نظر منتشر شده
۱۰۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 240967
مبارزه با فساد و رانت، لازم نيست!
در نكوهش مبارزه با فساد و رانت!
دكتر فتح اله آقاسي زاده، 18 شهرور 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۲
در اتمسفر كنوني و در سپهر سياست، مديريت و اقتصاد ايران، ما با فساد سيستميك يا متاستاز فساد مواجهيم.در اين وضعيت،كسي نبايد پرچم مبارزه با فساد و رانت را به دوش بكشد.
دلايل زير اثبات مي كند مبارزه با فساد، نه تنها لازم نيست بلكه خوب هم نيست:

۱- اندكي فساد،لازم و ضروري است
براي هر كار كوچكي شما بايد از محور حق و راستي خارج شويد. بدون اندكي رانت و فساد نمي توانيد راحت زندگي كنيد. بدست آوردن يك شغل، بهره مندي از درمان يك جراح ماهر، انتصاب به پست مديريتي، خريد يك خودرو از كارخانه به قيمت مصوب،تغيير كاربري زمين،اخذ مجوز تجاري، ثبت نام در يك مدرسه خوب، و ...خيلي چيزهاي معمولي ديگر بدون رابطه با متنفذين، ممكن نيست. اينها همان فساد يا رانت است. آيا مي شود اندكي فاسد و رانت خوار نبود؟!

۲- گريزي از فساد نيست
دولت، همينطور نهادهايي كه براي خود وظيفه، ساختار و اختيارات رو به تزايد و فربه كننده ساخته اند، در همه جا شما را احاطه كرده اند. براي هر كار خرد و كلاني بايد از كسي اجازه بگيريد. بعلاوه مگر مي شود قصد انجام كار اقتصادي يا مديريتي شايسته و درخوري را داشته باشيد اما به نهادهاي دخيل محتاج نباشيد؟
براي رفع اين احتياج، بايد رابطه تان با فساد خوب باشد. هم بدهيد هم بگيريد!

۳- چرا ديگران آري و چرا من نه؟!
نهادها و دستگاههاي خاصي هستند كه منبع خير كثير و رانتهاي بزرگ هستند. نامهايشان هم متفاوت است. بنياد، ستاد و ... اگر رابطه تان با اينها خوب باشد، مي توانيد يك عمر راحت زندگي كنيد.
راستي مگر مي شود رانت ها را ديد و از وسوسه آنها چشم پوشيد؟
مي توانيد از رانت يك زمين قابل واگذاري،ملك تجاري يا مسكوني و دهها مزيت ديگر برخوردار شويد. نمي شود رانتها را ببينيد و خودتان را كنار بكشيد. حتي اگر خودتان را كنار هم بكشيد،اتفاقي نمي افتد. واگذاري و اعطاي رانت متوقف نمي شود، فقط شما اين مزيت را از دست داده ايد!
اگر شما چند هكتار زمين را ناديده بگيريد يا از مجوز تاسيس دانشگاه بگذريد، افراد بيشمار رانت خواري، مترصد فرصتند كه هيچ ارجحيتي بر شما ندارند.پس ميدان را رها نكنيد و محكم بر رانت تان استوار باشيد!

۴- حرف مردم و حق و حقوقشان، هيچ اهميتي ندارد!
به حرفهاي مردم عادي و برخي آدم هاي ساده و معمولي كه در ۵۷ مانده اند، اهميتي ندهيد. چه اشكالي دارد شما كمي زد و بند كنيد!
دوست تان شهردار منطقه است...آشناي شما رئيس بانك است...همكار سابق شما نماينده مجلس است...از اين فرصتها بهره بگيريد.آنها بشما نياز دارند شما هم به آنها. يك همسفره گي خوب! از آنها پولي بخواهيد، آنها در معامله اي با شما سهيم باشند يا با تصويب يك مصوبه خود و شما را كامياب نمايند. فرصت اين تعامل دو جانبه را از دست ندهيد!
براي شهردار و شهرداري منطقه چه اهميتي دارد كه نيمي از يك ملك مسكوني را تجاري كند؟ يا اجازه دهد حياط يك آپارتمان با كاربري مسكوني تبديل به تجاري يا مغازه شود؟ براي فلان اداره و سازمان چه اهميتي دارد كه در يك مغازه شش متري و در خياباني نه چندان عريض، خودروها بطور عمودي و افقي صف بكشند و بنگاه خريد و فروش و نمايشگاه اتومبيل دائر شود...آنها تنها به منافع سازمان خويش مي انديشند، حق و باج خويش مي ستانند...حق و حقوق مردم مهم نيست... شما و آنها به منافع خود، فكر كنيد!

۵- بدون فساد، نمي شود برجي ساخت و كارخانه اي برافراشت و اشتغالي براي مستضعفان ايجاد كرد!
با راستي و درستي و چوب لاي چرخ گذاشتن، كاري درست نمي شود. مبارزه با فساد خاصيتي ندارد و فقط موجب مي شود امور قفل شوند. اين وضع به سود نيازمندان و فقرا نيست.
وجود يك هيات مديره اهل زد و بند يا نماينده مجلس ببر و اهل تعامل، موجب مي شود شما بتوانيد در قالب يك تعاوني،صاحب مسكن شود يا منطقه شما با ساخت كارخانه اي كه حاصل تعامل نماينده و وزارتخانه است، رشد كند. در چنين شرايطي آن هيات مديره و آن نماينده به منافع بيشمار خود نائل مي شود، شما هم صاحب خانه و شهر شما به رونق اقتصادي رسيده است. بعلاوه اشتغال مستقيم بسياري هم شكل مي گيرد و مي تواند منبع خوبي براي استخدام ها و اشتغال باشد.اين بد است؟
با نمايندگان و هيات مديره مهذب، هيچ كاري از پيش نمي رود، چون نه مي خورند و نه مي دهند. آنها در حال و هوامحاسبه راستي و ناراستي و پل صراط و حق و حقوق گير مي كنند و نمي توانند قدم بزرگي بردارند...

۶- بي مايه، فطير است!
فساد و رانت دلچسب و شيرين است.وقتي لقمه اي لذيد در اقتصاد يا مديريت بدست مي آوريد يا در دهان و سفره كسي مي گذاريد، آدم ها به دور شما جمع مي شوند و حلقه شما بزرگ و بزرگتر مي شود، آن سان كه در آينده مي توانيد متنفذ و نام دار و مطرح باشيد!
اگر شما لقمه هاي لذيذ نخوريد و نخورانيد، كسي شما را آدم حساب نمي كند! استخوان خالي را سگ هم بو نمي كشد!
آدم هاي سالم، نمي توانند حلقه اي بسازند و كساني را به دور خود جمع كنند چون خاصيتي ندارند!

۷- بايد زندگي كرد!
بدون فساد اصلا نمي شود زندگي كرد.فرزند تان تا كارشناسي ارشد و دكتري، خوب درس خوانده و براي خودش كسي شده اما از دسترسي به يك شغل و استخدام محروم است. اگر پارتي نداشته باشيد و از رانتي برخوردار نشويد، نمي توانيد او را به جايي برسانيد.آنوقت خود،فرزند و خانواده تان بايد با انبوهي از مصائب غير قابل علاج، و با انواع بيماري هاي رواني و نگراني سروكله بزنيد كه گاهي خانمان برانداز خواهد بود.
پس بهتر است چندان از مبارزه با فساد و رانت سخن نگوييد. خودتان و خانواده شما ضرر مي كنند!

۸- كباب مي شويم!
تقريبا محال است بتوان بدون رانت و فساد،در اين كشوراندكي راحت زندگي كرد، پس نمي توان از مبارزه با فساد سخن گفت. بالاخره هر كسي ازما از ذره اي فساد و رانت بهره مند شده است.مثلا فرزندش را در جايي استخدام كرده كه براي همگان ميسر نبوده است.مجوز زمين، مدرسه ، دانشگاه، مسجد، عضويت درهيات مديره شركت يا هيات امناي دانشگاه،پست مديريتي، نمايندگي مجلس، و ...خلاصه چيزهايي را براي خودش، خانواده اش يا مردم شهر و منطقه اش گرفته است كه اگر اهل فساد نمي بود بايد از همه اينها چشم مي پوشيد و به يك زندگي معمولي و گمنامي رضايت مي داد.
در چنين شرايطي نبايد هم از فساد بد گفت.هر وقت پرچم مبارزه با فساد را بلند كنيم، يكي پيدا مي شود و براي مقابله با ما،يكي از اينها را كه گاهي براي يك زندگي معمولي يا حتي يك هدف سياسي هم بدانها تن داده ايم، چماق مي كند و بر سر ما مي كوبد!
چيزي از فساد كم نمي شود، فقط ما كباب شده ايم!

۹- كي داده و كي گرفته!؟...حالا كو تا فردا؟!
اهل فساد و رانت كارشان را خوب بلدند. فسادها آنقدر ماهرانه و قانوني همينطور جمعي، اجرا و مديريت مي شوند كه اثبات يا ردشان حالا حالاها اتفاق نمي افتد. انبوه قوانين ضد و نقيض،ناسخ و منسوخ و وصله پينه شده با تبصره ها و بندهاي عجيب و غريب و هدفمند، موجب شده است فاسدان، قانوني فساد كنند و رانت ببرند. همه چيز در كمال صحت و قانون!
براي همين حتي اگر قضات سالم داشته باشيم و دستگاه قضايي كه در سلامت باشد، عمر نوح مي خواهد و صبر ايوب تا فسادي اثبات شود و كيفري شكل بگيرد. فسادهاي ماهرانه آنقدر دقيق و قانوني طراحي و اجرا مي شوند كه درك چندي و چوني و كميت و كيفيت شان، به زمان هايي فراخ و نيروهايي كارآگاه كه اندكند، نيازمند است. بنابراين اثبات فساد به آساني ميسر نيست.
بعلاوه آنقدر سمن است كه ياسمن در آن گم است!...حالا حالاها نوبت بشما نمي رسد، صف طولاني است و بايد پرونده ها بفرموده يا بنا به مقتضيات، گلچين شوند...
سالها بعد از تيراندازي هاي محمود احمدي نژاد، و اين روزها نيز با شليك رقبا، هنوز نمي دانيم داستان فاضل وسعيد چه بود و به كجا انجاميد؟ همينطور داستان تحصيل و استخدام زهرا رهنورد و پرونده سوآپ صادق محصولي و دهها و صدها شبهه ديگر!

۱۰- رصدخانه ها خاموشند.
نهادهاي شكل يافته براي پيشگيري يا مبارزه با فساد، تعطيل و بي هوشند!
 
آنها وظايف اصلي شان را يا از ياد بردند يا به فرعيات عالم سياست و مديريت گرفتار شده اند. بسياري از اين نهادها هم عملا به چشم و گوش رئيس تبديل شده اند تا گزندي ايشان را تهديد ننمايد.بعبارتي در واقع و در عمل، اين نهادها در خدمت منويات قدرتمندان مسلط بر آنها در آمده و نقش شان به حفاظت و حراست از منافع مافوق، تقليل يافته است.

۱۱- خطر سقوط!
مقامات را تهديدها بيشمار است.يكي اينكه اگر در برابر خواستهاي با ربط و بي ربط برخي ها تمكين نكنند، بر زمين افكنده مي شوند و با كارت زرد و قرمز مواجه مي شوند.گاهي هم ممكن است با پرونده سازي هاي راست يا دروغ افشاگرانه اي مواجه شوند كه يا آنها را نابود مي كند يا موجب مي شود پست و منصب و مقام يا آبروشان را بر باد ببينند.

۱۲- خطر پوسيدگي و عزلت نشيني!
اگر بخواهيد با فساد مبارزه كنيد بايد قيد خيلي چيزها از جمله تريبون و جايگاه و منبر را بزنيد. بايد بنشينيد و شاهد باشيد كه چگونه و در كمال ناباوري اشرار بر شما مسلط مي شوند و افسار شما و خلقي را در دست مي گيرند.
اگر رانت نخواهيد و رانت ندهيد، نمي توانيد در عرصه انتخاب ها و صندوق ها،سربلند درآييد.سلامتةهميشه خوب نيست... رقبا، شماي يك لاقبا را به آساني پشت سر مي گذارند! قبيله زر و زور و ثروت آنقدر پرشمار و متنفذ است كه شما را از ميدان بدر مي كند.
آنوقت شما بايد يك عمر در انتظار جايگاهي شايسته منتظر بمانيد وبعلاوه شاهد يكه تازي رانت خواران هم باشيد!

۱۳- خطر دافعه!
خلق و خوي مبارزه با فساد و رانت در شرايطي كه در آن گرفتاريم، دافعه دارد. مبارزين را گوشت تلخ مي كند و آنها را به انزوا مي كشاند...جاذبه مبارزه با فساد، آنقدر چشم گير نيست كه بتواند شما را بالا بكشد!
مبارزه با فساد غالبا دافعه دارد. خيلي زود شما راتهي دست مي كند و ديگران را از شما دور مي كند. اگر بخواهيد پرچم مبارزه با فساد را بلند كنيد و حقيقتا بدان مومن باشيد، حتي در جريان و حلقه اي كه بدان انتساب داريد، مطرود مي شويد و تبديل به غضنفر مي شويد!
هرچقدر اعلم و متوكل به خدا هم باشيد باز شما را دوست ندارند و به بازي نمي گيرند!
بعلاوه وقتي كه فرزندان و آشنايان تان با چشم خويش مي بينند ديگر افراد عادي جامعه در پناه رانت و فساد، توانسته اند پله هاي ترقي را يكي يكي طي كنند و شغل و پست و وام و پولي به چنگ آورند، آنوقت شما از افتادن در اين وادي اجتناب مي كنيد به شما چه خواهند گفت! برايشان غير قابل باور است كه چرا نمي توانيد برايشان كاري كنيد... در چنين شرايطي آيا مبارزه با فساد، عبث نيست؟

۱۴- فساد وحدت آفرين و فراگير است
فساد بواسطه شيريني اش، آدم ها را بيشتر كنار هم قرار مي دهد.دقيقا بدين سبب است كه رانتخواران در فساد سخاوتمند مي شوند! فسادهاي جمعي كه سفره هاي بزرگتري دارند، ضريب امنيت و تعامل را افزايش مي دهد. چنين است كه تباني و مشاركت و همراهي مقامات يك شهر يا سازمان و يا جلب نظر اعضاي شوراي يك شهر و ساير عزيزان در يك پروژه مملو از فساد و رانت، هميشه بهتر و شعف انگيزتر است!

۱۵- تنها مي مانيد
مردم رانت و فساد را دوست ندارند اما گاهي آن را بد هم نمي دانند،مشروط به اينكه فقط شامل حال ديگران نشود و آنها هم سهمي ببرند!
طيع سليم عموم آدم ها، مبارزه با فساد و رانت را مي پسندد اما در عرصه عمل، همه فقط حاضرند تماشاگر باشند و گاهي در خفا برايتان سوت و كف بزنند!
در انتخاب ميان شما و رانت خواران، عموم مردم، رانت خواران را ترجيح مي دهند چون مي شود به آنها دخيل بست. بعلاوه در ميانه سفره معاويه و آهن گداخته علي، بايد انتظار داشته باشيد علي تنها بماند!

۱۶- بجايي نمي رسيد
هيچ فسادي اسفناك تر از آن نيست كه شاهد باشيد افراد لاقيد و بند باز در مديريت، بر شما و مردم حاكم شوند.آنها كه هيچ صلاحيت و ارجحيتي بر صالحان متخصص مهذب ندارند مگر اينكه به چنگكي آويزان شده اند و نردباني برايشان گزارده اند.
فساد در اعطاي پستهاي مديريتي، از شمارش فزون است و به رويه اي فراگير بدل شده است. اين فساد، استعداها را نابود مي كند و كشور را به سقوط مي كشاند. اگر كسي قصد داشته باشيد با اين فساد مبارزه كند، قطعا تنها مي ماند و بجايي نمي رسد.

۱۷- كي بود كي بود، من نبودم!
در "مديريت به سبك ايراني"، عموما افراد به مافوق وابسته اند. مافوق نيز گاهي لازم مي بيند بواسطه اتخاذ يك سياست و يا يك ضرورتي، همه تشريفات و پروتكل ها را دور بزند و رانتي را در اخيتار كسي بگذارد يا فسادي را شكل دهد. گاهي اعطاي چنين رانت و فسادي از سر اجبار شرايط است...در چنين مواقعي كه زنجيره رانت بلند است، مبارزه با فساد بيهوده است چرا كه هميشه پاي يكي ديگر در ميان است كه نمي شود با آن يكي،كاري كرد!

۱۸- توسعه كسب و كار با سازمان رانت خواران!
وقتي فساد سيستميك مي شود، نهادهاي مبارزه كننده با رانت و فساد و افرادي كه چنين وظايفي بر عهده شان است، خود گرفتار مي شوند...در مواجهه با اين وضع،برخي سعي مي كنند نوآوري كنند و پيشنهاد دهند كه سازمان مبارزه با فساد شكل بگيرد!
اگرچه مي دانند كه ديگر نمي توان هيچ نمكي را معامله كرد!
... ... ...
با اين همه شاهد و قرينه، متقاعد شده ايد كه مبارزه با فساد و رانت لازم نيست!
مبارزه با فساد و رانت، خيلي چيزها مي خواهد كه خوشبختانه ما نداريم...شالوده ها سست و آدم ها ضعيف شده اند. آرمان ها رها و روياي پاكي و راستي دست نايافتني شده است...در نمكدان ها، شكر افتاده و زنبورها و مگس ها در آنها لانه كرده اند...
مبارزه با فساد و رانت ديگر ممكن نيست...ما به متاستاز فساد گرفتار شده ايم...سرطان فساد!
از همه اينها كه بگذريم، اصلا مبارزه با رانت و فساد لازم نيست...سفره اي هست و همه جمعيم و به قدر اندازه دهان و جيب و به تناسب استحقاق و لياقت، بهره اي و حظي مي بريم...چرا مبارزه!
 
حميد نجف
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۱۴:۲۴
جناب آقاي دكتر آقاسي زاده


به عنوان كسي كه سالها در مبارزه با فساد همه چيز خود را فدا كرده ضمن تصديق كليه فرمايشات شما بر اين باورم كه اين راه نهايتا سقف را بر سر همه ما خراب خواهدكرد ، انتظار كشيدن براي مرگ در زير سقف ترك خورده راه چاره نيست .
راه حل در تغيير تدريجي ساختار معيوبي است كه ما اكنون گرفتار آن شده ايم
عزم و اراده ملي تنها راه حل ممكن است .

hn.najaf@gmail.com (2366136) (alef-10)
 
علیار
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۲:۳۶:۴۹
در مبارزه با فساد هم رانت وجود داره.ببین داستان دیگه چه جوریه ! (2366407) (alef-10)
 
صابر
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۷:۴۹:۳۳
نتیجه : فقر فرهنگی... یه آدم متشخص و با فرهنگ کدوم یکی از این کارها را میکند؟ واسش افت داره رو بندازه و رشوه بده و ... (2366899) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۸:۵۲:۴۹
وقتی حتی برخی مسئولین به فراگیر شدن فساد اداری مالی اذعان دارند و رده بندی جهانی نیز ایران را در رده 142 از 144 کشور قرار داده،


آیا چگونه می توان راجع به کارکنان مبارزه با فساد در دستگاههای عریض و طویل اظهار نظر کرد؟


آیا بکارگیری آنان لازم است؟ چه فایده ای نصیب نظام کرده اند؟


آیا وجودشان ضروری است؟

آیا بودجه پرداختن به این دستگاههای متعدد و معظم ، حیف و میل بیت المال است؟

من نمی دانم. کارشناسان باید اظهار نظر کنند. (2366976) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۸:۵۲:۵۳
زیبا-نوشته ای آسیب-شناحته است ؛
قلمشون درد نکنه و خوش-نوشت بماند ؛
امروزه ارزش ها ، معیار های داوریها ، خوش-آیند ها و بد-آیندها و........و گونه های ارزیابی ها از گونه ای دیگر شده :
باید جوالدوزی به مردم زد ولی در عوض سوزنی هم به مردم !!!! زد ، خواهی نشوی عقده ای !!!!!!! همرنگ جماعت شو و............ ؛ (2366977) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۴:۰۷:۴۸
به آقای نجف (نظردهنده بالا) و آقای نویسنده مطلب

به تمام مقدساتم سوگند، من پس از سالها خدمت در یک سازمان اقتصادی، وقتی وجدانم نتوانست فساد مدیرم را بیشتر تحمل کند، آنرا به همراه مستندات به چند مسئول مربوط گزارش کردم.
فکر می کنید چه شد؟
مانند زنجیره ای محکم، چنان مرا سر دواندند که انگار منفعت شخصی دارم.
آخر با برخورد شخصیتی نابودکننده، زمینه را برای ترک آن پست برایم فراهم کردند.

بقول دکتر شریعتی (آری! اینچنین بود برادر)

چه شعارها می دادیم و می دهیم. ولی چه عملها می کردیم و می کنیم.

فرمایشات آقای قاضی سراج را که می خوانم می بینم مدیران بهتر از من فساد را می شناسند و مضراتش را می دانند. ولی چرا برخورد بازدارنده ای از سوی دولتیان و ناظرین نمی بینیم، نمی دانم. (2366599) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۵:۵۴:۲۸
آقای حمید نجف عزیز-
هیچ عزم و اراده ملی نمی تواند بدون در دست داشتن ابزار لازم با این موضوع مبارزه کند و هر اقدامی بدون تهیه این ابزار یا محکوم به شکست است یا شعاری توخالی. (2366752) (alef-10)
 
کریم همکار
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۶:۲۵:۲۹
اگر توانستی جلو یک جوی آب را با به تدریج ریختن خاک ویا ماسه بگیری این راه حل هم جواب می دهد. (2367429) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۱۵:۱۸
این گونه هم نیست، حداقل در بین مردم عادی نیست. بخش بزرگی از مردم بدون کمترین فسادی امور زندگی خودشان را می گردانند. (2366138) (alef-10)
 
بی رانت
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۲:۵۱:۰۳
متاسفانه موافق نیستم فساد تا مغز استخوانمان رسوخ کرده و هر کس اگر پارتی برای کاری پیدا کند درنگ نمیکند (2366443) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۲۲:۲۹:۴۱
آب ندیدیم وگرنه باور کنید شناگر خوبی هستیم (2367206) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۱:۱۴:۰۶
اصلاً هیچ کس دیگر نمیتواند در فضای موجود مطلقا مرتکب فساد و گناه و دروغ و ... نشود. فقط بسیاری از مردم چون فسادها و رانتهای کوچکتردر اثر کثرت انجام آنها (حتی بوسیله بزرگان) برایشان خیلی عادی و معمولی و رایج شده است این احساس را نمیکنند که الان این عمل فساد است و وجدانشان هم راحت است. میتوانید از فردا صبح دقت بیشتری بکنید و اعمالتان را مو بمو یادداشت کنید و آخر شب خیل دقیق و منصفانه تجزیه و تحلیل کنید(کلاه خود را قاضی کنید) آنوقت متوجه خواهید شد خیلی از اعمال روزمره ما با فساد و رانت همراه است هرچند آن فساد کوچک باشد. (2367360) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۱:۱۸:۳۴
خب معلوم است افراد خاص فساد و رانتشان بزرگتر است.بهرحال اگر بخواهیم مسئله را حل کنیم باید صورت مسئله را خوب باز کرد و فهمید. (2367363) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۹:۰۰:۳۳
متأسفانه چنین نیست. اگر فرزند شما بعلت بیماری وخیم نیاز به بستری شدن در یک بیمارستان معروف را داشته باشد و در این حال من می توانم سفارش شما را بکنم که خارج از نوبت فرزند شما را بستری و درمان کنند آیا شما مخالفید؟ برای ثبت نام در یک مدرسه عالی یا انتقال فرزند دانشجوی شما از شهرستان به تهران چه؟ عزیزم فساد کاملاً سیستمی شده و شما بدون عبور از کانال فساد به حقتان!! نخواهید رسید. ما مثل ماهی در فساد غوطه وریم و لذا آنرا حس نکرده و گاهی منکر میشویم! (البته انسانهای قلیلی هستند که حتی به قیمت مرگ فرزندشان حاضر نیستند حق کسی ضایع شود ولی قطعاً اینگونه افراد در اکثریت نیستند) (2367570) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۱۸:۰۵
کشور مثل بیمار سرطانی است که بیماری همه آن را گرفته است و با این سیستمی که در کشور استقرار دارد نمی توان امید به بهبود داشت (2366145) (alef-10)
 
رضواني
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۲۰:۱۰:۴۹
كشور ما مانند بيماري است مبتلا به انواع سرطان ها و بيماري هاي بسيار خطرناك كه با سرعت به سوي مرگ مي رود و تنها ظاهري سالم دارد؛ باوجود اين شرايط، اين بيمار درمان شدني است، اما افسوس كه خود را سالم مي پندارد و بي نياز از هر دكتري! پند و نصيحت اطرافيانش هم كمترين تأثيري در او ندارد.. (2367052) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۲۳:۲۶:۵۰
با سلام
در همین شرایط بحرانی فرصتها نهفته است و انسانهای خلاق را میطلبد (2367272) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۲۱:۰۷
ای کاش ما هم مانند چین با فساد رفتار می کردیم ؟ ای کاش روزهای اول این پدیده اتفاق افتاد اقدام می کردیم ؟ و اینقدر حاشا نمی کردیم ؟امروز از هر کسی بپرسیم این ثروت را از کجا بدست آوردید اعلام می کند از قبل داشتیم ؟ وقتی به خاطرات و نوشته خود آنها رجوع می کنیم از بی پولی و همراه بودن با متوسط جامعه آنروز حکایت می کنند ؟ چرا نمی توانیم قانون از کجا آوردی را تصویب کنیم ؟/؟؟چون کی می خواهد ذیل سند را امضا کند ؟؟؟؟؟؟؟؟ (2366152) (alef-10)
 
abbas
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۴:۰۲:۰۲
من مخالف نظر شما هستم . چین هرچه اعدام کرد و بگیر و ببند کرد نتوانست جلو فساد را بگیرد . راه جلوگیری از فساد شفافیت و آزادی کامل مطبوعات در خصوص افشای فساد است. کاری که غرب خصوصا کشورهای اسکاندیناوی انجام میدهند.
یادتان باشد هیچ کشوری نمی تواند جلو فساد را بگیرد اما میتواند آن را به حداقل برساند. (2366586) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۸:۵۰:۳۷
در چین هر که فساد کرد در هر رده ای با آن برخورد شد . مسئله آزادی مطبوعات که همه قبول دارند . نکته در نوع برخورد با فساد است که باعث می شود .فاسدان بترسند . مطبوعات افشا کنند ؟کی اجرا و برخورد کند؟ امروز میبینیم که متهمی افشا شده ؟ مطبوعات نوشتند ؟ با با بادی گارد می آید برای بازرپرسی ؟ مفهوم آن است قدرت برخورد نداریم ؟ چرا ؟؟؟؟؟؟ (2367562) (alef-10)
 
احسان
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۱۳:۵۳:۲۳
گرفتیم مطبوعات ازاد افشاگری کردند کی باید رسیدگی کنه (2368234) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۵:۳۰:۵۱
کاشکی روزی برسه که ما از اعدام درمانی و چماق درمانی فراتر رفته و از علوم روز و به اثبات رسیده برای رفع مشکلات استفاده کنیم. یعنی آن روز مییاد؟ (2366721) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۲۵:۲۵
اظهارات نویسنده صرفاً توجیه موضوعی باطل است که می تواند طبعات فرهنگی نیز داشته باشد و در اصطلاح حقوقی معنی و مفهوم انکار حق و واقعی جلوه دادن باطل بر آن مترتب است که عنوان مجرمانه جعل و تزویر نامیده می شود (2366162) (alef-10)
 
سیدمصطفی
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۳:۰۱:۳۶
ببخشید میخواهم خیلی ساده عرض کنم
فساد در دنیا برای کسب قدرت و ثروت است
قدرت سیاسی است
و ثروت اقتصادی است
پس میتوان نتیجه گرفت افرادی که به هر شکلی سعی در نفوذ به سیستمهای قدرت و ثروت را دارند خواسته یا ناخواسته سفیران فسادند
ذات قدرت در نزد غیر معصوم میتواند فساد آور باشد
و به همین دلیل قدرت میشود پل دسترسی به ثروت
در تمام دنیا هم همینجور است
در بیش از نیم قرن گذشته که بواسطه پیشرفتهای مختلف منابع ثروت در جوامع بوجود آمده تلاش زمامداران بر این بوده که این منابع مصروف جامعه و شهروندان گردد. ولی بعد از مدتی افراد زیاده طلب قصد دست درازی به این منابع را پرورانده و دنبال میکردند که در جوامعی که آگاهیهای عمومی بالاتر بود بسادگی این امر میسر نشد و ایشان برای نیل به اهداف خود خروج این منابع از زیر چتر حمایت قانون را دنبال کردند و نهایتا به داستان خصوصی سازی رسیدند
که پس از نیم قرن مشخص شد که خصوصی سازی یعنی شخصی سازی ثروت عموم جامعه به نفع افرا خاص یعنی همانهایی که قدرت سیاسی را دارند و یا در سیاستگذاری دخالت دارند و در جوامعی مثل جهان سوم هم منابع جامعه با دیکتاتوری غارت و تاراج شده و می شود که برای همه مشهود است
بدون تردید میتوان گفت که بحران اقتصادی موجود در جامعه غربی ناشی از اجرای جریان خصوصی سازی است که باعث شده ثروت عمومی جوامع در اختیار اشخاص انحصاری شود و عموم مردم از دسترسی به این ثروت محروم شده اند
حالا با این تجربه موجود آیا فکر میکنید که مسیر خصوصی سازی غربی را باید ادامه دهیم؟
البته ره صدساله غارت منابع اقتصادی کشورهای غربی را مختلصین عزیز ما با هشیاری و رانت قویتر در نزدیک به یک دهه طی کردند که این رکورد نیز در نوع خود بی نظیر است و حتما نیازمند در کتاب رکوردها؟؟!!!!!
آیا وقت تجدید نظر اساسی و قاطع در چگونگی اجرای اصول خصوصی سازی که تابحال موجب غارت منابع بیت المال گردیده است نشده؟
چه فرد یا مقامی پاسخگوست؟ (2366469) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۵:۴۵:۴۳
شما یا مقاله را خوب نخواندی یا خوب نفهمیدی.

مقاله سعی کرده موانع یا چالشهای اجتماعی, فرهنگی, سیاسی و ... برای مبارزه صحیح با فساد را با کنایه لیست کنه.

البته شما میتوانی آن را نقد کنی بشرطی که بجای لغات بکار برده شده در مقاله, روح مقاله را دریافته باشی و زودی حکم زندان برای این بنده خدا نبری.

شما در قوه قضاییه کار نمکنی؟! (2366737) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۵:۵۵:۲۶
هميشه وقتي حرف حساب جواب نداره عنوانش ميشه جعل، تزوير، تشويش اذهان عمومي و.... (2366754) (alef-10)
 
کریم همکار
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۶:۴۱:۰۲
مطلب طنز است و برای برجسته کردن یک امر بد و برای پیدا کردن یک راه حل خوب .در عین حال از نظر فنی هم ایرادی به آن وارد نیست .به طور نمونه و آشکار شما هیچ راه حلی برای هشتاد ودو هزار میلیارد تومان وامی که عده ای گرفته اندوپس نمی دهند ندارید ؟ دارید ؟ .علنا گفته می شود که اراده ای از طرف بانکها برای وصول مطالباتشان به طریق قضایی نیست .خوب چرا نیست ؟ به فرض هم بعد از سالها راه حلی پیش گرفته شد و پول ها به بانک برگشت .آیا این پول همان پول است ؟ یا یک پول از ارزش افتاده ؟وام گیرنده چند برابر وامی که گرفته سود برده است و سرمایه به هم زده است و حالا هم منت سر دولت می گذارد که آمده و وامش را تادیه کرده است . (2367437) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۹:۳۰:۰۷
آیا مصادیق این موضوع را که به قول شما باطل است در جامعه مشاهده نمیکنیم؟ شما که آن را باطل میدانید چرا در مبارزه با این امر باطل کاری نمیکنید؟ یک نفر هم که آن را بیان میکند به او بر چسب جعل و تزویر میزنید. جاعل و مزور کسی است که در جامعه فساد میکند نه کسی که مصادیق فساد را برای مردم روشن میکند بهتر است برای مبارزه با فساد فکری کنید. بعید میدانم توان آن را داشته باشید. پس افاضه فضل نفرمایید. (2367626) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۵۰:۲۹
توصیف جالبی بود ازشرایط مملکت که الحق والانصاف بیراه نبود (2366225) (alef-10)
 
وطن پرست
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۰:۵۷:۳۴
تعبیر عالی و کاملی بود
اما واقعا تلخ... (2366238) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۱:۲۴:۱۶
حال ما ملت ساده چه گناهی کردیم و چه کار کنیم؟به کی پناه ببریم؟همه آنچه را گفتی مسولان اعلا رتبه حتما میدانند و حتما راهکارش را هم می دانند اما چرا کاری نمی کنند را ما ملت نمی دانیم!
راندمان اقتصادی ایران در بین 144 کشور که بررسی شده 142 هست. اما مسولان ما مدام می گویند : ما چنانیم و ما چنینیم!
فساد سیستماتیک! (2366295) (alef-10)
 
زنوزی
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۲:۴۶:۱۴
ای بابا ! ملت ایران ملت با نشاطی است ! (2366431) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۱:۲۶:۱۱
بعضی ها !! خیلی شادند و بعضی ها هم خسر الدنیا و الاخره

کدام بهتر است؟ (2367370) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۱:۳۵:۲۶
باید بوضوح بدانیم که فساد میکنیم و رانتخواریم و گناهکاریم و به نسبت خود توبه کنیم توبه نصوح و با فاسدین و رانتخواران حتی اگر از خانواده خودمان باشد بشدت مبارزه کنیم و افراد سالم را تشویق کنیم. و گرنه سرنوشت محتوم ما این است که بسرعت در باتلاق فساد فرو رفته و خفه شویم. (2367381) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۸:۳۸:۰۳
نوشته ايد كه مسئولان اعلا رتبه حتما راهكارش را ميدانند . هموطن و دوست عزيز همين جمله پاسخ سوال شما هم ست. ماهي از سر گنده گردد ني ز دم. (2367545) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۱:۳۶:۰۱
جالب است نوشتن مقالات درموردفساد وراههاي آن وروشنگري در مورد فساد خودميتواند شروع خوبي باشدوحراقل اينكه دولتها ادعاي پاكي نكنند ميتواند شروع خوبي باشد .اما موضوع مهم ارايه راهكارها جهت جلوگيري ازفساد درگام دوم نيز بسياربااهميت است.
مهمترين راهكارها دردرجه اول شفاف سازي است وهمينطورقوانيني كه صريح باشند وبا اما واگرواستثنا همراه نشوند (كلاه شرعي)
دوم نشريات پرسشگر فراجناحي كه خود در دام گروهي ومنافع آن گرفتار نباشند
سوم برچيدن هرنوع رانت وايجادشهروند درجه يك ودو وغيره در موضوعات اجتماعي واقتصادي و راهكارهاي ديگر كه صاحبان انديشه ميتوانند كمك كنند (2366309) (alef-10)
 
abbas
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۴:۰۴:۱۵
اگر اولی و دومی که گفتید برقرار باشد . سومی موضوعیت نخواهد داشت چون بطور معمول قبل از اجرای رانت ، افشا میشود و جلویش گرفته میشود (2366594) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۱:۳۶:۱۸
بسیار مقاله جالبی بود لذت بردم😊 (2366311) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۱:۵۳:۵۵
جانا سخن از زبان ما میگویی...

دست روی دلم نذارید که خونه....

2 سال هست دوره فوق لیسانسم را در صنعتی شریف تمام کرده ام اما هنوز بیکارم
متاهل هم هستم و خدا می داند با چه مشکلات معیشتی و روانی دست و پنجه نرم می کنم
آن وقت هر روز خبر از یک دزدی یک فساد یک ... به گوش می رسد
کار ما هم شده خون دل خوردن (2366343) (alef-10)
 
احد
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۲:۳۹:۱۳
دست مريزاد به الف و نويسنده عزيزش. (2366409) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۲:۳۹:۲۲
در حکومت اسلامی طبق قوانین اسلامی بر زن و مرد واجب است قوانین را رعایت کنند مانند حجاب و ... این ها قوانین اجتماعی و ظاهری است ولی یک سری قوانین دست مسؤلین نظام است که به عنوان امانت دار مردم باید به آن عمل نمایند مانند حفظ بیت المال، حفظ امنیت مرز ها و... تا اهداف حکومت اسلامی که همانا تأمین کرامت انسان است محقق شود . مردم کما بیش به وظایف خود عمل می کنند مسؤلین چطور؟ (2366410) (alef-10)
 
الف ر
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۲:۵۹:۴۷
مبارزه با فساد بايستي از انجايي شروع بشه كه الان دايه مبارزه با فساد رادارن يا تكليفشو ن قانونا جلوگيري از فساد است (2366465) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۳:۱۷:۵۲
مبارزه با فساد و رانت ديگر ممكن نيست...ما به متاستاز فساد گرفتار شده ايم...سرطان فساد! (2366499) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۱:۴۲:۵۱
فساد در جامعه ما مثل سرطان بدخیمی است که متاسفانه بشدت مسری هم هست و اپیدمی شده فقط باید کاری کرد که به نسلهای بعدی انتقال نیابد. (2367384) (alef-10)
 
سيروس جواهري
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۳:۲۸:۱۴
اولا كه فساد در كشور هاي استعماري خيلي بيشتر است. دوم اينكه عوامل استكباري با استفاده از نقاط ضعف عده اي معدود زمينه فساد را در كشور هاي استقلال طلب فراهم ميكنند. سوم اينكه طبقه بندي هاي كي بهترين كشور است و كجا بد ترين كشور است از ترفند هاي نخ نما شده استعمار گران است كه نبايد مورد توجه باشد. بعكس نظر نويسنده مقاله كشور ما از پاكترين و موجه ترين مديران برخوردار است كه اميواريم در ادامه راه موفق و سر مشق جهان تشنه حق و حقيقت باشند. (2366516) (alef-10)
 
حسینی
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۹:۳۹:۰۰
کاش این طور بود که گفتید، ولی متاسفانه چنین نیست. شما یا از دنیا خبرندارید، یا از ایران. (2367022) (alef-13)
 
صادق
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۲۰:۵۷:۰۲
ببخشیدشما کانادا زندگی می کنید (2367104) (alef-10)
 
حق گو
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۱:۴۶:۰۳
جناب جواهری اگر واقعیت را نپذیریم نمیتوانیم برایش راهکار پیدا کنیم. (2367386) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۳:۳۶:۲۶
از رویکرد جناب نویسنده خیلی لذت بردم. طنز تنها پاسخ ما به وضعمان است.
چون عملا بسیاری از کسانی که از فاسد ناله می کنند، خودشان را به اغفال و خواب زده اند که انگار نمی دانند از چه چیزی مینالند.
طرف پله پله ترقی اش از رانت سیستماتیک بوده است، حالا می خواهد دم از عدالت و حق بزند! جک است.
خیلی ها مثل من فکر میکنند که از رانت بهره نگرفته اند و بی حقی نشده است اما فکر کنم معدودیم امثال من که واقعا با خودآگاهی ادعا کنیم که بر شبکه فساد سوار نشده ایم.
دروغ چرا، بگذار اعتراف کنم کنکور با یک نفر که تصادفا پشت سرم نشسته بود و تغلبکی کردیم و خدا جای حق نشسته است و میترسم از عدالت خدا. زبان انگلیسی اش را من رساندم خوشبختانه قبول نشد ولی من قبول شدم و می ترسم که تغلب اثر معنی داری در نتیجه داشت.
خدا به داد ما برسد.
آیا مرد میدان هستم که الان ادامه تحصیل ندهم؟! شما بگو هموطن. (2366530) (alef-10)
 
علی ایوبی نژاد
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۳:۳۹:۵۹
بسیار خوب بود
از خدا می خواهم که بیداری شامل حال مردم شود و در مقابل فساد ایستادگی کند
و دیگر حتی در مسائل کوچک هم این جمله درد آور را نگویند که ((ولش کن کاری از دست ما که بر نمیاد))
امید که هر کس هر جا فساد دید آن را هویدا کند و در مقابل آن بایستد (2366533) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۳:۴۳:۱۵
فساد در جامعه بقول مراکز رسمی سیستماتیک شده و بهتر و ساده تر بگویم نهادینه شده و دیگر قبح ارتکاب فساد در جامعه از بین رفته و هر کس بتواند تاکید میکنم هر کس بتواند و امکان آن را داشته باشد از حسن استفاده از اموال عمومی و حتی اموال خصوصی افراد به نفع خود روی گردان نیست و این از لحاظ اخلاقی یک فاجعه است . علت آن هم شکل گیری انواع فساد از بالا به پایین است و از طرف دیگر عدم برخورد و مبارزه جدی از سوی نهاد های مبارزه کننده که خود اغلب آلوده به این معضل هستند می باشد .
وقتی خبرهای دست و پا شکسته از دزدی و اختلاس در سازمانها و نهادهی دولتی به بیرون درز پیدا میکند و همه در صدد انکار و تکذیب برمی آیند و به بهانه های واهی از برخورد با اینگونه موارد طفره می روند افکار عمومی دچار لطمه و صدمات جبران ناپذیری می گردد و این باور شکل می گیرد که در شرایطی که افراد مورد وثوق جامعه این چنین از کار در می آیند پس ما هم اگر بتوانیم نباید از این قافله عقب بمانیم و... (2366539) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۳:۴۳:۴۰
یک وزیر با فساد علمی مقابله می کند و سعی می کند امتیازات غیرقانونی را خذف کند، اما کلا بلافاصله با او برخورد و او را عزل می کنند.

چگونه انتظار داشته باشیم که برخورد با فساد مالی ممکن باشد وقتی مجازات برخورد با فساد علمی اینقدر سنگین است؟ (2366540) (alef-13)
 
یک کارمند
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۳:۴۶:۵۵
درد آور است برایم که بگویم : امروز پستم را که سال هاذبرایش زحمت کشیده بودم بدون اعلام قبلی از من گرفتند و به بکی از دختر آقازادگان تازه استخدام دادند.
وحالا من باید بروم تا سالها این قدر کار کنم تا بفهمند که من چون پارتی نداشتم پستم را از دست دادم . ونه به خاطر این که خوب کار نکردم.....
ای داد از این بیداد.... (2366546) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۳:۵۳:۱۷
با سپاس از فرمایشات آقای دکتر یادآوری چند نکته را خالی از لطف نمی بینم:
1-این مساله برای اولین بار در تاریخ بشر در این جغرافیا رخ نداده که هیچ تجربه بشری برای آن وجودنداشته باشد. پس سهیم شدن در تجربه دیگران و البته قهر نبودن با همه دنیا یکی از راه های چاره است.
2-شهر لندن در 100 سال گذشته به شدت از معضل فاضلاب رنج می برده(شدید تر ازرودخانه های متعفن زرجوب و گوهررود رشت). اما آیا حل نشد؟پس راه حل وجود دارد.
3-معضلات مسکن،بیکاری،امنیت،تامین اجتماعی،ابتلا به مصرف مواد مخدر و ده ها درد رایج جوامع بشری در بسیاری از جوامع به شیوه های بسیار خوبی رفع شده یا بسیار کم رنگ شده است.پس باز هم تجربه بشری وجود دارد.
4-آگاهی به یک معضل حتما به کنشی در خور نسبت به آن می انجامد.پس باید آگاهی داد و موضوع رابه یک مساله جدی جامعه تبدیل کرد.
5-فساد اداری نیز مانند سایر منکرات و نباید ها، در هرسیستم اجتماعی و اخلاقی و دینی راه های پیشگیری و مبارزه و ریشه کنی خود را دارد. پس مسئولیت خود را بشناسیم و سهم خود را در ریشه کنی آن ادا کنیم.
6-بسیار شنیدیم و دیدیم که شهروندی (هر جند بسیار نیازمند) مقدار قابل توجهی پول یا طلا پیدا کرده و آنرا به صاحبش برگردانده است.چرا؟ اشتباه کرده؟ هرگز! او کاری را کرده منطبق بر وجدان پاک و بی آلایش هر انسانی است.پس اشکال کار در جای دیگر است. شاید آموزش کافی برای رد یا قبول بعضی مسایل ندیده ایم.
7-"در بدایت امر ظلم اندک بود هر کسی قدری به آن بیافزود" را شنیده ایم. آیا ما هم باید به این روند بیمار کمک کنیم؟
8-آیا از یاد برده ایم که در گذشته بسیار تزدیک(دوره قاجار) با دادن پول القاب خرید و فروش می شده است. مثل شغال الدوله و غیره. در همان دوره تفکری از جنس اندیشه های امیرکبیر و امثال او تا حد بسیار زیادی این روند ناسالم را کاهش داد.پس باز هم می شود اما مشارکت همگانی را می طلبد.
9-به عقیده بنده جایگاه ومنزلت انسان ها را احساس مسئولیت آنها تعیین می کند.آیا هیچ پیامبر،اندیشمند یا مصلح اجتماعی را سراغ داریم که به فکر انباشتن جیب خود بوده و تایید روند ناسالم و معیوب رایج را تبلیغ و تشویق کرده باشد؟بسیاری از جنبش های فکری در تاریخ بشر هدف و رسالت خویش را اصلاح امور می دانستند و دارند. جمله معرف امام حسین (ع) در نامه معروفش به محمد حنفیه را به یاد بیاوریم.
10-می شود و می شود و 100 درصد می شود اما چند پیش شرط دارد که برخی آنها را بیان می دارم:
1-نظام اموزشی رسمی و غیر رسمی(همه تریبون ها و شبکه ها و ...) باید سهم و وظیفه خویش را درتربیت انسان های سالم و شهروندهای شایسته به درستی ادا نماید.هیچ توجیهی پذیرفته نیست.
2-رسانه های آزاد و مستقل باید باشند و با تیزبینی همه وقایع را رصد نمایند و واکنش درخور نشان دهند.
3-قوانین موجود باید درصورت وجود نواقص احتمالی حتما اصلاح شوند.
4-ارتباط بین همه اجزای نظام اداری کشور بازبینی شده و نواقص احتمالی رفع گردد.
5-از عنصر پالایش و پیرایش غفلت نورزیم (2366560) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۹:۲۱:۵۰
ممنون که این همه زحمت کشیدی (2367002) (alef-13)
 
شهروند درجه ي 2
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۳:۵۹:۲۷
متاسفانه درست گفته ايد .حتي خيلي از كساني كه برخلاف فساد حرف ميزنند اگر در نزديكانشان ادم پاكي ببينند به او لقب ترسو يا بي عرضه ميدهند (2366580) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۴:۰۳:۲۰
واقعاً مصداق کشور ماست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! عالی بود (2366591) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۴:۰۶:۰۳
اگه واقعاً مبارزه به مفاسد اقتصادی وجود دارد چرا مدیران فاسد ستاد سوخت در حال حاضر هنوز محاکمه نشده اند!!!!!!!!!!چ
کسانی که پول بیت المال را به تاراج بردند!!!!!!!!!!!!!!!! (2366598) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۵:۱۹:۴۳
آقا رضا: متاسفانه بیشتر کسانیکه (شاید در نظام ما به تعداد انگشتان دست نرسند) واقعا میخواهند با فساد مبارزه کنند مثل شما بیشتر بر قضیه مجازات پا فشاری میکنند تا پیشگیری (البته مجازات باید باشه).
غافل از اینکه وقتی آب از سر گذشت و موضوع سیستماتیک شد, دیگه یا مجازاتی در کار نیست یا خود مجازات کردن هم رانتی میشه.
فکر استفاده از رانت همه جا وجود داره و از بین رفتنی نیست. موضوع سر چگونگی در به حداقل رساندن آن هست که راهش مشخصه و خیلیها توانستند این موضوع را به حداقل برسونند.
برای پیشگیری کردن هم ابزاری احتیاج هست که همان رانتخواران استفاده از آن ابزار را مدام و به بهانه های مختلف محدود میکنند.
مثال کوچک همین کامنت; اینقدر باید خودسانسوری کنی و در لفافه بنویسی که شاید چاپ بشه. (2366709) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۴:۱۱:۴۸
الناس علی دین ملوکهم.
اگر معنی این جمله را خوب درک کنیم, معلوم میشود که باید از کجا شروع کرد. (2366608) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۸:۴۵:۳۶
آفرين دوست عزيز. اصل حرف همين است.
ماهي از سر گنده گردد ني ز دم. (2367554) (alef-10)
 
سهند
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۹:۴۸:۰۷
ضمن تشكر از زحمت جناب آقاي دكتر آقاسي زاده. مسايل مطرح شده چندان پنهان و خارج از نظر مردم نيست و كم و بيش از راننده تاكسي و سوپور محل گرفته تا بالاترين مقامات از چند و چون ماجرا آگاهند چراكه همه با آن درگير و در ارتباط هستند.
همانطور كه يكي از نظر دهندگان محترم در كامنت هاي بالا فرموده بودند براي بيشتر مشكلات جوامع بشري راه حل هايي تجربه شده است . در حقيقت اگر ما بخواهيم دنبال راه حل جديد بگرديم ميشود داستان همان اختراع مجدد چرخ و در اين اوضاع آشفته حتي معلوم نيست كه موفق به اختراع چرخ هم بشويم و يك چهار گوشي را به عنوان چرخ استخراج نكنيم.
در جوامع پيچيده و مدرن سيستم آزاد اطلاع رساني ، آزادي نشريات و روزنامه نگاري به معني واقعي (نه تعريفي كه در صاحبان قدرت مي كنند) ، آزادي احزاب و گروه هاي رقيب، سنديكاها، ان جي او ها و نهادهاي مردم محور ، استقلال قوا به معني واقعي و نظاير آن ، اگرچه نه صد در صد ولي تا حد بسيار زيادي عرصه را بر فساد تنگ مي‌كند.
نهادهاي مدني شكل گرفته در تمدنهاي پيشرفته نتيجه خرد جمعي در طول تاريخ بشريت است كه همه حتي ايرانيان و اديان مختلف، فرهنگها و تمدنهاي مختلف در طول تاريخ در شكل گيري آن نقش داشته اند در نتيجه ماحصل خرد جمعي بشريت است. و صرفا براي فريب ما ساخته نشده اند بلكه ابزاري هستند براي زندگي بهتر در جهان.
همانگونه كه اقتصاد علمي است براي مديريت منابع محدود و سيستم اقتصادي، جامعه شناسي و تاريخ ، علوم اجتماعي نيز علومي هستند براي مديريت بهتر اين جهان، و صرفا مخالفت ما با خرد جمعي كارساز نبوده و تنها محروم ساختن مردم و كشور از اين ابزار خواهد بود و به ضرر ما تمام خواهد شد.
براي مثال: اقتصاد را مال گاو دانستن و علوم اقتصادي را تحريف كردن نتيجه اش همين اوضاع آشفته اقتصادي فعلي خواهد شد و نظاير آن در مورد ساير علوم.
بايد اعتراف كرد فساد ساختاري و سيستماتيك كه كشور مبتلابه است نتيجه عملكرد خودمان است از بالاترين سطوح تا پايين ترين سطوح در شكل گيري آن نقش داشته ايم و نبايد تقصير را به گردن ديگران انداخت . البته كلي گويي و ابهام افزايي هم درست نيست زيرا حداقل در چهارچوب قوانين اساسي كشور تا حدودي مسئوليت ها و وظايف مشخص است و عمل نكردن به مسئوليت در حالي كه آن را پذيرفته ايم و از مزاياي ان هم استفاده ميكنيم خيانت به مردم و كشور ، دين ، اخلاق، انسانيت و بشريت و هرچه كه فكر بكنيم هست.
اگرچه نويسنده محترم گام مثبتي در اين راه برداشته اند ولي اين مطلب را مي توان بيشتر به منزله روايتي ديگر از ماجرا و البته با بيان و لحن متفاوت قبول كرد چرا كه مسئله عيان و آشكار است. آنچه به نظر مهم مي آيد ارائه راهكار هاي علمي و عاقلانه با درنظر گرفتن همه جوانب براي نجات از اين گرداب است كه مهمتر است. آن هم مرد كهن ميخواهد و اليته كمي هم ... . (2367660) (alef-10)
 
م ح
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۴:۱۶:۳۱
مقاله جالبی بود .این فساد سیتماتیک همه اعضای بدن را گرفته که نجاتش سخت است (2366617) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۴:۱۶:۴۷
مسئولين شير اب را باز گذاشته اند و چند نفر گذاشته اند با قاشق چاي خوري آب جمع مي كنند ومرتب پز اين هارا ميدهند كه به به ببينيد چه خوب آب جمع مي كنند. در حاليكه بايد شير اب را ببندند. شايد هم عمدا اين كار را مي كنند. (2366618) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۴:۵۲:۵۰
خاندان هزار فامیل! (2366667) (alef-10)
 
نجاري
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۴:۵۷:۰۸
باتوجه به نوشته شما دوست گرامي، متاسفانه وارد يك لوپي شديم كه هر طرفش پرتگاهي است!! در وضعيتي كه امروز دچارش هستيم به نظرم در هيچ كجا و زمان شايد نظير ندارد! آمارها وگزارشات جهاني نيز كشورمان را از اين حيث در مقام بسيار جالب توجهي قرار مي دهند!! در هرچه خوبي و ستودني عقب هستيم برعكس در همه ناستودني‌ها در صدر جدول و ازبقيه جلوتريم!!
البته منشا بسياري از اينها واساسا همه زشتي‌ها وپلشتي‌ها در هر جامعه اي، ناراستي وعدم صداقت است و جامعه امروز ما از آنجا دچار بسيار از اين رذايل شده است كه دروغ، ريا و امثالهم مطرود يا به چالش گرفته نشدند بعضا دروغگويان در صدر نشستند، رذايلي كه بزرگترين گناه در مكتب ما شناخته مي‌شوند ولي دريغ از نكوهش آن، اگر هم باشد بسيار صوري و صرفا در حد حرف!
وقتي اختلاسي مي شود دودش به چشم فردي مي‌رود كه بيشترين فاصله را با سيستم حاكمه دارد!! در همين قضيه 3000 ميليارد تومان و يا پيش‌تر 123 ميليارد تومان سالهاي نه چندان دور، از اين همه مقام ونماينده كه البته فقط با حروف الفبا نامبرده شد اما نهايتا چه كسي مجازات شد،‌صرفا يك نفر آنهم خارج از مقامات!! در سالهاي اخير هرگاه سواستفاده‌اي بوده و مقامي درگير آن، بري اينكه همه را بپيچانند، سريعا آنرا با امنيت ملي و نظام گره زدند كه آبروي نظام مي رود امنيت ملي به خطر مي افتد و قس عليهذا و از اين وادي،‌ فاسدين، فاسدتر شدند وحصار امني براي خود واطرافيان درست كردند!!
آقايي كه جعل مدرك مي كند اما وزير مي شود ويا اختلاس كننده‌اي ... مي شود جالب آنكه نه محاكمه اي نه محكمه‌اي! و تازه از خدا و پيغمبر هم مايه مي گذارد آيه‌اي از كلام الله مي خواندكه چقدر مومن و پاكدست بوده و همه مستندات ومدارك را دروغ به هيچ مي انگارد و خدماتي را كه براي كشور وبراي مقامات بجا آورده را به رخ مي كشاند. تازه با بنرهايي تبليغاتي هم چهره ‌ايشان بعنوان الگوهاي جامعه معرفي مي شوند و... درد زياد است داستان زياد است و تا دلتان بخواهد نمونه براي گفتن!
اما راه چيست؟ چاره چيست؟ بشر چگونه به عدالت نزديكتر مي شود؟ آيا همه جوامع امروزي دچار اين خبط‌ها و ناراستي هستند؟ چرا در برخي كشورها قوانين ارزشمندتر و عدالت جاري تر، ولي در بعضي ملعبه دست مي شود؟
بالاخره ماهي را هروقت از آب بگيريم تازه است و مبارزه با فساد هميشه شيرين و طالبان بسيار دارد اما متاسفانه زماني كه خود ذي‌نفع مي شويم چشم‌مانرا در مقابل همه ظلم‌ها و بي عدالتي ها بسته مي شود، مصداقش مانند كسي است در ازدحام جمعيت مي خواهد سوار اتوبوسي يا قطار پر از مسافر شود همه را ترغيب به جا باز كردن براي خودش مي‌كند اما همين كه سوار شد در ايستگاه بعد اعتزاض كه جا نيست چه خبره مگر ....؟ اين موضوع را من به وجدان نسبت مي دهم وضعين امروز و اين نوشته شما را اينگونه جمع مي كنم كه وجدان بيدار و اساسا" وجدان كم و ناياب شده است و مي گويم خدا كند چنانچه كسي دين وايمانش را از دست داد، بي وجدان نشود!! مصداق جمله معروف امام حسين (ع): اگر دين نداريد لااقل آزاده باشيد. (2366672) (alef-10)
 
امیر110
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۵:۲۰:۲۵
اقای دکتر. فساد در بهترین جوامع هم وجود دارد. اما فساد نهادینه نشده و راه حل دارد. در کشور ما فساد نهادینه شده چون اکثر افراد در جایگاه اصلی خویش قرار نگرفته اند. پس مبارزه با فساد هم "ثمری" ندارد. فساد در بین تمام افراد جامعه وجود دارد . اما میزان و درجه اهمیت آن "کوچک" و "بزرگ" می شود. حتی در میان بسیاری از مدعیان دینداری . مبارزه با فساد. برای مثال آقای "ت" مبارزه با رانت 650 میلیون یورویی را بیان می کند اما خودش در بورسیه گرفتن دچار فساد شده است. (2366711) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۶:۰۵:۵۹
وقتی دولت بزرگ هست و استخدام های بی رویه و بیجا صورت میگیره و اداره های مختلف ایجاد میشه امکان اینکه در دستگاه های دولتی و ادارات دولتی و غیره فساد بوجود بیاد زیاد هست پس کی قراره دولت کوچک بشه ؟ (2366764) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۶:۱۲:۳۵
مقاله جالبی بود (2366770) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۷:۵۱:۱۳
بیار باده که یک حکایت فاش
بگویم و بکنم رخنه در مسلمانی
به هیچ زاهد ظاهر پرست نگذشتم
که زیر خرقه نه زنار داشت پنهانی (2366905) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۷:۵۱:۲۴
اگر فرد سالمی بر سر کار باشد و راه مبارزه با فساد را خودش خوب بلد باشد (شفاف سازی و اصلاح ساختارها و ...) آنوقت خواهید دید که به سرعت به نتیجه خواهد رسید. باور ندارید بروید تاریخ را بخوانید و ببینید تاثیر رفتار امیر کبیر در کمتر از یکسال کاملا نمایان شد. (2366907) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۷:۵۲:۱۳
جناب آقای دکتر
با تایید مطالب گفته شده در سیاه مشق شما دوست داشتم هم شما و هم الف حوصله به خرج داده و نقد تند ولی مشفقانه اینجانب را هم بخوانید.
من نیز همانند کسانی دیگر خود را در جای جای ستون بالا دیدم و آیینه ای را که در این چند دهه هر چند وقت یکبار جلویمان گرفتید و گرفتند شناختم.

تواقع داشتم کمی انصاف داشتید و در کنار نقشی که در این سناریو بر من و هموطنانم تحمیل شده, گوشه چشم نقد خود را به طرف داستان رمان و سناریونویس و کارگردان و تهیه کننده هم برمیگرداندید.
متاسفانه بعد از رسیدن به انتهای مقاله متوجه شدم نه تنها جناب عالی نیز تکرار مکررات کرده و از بیان عامل واقعی وضع موجود خودداری (شاید هم خود سانسوری) کردید بلکه باری دیگر تمام نقد (کنایه امیز, تلخ, ولی واقعی) را به تنهایی برای من و هموطنانم نوشتید و نگفتید چرا ما اینچنیم و چه شد که پا به وراطه سقوطی اینچنینی گذاشتیم.

دیگر آنکه تصور بر این بود که شما در کنار تکرار مکررات اشاره ای هم به راهکارها, ابزار موردنیاز و روشهای صحیح در کاربرد این ابزار برای پیاده سازی این راهکار ها, حتی بطوره خلاصه, میکردید تا خوانندگان بهتر در این مورد قضاوت میکردند آیا شما عمق فاجعه بوجود آمده را درک کرده اید یا این نیز همانند دیگر موارد عنوان شده در مملکت سرکوفتیست بر سر من و هموطنانم بدون فهم از مشکل (مانند پزشکی که اسپرین برای مریض سرطانی تجویز می کند).

متاسفانه الف اجازه یک بحث حقیقی در این سایت را نخواهد داد. (2366909) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۱۹:۱۵:۵۹
در پس رفتار ما انسانها نزاعی بی پایان برای بقا در جریان است.
متاسفانه در جامعه ما برای ادامه بقا چاره ای جز آلوده شدن نیست. البته میتوانی آلوده نشوی اما فنا می شوی. (2366998) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۲۰:۱۳:۵۰
زندگی یک روزه روحانی بصورت زنده ازسیما پخش بشود تاثیرش خیلی بیشتر از عملکرد دولت خواهدبود
مردم عادی آگاه خواهند شد که زندگی وساده زیستی یعنی چه (2367057) (alef-10)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۲۱:۱۴:۲۷
متاسفانه درمملکت ما بعد از جنگ دولت سازندگی به نام بازسازی وسازندگی با اعمال سیاستهای لیبرال سرمایه داری باعث شکل گیری فساد در جامعه گردید!ود ر دولتهای بعد هم با سیاستهای لیبرال دموکراسی این راه ادامه یافت سیاست توسعه فرهنگی جای خود را به سیاست فرهنگ توسعه داد!!! (2367115) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۲۱:۳۸:۰۰
مشخص است كه اقاى دكتر بزبان نميشود و نكوهش مبارزه با رانت دارد عمق فاجعه را در كشور را با زبانى ظريف ميگويد تا مسئولان و مديران و روساى قوا بفكر باشند البته همه بايد بفكر باشند و از خواب غفلت بيدار شوند ، فساد ريشه و پود كشور را فرا گرفته و همه مانند كبكان خرامان سر در برفها كرطه و ميگوييم كشورمان اسلامى و گل و بلبل است .. مسئولان و مديران كشور هر آنچه كه اقاى دكتر گفته اند كاملا درست و صحيح است و حتى بيشتر از آنچه كه فرموده انط غرق در فساد هستيم. ايشان راجه به قرارطاد ها و پينانكاريها و فساد هاى ان صحبت نكرده است ايشان راجع به فساد قاچاق و حمل و نقل اين كالاهاى قاچاق توسط چه كسانى صحبت نكرده است ايشان راجع به چگونگى بوجود امدن اين سوپر مولتى ميلياردر ها صحبت نكرده اند ، ايشان راجع به شوراهاى شهرهاى بزرگ و بوجود امدن اينهمه مجتمع هاى تجارى و برجها صحبت نكرده اند ايشان راجع به فساد نلشى از تورم و منافع حاصل از تورم توسط درصدى معدود حرفى نزده اند ايشان از فساد ناشى از شكاف طبقاتى هولناك در كشور حرفى نزدند . بهرحال به همان اندازه كه گفتند اميد ميرود انها كه خواب هستند بيدار شوند و البته همه ميدانند انها كه خودشان را بخواب زده اند هرگز بيطار نخواهندشد . (2367137) (alef-10)
 
سامان
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۲۲:۱۹:۱۴
يادداشتهاي پر از پيام دكتر آقاسي زاده در الف، بي نظير است.از دكتر توكلي سپاسگزارم. (2367183) (alef-3)
 
شهروند جمهوری اسلامی
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۲۳:۱۲:۳۱
این واقعی ترین متنی بود که تا به حال خوانده ام... و به دور از خوذسانسوری...
تبریک میگم... (2367258) (alef-13)
 
علی پورغلام
۱۳۹۳-۰۶-۱۸ ۲۳:۲۳:۲۰
با سلام
انسان مخلوقی قابل ستایش بوده و هست که صندوقچه اسرار و نوآوریها و خلاقیت است .تنها کافیست اراده الهی و بکر انسانی را به جریان بیاندازد .که ما شاهد این
انسانها در طول زمان بوده و هستیم با مثبت گرایی و مثبت اندیشی شروع مثبتی خواهیم داشت . (2367266) (alef-13)
 
سیدمصطفی
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۸:۰۳:۴۹
محاسبه قیمت واقعی خودرو براساس فاکتورخودرو
هموطنان عزیزسلام
آیاازاجحاف فجیع خودروسازان به این ملت مظلوم(خودمان) آگاهی دارید؟
لطفابرگه ای که خودروساز باعنوان:
"سندوفاکتورفروش خودرو"
به شماداده است راببینید!!!
به عنوان مثال در ذیل سند و فاکتور فروش پژو 405 که در تاریخ 14 تیر 93 توسط ایران خودرو به مشتری فروخته شده نوشته اند:
خالص بهای کارخانه: 223372297 ریال
عوارض شهرداری: 6031052 ریال
مالیات برارزش افزوده: 11838732 ریال
بیمه شخص ثالث: 9567675 ریال
مبلغ ثابت شماره گذاری: 400000 ریال
مالیات شماره گذاری: 6701169 ریال
هزینه پست: 89176 ریال
تخفیف برای رندکردن: 101 ریال
جمع کل خالص پرداختی: 258000000 ریال
هموطن عزیز و فهیم
لطفا به مبلغ مالیات برارزش افزوده توجه کنید:
{{{{ 11838732 ریال }}}}}
طبق تعریف وزارت اموراقتصادی ودارایی:
"مالیات برارزش افزوده مالیاتی است که با نرخ قانونی به آن بخش ازقیمت کالاو خدمات که تفاضل قیمت فروش وقیمت تمام شده است یعنی "سود" است تعلق میگیرد"
طبق اصول حسابداری:
"ارزش افزوده = سود"
وطبق مصوبه مجلس محترم نرخ مالیات برارزش افزوده درسال 93 برابر با 8 درصد است.
لطفا محاسبه کنید:
8 درصد چه عددی میشود 11838732 ریال؟(یعنی ارزش افزودۀ تولید یکدستگاه خودروی پژو 405 چقدر است)
بایک تناسب ساده که محاسبه کنیم آن عدد 147984150 ریال میشود.(یعنی سود تولید یکدستگاه خودرو)
و مبلغ 147984150 ریال همان ارزش افزوده یا سود یکدستگاه پزو405 است که در فاکتور، مالیات برارزش افزوده آن را 11838732 ریال درج کرده اند.
و اگر مبلغ ارزش افزوده یعنی 147984150 ریال را از خالص بهای کارخانه مندرج در فاکتور یعنی223372297 ریال
کسر کنیم قیمت تمام شده یکدستگاه پژو 405 فروخته شده از تفاضل خالص بهای کارخانه مندرج درفاکتور و ارزش افزوده محاسبه شده به مبلغ 75388147 ریال بدست می آید.
دقت کنید قیمت تمام شده یکدستگاه پژو 405 برای خودروساز، براساس اطلاعاتی که خودشان در فاکتور فروش درج کرده اند 75388147 ریال است که آنها آن را 258000000 ریال میفروشند!!!
کدام قانون به خودروساز اجازه داده کالایی را که هزینه واقعی تولید آن 75388147 ریال است با سیاه نمایی اقتصادی در کشور به قیمت تمام شده 223372297 ریال یعنی با نرخ سود بیش از 196 درصد یعنی سه برابر قیمت تمام شده به مشتری مظلوم بفروشد؟
آیا مسئولین و کارشناسان خودروساز که این ظلم بزرگ به ملت شهیدپرور را رقم زده اند مستوجب مأخذه و مجازات نیستند؟
آیامسئولین و کارشناسان شورای رقابت که آگاهانه این ظلم به ملت را تأیید کرده اند نباید مأخذه و مجازات شوند؟
آیا وقت آن نرسیده که کانونهای رانتخواری قاطعانه و با اقتدار و دلگرم از پشتیبانی این ملت شریف تعطیل و منقرض گردند؟
آیا این همه آدم تحصیلکرده دانشگاهی دکتر و مهندس در دستگاههای دولتی و نظارتی که مدارک خود را دائم به رخ این ملت مظلوم میکشند سواد این محاسبات ساده را برای تشخیص این ظلم آشکار نداشته اند؟!!!
جایگاه نظارتی وزارت صنعت و معدن کجاست؟ و آیا در تشخیص این ظلم آشکار ایشان عاجز است یا غافل یا خدای ناکرده شریک ظالمین به مردم هستند؟
احتمالا وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز چون از این رهگذر درآمد مالیاتی به اصطلاح قانونی کسب میکند ساکت هستند و این سکوت ظلمی دیگر به مردم است و جای تأسف دارد؟؟؟
سازمان بازرسی کل کشور هم که احتمالا بی اطلاع است!!! چون این سازمان ظاهرا فاقد توان کارشناسی در تشخیص این قبیل مظالم به مردم است!!! و حتما باید گزارش مردمی وقوع تخلف وجود داشته باشد که خوشبختانه با این گزارش حجت برایشان نیز تمام است!!!
نماینده محترم مجلس جناب آقای قاضی پور که بخوبی وارد موضوع شده و انشااله این استناد برای پیگیری موضوع به کار ایشان کمک کند و بتواند به نتیجه قابل قبولی به نفع مردم برسد.
امیدوارم رئیس جمهور محترم این سنت خائنانه ظلم دسته جمعی به مردم را با یک اقدام خداپسندانه سریع، قاطع و انقلابی شکسته و دستور پیگرد قانونی کلیه متخلفین از قانون را که بستر این اجحاف بزرگ به مردم را ایجاد کرده اند بزودی صادر و تا محاکمه و مجازات ایشان با جدیت تمام پیگیری نمایند.
اگر انجام شد خداوند توفیقتان دهد و اگر اقدام نکنید یقینا مدیون مردم خواهید ماند و خود حکم حق الناس را خوب میدانید.
البته اگر شما مبلغ ارزش افزوده مندرج در قبوض آب و برق و گاز و تلفن را هم با همان فرمول که برای خودرو عرض کردم محاسبه کنید خواهید دید که بیش از 400 درصد از جیب این ملت مظلوم سود میگیرن که به نظر این حقیر این اتفاقی نیست و این یک جبهه جدید جنگ با انقلاب و نظام اسلامی است منتها هزینه این جنگ را از درون کشور خودمان تأمین و پرداخت میکنند و این روش فقط از استعمارگر پیر برمیآد که با عناصر تربیت یافته نفوذی خون مردم را در شیشه کرده اند تا به خیال باطل خود مردم را از نظام اسلامی دور کنند و این همان زمینه سازی برای انقلابات نرم است لذا هشیاری بسیاری میخواهد که طرحهای به زیان مردم را از برنامه های اجرایی حذف کنند
خداوند همه خائنین و ظالمین به این ملت مظلوم را در دم رسوا و نابود کند
آمین یا رب العالمین
لطفا اطلاع رسانی کنید

جناب آقای توکلی با سلام و عرض ادب
تاکنون چند مورد دل نوشته های که بیانگر مشکلات اجتماعی است برای شما منعکیس کرده ام که متأسفانه در سیستم ممیزی شما حذف شده اند
شما را به خدا قسم میدهم نگذارید مردم ناامید شوند
خطر بزرگ نومیدی مردم از کارآمدی نظام است شما که دلسوخته این نظام مقدس هستید مصالحه و چشم پوشی حداقل از مظالم اقتصادی آشکار به این ملت شریف یقینا زیبنده سابقه مبارزاتی حضرتعالی نیست
با تشکر (2367494) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۱۳:۱۵:۴۲
فرموده اید:

خالص بهای کارخانه: 223372297 ریال
عوارض شهرداری: 6031052 ریال
مالیات برارزش افزوده: 11838732 ریال

حمع دو رقم آخر می شود : 17869784 ریال
که اگر بر قیمت کارخانه تقسیم کنید به عدد 0.08 می رسید که همان 8 درصدی است که مجموع مالیات ارزش افزوده و عوارض شهرداری است که معمولا به اختصار به آن 8 درصد مالیان ارزش افزوده می گویند.

ه عبارت دیگر 8 درصد کسوراتی که به نام ارزش افزوده شناخته می شود، 5.3 درصد سهم دولت است که در فاکتور کارخانه با عنوان مالیات ارزش افزوده مشخص شده و 2.7 درصد سهم شهرداریهاست که در فاکتور با عنوان عوارض شهرداری مشخص شده است و بحث شما در مورد ارتباط این اعداد با سود کارخانه کاملا نادرست است. (2368150) (alef-10)
 
سیدمصطفی
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۰۸:۳۵:۰۲
بسیار متأسفم که هنوز مفهوم ارزش افزوده درک نشده است حتی نزد تحصیلکردگان کشور
عوارض شهرداری قبل از تصویب قانون مالیات ارزش افزوده هم وجود داشته و همه این را میدانند
لذا این فرا فکنی ها فقط از عوامل خودروسازان بر می آید
وو وای به حال ملت مظلوم (2371683) (alef-10)
 
سیدمصطفی
۱۳۹۳-۰۶-۲۳ ۱۱:۲۵:۱۵
شما مفهوم ارزش افزوده که به معنی سود است را هنوز متوجه نشدی قربان
اگر اینطور بود میگفتن مالیات بر قیمت تمام شده!!
پس یا نمیدانید یا مغلطه میکنید (2373408) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۸:۱۴:۰۱
دانشجوی اتریشی:استاد جهان سوم کجاست؟
دکتر حسابی:جایی است که اگر بخواهی کشورت را آباد کنی خانه ات خراب می شود واگربخواهی خانه ات را آباد کنی باید در خراب کردن کشورت سهیم باشی. (2367508) (alef-10)
 
معلم
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۸:۴۶:۳۰
سلام
راه مبارزه با فساد یک کلمه بیشتر نیست:آزادی.
آزادی بیان و اندیشه و مکانیسم بازار آزاد در اقتصاد. (2367556) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۹:۰۸:۲۲
دکتر عزیز
نوشته شما با هر قصدی که نوشته شده باشد کارکردش همان کارکرد سریالهای طنز مهران مدیری است که صرفاً باعث می شوند که زشتی فساد با مسخرگی از میان برود و جامعه نسبت به آن بی تفاوت باشد. شما اگر اهل مبارزه با فساد هستید؟؟ باید نه توجیه که در مضمت فساد و رانت سخن برانید. (2367585) (alef-10)
 
کریم همکار
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۱۳:۴۲:۳۱
نوشته دکتر آقاسی طنز است نه مسخرگی .دکتر آقاسی با طنز به درجه سیستماتیک فساد و رانت اشاره می کند .همان اشاره ای که دکتر توکلی چند ماه پیش در نامه 12 نفر به مقامات مملکتی به آن اشاره کرده بودند .طنز این نوشته نه فقط جامعه را نسبت به زشتی فساد بی تفاوت نمی کند ، بلکه من وتورا در مقابل این سئوال قرار می دهد که با کدام ابزار می خواهیم با فساد مبارزه کنیم .مردم عادت کرده اند به مطالب سهل وصول و سهل الهضم .اثر طنز بر ذهن مردم از ابراز آشکار نفرت به رانت و فساد گاها بیشتر است.کارکرد طنز مثل کارکرد شعر حافظ است که مطلبی ساده را در قالبی بیان می کند که من وتو بعد از سالها هنوز اثرات آن را حس می کنیم .حافظ زمانی که می خواهد از بی قدر شدن لعل حرف بزند می گوید : " جای آن است که خون موج زند در دل لعل ----زین تغابن که خزف می شکند مقدارش " . (2368209) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۰۹:۵۱:۲۴
با تشکر از جناب دکتر آغاسی زاده عزیز و درود بر دکتر احمدی نژاد (2367670) (alef-10)
 
احمد خاشعی
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۱۰:۱۸:۵۱
در قران کریم همه اقوامی که مورد عذاب الهی قرار گرفته اند دارای مشخصه هایی از فساد بودند اکنون اگر با دقت به جامعه نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که همه آن مشخصات در جامعه کنونی ما بارز است و به خدا پناه می بریم ار عذاب الهی . (2367724) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۱۲:۵۳:۱۷
بسیار جالب و موشکافانه بود. چه باید کرد؟ معلوم است. باید از سرچشمه از آلوده شدن آب جلوگیری کنیم که اگر از آنجا الودگی به آب وارد شود تا انتهای رود آب آلوده خواهد ماند.
انسان موجودی است هوشمند ، حسابگر ، منفعت طلب ، خودخواه و توجیه کننده اعمال و رفتار خودکه پیچیده عمل می کند . مگر اینکه عاشق یا دیوانه باشد. این انسان وقتی می بیند منفعت طلبی ها و خودخواهی هایش با فساد تأمین می شود ، به دنبال آن می رود. پس برای مبارزه با فساد، هزینه فساد آنقدر باید بالا باشد که در محاسبات خود به این نتیجه برسد که رعایت قانون و عدم فساد سود بیشری برایش دارد.
این وقتی تأمین می شود که افراد جامعه واقعاً بتوانند بر قانونگزاران و مسئولین مملکت خود نظارت و در صورت فساد، بلافاصله انان را از اریکه قدرت پایین و فرد شایسته ای به جای وی بگمارند. نه اینکه وقتی اتفاقاً فساد مسئولی برملا شد، آبرومندانه استعفا دهد و بعد از آن در پست بالاتر در شبکه عنکبوتی قدرت به فساد خود ادامه دهد. (2368098) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۱۹ ۱۳:۳۷:۴۴
مصلحت را فراموش کردید
وقتی فساد کشف میشود مصلحت نمیگذارد تا درس عبرتی پیش بیاید و روند اجرای عدالت کند میشود
گاهی مصلحت به گروکشی میرسد یا به ابزاری برای کنترل یا حتی معامله (2368195) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۰۱:۰۸:۳۴
جناب اقاسی توصیف یک واقعیت -اگر خدشه ای هم بر هیچ مورد آن وارد نباشد که هست و برخی دوستان در کامنتهایشان بدان اشاره کردند با اشاره به مصادیق درستیها و پاکیها-حداکثر بودن امری را نشان میدهد اما توصیه به مردم که پس شما هم چنین باشید با کدام منطق سازگار است.آگاهید که از هست باید بر نمیخیزد.اگر چنین بود که مبارزه همه انبیا با مفاسد زمانشان که هرگز کمتر از آنچه درزمانه ما هست در کمیت و کیقیت کمترنبوده بی معنی میشد.به شما جسارت نمیکنم ولی اگر فرد سکولار بی اعتقاد به هیچ اخلاق و دینی میخواست چیزی بگوید تا دینداران ودین باوران را از وجود هرگونه راهکاری برای حل این فساد نا امید سازد جز چیزی میگفت که شما گفته اید؟اگر درد مبارزه با فساد دارید باید بدانید که انچه اوردهاید بزرگنمایی شده واقعیتی است که اصلش درست است ولی مهم تر و اساسی تر تلاش در نشان دادن راه حل رهایی است که کاری پیامبرانه است و حتما پرهیز کردن از نسخه مرگ اور توصیه بدیگران که پس فاسد باشید که این حتما الیای شیطان است و یستن باب هر هدایتی.ت (2369173) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۰۱:۲۳:۱۷
براي تجسم عيني اين مقاله ماجراي فساد عظيم افشا شده توسط عده اي از مديران الومينيوم المهدي را دنبال كنيد مي بينيد با گذشت ١٣ ماه از تاريخ انتشار اولين افشانامه كه تقريبا به همه نهادهاي نظا رتي و وزارتخانه هاي مربوطه ارسال شده و تقريبا تمام انها در موضوع ورود پيدا كرده اند ولي هيچ خروجي در كار نبوده است هنوز هم كه كار به سوال از وزير صنعت و معدن كشيده است موضوع با عنوان ادعاي تخلف ٢٠٠٠ميلياردي در الومينيوم المهدي مطرح ميشود هنوز افكار عمومي به بازي گرفته ميشود و هنوز با كلماتي از جنس ابهام و ترديد و شك در مورد موضوع صحبت ميشود !!!!!مگر نه اينست كه سكوت علامت رضاست ؟ ايا به نظر شما با جو مصلحت انديشي كاذب كه در جامعه ما وجود دارد بعد از رسيدگي سازمان بازرسي و حسابرسي اخير توسط موسسه حسابرسي اعزامي از ايميدرو اقايان اعلام نمي كردند كه نه خير رفتيم و ديديم چيزي نبود ?!! بررسي فرماييد در طول ١٣ ماه گذشته چه بر سر اين افراد اورده اند ؟ چگونه و به چه عنواني اين اقايان را از كوچكترين حقوق اجتماعي محروم كردهاند !! چگونه براشون برونده سازي كرده اند ؟ اونًوقت است كه نمام احزاي اين مقاله طنز الود را با تمام. وجود احساس مي كنيد (2369187) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۰ ۲۳:۰۱:۳۰
جناب اقاي دكتر توكلي باسلام درج اينگونه مقالات براي روشن شدن موتور مبارزه با فساد شرط لازم است ولي كافي نيست سايت وزين الف در اين جهت گامهاي خوبي برداشته است اميدواريم وقتي از مصاديق اين گونه مفاسد مطلبي نوشته ميشود ملاحظه كاري نشود اگر سيستمهاي نظارتي ما حريف بعضي ازيقه سفيد ها نيستند چشم اميد ملت به درج درد دلشان در سايت الف هست تا انشالله با رسوا كردن انها از طريق فشار افكار عمومي به. تدريج جامعه شاهد نقش رسانه در پالا يش مملكت اسلامي. از دست عده اي زالو صفت باشد كه خون اين ملت را به شيشه گرفته اند اگر مطلبي هم از نظر كارشناسان الف غير قابل انتشار است مانعي ندارد با حذف. كلمات نامناسب و درج جا خالي ذكر شود (2370111) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۱ ۱۴:۵۱:۲۰
جناب اقاي دكتر توكلي از خداوند منان براي شما فقط طلب طول عمر بابركت دارم چون مي دانم هم عزت اين دنيا را داريد و هم عزت ان دنيا را . به جرات مي توانم بگويم اگر ٥٠ نفر نماينده غيور و با شهامت مثل حضرتعالي كه به درد مصلحت طلبي گرفتار نشده داشتيم اين مملكت اسلامي گلستاني ميشد كه شميم عطر ولايت و حكومت اسلامي اين مملكت را به الگوي قابل افتخار تمام حق جويان عالم تبديل مي كرد هزاران درود و سلام ما را بپذيريد (2370664) (alef-10)
 
سهند
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۴:۴۰:۰۵
من هم از جناب آقاي توكلي بخاطر اينكه امكان مطرح شدن مسائل جامعه و درج مطالب و كامنت هاي مردم را فراهم كرده اند و نيز جسارت ايشان در مطرح كردن بعضي از مسائل در مجلس بسيار تشكر مي كنم . ولي در رابطه با آن دنيا بهتر است به صاحب آن دنيا سپرده شود و قضاوت نكنيم چون مايه چاپلوسي و سوء استفاده از دين خواهد شد. ما با عملكرد افراد در اين دنيا سروكار داريم و ميتوانيم اظهار نظر كنيم نه آن دنيا. تنها خداوند به غيب آگاه است. (2372337) (alef-10)
 
مسعود حاجی زاده میمندی/جامعه شناس
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۶:۱۴:۳۸
lمطالب طنز گونه دکتر اقاسی زاده در باره فساد بیشتر توصییفی از وضعیت موجود است بهتر است بدنبال تبیین و یافتن علل و دلایل و نیز راه حل و راهکار کاهش این مساله اجتماعی باشیم. (2372495) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۲۴ ۰۷:۵۵:۰۲
زمان طاغوت این طوری بوده اما حالا ایمان مردم در پرتو نظام مقدس جمهوری اسلامی از تمام اعمالشان اشکار است (2374780) (alef-10)
 
کریم
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۲:۵۳:۰۶
رئیس جمهورمحترم
اخیرا براساس مصوبه شورای عالی بانکها ازهردریافت موجودی توسط مشتریان بانکها مبلغ1206ریال به عنوان کارمزد ازحساب ایشان توسط بانک کسرمیشودکه بایک حساب ساده اگرروزانه 3میلیون مشتری ازطرق الکترونیکی موجودی حساب بگیرن
روزانه3618000000ریال و
ماهیانه110047500000ریال و
سالیانه1320570000000ریال
ازحساب این ملت مظلوم به جیب بانکهاسرازیرمیشود
آیاخوی انقلابی مسئولین دلسوزاین مملکت اجازه چنین اختلاس بزرگی ازثروت ملت را میدهد؟
به خداقسم اگربرای رفع این ظلم اقدام نکنیددرروزحساب هیچ پاسخی درپیشگاه الهی نخواهیدداشت
آثارمنفی اجتماعی این اقدام ضدمردمی عبارت است از:
گسترش ترافیک ناهنجار
آلودگی بیش ازگذشته هوا
اتلاف وقت وانرژی مردم
سرخوردگی مردم ازکارآمدی نظام
دلسردکردن مردم ازاقدامات دولت اعتدال که یقیناباسازماندهی برای تخریب چهره مردمی دولت انجام شده است واین از حرکات خزنده عوامل نفوذی بیگانگان درپیکره نظام اجرایی است که ازدرون مثل موریانه پایه های وحدت مردم ومسئولین رامیخورد
لطفاتادیرنشده بایک دستورانقلابی وسریع جلوی این اختلاس بزرگ که از3ماه قبل شروع شده رابگیریدتاملت دعاگوی شماباشند (2377892) (alef-10)
 
کریم
۱۳۹۳-۰۶-۲۵ ۱۲:۵۵:۳۱
حکایت فساد اقتصادی وفساد دراقتصاد

فساد در دنیا برای کسب قدرت وثروت است
قدرت فرآیند سیاسی است و ثروت یک فرآیند اقتصادی است
پس میتوان نتیجه گرفت افرادی که به هرشکلی سعی درنفوذ به سیستمهای قدرت وثروت را دارند خواسته یا ناخواسته سفیران فسادند
ذات قدرت در نزد غیرمعصوم میتواند فسادآور باشد و به همین دلیل قدرت میشود پل دسترسی به ثروت و زمینه ساز فساد اقتصادی و در تمام دنیا هم همینطور است
دربیش از نیم قرن گذشته که بواسطه پیشرفتهای مختلف منابع ثروت در جوامع بوجود آمده، تلاش زمامداران براین بوده که این منابع مصروف جامعه و شهروندان گردد.ولی بعداز مدتی افراد زیاده طلب قصد دست درازی به این منابع را در ذهن خود پرورانده و دنبال کرده اند و در جوامعی که آگاهیهای عمومی بالاتر بوده بسادگی این امر میسر نشده و ایشان برای نیل به اهداف خود خروج این منابع از زیر چتر حمایت قانون را دنبال کردند و نهایتا به داستان خصوصی سازی رسیدند که پس ازنیم قرن مشخص شد که خصوصی سازی یعنی شخصی سازی ثروت عموم جامعه به نفع افراد خاص یعنی
همانهایی که قدرت سیاسی را دردست دارند و یا در سیاستگذاری دخالت دارند و در جوامعی مثل جهان سوم هم منابع جامعه با دیکتاتوری غارت و تاراج شده و میشود که برای همه مشهود است. بدون تردید میتوان گفت که بحران اقتصادی موجود در جامعه غربی ناشی از اجرای جریان خصوصی سازی است که باعث شده ثروت عمومی جوامع در اختیار اشخاص انحصاری شود و عموم مردم از دسترسی و بهره برداری از این ثروت محروم شوند.
حالا با این تجربه موجود آیا فکر میکنید که مسیر خصوصی سازی غربی را به همین شکل باید ادامه دهیم؟
البته ره صدساله غارت منابع اقتصادی کشورهای غربی را مختلصین عزیز ما با هشیاری و رانت قویتر در نزدیک به یک دهه طی کردند که این رکورد نیز در نوع خود بی نظیر است و حتما نیازمند ثبت در کتاب رکوردها؟!!!
آیا وقت تجدیدنظر اساسی و قاطع در چگونگی اجرای اصول خصوصی سازی که تابحال موجب غارت منابع بیت المال گردیده است نشده؟
چه فرد یا مقامی پاسخگوست؟ (2377897) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.