نظر منتشر شده
۱۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 251802
برای اقتصاد دولتی ایران؛
تمهیداتی برای حمایت از تولید ملی
دکتر جواد رسایی*، 24 آذر 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۹
استحضار دارید که حیات یک ملت مرهون تلاش ، کار و سازندگی است. در کشور ما ایران، به دلایل متعدد که تشریح آن در این مقال نمی گنجد ادامه حیات بستگی به کار، تلاش و سازندگی دارد. مطالعات نشان می دهد کشورهای نو ظهور که از نظر اقتصادی به پیشرفت هایی نائل شده اند یک برنامه مدون را پیش گرفته و در طول ۲۰ تا ۳۰ سال به عرصه های جدید و قدرت های اقتصادی تبدیل شده اند.

برخی از این تمهیدات عبارت اند از:
۱- پایین نگاه داشتن ارزش پول ملی در قیاس با ارزهای قدرتمند جهان اول. نتیجه چنین تمهیدی ابتدا کاهش رفاه عمومی است زیرا که خرید کالاهای لوکس تولید شده در جهان اول را برای عموم مردم ناممکن یا خیلی سخت می کند اما در طرف مقابل سبب افزایش تولید ملی منبعث از تفکر و تجزیه و تحلیل منطقی عوامل تولید می گردد. در این خصوص ده ها بلکه صدها صفحه از تجارب اقتصادهای نو ظهور مثل هند و چین می توان نوشت.

۲- بصورت موازی ترغیب مردم به مصرف محصولات تولید شده توسط تولید کنندگان ملی. این عمل هم از جنبه های تبلیغی و هم از جنبه های اجرائی برای مثال اعمال تعرفه بر کالاهای خارجی ممکن است و این تجربه در کشورهای نو ظهور اقتصادی کاملا موفق بوده به شرط آنکه به منظور جلوگیری از کمبود کالا بصورت موازی سرمایه گذاری مناسب در تولید کالا و خدمات فراهم گردد.در خصوص مزایا و معایب این تمهید می توان ده ها صفحه مطلب نوشت.

۳- سرمایه گذاری در موضوع تولید و خدمات به عنوان تنهاترین و مهمترین موتور محرک اقتصادی علی الخصوص در حوزه های مزیت های نسبی کشورها است.

برای مثال به عمق سرمایه گذاری کشورهایی مثل ترکیه و هند برای جذب توریست می توان اشاره کرد.
بدیهی است که ده ها فاکتور دیگر را می توان در این راستا نام برد و به تحلیل آن پرداخت، اما هدف از نگارش این مقاله صرفا تحلیل یک تمهید است که هم اکنون در راستای ارتقاء تولید ملی در کشور ما ایران قابل پیگیری می باشد.

و اما تمهید پیشنهادی :
در مورخ ۱۲/۱۲/۷۵ قانونی در مجلس سوم شورای اسلامی به تصویب رسیده که موسوم به "قانون حداکثر استفاده از توان فنی، مهندسی ، تولیدی ، صنعتی و اجرائی کشور می باشد.این قانون در تاریخ ۱۱/۵/۹۱ بار دیگر با اصلاحاتی با عنوان قانون " حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تامین نیازهای کشور و تقویت آن ها در امر صادرات " در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است . این قانون در مورخه ۶/۴/۹۱ از طریق رئیس جمهور وقت به کلیه دستگاه ها ابلاغ شده است.

انجمن تولیدکنندگان و صادر کنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران به منظورساماندهی کلیه امور مربوط به تولید و صادرات محصولات بيوتكنولوژي پزشكي، ايجاد هماهنگي ، وحدت رويه و انسجام در بين فعالين عرصه مذكور، افزايش سطح قدرت چانه زني اين صنف در بازارهاي داخلی و خارجی و در مواجهه با سازمانهاي داخلي، ارتقاء سطح كيفي محصولات تولیدی، مديريت مدني و صنفي در امر تولید و جلوگيري از افزايش كاذب قيمت ها و حفظ توازن و نظم و فراهم كردن امكان بهره برداري بيشتر از سرمايه گذاري براي تولید صحيح كالاي مورد بحث، استفاده و انتقال تجربيات علمي و عملي دست اندركاران و روزآمد نمودن آن براي نيل به اهداف قانوني، حمایت از بهبود فضای کسب و کار و پاسخ گویی به مشکلات و نارسائیها در چارچوب قوانین موضوعه کشور و دفاع از منافع مشروع اعضاء تشکیل گردیده است.

در راستای ارتقاء تولید ملی در کشور پیشنهاد انجمن تولیدکنندگان و صادر کنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران آن است که :
۱- عملکرد قانون از ۱۳۷۵ لغایت ۱۳۹۱ مورد ارزیابی قرار گیرد.
۲- عملکرد قانون از ۱۳۹۱ لغایت ۱۳۹۳ مورد ارزیابی قرار گیرد.
۳- گزارش های عملکرد قانون در دو مقطع زمانی به مجلس محترم شورای اسلامی ارائه گردد و دلایل عدم توفیق ، عدم اجرا ی قانون توسط دستگاه های اجرایی و ... تحلیل و ارائه گردد.

همانطور که استحضار دارید بیش از ۷۵% اقتصاد ایران دولتی است و از بودجه های دولت برای تامین نیازهای خود بهره می گیرد. بر اساس قانون فوق به صورت اختصار در کلیه موارد که قرار است "طرحی" انجام شود از مجموعه ای از فعالیت های هدفدار مثل مهندسی،طراحی پایه ،طراحی مفهومی، تفصیلی،پژوهشی، خرید ماسین آلات ، تجهیزات، لوازم ،پیمانکاری عملیات ،عمرانی ، اجرائی،آزمایشی، راه اندازی ،توسعه، بهبود ، افزایش ظرفیت و بهره برداری را شامل می شود مشمول قانون فوق می گردد.
بر اساس قانون مذکور وزارت صنعت ،معدن و تجارت موظف است هر شش ماه یکبار فهرست کالاها ،تجهیزات، لوازم و فراورده های ساخت داخل و ظرفیت تولید آن ها را استخراج کرده و در اختیار دستگاه های اجرائی ذی ربط قرار دهد و کلیه دستگاه های استفاده کننده از بودجه عمومی موظف هستند حداقل ۵۱% از کل نیاز های خود را در قالب قانون مذکور از منابع داخلی تهیه کنند و در صورتی که به هر دلیل بخواهند از منابع خارجی استفاده کننده بالاترین مسئول دستگاه ملزم به کسب مجوز از وزارت صنعت ، معدن و تجارت می باشد و این امر فقط در صورتی ممکن است که توان داخلی تولید کالا و خدمات مورد درخواست مجور نداشته باشد.

انجمن تولیدکنندگان و صادر کنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران خواستار اجرای صحیح و اصولی،کامل و جامع اجرا این قاون است. در صورت اجرای این قانون طولی نمی کشد که زمینه برای گردش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در داخل اقتصاد ایران فراهم شود.کافی است سازمان بازرسی، دیوان محاسبات و عوامل ذیحسابی به عنوان بازوی نظارتی قوه محترم قضائی، مجلس محترم و دولت محترم بر بخشنامه فوق تاکید و متخلفان را تحت پیگرد قرار دهد و یا اسناد دولتی بدون پشتوانه قانون مذکور را واخواهی کنند.
در اندک زمانی کلیه نهاد های دولتی کشور در قالب قانون مذکور فعال شده و احترام به ساخت و ارائه نیازهای ۷۵% اقتصاد ملی که دولتی است مشغول خواهند شد.نحوه اجرای طرح به شرح زیر پیشنهاد می شود.

۱- طرح قانون در جلسه شورای معاونان وزارت صنعت،معدن و تجارت و اخذ مصوبه به منظور اجرای دقیق وجدی قانون.
۲- ایجاد دفتر نظارت و پایش قانون "حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تامین نیاز کشور" زیر نظر مستقیم وزیر محترم و انجام تبلیغات رسانه ای در خصوص جدی بودن دولت در اجرای آن.
۳- برگزاری جلسات توجیهی با وزرای مرتبط و تشکیل جلسات منظم با معاونان پشتیبانی وزارتخانه ها به منظور توجیه در خصوص نحوه اجرای قانون
۴- هماهنگی با سازمان ها و نهاد های نظارتی (سازمان بازرسی کل کشور،دیوان محاسبات، ذیحسابی کل کشور ...) و تدوین آیین نامه های نظارتی و ابلاغ آن به دستگاه ها ی ذی ربط به صورتی که واخواهی اسناد هزینه کرد در صورتی که کالای مشابه داخل وجود داشته باشد.
۵- برگزاری جلسات منظم با گمرکات ج.ا.ایران به منظور بازنگری در تعرفه گمرکی به صورت مداوم به ترتیبی که افزایش یا کاهش تعرفه در هر مورد به سرعت قابل تصمیم گیری و اجرا باشد.
۶- برگزاری جلسات با انجمن های تخصصی تولیدی به منظور احصاء تولیدها و خدمات قابل ارائه و بررسی راهکارهای ارتقاء آن
۷- ارائه گزارش سالانه از نحوه اجرای قانون و پیشنهاد در خصوص تغییر یا اصلاح آن پس از یک سال.
انجمن تولیدکنندگان و صادر کنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران آمادگی خود را برای هر گونه حمایت که لازم بدانید اعلام می دارد.
*عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادر کنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۰:۲۵:۵۱
به نظ من نویسنده مترم در گام اول، (پایین نگهداشتن اجباری ارزش پول ملی) به خطا رفته اند.
صنایع کشور حتی برای تولید چراغ راهنمای خودرو وابسته به قطعات خارجی هستند. نرخ بالای ارز خارجی موجب گرانی تولید در ایران می شود و دایره ی گرانی و کاهش رفاه مستدام باقی خواهد ماند.

نویسنده محترم از نقش شرکتهای بورسی در دنیا برای تامین مالی و حمایت از تولید آیا آگاهی دارند؟
اگر شرکت بورس و فرابورس ایران، از چنبره ی چندین ساله ی رانت و سومدیریت خارج شوند، بخوبی قادر خواهند بود تا در شرایط فعلی، نقدینگی را از بازار های کاذب دلالی جذب کنند و هدف مورد نظر حمایت از تولید صورت پذیرد. (2548374) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۱:۴۶:۳۶
تنها تولید ملی ایران نفت است. آن هم در سالهای اخیر رو به افول رفته است. یعنی عرضه نداشتیم که آن را در رقابت با تولید کنندگان دیگر سر پا نگهداریم. (2548591) (alef-3)
 
جلال
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۲:۲۲:۱۶
اون موقع که نرخ ارز پایین بود تولید در ایران شدیدتر بود و همه سر کار می رفتند و بیکار نداشتیم.چندین ساله که ارز چندین برابر شد همه کارخانه ها و تولید تعطیل شد.دیگه چی از این واضحتر می خواهید؟ (2548685) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۰:۲۹:۵۴
بدون كاهش ارزش پول، ساير تمهيدات صرفا روي كاغذ جذاب است.
متأسفانه دكتر توكلي هم از طرفداران ريال قدرتمند است. (2548385) (alef-13)
 
1360
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۰:۳۶:۳۲
توليد ايران براي بالا رفتن فقط نياز به بازار يابي خوب داره ما ايراني ها به فك خلاقيت ونواوري نيستيم همين پرايدو كيا از فورد امريكا خريد در عرض 20 سال شد يكي از غولهاي صنعت خودرو ما هنوز داريم توليدش ميكنيم وانت زديم ........ بهتره به جاي توليد نانو بريم دنبال توليد وخلاقيت هيچ كدوم از توليدات ساخته شده ايران ارگونومي نداره (2548407) (alef-13)
 
جوادی
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۲:۲۴:۳۸
اگه توش دلالی باشه همه میریزن میان! (2548694) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۰:۵۶:۲۸
از سال 2010 گرافین یکی از بزرگترین محصولات بشری بوده است که بدلیل ساختار دو بعدی نک مولکولی و مقاومت بالا و خواص مختلف کاربردهای وسیعی پیدا کرده است
از جمله در تولید صفحات نمایشگر بسیار شفاف و نازک و یا عایق نور و یا هدایت الکتریکی و نوری و یا ... و اخیرا هم جدا کننده اتم های هیدورژن برای تولید سوخت
متاسفانه این ماده ارزشمند در کتب درسی مدارس کشور هنوز ناشناخته است و تولید کنندگان داخلی آنرا نمیشناسند (2548459) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۱:۰۶:۱۹
سالهاست که فقط حرف میشنویم
هر روز بدتر از دیروز (2548489) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۱:۲۵:۲۷
بنده بيست سال در صنعت هم در بخش خصوصي و هم در بخش دولتي فعال بودم.

حذف كامل بخش دولتي او شبه دولتي از صنعت و خدمات

كاهش نرخ ارزبراي خريداري مواد اوليه.
ايجاد ضوايط و قوانين حمايتي از توليد بخصوص در سازمانهاي دولتي
(استاندارد ، ماليات ، نظام بانكي ، كمرگ ، بيمه ، بهداشت )
آموزشهاي مكرر پرسنل
كاهش نرخ گمرك براي ماشين آلات و مواد اوليه
پرداخت تسهيلات بانكي به صنعتگران سابقه دار و صنعتگران واقعي
راه اندازي واحد R&d در صنايع و ارتباط كامل صنعت با دانشگاه

تلاش تمام دولت در ايجاد رتباطات بازرگاني و صنعتي با دنيا .
كنترل تورم.
پرداخت سوبسيد انرزي به صنعت

آنگاه ما ميتوانيم.

صنايع بايد تصميم گير باشند نه مديران گاها كم تجربه دولتي براي صنعت (2548541) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۵ ۰۸:۰۲:۴۱
كاهش حظور اقتصاد دولتى نكته كاملاً درستى

ولى نمىشه كه صنعتگر واقعى رو از غير واقعى جدا كرد.
اين كار به معنى افزايش نظر شخصى در جدا سازى صنعتگران است و دست مسئول مربوطه رو توى انتخاب باز مى زاره (2550592) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۱:۳۶:۵۷
من گوشی ایرانی که مونتاژ خرمشهر هست گرفتم فوق العاده هم راضی کننده و عالی است اما مدیر کارخانه اش می گوید از ما حمایت نمی شود. (2548571) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۲:۳۶:۰۰
کدام تولید ملی ؟ مگر ما تولیدی هم داریم همش از چین و کشورهای دیگر وارد میکنیم (2548725) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۳:۱۴:۴۸
آقاکجائید که در این چند سال اخیر تولید کننده وپیمانکار را به نابودی کشاندند ،هنوز بعضی مطالبات سال 91 (نرخ دلار 1900 تومان ) رادریافت نکرده اند .
بد نیست مقاله ای در خصوص اینکه اگر قراربود کار وتولید نابود شود چه کار دیگری می شد انجام داد نوشته شود .
متاسفانه گفتمان غلطی هم در بین کارفرماها رایج نموده اندو بنیه مالی تولید کننده وپیمانکار را چنین تعریف می کنند که کارفرما هر زمان توانست ویا خواست پول پیمانکار ویا تولید کننده را بپردازد واو در این شرایط بدون هیچ تاخیری کار را به انجام برساند وگویا اصلی ترین وظیفه کارفرما که پرداخت پول است ، فراموش شده است. حتی در متن قراردادهاو در شرایط پرداخت مینویسند " .... در صورت وجود نقدینگی .... " (2548828) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۳:۱۸:۰۴
اقا شما ملت را برای تولید اذین نکنین حمایت نخواستیم.
ما قطعه الکترونیک برای پژو 405 و سمند تولید کردیم با کیفیت خوب.
بعدش گفتن قطعه خوبه ولی باید شرکت ایزو داشته باشه و این حرفا.
بعد ما هم یه شرکت جدا مخصوص اینکار ثبت دادیم و کلی کار و اخر هم قطعه ای از ما نگرفتن ولی از روز ثبت شرکت ،دارایی روزی ده تا پیامک میداد که پاشین بیاین!
اخرشم با کلی بدبختی رفتیم عدم فعالیت رد کردیم.
شما اگه میخواین از تولید حمایت کنین در مرحله اول ازار و اذیتتون را کم کنین.
25 درصد سود خالص شرکت میشه مالیات ولی فروشنده ای که ماهی 200 میلیون در میاره سالی 20 میلیون مالیات میده حداکثر.
خلاصه که اینم قسم حضرت و عباس و دم خروسه! (2548838) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۳:۲۵:۱۵
چرا کشور ما هنوز جز کشورهای نو ظهور شمرده می شود؟!!!!! (2548862) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۳:۳۳:۴۹
در این کشور سرمایه گذاری و کارآفرینی کاری بیهوده است تمام قوانین و مقررات سرمایه ها را به سوی دلالی سوق میدهد چون:
1 - مالیات ندارد (امروز یک زمین را میخری چند ماه بعد دو برابر میفروشی پولتو میبری بانک کسی ازت نمیپرسه از کجا آوردی ؟ مالیاتش کو؟
2 - ریسک ندارد
3 - بی زحمت بدست میاید
4- ارزش افزوده ندارد
5 - بیمه تامین اجتماعی ندارد

پس دلالی پاینده است (2548886) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۴:۰۶:۳۴
تا وقتی تولید و کار مفید در این کشور یک ارزش محسوب نمیشه،امیدی به رشد صنعت و تکنولوژی نمیره.در همین سایت شما هر وقت درباره صنعت خودرو مطلب گذاشته شده شاهد سیل بد و بیراه و تمسخر کامنت گذارانی هستیم که مطمئنا خودشون از طبقه صنعتگر و تولید کننده نیستند. (2548993) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.