نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 241966
آذر: دنیا سر سفره نعمت فرهنگ ایران نشسته‌اند
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۲۳:۵۵
اسماعیل آذر استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: ما قطب فرهنگ جهان هستیم و در این سخن نباید هیچ شکی کرد. من ۱۵۰ کشور دنیا را رفته ام و از نزدیک با مردم آنها معاشرت داشته ام و به یقین می گویم که تمام دنیا سر سفره نعمت فرهنگ ما نشسته اند.

به گزارش مهر در آستانه روز بزرگداشت زبان و ادب فارسی (۲۷ شهریور) مراسم بزرگداشت زبان فارسی، بعدازظهر سه شنبه ۲۵ شهریورماه در سالن همایش های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

سخنران این برنامه اسماعیل آذر شاعر، مدرس زبان و ادب فارسی و مجری برنامه های تلویزیونی مشاعره در سخنانی گفت: زبان فارسی چه در سطح ملی چه در سطح منطقه ای و چه در سطح بین المللی یک ابزار برای شناساندن فرهنگ ایرانی است.

وی با قرائت قطعاتی از اشعار ویلیام شکسپیر شاعر و نمایشنامه نویس نامدار بریتانیایی از اینکه به گفته او نسل امروز انگلیسی ها چیزی از اشعار شکسپیر نمی فهمند و این سروده های بلند را درک نمی کنند، اظهار تاسف کرد و گفت: زبان انگلیسی از این جهت مرده ترین زبان دنیا است.

به گفته آذر، زبان زنده زبانی است مثل فارسی که در طول تاریخ هیچ خدشه ای به آن وارد نشده است. این شاعر با اشاره به حکومت سلسله های مختلف در ایران در طول تاریخ گفت: سلجوقیان، غزنویان، خوارزمشاهیان، مغولان، ایلخانان، صفویان، افشاریه و قاجاریه همگی ترک و یا زبانشان ترکی مغولی بوده است و در واقع در طول هزار سال تاریخ ایران زبان فارسی فقط ۲۰۰ سال حاکمیت داشته است با این حال همچنان زنده باقی مانده است.

وی افزود: زبان عربی هم اگر زنده است فقط به برکت قرآن مجید بوده است. آذر همچنین یادآور شد: ما قطب فرهنگ جهان هستیم و در این سخن نباید هیچ شکی کرد. من ۱۵۰ کشور دنیا را رفته ام و از نزدیک با مردم آنها معاشرت داشته ام و به یقین می گویم که تمام دنیا سر سفره نعمت فرهنگ ما نشسته اند.

این استاد زبان و ادبیات فارسی همچنین به نقل خاطره ای از محمدرضا شفیعی کندکنی پرداخت و گفت: یک بار استاد شفیعی تعریف می کرد که از سفر آمریکا بر می گشته و در هواپیما کنار او کسی نشسته بود و داشت چیزی را در کاغذی می نوشت. استاد کدکنی از او پرسیده است شما شاعرید؟ و او پاسخ داده که خیر من فیلمنامه نویسم. استاد کدکنی پرسیده است که رومی (مولوی) را می شناسی؟ که این فرد به وجد آمده و گفته مگر شما رومی را می شناسید؟ و از اینکه با یک استاد مولوی شناسی آن هم ایرانی همسر بوده است، در پوست خود می گنجیده است.

در ادامه نشست بزرگداشت زبان فارسی که در کتابخانه ملی برگزار شد برنامه مشاعره هم انجام گرفت و پس از آن از تابلو نقاشی قهوه خانه ای «حیدربابای شهریار» اثر استاد منصور وفایی رونمایی شد.
 
یامان
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۰۱:۲۴:۴۵
داداش من،
اولا جنابعالی به بیش از 150 کشور رفته ای. پولش را ازکجا آورده ای؟ مطمئنم که از بیت المال بوده. رفتن به هر کشوری حداقل 2000 دلار پول می خواد یعنی حداقل 300000 دلار خرج سفر کردی یعنی تقریبا یک ملیارد تومان (حداقل).
دوما، درسته بعد از اسلام ترکها هزار سال حکومت کردند و فارسها دویست سال. اما زنده ماندن زبان فارسی بیشتر بعلت حمایت پادشاهان ترک بوده نه قدرت زبان فارسی. چون که ترکها نژاد پرست نیستند مثل شما و به شاعران فارس جایزه و پول می دادند اما شما الان یکی بخواد شعر ترکی بگه می گید تجزیه طلبه و یا عامل خارجی. (2379096) (alef-10)
 
A Teacher 4 All Seasons
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۰۱:۳۶:۳۹
استاد ارجمند. با پوزش! یک کم تند و احساساتی رفته ای با به اصطلاح شما ادبیاتی ها غلو کرده اید، یک بار دیگر روی فرمایشات شما زوم کنیم:

- زبان انگلیسی از این جهت مرده ترین زبان دنیا است. (شاید این نشان از پویایی این زیان باشد، در حال حاضر زیان میانجی یا لینگوا فرانکا چه زبانی است؟ آیا این حرف را فرزند شما که کلاس زبان انگلیسی میره قبول می کنه؟)

- زبان زنده زبانی است مثل فارسی که در طول تاریخ هیچ خدشه ای به آن وارد نشده است. (درباره این ادعا زبان شناسان باید نظر بدهند)

- من ۱۵۰ کشور دنیا را رفته ام و از نزدیک با مردم آنها معاشرت داشته ام و به یقین می گویم که تمام دنیا سر سفره نعمت فرهنگ ما نشسته اند. (کاری نمیشه کرد اغراق خاص فرهنگ ماست! استاد برای معاشرت با مردم دنیا حداقل باید به چند زبان مخصوصا انگلیسی مسلط بود.البته برای خوشایند حضار هر حرفی را می توان زد.)

- ما قطب فرهنگ جهان هستیم و در این سخن نباید هیچ شکی کرد. (واقعاً؟)

- سلجوقیان، غزنویان، خوارزمشاهیان، مغولان، ایلخانان، صفویان، افشاریه و قاجاریه همگی ترک و یا زبانشان ترکی مغولی بوده است و در واقع در طول هزار سال تاریخ ایران زبان فارسی فقط ۲۰۰ سال حاکمیت داشته است با این حال همچنان زنده باقی مانده است. (ترکی مغولی چه صیغه ای است؟) (2379099) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۰۷:۰۰:۴۳
میزان حال فعلی کشور هاست (2379152) (alef-10)
 
بینام
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۰۷:۲۸:۱۷
ایشان هنوز نمیدانند که زبان پارسی هست نه فارسی! (2379170) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۰۷:۳۱:۰۸
بابا بیدار شوید ای جوگیران که همه علم و دانش و فرهنگ را از آن ایران می دانید.
پس تکلیف این تمدن ها چی می شود
1- تمدن بین النهرین
2- آشور
3- یونان
4- چین
5- هند
6- تمدنهای آمریکای مرکزی و جنوبی
7....
که خیلی از اینها از تمدن ایران بسیار قدیمتری دارند.
خودبزرگ بینی تا به کی!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2379174) (alef-10)
 
آذر: دنیا سر سفره نعمت فرهنگ ایران نشسته‌اند