نظر منتشر شده
۱۰۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 266608
نامه سرگشاده توکلی به مردم درباره بیانیه لوزان؛
زیبنده دولت نیست که مردم تصور کنند با توافق همه مشکلات حل میشود
بخش داخلی الف، 22 فروردین 94
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۲۰
از اولین ساعات بامداد ۱۲ فروردین ۱۳۹۴ که بیانیه لوزان را دکتر ظریف و خانم موگرینی، مشترکا ولی به دو زبان فارسی و انگلیسی اعلام کردند، دیپلماسی عمومی غرب و به ویژه آمریکا، به شکل تهاجمی متون و دعاوی متفاوتی را پیرامون نتایج مذاکرات مطرح کردند که ابهامات زیادی را برانگیخت. نوع نقد برخی منتقدان بیانیه مشترک و برخی رفتارهای مذاکره کنندگان و حامیانشان نیز بر این شبهات افزود. آن چه در این گزارش تقدیم می‌شود حاصل دقت در اسناد، برخی نقدها یا حمایت‌های تأییدی، انتظارات برانگیخته شده و واکنش‌های رفتاری این ده روز است.

۱. درباره نتایج مذاکرات لوزان متون متفاوتی منتشر شده است. به کدام متن باید استناد کرد؟ بدیهی است که بیانیه مشترکی که ظریف از طرف ایران و موگرینی از طرف ۵ + ۱ رسماً ارائه کردند، باید مستند واقع شود. هیچ دلیل شرعی و عقلی وجود ندارد که سخن مسئولِ مأمور از طرف نظام در مذاکره با دشمن کنار بگذاریم و قول دشمن را مستند قرار دهیم، مگر می‌شود کسی که خود را پایبند به نظام بداند و قول دشمن را ترجیح دهد؟ به ویژه آن که این جا متن وزارتخارجه آمریکا نمی‌تواند سندیت متن موگرینی را که نماینده رسمی آمریکا و ۵ کشور دیگر بود، کاهش دهد. اگر به همین نکات توجه می‌شد برخی انتقادات تند و بی مبنای شرعی و عقلی انجام نمی‌شد و مردم را ناراحت و دودل نمی‌کرد.

۲. آیا تا همین جا این بیانیه مشترک برای ایران دستاوردی نداشته است؟ اگر به یاد آوریم که ما از اول چه می‌خواستیم و آنان چه می‌خواستند، پاسخ این پرسش داده می‌شود. ما از ابتداء می‌گفتیم غنی سازی و داشتن فناوری هسته ای حق ملت ایران است و به هیچ وجه از این حق صرف نظر نمی‌کنیم. ولی حاضریم تضمین دهیم که برنامه ما کاملاً صلح آمیز است. در مقابل، آنان می‌خواستند که ما مطلقاً از فناوری هسته ای حرف هم نزنیم و مدعی بودند که ما چون قصد بمب سازی داریم، مانند لیبی باید تمام تاسیسات را برچینیم و حتی پیچ و مهره‌ها را هم برای آن‌ها بفرستیم؛ و برای رسیدن به این مقصود به تحریم‌های به قول خودشان، فلج کننده دست یازیدند. البته تحریم‌هایشان ما را فلج نکرد ولی به دلیل آن که این تحریم‌ها را ظالمانه و موجب زیان مردم خود می‌دانستیم، لغو تحریم‌ها نیز بر خواسته‌های ما اضافه شد. حال در بیانیه مشترک به صراحت می‌آید که:

" ما به این منظور در اینجا گرد هم آمدیم تا راه حل فراگیری برای برنامه هسته ای ایران بیابیم که ماهیت صرفاً صلح آمیز آن باید تضمین شود؛ و راه حل جامعی نیز برای لغو همه تحریم‌ها به دست آوریم."{1}

در این جملات به روشنی آنان به حق ملت ایران تمکین کرده‌اند؛ و همچنین بیانیه، از این صریح تر از حق غنی سازی و حق تحقیق و توسعه در این حوزه برای ایران یاد می‌کند ولی از محدودیت‌ها نیز سخن می‌گوید:
" همچنان که ایران برنامه هسته ای صلح آمیز خود را دنبال می‌کند، ظرفیت غنی سازی، سطح غنی سازی و ذخائر ]محصول غنی شده [برای دوره مشخصی محدود خواهد بود. ... تحقیق و توسعه ایران بر روی سانتریفیوژها مطابق قلمرو و برنامه زمان بندی توافق شده، صورت خواهد گرفت."{2}

این را مقایسه کنید با آن توقعات قلدرمآبانه و استکباری ۱۲ سال پیش که ما تعلیق را برای دو سال پذیرفتیم و پروتکل الحاقی را داوطلبانه قبول کردیم، ولی در پایان دو سال، آنان گفتند به هیچ وجه حق غنی سازی را در هیچ سطحی ندارید و حتی می‌گفتند که چند دستگاه سانتریفیوژ برای کارهای تحقیقاتی هم برای شما ممنوع است! حالا اذعان خواهید کرد که این یک دستاورد سترگ است. خدای را سپاس.

۳. آیا این دستاورد در خطر نیست؟ به دلایل مختلف این دستاورد ممکن است کاملاً پایدار نماند. نخست آن که طرفین تصریح کرده‌اند که این بیانیه برای هیچ یک از دو طرف الزام آور نیست؛ دوم آن که طبق اصل توافق شده در مذاکرات ژنو (آذر ماه ۱۳۹۲)، "هیچ توافقی معتبر نیست تا در همه امور توافق صورت بگیرد"{3} و چون هنوز مذاکره در تمام موارد به نتیجه نرسیده است، این تصمیمات هم معلق است؛ و سوم آن که جزئیات بسیار تعیین کننده ای باقی مانده است که عدم توافق در هر یک از آن‌ها می‌تواند عدم پذیرش ما یا آنان را در پی داشته باشد و باعث انکار مجدد تمامی حقوق ما از طرف ۵+۱ گردد. البته تا همین جا این اعترافات جدی که دستاورد ما را شکل می‌دهد، چنان روشن و تغییر موضع غرب نسبت به سال‌های اول منازعه به قدری فاحش است که تجدیدنظر احتمالی بعدی غرب، در افکار عمومی جهانی، ما را تا اندازه زیادی محق نگاه می‌دارد... الحمدلله رب العالمین.

۴. آیا این دستاورد تثبیت نشده فقط ثمره زحمات آقای ظریف، همکارانش در وزارت خارجه و دولت است؟ آقای ظریف خود به این پرسش چنین پاسخ داده است: " آن چه به دست آمده ثمره ۱۲ سال تلاش و ایستادگی دولت‌ها است.{4} واقعیت این است که کار از سال ۱۳۶۹ در دولت آقای هاشمی آغاز شد؛ و روزهایی که در دولت آقای خاتمی همین تیم، از آقای روحانی تا آقای ظریف مسئول مذاکره بودند و به دلیل آن که دستشان در چانه زنی خالی بود، تعلیق را پذیرفتند تا روزی که آقای سید محمد خاتمی به دلیل نقض عهد طرف غربی، در روزهای پایانی صدارتش، تعلیق غنی سازی را بکناری نهاد و نطنز را مجدداً براه انداخت؛ و سال‌های مسئولیت آقای احمدی نژاد که با اقدامات گسترده، سطح غنی سازی به ۲۰ درصد و تعداد سانتریفیوژها به ۱۹ هزار رسانده شد و در نتیجه امروز دست تیم ظریف و دولت روحانی برای چانه زنی و مذاکره پر شده است، همه، در اینکه امروز تیم دکتر ظریف بتواند هنر خویش را نشان دهد، مؤثر بوده‌اند (صرف نظر از انتقاداتی که به عملکردها در هر یک از دوره‌ها می‌توان داشت). حمایت بیدریغ مردم و تحمل سختی‌ها و مقاومت جانانه آنان، همچنین تلاش خستگی ناپذیر دانشمندان جوان ما، به ویژه شهیدان گرانقدر هسته ای نیز، تعیین کننده بوده است. البته انصاف آن است که بگوییم تدابیر شجاعانه و هدایت‌های دلسوزانه رهبری چون روحی در تمام این فرایند دمیده می‌شد. سپاسگزار همه آنان هستیم. شکر تنها خدای راست.

۵. آیا خطوط قرمز که برای حفظ منافع ملی ما تعیین شده رعایت شده است؟ ادعاهای متفاوتی در طرفین وجود دارد که در برداشت از همین بیانیه مشترک خودنمایی می‌کند. این تفاوت‌ها و کلی گویی در بیانیه، ابهاماتی را سبب شده است که اجازه نقد محکم و نهایی را نمی‌دهد. به همین دلایل جزییات اهمیت بسیاری زیادی می‌یابد. چنان که مشاهده کردیم که برداشت وزارت خارجه آمریکا چقدر با برداشت ما متفاوت و به همین دلیل از نظر ملت و دولت ایران به هیچ وجه قابل پذیرش نیست. به عنوان مثال، دو مرحله ای بودن که نباید پذیرفته شود و نخواهد شد، تکلیفش روشن نیست. دو مرحله ای بودن به معنای دو بار بیانیه دادن نیست؛ بلکه بدین معناست که انجام تعهدات طرف مقابل موکول شود به زمانی بعد از انجام تعهدات ما. دلیل غیرقابل پذیرش بودن دو مرحله ای نیز همین روحیه نهادینه شده عهدشکنی ۵+۱ است که تمام تاریخ ایران و جهان در قرون اخیر گواه بر آن است. حتی در زمان آقای خاتمی که ما تعلیق را پذیرفتیم و به آن عمل کردیم، آنان تعهدات خویش را نقض کردند. نمونه دیگر از ابهاماتی که عبور از خط قرمز به نظر می‌رسد، پذیرش پروتکل الحاقی است که مجلس آن را ممنوع کرده است. حالا دوستان ما میگویند ما داوطلبانه پذیرفته‌ایم و الزام آور نیست تا تصویب مجلس را بخواهد! در حالیکه چه داوطلبانه بپذیرید چه از سر اکراه بپذیرید، بالاخره چون پذیرفته‌اید، ملزم به عمل بر اساس آن هستید. در این فرض یکی از خطوط قرمز بسیار مهم امنیت ملی که حفظ اسرار نظامی کشور است شکسته خواهد شد که نه مردم نه رهبری ونه مجلس رضایت نخواهند داد. یا تحقیق و توسعه که از جمله طبیعی‌ترین حقوق هر فرد و جامعه ای است و با جمله:
"مطابق قلمرو و برنامه زمان بندی توافق شده، صورت خواهد گرفت."{5} قید خورده است، در هاله ابهام قرار دارد؛ امری که باز از نظر ایران غیر قابل صرف نظر کردن است.

۶. آمریکا و اروپا عهدشکن‌اند و قابل اعتماد نیستند. آیا با دولت‌های عهدشکن و غیرقابل اعتماد می‌توان مذاکره کرد و پیمان بستِ؟ اگر بنا بود که تنها با متعهدان پیمان بسته شود، بیشتر پیمان‌ها در طول تاریخ بسته نمی‌شد. در سوره توبه خداوند به مسلمانان زمان نزول می‌فرماید مشرکان در باره شما هیچ خویشاوندی و پیمانی را مراعات نمی‌کنند و بعد ادامه می‌دهد " لَا يَرْقُبُونَ فِي مُؤْمِنٍ إِلًّا وَلَا ذِمَّةً وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْمُعْتَدُونَ ﴿١٠﴾ در باره هیچ مؤمنی هیچ خویشاوندی و عهد و پیمانی را رعایت نخواهند کرد و آنان اساساً عهدشکن و تجاوزگرند " در عین حال دستور می‌دهد که اگر پیمان بستید تا زمانی که آنان بر پیمان استوارند، شما هم پیمان را نگسلید؛ یعنی به رغم آن وصف عهدشکنی و شایسته اعتماد نبودن، هم مذاکره و هم معاهده مجاز است البته به شرط آن که مصلحت عمومی اقتضاء بکند. رهبر فرزانه ما در مجموع شرایط مصلحت را در مذاکره دید که فرمود: "با اینکه به مذاکره با امریکا خوشبین نبودم اما از این مذاکرات موردی با تمام وجود حمایت کردم و اکنون نیز حمایت می‌کنم."(۱۹/۰۱/۹۴) بنابراین، نه تنها به خاطر مذاکره ملامتی متوجه ظریف و تیمش نیست (چنانکه برخی منتقدان ادعا کردند) بلکه برای ۱۶ ماه مذاکرات نفسگیر به طوری که نه قطع و قهری پیش آید و نه تسلیم و ذلتی به بار آید، باید خدای را شاکر بود و از این مجاهدت سنگین و هنرمندانه تیم ظریف و رئیس جمهور تشکر کرد.

۷. آیا تحریم ما را به پای میز مذاکره کشانده است؟ این ادعای ِآمریکا و اروپا و برخی از وادادگان غربگرا است که با واقعیات تأیید نمی‌شود. مذاکره وقتی آغاز شد که ما بر حق خویش که کسب و داشتن فناوری هسته ای صلح آمیز اصرار داشتیم و غرب مارا به داشتن مقاصد نظامی متهم می‌کرد؛ و آن سال ۸۲ بود در حالی که تحریم‌های به قول آنان فلج کننده چهار پنج سال بعد آغاز شد. واقعیت این است که به چند دلیل شوق ۵+۱، به ویژه آمریکا برتی مذاکره بیشتر بود که بحمدالله این روزها بر زبان اوباما، کری و یا تحلیلگران متعدد غربی آمده است:

۱) جایگزین پر هزینه و کم نتیجه مذاکره یعنی جنگ، آنان تصریح کردند که ایران نشان داد که هشت سال هم لازم باشد مقاومت خواهد کرد.

۲) ادامه فرصت ایران برای پیشرفت بیشتر در فناوری هسته ای و ساخت بمب به زعم آنان، به روشنی به کسانی که ترک میز مذاکره را به آمریکا توصیه می‌کردند، پاسخ می‌دادند که یک بار این را تجربه کردیم غنای صفر درصد به ۲۰ و ۱۰۰ سانتریفیوژ به ۱۹ هزار رسید. نباید اشتباه را تکرار کرد؛

و ۳) رشد فزانده نفوذ ایران در منطقه از لبنان تا یمن. البته این هم یک واقعیت است که ما نیز به مذاکره علاقه مند بودیم تا یکی از دو حسن را به دست آوریم: یا توافق صورت می‌گیرد که با رفع تحریم‌های ظالمانه و تثبیت مشروعیت حق ما، پیروزی دیپلماسی هسته ای به دست می‌آید؛ یا با لجاجت و بدعهدی طرف مقابل، منطقی بودن و مظلومیت ما در افکار عمومی جهانی تثبیت می‌شود که لااقل پیروزی در دیپلماسی عمومی به دست می‌آید که خود باعث کاهش تدریجی مشروعیت تحریم‌ها می‌گردد و فشارها کم می‌شود. امیدواریم اولی بشود ولی هر کدام شد ما خدا را ستایش می‌کنیم.

۸. آیا اگر کارها بر اساس بیانیه لوزان با رعایت خطوط قرمز تمام شود، مشکلات اقتصادی حل می‌شود؟ فرض کنید کارها بر وفق مراد پیش برود و اگر چه از دستاوردهایی صرف نظر می‌کنیم، انشاءالله تمام خطوط قرمز که تعیین کننده حداقل منافع ملت و نظام است، رعایت شود، قاطعانه باید گفت مشکلات بیکاری و تورم، فقر و نابرابری مرتفع نخواهد شد. چون انتظارات مثبت می‌گردد، ممکن است در همان روزها و هفته‌های اول کاهشی در قیمت‌ها را شاهد باشیم. همچنین بعد از چند ماه به تدریج هزینه‌های تحریم که خود را در بالا بودن قیمت کالای وارداتی نشان می‌داد، کاسته شده و شاخص قیمت‌ها را متمایل به پائین نماید. همچنین میل به تولید و سرمایه گذاری افزایش خواهد یافت. ولی در بلند مدت دیدگاه‌ها و واقعیت‌های رفتاری و ساختاری نامناسب خودشان را بر همه چیز تحمیل می‌کنند. تا وقتی:

• فردگرایی رایج شده باقی باشد و بنی آدم که اعضای یک پیکر بودند حالا دیگر پاره‌های گسسته از هم باشند
• اشرافیت اداری و خانوادگی زشتی‌اش را باز نیابد
• مدیریت ناوارد و ناصالح به شکل تباری یا جناحی یا حزبی و قومی وابسته سالاری را بجای شایسته سالاری بنشاند
• فساد سیستمی موجود ادامه داشته باشد
• پیوند بین ثروت و قدرت تداوم یابد
• علم و دانش، دین و اخلاق در اداره کشور حضور جدی نداشته باشند و امور سلیقه ای حتی توسل به امور مغیباتی بی پایه وجود داشته باشد
• مدل‌های بومی برای فهم و تدبیر امور بکار گرفته نشود و مدل‌های تحمیلی دیگران معمول باشد
• وابستگی به نفت ادامه داشته باشد
• چشم و همچشمی در مصرف و تنبلی در تولید بر نیفتد
• کار تقدس نیابد و بیکارگی منفور نشود
• عزت مندی فردی و ملی تقویت نشود
• آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات تقویت نگردد
• نظام پارلمانی با نظام حزبی و انتخابات حزبی تکمیل نگردد
• تمایلات منطقه ای و نگاه خرد بر تقنین و نظارت مجلس حاکم باشد
• قانون بر روابط مردم با مردم و مردم با حکومت حاکم نباشد
• اقتصاد دولتی جایش را به اقتصاد مردمی نسپارد
• ... و اقتصاد مقاومتی جانشین اقتصاد رانتی نفتی دولتی نگردد
مشکلات کم و زیاد می‌گردند ولی به طور اساسی حل نمی‌شوند.

در پایان چند توصیه به دولت دارم:
۱. مذاکره موضوعیت ندارد بلکه طریقیت دارد؛ یعنی مذاکره برای مذاکره نیست بلکه می‌خواهیم انشاءالله منافع ملی را با حداقل هزینه تأمین کنیم؛ بنابراین چرا عجله؟ کاملاً درست است که نباید زمان سوزی کنیم ولی تحت فشار در روزها و شب‌های آخر به شکل طاقت فرسا کار کردن نه با دستورات اخلاق کار در اسلام سازگار است چون موجب خرابی نتیجه می‌شود و نه با دستورات روانشناسی کار. به ویژه با دشمن مکاری روبرو هستیم که همین می‌تواند تکنیک خسته کن فریب بده باشد.

۲. دولت باید برای امری بدین اهمیت پیوست تبلیغات رسانه ای داشته باشد. تیمی از قوی‌ترین روزنامه نگاران باید با هدایت یک مقام دولتی کاردان، مسئول تهیه و اجرای این پیوست شود. این کار، کاری صددرصد ملی است. از تمام رسانه‌های وفادار و کاردان و زیرک می‌توان دعوت کردکه به شکل تیمی و ملی نه صنفی، در این مجاهدت حضور داشته باشند. در عصر انفجار اطلاعات بی اعتنایی بدین موضوع موجب خسران است. چنانکه در همین ماجرا دیدیم که آمریکایی‌ها چگونه با آمادگی بلافاصله با انتشار برداشت! خود از بیانیه مشترک به همه، حتی داخلی‌ها خط دادند و اختلافات داخلی را دامن زدند، ولی وزارتخارجه ما هنوز نگفته است که بالاخره گزاره برگ (فکت شیت) فارسی منتشر می‌شود یا نه.{6}

۳. دولت باید راهبرد جدیدی برای رفتارش با منتقدان تعیین کند. چگونه است که روزها و ماه‌ها مذاکره با دشمنان صورت می‌گیرد ولی دولت از همنشینی با منتقدان مذاکره کناره می‌گیرد؟ شما با دشمن خارجی می‌نشینید از دوست داخلی پرهیز دارید؟ اصلاح این روش قدرت چانه زنی شما را واقعاً و در برابر دشمن بالا می‌برد و از آن مهم‌تر، تفاهم ملی را در این میدان مهم افزایش می‌دهد و با دعاوی دولت در تحمل نقد سازگار است.

۴. تیم‌های مذاکره کننده پیش از ظریف را با خود همراه ببرید. تیم جلیلی و تیم لاریجانی را. این کار غیراز بهره مند ساختن تیم ظریف از تجربیات گذشته کان و منافع بندهای پیشین، نشانه سعه صدر دولت است که ریاستش را تحکیم می‌بخشد. همچنین تیمی از قویترین دبپلمات های مسلط به زبان انگلیسی و حقوق بین الملل را.

۵. مذاکره کنندگان باید چنان مذاکره کنند که بتوانند در داخل به روشنی در سطوح مختلف از کار خود دفاع کنند. بالاخره روز دهم تیر یا مدتی بعد از آن باید همه چیز کاملاً علنی شود. آن روز انشاءالله باید روز سرفرازی مذاکره کنندگان ما باشد.

۶. برای دولت زیبنده نیست که این تصور شایع شود که با توافق همه مشکلات اقتصادی حل می‌شود. چون اولاً این موضوع چنانکه در بندهای قبلی اشاره شد حق نیست و ثانیاً و به همان دلیل حق نبودن، انتظارات نادرستی به دنبال دارد که چون محقق نمی‌شود، حرمان و ناامیدی در پی دارد و سرمایه امید را که این دولت دستمایه خویش قرار داده، کاهش می‌دهد.

**

1) We gathered here to find solutions towards reaching a comprehensive resolution that will ensure the exclusively peaceful nature of the Iranian nuclear programme and the comprehensive lifting of all sanctions."
2) As Iran pursues a peaceful nuclear programme, Iran's enrichment capacity, enrichment level and stockpile will be limited for specified durations, ... Iran's research and development on centrifuges will be carried out on a scope and schedule that has been mutually agreed.
3) "nothing is agreed until everything is agreed "
۴) نطق دکتر ظریف در جلسه غیر علنی و غیررسمی مجلس، سه شنبه ۱۸/۰۱/۹۴
۵) "... تحقیق و توسعه ایران بر روی سانتریفیوژها مطابق قلمرو و برنامه زمان بندی توافق شده، صورت خواهد گرفت."
"... Iran's research and development on centrifuges will be carried out on a scope and schedule that has been mutually agreed."
۶) این پیشنهاد و پیشنهاد استماع نظر منتقدان را به آقای دکتر ظریف در ملاقات صبح دوشنبه ۱۷/۰۱/۹۴، فردای جلسه حضور وزیر در کمیسیون سیاست خارجی که به برخورد تلخی کشیده شد، به ایشان دادم.
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۷:۲۲:۰۵
اقای توکلی خدا قوت
دست شما بابت گزارشی که دادید به موکلاتون درد نکنه
ما هم همین نظرو داریم
انشالله همین انصاف رو ادامه دهید و ذره ای از آن به آن آقایی برسد که شما تلویحا به ایشان اشاره کردید که به ظریف تهمت زد . (2812814) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۹:۰۸:۱۶
زمانی که دولت دهم و نهم تحریمها را کاغذ پاره میخاند اگه یه نماینده قد علم میکرد حالا برای رفع همان تحریمها اینقد سوت و هورا نمیکشیدیم! (2813197) (alef-11)
 
شهاب
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۷:۳۴:۱۰
دولت نهم و دهم اقتصادش رو به رفع تحریمها پیوند نزد تااونها فکر نکنند به مذاکره تا قیامت برای رفع تحریمها نیاز داریم و ما رو بیشتر تحت فشار قرار بذارند و هی توی سرمون بزنند....و حالا برای هر قدمی که به عقب برمیداریم به خودمون تبریک بگیم (2814148) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۴:۳۰:۳۵
چه خنده دار !!! شهاب جان دولت نهم ودهم باعث تحریم ها شد ودقیقا همان دولت سرنوشت ما را به تحریم ها پیوند زد !!! وقتی بانک جهانی ما را تحریم کرد وتجارت وروابط اقتصادی ما با دنیا به حال فلج در آمده این دولت برای بهبود اقتصاد مملکت باید به چه چیز تکیه کند ؟ !!! در ضمن قدمی هم به عقب بر نداشته ایم یک بار دیگر متن توافقنامه را بدون بغض وکینه مطالعه بفرما ! (2815337) (alef-11)
 
حقیقت
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۱۰:۱۶
امثال توکلی قد علم کردند ولی صداشون به جایی نرسید (2814187) (alef-11)
 
pldn
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۱:۰۰:۰۵
اگه اون موقع دولت هم مثل دولت قبلی کل هسته ای رو تعلیق میکرد الان چیزی نبود که با اون تحریم ها ورداشته بشه
این خیلی کوته فکری که ما فکر کنیم تحریمها بخاطر موضوع هسته ایست (2814615) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۹:۰۹:۲۰
جالب اینجاست دکتر ظریف در برنامه نگاه یک گفت : ««صحبت با منتقدان به ضرر دولت است و مت قصد داریم بعد از توافق با ان ها بحث کنیم»» (2813203) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۱:۳۷:۰۴
خوب جلسات زیاد خصوصی بگذارند. (2813594) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۴:۳۳:۱۴
ظریف کاملا صحیح فرموده رهبری هم اگر خواستند تیم مذاکره کننده از نظر مخالفان مطلع شود منظورشان آن دسته مخالفان دلسوز وقابل اعتماد بود نه کسانی که برای منافع شخصی ترجیح می دهند مذاکرات به نتیجه نرسد ودلار وطلا برود بالا ! (2815347) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۹:۱۹:۲۴
چراکسی دلواپس مردم و مشکلات اقتصادی آنها نیست ؟ چرا کسی دلواپس جوانان بیکار ازدواج نکرده نیست ؟ مگه همه کشور هسته ای ؟؟؟ (2813240) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۹:۲۵:۱۷
...مشکل از کجا است؟!... حالا که آنها بٔر اساس تامل و نشان دادن حسن نیت بزرگ، حاضر شدند از حرف اولیه خود کوتاه بیایند، اعلام می‌کنیم که نتیجه کار ما بوده و آنها را به عقب راندیم و چه چه چه.... می‌خواهیم باز هم با شعار بگوییم ما موفق بودیم و همه سؤ مدیریتها در مدیریت جریان هسته‌ای را به پوشانیم و برای خود و خط فکری خود امتیاز کسب کنیم... خوب با این اخلاق و منطق ، نمیتوانیم به جای برسیم، کاما اینکه در همه سال‌های گذشته هم ، بدور از شعار به جایی‌ نرسیدیم...وقتی‌ چند هزار سانتریفیوژ داشته باشید، ولی‌ کّل اقتصاد و مملکت در جا میزانه و حتی رشد منفی داره و اکثریت از شرعت اقتصادی و اجتماعی به فغان آمده‌اند، همان به جایی‌ نرسیدن است... ترکیه در ابتدای این ۱۲ سال از ایران به مراتب از نظر اقتصادی و درآمد سرانه و در نتیجه نفوذ در دنیا و منطقه عقب رتر بود، ولی‌ حالا افتخار ما این است که ریس جمهورش را که چنین قبل از آمدن به ایران در مورد ما اظهار نظر کرده، تونستیم برا مذاکره به تهران بیاوریم و از این طریق بگویم، تحریم اثری ناداشته!!!!! (2813262) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۰:۵۷:۴۴
رای من حلالت باشه روحانی متشکریم (2813495) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۷:۲۲:۲۱
به عنوان یک روزنامه‌نگار خواستم از عملکرد صادقانه روزنامه کیهان در برابر تفاهم‌نامه لوزان سپاسگزاری کنم. کیهان تنها روزنامه‌ای بود که بند به بند آن را برای آگاهی عموم چاپ کرد و از تعریف و تمجید نابجا خودداری کرد. هر عاقلی بندهای این تفاهم‌نامه را بخواند اعتراف می‌کند که این تنها برد طرف غربی است. در ضمن با امضای نظارت فراتر از پروتکل الحاقی ورود و بازدید جاسوسان غربی به کشور قانونی می‌شود و این ماجرای تلخ از حافظه تاریخی مردم ایران هرگز پاک نخواهد شد. (2812818) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۲:۰۶:۴۷
در روزنامه کیهان بارها دیده شده بر خلاف صحبت های رهبری به تیم مذاکره کننده تهمت زده شده در ضمن تیتر"هسته ای میرود تحریم ها می ماند"صداقت است؟؟؟ (2813679) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۶:۵۷:۳۰
دوست عزیز شما اگر در کشور بتوانید یک رفراندم بگذارید ببینید اصلا مردم انرژی هسته ای می خواهند یا نه بعد بیایید در مورد بند بند این تفاهم صحبت کنید ضرر هرجا بگیرید منفعت هست و بس. (2814121) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۰:۱۵:۱۱
این چه حرفیه؟ لزوم وجود صنعت هسته ای رو کارشناسا تعیین میکنند (2814452) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۴:۳۸:۵۱
خوب بر رسی شده گفتن همین حد که در توافق معین شده برای اهداف علمی کافیه دیگه چی می خوایم ؟! (2815361) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۶:۵۸:۱۴
کارشناس هم هزینه اش را می دهد؟ (2815791) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۱:۰۶:۰۷
پاسخ شما را رهبری در سخنانشان دادند
شما اگر زمان قاجار بودی میگفتی این ماده سیاه بدبو (نفت) چیه؟ بذارید غربیها بیان بردارن ببرن!! (2814636) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۷:۲۶:۱۰
با خباثتی که از آمریکایی‌ها سراغ داریم ممکن است بخشی از تحریم‌ها را بردارند ولی مطمئن باشید به بهانه حقوق بشر و تروریسم تحریم‌های جدیدی در همان حد را وضع خواهند کرد. (2812833) (alef-11)
 
راما
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۱۱:۵۰
خدا اختیار عقلمونرا که ازمون نگرفته خوب با توکل به خدا هواسمون را جمع می کنیم چنین نشه (2814190) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۴:۳۹:۵۱
مشکل سر همون عقله ! اصلا همون عقل کار هسته ای رو به پیچیدگی امروز کشوند ! (2815365) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۷:۲۶:۲۹
وقتی که خداوند متعال روزی‌دهنده است آمریکا هم با تحریم‌ها هیچ غلطی نمی‌تواند بکند. با اعتماد بی‌جا به شیطان بزرگ نگذاریم ثمرات خون شهیدان آسیب ببیند. (2812837) (alef-11)
 
صادقی
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۱:۰۸:۳۰
عزیزم، واقع بین باش. خدا روزی دهنده است اما عقل و اراده بهت داده و نگفته دست رو دست بزار... (2814035) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۴:۴۰:۳۹
خدا روزی میده ولی کسبش با خودمونه ! (2815367) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۷:۲۶:۴۹
‌همه دنیا می‌دانند که آمریکای جهانخوار به چیزی کمتر از براندازی نظام جمهوری اسلامی که مکرر نیز اعلام داشته راضی نخواهد شد. لذا از مسئولین دولتی به‌ویژه دستگاه دیپلماسی درخواست می‌شود عینک خوشبینی به این دشمن گرگ صفت را از چشم خود بردارند. در ضمن مگر قرار نبود دولت تدبیر ارزش و اعتبار گذرنامه را به ایرانی برگرداند؟ با این رفتار ددمنشانه پلیس آل سعود با زوار بیت‌الله‌الحرام کشورمان چرا وزارت امور خارجه منفعلانه برخورد می‌کند؟ تداوم اعزام به عمره مفرده چه توجیهی دارد؟ (2812838) (alef-11)
 
سهراب
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۱:۴۲:۰۰
خوب امریکا همیشه به منافع مملکتش فکر میکند وبه هر کاری دست می زند تا ملتش درارامش زندگی کنند شاید از نظر ما این کار بدی باشد ولی نظر ما مهم نیست باید دید مردم کشورش چگونه فکر می کنند چیزی که ما برعکسش را همشه عمل کرده ایم اصلا به فکر مملکت نبودن مسئولین محترم ومارا هم از امریکا وکل دنیا ترساند چرا ما خودمان نباید فکر کنیم که در دنیا نمی شود تنها زندگی کرد ما به دنیا وابسطه هستیم اینکه چندتا کشور مثل عراق وسوریه وافغانستان مارا تایید کند که هنری نیست انها هم بخاطر دلارهای نفتی ما از اینوع نظر ها میدن روزی که وضعشان خوب شد مارا فراموش میکنندپس همه گناه هارا تقصیر امریکا ودیگرا نیندازیم یک مقدارهم بخودمان وعمل کردمان فکر کنیم ببینیم چگونه رفتار کرده ایم که دنیا مارا فراموش کرده وازان ایران مقتدر چیزی باقی نمانده (2813611) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۱:۱۲:۱۳
واقعا شما فکر میکنی آمریکا فقط بخاطر مردمش هست که به هرجای دنیا که دستش برسه حمله میکنه و جنگ افروزی میکنه تروریست تربیت میکنه و همه جای دنیا میفرسته؟ بخاطر مردمش هست که دستش به خون میلیونها مظلوم در سراسر دنیا آلوده است؟ میدونی تو آمریکا چقدر از مردم موافق یا مخالف سیاستهای دولتشون هستن؟
شما واقعا فکر میکنی هر کشوری فقط باید به فکر خودش باشه و برای منافعش دست به هرکاری بزنه؟ (2814656) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۷:۳۰:۱۴
وقتی کل نظام وحیات ما به ارزهای خارجی وابسته است این ادعاها دیگه چیه ؟ (2812849) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۹:۰۱:۰۹
كل دنيا داره روي $ ميچرخه .
بيائيد حقيقت را بگوئيم . (2813174) (alef-11)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۰:۴۲:۲۴
نه عزیزم.
از دو سال قبل همین کره جنوبی ارز مرجعش رو کرده یوآن چین
خیلی وقته دلار یک ارز بدون پشتوانه است (2813462) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۱:۳۸:۲۵
می چرخید. از تغییرات اخیر و مبنا قرار گرفتن ارزهای دیگر اطلاع دارید؟ حداقل در روابط دو جانبه کشورهای مربوطه. مثلا ایران و ترکیه. (2813601) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۷:۴۴:۱۸
این چه ربطی به این صحبتها داره؟ یعنی زانو بزنیم در برابر کدخدا تا به ما دلار بده ؟ (2814163) (alef-11)
 
ثریا
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۱۹:۴۶
خوب بچرخه چون همه این فلش کارت را توی ذهنشون فعال کردند پس تمام ذهنیت ها به سمت این نوع عمل می رود و پیاده سازی می شود اگر فلش کارت ذهنمان را طور دیگه ای برنامه ریزی کنیم خوب راه دیگری هم بوجود می آید مثل توافق اخیر ایران و ترکیه که قرار شد با پول رسمی خودشان با هم مراوده اقتصادی کنند یا در خیلی مراحل بالاتر اقتصاد تهاتری یا پایاپای این دیگه به دست اقتصاد دانان است و امثال آقای توکلی هم خوب می تونند این نوع برنامه ریزی های نوین را ارائه بدهند .امید بخدا (2814198) (alef-11)
 
مصطفی
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۲:۳۳:۴۰
حیات ما به کار، تلاش ، علم ایمان وتوکل به خداست.
بى اعتنائى و امید نداشتن بدانچه در دست مردم است بزرگترین توانگرى است (امام علی). مذاکره شرط عقل است ولی حیات ما بدان وابسته نیست (2813743) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۷:۴۰:۲۶
جناب خودت به ارزهای خارجی وابسته هستی نه نظام... (2814157) (alef-11)
 
فاطمه
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۱۶:۱۲
ادعا نیست باید منابع داخلی خودمان اتکا کنیم بابا کره شمالی که هی با ایران مقایسه میکنید کجا پناوری و امکانات ایران را داره ایران الی ماشا الله کشور چهار فصل برای کشاورزی معادن - نفت گاز همه چی داره بخدا احتیاجی به این دلارها نداریم اگه واقعا به خدا ایمان داشته باشیم والله بلله توکل واقعی به خدا با این همه ثروت و امکانات خدادای برای مردم ایران اگه درست و عاقلانه گام بردارند با هوشی که خدا به ایرانیا داده و جوانان نخبه ای که داریم ما را از دنیا بی نیاز میکنه دیگه از زمان عربستان زمان پیامبر که بی امکانات تر نیستیم خوب فکر کن (2814196) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۴:۵۵:۵۶
100 تا سکه دارم صد سال نمی خوام توافق بشه الهی نشه سکه بشه 2ملیون ! (2815414) (alef-3)
 
علي
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۷:۳۴:۵۰
جناب اقاي توكلي خيلي زودتر منتظر نقطه نظراتتان بوديم اميدوارم دركلان كار حكايت نوش دارو بعدازمرگ سهراب نشده باشد (2812862) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۷:۳۷:۱۷
این را می گویند تحلیل منصفانه خدا پدر و مادرت را بیامرزد دکتر توکلی ما از شما همین انتظاری رت داریم که همیشه منصف باشید (2812874) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۷:۴۴:۵۶
می شود مذاکره کرد و تحقیر نشد و ذلت را برای رسیدن به توافق نپذیرفت فقط نباید ترسو بود از نخبگان دلسوز ایران کمک بگیرید مثل شهدا که ایثارگری کردند مردم دیگری هم هستند که می خواهند خون شهدا پایمال و بازیچه سیاست بازان نشود مذاکرات هسته ایی را جناحی کردند بزرگترین خیانت به خون شهیدان مثل احمدی روشن است مشاوران رهبر معظم انقلاب گول سیاست بازان را نخورند البته نیروهای سپاه فرق دوست و دشمن را می دانند و می دانند چه کسانی دلسوز ایران هستند و چه کسانی دلسوز جناح و حزب خود پس تصمیمات درست را انتخاب می کنند و اسیر اظهار نظرهای جناحی نخواهند شد به رسمیت شناختن ....الان توقعات باید مطابق داشته ها روز َو رویاهای ایندهَ باشد ... (2812896) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۷:۴۵:۲۲
افزایش بهره وری
کاهش هزینه ها
تنها راه همین است

شما می گویید این شعار است اما
آیا می دانید تعداد فوق العاده زیادی فوق لیسانس تحقیق در عملیات (یا همان بهینه سازی) جویای کار هستند و در نهایت به یک پست غیر مرتبط با رشته شان تن می دهند (2812899) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۷:۴۵:۴۷
احسنت (2812901) (alef-11)
 
شهروند
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۷:۵۱:۴۴
سلام
نمره من به شما در این موضوع:
بیست تمام. "20" (2812915) (alef-11)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۲۱:۰۹
موافقم هزاران لایک (2814200) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۷:۵۶:۵۲
همش می گید بدعهدی طرف مقابل! بابا شما توافق کنید اگر طرف مقابل زد زیر حرفش مطمئن باشید کل ملت پشتتون هستن. اما اینکه هی بهونه بیارید که چرا این رو قبول کردید چرا اون رو قبول کردید دشمن بدعهدی می کنه، مثل اینه که بگید غذا نخورید چون دوباره ممکنه گشنتون بشه! (2812934) (alef-11)
 
سعید بیات
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۱۱:۲۲
قبلا بدعهدیشون ثابت شده بنده خدا/ مگه نشنیدی رهبری چی فرمودند؟؟؟ آدم عاقل که از یه سوراخ دو بار گزیده نمیشه خو/ اونا به هر وسیله ای اهدافشون رو پیش میبرند با قتل و خونریزی و مکر و حیله و تهدید نظامی و خرابکاری سایبری و مواد افیونی و .... هر چی به ذهنشون برسه/اما ما مسلمانیم و در پیشبرد اهدافمون نمیتونیم از هر وسیله ای استفاده کنیم (2814188) (alef-11)
 
رویا
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۲۲:۱۲
قرارداد 1981 ایران با امریکا را مرور کنید تا بد عهدی را ببینید خیلی خلاصه گفتم (2814202) (alef-11)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۸:۰۰:۴۳
خدا خیرت بده حاج احمد/ولی این اروپایی ها مکار و حیله گرند خدا به خیر بگذرونه (2812943) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۸:۰۱:۳۳
خود جليلي را ببرن كه (همچنین تیمی از قویترین دبپلمات های مسلط به زبان انگلیسی و حقوق بین الملل را.) (2812944) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۱:۵۰:۰۲
مگه قراره خاک ایران رو به توبره بکشند؟ (2813631) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۸:۰۸:۳۵
احسنت و دیگر هیچ (2812971) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۸:۱۶:۵۲
جناب اقای توکلی
با سلام و احترام
کسی ادعا نکرده همه مشکلات حل میشود ما در بهترین حالت به وضع قبل سال 84 برمیگردیم اما چند نکته رو یاداوری میکنم:
1-بخشی از مشکلات جامعه ما با لغو تحریمها حل میشود (مشکلات ده سال اخیر)
2-ادامه این نوع درگیری با دنیا نهایتا به جنگ منتهی میشود که مشکلات را صد چندان کرده و ایران را در معرض تجزیه قرار میدهد
موفق باشید (2812996) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۲:۰۵:۱۲
مطمئن باشید اگه فکر میکردن با جنگ به هدفشون میرسن سراغ مذاکره نمی آمدند کاری که تو خیلی از کشورها کردن آخریش یمنه تازه خودمون هم 8 سالشو تجربه کردیم البته که با جنگ هم به هدفشون نمیرسن. (2813672) (alef-11)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۷:۴۹:۱۱
جناب مشکلات به عدم مدیریت صحیح برمیگرده نه تحریم خودتون را گول نزنید رفع تحریم بهانه است برای سرپوش گذاشتن به سومدیریت (2814165) (alef-11)
 
شهاب
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۷:۵۷:۳۶
دوست عزیز فرموش که نکردید سال 84 به خاطر شکست فتنه گران مورد حمایت آمریکا ما تحریم شدیم ....10 در صد مشکلات به تحریم برمیگرده با بقیه چکار میکنند؟ اینقدر از جنگ نترسید اونها از جنگ با ما بیشتر هراس دارند اگر میخواستند بجنگند وقتی مزدوراشون در داخل فتنه درست کردند وارد فاز نظامی میشدند و ازشون حمایت میکردند (2814176) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۵:۱۷:۱۳
اونا با ما نمی جنگند عربستان واعراب منطقه با ما می جنگند ! (2815490) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۸:۴۲:۲۶
همه مشکلات حل نمی شود اما اگر مسئولان دست از بالا نگه داشتن مصنوعی دلار بر دارند و دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان خودش برگردد بسیاری از مشکلات مردم حل می شود (2813081) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۱:۳۱:۵۲
وقتی به ازا هر دلار 3000 تومان چاپ شده و اسکناس در بازار موجود است ( پول بی پشتوانه ) من نمی دانم چطور می خواهید دلار 1000 شود!! مشکل پول بی پشتوانه حل شود قیمت ها برمی گردد نه با برداشتن تحریم! برداشتن تحریم قدرت خرید را بالا و تورم را کاهش می دهد! (2813572) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۱۱:۵۱:۰۳
دوست عزیز تولید ناخالص ملی ایران در جهان ایران را در رده ۱۷ جهان قرار داده و به همین نسبت و نقدینگی موجود در ایران ارزش پول ایران در حال حاضر بدون برداشته شدن تحریم ها زیر ۱۰۰۰ تومان هست اما چون بهانه برای بالا نگه داشتن مصنوعی دلار تحریم هست با برداشته شدن تحریم ها باید به قیمت واقعی زیر ۱۰۰۰ تومان خود برگردد در غیر اینصورت نابودی بقیه صنایع ایران امری حتمی خواهد بود (2827011) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۸:۳۳:۵۳
تکلیف این مردم بدبخت چیست؟
کی وضع مملکت درست میشه؟
گناه مردم چیه؟
قضیه اصلی چیه؟
اونها چی میخوان؟
بابا مردم بریدند شما چند نفر شعار گو را مردم حساب نکنید همه خسته شدند این چه وضعیه.به چی دلخوش باشند؟ (2813051) (alef-11)
 
واقع بين
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۸:۳۶:۱۶
اگه همه مشكلات حل نميشد ؛ دنبال اين نبوديم كه همه تحريم ها بايد يك جا برداشته شود .
حتما" همه مشكلات با برداشته شدن تحريم ها حل خواهد شد . (2813058) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۸:۳۶:۴۸
دقيقا" تمام مشكلات اقتصادي با با همين تحريم ها گره خورده است . (2813060) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۷:۵۹:۱۹
مشکلات مدیریتی با این تحریمها گره خورده که شاید شاید کمی حل شود (2814178) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۸:۳۷:۱۱
گزینه ی بعدی قطعا جنگ خواهد بود.و مطمئن باشید این جنگ بین شیعه وسنی خواهد بود.و هیچ هزینه ای برای غرب نخواهد اشت.و خیلی از کشورهای غربی به این امر واقف هستند و خیلی به دنبال شکست این مذاکرات هستند.چون با کمترین هزینه بیشترین ضربه را خوهند زد.آقای توکلی همه مردم هم به دنبال بهترین نتیجه هستند.ولی باید به خیلی از عوامل توجه داشت.الان شرایط خیلی به نفع ما نیست. (2813061) (alef-11)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۸:۳۷:۴۵
داريم اين همه امتياز ميديم كه مشكلات اقتصادي ما حل شود ديگه . (2813063) (alef-11)
 
كارشناس مسائل اقتصادي
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۸:۳۹:۱۷
توره خدا يه ذره واقع بين باشيد .
اگه تحريم ها كاغذ پاره بود كه اين همه دنبال لغو اونها نبوديم .
تحريم ها ما رو 50 سال به عقب انداخت . (2813067) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۸:۵۹:۳۷
100 % گرفتاري اقتصادي ايران = تحريم ها (2813165) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۳:۱۱:۳۱
گرفتاری اقتصادی بیشتر ناشی از سوء مدیریت است. (2814093) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۰:۳۸:۵۲
حقیقت این است که تحریمها آقایان را پای میز مذاکره کشاند وگرنه به همان فعالیتها‌های هسته‌ای و غنی سازی بالا ادامه میدادند. درست است مذاکره از سال ۸۲ شروع شد ولی‌ جدی نبود و برای وقت کشی‌ و ادامه غنی سازی بود نه رسیدن به توافق. ولی‌ غربی‌ها دست ایران را خواندند و تحریمها را تشدید کردند بعد مذاکره جدی شد و ظریف را فرستادند که توافق کند (2813452) (alef-11)
 
بیتا
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۰۳:۴۹
آقای کارشناس شما در پنجاه قبل زندگی میکنید کشور با این تحریم روی پای خودش محکم ایستاده و حرکت علمی رو به جلو داره ....شما بهتره نظرات کارشناسیت رو برای شبکه های ماهواره ای نگه داری بهش کلی نیاز دارند (2814184) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۸:۴۳:۲۵
آقای توکلی چی کاره اند که به مردم نامه سرگشاده می نویسند (2813085) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۲:۳۵:۵۷
ایشان نماینده مردم تهران و طبق قانون اساسی، نماینده تک تک مردم ایرانند. (2813751) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۹:۰۷:۴۳
تو چقدر خوابی بنده خدا 3 دوره است نماینده مردم تو مجلس هستند تازه میگی ایشان چه کاره اند دست مریزاد بابا ایول (2814255) (alef-11)
 
مصطفی
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۲:۳۷:۲۵
نمایند مردم و محبوب دل خیلی ها هستند. (2813753) (alef-3)
 
محمد امین
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۹:۰۹:۰۲
اینو خوب اومدی واقعا محبوب دل خیلی ها هستند/ البته دروغگوها رانت خوارها و قانون گریزها خیلی دل خوشی ازش ندارند (2814260) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۰:۱۱:۱۵
شما دقیقا چیکاره هستید که برای نماینده مردم تعیین تکلیف میکنید. مردم آقای توکلی رو انتخاب کردند نه شما رو. (2813956) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۸:۴۴:۰۳
احسنت جناب توکلی.
در مورد بی اعتنایی مدیر ارشد اقتصادی کشور به معضلات اقتصاد و فساد و رانت فراگیر در مجموعه بورس و بانک و بیمه و صنعت، جدا سوال برانگیز شده. (2813087) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۸:۴۶:۱۹
مردم از دشمنی بیزارند (2813098) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۳:۱۱:۰۳
مردم از وادادگی هم بیزارند. (2814092) (alef-11)
 
dayani
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۸:۵۴:۳۲
فهرست شرطهایی که در ادامه وقتی :
آورده اید، همه داخلی هستند و نشان می دهند که درد بیشتر در داخل است تا درخارج . شما نمایندگان برای این مسائل داخلی چه شیوه ای را در پیش گرفته یا میگیرید. اگر پیش بینی شما این است که همه این شرطها پایدار خواهند بود، اقداماتی که توصیه کرده اید چه سودمندی دارد؟ (2813141) (alef-11)
 
کوچیک شما
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۹:۰۰:۲۹
این همه حب و بغض رو بذارین کنار...مثل اقای توکلی نظر بدین محترمانه موشکافانه و درست ....بعدش جای نظر هم بذارین... (2813170) (alef-11)
 
سیدعلی حجازی
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۹:۰۳:۳۴
باسلام
--
خدا شما راحفظ کند

شما به حق یک سرباز اسلام وانساتیت و یک دلسوخته دلسوز تمام عیار هستید

تمام نوشتارت را کلمه به کلمه با ان و دل نوشیدم باشد که دیگرانی که بری از تعصب های ناعادلانه جناحی و .. هستند این نوشته و نوشتار خردمندانه را بخوانند
راهکارها با پیش شرط هایشما جهت برون رفت ازاین مرحله از تاریخ ایران واسلام وانقلاب دستمایه ای است برای همه ماها که خوب باشیم خوب بیندیشیم و در راه حق تلاش کرده و تقوا را نصب العین رفتار و گفتار خودکنیم
خسته نباشید آقای توکلی (2813180) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۹:۱۴:۲۲
راست می گویند این دولت به گونه ای عمل کرد تا وانمود کند اوضاع مملکت جز با توافق درست شدنی نیست . مدیریت ناوارد و قومی درست است و وابسته سالاری (2813223) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۹:۲۳:۴۲
اگر کوتاهی کنیم تندرو ها توافق را بر هم خواهند زد (2813257) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۳:۱۰:۲۳
همچنین اگر کوتاهی کنیم کندرو ها توافق بدی انجام می دهند خلاف منافع ملی. (2814090) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۱۳:۲۰
توافقی صورت نگرفته همش در حد حرفه ....تندرو ها ....دلواپسین ....بیسوادها و ....همه نگران شما بازی خوردها هستند حالا شما نگران بهم خوردن توافق انجام نشده هستید .... (2814193) (alef-11)
 
نادر
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۱۶:۰۰
سخنان رهبری فصل الخطاب است و بس....همه حق انتقاد دارند.....نگرانی رهبر نگرانی همه ملت است (2814195) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۱۹:۵۱:۲۹
آقای توکلی تا وقتی که املاک اینگونه کاذب ارزش دارند کار و تلاش و تولید ارزشی نخواهد داشت، آیا وقت آن نرسیده است که برای داشتن خانه مسکونی مثل آلمان و .... مالیاتی در نظر بگیرید تا سبب توقف خوابیدن سرمایه ها از این بخش شود.
گناه یک جوان چیست که نه بتواند صاحب خانه شود نه هنسر نه فرزند نه شغل (2813335) (alef-11)
 
محمدی / پورامینی/ همدان
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۰:۴۳:۲۸
بیان مطالبی که حاصل تجربیات چندین ساله باشد حتما مفید واقع خواهد شد ونیز اگر از موضع نمایندگی مردم بیان شود از نظر حنبه ارزشی ان نمود بیشتری پیدا میکندنقش وتقویت موثر دیپلماسی عمومی در شرائط و مقتضیات کنونی میتواند بیش از گذشته به رشد وتوسعه همدلی وهمفکری وپیشرفت کارها با کم ترین وحد اقل اشتباه بیانجامد از تیم مذاکره کننده هسته ای که در خط اول تماس دیپلماتیک وسیاسی باغرب روبروشده است وسعی و تلاش دارد مصادیقی از زمینه های تامین منافع ملی که شامل حق بدیهی استفاده از مزایای امکانات هسته ای صلح امیز و نیز حق استفاده از مزا یای سایر امکانات ملی در حوزه نفت وگاز می باشد ومورد تضییع قرارگرفته است را برای غرب تعریف ونیز از انهاتحصیل نماید از این رو نیاز است که خدعه وترفند غرب که از طریق دست نوشته فرضی خود از مذاکرات بنام فکت شیت بکار میبرد اقدام مشابه منطقی و بحقی نیز در برابر ان اعمال شود (2813466) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۱:۱۸:۱۰
مشکلات اقتصادی کشور عبارت اند از:
30% مشکلات اقتصادی ، از دولتی و خصولتی بودن اقتصاد کشور است که دولتی بودن اقتصاد فساد سیاسی و اقتصادی را به همراه دارد و خصولتی بودن اقتصاد ، فساد سیاسی و اقتصادی و امنیتی به بار می آورد
30% دیگر از مشکلات اقتصادی از بسته بودن فضای سیاسی و نبود احزاب و آزادی سیاسی است که باعث به روی کار آمدن افرادی نادان و دشمن ساز که حتی با الفبای سیاست بین الملل نیز آشنا نیستند و اروپا و آمریکا و کشورهای همسایه وحتی کشورهایی همچون کانادا و ژاپن را نیز با ما دشمن می کنند
و 10% دیگر از مشکلات اقتصادی نیز از نا آگاهی عده ای از مردم بود که گمان کردند با شعار و توهین کردن مسئولین به کشورهای دنیا می شود به عزت و پیشرفت رسید و از این رو فریب خوردند و به این مسئولین نااگاه اعتماد کردند و به آنها رای دادند. (2813528) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۱:۲۰:۱۶
تحلیل شما اشتباه است آقای دکترتوکلی آنچه ما میدهیم از نوع فنی است ببینید هدف غرب از ابتدا در مذاکرات ژنو این بود که غنی سازی ایران رو از حالت صنعتی به حالت محدود و آزمایشگاهی تبدیل کنه و این کار رو کرد تعداد سانتریفیوژ ها رو به5060 تا iR -1 که یک سو غنی سازی میکنه کاهش داد و ذخایر اورانیوم را از 8 تن به 300 کیلو گرم رساند این خود باعث 2 اتفاق در آینده میشه: 1-اورانیوم با غنای 20%را برای سوخت راکتور تهران رو 4 سال دیگه دوباره باید از غرب گرفت که این رو دکتر صالحی هم در تلویزیون فرمودند2- سوخت بوشهر در سال 2021 پایان میابد و ما چاره ای جز گرفتن سوخت از روسیه نداریم
به نظر من غرب از نظر فنی تو بحث هسته ای به خوبی توانسته دندان برنامه هسته ای ما رو بکشه اما مسئولان ابعاد فنی رو به خوبی به مردم توضیح نمیدهند و فکر میکنند که داشتن دکوری چند سانتریفیوژ و اعلام آن این یعنی پیروزی بزرگ در صورتی که ایران در واقع در موضوع هسته ای در بین کشور های مختلف این حوزه به یک استثنا تبدیل شده
البته در مورد CORE راکتور اراک و تاسیسات فردو هم بحث های است که فعلا صرف نظر میکنم
با سپاس (2813535) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۱:۳۹:۳۴
اقای توکلی باید به تفاهم رسید باور کنید چاره دیگری نیست عزت ما در داشتن روابط متوازن با دول شرق وغرب است با همین چند بار مذاکره با امریکا متوجه بالا رفتن قدرت بین المللی ایران نشده اید ...ولی برای اینده کشور باید این راه را رفت د... ایران در حالتی که روابط خارجی گسترده وعاقلانه داشته باشد یک قدرت بین المللی پیشرفته خواهد شد یعنی هما ن چیزی که خیلیها نمیخوا ند ویا منافعشان نمیگذارد که بخواهند (2813605) (alef-11)
 
فرهاد از تهران
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۳:۰۳:۳۹
با غربی ها و دشمنان حکومت میتوان مذاکره کرد و به تفاهم رسید، چون دنبال راه حل می گردند. ولی منتقدان داخلی چون کاسبان تحریمند و حیاتشان با آمریکا ستیزی گره خورده است، بهترین توافق ممکن را نیز نمی پذیرند ولذا گفتگو با دلواپسان وقت تلف کردن است. آقای توکلی عزیز شما دلسوز ملت هستید ولی خودتان هم این موضوع را در خلوت وجدان خود قبول دارید. (2813810) (alef-11)
 
محمدی / پورامینی /همدان
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۳:۳۵:۲۲
یکی از نکات و مولفه های برجسته وتاثیر گذار اقتصادی که دکتر توکلی به ان اشاره کردند بحث تقویت انتظارات مثبت بعد از توقف تحریمها می باشد که به عبارتی قابلیتی در حال حاضر وجود دارد که در دراز مدت به انتظارات منفی تبدیل گردد که در گذشته نسبتا دور نیز سابقه تجربی دارد در حال حاضر به موازات مذا کرات هسته ای بنظر میرسد باید شرائطی در زمینه فعالیتهای اقتصادی فراهم شود که بعد از توافق هسته ای انتظارات واقع بینانه ومثبت که نسبتا هم اکنون تاحدودی شکل گرفته ادامه یافته و پایدار باقی بما ند موضوعی که می تواند موجب ایجاد خلل در روند اقتصادی فعال وبا کیفیت گردد موضوع وجود حجم پول پر قدرت وکم قدر ت وپول های سرگردان در دسترس است که این منابع بخصوص پر قدرت باید بصورت اصولی جذب امکانات گردیده و بنحوفعال بکار گرفته شود بشکلی که بتواند برای دولت تدبیر وامید ومردم توامان ارزش افزوده موثر از طریق کسب وکار موثررا فراهم کند واقعیت موجود دیگراینست که ارزش بازاری سهام مستغلات واملاک در سال های اخیر بطور تصنعی در برابر پول ملی افزایش پیدا نموده است که با سوق پولهای سرگردان به فعالیتهای تولیدی این عدم توازن که در سالهای اخیر ایجاد گردیده تاحدودی مرتفع وموجبات تقویت پول ملی کاهش تورم وموارد مثبت دیگر فوق الاشاره رانیز در بر خواهد داشت ودر راستای اقتصاد مقاومتی نیز تلقی میگردد (2813889) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۲ ۲۳:۴۲:۴۴
از اولین ساعات بامداد 12 فروردین یا 14 فروردین؟!!!!...... (2813907) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۱:۲۸:۴۴
شمارش معکوس برای نبرد نهایی با آمریکا و متحدان و دوستانش شروع شده. چون اختلاف ایدئولوژی ما با جهان غرب ماهویست پس باید افکار عمومی را برای جهاد برای بودن یا نبودن آماده کرد (2814050) (alef-11)
 
رضا -
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۴:۳۰:۰۹
سلام. نوشته آموزنده ای بود. چند تا تحلیل خوب و مفید این دوزها الف زده که یکی همین است از اقای توکلی. یکی هم نوشته آقای جلالی بود که از دید حرفه ای بود و خواننده را راهنمائی میکرد که درست تر نگاه کند وخوبیش این بود که ادبیات را هم به کمک گرفته بود برای دعوت به خردورزی در سیاست. این نوشته دکتر توکلی است که واقعا کمک میکند که ادم جوانب مختلف را بررسی کرده. نتیجه ای که از این چند تحلیل عمیق میگیریم اینه که مذاکره خوبه و ظریف هم کارش را بلده ولی کار به این سادگیها نیست چون طرف مقابل یعنی غربیها نمیخواهند منصف و صادق باشند و این کار همه را سخت میکنه و نمیشه عجله کرد. نتیجه دیگه اینه که یه عده و از همه بیشتر احمدی نژاد در سالهای قبل خیلی عوامانه و غیرمسولانه باعث شدند که ما خیلی بسرعت در یک مجموعه گرفتاری جدی بین المللی گرفتار شدیم و باعث شده که ریش و قیچی بیفته دست غربیها و کار هرکس که بخواد حل بکنه این شرایط را خیلی سخت شده. این وسط موضع رهبری و حرفهای ایشان باعث شده فضای عاقلانه ای برقرار بشه که فرصت فکر کردن میده به دولت که بتوانه با ریسک کمتری عمل کنه. ولی من فکر میکنم همه فکرهای مختلف باید جمع بشه و با حمایت رهبر با همین دیپلماسی و فهم و شعور ظریف با دنیا روبرو بشویم. خدا نکنه که هیچوقت دیگه در این مملکت فضای ضربه زدن به زیرساختهای سیاسی و اقتصادی سالهای احمد نژاد تکرار نشه. و سر ملت را با انرژی هسته ای دختر بچه 13 ساله و قطع نامه دون پاره کردن و این عوام فریبی ها گرم نکنند. محکم بودن چه ربطی داره به شعارهای توخالی و باری کردن با امنیت کشور و زندگی مردم. از رهبری محکم تر کسی حرف نزده ولی با حساب و کتاب و بموقع و با متانت.
این حرف اقای توکلی هم خیلی متین بود که "آمریکا و اروپا عهدشکن‌اند و قابل اعتماد نیستند. آیا با دولت‌های عهدشکن و غیرقابل اعتماد می‌توان مذاکره کرد و پیمان بستِ؟ اگر بنا بود که تنها با متعهدان پیمان بسته شود، بیشتر پیمان‌ها در طول تاریخ بسته نمی‌شد." هشدارهای ایشان هم متین. کتر ظریف هم متین. اینها همه کمک میکنه به کشور. خدا ما را از شر ریاکارها نجات بده و نعمت ادمهای صادق و کاردان ورا بما بده چون در اینصورت اختلاف نظرشون هم میتونه مفید باشه که هم مساله حل بشه و هم سرمون کلاه نره (2814100) (alef-11)
 
افتاب
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۷:۴۰:۲۳
اقای توکلی تیم جلیلی اگر کارایی داشت مسا له هسته ای را حل کرده بود پس حضور دوباره انها بی معنی است (2814156) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۵:۲۵:۴۹
ظاهرا دست هایی مایلند ظریف را از میز مذاکرات کتار بکشند وچراغ سبز را هم گرفته اند ! نباید وقتی ظریف برگشت ایران این قدر از او استقبال می شد این رفتار با گروه خونی دلواپسان سازگار نبود ! (2815524) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۰۸:۳۵:۲۹
خانه ای کو شود از دست اجانب آباد زاشک وییران کنش آن خانه که بیت االحزن است (2814218) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۲:۳۷:۲۶
اگر مشکلات با توافق هسته ای حل نشود ,نتیجه میگیریم وجود این مشکلات بدلیل کمکاری شما مسئولین میباشد (2814918) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۴:۴۸:۳۱
جناب دکتر توکلی گرامی
با حترام
میخواستم بدانم این چه منطقی است که " زیبنده دولت نیست که مردم فکر کنند با یک توافق همه مشکلات حل میشود!!! اما زیبنده مردم هست که همگی فکر کنند دولت پس از رفع مشکلاتِ 1- تحریم بانکی 2- تحریم نفتی 3- تحریم افراد صاحب قدرت 4- تحریم سران 5- تحریم تکنولژی و سایر تحریم ها و مشکلات دولت و حکومت که بهانه های منطقیی بوده که همیشه از آنها کاربکشند و حقوق ندهند ؛ مشکلاتشان ادامه داشته باشد؟؟؟؟ آیا زیبنده مردم است که همچنان فکر کنند که با ازبین رفتن ریشه همه مشکلات ؛ مشکلات باقی می ماند؟؟؟ آیا زیبنده این مردم است که همچنان فکر کنند که همه تحریم ها و هزینه هایی که در ده سال گزشته و حتی پیش از آن به آنها تحمیل شده است بخاطر خودشان بوده؟؟؟ و هیچ کسی مقصر نبوده است؟! آیا منصفانه است که مردم فکر کنند که از ابتدا بدبخت بدنیا آمده اند و مسئولین که روز به روز فربه تر و قدرتمند تر می شوند! بخاطر غصه آنها به این روز افتاده اند؟؟؟ معنی زیبنده چنین است؟؟؟ میدانم که جرآت انتشار سخنان حق را ندارید و مطمئنم که منتشر نمیکنید.

ارادتمند یک نا زیبنده (2815391) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۸:۰۵:۱۶
ما که دیگر روحانی را نمی خواهیم باشد (2816005) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۸:۰۶:۱۱
روحانی چوب به اقتصاد ملی زد برود بهتر است (2816007) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۳ ۱۹:۴۸:۴۰
آنهایی که به روحانی رای داده اند پشتیبانش هستند و خواهند بود (2816267) (alef-3)
 
سینا
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۸:۳۶:۴۲
همگی توجه کنید

پایگاه خبری الف انحصارطلبانه فقط مطالب مورد علاقه و مورد طبع خودش را درج

میکند و بقه نظرات را درج نمیکند

این معظلی است که از بعد از انقلاب به آن دچار شدیم

یعنی خطی جناحی عمل کردن (2825837) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.