نظر منتشر شده
۱۰۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 241263
تاملی بر دعوت روحانی از علما برای حمایت از دولت
منبرها؛ فراجناحی یا حامی دولت؟
کبری آسوپار؛ 20 شهریور 93
با وجود رسانه های جدید، همچنان منابر دینی بیشترین اعتماد را از سوی مردم کسب می کنند و همین کافی ست تا رئیس قوه ی مجریه در مسیر سختی که برای اداره ی کشور پیش رو دارد، آنان را به کمک بطلبد. اما...
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۰
روزی که حسن روحانی در اواخر اردیبهشت ماه سال جاری از به سر آمدن دوران رساندن پیام از طریق بلندگوهای یک طرفه، منبرهای یک طرفه و تریبون های یک طرفه و سنتی سخن گفت، کلامش با استقبال رسانه های اصلاح طلب تیتر یک شد؛ اما فقط چند ماهی زمان لازم بود تا او نیاز دولتش به همین تریبون های سنتی را در پوشش دعوت از علما و روحانیون برای کمک به دولت علنی کند و عملاً نشان دهد که دوران پیام رسانی منبرها سر نیامده است.

دیدارهای حسن روحانی با علما و روحانیون استان در دو سفر اخیرش به اردبیل و مشهد هر دو محتوایی از درخواست وی برای کمک روحانیت به دولت یازدهم را با خود داشت. درخواست هایی که در دیدار اخیرش با روحانیون خراسانی از محدوده ی یک درخواست و دعوت فراتر رفته و به نوعی «اجبار و واداشتن» شبیه تر شده است! او در این دیدار می گوید: «اینکه مقام معظم رهبری فرمودند حمایت از دولت وظیفه است، در راس این وظیفه صاحبان نفود، علما و حوزه های علمیه هستند که باید دولت را یاری کنند.» رییس جمهور در سفری هم که اواخر مرداد ماه به اردبیل داشت، در دیدار با روحانیون در پاسخ به درخواست امام جمعه اردبیل مبنی بر حمایت دولت در زمینه اعزام مبلغین به سراسر کشور و اهتمام نسبت به ترویج دین، گفت: «حق است که دولت در زمینه فرهنگی و اعزام مبلغین به سراسر کشور و ترویج دین باید به مسئولیت خود عمل کند و این وظیفه ماست، اما علما، خطبا، ائمه جمعه، سخنرانان، مدرسین، نویسندگان و محققین نیز باید به کمک دولت بیایند.»

این نوشتار قصد پرداختن به این دو رویکرد متفاوت را ندارد و معتقدیم سختی حکومتداری و تلاش برای راضی نگه داشتن طیفی که مدعی ایفای نقش پررنگ در پیروزی خرداد ۹۲ هست و نیز تسلیم فشارهای سهم خواهی این جریان نشدن، گاهی ممکن است کار را بدین جا هم بکشاند. اکنون با درک شرایط دشوار مدیریت اجرایی کشور، صرفاً نگاهی اجمالی به چرایی درخواست رئیس جمهور از اهل منبر و نیز آسیبی که ممکن است در این زمینه به وجود آید، یعنی از بین رفتن استقلال سیاسی حوزه های علمیه خواهیم داشت.

نقش منبر در جریان های سیاسی و اجتماعی ایرانیان
منبرها در ایران جایگاه مذهبی و رسانه ای بالایی دارند. مستند این مدعا را می توان در نقش تاریخی منبر در رویدادهای سیاسی – اجتماعی ایران جستجو کرد؛ چه آن منبر در خدمت اهل مشروطه و مشروعه باشد؛ چه در اختیار آیت الله کاشانی قرار بگیرد و سرکار آمدن دولت قانونی مصدق و ملی شدن صنعت نفت را مدیریت کند؛ و چه امام خمینی (ره) از فراز آن فریاد برآورد که ای علمای اسلام! به داد اسلام برسید! و چه هزاران روحانی بر بلندای منبرها قیام اسلامی مردم ایران به رهبری مرجعیت شیعه را در طول ده ها سال منبر به منبر پیش برند؛ آنچنان که «ممنوع المنبری» به عنوان یکی از اصلی ترین راه های سرکوب قیام ملت از سوی حکومت پهلوی اعمال شد.
اما چرا منبر در این سرزمین می تواند از چنین تاثیرگذاری وسیع و عمیقی برخوردار باشد؟ مهم ترین دلیل اعتمادیست که مردم مسلمان ایران به منبری ها دارند. روحانیت در طول تاریخ پس از اسلام ایران همواره محل مراجعات دینی، اجتماعی، سیاسی و حتی خانوادگی این مردم بوده است و مردم این قشر را در احوال خویش امین تر دیده و دانسته اند. همواره هم احکام و نظرات مراجع تقلید بوده که خیزش های عظیم مردمی را در ایران شکل داده است.

نمی توان گفت این اعتماد صرفاً به دلیل تلبس این قشر به پوشش رسول الله و نشستن بر منبر ایشان و نمایندگی دین خدا را داشتن، به وجود آمده و مردم ایران در ناخودآگاه خویش به این تشابه ظاهری، عمق و اصالتی خالی از تعقل داده اند؛ برخورد مردم با روحانی نماهایی که حسب همین تشابه ظاهری پی جمع کردن شهرت و آبرو و منافع برای دنیای خویش بوده اند، نشان می دهد که آنان اصل را از تقلبی باز می شناسند. از سویی مردم ایران زندگی اسلامی را برای خویش برگزیده اند و مشتاق شنیدن حرف دین در همه ی زمینه ها بوده اند و حرف دین را هم جز از زبان روحانیت کمتر اعتماد کرده اند.
نکته ی دیگر رودررویی منبر و چشم در چشم بودن با مخاطب است که ارتباط نزدیک تری را شکل می دهد و دسترسی آسان به سخنران، تعامل عمیق تری را با او شکل می دهد. تمرکز چنین جلساتی هم قابل قیاس با اینترنت نیست. در اینترنت ابتدائاً حتی به اصل هویت طرف مقابل هم با شک و شبهه نگاه می شود؛ از سویی تعامل زنده و جمعی برقرار نیست؛ و نیز هر کس هر زمانی و از میان هر کاری که به اینترنت متصل شود، یک واکنشی نشان می دهد و آن تمرکز و حضور همزمان افراد بر بحث و در فضای اندیشه کمتر امکان وقوعی می یابد. در مسجد و پای منبر، روح و ذهن فرد آماده ی حضور در چنین مجلسی هست و به کار دیگر نمی پردازد؛ همان جا می پرسد و همان جا جواب می گیرد و می رود. امکان تجمیع مردمی برای انجام کارهای تشکیلاتی نیز فراهم است.
رهبری معظم انقلاب نیز فروردین امسال در دیدار با مداحان می فرمایند: «در مقابلِ این تلاشی که دشمن می کند، ما امکانات منحصربه‌فردی داریم. بله، از راه اینترنت هم می شود جواب آنها را داد، از راه‌های مشابه آنها هم می شود مقابله کرد - البتّه حجم کار آنها به مراتب بیشتر است - امّا ما وسیله‌هایی داریم که این وسیله‌ها منحصربه‌فرد است؛ یکی از آنها همین شما هستید، یکی از آنها همین جامعه‌ی مدّاحند. این مخاطبه‌ی چهره‌به‌چهره و روبه‌رو و استفاده‌ی از ابزار هنر برای انتقال مفاهیم به مخاطبین در شکل انبوه آن - یعنی بحث دو نفر و سه نفر و ده نفر مدّاح نیست؛ هزاران نفر در سطح کشور این کار را میکنند - یکی از وسایل منحصربه‌فردی است که ما داریم، آنها ندارند. این منبرها یکی از آن وسایل منحصربه‌فرد است؛ این مجالس روضه‌خوانی همین‌جور؛ این هیئات مذهبی همین‌جور. اگر محتوا و مضمون منبرهای ما، مدّاحی های ما، هیئت های ما، نوحه‌خوانی های ما، محتوا و مضمون شایسته‌ای باشد، هیچ وسیله‌ای نم یتواند با آنها مواجهه و مقابله بکند، یعنی کاملاً منحصربه‌فرد است؛ ببینید، فرصت، این است؛ این فرصت را نباید ضایع کرد؛ این امکان را نباید از دست داد.»

با وجود رسانه های جدید در ایران، همچنان منابر دینی بیشترین اعتماد را از سوی مردم کسب می کنند و همین کافی ست تا رئیس قوه ی مجریه در مسیر سختی که برای اداره ی کشور پیش رو دارد، آنان را به کمک بطلبد. اما شاید این میانه آسیبی پدید آید...

استقلال؛ وجه تمایز حوزه های علمیه
آنچنان که گفتیم منبرها در ایران رسانه های تاثیرگذاری هستند و با این حساب حرجی بر هیچ رئیس جمهوری نیست که در راستای پیشرفت و سربلندی سرزمینش، اهل منبر را یه یاری بخواند. اما منبر با همه ی نقش آفرینی در وقایع سیاسی و اجتماعی ایران و ورای همه ویژگی ها، به استقلال از دولت ها و حکومت ها معروف و ممتاز است و از این جهت بیراه نخواهد بود که ضمن پذیرش نظریه ی «رسانه ی بی طرف نداریم.» مدعی شویم که منبر تنها رسانه ی فراجناحی در ایران است که ملاک و معیارش تنها اسلام و اصل حکومت اسلامی ست. (حال بحث اینکه برخی روی منبر آن کار دیگر می کنند، در این مجال نمی گنجد و صرفاً اکتفا می کنیم به گفتن اینکه هر قاعده ای یک استثنایی دارد و بخاطر چند بی نماز درب مسجد را نمی بندند!)

با این توضیحات، بیان چندباره و مشدد! درخواست از روحانیون برای حمایت از دولت (آن هم دولت به مفهوم قوه ی مجریه و نه کل حاکمیت اسلامی) می تواند یک زنگ خطر برای استقلال حوزه های علمیه را به صدا در آورد که گرچه حتی اصل عمل را نیک بدانیم، زیاده روی در آن، ممکن است استقلال حوزه های علمیه را زیر سوال برد. حوزه باید بتواند ضمن دفاع از عملکرد مثبت دستگاه های حکومت اسلامی، همواره آن ویژگی عدم وابستگی را حفظ کرده تا در مواقع لزوم بتواند مقابل انحرافات قد علم کند. از سخنان سال ها پیش رهبر معظم انقلاب هست که « دستگاه های دولتی، نوسان و تلاطم دارند و آینده‌شان به طور دقیق قابل پیش بینی نیست. روحانیت باید همیشه امكان حضور قدرتمندانه‌ی نصیحت‌آمیز یا دخالت‌آمیز را برای خودش حفظ كند، والّا نمی‌تواند كاری انجام دهد. این خصلت هم، با این‌كه بخشی از دولت یا حكومت باشد، نمی‌سازد. حوزه باید مستقل باشد و این، یك فرض است.» حضور قدرتمندانه نصیحت آمیز یا دخالت آمیز ویژگی ای هست که باید برای حوزه حفظ شود تا نظارت دینی آنان ضامن سلامت حکومت باشد.

رهبری در ادامه همین سخنان و پس از برشمردن سه نوع ارتباط حوزه و حکومت در گذشته، شامل وابستگی، مخالفت کامل و بی اعتنایی و مردود دانستن هر سه در زمان کنونی و استقرار حکومت اسلامی می فرمایند: « امروز، فرض چهارمی هم وجود دارد و آن عبارت است از حوزه‌ی علمیّه‌ی مستقلِ‌ّ از حكومت كه همكار حكومت است. كار خود را در مجموعه‌ی عظیمی كه امروز بر دوش همه است، انجام می‌دهد. وابسته به دولت نیست؛ اما به دولتْ كمك و از آن پشتیبانی می‌كند. به آن خدمت می‌دهد، آن را نصیحت و راهنمایی می‌كند و مقرّرات اسلامی را به آن می‌شناساند. امروز دستگاه قضایی در زمینه فقهی، نیازمند حوزه‌های علمیّه است و دستگاه های اجرایی و قانونگذاری، بیشتر احتیاج دارند. دانشگاه ها، نیروی نظامی، كارخانه‌ها و تمام اقشار ملت، نیازمند حوزه‌های علمیّه‌اند. همچنین، این نظام، در رأس خود كسی را می‌خواهد كه پرورده این حوزه‌ها باشد. این همكاری و همگامی، باید به شكل صحیحِ آن باشد.»

بنابراین اگر حوزه های علمیه در کنار نظام است و از آن پشتیبانی می کند؛ اما نباید وابسته و یا زیر مجموعه حکومت و دولت باشد و به همین دلیل هم هست که می تواند بر فعالیت نهادهای حکومتی نظارت و از آن انتقاد کند و نصیحت های مشفقانه در قبال آنان داشته باشد. بهتر است این ویژگی اصیل حوزه های علمیه مدنظر قرار گرفته و توجه شود که به دامان سیاست بازی ها نیفتند.
 
1982
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۰:۳۶:۰۴
صدا سیما که دست پایداریه بالاخره دولتم باید برای خودش تلاش رسانه ای بکنه (2369374) (alef-17)
 
شهروند.......
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۲۱:۳۶
با سلام بنظر حقیر بنده خدا دولت اول باید در رفتار ومنش خود تغییر اساسی بر مبنا گفتمان وآزاد اندیشی دهد امروز با بوق وکرنا مدعی هستند سیما منابر دستجات مذهبی مال تفکر یک قشر خاصی هست و کاربرد ندارد ولی جناب روحانی با تیزبینی و درایت فهمید که تایثر بسزایی دارد عموما وحدت در هر جامعه جواب میدهد رو به اخلاق اسلامیمزین باشد مردم گوش میکنند و دل میدهند و قبول میکنند چون بر اساس فطرت الهی است و حق جویی است لذا جناب روحانی هم درک کرده و مطالب روزنامه های اصلاح طلب بازاری در عامه حق جوی مردم ندارد چون بر اساس خاسته اسلامی نیست خریدار دینایی خود دارد و لی منابر کولاک میکنندچون دانشگاه دینی است ومردم مومن خریدار ان هستند و دولت اجازه دهند مومنان انتقاد کنند مشکل حل میشود کداخدا نامرد است وروزی رسان خدا است والسلام (2369420) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۵۷:۴۷
شهروند انقلابی صدا سیما تنها جاییکه رییسش هیچکارست و از جای دیگه هدایت میشه منش سیاسی صدا سیما کاملا مشخصه دست جبهه پایداریه حالا بگو نیست (2369476) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۳:۱۹:۴۱
هیچ مسئولی در جمهوری اسلامی حق ندارند ثمره مجاهدات1400 ساله تشیع در طول تاریخ را به دست کسانی بسپارد که در فتنه 88 چوب حراج به نظام ولایی برخاسته از خون شهیدان زدند و حال به راحتی و زیر سایه برخی مسئولین جا خوش کرده و به فکر فتنه‌ای دیگر باشند. (2369563) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۳:۲۰:۱۳
تجربه شده اصلاح‌طلبان هرگاه به قدرت رسیده‌اند جوانان را میدان نداده‌اند. این جریان، ما جوانان را فقط برای نقش سیاهی لشکر شدن می‌خواهد. امروز هم که بعضی از آنان به قدرت راه پیدا کرده‌اند مشاهده می‌کنید راه مدیریتی را به روی ما جوانان بسته‌اند. (2369565) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۳:۲۰:۳۹
آزادی در هر کشوری تعریف شده و حدود آن مشخص است. ولی در جمهوری اسلامی گاه سخیف‌ترین مطالب و سخنان نوشته می‌شود و گفته می‌شود ولی کسی اگر اعتراض کند صدای لابه و شیون آنها بلند می‌شود. برخی روزنامه‌هایی که به عنوان پایگاه دشمن در داخل کشور نقش استکبار را ایفا می‌کنند از این قبیل‌اند که از آزادی نهایت سوء استفاده را می‌نمایند و تحلیل‌های وطن‌فروشانه به خورد خوانندگان‌شان می‌دهند. آیا وزارت ارشاد هم قائل به این نوع آزادی است؟! تا کجا این روند باید در برابر چشم مسئولین وزارت ارشاد تداوم یابد؟ (2369566) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۳:۲۱:۰۰
به تمام غرب‌زدگان یادآوری کنید که بار دیگر «مکتب خمینی» ثابت کرد، «گروه اندک» می‌تواند تمام هیمنه پوشالی غرب را در سیلاب خون خود غرق کند و شعار خون بر شمشیر پیروز است را بار دیگر به اثبات برساند. (2369567) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۳:۲۷:۲۲
امیدوارم نظر من به باندها و جناحهای مختلف برنخوره
ولی تصور کنین آقای احمدی نژاد از منبرها برای حمایت از دولتش استفاده کرده بود.
حالا با اینهمه فسادی که از دستگاههایی مثل بانک و بورس و بازارهای اقتصادی دولت او برملا شده، آیا نظر مردم پامنبری در مورد آن حمایت چه خواهد بود؟ آیا صحیح است که عده ای جوان معصوم و متدین بخاطر تبلیغ احمدی نژاد از محل مقدس منبر ، نسبت به جایگاه منبر بدبین شوند؟

در ایندوره هم به همچنین. وقتی مدیران اقتصادی ما همان مدیران قبلی هستند، کسی نمی داند پس از 8 سال، چه موضوعاتی برملا خواهد شد.

من فکر می کنم مساجد و منبرهای برای دفاع از اصول نظام جایگاه مهم و ویژه ای هستند نه برای حمایت از مسئولین. (2369575) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۳:۳۱:۰۸
خدمت شهروند..... عارضم که دوران کولاک منبر تمام شد , بنده یک روستا زاده و روستائی هستم و در کشوری که همه چیز آن سیاسی شود طبیعی است که اطلاعات سیاسی مردمش هم بالا میرود چه به سمت غلط و چه به سمت درست ,بنده با منبر موافقم چون بازدارندگی دارد اما نکته مهم اینست که بازدارندگی از برای چه کسی و کدام جناح؟شاید باور نکنید اما در ولایت بنده زمانیکه مردم میخواهند به مسجد بروند اول اسم منبری را پرسیده و بعدا" تصمیم به رفتن میگیرند و انتخاب جناب آقای روحانی خود دلیل محکمی است هرچتد به زعم شما رسانه هایشان بازاری نداشته باشد . (2369580) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۸:۵۶:۴۷
یعنی من می رم اسید بخورم . من بین چند چند نفری که تو زندگیم می شناسم. فقط یکیشون به منبر و این چیزا اهمیت میده . دیگه کسی خریدار منبر واین بحثا نیست (2369871) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۰:۲۵:۵۰
عزیزم همه رابه خودت قیاس نکن الحمدلله تاظهور حضرت ولی عصر (عج ) مجالس و منابر حسینی هرسال شلوغ تر از سال قبل خواهد بود . (2370161) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۸:۲۲:۲۷
این شلوغ‌تر شدن‌ها جنبه‌ی ریا و تظاهر دارد؟
یا
شرکت‌کنندگان را از هرزه‌گویی، دروغ، تهمت و تخریب، فریب و ریا و دزدی و چپاول باز می‌دارد؟
امید آنکه اسباب تحمیر نباشد. (2370291) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۳:۵۷:۵۴
حرف از حسین(ع) تا قیامت ادامه داره ولی مردم سوء استفاده از منبر رو براحتی میفهن تو انتخابات قبل منبری ها جلیلی رو تبلیغ میکردن. نتیجه انتخابات چی شد؟ (2370569) (alef-17)
 
Mohammad
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۰۹:۴۴:۳۴
از + ايي كه رو كامنت شما و قبلي خورد مشخصه چقد اين منبرا طرفدار داره ، تازه الف منفيارو برداشته (2371731) (alef-17)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۷:۲۰:۲۱
لطفا همه را با خودت و اطرافیانت مقایسه نکن (2370265) (alef-17)
 
مهدی 313
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۳:۴۲:۴۹
با سلام
خوبه خود شما میگیید خودتون و چند نفر دور و بر شما پس نمیشه این گفته شما رو عمومیت داد (2370549) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۳۲:۴۳
اگه دست پایداری بود که تبلیغات اونطوری پخش نمیشد !!!! یک خرده کتاب های آیت الله مصباح رو بخونید تا با طرز فکرشون آشنا بشید چون حرفت خنده داره در ضمن باید علمی و منطقی صحبت کرد و گر نه منم میتونم ثابت کنم که فلان مسئول اصن به خدا اعتقاد نداره!!!!! (2369439) (alef-17)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۰۹:۵۲:۳۱
شايد تبليغات چيپس و پفك پخش نميشد ولي همش ميشد از صبح تا شب ترور شخصيت هاي مملكت از ٥٠٠ سال پيش ، مثل فاش كردن نقش آمريكا در توطئه حمله مغولان به ايران ، نقش هابرماس در شكست بني اميه از بني عباس ، توطئه غرب در شكست سربداران ، نقش تحريم هاي غرب در بسته شدن جاده ابريشم و جلسات ٢٤ ساعته مناظره سياسي با حضور ٢ فرد شاخص از ٢ جناح مخالف هم ، جناب آقاي رسايي و جناب آقاي كوچك زاده !!!! در مواقعي هم كه آنتن خالي بود فيلم يوزارسيف با جلسه كارشناسي نقش صهيونيستا در به قدرت نرسيدن يوزارسيف پخش ميشد، (2371744) (alef-17)
 
مودی
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۲:۱۱:۰۳
جناب 1982 خدا انصافتان دهد با این توهم پراکنی ها چه چیزی را میخواهید اثبات کنید؟!!! مشخص است که اصلا مخاطب رسانه ملی نیستید . فقط یک آمار بگیرید یا حداقل به چند نفر که گاهی اوقات پیچ صداوسیما را به حای پیچ ماهواره ها میچرخانند بسپارید تا نگاهی هر چند از سر تفنن به برنامه های صداوسیما بیندازند تاببینید که یا در توهم هستید و یا هم مغرض . (2369496) (alef-17)
 
1982
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۴:۱۳:۲۵
شما چطور دیدی ما ماهواره داریم ها تو خونه سازمانی نمیشه ماهواره داشت دیدی توهم مثل دستگاه دوروغ پراکنی قضاوت کردی اینجا اشکال شماست ماهواره چیزه خوبیه ما نداریم ولی دلیل نمیشه دیگرانو ازش محروم کنیم شماها نقاط منفی تکنولوژیو بزرگ میکنید برای پاک کردن مسئله بهتره به جز کیهانو تلوزیون از مطالب نشریات غیر هم استفاده کنی حاجی (2369641) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۸:۴۶:۳۹
شما رجا نيوز جبهه پايداري را بخوان و همان شب ٢٠٣٠گوش كن اگر ٩٠ درصد تحليلها يكي نبود ادعا كن كه صدا و سيما دست پايداري نيست (2369865) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۶:۴۲:۲۷
پس چرا برای کنفرانس خبری رئیس جمهور برخلاف اداوار گذشته دو شبکه رو اختصاص داد؟!
مشکل شما اعتدالیون اصلاح طلب اینه که تمامیت خواه هستین و حاضر نیستین صدایی مخالف صدای خودتون بشنوین! (2369782) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۰:۲۲:۳۴
گل گفتی عزیز (2370159) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۸:۱۸:۵۸
منبر چه ربطی به صدا و سیما داره ....بحثو خوب عوض میکنی راستی عینکت شماره چنده میخوام بدونیم از چه عدسی و از چه زاویه ای اخبار میخونی !!! (2369849) (alef-17)
 
آرش
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۱:۰۱:۴۷
چرا این حرفا رو توی دولت قبل نمی زدید .
الان به فکر فراجناحی بودن حوزه افتادید ؟ (2369978) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۰:۴۳:۴۲
واقعا رئیس جمهور که گفته دوره ی تریبون های یک طرفه و منبرها سراومده؛ پس چرا التماس کمک دارد؟ (2369380) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۲۲:۳۴
آن حرف رئیس جمهور درست بود.این درخواستش هم درست است.مخاطبان منابر آن عده ای هستند که در میان طبقات جامعه ایرانی،بیشترین قدرت سیاسی و اقتصادی را دارند و از مزیت نزدیکی به نظام سیاسی برخوردارند.این عده به لحاظ تعداد و جمعیت شاید بخش بزرگی از مردم ایران را تشکیل ندهند اما از نظر قدرت سیاسی اقتصادی بر سایر بخش های جامعه می چربند و مورد حمایت نظام سیاسی اند.بنابراین درخواست برای حمایت منبری ها که هدایت کنندگان و جهت دهندگان به این کاست هستند،حرکتی عاقلانه است. (2369422) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۰:۵۰:۵۹
وقتي حوزه هاي علميه بخشي از درامدشون را از بودجه عمومي و خزانه دولت كسب ميكنند چطور ميتونند مستقل باشند! (2369388) (alef-17)
 
ببيژن خاوري
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۲۵:۴۲
ايا ميشه نون و دون ملت خورد (از بودجه دولت= بيت المال) انوقت تخم رو جاي ديگه و براي يك يا يك عده ديگه بزارن ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
فقط با يك نظر كوتاه و گذري همه درخواهند يافت كه نان را از هر كسي كه ميگيرند بايد از منافع ان دفاع كنند , در غير اينصورت ناني كه برسفره ميبدن حرام خواهد بود .
يعني مجموع عواملي كه از بيت المال (خزانه ملي= درامد ملي ) زوزي ميخورند , اگر براي منافع شخصي و يا حزبي و يا گروهي دفاع كنند , عين عدم صيانت از امانت , و خيانت محسوب ميشود كه در دادگاه الهي بايد پاسخگو باشند , البته اگر به روز معاد اعتقاد عملي داشته باشند !! (2369426) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۳۴:۴۴
آقای خامنه ای در این مورد می فرماید:
در اینجا[بحث استقلال حوزه های علمیه]هم مراقب باشید یك مغالطه‌ی دیگری به وجود نیاید؛ استقلال حوزه‌ها به معنای عدم حمایت نظام از حوزه و حوزه از نظام تلقی نشود؛ یك عده‌ای این را میخواهند. بعضی‌ها میخواهند به عنوان استقلال و به نام استقلال، رابطه‌ی حوزه را با نظام قطع كنند؛ این نمیشود. وابستگی غیر از حمایت است، غیر از همكاری است. نظام به حوزه مدیون است؛ باید به حوزه‌ها كمك كند. البته معیشت طلاب به صورت سنت معمول و بسیار پرمعنا و پررمز و راز باید به وسیله‌ی مردم اداره شود؛ مردم بیایند وجوهات شرعی‌شان را بدهند؛ این اعتقاد من است.
انسان هرچه به اعماق این عادت و سنت دیرین كه شاید از صد سال، صد و پنجاه سال قبل در میان حوزه‌های ما رائج است، دقت میكند، آن را مهمتر، پرمعناتر، پررمز و رازتر مشاهده میكند. راز ارتباط مستحكم مردم با حوزه‌ها همین است كه احساس خویشاوندی میكنند. مردم توقع زیادی هم از روحانی ندارند، اما خودشان را به پشتیبانی مالی حوزه‌ها و روحانیون متعهد میدانند؛ و همین درست است.
اما مسائل حوزه‌ها فقط مسئله‌ی معیشت نیست. در حوزه‌ها هزینه‌هائی وجود دارد كه جز با كمك بیت‌المال مسلمین و كمك دولتها امكان ندارد آن هزینه‌ها تحقق پیدا كند. دولتها موظفند این هزینه‌ها را بدهند، دخالتی هم نباید بكنند. بسیاری از مدارس مهم در شهرهای گوناگون به وسیله‌ی امراء و سلاطین و بزرگان ساخته شده. در مشهد سه مدرسه بغل هم ساخته شده - مدرسه‌ی نواب و باقریه و حاج حسن - هر سه هم در زمان یكی از سلاطین صفویه و به امر او یا به امر امرای او ساخته شده بود؛ اشكالی ندارد. مدرسه‌ی باقریه، محل تدریس محقق سبزواری - ملا محمدباقر سبزواری، صاحب «ذخیره» و «كفایه» - به وسیله‌ی آنها ساخته شده؛ این اشكالی ندارد. باید هزینه كنند، دخالت هم نباید بكنند. حوزه پشتیبانی‌های گوناگون را از سوی نظام میپذیرد، با عزت و با مناعت. این پشتیبانی‌هائی كه امروز نظام از حوزه‌های علمیه میكند و باید هم بكند و باید هم بیشتر بشود، اینها وظائفی است كه دارد. فقط هم پشتیبانی مادی نیست. امروز بحمداللَّه مهمترین و عمومی‌ترین تریبونهای ملی در اختیار فضلای حوزه‌های علمیه، در اختیار مراجع معظم است؛ اینها حمایت است، اینها حمایتهای نظام است. نظام اسلامی باید این حمایتها را بكند، به دلیل همان پیوندی كه گفته شد. پس این مسئله‌ی دخالت و استقلال را نبایستی با آن حقایقی كه در این باب وجود دارد، مخلوط كرد. (2369442) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۳۵:۴۸
مطلب را باید کسی می نوشت که از اوضاع حوزه خبر داشته باشد، آقای روحانی عزیز خودشان طلبه و مجتهد هستند و این چیزها را بلدند (2369443) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۴۱:۵۰
نویسنده مطلب طلبه هست (2369451) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۷:۴۷:۵۶
توی گوگل بگرد. (2369830) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۳:۲۹:۵۲
نویسنده مطلب با عقل است ..... خدا خیرش بده ماکه روشن شدیم (2370127) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۳:۴۶:۱۹
خیر بودجه دولتی برای بودجه دولتی نیست و فقط صرف امور عمرانی می شود (2369607) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۱:۱۹:۳۵
سلام حوزه های علمیه آنقدر از وجوهات شرعی کسب درامد میکنند که نیازی به کمک دولت نیست تازه در صورت نیاز به دولت هم کمک میکنند (2370390) (alef-17)
 
علی عسک
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۰:۵۸:۳۲
متاسفانه امروز کلیه کسانیک بر منابر دستی دارن چون حرف قابل قبولی برای گفتن ندارن فقط به انتقاد مخرب از دولت بسنده میکنند چون اکثریت انها از یک کانال خاص تایید و اعزام میشوند!!!!! (2369398) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۴۲:۲۱
من یه طلبه ام انتظار حرف بیهوده ندارم ....... کی گفته از بودجه عمومی تامین میشه!یا خزانه عمومی !!! چون در دولت قبل این قضیه مطرح و رد شد به وسیله ی علما...... تو یه چیزی که علم ندارید نظر ندید ....در ضمن من انتقاد های خودم رو در حد فکرم و عقلم میگم و برامون اصولی و اصلاحی به اندازه تار مویی ارزش نداره فقط مسیری که میرند از دید من باید انقلابی و اسلامی باشه و این مهمه نه افراد !!!! (2369452) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۴:۰۲:۳۲
انقلابی بودن خیلی مهم نیست مهم اینه که اسلامی رفتار کنید. انقلابی بودن یعنی دگرگونی سریع. (2370578) (alef-10)
 
علیخانی
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۲:۱۱:۰۲
همیشه این جوری حکم صادر می کنید(...کلیه کسانی که بر منابر ...)!!! ؟؟؟ واقعا همۀ منبری ها اینجوریند؟ حتی رئیس جمهور که خود منبری است این جوری است؟ خدا را شکر که دشمنان ما را از... قرار داد. (2369495) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۴:۰۳:۳۲
دشمنان شما؟ هموطنات رو دشمن میدونی؟ ابوبکر البغدادی منتظر بیعت شماست . بدو (2370579) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۰۲:۰۸
نویسنده مطلب که اخیرا سایت شما مشتاق قلم تندش شده ازکوبیدن دولت اعتدال سیر نمیشه... خوب میشن انشاا... (2369400) (alef-17)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۳:۴۵:۳۷
نگو مشتاق شده
ایشون جزءی از الف شده بابا! (2369606) (alef-17)
 
مهناز نیازی خواه
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۰۷:۳۳
اقلیت تمامیت خواه وراج همه چیز را برای خودشان میخواهند!!صدا و سیما و تمامی منبرها یک سویه علیه دولت بوده حملات انقدر زیاده که گاهی به فحاشی علیه رییس جمهور می انجامد واژه هایی ازجمله سازشکارو نفهم وگوش کر و غرب زده از تریبون های رسمی کشور دلیل بر ضد دولت بودن اقلیت تمامیت خواه است
یک زمانی تمام جهان در حال فروپاشی بود و تلویزیون از ورشکستگی فلان بانک خصوصی مربرط به یک روستا چنان برنامه تهیه میکرد که گویی از فردا باید بجای 72000000نفر تمام اروپارا تامین کنیم
.آری و آن زمان در حالیکه کم کم داشت ریال نابود میشد مادر اوج قله های خرافه پنداری قرار داشتیم میدانم مطالب چنان گزنده و کوبنده است که نویسنده جرعت انتشار آن راندارد ولی میدانم که میخواند!!!کدام دولتی تا به حال با این همه حجمه روبه رو شده دوستان منتقد که خود مسببان اصلی وضع موجود هستند با چه رویی می آیند این تریبون ها را در دست میگیرند و انتقاد میکنند!؟؟آنهایی که برای تولید بنزین سرطانزا جشن میگرفتند چگونه به خود الان اجازه ی نظر دادنمیدهند!!؟آنهایی که در مقابل فسادهای فوق تصور دولت پاکدستان ساکت بودند چرا با افشای این فسادها از مردم طلب بخشش نکردند ؟؟آنهم نازنین مردمی که با تمام سختی و ها وکمبود ها خرد شدند ولی فریادی آز آنها منتشر نشده و گاهی اوغات اگر در زمان مهرورزان اعتراض میکردند به برکت مهرورزی آماج تو هین ها از شهوت پرست تا شکم پرست قرار میگرفتند !! (2369404) (alef-17)
 
مهناز نیازی خواه
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۱۹:۳۰
البته اوقات درسته!!!!اشتباه تایپی بود ببخشید (2369419) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۲۳:۵۴
الان مثل ادبیات رئییس جمهور، ما هم به شمای مخالف بگوییم به جهنم؟ بگوییم بزدل؟ بگوییم کم سواد؟ بگوییم بی شناسنامه؟ بگوییم تندرو و افراطی؟
نمی گوییم. چون مودبانه نیست. اما خواستیم کمی ادبیات اعتدال دستتان بیاید
مطلبتان گزنده و کوبنده نیست؛ توهمی است عزیزدلم. (2369423) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۶ ۰۷:۱۵:۵۲
بگویید مثل هلو می مانید (2379160) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۵:۰۳:۱۳
خدا را شکر تونستن تحریم ها را بر دارندمن اشغ کانادا دارای بودم اونم رسید خدارا شکر قتات حواپیما حم میرسه فغت یه کمی راهش دوره باید سبوری کرد (2369692) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۲:۰۱:۲۴
البته ادعای سرطانزا بودن بنزین داخلی به اثبات نرسید. و ظاهرا این جنجال در حمایت از وارد کننده اصلی بنزین بوده که از قضا همسر یکی از اعضای دولت اعتدال می باشد. (2370060) (alef-17)
 
مهناز نیازی خواه
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۶:۲۰:۰۰
حتی یک کودک 9 ماهه هم میداند ترکیبات حلقوی اوکتان افزا با بدن انسان چه میکند چه برسه به بنزن!!!!!در بطلان حرف شما همین یک جمله رابگم هوای تهران به پایین ترین درجه ی خطرناکی رسیده.کدوم آزمایشگاه حرف شمارا تایید کرده که این گونه میگویید به اثبات نرسیده؟ (2370256) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۸:۴۸:۴۲
دروغ بده , دروغ معصیته , تو که همه را گفتی اسم همسر اعضای دولت را هم میگفتی یا فقط بگم بگم بلدید ؟! (2371088) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۲:۲۸:۴۴
جناب نیازی خواه! حرص نخور. دو سال و نه ماه دیگه همه چیز معلوم میشه!
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
احمدی نژاد دوست داریم. (2370452) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۱۷:۵۸
سلام.
احسنت به خانم آسوپار.
قلم خانم آسوپار منصفانه قلمی است که در میان روزنامه نگاران دیده ام.
حالا چی شده توی الف مطلب میزنند؟ (2369416) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۷:۴۹:۱۲
روز نامه نگار؟؟؟؟ (2369831) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۴:۰۵:۳۹
منصفانه؟ از کی هتاکی منصفانه شده؟ (2370582) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۲۱:۴۵
خدا روشکر
خدا رو شکر میکنم یک رسانه در جمهوری اسلامی هست که به ماهیت هیچ دولتی کار نداره و به دنبال حقه. نه دنبال احمدی نژاد افتاد نه روحانی.
سلامت آقای توکلی هم برهمه مشخصه. آقای توکلی خدا قوت (2369421) (alef-17)
 
بنده خدا
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۲۷:۲۵
وقتی رئیس جمهور را در همچین جلسه ای دعوت میکنن چی بگه بهر حال باید احترام جلسه را نگهداره ولی این منبرها دیگه تاثیر چندانی نداره............. (2369429) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۰:۴۹:۰۳
رئیس جمهور را دعوت نمی کنند؛ خودش ترتیب این ملاقات ها را می دهد (2371849) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۲۹:۰۶
کاری ندارم....اما خدایی زمان احمدی نژاد تمام امام جماعت ها از دولت حمایت می کردن ..تازه آخرش اونجوری شد......حالا چون مردم یه جورایی دولت اصلاحاتو انتمخاب کردن...هیشکی حمایت نمیکنهمثل نمایندگان مجلس (2369430) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۶:۱۱:۵۹
بعله ... حداقل 6 سال یا 5 ساله اول خوب تو گوش آمریکا زد نتیجه اون 6 سال _گذشته از مسائل اقتصادی که خانه از پای بست ویرانه !!!!_داریم میبینیم ..... تو مسائل سیاسی خوب کار کرد محمود و در آخر همین علما وقتی دیدند دیگه از خط ولایت داره جدا میشه شدید ترین انتقاد ها رو کردند البته ما انقلابی بودیم هستیم خواهیم بود انشاءالله (2369757) (alef-17)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۳۵:۵۷
سلام در مطلبی که اقای انبار لوئی تحت عنوان کلید همگرایی اصول گرایان نگاشته اند صریحا دفاتر رهبری و ائمه جمعه و جماعات و وعاظ وعلمای بزرگ را از اضلاع تبلیغ برای اصول گرایی قلمداد کرده اند بر همگان اشکار است که این دفاتر و اشخاص نباید وارد درگیریهای جناحی بشوند حال اگر رئیس جمهور از اهل منبر تقاضای پشتیبانی داشته باشند مرتکب چه خطای فاحشی شده اند ؟ (2369445) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۴۲:۵۶
آخه روحانی خطای فاحشش اینه که گفته بود دوره ی رساندن پیام از طریق منبرها به سر اومده (2369453) (alef-17)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۵۵:۱۵
این حرف رو کی گفته مدرکش رو ارائه بده (2369471) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۲:۱۰:۰۹
اصلا مطلب بالا رو خوندی؟!!!!
همون خط اولش گفته
مطلب رو بخونین حداقل، بعد کامنت بذارین. چقدر سطح کامنت ها پایین است (2369492) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۱:۱۰:۵۲
منظور رئیس جمهور این نبود که صاحبان منابر در میان مردم نفوذ کلام دارند بلکه میخواست بگوید که امامان جمعه و روحانیون صاحب نفوذ دیگر که دارای قدرت سیاسی هستند در راه خدمت رسانی دولت سنگ اندازی نکنند و راه دولت را سد نکنند. مقصودش این بود که صاحبان منابر دست از سیاسی بازی بردارند. بنابرین، این موضوع با گفته‌های قبلی‌ آقای روحانی که دوران منابر یک طرفه سر آماده منافات ندارد (2370187) (alef-3)
 
نیما
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۳۸:۰۹
تند رو شدن الف به دلیل حضور نویسنده سابق روزنامه جوان رو خدمت آقای توکلی تبریک میگم!
می دونم تایید نمی کنی! :) (2369446) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۵۲:۴۶
تندرو شدن یعنی انتقاد به دولت؟ این شد جداب تناقض تابلویی که روحانی توی حرفاش داره؟
بله؛ دولت معصوم و بری از هر خطایی هست و بالای چشمش هم ابرو نیست.

حالا بلدی مطلب را هم نقد کنی یا فقط برچسب زدن به نویسنده را بلدی؟ اصلا خوندی مطلب رو؟ (2369469) (alef-17)
 
سلمان شکیبا
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۳:۴۲:۰۶
من که خوندم از تلف کردن وقتم پشیمون شدم چون خیلی واضح مطلب تخریبی هستش نه انتقادی. (2369599) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۴۴:۲۳
این دولت دولت ضد مردمی و دشمن مستضعفین کار گران وکارمندان هست (2369457) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۴:۱۱:۱۱
انصار حزب الله نیرو میگیره بدو (2370588) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۵:۲۰:۱۷
همون دولت مهرورز فسادپرور برای شما خوبه !!! (2370723) (alef-17)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۱:۵۹:۴۷
آقای روحانی خودش یکحوزوی است براساس اطلاعات موجود میداند مقابله منابر با نواندیشی ونوگرائی به انزوای هرچه بیشتر این مجموعه منتهی میشود لذا برای اینکه بعد از دوره ریاست جمهوری میخواهد دراین لباس بماند ودرمیان جامعه باشد نصیحت میکند کاری نکنید که بعدازین جائی دربین مردم نداشته باشیم . (2369479) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۲:۰۰:۰۴
مگه دولت مال جناح خاصی هست که نویسنده مطلب چنین تیتری انتخاب کرده ؟! (2369480) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۲:۱۰:۵۱
مگه اصلاح طلب نیست دولت؟ مگه پارسال اصلاح طلب ها پیروز نشدن؟ (2369494) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۳:۰۱:۵۰
این تفکر شماست که هر چه غیر خودتونه اصلاح طلب میدونید (2369548) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۳:۱۹:۳۶
این دولت فراجناحی است. (2369562) (alef-10)
 
مرتضی
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۷:۳۲:۴۱
نه کی گفته؟ (2370267) (alef-10)
 
شاهرخ
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۲:۰۹:۳۶
واعظان چون جلوه در محراب و منبر می کنند
چون به خلوت می روند آن کاره دیگر می کنند
پرسشی دارم زدانشمند مجلس باز پرس
توبه فرمایان چرا خود توبه کمتر می کنند؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2369491) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۲:۱۷:۰۵
دولت غیر از چند روزنامه که هر لحظه خطر توقیف و ابطال پروانه تحدیدشان میکند. دیگر چه رسانه ای برای رساندن پیامش به مردم دارد (2369502) (alef-17)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۸:۲۴:۱۱
تریبون های هرروزه رئیس جمهور که توش به منتقدان فحاشی میکنه تریبون های سخنگوی دولت و سخنگوی وزارت خارجه. نشست های وزرا با اصحاب رسانه و برنامه های متعدد وزرا توی تلویزیون (2370292) (alef-17)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۲:۱۷:۳۵
رئیس جمهور اشتباه کردند از شما کمک خواستند . شما به بزرگیه خودتون ببخشید . رئیس جمهور باید بفهمه که در این میدان تنهاست.کسی کمکش نمیکنه.حتی به زبان . تنها کسیکه به زبان و در عمل از ایشان حمایت کرده رهبر انقلاب بودند.بقیه تنها کاری که ازشون بر اومده انتقاد و تخریب بوده .البته طبیعیه . تنها قوه مجریه در دست اعتدالگرایانه.بقیه قوا و بیشتر ارکان قدرتمند نظام در اختیار اصولگراهاست . اینکه دو دو تا چهارتاست . ما مردم هم که فقط موقع رای دادن به حساب میایم.در بقیه موارد اگر مثل من بیام اینجا و این حرفا رو بنویسم انگ فتنه گر و منافق و ..... نصیبم میشه در حالیکه منم به نظام و ولایت فقیه اعتقاد دارم ولی چون طرفدار دولتم مستحق این برخوردها میشم . (2369504) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۳:۱۷:۴۳
انچه از حوزه برای حل مسائل جامعه ارائه شده کلی گویست نه یک فرمول عملی. (2369559) (alef-17)
 
یکنفر از مردم
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۳:۳۰:۳۳
اگر نویسنده منصفانه تحلیل میکرد باید در ادامه این جمله
"معتقدیم سختی حکومتداری و تلاش برای راضی نگه داشتن طیفی که مدعی ایفای نقش پررنگ در پیروزی خرداد ۹۲ هست و نیز تسلیم فشارهای سهم خواهی این جریان نشدن"
مینوشت"
و سنگ اندازی طیف تمامیت خواه (2369578) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۳:۳۸:۲۹
»نبر ها ضد اصلاح طلب ها و دولت یازدهم هستند
من که چند صباحی است بخاطر این سخنان مسجد نمی روم. (2369591) (alef-17)
 
یک طلبه
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۳:۴۰:۵۸
خیلی واضحه
اولا به خواهرمون پیشنهاد می کنم مطالعاتش رو افزایش بده و مطلب احساسی و دور از واقع ننویسند.
دوما الف سطحش پایین میاد با این مقاله های سیاسی که مثلا بگه منم منتقد دولتم!
سوما روحانی خودش از بدنۀ حوزه هستش و می دونه دست یاری به معنای بیان صحیح نقاط قوت و انتقاد مشفقانه راجع به نقاط قوته، نه اینکه منبری بشه کارمند دولت! یا برعکس بشه تخریبچی دولت
بعد هم صحیح نیست ما بیاییم با یک سری حرف های سطحی رقیبمون رو تخطئه کنیم. (2369596) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۳:۴۴:۲۹
این دولت اولین دولت چهارساله خواهد بود
میگید نه! بنشینید و ببنید (2369602) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۱:۲۵:۵۵
بعد کی قراره جاشو بگیره؟
حتما احمدی نژاد؟ (2369999) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۵:۲۰:۵۵
شتر در خواب بیند پنبه دانه !!! (2370726) (alef-10)
 
محمد رضا
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۳:۴۵:۱۵
اینو گفته که دانشمندان منبری احساس مشارکت در ساخت مملکت کنند.وکمی از مشگلات راحل کنند یا جلوی تخریب رابگیرند. (2369605) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۵:۰۸:۵۷
عمل دولت در مسير صحيح خود بهترين تبليغ براي دولت است . اگر دولت نتواند درجهت ارتقاء کشور گام بردارد . هزاران منبري و غير منبري هم که تبليغ و حمايت کنند , جز بدبيني چيزي حاصل نميشود. (2369696) (alef-10)
 
سید صادق
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۵:۲۶:۱۹
بعید می‌دانم با وجود این همه رسانه، منبر هنوز کارکرد رسانه‌ای داشته باشد. احتمالا دعوت روحانی از اهل منبر برای حمایت از دولت دو دلیل دارد: (۱) یک نوع احترام بین آخوندی است. بالاخره هرچه باشد روحانی آخوند است و می‌داند که باید به آخوندها چطوری احترام بگذارد. (۲) این دعوت بدان معناست که روحانی از آنها خواهش می‌کند که از دولت بدگویی نکنند. وگرنه این روزها ما که بچه‌های مذهبی دهه قبل بودیم هم خیلی به منبرها گوش نمی‌دهیم و خبرها را از رسانه‌ها می‌خوانیم. احتی اخبار منابر را هم از رسانه‌ها می‌شنویم.

منابر بزرگترین آسیب خود را هنگامی دیدند که از دولت و آن هم دولت دروغگو و بیسواد و خودشیفته‌ای مثل دولت احمدی نژاد حمایت کردند. من اگر یک آخوند بودم، بعد از آن فاجعه هزاره سوم دیگر هیچ وقت سراغ سیاست نمی‌رفتم و می‌چسبیدم به درس و بحث خودم!!! (2369714) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۵:۵۵:۲۱
مردم جیگر فرض کردید تقریباً تمام منبرهای کشور تبلیغ اصول گرائی و به حمایت اصول گرایان میپردازند بعد شما دست پیش گرفتید که پس نیفتید (2369746) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۶:۰۱:۱۴
شما داعشی اما شیکش (2369750) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۱۸:۰۱:۲۵
دیگه کسی برای منبر و منبری تره خرد نمیکند اتفاقاً برای مردم مشمئز کننده است این حقیقت محضه (2369836) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۰:۳۰:۱۳
مردم خودشون عقل دارند و با منبر نظرشون عوض نمیشه . (2369948) (alef-17)
 
علی عسک
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۰:۵۰:۴۱
استقلال برای زمانی بود که اقایان روحانیون هر کدام تصدی چهار . پنج شغل دولتی را یدک نمیکشیدند !!!!! (2369972) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۱:۱۲:۳۵
واقعا حوزه ها در مسائل سیاسی بی طرف هستند؟؟؟؟؟؟ (2369986) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۱:۱۶:۰۴
دولت به جای التماس بهتره که با عملکرد مثبت خودش، خودشو نشان بده
مشک آن است که.... (2369990) (alef-17)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۱:۲۵:۳۰
ظاهرا نویسنده مقصود رئیس حمهور عزیز را درست متوجه نشده اند.
منظور تعامل و شنیدن حرفهای همدیگر بود و چون منبر سمبل سخنرانی و گفت فقط می باشند و نه شنود این موضوع بیان شده و اصلا هم مخالف منبر نمی باشند.
بالاخره برخی مواقع آدم باید فقط بشنود، سپس تفکر کند و در آخر تصمیم.
شما قصدت کنایه رئیس جمهور به منبر بود که نشون میده فقط قصد موضع گیری داشتی و نه تفسیر!!!
الف از شما بعیده که بخواید بگید یک شخص منبری دلش با منبر نیست (2369998) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۱:۳۶:۴۶
امیدوارم درج کنید. پناه بردن مسئولین به علما و... نه برای جذب همکاری مردم، بلکه استفاده از علما برای به حداقل رساندن حملات تندروهاست. در واقع دیدار با علما، نوعی یارگیری در مقابل جریانهای تندرو است. (2370207) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۰۸:۳۶:۰۴
تا حالا كه منبرها در مقابل منتخبين بودند و نهادهاي انتصابي صداي راي مردم را از سال٧٦ به بعد نشنيده اند (2370302) (alef-17)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۲:۰۷:۵۷
خانم آسوپار بسیار قلم قوی ای دارند و از اینکه مقالات سایت الف رو غنی کردند از ایشون تشکر می کنیم (2370430) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۴:۵۳:۴۴
دیگر به جز گروهی اندک، نه به پای منبر می روند و نه گوش می دهند و نه اعتمادی دارند. خودتان را به خواب نزنید. نوزیه ی علمیه و استقلال سیاسی و اقتصادی!؟!؟!؟ ایا ما مردم گوشمان دراز است یا اینه بد نشان می دهد? (2370673) (alef-17)
 
نادر
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۴:۵۶:۲۱
آقايون كشورداري را با منبر داري اشتباه گرفته اند .اينجا حرف زدن وموعظه كردن كافي نيست بايد عمل كرد به خيال دهه هفتاد نميشه كشورداري كرد واقعا" كار بلد ميخاد . (2370684) (alef-17)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.