نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 248969
زمزمه اجرای فاز سوم هدفمندی
تاریخ انتشار : جمعه ۲۳ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۷
در حالی قانون بودجه سال ۹۳ دولت را مکلف به حذف دهک‌های پردرآمد یارانه‌بگیر از طریق شناسایی نیازمندان دریافت آن کرده است که حدود ۸ ماه از سال می‌گذرد. بر این اساس این روزها انتقادات مجلس‌نشینان از عدم اجرای این بخش مهم فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها شدت گرفته است.

به گزارش مهر، بر اساس تکلیف قانون بودجه سال ۹۳ دولت مکلف به حذف دهک های پردرآمد از دریافت یارانه نقدی است؛ به عبارت دیگر مجلسیان، دولتمردان را مکلف به شناسایی خانواده های نیازمند دریافت یارانه نقدی کرده اند.

از سوی دیگر تعلل دولت برای اجرای این برنامه و شناسایی افرادی که نیازی به یارانه نقدی دولت با توجه به کمبود منابع مالی تامین یارانه نقدی ۷۶ میلیون متقاضی ندارد، اخیرا باعث انتقاداتی از سوی مجلس نسبت به عدم اجرای این تکلیف قانونی شده است.

این در حالی است که وزیر اقتصاد چندی پیش از نهایی شدن شناسایی ۱۰ میلیون نفر از اغنیا و ثروتمندان به منظور حذف یارانه نقدی آنها خبرداده و اعلام کرده بود که این افراد به زودی و آرام آرام از فهرست یارانه بگیران حذف می شوند و لیست جدید یارانه بگیران به زودی نهایی می شود.

طیب نیا گفته است: برای اجرای تکلیف مجلس به منظور حذف یارانه بگیران ثروتمند، کمیته‌ای در ستاد هدفمندی یارانه‌ها با محوریت وزارت رفاه تشکیل شده تا برای اجرای کامل طرح هدفمندی یارانه‌ها اقدام لازم را صورت دهد.

وی در عین حال تاکید کرده است: به مردم اطمینان می‌دهیم حذف احتمالی افراد پردرآمد قطعا پس از بررسی‌های دقیق و با اطلاع‌رسانی فراگیر به همه مردم صورت خواهد گرفت و همان​طور که دولت تاکنون نشان داده است تصمیم‌های خلق‌الساعه که در جامعه ایجاد التهاب خواهد کرد، در این دولت جایی ندارد.

انتقاد یارانه‌ای مجلس بالا گرفت

اما مجلس نشینان با انتقاد از اینکه بخش مهم فاز دوم هدفمندی یارانه ها یعنی شناسایی اغنیا از فقرا برای دریافت یارانه نقدی هنوز اجرایی و تکمیل نشده است، مطرح می کنند که اقشار پردرآمد یارانه بگیر شناسایی شده باید از دریافت یارانه حذف شوند؛ حتی اگر بخشی از آنها را بتوان به راحتی شناسایی کرد همان را اجرایی کنند.

غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نسبت به اینکه دولت هنوز فاز دوم هدفمندی یارانه ها را به صورت کامل اجرا نکرده است، انتقاد کرد و گفت: روز اول وزیر اقتصاد مطرح کرد ۱۰ میلیون شناسایی کردیم و به همین خاطر مجلس این شیوه را در قانون تصویب کرد اما الان متاسفانه خبری نیست و ما پیگیری می کنیم در پاسخ به این جواب می رسیم که شناسایی نکرده ایم.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین گفت: صحبت های آقای رئیس جمهور نیز بیانگر این است که دولت تمایلی برای ورود به این قلمرو ندارد البته اگر منابع دولت کم نشود و بتواند تمام تعهدات خود را در اجرای این فاز تامین کند مشکلی ندارد که به تمام افراد یارانه بدهد اما در صورت عدم تامین منابع و تعیین سقف پرداخت خلاف قانون اتفاق می افتد.

البته علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز از شناسایی اغنیا طی ماه‌های آتی خبر داد و گفت: تا پایان سال تصمیم‌گیری‌ها بر اساس شناسایی خانوارها انجام می‌گیرد.

وی با بیان اینکه یارانه نقدی پردرآمدها در آینده نزدیک حذف خواهد شد، گفت: یکی از مشکلاتی که در بخش یارانه‌های نقدی با آن روبه‌رو هستیم ضعف در شناسایی خانوارهاست که قرار شده بانک اطلاعاتی با همکاری دستگاه‌ها تشکیل شود و به‌طور حتم ظرف ماه‌های آتی درصد خطاها کاسته خواهد شد و در این صورت می‌توانیم تعداد دقیق نیازمندان و افرادی را که باید به آنها یارانه تعلق گیرد، شناسایی کنیم.

ربیعی ادامه داد: در گذشته به‌دلیل فقدان بانک اطلاعات به تمامی مردم یارانه تعلق می‌گرفت اما با تشکیل بانک اطلاعات این مشکل برطرف خواهد شد و تا پایان سال تصمیم‌گیری‌ها بر اساس شناسایی خانوارها انجام می‌گیرد ضمن اینکه ما نمی‌خواهیم بی‌عدالتی با تصمیم‌گیری‌های‌مان همراه شود.

۶ میلیون میلیاردر شناسایی شدند!

وی در عین حال با اعلام اینکه ۵ تا ۶ میلیون فرد پُردرآمد داریم که میزان ثروت آنها با میزان ثروت پولداران یا ثروتمندان در کشورهایی مثل آمریکا چندان تفاوتی ندارد، گفت: ما در اجرای برنامه یارانه ۷ میلیون نفر فقیر را شناسایی کرده‌ایم؛ ضمن اینکه در آینده‌ای نزدیک میزان این ۷ میلیون نفر به ۱۰ میلیون نفر افزایش خواهد یافت.

همچنین احمد میدری، معاون رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تشکیل کمیته شناسایی خانوارها خبر داده و اعلام کرده است: این وزارتخانه بر اساس بانک اطلاعاتی پیشنهاداتی را به مجمع سازمان هدفمندی یارانه ها می دهد؛ البته با تشکیل بانک اطلاعاتی صرفاً بحث شناسایی و حذف یارانه‌بگیر پردرآمد را دستور کار نداریم.

براین اساس رئیس جمهور دستور داده است که وزارت تعاون ظرف دو ماه، دستگاه‌هایی که می‌توانند در تشکیل بانک اطلاعاتی همکاری داشته باشند را معرفی کند و به تأیید هیئت دولت برسد. شاید این دستور آغازی برای اجرای جدی تکالیف یارانه ای دولت بر اساس قانون بودجه باشد.

پیش از این معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه هنوز به راهکاری برای حذف یارانه اقشار پردرآمد نرسیده‌ایم، برهمین اساس دولت به مدت طولانی یارانه‌ای را که دیگران بنا گذاشته‌اند، باید پرداخت کند و چاره‌ای جز آن ندارد، گفت: هم اکنون روشی که برای ارائه یارانه و شناسایی اقشار پردرآمد دولت می تواند اتخاذ کند، آن است که خود افراد یارانه بگیر را طبقه بندی کرده و یارانه آنها را حذف کند در حالی که ممکن است افرادی حذف شده که سطح درآمدی آنها کمتر از باقی ماندگان در لیست دولت باشد.

اسحاق جهانگیری ادامه داد: دغدغه اصلی دولت این است که بتواند به بهترین راهکار برای حذف دریافت یارانه بگیران پردرامد دست یابد و هر وقت به این راهکار برسد و از آن اطمینان لازم داشته باشد که افراد یارانه بگیر حذف شده، سطح درآمدی بالاتری از مشمولان دریافت یارانه دارند، حتما این کار را صورت خواهد داد.

رئیس جمهور هم چندی پیش درباره برنامه دولت برای ساماندهی پرداخت یارانه نقدی گفت: امروز برای ما روشن است که عده‌ای از مردم که یارانه دریافت می‌کنند، به این مبلغ نیاز ندارند و بنا بر قانون می‌توان یارانه آن‌ها را قطع کرد، مشکل ما شناسایی این افراد است. برای شناسایی افراد نیازمند یا دهک‌های بالای درآمدی تنها یک راه وجود دارد که من تاکنون با آن موافقت نکردم و آن سرک کشیدن به زندگی خصوصی و اموال مردم است.
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۳ ۱۲:۵۹:۰۸
مجلسی ها قصد دارند تا دولت با اجرای،فاز دوم محبوبیتش رو از دست بده تا اصولگریان بتونن کرسی های مجلس رو غصب کنن! یعنی اصولگریان خودشون یک سنگی رو انداختن تو چاه که حالا صد تا عاقلم بیاد نتونه درش بیاره (2486504) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۳ ۱۳:۰۵:۵۰
هفته ای یکبار قیمت هارو میبرن بالا اسمشو گذاشتن هدفمندی (2486518) (alef-10)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۸-۲۳ ۱۳:۵۳:۴۱
درقدیمها که هنوز بانک اختراع نشده بود ، توی خیلی از خونه ها متکای زیر سر، محل انباشت دارائی ها بود و کسی هم از میزان آن خبر نداشت؛
ولی با اختراع بانک و انتقال پول مردم از متکا ها به بانک ها ، میزان دارائی ها لو رفت و ...... امروز هم که دیگه همۀ انواع و اقسام دارائی های افراد از شمار کارخونه ها ، پاساژ ها ، مغازه های چند دهنه چند صد متری ، ویلا های هزار متری ها ، ماشین های متعدد رنگارنگ میلیاردی ، پته های چند صد میلیاردی گمرکی ورود و خروج سالیانۀ کالا ، حساب های متعدد ریالی و ارزی کهکشانی در بانک های مختلف و......... همه و همه اگر برای همه آشکار نباشه ، حداقل سرپل مالیات-بگیری برای مدیران جامعه آشکار و دست یافتنیست ؛
دولت بعیده که نتونه پولدار ها رو شناسائی کنه ، پس .......... گره کار در کجاست ؟!؟!؟!؟!؟ (2486638) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۲۳ ۱۴:۵۶:۳۵
متاسفانه اشکال آنست که میخواهند ثروتمندان را شناسائی کنند که کارغیرمعقولی است چون ثروت امری نسبی است و مرزی برای آن وحود ندارد ودرهیچ جای دنیا اینکار رانمی کنند . باید مثل مثل کشورهای پیشرفته نیازمندان را شناسائی کرد که ده درصد هم بیشتر نیستند و از جیب ۹۰ درصد جامعه به آنها کمک کرد و این روشی است که همه مردم به آن راضی خواهند بود ومسلما نه تنها ثروتمندان بلکه حتی اقشار متوسط همه مایل به رفتن به این لیست نخواهند شد . شناسائی اقشار نیازمند کارسختی نیست . درکشورهای پیشرفته از روی اظهارنامه های مالیاتی دولتها آنها را شناسائی میکنند ودرایران که سیستم مالیاتی درستی وجود ندارد دولت براحتی میتواند از طریق شوراها و مساجد و کمیته امداد آنرا انجام دهد . البته بشرط اینکه یارانه را همانطوریکه امروزه تبلیغ میکنند اعانه تلقی کنیم . ولی فراموش نکنیم که پدیده یارانه ابتدا اعانه نبود بلکه آنرا جایگزین سوبسیدهای غیرنقدی عنوان کردند که تعلق به همه مردم داشت منتها خواستند تحت عنوان هدفمندی یارانه ها آنرا تبدیل به وجه نقد کنند که هرکس هرطور دلش خواست هزینه کند تا رعایت عدالت شود . این بود که همه مردم ثبت نام کردند و همه دریافت کردند و متعاقب آن سوبسیدهای ضروری که دولتها به همه مردم میدهند حذف شد مثل بهداشت و آموزش و لبنیات درحالیکه سوبسید بعضی اقلام مضر مثل بنزین را هنوز ادامه می دهند . نتیجه کار اتلاف منابع انرژی و مالی ، کسر بودجه هنگفت ، افزایش سرسام آور نقدینگی ، عدم سرمایه گذاری درتولید و افزایش رکود اقتصادی ، افزایش بیکاری ، تنبلی برخی اقشار ، افزایش قیمت سرسام آور هزینه های بهداشت و درمان و آموزش و اقلام ضروری مثل لبنیات و گوشت و سو تغدیه مردم ، افزایش جرائم و طلاق و کاهش ازدواج و...
مسلما ادامه راه اشتباه ، اشتباه بزرگتری است و با کاهش قیمت نفت و ادامه تحریم ها عرصه بردولت تنگتر خواهد شد وراهی جز استقراض از بانک مرکزی و کاهش بیشتر ارزش پول نیست و به دنبال آن دام بزرگتر تورم و رکود بیشتر در چشم انداز است !
اما راه حل ساده است . جلو ضرر را ازهرجا بگیری به نفع است . سریعا باید اقشار نیازمند کمک را شناسائی و اعلام کرد وهمراه با افزایش کمکهای نقدی و غیرنقدی به آنها یارانه ۹۰ درصد بقیه را قطع کرد وهمزمان سوبسید های غیرنقدی ضروری برای کل جامعه را برگرداند . بلافاصله باید قیمت سوخت را واقعی کرد تا از اتلاف بیشتر آن جلوگیری شود ودرعین حال از شرآلودگی هوای شهرها وعواقب وحشتناک آن که کم کم با افزایش سرطانها و بیماریهای قلبی خود را نشان می دهد نجات پیدا کنیم . همانظورکه دولت براحتی قیمت انرژی تمیز مثل برق و یا اقلام لبنی را واقعی میکند و یا خودرو های غیراستاندارد را به چند برابر قیمت به همین مردم میفروشند میتواند اقلام مضر مثل بنزین وگازوئیل را واقعی کند . هیج دولتی به سوخت سوبسید نمی دهد حتی مالیاتهای سنگین هم از آن میگیرند تا صرفه جوئی شود ، هوا آلوده نشود ولی به جای آن به اتومبیلهای کم مصرف ، برقی و هیبرید وحمل و نقل عمومی سوبسد می دهند . به بهداشت و آموزش و لبنیات سوبسید می دهند و به همه مردم هم می دهند . امروز درایران مردم حاضر به صرفه جوئی در مصرف بنزین تیستند جون درمقایسه به اقلام دیگر مثل قیمت خودرو وحتی شیر و آب واقعا ارزان است و لی با گران شدن شیر و گوشت مصرف آن بشدت کاهش می یابد که باعث نگرانی و هزینه ها سنگین برای نسل جوان است .
باور بفرمائید با حذف یارانه ها و واقعی کردن قیمت سوخت دست دولت کاملا باز خواهد شد که سریعا به بهداشت و بیمه و خوراک ضروری همه مردم کمک کند ،در تولید و پروژه های عمرانی سرمایه گذاری کند که منجر به ایحاد شغل و افزایش تولید و رشد اقتصادی خواهد شد و همه مردم از فقیر و غنی و کارگر بیکار و کارخانه دار مستاصل و پیمانکار طلبکار گرفته تا کارمندان و حقوق بگیران درمعرض بیکاری وخانواده های دارای چندین جوان تحصیلکرده بیکار از آن بهره مند خواهند شد .
این راهیست که دیگران رفته اند و جواب داده است . چرخ را که دوباره اختراع نمی کنند . این ها نکاتی بسیار ساده است و تیم اقتصادی دولت و مجلسیان از آن بی خبر نیستند ولی چرا دور خودشسان می چرخند و بیش از یک سال است که در مورد نحوه شناسائی ثروتمندان و سرک کشیدن به حسابهای مردم جدل می کنند در حالیکه اصل صورت مساله غلط است . اگر دیر بجنبیم اینده تاریکی در انتظارمان است و آیندگان این سیاست های غلط و کوتاهی ها را برما نخواهند بخشید !
ازجناب دکتر توکلی که اقتصاد دان آگاه و روشن و سالمی هستند انتظار میرود که به مجلسیان و دولتیان هشدار دهند و برای اعمال ساست درست تلاش کنند . نفرمایند واقعی کردن قیمت سوخت ویا حدف یارانه ۹۰ درصد به صلاح نیست چون راه دیگری نیست . (2486883) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.