حجت الاسلام و المسلمین دکتر» خطاب کنیم و حرفش را نادیده خلاف اسلام بدانیم نشان از ریا و دو روییست. مسلماً این حرف را فردی آشنا به اسلام و حقوق بیان کرده و به همین ترتیب اهمیت دارد. حال این موشکافی سیاسی که بر حرف ایشان انجام میشود را باید بر حرف مراجع هم انجام داد. به نظر نمی‌آید تضاد علمی (از نوع علوم اسلامی) در دو حرف وجود داشته باشد. (2853191) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۴:۳۰:۳۱
چر ا همه تحلیل گرشده وهیچکس بفکر از بین رفتن سرما یه انسانی وما لی نیست
همه سر گر م مسا هل ها شییه ای شده فرق قا نو ن گز ارو.مجر ی قا نو.ن د رکجاست این شد ه سر گر می (2853195) (alef-11)
 
عبدالصمد حجازی
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۷:۵۳:۳۳
سخن آقای روحانی قابل دفاع هست و ایرادی بر آن وارد نیست و پلیس باید وظیفه خود را عملی سازد، اما از آن سو ممکن است افرادی بخواهند در خصوص برخی از مسائل و پدیده ها به اصل امر به معروف و نهی از منکر عمل کنند که یک اصلی عمومی و واجبی اجتماعی است، از این رو باید بین وظیفه پلیس در اجرای قانون و وظیفه اجتماعی امر به معروف و نهی از منکر جمع کرد و چارچوب های هر کدام از دو وظیفه را به گونه ای چید که در اجرای این دو وظیفه کنتاک ایجاد نشود. (2853285) (alef-11)
 
محمدجواد
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۰۹:۵۰:۲۵
از سایت الف سپاسگزارم
خوشحالم که الف با انتشار این مطلب نشان داد که موضع مستقل و شجاعانه ای دارد (2853507) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۰:۰۵:۱۳
متاسفانه همانطوریکه درمسئله مذاکرات گزاره برگ ایرانی وتبعا منظوردقیق دولت مشخص نیست اینجا هم منظور رئیس جمهورمشخص نیست (2853540) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۰:۰۷:۰۸
کلمات اضافی بعضی وقتها مشکل درست میکنه آقای روحانی باید می گفت که (پلیس باید آنچه قانون گفته اجرا کنه ) آوردن کلمه اسلام در مقابل قانون برداشت سکولار را توجی می کنه .... (2853543) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۰:۴۱:۵۷
به نظر من هم اگر بجای اجرای قانون
اجرای اسلام مد نظر قرار گیرد
راه برای قانون گریزی
و تفسیر به رای قرار دادن قانون به بهانه اجرای اسلام باز خواهد شد
تمام هرج و مرج ها و قانون گریزی های زمان اقای احمدینژاد ریشه در همین برداشت دارد
چون انها اجرای رای خود را بیشتر بنفع اسلام می دانشتند تا اجرای قانون

بورسیه های غیر قانونی
کار گروه های باصطلاح خودسر در برخورد با امثال اقای مطهری
همه در این خلاصه میشود که انها اجرای نظر خود را بیشتر بنفع اسلام میدانند
تا اجرای قانون
و اگر این چنین باشد سنگ روی سنگ بند نمیشود
و هر کس میتواند به بهانه اجرای اسلام از اجرای قانون فرار کند (2853633) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۲:۱۲:۳۱
بانکداری ما هم اسلامی است!! (2853966) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۲:۴۰:۴۶
رییس جمهور نیاز به رای داره به هرحال افرادی که افکار سکولار دارن کم نیستن جلب نظر اونها مهمه. والا میتونست فقط بگه پلیس به قانون عمل کنه (2854100) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۹:۴۲:۰۹
پس معلومه اکثر مردم سکولاریزم را قبول دارند که اینگونه حرفها رای آوری داره (2855593) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۲۳:۲۲:۵۳
من هم کاملا موافق که خودسری ها و تک گویی ها به هر عنوانی باید جمع شود ملاک باید همواره از قانون باشد
و هرکاری باید از طریق قانونی اعلام شود.

این سخن روحانی، کاسبهایی که روزی شان را از بی قانونی به دست میارن کساد می کنه به این خاطر داد و بیداد راه می اندازن و اسم اسلام و خدا و پیغمبر میارن تا دهان مخالفها را ببندند

اما دیگه دوران، دوران احمدی و دار و دسته اش نیست که در سیاهی و تاریکی این گروه ها سوأ استفاده کنند. امروز دیگر روشنایی آمده و چهره های طاول زده از پس نقابها بیرون زده و همه میدانند کی چه کاره است.

بنابراین همه به قانون تمکین کنیم و حرفهای بیجا به اسم این و آن نزنیم.

البته هر کسی ممکنه بطور علمی و مباحثه ای مطلبی را پیش بکشید ولی این فرق می کند با حوار کشیدن ها (2856075) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۰۳:۰۰:۵۳
حرف اقای رئیس جمهور منطقا بی ربط بود... ظاهرا ایشون برای سرپوش گذاشتن بر روی ضعفهای دولت روش حرف های جنجالی رو انتخاب کردند... مقاله هم از اندک منطق و دلیلی خالی بود (2856345) (alef-11)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۲-۱۰ ۱۲:۱۴:۱۴
قربون تو یکی برم که کل حرف زدنت فقط منطقه!!!! (2859246) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۲-۱۲ ۱۵:۲۹:۱۸
اگر در کشور من ایران هرکس بر اساس تخصصی که دارد.کار میکرد مشکل ما حل شده بود . مگر یک معلم عربی می تواند ریاضی تدریس کند. اسلام را باید اسلام شناسان دین پژوهان. روحانیت درجامعه اجراء کند . نه نظامی تفنگ بدست. اسلامی را که مامور تفنگ بدست اجرا, کند . داعش و....... از توش بیرون میاد.اگر درد اسلام عزیز دارید به اهلش بسپارید. نه به پلیس .زند باد روحانی مسلمان واقعی (2862377) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.