نظر منتشر شده
۱۴۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 261801
یادداشت وارده در الف؛
پزشکی این زمانه
سمیه حیدری، 10 اسفند 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۳۷
سالها پیش وقتی در یکی از بهترین دانشگاههای دولتی تهران در رشته پزشکی قبول شدم، در همان ابتدای کار با انبوهی از مطالب درسی حفظی مواجه شدم و آن موقع فکر می کردم که حتما برای آینده و طبابت حفظ جزء به جزء همه این مطالب لازم است.

کمی که پیش رفتم و وارد بیمارستان شدم مجددا با انبوهی از دروس بالینی مواجه شدم که برای من باز حفظی بود و دروس قبلی نیز به کنار گذاشته شد. وارد دوره کارورزی (انترنی) که شدم دیگر کاملا آزاد بودم و وظیفه اصلی ام انجام آن قسمت از کارهای بیمار بود که به صلاحدید دستیار (رزیدنت) مافوق به من واگذار می شد که در اغلب موارد کاملا بیهوده بود. از آنجاکه بیشتر کارهای اصلی بیمار توسط رزیدنت مربوطه انجام می شد خودبخود، انترن از حداقل آموزش نیز به دور می ماند. بیشترین کار من در دوره انترنی همراهی مریض در مواقع اعزام به بیمارستانهای دیگر بود که آنهم کاملا صوری بود. می ماند بعضی بخشها که به علت علاقه بعضی از اساتید انترنها را بیشتر درگیر می کردند و برای آنها کلاس جدا هم می گذاشتند. در کل دلبخواهی بود اگر استاد یا رزیدنت (که معمولا سرش شلوغ است و وقت زیادی ندارد) می خواست، انترن در آن بخش به مهارتش اضافه می شد وگرنه کسی از استاد بازخواست نمی کرد. در آخر ماه هم که نمره عملی معمولا به همه داده می شد و ارزیابی خاصی صورت نمی گرفت چون این انترن باید برود بخش دیگر و انترنهای جدید هم بیایند اینجا. امتحان تئوری هم که خیلی سخت نبود. آخر سر هم کسی بررسی نمی کرد که این فردی که الآن به عنوان پزشک وارد جامعه می شود آیا از صلاحیت کافی برخوردار است، صرف گذراندن یک سری بخشها به صورت صرفا حضور در آن بخش و کشیک دادن در آن کافی بود. (کشیکها را هم میتوانستیم بفروشیم!)

انترنی که تمام شد و وارد جامعه شدیم دیدیم که اوضاع با داخل بیمارستان فرق می کند و دیگر کسی نیست که کارهای اصلی بیمار را انجام دهد و ما هم آنچنان مهارتی نداریم، تازه باید از صفر شروع کنیم.
بعد از دوره سربازی در امتحان دستیاری شرکت کردم و در یکی از بهترین و معروفترین بیمارستانهای اطفال تهران به عنوان دستیار شروع به کار کردم. در ابتدا با چنان بار کاری مواجه شدم که مدتها در شوک بودم، چون مثل یک کارگر، من به عنوان دستیار سال یک باید همه کارهای مریض را انجام بدهم. اساتید محترم هم فقط بیماران را از مطب جهت بستری می فرستادند و حداکثری کاری که بعد از ظهر و شب می کردند جواب دادن به تلفنی بود که فقط بعضی وقتها بهشان می شد. حالا هرچقدر هم بیمار بدحال باشد من که یکبار هم سراغ ندارم استاد که بیمار به اسم او در بیمارستان بستری می شود، بعد از ظهر یا شب به بیمار سرزده باشد حتی بیماری که فوت شده. صبحها هم که اساتید هرموقع دلشان بخواهد به بیمارستان تشریف می آوردند حتی می توانستند نیایند و رزیدنت یا دستیار فوق تخصص (فلو) ویزیت بیمار را انجام دهند. بعضی اساتید که در بیمارستان خصوصی هم مشغول بکار بودند صبح زود ویزیت می کردند و بعد بیمارستان خصوصی می رفتند. در یکی از بخشها که استاد خیلی وقتها نمی آمد از بیمارستان باید هر روز موبایل خانم دکتر را می گرفتیم تا اگر جواب داد، تکلیف بیمار را مشخص کنیم که مرخص هست یا نه. به نظر من که راحتترین کار دنیا استادی بیمارستانهای آموزشی است. صبح هر موقع دلت خواست بیمارستان می روی، در گزارش صبحگاهی خواستی شرکت می کنی، نخواستی نمیکنی، بعد از ظهر هم تا دیروقت مطب می روی که بیشتر مریضهایش از همین بیمارستان سرچشمه می گیرند. سالی هم چند تا مقاله به کمک رزیدنتها و فلوها در مجلات خارجی چاپ می کنی. اگر هم بیمار بدحال داشتی که بستری میکنی و شما شب راحت می خوابی، بیمارستان و رزیدنت کار مریض را انجام می دهند. حتی اگر شکایت هم بشود از رزیدنت می شود نه از استاد. البته این شرح حال همه اساتید نیست و بودند اساتیدی که به خوبی آموزش می دادند و احساس مسؤولیت بیشتری می کردند. اما باز همین هم به خواست خودشان بود و کسی آنها را مجبور به اینکار نمی کرد.

بعد از فارغ التحصیلی به عنوان متخصص اطفال شروع به کار کردم. بعد از مدتی خودم به عینه نتیجه این سیستم را دیدم. در خیلی از موارد بیمار که نزد پزشک به خصوص همکاران پزشک عمومی می رود و با نسخه ای بر می گردد، شما رابطه منطقی بین داروها و مشکلات بیمار نمی بینید همراه با مصرف فوق العاده زیاد آنتی بیوتیکها (چرک خشک کن) و کورتونها (مثل دگزامتازون و بتامتازون). مثلا بیمار سردرد دارد: پنی سیلین، درد شکم دارد: سفیکسیم (چرک خشک کن)، درد دست و پا دارد: دگزامتازون، و.... از ارجاع به پزشک متخصص هم که خبری نیست، بیمار خودش باید تصمیم بگیرد. خیلی موارد هم که اگر پزشک نخواهد اینگونه درمان کند بیمار با اصرار شدید خواستار تجویز آنتی بیوتیک و کورتون است و اگر پزشک تسلیم نشود خوب باید منتظر عواقب آن و کم شدن بیمار مطب باشد. درکل هیچ نظارتی بر نحوه درمان بیمار در مطبها وجود ندارد مگر آنکه شکایتی صورت گیرد و تقریبا پزشک می تواند هر درمانی که به نظرش لازم است انجام دهد. داروخانه ها هم که خودشان مطب زده اند و بیمار ویزیت می کنند، کافی است بیمار دردش را بگوید تا دارویش را بدهند اعم از آنتی بیوتیک، دگزا و...

در بیمارستانها عمده درآمد پزشکان متخصص از کارانه می باشد که در پزشکان غیر جراح مثل متخصصین اطفال این درآمد از بستری بیمار بدست می آید یعنی هرچه مریض بیشتری بستری کنند و بیمار را بیشتر نگه دارند، درآمدشان بیشتر خواهد بود. ناگفته پیداست که این وضعیت درحال حاضر باعث بستری بیش از حد بیمار به طرز تأسف آوری رسیده که هزینه زیادی را از بیمارستان و پرستار می گیرد و داروهای مصرفی هم که عمدتا آنتی بیوتیکها هستند بودجه کشور را مصرف می کند که تعداد زیادی چون ماده اولیه شان از خارج تأمین می شود، دلار نیز مصرف می کنند. بستری بی جهت می تواند باعث عفونت بیمارستانی نیز بشود که درمانشان اغلب سخت تر است. مصرف بی جهت آنتی بیوتیکها می تواند باعث مقاومت میکروبی بشود. عوارض خود آنتی بیوتیکها شامل عوارض کبدی، کلیوی و پوستی و گاه شوک می باشد و در کل خطرناکترین داروها هستند. نیازی به یادآوری نیست که مصرف آنتی بیوتیک در ایران نسبت به استاندارد جهانی به طرز تأسف آوری بالاست.

بستری بی رویه بیمار در خیلی موارد باعث می شود که به علت پر بودن تختها بیماری که نیاز واقعی به بستری دارد نتواند در آن بیمارستان بستری شود و راهی بیمارستانهای دیگر شود. همچنین وقتی با توجه به کمبود معمول پرستار بخش پر باشد، بیمار بدحال مراقبت خوب پرستاری دریافت نخواهد کرد. نحوه درمان بیماران بستری نیز خیلی بهتر از سرپایی نیست و اکثر قریب به اتفاق بیماران آنتی بیوتیک می گیرند گاهی دوتا و سه تا. در اینجا هم هیچ نظارتی دیده نمی شود و تا وقتی بیمار شکایت نکرده، پزشک به هرنحو که صلاح بداند درمان می کند. یعنی یکبار هم از وزارت بهداشت یا مقامات علمی ذی صلاح پرونده یک بیمار بررسی نمی شود که آیا درمان درست بوده یا نه؟ در بسیاری از موارد یک خط از پزشک در پرونده راجع به شرح بیماری و نحوه درمان دیده نمی شود، همه چیز موقع ترخیص نوشته می شود.

من به مسؤولین بهداشت و درمان پیشنهاد می کنم به عنوان طرح پایلوت در یک بیمارستان کوچک که معمولا تختها پر است، کارانه را از پزشکان بردارند و در عوض در مدت انجام این طرح حقوق آنها را به اندازه متوسط کارانه شان پرداخت کنند یعنی بستری کردن یا نکردن تأثیری در درآمدشان نداشته باشد، آنوقت میزان اشغال تختها را مجددا بررسی کنند.

مسائل فوق مطمئنا در شهرستانها کم و بیش جریان دارد و محدود به تهران و بیمارستانهای بزرگ نمی شود.

در خاتمه یادآور می شوم که پزشکان بسیاری نیز وجود دارند که منطقی دارو تجویز می کنند، منطقی بیمار بستری می کنند و معتقدند که روزی دست خداست.
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۰:۴۸:۴۲
آه خدای من. (2713049) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۲:۳۱:۱۸
پزشکان ایران تجارت می کنند نه طبابت (2713347) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۶:۴۰:۳۸
به عنوان يك اينترن كه تا چند روز ديگر فارغ التحصيل مي شود عرض ميكنم:تنها چيزي كه در برابر اين همه تهمت و توهين به من آرامش ميدهد، نقش من و بقيه همكارانم در نجات جان و حفظ سلامت ده ها نفري است كه طي دوره اينترني با انها مواجه شدم.كاش ديگران هم درك مي كردند. (2714115) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۱:۲۷:۳۴
اجر شما محفوظ ولی شما نباید با این نوشته حرف منطقی همکارتان را لوث کنید. هرسخن جایی و هر نکته مقامی دارد! (2714840) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۲:۲۰:۰۴
متاسفانه ديگر هيچ جايي براي اين حرف ها باقي نمانده است.هر چه مانده دروغ و تهمت است. (2714954) (alef-3)
 
رسا
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۰:۳۴:۳۱
در بیمازستان آتیه نصفه شب فرزند یک سال و نیمه ام که اسهال ساده ای داشت بردم که با اصرار ،پزشک میگفت بایستی ۲۴ ساعت بستری شود و تحت مراقبت باشد.بستری کردن از نیمه شب تا نزدیکای صبح طول کشید آنهم با پرداخت یک میلیون تومان ودیعه!همانجا از خستگی خوابمان برد .صبح که بیدار شدیم تنها درمانی که شده بود یک سرم خوراکی بود. تاعصر هم هیچ اتفاق خاص دیگری نیفتاد و بعداز ظهر به دفتر پرستاری گفتم طبق نظر دکتر موعد ترخیص است ده دقیقه نگذشته دکتر سراسیمه آمد که من کجا گفته ام ترخیص شود و باید ۲۴ ساعت دیگر هم بماند،بنده هم متعجب گفتم بابا نخواستم ترخیصمان کنید برویم گفتند نمیشود و باید چندین تعهد و فرم مسیولیت پر کنید که با ادبیاتی ترسناک در پی جلوگیری از ترخیص نوشته شده بودند. به هر حال گفتم با مسیولیت خود میخواهم ترخیص شویم که گفتند چون مسیول حسابداری ما ساعت ۵ عصر رفته است امشب هم پایتان نوشته میشود و در واقع دو شب هزینه هتلداری باید بدهید در حالیکه جمعا ما ۱۲ ساعت آنجا بودیم ،وقتی اعتراض شدید کردم حسابدار از پشت موبایل گفت ۵۰۰ هزار تومان دیگر بدهید و بروید! به هر حال پس از کلی دعوا و اعصاب خوردی قانع شدند که همان یک میلیون ودیعه را بگیرند و رهایمان کنندیعنی برای یک سرم و ۱۲ ساعت علافی اجباری نقره داغمان کردند (2715192) (alef-7)
 
شاهد عینی
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۳:۳۵:۴۰
من پرسنل بخش داخلی هستم یکی از پزشکان که اغلب بستری هایش الی وبرای پول است یک روز بعد ازاینکه مدیر بیمارستان به همین دلیل به او تذکرداد از۱۵ بیمارش ۱۲ نفر را مرخص کرد حالا ببینید چند درصد الکی بستری بودن فکر کنم ۸۰درصد؟؟؟؟؟ (2715110) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۳:۰۳:۱۳
من فوق تخصص جراحی مغز و اعصاب از مسکو هستم در ابران نتونستم موافقت کار بگیرم در حالبکه در روسیه اصلا این نوع تربیت پزشک رو اصلا قبول نداشتند و پزشکان بطور عملی هم با درمان اخت میشدند خلاصه اینکه اگر بگیم در پزشکی ابذان هم مافیا هست میگن بی ربط گفتی (2713451) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۳:۰۶:۴۲
دقیقن همین مورد برای من در مورد فرزندم پیش آمد پزشک قبل دو روز تعطیلی فرزندم را اورژانسی بستری کرد در حالی که تا 24 ساعت حتی برای ویزیت نیامد وقتی هم با اعتراض ما مواجه شد در پرونده مطلبی با این مضمون نوشت ،به علت عدم بضاعت و وخواست والدین ترخیص!!! بعد از کلی دوندگی واعتراض نسبت به رفتار غیر حرفه ای دکتر مشخص شد که اصلن بستری شدن فرزندم ضرورتی نداشته!!! موقع تسویه حساب هم کلی پول سرنگ ،انژیوکت،ست سرم ،بانداژ،وشام ونهار دادیم ؟!!در صورتی که فرزند شیر خواره ی من فقط یک تخت رو اشغال کرده بود بدون اینکه حتی قطره ای دارو گرفته باشه!! (2713462) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۱:۳۰:۳۰
یه پزشکی بود تو میانه میگفت اگه این انفلوآنزا یه هفته دیگه طول بکشه عالی میشه. یه ماشین نو میخرم (2714844) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۵ ۲۱:۱۷:۴۰
کافر همه را به کیش خود پندارد! ماکه پزشکی رو اینجوری نگذرانده ایم. این حرفا برای منی که الان متخصص هم رشته شما هستم و تازه فارغ التحصیل از یکی از دانشگاههای این کشورم غریبه است.درسته یه مشکلاتی وجود داره ولی این حرفها خیلی بی انصافیه.تو مورنینگ رپورتها کوچکترین اشکالات درمانی نقد میشد. یک سیستم پادگانی بترتیب انترن، رزیدنت، فلو و استاد از جان مریضها مراقبت میکردن. اگر بیمار بدحالی به استاد مربوطه حتی نصف شب اطلاع داده نمیشد توبیخ میشد. شما یک بیمارستان خاص رو دیدی (میدونم کجا رو میگی)فکر میکنی کل سیستم پزشکی اینه.انصاف هم خوب چیزیه. (2726300) (alef-10)
 
سید ابراهیم کراماتی
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۰:۵۱:۰۸
ادعای اخلاق داریم و در عمل با بدترین روش به مال اندوزی می پردازیم!این روش ناشایست از کی آموخته ایم و چه کسانی جامعه را به این حال و روز انداخته اند؟ (2713054) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۱۳:۳۸
بی‌وجدانی آموزش نمی‌خواهد. (2713669) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۰:۵۳:۰۶
جناب دکتر! آن زمانی که استادان شما در بیمارستان نیستند، در پزشکی قانونی مشغول پاسخگویی به عوارض ایجاد شده درمانی توسط اینترن و رزیدنتهاشون هستند. حاشا که این متن مال یک پزشک باشد (2713060) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۲:۵۷:۲۵
حالا هر جایی که می خوان باشن
اگه یکبار بستری شده باشی می بینی که چقدر این متن نزدیک به واقعیت هست (2713434) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۲۳:۰۵
در همه دنیا سیستم نظارتی سختی برای پزشک وجود دارد در این جا اگر هم وجود داشته باشه راضی میکنند طرف را و به خدا این ها کار هایی انجام میدهند که جرم دارد فقط برای پول بیشر اینا که با پولشان صاحب کل مملکت شدند از مستغلاط گرفته تا سرمایه گذاری در بورس امریکا (2713698) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۵۴:۲۴
اگر اینطور باشه که پزشکی قانونی همیشه باید مملوع از پزشکان متخصص باشد!
اتفاقا علیرغم احترام زیادی که پزشکان از جامعه دارند، مسولیت پذیر نیستند و اکثریت فقط پول را می شناسند و زیاده خواه هم هستند. که وزیر محترم هم بخش عمده از درآمد کشور را به طرف این قشر خدمت گذار هدایت کرد و نتیجه اش بعدا مشخص خواهد شد. (2713805) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۱:۳۰:۵۶
من پزشک نیستم ولی آشفته بازار طبابت را بخوبی میبینم و به این همکارشما کاملا حق میدهم. (2714846) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۱:۳۴:۵۰
متاسفانه امروزه در مملکت ما پزشکان و بیمارستانهایشان هم پول بیماران را میگیرند و هم جانشان را. البته همیشه آدمهای درستکار و با انصاف هم دربین این قشر وجوددارد. (2714850) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۶:۴۹:۴۷
اکر درست آموزش بدن نیاز به پاسخگویی زیادی ندارند (2715333) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۰:۱۴:۳۶
به فرض هم که انترن و رزیدنت اشتباه میکنن، خوب پزشک میتونه تو بیمارستان به وضعیتشون رسیدگی کنه و تذکر بده تا کار به پزشکی قانونی نرسه!! (2715628) (alef-7)
 
همکار
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۰۲:۲۴
سلام
اولا سیستم آموزش پزشکی همینه و این سیستم با وجود نواقص جواب داده که البته باید نواقص برطرف شن
خودتون میدونین بقیه رشته های دستیاری از بهترین تا بدترین همین سیستمو داره تا اطفال رشته سبکی هستش
قرار نیس از روز اول دستیاری به افتخار شما کف بزنن و روز اول به شما مریض بدن تا منیج کنین اون استاد که شما به بی مسولیتی متهمش می کنین و بقیه اساتید بزرگ هم این سختیها رو کشیدن و این راهو رفتن
دوما اون روزی که پزشکی انتخاب کردی باید علاوه بر پزش فکر اینجاها رو میکردی
که پز اسان نمود اول
به قول مسئول اموزش بیمارستان ما فردا شما پزشو میدین و عینک دودی میزنین بعد نمیخوای یه کم سختی بکشی (2713076) (alef-13)
 
مودی
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۲:۲۷:۰۹
جناب همکار اخم نکنید . بهتر است به جای متهم کردن نویسنده این متن جواب منطقی و مستدل خودتان را بگویید....
تخصصی در این زمینه ندارم بنابراین نظر فنی نمیدهم اما در یک مورد کاملا با نویسنده موافقم چون نیازی به تخصص ندارد و آن هم اینکه هیچ نظارتی بر این روند درمان وجود ندارد و اگر هم صورت میگیرد صوری است. یعنی اینکه د هر ساعت باید حداکثر 4 تا 6 مریض در مطب ویزیت شوند ولی عملا 10 تا 15 نفر ویزیت میشوند که نیاز به تخصص ندارد.... اینکه بعضی پزشکان مطابق میل بیمار نسخه مینویسند و نه مطابق نیاز درمانی او که نیازی به تخصص ندارد .... اینکه در بسیاری از مطب ها حتی مطب های زنان و زایمان و ارولوژی بیماران را در دسته های سهتا شش نفری یکجا ویزیت میکنند و.......اینها همه نشان میدهد که نظارت بسیار ضعیف است. حالا مسایل تخصصی بماند برای خود متخصصین که نظر بدهند.
حتی در صورت شکایت بیمار به مراجع قضایی هم نشنیده ام که در نهایت حکمی علیه یک پزشک صادر شود و چون قاضی هم در این زمینه مجبور است بر اساس نظر کارشناسان عمل کند که پزشک هم هستند بنابراین معمولا پزشکان محترم همکارانشان را زیر سئوال نمیبرند.... (2713335) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۱:۴۷:۰۷
عزیزان مثلا" روی مشاغل دیگه چه نظارتی میشه؟؟..روی بنگاههای املاک نظارت می شه؟ روی شرکت های وارد کننده کالا که با کالاهای تقلبیشون خون ملت رو می خورن نظارت میشه؟؟ تو ادارات دولتی روی کارکرد کارمندا نظارت میشه؟ توی دانشگاهها بر کیفیت آموزش نظارت میشه؟؟ به عملکرد بانکها که تقریبا" تو همه مفاسد اقتصادی حضور فعال دارن نظارت میشه؟؟ (2715255) (alef-7)
 
مهمان
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۲:۳۳:۴۶
سلام
بحث اصلی ایشان شکایت از سختی تحصیل در رشته پزشکی نیست، بلکه اشکالاتی که در سیستم فعلی آموزش پزشکی و روش درمان بیماران و نحوه پرداخت به پزشکان وجود دارد را بیان نموده اند. بنابر این پز دادن و عینک دودی و .... ربطی به بحث ایشان ندارد. (2713353) (alef-13)
 
عادل
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۲۳:۰۰
باید بگیم سیستم نظارتی وزارت بهداشت ونظام پزشکی معیوبه چون تصمیم گیرنده مجری وناظر پزشکانی هستند که صاحب یا سهامدار بیمارستانهای خصوصی یا اینکه کلینیک دارند بهر حال این متخصص با وجدان اطفال عین واقعیت را گفته که امثال شما سعی میکنید بحث را منحرف کنید وقیافه حق بجانب بگیرید چون احتمالا دراین سیستم معیوب ذی نفع هستید (2713697) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۵۶:۱۴
جواب داده ولی به قیمت عدم خدمت رسانی به بیمار و قیافه گرفتن برای بیمار بیچاره! (2713811) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۶:۵۹:۱۰
کسی که دنبال پز و تیپ انداختن کار خودش گردن دیگران باشه، بعید میدونم اسم انسان بشه روش گذاشت! حالا میخواد استاد باشه! بازاری یا عمو یادگار! به دست آوردن هر تخصصی نیازمند سختی کشیدن هست، شکی نیست، ولی کلاس گذاشتن و بی وجدانی متاسفانه کم نیست و سیستم حمایت از راحت طلبی ارجحیت داره (2714176) (alef-13)
 
پرستار
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۰۶:۳۰
واقعیت چیزی جز این نیست اکثر پزشکان هییت علمی در بیمارستانهای خصوصی سهام دارند ولی وقتی قانونگذار و مجری و ناظر و قاضی همه یک نفر یا یک قشر باشد بهتر نمیشود (2713091) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۲۷:۱۱
فطط پول و ملک و املاک مهم است نه جان بیمار و یا فرد بی پول این قشر از خود راضی را باید درستش کرد چون کار های اضافی که فقط برای پول میکنند نوعی دزدی از مردم است یکی به داد مردم برسد (2713713) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۱:۵۳:۰۰
شما برو جلوی دزدیها و رانت های میلیاردی رو بگیر که همه هم ازش خبر دارن و هیچ کسم کاری نمیکنه..بعد بیا پزشکارو متهم به دزدی کن (2715258) (alef-7)
 
آزاده
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۰:۱۹:۲۵
دقیقاً! کاملاً روشنه که راهکار تغییر این وضعیت ایجاد یه نهاد نظارتی مستقل هست، اما متاسفانه جز مردم عادی کسی خواهان نظارت نیست. نمایندگان کمیسیونهای مرتبط مجلس و مقامات ارشد وزارتخونه که خودشون پزشک هستن، طبیعتاً ترجیح میدن وضعیت فعلی حاکم باشه تا منافعشون به خطر نیفته و مشخص نشه قبلاً چه بر پزشکی و درمان این مملکت رفته... (2715637) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۰۷:۵۳
به یه مخلوق خدا گفتند چرا فلان جات فلان جوره؟ گفت چی چیمون مثل همه کسه؟ (2713096) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۱۱:۳۳
بعد از دوره سربازی در امتحان دستیاری شرکت کردم و ...
نويسنده خانم ازقول كسي نوشته يا خودش ؟ (2713113) (alef-13)
 
تحریریه الف
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۲:۳۸:۳۷
با تشکر از نکته سنجی بینندگان محترم به اطلاع می رساند نویسنده این یادداشت آقایی بودند که اصرار داشتند نام ایشان در سایت( بنا به دلایل شخصی) درج نشود.
الف با احترام به حفظ حقوق شخصی افراد این خواسته ایشان را اجابت کرده و در ادامه اشتباها نام یک خانم را به جای مستعار یک مرد درج نموده است.
مجددا با تشکر از دقت بینندگان محترم در مطالعه مطالب الف، از شما عزیزان پوزش می طلبیم. (2713363) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۶:۴۷:۱۷
بحث سسربازي ايشان به كنار.گويا ايشان اطلاعاتي نسبت به برخي مسائل پايه اي هم ندارند.واقعا نمي دانند هدف از اجرا شدن سيستم پرداخت كارانه در بيمارستانها چيست؟ (2714137) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۲:۳۶:۰۹
خوب نباید این موضوع رو برای مخاطب توضیح دهید که ما از نام مستعار استفاده کرده ایم؟ اخلاق رسانه ای حکم می کند شما با مخاطب صادق باشید. (2714978) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۱۲:۳۶
همكار عزيزم بسياري از مطالبي كه فرموديد درسته ولي به نظرم كمي بي انصافي فرموديد،
١. من هم به عنوان پزشك معتقدم بسياري از دروس حفظي در رشته پزشكي كاملا بيهوده هستش و عملا در تشخيص، درمان و پيگيري بيمار هيچ نقشي نداره. ابتدا فكر مي كردم كه آموزش در ايران مشكل داره الان كه مهاجرت كردم، دقيقا همون مشكلات اينجا هم وجود داره. برنامه ريزي اموزش پزشكي در دنيا بايد تغيير اساسي كنه.
٢. در مورد حضور اساتيد در بخش ها هم مطالبي نوشته ايد، من فارغ التحصيل دانشگاه علوم پزشكي تبريز هستم و انصافا نه در دوره اكسترني و نه در دوره انترني كمتر پيش آمده بود كه استادي نا مرتب سر ويزيت بياد و اكثر بخش ها مورنينگ رپورت هاي منظم داشت كه عملا هر روز صبح انترن و رزيدنت باز خواست مي شدن و اگر خطايي در كار بود كار تا تمديد بخش براي انترن و توبيخ و كشيك اضافي براي رزيدنت كشيده مي شد. شخصا در كل دوره انترني و دو سالي كه به عنوان پزشك اورژانس در يكي از بيمارستان هاي شهرستان كار كردم هيچوقت برام شخصا پيش نيومد كه استادي و يا همكار متخصص پاسخگو بيماري كه بستري شده نباشه.
در مورد نمرات هم مثل اينكه امتحان جامع علوم پايه و امتحان پيش كارورزي رو فراموش كرديد كه ماه ها براش درس خونديم و اگه قبول نمي شديم ٦ ماه عقب مي افتاديم و بايد دوباره امتحان مي داديم و اگر باز تكرار مي شد مجبور بوديم به رشته پايين تر تغيير رشته بديم، به عبارتي اخراج مي شديم!
٣. در مورد بستري بيش از حد در بيمارستان ها هم نظرات جالبي نوشتيد، از يك پزشك بعيد اينگونه نظر بده، همونطور كه خودتون هم بهتر مي دانيد در بسياري از موارد پزشك نمي تونه در مطب تصميم بگيره و چون ساده ترين علايم ممكنه نشان يك بيماري جدي باشه پزشك به علت انجام كارهاي تشخيصي مجبور به بستري مي شه، يعني براي اينكه اگر بيمار رها بشه ممكن بيماري تشخيص داده نشه، و در بسياري از موارد هزينه بستري بيمار در بيمارستان دولتي جهت تشخيص از انجام تك تك اون ازمايشات و ... به صورت سرپايي به مراتب كمتره. از طرفي در بسياري از اورژانس هاي اطفال مثل تب تشنج نياز به حداقل ٢٤ ساعت تحت نظر هست كه همون طور كه مستحضريد به علت تاييد هزينه درمان بيمار حتما بايد در بخش بستري شه و نميشه بيمار رو در اورژانس تحت نظر گرفت.
٤. متاسفانه در هنگام جستجوي نام نويسنده در پورتال نظام پزشكي اسم ايشون به عنوان متخصص اطفال پيدا نمي شه، لطفا اين مساله رو پيگيري كنيد.
(لطفا نظر بنده رو چاپ كنيد، براتون ادرس ميل رو ميزارم، اگه شبه اي داشتيد ميل بزنيد تا شماره نظام پزشكي ايرانم رو براتون ارسال كنم، با تشكر) (2713115) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۲:۳۵:۲۳
لطفا الف در خصوص نويسنده توضيح بده، آيا ايشون پزشك هستند؟ اگر خانوم هستند چرا سربازي رفتن؟ (2713358) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۴۶:۰۲
اتفاقا دوست من هم که توی شمال کشور مطب داره، بعضا خاطرات مشابهی داره.
ایشون میگه اهالی شهری که توش مطب داره علاقه خاصی به دارو و به خصوص آمپول دارن (احتمالا همه ایرانی ها همینطورن) میگه وقتی طرف تیغ ماهی هم توی گلوش گیر کرده من یه آمپول اگزا مینویسم، در غیر این صورت مشتریهای مطب کم میشن! (2713772) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۲۰:۲۹
مشکل در سیستمی است به نام سیستم خصوصی در پزشکی در کشورهای غربی نیز این سیستم خصوصی پزشکی تبعیض رادر بیماران پولدار وفقیربوجودآورده است (2713149) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۳۵:۲۴
بروید از کوبا که کشوری فقیر و بدون نفت است یاد بگیرید که همه مجانی بیمه هستند یا از سیستم اروپا که همگی بیمه هستند دارا و ندار و دکتر هایش در امدشان از 50 هزار یورو شروع میشه در سال و انکه 30 سال در این رشته بود حقوقش در سال صد هزار یورو میباشد اینجا دکتر هایش در ماه از این مقدار بیشتر در می اورند این قشر چنان از چشم مردم افتاده اند که به خونشان تشنه اند و بار ها همه شاهد درگیری مردم با این جماعت بوده ایم در مطب و بیمارستان ها (2713737) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۲:۰۰:۲۰
بالا بری پایین بیای تو وامثال تو به گرد پای پزشکان هم نمی رسی..همتون یه روزی آرزوی پزشک شدن داشتید و یه عقده شده براتون عین یه خار تو گلو...متاسفانه باید بپذیرید که توانای و استعداد کافی نداشتید..پزشکا فرهیخته ترین و محترم ترین قشر جامعه هستن..کسی هم جرات بی احترامی نداره..درگیری و عربده کشی مال مشاغل امثال شماست عزیز (2715259) (alef-7)
 
رضایی
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۲۰:۴۶
دستت درد نکنه خانوم دکتر ما رو روشنتر کردی
امسال سه تا از کودکهای فامیل مریض شدند.هر سه تاشون یک هفته بیمارستان بستری بودند ! (2713150) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۳۷:۳۴
بستری میکنن که سهمشان در بیمارستان بیشتر شود و نون قرض دادن و خرج تراشی و تاکتیک ترساندن مریض یکی از روش های این ها می باشد (2713743) (alef-13)
 
نظری
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۲۲:۳۷
ایضا در حوزه کتابهای ترجمه شده پزشکی نیز اینطوریه.
کتابهای معروف پزشکی را کسان دیگری ترجمه کردند اما نام مترجم یک فرد معروف دیگری است ! فقط این فرد معروف چند خط مقدمه به عنوان مترجم می نویسد ! (2713152) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۲۳:۳۶
در شهر آباده از توابع استان فارس پزشک گوش و حلق و بینی فقط بیماران عمل لوزه و شستشوی گوش را خوب پذیرش می کنند و برای کوچکترین جراحی کمی پیچیده باید به مرکز استان یا اصفهان رفت. (2713158) (alef-13)
 
جوادیان
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۲۴:۴۳
مرسی.شفاف سازی خوبی بود.
این همه سر و صدا راه می انداختند که ما پزشک هستیم ! با جان بیمار طرفیم !! سالها درس خوانده ایم !!! باید حقوقمان چند میلیونی باشد ( زیر میزی بماند). (2713161) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۳۹:۱۷
کاش حقوق چند میلیونی میگرفتند اینا دارند حقوق چند صد میلیونی از جیب مردم در می اورند (2713750) (alef-13)
 
اوشا
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۲۵:۱۱
خانم دکتر ! مچکریم! (2713162) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۲۸:۰۴
حالا دیگه وصعیت اینقدر هم سیاه نیست!!!! ولی شکی نیست که اموزش پزشکی در ایران مثل 50 سال قبل دنیا هست البته این نوع قدیمی اموزش مختص این رشته نیست و حتی در مدارس هم از شیوه های 50 سال پیش استفاده میشه (2713168) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۳۵:۲۰
درور بر شما ونظرات خوبتان (2713187) (alef-13)
 
dovoud
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۳۸:۵۷
خانم حیدری وضعیت از آنچه گفتید وخیم تر هست ، پزشکان متخصص ما متاسفانه بیشترشان غرق مسائل مادی شده اند و حتی در مطب خودشان هم زور توضیح دادن ندارند و فقط در فکر پول بیشتر هستند یکی از دوستان من در آلمان دوره تخصصی رو می گذرونه میگه اینقدر که پیشگیری در آلمان قوی هست و سالها کار کرده اند اصلا به زور در بیمارستان مریضی می بینید و میگه بارها شده پیر زن یا پیر مردها را با خواهش و التماس معاینه می کنیم ولی در کشور ما متاسفانه پزشکان و متخصصان ما در تشخیص بیماری واقعا مشکل دارند حالا بماند مشکلات فراوانی که در بیمارستانها داریم ! (2713197) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۴۶:۰۱
در خاتمه یادآور می شوم که پزشکان بسیاری نیز وجود دارند که معتقدند که روزی دست خداست. (2713211) (alef-13)
 
قلی
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۴۹:۲۳
شما که با اسم سمیه حیدری مطلب نوشتید سربازی هم رفتید؟؟؟؟ مگه خانم ها سربازی میرن؟
و اما در مورد پزشکان و طبابت راست می‌گید، وضع خیلی داغونه (2713221) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۴۹:۳۷
excellent article (2713223) (alef-13)
 
شهرام . ق
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۵۲:۵۴
جناب دکتر عزیز و محترم , متاسفانه خانه از پای بست ویران است و مطئنا وضعیت موجود با توسل به هر حیله و نیرنگی و خدعه ای یا شما را با خود همراه و یا تحریم و طردتان خواهند کرد . (2713239) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۲:۰۰:۰۲
شما جلوی زیر میزی را بگیرید می گویند مالیات بدهید اخه چه امنیت شغلی ومالی است اگر مریض شدیم از کی باید پول قرض بگیریم (2713264) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۴۳:۵۲
مریض شدی فوری باید روانه قبرستان شد مخصوصا اگر پول نداشته باشی (2713764) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۲:۰۸:۲۷
امیدوارم به خاطر گفتن حقیقت و دلسوزی شما برای کشور و مردم مورد حمله قشر پزشکی قرار نگیری (2713292) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۴۶:۲۷
مردم این قشر را خوب میشناسند قشری که فقط پول و سفر خارجی و ملک و کارخانه و زمین را صاحب شده از پول به زور گرفته شما و من (2713773) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۲:۰۹:۱۵
بنده به عنوان کسی که هم دوره خدمت مقدس سربازی خانم دکتر حیدری بوده و از نردیک شاهد و ناظر شرح وظایف افسر نگهبان پادگان آموزشی بوده ام به ضرس قاطع عرض میکنم که وضعیت پادگان محل خدمت ما از بیمارستان هم بدتر بود. (2713294) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۷:۱۵:۴۲
بالاتر اين مورد رو توضيح داده سايت برادر من (2714214) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۲:۱۴:۱۲
خانم حیدری شما سربازی رفتین؟ خودتان دکتر هستید؟ می شه لطف کنید که اسم اون دکتر عزیز رو هم بگین و بگید کجا کار می کنند تا با یه پرس جو از بیماران متوجه شویم این دکتر هم مثل بقیه می باشد یا نه. (2713303) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۲:۱۴:۴۶
درموردروانپزشکان ومشاورانی که خودبسیارجوان هستندوبه افرادمشاوره می دهندنیزبنویسیدبعضی ا ز مشاوران بسیارجوان هستندوفقط ازروی کتابهایی که خوانده اندمشاوره هایی می دهندکه گاه نظام خانواده هاراازهم می پاشداینهابرای 45دقیقه مشاوره 45هزارتومان می گیرندوصحبت راکش می دهندومی گویندزمان از45دقیقه بیشترشده وبیمارباید90هزارتومان بپردازد.شخصن مشاورانی رادیده ام که خودبه مشاوره نیازدارند.متاسفانه این هم نوعی درآمدغیرمشروع شده برای عده ای.این موسسات بایدبیشترکنترل شوندزیراآسیب روحی به راحتی ترمیم نمیشود. (2713304) (alef-13)
 
متخصص گوش و حلق و بینی
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۲:۲۸:۵۲
با سلام
بعید می دونم اینها نوشته یک پزشک باشه
بنده هیات علمی فول تایم دولتی هستم و هیچکدوم از موارد بالا رو تایید نمیکنم
در بیمارستان آموزشی که بنده مشغول کار هستم و اتفاقا آموزش رزیدنت و اینترن هم داره هر روز صبح علاوه بر ویزیت همه بیماران توسط اتند مربوطه راند و مورنینگ صبحگاهی هم انجام میشه
متاسفانه متن بالا مصداق کامل تشویش اذهان عمومی و مملو از کینه ورزی و سیاه نمایی هست (2713343) (alef-13)
 
دکنر سابق این مملکت
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۲:۳۷:۴۲
الف، واقعا از پشت کار ات در داغان کردن جامعه پزشکی در این چند ماه اخیر کم نگذاشته ای. نمیدانم چه به شماها میرسد که اخرین نفسهای این سیستم پزشکی نیمه جان که سالهاست با فداکاری و از خود گذشتگی هزاران پزشک و پرستار و سایر پرسنل بیمارستانها و در مانگاهها با وجود تمام سختیها هنوز ته رمقی دارد را بگیرید.
از زبان یک خانم که سربازی رفته اینها را مینویسید و اتش به جان هزاران دلسوخته و زحمتکش شبکه های بعداشت و بیمارستانها و درمانگاهها میزنید. خوشا به غیرتتان.

من هم میپیوندم به همان جمعی که از این وبسایت خداخافظی کردند. دیگر امیدی نیست. (2713362) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۶:۵۹:۲۶
جامعه پزشکی بسیار هم فربه و سرخوش است. یک روز صبح دم درب یک بیمارستان بایستید و ورود ماشینهای لوکس شاسی بلند را ببینید تا متوجه ماجرا بشوید. این مردم مستضعف هستند که به حالت نیمه جان رسیده اند. (2715343) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۲:۵۰:۳۵
کاملا درسته به عینه هممون دیدیم وقتی برای یک بیماری خاص سراغ دو دکتر متخصص میری و نسخه اولی رو نشون دومی میدی میگه بیخود نوشته اینارو مصرف نکن اینی که من مینویسمو مصرف کن (2713411) (alef-13)
 
افشین احمدپور
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۲:۵۰:۳۶
به عنوان یک پزشک سینه سوخته!! چند نکته را به عرض می رسانم:
- اگر می شود بفرمایید غیر از دروس عمومی مانند معارف اسلامی و تاریخ اسلام و ریشه های انقلاب و ... کدام درس پزشکی بیهوده و حفظی است؟ حتی اگر یک پاراگراف بیهوده در تکست های پزشکی که عموما ً در آمریکا تألیف می شود به بنده نشان دهید روپوش پزشکی ام را به قصاب سر محلّه هبه می کنم! مهرم را هم می دهم بزند روی پشت مازه ی گوساله ای که به قناره آویزان کرده!
-درست است که اساتید پزشکی به نظام آموزشی و به دانشجویان خیانت می کنند اما کاش دلایل آن را هم ذکر می فرمودید! مثلا ً دخالت سیاستمداران در گزینش هیأت علمی.
- در باب دله دزدی علمی اساتید خیلی کم نوشته بودید. (2713412) (alef-13)
 
دكتر عليرضا م.
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۲:۵۳:۵۱
صد در صد با نوشته شما موافقم. من هم همين دوره ها را طي كرده ام و گواهي
ميدهم كه گزارش شما عين حقيقت است. بخصوص در مورد دروس علوم پايه يك
كلمه آن هيچگاه بدرد ما نخورد. در غالب ممالك پيشرفته اين درس هاي فرعي مزاحم را در دروس بيمارستاني و باليني ادغام كرده و عملا حذف كرده اند. جالب اينكه حذف درس هاي نظري علوم پايه با صرفه جوئي قابل ملاحظه در بودجه همراه بوده و در وقت هم صرفه جوئي شده است. در معيار جهاني هم هيچ يك از دانشكده
هاي پزشكي ما در ميان پنجاه دانشكده معتبر آسيا و يا سيصد دانشكده معتبر جهان نيست. نظر مصرف كننده اصلي خدمات پزشكي هم كه نظر بيماران باشد معلوم است. به هر حال اگر تصميم به تصحيح اشتباهات گرفته شود من هم اعتقاد دارم بايد در درجه اول دروس حفظي پايه را حذف كرده و بدنبال آن نظارت وزارتخانه را جدي گرفت و تا حد اكثر امكان تعميم داد. (2713422) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۲:۵۳:۵۳
بعنوان یک کارمند که در بیمارستان دولتی کار میکنم میونم قاطعانه بگم بعلت سیستم غلط کارانه بیشتر بستری ها و ازمایشات القایی و برای بر کردن جیب بزشکاست.این مساله ای هست که واسا همه روشنه وقتی بزشک با بستری بیشتر بی حساب کتاب بهش کارانه دهها میلیونی بهش میدن همینه که هست (2713423) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۳:۳۰:۱۴
برو طب سنتي بخون (2713534) (alef-13)
 
پرستار
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۰۶:۲۹
با سلام من پرستار شاغل در بیمارستان 96 تخته داخلی هستم و مطالب گفته شده راجع به درمان بیماران وبستری کردن الکی بیماران را به عینه میبینم فقط برای افزایش کارانه پزشک معالج می باشد ونکته اصلی عدم نظارت بر کار پزشکان درطبها وبیمارستانها است پزشکی را میشناسم که بیمار پیری که کهولت سن و به قول معروف جااندازی را که خانوادهاش هم از او نگهداری نمیکردند در طول یکسال توسط یک متخصص عفونی بالغ بر200روز بستری بود در دورههای دو الی سه ماهه وداروهای انتی بیوتیک قوی وگرانی مثل ایمی پنم یا مروپنم سفتریاکسون مترونیدازول و....وامینو اسید البومین و...در تمام ایام بستری میگرفت حالش هم با روز اول فرقی نمیکرد وبدلیل هزینه بالا خانواده اش حاضر به تسویه حساب نبودند وهمه اینها اعم از خسارت به بیمه بیمارستانها وافزایش بار کاری پرسنل بخاطر عدم نظارت ومنفعت طلبی یک نفر بود (2713649) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۶:۴۵:۱۱
يك پرستار به هيچ وجه صلاحيت تصميم گيري در مورد تشخيص و بستري و درمان بيماران را ندارد.در حاليكه بيش از شصت هزار تخت در كشور كم داريم و وخيم ترين بيماران روزها منتظر خالي شدن تخت مي مانند چه نيازي به بستري شدن بي مورد بيماران وجود دارد؟از اين توهين و تهمت ها چه چيزي نصيب شما ميشود خانم پرستار محترم؟ (2714125) (alef-13)
 
m
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۰:۰۹:۳۱
آقا یا خانم محترم.من کاملا موافقم پرستار نمی تونه نظر بده.اما درون داد و برون داد و هزینه ها رو پرستاران کاملا متوجه می شوند و می دانند که همکاران شما در حال قتل عام هستند. (2714628) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۲:۰۸:۲۳
واقعا متاسفم.همكاران ما در حال قتل عام مردم هستند؟؟!!!
جنابعالي يك مقدار وجدان داشتي همچين كلمه اي رو به كار نمي بردي. (2714920) (alef-3)
 
پرستار
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۲:۱۶:۵۲
درکجای دنیا برای فلبوتومیبیمار چند روز بستری است (2714947) (alef-7)
 
sadi
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۲:۲۴:۳۶
در باب اغلب پزشکان ایرانی همین گفته پزشک ایرانی مقیم المان در سایت سلامت نیوز کافی است,,درامد پزشکان در ایران پنج برابر المان است وحلقه مفقوده پزشکی در ایران اخلاق است,,البته پزشکان با وجدان وانسان هم البه کم هستند (2714963) (alef-7)
 
پرستار
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۳:۲۳:۵۸
ااستاد این نظر یکی از همکاران با وجدان همین دکتر است و یکی از علتهای کمبود تخت همین بستری های الکی است مشکل جایی است که شما خودتان را نخبه میگیرید وبقیه را ... (2715090) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۰:۲۹:۴۰
بر اساس استانداردهای بین المللی و جمعیت کشور ما شصت هزار تخت کم داریم و ربطی به بستری الکی ندارد.شما میگی پزشکان به خاطر پول بیمار الکی بستری می کنند و من گفتم به اندازه کافی بیمار وجود دارد که نیاز به بستری به قول شما الکی وجود ندارد و برای بیماران واقعی هم تخت کم داریم.مجبور نیستی مغلطه کنی. (2715184) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۱۱:۰۹
متن فوق تا جایی که می دانم حقایق تلخی را مطرح میکند که متاسفانه برای بنده نیزاتفاق افتاده بطوریکه نوزاد کاملا سالم بنده را (به گواهی آزمایشات و عکس برداری های صورت گرفته) بعد از تولد در ان ای سی یو یکی از این بیمارستانها با بهانه واهی بستری نمودند پس از 3 روز بدلیل ابتلا به انتروکولیت نکروزان و پریتونیت که از عوارض عفونت بیمارستانی است راهی اتاق عمل نموده که بدلیل ناتوانی در نجات جانش فوت گردید. متاسفانه همانطور که متن اشاره کرده پزشکانی وجود دارند که بدور از اخلاق پزشکی و برای کسب درآمد بیشتر افراد را بیجهت بستری میکنند و به تبعات بعدی آن فکر نمی کنند و تنها منافع شخصی اشان برایشان مهم است و بس. (2713659) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۷:۴۶:۳۷
انتروكوليت نكروزان عارضه نارس بودن نوزادهنه عفونت بيمارستاني و اون نوزاد هم به همين دليل (نارس بودن) در بيمارستان بستري بوده نه به بهانه واهي.واقعا از اينكه در اين شرايط همه پزشك مي شوند متاسفم. (2714296) (alef-7)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۱ ۲۳:۲۰:۴۰
نخیر برادر نوزاد اینجانب کاملا ترم (رسیده) بوده و این بیماری در نوزادان رسیده بدون بیماری زمینه ای ، عموما بدلیل عفونت بیمارستانی رخ می دهد ضمنا در این خصوص تکستهای پرشکی که احتملا جنابعالی کمتر مطالعه کردید، گواه مدعاست (3580836) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۱۲:۲۴
هیچ می دانی این وضع اسفناک پذیرش و بستری بیمار و پرونده نویسی و گواهی نویسی چه بر سر پرونده هایی قضایی می اورد که این اوراق پرونده بیمارستانی به عنوان سند معتبر مورد قضاوت پزشکی قانونی و دادگاه قرار می گیرد و چه بی عدالتی های وحشتناک و احکام ناعادلانه ای ناشی از این نوع بستری کردن ها و پرونده نویسی ها هر روزه در حال وقوع است؟ چه خانم باشد یا آقا، چه سربازی رفته باشد یا نرفته باشد، چه پزشک باشد یا نباشد، چه سواد داشته باشد یا نداشته باشد، دردی عمیق و جانکاهی که سال هاست جامعه درگیر آن است، بیان نموده است و هر انسان منصفی می تواند آن را درک کند و با کمی تعمیق بفهمد که این مطلب قطره ای از دریاست. (2713667) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۱۷:۲۶
در حالی که طب سنتی و اسلامی تقریبا همه بیماریها را به ساده ترین روش درمان می کند مردم متاسفانه جذب پزشکها و بیمارستانهای غربگرا شده اند که به دلیل ماهیت و پیش فرضهای مادیگرایانه اش بسیار هم مقتصد و پول دوست است به نظرم باید قانون به گونه ای طراحی شود که تنها افرادی بتوانند به پزشکان غربگرا مراجعه کننند که در فاصله زمانی معقولی از طب اسلامی استفاده کرده اند و بیماری خاصشان درمان نشده (2713682) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۰:۲۰:۰۶
شاید بشه گفته های مقاله رو قبول کرد اما شما دیگه نزن جاده خاکی

طب سنتی و اسلامی تا هفتاد سال پیش حتی نمی تونست جلوی مرگ آدما به خاطر سرماخوردگی شدید رو بگیره، کزاز و سل و پبا و تالاسمی و... که بماند
اگه پزشکی غربی نبود و از طب سنتی استفاده می شد هنوز تعداد زیادی از نوزادان و مادران موقع تولد فوت می کردن یا تعداد زیادی بچه فلج داشتیم و همه رو هم به خواست خدا نسبت می دادیم نه اشتباهات طب سنتی (2714660) (alef-7)
 
مهندس
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۲۹:۳۱
با سلام
در فعالیت مهندسین ،پیمانکارن،مشاوران ،سازمانهای مختلفی از جمله نظام مهندسی ،واحد برنامه و بودجه و بیمه،مالیات و سایر ارگانها با وضع قوانین و نظارت دقیق برعملکرد این افراد و شرکتها که گستره بسیار وسیع از کل کشور را می پوشاند سعی گردیده با دریافت بیمه،مالیات،حسن انجام کار..... آنچنان برعملکرد این قشر زحمت کش نظارت و دخالت گردد بطوریکه این مجموعه ها با مشکلات عدیده ای جهت ادامه حیات خود روبرو می باشند.
در حالیکه که پزشکان محترم بعنوان قشر تحصیلکرده و عمدتا" با وضعیت مثبت رفاهی متاسفانه هیچگونه سازه کار مناسب نظارتی و عملکردی برآنها وجود ندارد نه مالیات می دهند نه به کسی پاسخگو می باشند،،این در حالی است که سازمانی به نام نظام پزشکی نیز مدتهای مدیدی است که تشکیل یافته است که تنها به عنوان وکیل و حافظ منافع این مجموعه بوده و تنها بازدارنده از وضع قوانین نظارتی و غیره می باشد ،حتی مجلس شورای اسلامی نیز هیچگونه قانون نظارتی مناسبی برای بررسی عملکرد و... براین گروه که با جان و روان انسانها روبرو می باشند وضع ننموده و دخالتی هم نمی کند البته سازمانهای حافظ منافع اجازه وضع مقررات را نمی دهد.
خوشا به حال پزشکان. (2713720) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۹:۰۳:۰۰
من مهندس عضو نظام مهندسی هستم . هر اتفاقی هم می افتد با دلیل و بدون دلیل اول یقه مهندس را می گیرند( هر چند که دستمزدش با توجه به هزینه کل ساختمان بسیار ناچیز است ) . یک سری به بخش حقوقی نظام مهندسی بزنید ببینید چه خبر است .
آنوقت تعجب می کنم چرا کمتر پزشکی اصلا" فکر شکایت بیمارانش به فکرش خطور می کند .
همین الان مطلبی را می خواندم که در آمریکا پرستاری که از ابولا نجات پیدا کرد از دکترها و مسئولان بیمارستان شکایت کرده که چرا به او " آموزش" لازم ندادند تا دچار بیماری نشود آنوقت اینجا آموزش اینجا اینطوری به سخره گرفته می شود و به قول یکی از کامنتهای بالا تا مرحله " هزینه پز دادنهای آینده" پایین آورده می شود . (2715509) (alef-7)
 
قرتاسي
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۵۰:۰۱
چقدر شجاعت. (2713785) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۴:۵۶:۴۷
خطر. خطر
واقعا از رفتن به نزد پزشک. مخصوصا پزشک های جوان ترس دارد. چرا که بعضی از آنان فقط مدرک پزشکی دارند. با احترام به پزشکان متخصص و متعهد. (2713812) (alef-13)
 
منوچهر
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۵:۱۲:۰۲
ممنونم از صاقتتون

این روزها کمتر شاهد چنین آدمهایی هستیم (2713869) (alef-13)
 
امامی
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۵:۲۰:۳۴
بنام آن که جان را فکرت آموخت
به نظر می آید خانم سمیه حیدری پزشک نباشند زیرا بعضی از واقعیات رشته پزشکی را مطلع نیستند و احتمالا نقل و قول مطلب نموده اند. در حالیکه بعضی از نکات گفته شده به میزان متفاوت در بیمارستانهای مختلف، صحیح ممکن است باشد ولی زحمات بسیاری از پزشکان خدوم و تلاش اساتید بزرگی که در جهت آموزش پزشکی تلاش نموده یا می نمایند را نادیده گرفته شده است. مجموعه بسیاری از پزشکان و پرسنل علوم پزشکی برای سلامت بیماران در تلاشند و کسی که تلاش شبانه روزی اکثریت تلاشگر را نادیده می گیرد به ناگاه با اینکه بانوان دوره سربازی ندارند خود را فردی که دوره سربازی رفته معرفی می نماید و نامش نیز به عنوان متخصص اطفال یافت نمی گردد. (2713896) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۵:۴۸:۲۵
چند تا نظر مرتبط ديدم و بقيه براشون مهمترين مساله راز سربازي رفتن يك خانم بوده،... واقعاً مستمعين شاهكاري هستيم (2713984) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۵:۴۹:۳۱
خانم و یا اقای دکتر بنده در ترکیه تحصیل کردم در ترکیه نیز تحصیل علوم پزشکی با همین کیفیت بوده و حتی دوره های اکسترنی و انترنی به مراتب سهل تر از ایران میگذرد ضمن اینکه انها حتی امتحان جامع نیز ندارند و شما ر دوره انترنی اگر حتی یک ساعت هم به بخش سر زده و بعد دنبال کارتان بروید کسی متوجه عدم حضور شما نیز نمی گردد و این خود دانشجویان پزشکی هستند که باید از اساتید و رزیدنتهای خود کار کشیده با مطالعه پرونده بیماران درمانهای تجویز شده بررسی ازمایشات انجام شده آموزش ببینند چرا به شما اول هر دوره یک و یا چند تخت میدهند برای بررسی گام به گام بیمار از اول بستری بیمار تا ترخیص بیمار میباشد. بنده تحصیلات تکمیلی خود را نیز بعد از فارغ التحصیلی از ترکیه( یکی از بهترین دانشگاههای ترکیه) در ایران در مشهد گذاراندم و به جرات میتوانم بگویم که آموزش پزشکی در ایران بالاتر از ترکیه میباشد اینگونه سیاه نمایی چه حاصلی دارد چز بی اعتماد شدن مردم نسبت به پزشکان. شما که تخصص اطفال گرفته اید حتما با مرحوم دکتر احمد سیادتی آشنایی دارید آیا ایشان نمیتوانستند الگویی برای شما و حتی جامعه ما باشند مشکلات در جامعه پزشکی وجود دارد هیچکس منکر آن نیست ولی اینگونه سیاه نمایی شایسته نیست. (2713986) (alef-13)
 
دکتر
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۵:۴۹:۴۷
به اسم نویسنده و اینکه سربازی رفته یا نه کاری نداشته باشید.

وضعیت پزشکان ما تاسف بار است.

این واقعیت است که میخواهد شما ببینید ولی نمیبینید. (2713987) (alef-13)
 
فرزاد
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۸:۰۷:۳۸
همکار گرامی! وضعیت خیلی چیزها در مملکت تأسف بار است و این واقعیت چنان روشن است که کسی نمی‌تواند آن را نبیند. اما چه باید کرد؟ ارجاع انسان ها به وجدان و اخلاق راه حل مشکل پزشکی ما نیست. این که فردی به صرف جواب صحیح به چند تست بتواند پزشک شود غلط است. پزشک شدن هم لیاقت علمی می‌خواهد و هم لیاقت اخلاقی و وجدانی که این دو را باید با دیدن رفتار و اخلاق استاد یاد بگیرد و پس از فارغ‌التحصیلی نظارتهای قانونی باید چنان جدی باشد که برای هیچ کسی خلاف نصرفد. اکنون در هیلی از بیمارستانها کمیته های مرگ و میر و ارزشیابی تشکیل می‌شوند که واقعا کارآمد هستند و کم کم تأثیر مثبت خود را می‌گذارند (2714349) (alef-7)
 
ارشاد الهی
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۵:۵۷:۱۷
با سلام و احترام.
خان دائی من هر موقع از خدمات پزشکی و درمانی انتقاد می شود می گوید بروید خدا را شکر کنید که از دست پزشکان پاکستانی - هندی - بنگلادشی و... جان سالم بدر بردیم.
سایت محترم الف ، لطفا پاسخ دهند :
1- معنی و مفهوم یادداشت وارده چیست ؟ آیا شکوائیه است - عرض حال می باشد و یا بقول امروزی ها ، دل نوشته و امثال آن می باشد و کذا وکذا ؟ ضمنا آیا بار حقوقی و قضائی دارد ؟ آیا قاطبه پزشکان شریف ایرانی می توانند راجع به این اراجیف ، بر علیه این شخص و... طرح دعوی نمایند؟
تصور می کنم ، پاسخ آن سایت محترم این است که امضاء محفوظ است و امثالهم.

2- پزشکان ایرانی به عنوان نخبگان جامعه مطرح بوده و در خدمت مردم ، هستند ، می باشند و خواهند بود . اگر سایت شما در این مورد مشکل دارد ، بفرمائید در خدمت باشیم.
3- بسیار بعید و دور از ذهن می دانم که این مطالب از طرف یک پزشک نوشته شده باشد آنهم بدون اینکه زمان و مکان وقوع این اتفاقات در ( حتی بصورت کد و نظایر آن ) معرفی شده باشد؟
با توجه به موارد فوق از آن سایت محترم درخواست دارم این شخص را به محاکم قضائی ، بصورت عام و سازمان نظام پزشکی ، بطور خاص معرفی نمائید تا سیاه رو شود هر که در او غش است.
بی صبرانه منتظر درج این نظرات در سایت و آماده رویاروئی با این به اصطلاح پزشک می باشم.
همواره موفق باشید (2714009) (alef-13)
 
سرباز
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۰:۳۰:۳۴
عزیزان. در یک گفتمان اجتمائی تساهل اصل است. دلیل قانع کننده بیاورید. بیشنهاد سازنده بدهید. حقایف را همه کم و زیاد میدانند. اینکه اخلاق جامعه به سمت مادیات رفته که دروغ نیست. اگر نظارت دقیق بر سلامتی مردم را در این سطح شما کافی میدانید حتما با شما موافق نیستم. (2714702) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۶:۴۹:۴۹
متاسفانه شما تحمل انتقاد را ندارید. واقعیت این است که در دولت جدید یک اشتباه خیلی بزرگ رخ داده است که تعادل به هم خورده درآمدهای پزشکان که تنها یکی از گروههای نخبه هستند را نسبت به دیگر نخبگان مملکت بیشتر به هم زده است و آن هم افزایش دو و نیم برابری تعرفه پزشکان متخصص است. در حالیکه پزشکان درآمد خود را با درآمد همکاران خود در مرفه ترین کشورها مقایسه می کنند بقیه نخبگان کشور درآمدی در حد یک کارگر ایرانی دارند. آیا ما فقط باید مریض داری کنیم؟ نیاز به صنعت، هوای پاک، غذای سالم، امنیت، کار و اشتغال نداریم؟ آیا اگر درآمد یارانه ها و مالیات بر ارزش افزوده را فقط به پزشکان متخصص بدهیم مملکت آباد می شود؟ آیا اگر جیب دندانپزشکان را بخاطر پر کردن یک دندان پر کنیم به سمت استقلال کشور حرکت می کنیم؟ چرا بقیه اقشار نخبه باید دلسرد شوند و برای به دست آوردن حداقل معیشت مجبور به خروج از کشور شوند؟ (2715334) (alef-7)
 
آزاده
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۰:۳۱:۱۴
جالبه، چه یه متخصص از آلمان به جامعه پزشکی ایران! نقد وارده کنه، چه یه پزشک، چه یه فرد عادی، حتماً فرد منتقده که مشکل داره و باید به محاکم قضایی معرفی شه!! در حالی که حتی در صورت قصور منجر به فوت پزشکا (که یه موردش متاسفانه درباره برادر من اتفاق افتاد)، نیازی به محاکمه نیست و نظام پزشکی خودش مسئله رو با جریمه و نه حتی یه روز تعلیق مجوز طبابت رفع و رجوع میکنه!!
جناب ارشاد الهی، لطفاً بگید جز خود پزشکا و خونوادشون کس دیگه ای هم هست که از این قشر و عملکردشون راضی باشه؟!! (2715658) (alef-7)
 
ضد دکتر
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۲:۵۷:۰۵
"پزشکان ایرانی به عنوان نخبگان جامعه مطرح بوده و در خدمت مردم ، هستند ، می باشند و خواهند بود ."


همین جمله ای که شما بیان کردید دلیل این همه تبعیض است.
پزشکان نخبه نیستند گرامی.

یک کسی که 7 سال درس میخواند می شود پزشک همان قدر محترم است که یک رشته ادبیاتی یا رشته جامعه شناسی یا رشته اقتصاد یا غیره بیش از 10 سال درس می خواند و می شود دکتر.

شما پزشکان فکر میکنید نخبه هستید در صورتی که انبوهی از شما پیش از ورود بیمار به مطب و نشستن بر روی صندلی نسخه او را نوشته اید و حتا یک دقیقه وقت برای شنیدن صحبت های بیمار نمی گذارید مبادا که ویزیت های بیشتر را از دست بدهید.

شما نخبه نیستید شما دزدید.
دزد سلامتی مردم. دزد اعتماد مردم. دزد پول مردم. هرچه بیمار فقیر تر شما حریص تر.

البته پزشک شریف هم داریم.
پزشکانی که در تاریخ ما بوده اند و امروز هم هستند. که به سلامت بیمار اهمیت بیشتری می دهند تا جیب خود.
ولی متاسفانه کم هستند. قبول کن. (2716160) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۷:۳۰:۲۲
دوست محترم نخبه های جامعه شما یعنی تمام رتبه های برتر کنکور وتمام دانش آموزان مدارس استعداد های درخشان که از برترین های یک استان بوده اند به این رشته می آیند من به عنوان یک دانشجوی پزشکی تا زمانی که وارد این رشته نشده بودم این قدر نخبه را یکجا ندیده بودم من نخبه نبودم ولی سال اول دبیرستان کل کتاب آنالیز ترکیبی انرژی اتمی را که بچه های پیش ریاضی میخوانند در دو هفته مطالعه کردم من همکلاسی دارم از دانشجویان پزشکی که مدال شطرنج کشوری دارند. همکلاسی دارم که به چهار زبان تسلط کامل دارد، همکلاسی دارم که در کل دانشگاه چه وزارت بهداشت چه وزارت علوم در شعر نفر اول شدند ایرانی ها به طور متوسط باهوش هستند ولی جز 200 نفر اول ریاضی و 20 نفر اول انسانی و 5 نفر اول هرکدم از رشته ها بهترین و باهوش ترین ها در پزشکی هستند چه باور کنید چه نکنید (2737514) (alef-10)
 
اینترن
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۳:۳۳:۳۷
موافقم (2716293) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۶:۰۲:۲۵
بنده به عنوان یک عضو جامعه نظام پزشکی همه مطالب عنوان شده توسط این همکار با انصافمان را قبول دارم و اساسا یک از مسایل دیگری هم هست که نمیشه اینجا رسانه ای کرد و تنها این وزارت بهداشت است که میتواند با وضع قوانین کارامد جلوی اینگونه اعمال بی وجدانی را بگیرد (2714032) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۶:۲۲:۲۴
وقتی هدف اول دولت می شود اصلاح نظام سلامت، هدف اول مخالفان هم می شود کارشکنی در سیستم بهداشت و درمان. ساده ترین کار هم تهاجم همه جانبه به مجریان اول این طرح که پزشکان هستند. با دروغ و تهمت و وارونه نشان دادن مسوولیت مشکلات و پرستاران را مقابل پزشکان قرار دادن و آمارهای سراسردروغ از درامد پزشکان و ....
الف اگر دین نداری، لااقل آزاده باش (2714076) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۰:۳۲:۲۸
به جای این که در نظرات مختلف روی کلیدواژه "دروغ و تهمت" تاکید کنی، یه بار مستند بگو کدوم یکی از واقعیات گفته شده دروغ اند، یا کجا بهتون تهمت زده شده؟!! (2715661) (alef-7)
 
فرزاد
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۷:۰۸:۲۸
باز هم مطلبی در مورد پزشکی نوشته شد و همه شدند کارشناس و استاد اخلاق و قانون مدار. لطفا به آمار نظام پزشکی توجه کنید که در اکثریت شکایات از پزشکان بیمار یا ولی بیمار است که حاکم می شود‌ در ضمن یادتان رفته که اول انقلاب که کشور کمبود پزشک داشت و همه جا بخصوص شهرستان ها و بخش ها پر بود از پزشکان هندی و بنگلادشی که کلمه‌ای هم فارسی بلد نبودند همین آقایان بزرگواری که بعدها وزیر و معاون وزیر و نماینده مجلس شدند شعار یک پزشک به ازا هزار نفر جمعیت را دادند و یک باره ظرفیت دانشکده های پزشکی موجود را چند برابر کردند و چپ و راست در هر شهری دانشکده پزشکی زدند بدون آنکه امکانات آموزشی در حد ابتدایی داشته باشند و یا بیمارستانی که بتواند آموزش لازم را به دانشجویان بدهد. هم اکنون تعداد پزشکان کشور از مرز یکصد و ده هزار نفر گذشته ،یعنی به ازا هر پزشک کمتر از هفت صد نفر. همان موقع که شعار هر هزار نفر یک پزشک را سر دادند و هر سال چند هزار نفر را وارد دانشکده های پزشکی کردند یک نفر نپرسید که عزیزان با ایت تعرفه ها ویزیتهای مملکت در هر ماه از این هزار نفر شعاری و اکنون هفتصد نفر واقعی چند نفر بیمار می‌شوند که زندگی یک پزشک بچرخد. بنده در سال ۱۳۶۶ وارد دانشکده پزشکی شدم آموزش ما خوب بود اما تعداد ما به حدی زیاد بود که هیچ سالنی در دانشکده گنجایش ما را نداشت. در ضمن اینکه می‌گویید هیچ نظارتی نیست کاملا اشتباه و بی‌انصافی است . بنده عضو هییت علمی نیستم اما از دوستانی که هستند اطلاع دارم که در ماه هایی که برای استاد آموزش بخش تعیین شده ساعت حضور وی در بخش چک می‌شود. در مورد اینکه بسیاری از درسهای تئوری و آموزشهای بالینی بعد از فارغ‌التحصیل شدن به دردی نمی‌خورند بنده موافق نیستم. مگر تمام دروسی که یک مهندس می‌خواند بعدها کاربرد دارند؟ اینکه در بخش بیماری باشد که بعدها پزشک در مطبش نبیند چیز عجیبی نیست. بخش اطفال بیمارستانهای دانشگاهی همواره تعداد زیادی از کودکان مبتلا به لوکمیا است در حالی که یک متخصص کودکان هر دوازده سال یک چنین بیماری را در مطب می‌بیند.
در آخر، الف عزیز لطفا نظر مرا هم منتشر کن چون نه ناحق نوشته‌ام و نه جسارت و توهینی در حق کسی روا داشته‌ام. و در ضمن چرا فقط مقالات ضد پزشک چاپ می‌کنید؟ و بالاخره نویسنده زن بود یا مرد؟ (2714201) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۹:۵۸:۰۲
برادر همه کارشناس نیستند ولی گذرشان به این اقایان افتاده و تجربه بالاتر از کارشناس است امیدوارم خودت و خانواده ات اسیر اینها نشوی تمام این نظرات نشان از ان دارد سیستم پزشکی مردم را نقره داغ کرده و امیدشان به ان است کسی جلوی این پول پرستان را بگیرد (2714605) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۱:۱۵:۲۵
چه فرقی میکند زن باشد یا مرد واقعیت ان است که مردم از تجربه های ناخوشایند خود میگویند و این واقعیت است و دروغ و سفسطه خودش بزرگترین توهین است به مردم امیدوارم جوابت را گرفته باشی با خواندن نظرات (2714814) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۸:۲۸:۵۰
سلام گفتار نوشته شده بیشتر به تخیل ورمان شبیه است تا واقعیت راه پیموده شده جهت اخذ مدرک عمومی وتخصص وادامه طبابت زیربراحتی میتوان ضد و نقیض زیادی در آن پیدا نمود برای من حجم درسی بسیار گذراندن امتحانات دشوار و مهمتر هیجده ماه آخر که علاوه برکشیده یک شب در میان حجم درسی فراوان پاسخ گویی فردا صبح وسیم جینهای رزیدنت واستادن کشیک خاطرات تلخ ویران بسیار داشته است سپس انجام سربازی وارد واران سخت قبولی تخصص وبا حجم درسی زیاد کشیکهای یک شب درمیان و حضور در بخش و درمانگاه واتاق عمل از ساعت 7 صبح تا 5 الی 6 عصر و پاسخگوی استاد و دستیار سال بالا و امتحانات ماهانه و امتحانات ارتقاء سالانه و امتحان سخت وکابوس گونه بورد تخصصی و انجام طرح تخصص وپاسخگو بودن به بیمار که خود باعث افزایش مراجعه بیماران شده است به خاطر نتیجه گرفتن بیماران بوده است، درحال حاضر شرکت در سمینارهایی داخلی و خارجی و مطالعات زیاد در حال حاضر ارایه خدمات به بیماران را به نحو احسن قرار داده است دکتر علیرضا مومنی متخصص گوش وحلق وبینی Dr. momeni49 @yahoo.com (2714398) (alef-7)
 
پزشک
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۸:۳۷:۰۲
مطالب با گذشته از اشتباهات فراوان نتیجه گیری اشتباهی نیز دارد. مسئولیت بیمار همواره مهمترین دغدغه پزشک است. تا زمانی که بیمار در بیمارستان بستری می باشد هر اتفاقی برای بیمار بر پزشک مهم و حساس است. لذا رسیدگی به بیمار بستری به مراتب دشوارتر و پر استرس تر از رسیدگی به بیمار سرپایی است.
پیشنهاد اینچنینی که قرار باشد بدون توجه به ویزیت و راند بیمارستان هزینه ای به پزشک داده شود جدا از آنکه پرداخت دستمزد بدون کار! می باشد و منطقی نیست منجر به بی میلی پزشکان در درمان بیماران یه صورت بستری دارد.

نکته آخر اینکه قضاوت در مورد نیاز به بستری کردن و یا نکردن بیماران بسیار دشوار و اغلب متناسب با هر بیمار است. گاهی بستری کردن یک کودک تنها به دلیل حمایت از کودک از محیط زندگی فعلی هرچند برای کوتاه مدت می باشد. (2714418) (alef-7)
 
فالكون
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۰:۲۶:۰۶
نويسنده عزيز، ممنون از بذل توجه شما، زدودن قداست شغل شريف پزشكي كه اين روزها باب شده است به تلاش ستودني و خستگي ناپذير پزشكان بي تدبيري همچون حضرتعالي رقم خورده است، كاش به جاي نوشتن رمّان، دو سه تا مقاله ميخواندي، تا بتواني مرحمي بر درد اين مردم باشي، نه خاري در گلوي همكاران... (2714688) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۰:۵۵:۲۰
ایران بهشت پزشکان است. تا به حال شنیدید که پزشکی از ایران مهاجرت کنه؟؟؟؟ (2714768) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۳:۵۸:۱۵
راشون نمي دن! بايد كلي امتحان بدن تا به عنوان پزشك قبولسون كنند! (2715142) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۷:۰۵:۵۱
من زیاد شنیدم. شما تا حالا شنیدید پزشکی از خارج به این بهشت مهاجرت کنه؟ (2717125) (alef-3)
 
سهراب
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۰:۵۷:۴۴
دوست عزیز از نگارشش معلومه زنه ولی خدایش خیلی از حرف هاش درسته ولی ما پزشگان با وجدانی هم داریم که هم به امزش پزشگان اهمیت زیادی میگذارند وهم درست حسابی بر بالین بیمارشان حاضر میشوند بدونه اینکه ریالی زیر میزی بگیرند وخیلی هاشون من میشناسم که از گرفتن پول اضافی از بیمار کراهت دارند خوبه انتقاد بکنیم ام اینجوری هم که ایشان فرمودن به این غلیظی هم نیستش (2714771) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۱:۱۶:۱۱
هر ساعت باید حداکثر 4 تا 6 مریض در مطب ویزیت شوند ولی عملا 10 تا 15 نفر ویزیت میشوند که نیاز به تخصص ندارد.... اینکه بعضی پزشکان مطابق میل بیمار نسخه مینویسند و نه مطابق نیاز درمانی او که نیازی به تخصص ندارد .... اینکه در بسیاری از مطب ها حتی مطب های زنان و زایمان و ارولوژی بیماران را در دسته های سهتا شش نفری یکجا ویزیت میکنند و......
ولی سپاس و دورود بر آنانی که در راه خدمت به خلق خدا دریغی ندارند (2714816) (alef-7)
 
مریم
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۱:۲۱:۳۶
واقعا متاسفم برای نویسنده ی این مقاله.درست است که در هر قشری ممکن است افرادی باشند که از موقعیت شغلی خود سو استفاده کنند ولی در میان پزشکان تعداد این افراد بسیار کم است.من پزشک هستم.و می دانم هرگز خودم و بسیاری که از پزشکانی که می شناسم بیماری را بیمورد بستری نمی کنیم.همه ی ما خا نواده داریم. کودک داریم. چطور می شود پزشک که دغدغه ی روز و شب اش سلامت بیمارانش است را به چنین کاری متهم کرد.متاسفم که دید مردم جامعه این چنین است. خداوند حاکم به قلب ها ونهان امور است.این را یک پزشک در بسیاری از لحظات سخت خود بار ها دریافته است....باز هم برای نویسنده متاسفم. (2714829) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۱:۳۰:۵۲
سلام من خودم پزشکم و متخصص ارتوپدی. باید بگم این اظهار نظر کاملا درسته و تو رشته های غیر جراحی از زمانی که طرح سلامت شروع شده بدتر شده. بارها من نتونستم مریض با شکستگی رو تو بخش ارتوپدی بستری کنم چون بخش ما با مریضهای داخلی و عفونی پر شده بود که به مدت طولانی جهت انتی بیوتیک تراپی بستری میشدن و هر روز بین همدیگه مشاوره رد و بدل میکنن! اونوقت کارانه یه متخصص عفونی تمام وقت دو برابر من که یه ارتوپد تمام وقت هستم و از صبح تا شب عمل میکنم هست. کجای دنیا درامد یه متخصص عفونی یا داخلی از جراح بیشتره؟ اونوقت همه راه افتادن درامد جراحها رو بررسی میکنن و به زیر میزی گیر میدن حق العملی که به یک ارتوپد تمام وقت واسه یه جراحی سنگین که تا ماهها درگیر مریضه و باید جواب عفونت و جوش نخوردن و هزار چیز دیگه رو بده به اندازه چند روز ویزیت یه متخصص عفونیه که هر روز میاد و یه امضا تو پرونده میکنه و دو سه هفته یه مریضو بدون اینکه اخرش معلوم شه تشخیصش چی بوده به چند نوع انتی بیوتیک قوی میبنده هست . واسه اینکه کسایی که پزشک نیستن بدونن من بیشترین کارکرد ماهانه ام با این طرح به زحمت به بیست میلیون میرسه اونم با ویزیت بیش از 80مریض در روز و کارکردن صبح تا شب تو سه بیمارستان . اونوقت تو یکی از همین بیمارستاها کارانه میانگین متخصصین عفونی و داخلی بین 30تا 40 میلیونه و کارانه متخصصین طب اورژانس که فقط تو اورژانس راه میرن و پرونده هارو امضا میکنن و دست به مریض نمیزنن حدود 40تومنه! چون تمام کارا رو رزیدنتهای جراحی و ارتوپدی ما انجام میدن ولی چون پرونده به اسم اوناست پولش میره به حساب اونا! خلاصه این طرح سلامت باعث درمانهای غیر لازم و گاهی خطرناک واسه بیمارانشتو زمینه های غیر جراحی شده و فقط کارانه این رشته ها ررشد چندبرابری داشته و تو رشته های جراحی تغییر چندانی تو درامد ایجاد نکرده در صورتی که ریسک جراحی و میزان شکایت تو این رشته ها چند برابره. (2714845) (alef-7)
 
فرید
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۱:۵۹:۳۲
تنها درسی که به پزشکان عزیز داده نمی شود درس اخلاق است و بس !!!!! (2714899) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۲:۰۹:۱۴
به شما درس دادند؟ (2714922) (alef-3)
 
پزشك متخصص
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۳:۰۰:۲۰
بيشتر اين نظرات از سر حسادت و كوته نظري هست، عقده ي حقارت، و نخبه ستيزي عادت ديرينه ي مردم ماست، جواب شب بيداريهايي كه ما پزشكان در بهترين دوران عمرمان بر بالين كودكان و عزيزان شما در بيمارستان داشته ايم درحاليكه اعضاء خانواده ي بيمار در خواب ناز بوده اند اين نيست عزيزان.. (2715047) (alef-7)
 
ا
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۳:۰۲:۴۹
شما پرستاران عزيز كه بدترين رفتار را در محيط هاي بيمارستاني با بيماران داريد اي كاش بيشتر درس ميخوانديد و نمره ي بهتري در كنكور كسب ميكرديد تا اينقدر عقده ي پزشك نشدن آزارتان ندهد.. (2715053) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۸:۵۶:۱۸
ظاهرا" هر کس وارد حرف پزشکی میشه دچار یکی از انواع بیماریهای روانی میشود . یا عقده ای میشه یا مغرور میشه و می خواهد پز دهد و... (2715499) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۰:۳۴:۲۱
این هم از ادب و تربیتمون!!! (2715666) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۲۳:۲۰:۴۸
سلام، من هم یک پزشک عمومی هستم، اما دو نکته:

1. این خانم دکتر دقیقا کدوم پادگان رفته بودن واسه سربازی شون؟!!...

2. گویا دانشگاه ایشون هتل بوده، چون ماها رو که توی همین تهران و فلان بیمارستان مادر پدرمونو درمیاوردن و با احدی هم شوخی نداشتن و اتفاقا سر همین ارزیابی ها بارها و بارها بچه ها رو تجدید دوره و حتی اخراج هم یکی دو مورد داشتیم...

خلاصه اینکه میخواید سناریو و داستان برای ملت تعریلف کنید یه کم هم برای شعور خواننده احترام قائل بشید... (2715082) (alef-7)
 
جواد
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۰:۲۳:۴۶
سلام من ىک پرستار هستم واقعا اىطورى که شما نوشته اىد نىس انصاف هم خوب چبزىه (2715181) (alef-7)
 
mmm
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۰:۳۱:۱۹
مشکل از اینجا شروع میشه که نظارتی روی کار پزشکان نیست طرف صبح تا شب آنژیو میکنه انگار لوکوموتیوه.اگه پزشکای ما خودشون رو نخبه تلقی میکنن چه تعدادشون در سطح جهانی مقاله پر استناد دارن ؟؟؟ولی همشون تا دلت بخواد حرص و طمع دارن. (2715186) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۰:۴۰:۳۶
چرا نگاه ها فقط به نیمه خالی است!همه ما و بستگان مابارها توسط پزشکان درمان شده ایم و دردمان التیام بخشیده شده و به ارامش رسیده ایم.درست نیست اینطور مغرضانه اظهارنظرکنیم. (2715197) (alef-7)
 
شهروند جمهوری اسلامی
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۰:۵۴:۵۴
باید دست شما بوسید... (2715217) (alef-10)
 
abbas
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۷:۴۹:۲۸
ما باید نسبت به درمان به همان دیدی نگاه کنیم که کشورهای پیشرفته دارند و همان روش را جز به جز بکار ببریم. فکر نکنم کشورهای پیشرفته اینقدر مطب دکتر در شهر داشته باشند (2715392) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۹:۲۵:۲۹
آفرین به جسارت نگارنده مقاله.برای اولین بار یک پزشک از اشفته بازار طبابت که سالها مردم با آن دست به گریبانند واقعیتهایی را بیان داشته.دقیقا همینطور است که میفرمایید. (2715536) (alef-7)
 
داود
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۹:۳۲:۱۴
بحث لازم نيست همه چه آقايون اطبا(تجار)وچه ما مردم، خوب ميدونيم اوضاع از چه قراره الان روزگار اوضاع از اون چيزي كه تو اين نوشته اومده خيلي بدتره آينده هم انشاءلله با ورود پزشكان متبحر دانشگاه آزاد و پزشكان فارغ التحصيل ارمنستان و مالزي وتركيه و...نور علي نور خواهد بود. اون موقع احتمال زنده برگشتن از مطب يا بيمارستان 50به 50 ميشه. (2715550) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۰:۰۷:۰۰
نامه پر از عقده و دروغ نوشته شده توسط پزشک جعلی (2715616) (alef-7)
 
استاد ناشتاس غیرپزشکی
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۰:۱۵:۰۹
بعنوان کسی که در کشورهای غربی زندگی می کند چند پیشنهاد دارم:
1- مراجعه به پزشک متخصص با معرفی پزشک عمومی باشد و برای بیشتر رشته ها امکان مراجعه مستقیم به پزشک متخصص سلب شود.
2- پزشک متخصص وقت کافی برای ویزیت بیمار بگذارد (15 تا 30 دقیقه). بارها شاهد بودم که برخی پزشگان در ایران بصورت دسته جمعی بیماران را در مطب خود ویزیت می کنند تا وقت رفت و آمد بیماران بداخل اطاق را حذف کنند! ضمن اینکه برخی مواقع اصلا متوجه نبودند بیمار دارد چی می گوید (در حال فکر کردن یا جواب دادن تلفن و غیره).
3- کلاس بازآموزی و سپس امتحان عملی و تئوری برای پزشکان عمومی و متخصص بطور دوره ای برگزار شود تا مجبور باشند علم پزشکی به روز داشته باشتد.
4- فرهنگ و اقتصاد جامعه بهبود یافته و به همین نسبت حقوق کافی به پزشکان داده شود.
5- برخی دوستان پزشک من خودشان را با شغل های آزاد مقایسه می کنند و می گویند فلانی که تنبل ته کلاس بود در عرض چند سال میلیاردر شده است و من که 10 سال درس خواندم چطور؟
6- بنابراین دولت باید راه های ایجاد سرمایه های باد آورده را ببندد تا اینها تبعیض را ملاحظه نکنند و وجدان خود را با این مقایسات آرام نکنند (بستری کردن و یا جراحی بی مورد برای پول بیشتر درآوردن) !
7- بنظر من شایسته سالاری در مدیریت جامعه و مشورت با نخبگان می تواند راهگشای بسیاری مطالب باشد که در دوره 8 ساله دولت قبلی رعایت نشد و حال ما به اینجا رسیده ایم. (2715629) (alef-7)
 
شهروند ایرونی
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۱:۵۹:۳۸
با این مقاله اگر نصفش هم درست باشه و اظهار نظر ها واقعا دلم برای خودم و همه سوخت (2715953) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۲:۲۸:۱۳
من یک دانشجوی پزشکی هستم پدر و مادرم پزشک نبودند ولی هیچ‌وقت کمبودی در زندگی نداشتم که با رفتن به پزشکی خواستار جبران آن. باشم من فقط برای رضای خدا و خلق خدا این رشته را انتخاب کردم نه به بی پولی فکر میکنم نه به ساعت کاری نه به این همه تهمت و توهین که از جانب افرادی که در آرزوی رفتن به این رشته مانده اند و قصد تخریبش را دارند. اشکالاتی هست ولی در کجایی دنیا بی عیبی و کمال کامل وجود داره من به عنوان یک دانشجو حداکثر تلاشم را میکنم که این مشکلات را رفع کنم و امیدوار باشم بقیه هم ضمن حفظ قداست پزشکی به جای حرف ذره ای برای بهبود اوضاع تلاش کنند (2716054) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۰۰:۴۰:۰۰
بعنوان پزشك وقتي اظهار نظر شما هموطنانم را در مورد خودم ميخوانم به ياد شبهايي مي افتم كه تا صبح بر بالين عزيزان شما بيدار بودم و نگران و شما در خواب ناز بوديد، يادمه چندين شب متوالي در بخش نوزادان بر بالين نوزادي نارس كه با مرگ دست و پنجه نرم ميكرد كشيك بودم و شب زنده دار تا طلوع افتاب و مادر نوزاد در خواب، انقدر بيداري شب بعد از كار روزانه سخت بو د كه چشمانم از بيخوابي قرمز و رنگ چهره مان زرد ميشد ولي از شوق زنده ماندن نوزاد ي كه واقعا بيگناه بود و ناتوان، و براي دل مادر نگرانش خستگي را نميفهميدم، و حالا با مطالعه ي نظرات مردم انگار آواري سنگين بر سرم فرو ميريزد، بي انصاف نباشيد كه سزاي بي انصافي و قدر ناشناسي و شكستن دل افرادي كه عمر و جواني و خانواده شان را صرف مراقبت از بيملران شما در لحظات نا اميدي تان كرده اند، سنگين و غي قابل جبران خواهد بود، ممنونم... (2718139) (alef-10)
 
ali
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۰۹:۱۱:۳۷
همه دکترهایی که انطوری رفتار میکنن مطمن باشین که یه روز تقاصشو پس میدن
بابا الکی که نیست یه خدایی هم هست. (2726709) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۱۰:۱۷:۳۲
با سلام
در هر کاری چنین مواردی هست بنده موافق نظر نویسنده متن می باشم و سپاسگزار پزشکان واقعی. مادرم را دکتر بردم. براش دارو نوشت. خانه راهنمای عوارض دارو ها را می خواندم که نوشته بود فلان دارو نباید با فلان دارو همزمان تجویز و مصرف شود. با پزشک مربوطه تماس گرفتم گفتم چنین تجویزی نموده اید. گفت بله شما درست می گویید یکی از دارو ها را کنار بگزارید. حال من به علت کنجکاوی که بود و اندک سوادی که داشتم نوشته های مربوط به دارو ها را خواندم. آنکس که چنین اطلاعی ندارد چه کند. (2726827) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۱-۰۳ ۱۶:۴۱:۴۸
مشکل از سیستم , سیستمی که گذاشت دانشجوی پزشکی توی انترنی با کشیک دادنهاش در سن 26 سالگی فقط 300 تومن بگیره , سیستمی که به رزیدنتهای بدبخت تا سن 31 سالگی 900 تومن میده , سیستمی که اولویتش کاغذ بازی اعم از مشاوره دادنها تا خلاصه دادن ها که به درد عمه بیمار هم نمیخوره , سیستمی که پزشکای عمومی رو تحت فشار قرار داده و باعث شد همه پزشکا فقط وفقط حرص رسیدن به تخصص یا پول ملیونی رو داشته باشند . سیستمی که اخلاق رو نه درس میده ونه اصلا توصیه میکنه, . یادم میاد توی یکی از بخش های اونکولوژی دانشگاه تهران فلو عزیز در سوال یکی از بیماراش که ازش سوالی پرسیده بود بهش گفت که کار من معالجه بدنت هست و کار من توضیح دادن نیست و نگرانیهات هیچ ربطی به من نداره خاستی بفرما نخواستی .. . هنر اینه که هم علم داشته باشی وهم اخلاق , مطمئنا کشورهی پیشرفته از هر دو جهت پیشرفته تر هستند . بنظرم مقصر پزشکا نیستن بلکه سیستمی هست که در یکجای به انترن یک دهم در آمد مثلا کشورهای خلیجی میده ویه فلان متخصصی ده برابر درآمد همون تصص در همون کشور میده . واضح که راه حل انجام دادن همون کاریه که کشورهای مثل آمریکا در آموزش و در سیستم درمانی دارن انجام بشه . (2763999) (alef-13)
 
راضیه
۱۳۹۴-۰۲-۲۵ ۱۴:۴۹:۲۴
به نظر من مردم باید آگاهیشونو بالا ببرن واسه دردای الکی ...نرن دکتر ...چون اکثرا به فکر منافع خودشونن وقتی دیگه کسی نرفت مطباشون میفهمن باید با مردم چه طور رفتار کرد هرچند که پزشکان متعهد هم قطعا در جامعه وجود دارند ...راجع به دستمزدهایی که میگیرنم باید بگم نظام سلامت نباید توسط پزشک متخصص اداره بشه قوانین به نفع خودشون و نه به نفع مردم هست درامدای دولت بایید صرف ایجاد شرکتهای کوچک و زود بازده بشه که بچه های ریاضیم بعد این همه سختی به یه کار خوب برسن اینقد خودشونو مقایسه نکنن با بقیه مثل بقیه کشورها که یه هییت علمی درآمدش مثل یه پزشکه و یه پزشک دو یا سه برابرپرستار (2890767) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.