نظر منتشر شده
۴۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 262963
چرا فقط مردم باید از تولید داخل حمایت کنند؟
بخش تعاملی الف- یاسر چیت سازان، 19 اسفند 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۴۳
بخش اول:
« جنس ایرانی کیفیت ندارد» این دلیلی واقعی برای پرهیز از خرید کالای ایرانی در عموم موارد می باشد. البته جنس ایرانی بیشتر شامل مصنوعات تولیدی در ایرانی می باشد تا محصولات کشاورزی و البته فرش ایرانی.

بسیار می شنویم که باید از صنایع داخلی و کالا های تولید شده در کشور حمایت کرد و نتیجه این حمایت و خرید از کالا و اجناس داخلی را افزایش تولید، بالا بردن ارزش افزوده منابع داخلی، افزایش اشتغال و نتایج بسیار دیگر بیان می کنند. اما واقعیت عدم استقبال از اجناس ایرانی و ترجیح کالاهای خارجی بر محصولات داخلی و حرکت خلاف جهت حمایت از صنایع داخلی چیست؟

درپاسخ به مقاله « چرا باید کالاهای بی کیفیت ایرانی بخریم؟» که در اصل توجیهی بر واقعیت غیر قابل انکار «کالای بی کیفیت ایرانی» دارد، اول باید گفت که همه کالاهای ایرانی هم بی کیفیت نیستند دوم اینکه؛ باید در رد این توجیه و ارائه راه کار مناسب به موارد زیر اشاره کرد.

در حقیقت زمان زیادی به صنایع داخلی داده شده است اما کماکان شاهد پیشرفت چشمگیر در افزایش سطح کیفیت کالاهای داخلی دیده نمی باشیم. از آنجا که هر اقدام حمایتی در بازه زمانی منطقی و معقول باید منتج به نتایج قابل دفاع باشد، لیکن ادامه حمایت از محصولات داخلی، لااقل اقلامی که هنوز تلاشی برای بهبود کیفیت نکرده اند، منطقی بنظر نمی رسد. با پیشرفت های تکنولوژیکی امروزه تمام راه ها برای رسیدن به محصول با کیفیت شناخته شده و در دسترس همگان قرار دارد. و شاید تنها عامل برای پایین بودن کیفیت بحث هزینه تولید می باشد که آن هم در ید قدرت دولتمردان است و نه مردم.

شاید درست باشد که مردم ژاپن روزگاری درهای کشورشان را بروی کالاهای خارجی بستند تا از صنعت داخل حمایت کنند. اما لازم به توضیح است که همان وقتی که مردم ژاپن از اجناس بنجل ساخت خودشان مصرف می کردند بازارهای ایران و بسیاری دیگر از کشورهای جهان سوم از همین اجناس بنجل اشباع بود. هنوز پیر مردهای دهه ۲۰ کشور بخوبی به یاد دارند که در زمان جوانی همه از کیفیت بسیار بد اجناس ژاپنی می گفتند و اجناس اروپایی و آمریکایی گل سر سبد کالاهای خارجی بودند. در واقع ژاپنی ها و چینی ها از همه مردم دنیا برای حمایت از صنایع خود کمک گرفتند و تنها به ۲۰۰ میلیون و نه حتی یک میلیارد جمعیت مردم خود اکتفا نکردند.

متاسفانه آنچه که ما بعنوان کالای ایرانی میشناسیم، در واقع چندان هم کالای ایرانی نیست. بطور مثال سری به بازار داخلی صنایع آشپزخانه بزنیم. چند درصد از اجزاء هود و گاز تولید شده در ایران واقعاً ایرانی می باشد؟ تمام پُز بهترین محصولات ایرانیِ گاز و هود، شیشه شات ایتالیا، سر شعله ساباف ایتالیا و فلان موتور ایتالیایی و اسپانیایی می باشد. در واقع خرید از این محصول گرچه نام ایرانی را یدک می کشد اما در حقیقت حمایت از محصولات کشوری دیگر می باشد. در کشور ترکیه هم کارخانجات مانند بسیاری از کارخانجات ایرانی روی به مونتاژ لوازم خانگی حتی مونتاژ در کشور چین آورده اند. اما با این تفاوت که برند سازی کرده و خیل عظیم محصولات خود را روانه بازار های خارجی می نمایند.

نتیجه آن می شود دو محصول یکی ایرانی و یکی ترکیه ای با یک کیفیت اما با این تفاوت که پول هنگفتی به جیب کشور همسایه می رود و نانی که کارگر ترکیه ای می خورد. و اما ما هنوز منتظر حمایت مردم از صنایع شبه ایرانی هستیم تا از کنار اجناس بسیار زیبای ترکیه ای با مارک های فریبنده بگذرند و جنس بی کیفیت ایرانی بخرند.
کلمات کلیدی : یاسر چیت سازان
 
قرتاسي
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۷:۴۹:۵۰
از آنجائي كه ما كارمندان و كارگران بايد تاوان تورم را بپردازيم پس مي توانيم اين حمايت را هم بپذيريم. آهاي دولت خوابت نبره ، بيدار شو بيدار (2732851) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۰:۲۲:۱۲
تنها راه نجات صنایع ما اختصاص یارانه اشخاص به بن خرید کالای داخلی است و بجای اینکه با پرداخت یارانه نقدی باعث افزایش تورم و واردات جنس خارجی بشویم . (2733060) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۱:۴۱:۱۸
به نظر خیلی از واقعیت پرت هستید شما !!! (2733278) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۵:۱۲:۲۹
جنس ایرانی فاقد کیفیت و بدلیل افزایش شدید تورم و گرانی ناشی از گران کردن غیر واقعی بیش از 3.5 برابری دلار بسیار گران هست

مثال : بادام زمینی در خارج از کشور کیلویی 800 تا 2000 دلار و کیلوی3500 تومان تا 10500 تومان و در ایران کیلوی 26000 تومان تا 32000 تومان !
گردو در خارج کیلوی 7-10 دلار حدود 24500 تا 35000 تومان و در ایران 55000 تا 82000 تومان !
فندوق و بادام درختی ....

مثال : قیمت خودرو که همه می دانند
مثال : پرتقال در خارج درجه 1 فاقد سموم مضر 1.20 کیلوی دلار یعنی 4200 و در ایران همه خوب میدانیم که 7000 تومان !

متاسفانه دربازار ایران دیده شده شرکتی بدون جا و مکان در یک کشور خارجی مانند انگلیس یا آلمان شرکتی فقط اسما تاسیس می کنند و کالای بی کیفیت ایرانی را با قیمت بسیار زیاد به اسم برند انگلیسی یا کشور دیگری به فروش می رسانند که مثلا ما تحت فعلان شرکت انگلیسی هستیم شرکت انگلیسی که اصلا هیچ تولیدی در انگلستان ندارد !

تا بی کیفیتی و گرانی بسیار زیاد کالاهای ایرانی از اقتصاد ایران زدوده نشود هیچ اتفاقی نخواهد افتاد (2737025) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۷:۵۴:۴۸
کاشکی این آقایون سایپا و ایران خودرو سری به یکی از کارخونه های ماشین سازی تاتا در هند میزدند تا فرق شعار و عمل رو به عینه مشاهده کنن (2732859) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۱:۳۵:۲۵
همین پراید که در نقاط مختلف دنیا ، حتی با اسم "فورد" هم عرضه میشه و به خوبی کارائی ، مشتری و بازارهم داره ، وقتی "ساخت ایران" باشه ، باعث میشه که برخلاف بازاریابی رایج در فرهنگ ما ، یک بقال !!!! وادار به اعتراف شده و ماست خود را نه تنها ترش ، که غیر قابل استفاده !!!! توصیف کنه و شخص شخیص "دبیرانجمن خودروسازان" اعتراف کنه که ماشین درست-حسابی سوار میشه نه پراید !!! ؛
بحدی ماست تولیدات ایرانی !!!! ترشه که برای اولین بار در طول تاریخ فرهنگ ما، خود بقال !!!!!هم چاره ای نمیبینه و مجبور میشه لاپوشونی و ماست-مالی!!!! رو کنار بذاره و رسما به ترشی شدید!!!! ماست تولید ایرانی اعتراف کنه ؛ (2733256) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۳:۲۶:۳۸
اون زمانی که پراید ، فورد بود ، فولکس واگن بهترین ماشین سال اعلام شد !!!!
یعنی 40-50 سال پیش ولی اگر همین الانم یکی از همون فورد ها که بعد شد مزدا و بعدش شد کیا رو بیاری ببینی میبینی خیلی تر و تمیز تر از پراید 2015 کار میکنه (2733637) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۳:۳۹:۱۰
خودت فهمیدی چی گفتی؟! (2733680) (alef-11)
 
سلام
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۳:۵۳:۱۷
عزیزم پراید کجا تولید شده وبازار داره.فورد فستیا یا همون پراید خودمون درسال 1988 بعلت ضعف ایمنی بسیار شدید از خط تولید فورد خارج شده وابتدا به ژاپن ،مزدا121،وبعد به کره انداخته میشه ونهایتا آشغال کره ای ها را میندازن به ما (2733716) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۵:۲۶:۲۸
جناب آریابان
پرایدی که شما می فرمائید ، پلت فرمش مال حداقل 20 سال پیش بوده و ترش یا شیرین بودنش زیاد مهم نیست ! بد نیست کمی راجع به خودروی " کیا " یا بقول شما در کلاس " پراید 2015 کیا موتورز " در اینترنت جستجو و مطالعه کنید ، بعد در خدمتتون هستیم با بحث و تبادل نظر ، انشاءالله (2734056) (alef-10)
 
آریابان
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۶:۴۹:۰۶
جناب ایرانی ، همانطوریکه واضحه در اینجا مطلقا صحبت از یک پلت فرم خاص در بین نیست ، بلکه صحبت از آن بلائیست !!!!! که بر سر تولیدات فعلی ایرانی آمده و می آید (حتی مثلا در مقایسه با ترکیه) ؛
خانوادۀ ما یک پیکان مدل 1348 با پلت فرم ساخت کارخانۀ رو به ورشکستگی !!!! تالبوت انگلیس را تا سال 1366 دراختیارداشت و تا آنزمان نه موتورش باز شده بود ، نه چوبکاری های داخل اتاقش از ریخت افتاده بود ، نه حتی تشک صندلیهاش ، نه..... !!!!؛ (2734345) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۸:۱۰:۱۵
مردم باید از هر جنسی‌ که فکر میکنند بهتر است و در برابر پولی‌ که میدهند، کیفیت بهتری دریافت میکنند، استقبال کنند، اینجوری حتی خدمت به تولید داخلی‌ هم هست، اگر نمیتواند از بازار خارج شود... کانادا بزرگتین کشور دارنده آب است ولی‌ همه جور آب از سوئیس، تا اندونزی هم در فروشگاهها فروخته میشود، کره و ژاپن و چین هم همین است... فقط کوبا، کره شمالی، شوروی سابق و... می‌گویند تولید داخلی‌ استفاده کنید...شعار ما باید این باشد، ه‌‌ر تولیدی بهتر است، آن را استفاده کنید... (2732875) (alef-13)
 
مرزوج
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۸:۱۱:۲۶
بعضی چیزا در حد شعار قشنگه.مثل "حمایت از تولید داخل" (2732878) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۸:۱۲:۴۶
لطفا مقاله ای تهیه شود درباره اینکه چرا نباید تکالای تولید داخل را خرید؟
1- کیفیت ندارد.
2- خدمات پس از فروش ندارد.
3- کیفیت ندارد.
4- زیبا نیست.
5- کیفیت ندارد.
6- نوآوری ندارد.
7- کیفیت ندارد.
8- مدل قدیمیست.
9- کیفیت ندارد.
10- تکنولويی به روز نیست.
11- کیفیت ندارد.
12- به حقوق مشتری اعتقاد ندارد.
13- کیفیت ندارد.
14- کیفیت ندارد.
15- کیفیت ندارد.
مثل خودرو ، اجناس برقی ، پوشاک ، مواد غذایی (2732882) (alef-13)
 
جوادیان
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۸:۱۶:۲۱
دیگه همه اینو فهمیدن که
دلال=خودشه بدون مالیات و عوارض و بیمه و ...
تولید کننده = خودشه + کارکنان + بیمه+مالیات+شهرداری+ادارات مختلف + نهادهای مرتبط + نهادهای غیر مرتبط + سودجویان + دلسوزان + رانت خواران + ... (2732891) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۵:۱۶:۵۹
بشدت موافقم (2734028) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۱۹:۲۶:۲۷
آموزش پرورش یادت رفت بگی (2748208) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۲۰:۳۶:۲۸
ایران بهشت واسطه گران (2735117) (alef-3)
 
ناصر
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۸:۱۶:۴۰
تولید کنیم
مردم از تولید حمایت کنن
شعار های پوچ که نشان از درماندگی مدیریت کشور برای تولید داره
هیچ کس نمیگه چی باید تولید بشه که ما توش مزیت داریم
چی تولید کنیم که اشتغال زا باشه . خریدار هم تو سطح دنیا داشته باشه و به صرفه اقتصادی هم باشه .
خودرو تولید کنید و مردم خودمون هم بخرن
مثل اینه که یه بقالی تموم بچه هاش تو همون مغازه کار کنن و تنها مشتریان اون مغازه هم همین ها هستن و صاحب مغازه هم هر روز قیمت هاشو میبره بالا تا سود کنه و به بچه هاش دستور میده بیشتر خرید کنن ازش .
مثال خنده داری داری بود ولی نه به خنده داری سیستم تولید و حمایت تو کشور. (2732893) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۸:۲۴:۵۴
داستان مصنوعات طلا و جواهر ايراني غم انگيز تر است بسياري از متنفذين صنف و صنعت طلا و جواهر سرمايه گذاري خود را در تركيه انجام داده و و محصولات توليدي را با كد استاندارد داخلي انگ زده و بطور قاچاق وارد كشور مي كنند به اين ترتيب ادعا مي كنند كه اين مصنوعات در داخل توليد شده اما واقعيت خلاف اين است .از اين طريقاين افراد هم كارگر ايراني را بيكار كرده اند هم از ماليات فرار مي كنند و هم امنيت سرمايه كذاري در خارج كشور را دارند. ثروتهاي تريلياردي اين آقايان از كجا حاصل شده بعد هم مي گويند ما با واردات مقابله مي كنيم و خريدار ايراني را فريب مي دهند .يكي از مسئولين نيروي انتظامي هم چندي پيش به اين مسئله اشاره كردند نمي دانم پيگيري هم مي شود يا اينكه ..............سر و ته قضيه را جمع كردند (2732906) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۸:۲۵:۰۶
ما از تولید کشور حمایت می کنیم مشروط براینکه تولیدکنندگان هم برای سود بیشتر از کار نزنند و امنیت و استاندارد واقعی رو در نظر بگیرند و دلشون به حال این ملت بسوزه ایشاا.. (2732907) (alef-13)
 
کارشناس فروش و بازاریابی رایانه
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۸:۳۴:۲۶
آرزو دارم که نظر بنده را بعنوان یک صاحبنظر انتشار دهید :
چندین سال پیش "شرکت لوازم خانگی پارس" در کنار دفتر مرکزی خود "شرکت پرسا" را با هدف توضیع اقساطی رایانه راه اندازی نمود . مانیتور مورد استفاده برای این رایانه ها از برند " هیوندای " بود . البته شرکت پارس، مانیتور هیوندای را با جعبه و برند " پارس " به بازار عرضه می نمود . در سطح عمده فروشی برنامه ای تدوین شد که در ازای خرید هر 100 دستگاه مانیتور ، 3 مانیتور به صورت " رایگان " در اختیار به اصطلاح " نماینده رسمی مانیتور پارس " قرار گیرد . هدف از این امر که در اغلب دنیا مرسوم است ، تعویض بدون سئوال مانیتور در محل خریداری شده بود ولی از آنجا که در ایران همواره بدنبال سود آنی و کوتاه مدت هستند ، نماینده یا همان فروشنده به سرعت 103 دستگاه مانیتور را می فروخت و بقولی نقد می کرد . از این طرف مصرف کننده بینوا ، هنگامیکه مانیتورش دچار اشکال می شد و به نمایندگی مراجعه می نمود ، پاسخ می شنید که : " بروی چشم و مانیتور شما گارانتی دارد ولی برای این امر باید مستقیم به تعمیرگاه مرکزی مراجعه کنید ." بله عزیزان تمام حرف های "حق با مشتریست "و "قوانین مشتری مداری" فقط بقول نویسنده مقاله شعاری است . مگر شرکت وستل یا استقبال یا هر شرکت دیگر در ترکیه چگونه برندسازی نموده که ما نمی توانیم ؟ (2732917) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۹:۰۶:۱۹
حمایت خود را انجام داده اند و البته اگر اراده دولت بر بهبود باشد؛ به حمایت خود نیز ادامه خواهند داد. متاسفانه دولت نه تنها وظیفه خود را انجام نمی دهد بلکه با سیاست های پوپولیستی و رانت گرایانه باعث عدم پیشرفت می شود.
نمونه ان صنعت خودرو: دولت با سیاست تعیین قیمت باعث ایجاد رانت و افزایش بهای تمام شده گردیده است. بطوریکه علیرغم قیمت فروش بالای محصولات و بی کیفیتی انها، شرکت خودروساز هم زیان ده است. بدیهی است علت ان در فرایند های خرید قطعات و هزینه های سربار نهفته است. بدیهی است در سیتم محاسبه بر مبنای قیمت تمام شده مدیران زمینه برای رانت گسترده را دارند و همین باعث افزایش غیر واقعی قیمت، سود سرشار عده ای خاص، بالا بودن قیمت تمام شده و زیان ده شدن شرکت ها و عدم رضایت خریداران می شود. در کنار این پدیده همین افراد از واردات خودرو هم سود دیگری را کسب نموده و به تدریج به مونتاژ خودرو و پس از آن ساخت خودرو در کارخانه های خودشان خواهند بود. البته زمانی که جلوی این رویه سوداوری باداورده فعلی احیانا گرفته شود. در انصورت نیز خودروسازهای فعلی با زیان انباشته سنگین توان رقابت تداشته و ورشکست خواهند شد و شرکت های جدید که وابسته به رانت خواران فعلی خواهد بود، رشد خواهند نمود.
دولت متاسفانه هیچ تعهدی از خودروسازان نخواسته است که در برابر این سیاست های محدود کننده مشتری، خودروساز هم برنامه ای داشته باشد. نتیجه اش هم همین می شود که شده است.
تا زمانیکه این سیاست های رانت زا وجود داشته باشد، کشور روی پیشرفت نخواهد دید. حالا ایا این مسئله واضح را مسولان نمی دانند یا اینکه به نفع شان هست با ترفند های مختلف ازجمله: اشتغال، تولید داخل ف منافع ملی و..... سیاست های غلط خود را به ظاهر توجیه کنند؟ (2732946) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۹:۰۹:۳۹
همانطور كه از آب و خاك خودمان دفاع ميكنيم بايد از صنعت خودمان حمايت كنيم
براي حمايت از اشتغال فرزندان مان به اين فرهنگ معتقد باشيم. (2732951) (alef-13)
 
1360
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۹:۱۰:۳۸
چون كشور ما ميگه پيشرفته شديم ولي نشده ديدين چرا ميزباني جام ملتهاي اسيارو ندادن به خاطر نداشتن دسترسي ازاد مردم به شبكه هاي رقابتي نداشتن اينترنت نداشتن زير ساخت مشت نمونه خرواره ما فقط ادها داريم (2732952) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۹:۲۰:۵۱
الان که داره کشور یکماه تعطیل میشه همه هم خوشحالن ادارات هم کار نمی کنند تا زمانی که شعار و جلسه های بی فایده و مصاحبه های الکی باشه تولید رشد نمی کنه اصلاح سیستم اداری کاهش تعطیلات و نخبه گزینی لازمه (2732976) (alef-11)
 
پتروس
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۹:۲۸:۲۹
کی میشه دولت از مصرف کننده که میشه ما مردم بدبخت حمایت کنه و فقط نگه تولید کننده. (2732986) (alef-10)
 
امیر حامد
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۰۹:۳۸:۳۲
عزیزان، حمایت از تولید داخلی یعنی اشتغال برای جوانان و آینده بهتر برای نسل های بعدی. واردات هرگز به کیفیت تولید داخلی کمک نخواهد کرد و باقیمانده صنعت را نیز نابود خواهد کرد. موضوع ارتقای کیفیت نیز با آموزش و فرهنگ سازی بهبود خواهد یافت. (2732997) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۲:۲۷:۲۵
به شرط اینکه جنس داخلی با کیفیت باشد (2736442) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۰:۰۵:۵۳
کدام تولید..تلویزیون چینی وارد می کنند و اینجا فقط سر هم می کنند و اسمش را تولید داخل می گذارند..تازه با چه قیمتی.. (2733035) (alef-3)
 
مودی
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۰:۱۲:۰۲
دردمندانه باید گفت که بخش مهمی از این نوشته درست است.... متاسفانه دولتها همیشه از مردم انتظارات بیجا دارند آن هم انتظاراتی که خودشان اصلا رعایت نمیکنند.... پایان هر سال وقتی صحبت از تفریغ بودجه میشود می بینیم بحث اصلی این است که سهم بخش تولید از بودجه ها و یاررانه ها یا پرداخت نشده و یا هم بسیار کم پرداخت میشود از سوی دیگر واردات سرسام آور کالا حتی آندسته از کالاهایی که مشابه با کیفیت داخلی هم دارند آن هم با قیمت تمام شده پایین تر ؛ پدر تولید کننده داخل را در می آورد ...تولید کننده ای که از هزار و یک مانع قانونی و غیرقانونی توانسته جان سالم به در ببرد و جنسی را روانه بازار کند تازه با حجم عظیم وارداتی مواجه میشود که ارزانتر از کالای او هستند.... خب در این شرایط مردم قسم حضررت عباس را باور کنند یا دم خروس را ...؟؟!! (2733045) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۰:۴۴:۲۳
توليد داخلي نه، مونتاژ داخلي؟؟؟ (2733104) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۰:۵۲:۴۵
با سلام اینها همه حرف هست مهمترین موضوع اینه که هیچ کس نسبت به عملکردش پاسخگو نیست برای مثال همین ایران خودرو، ماشین رو تو شرایط ویژه به مناسبت دهه فجر(البته بهانه ای بیش نیست) فروش فوری به مصرف کننده بدبخت میفروشه پولش رو هم کامل دریافت میکنه حالا هم که میخواد تحویل بده هیچ پاسخگویی نداره از همه مهمتر اینکه کسی هم قدرتش نمیرسه بهشون حرفی بزنه خیالشون هم راحته راحت کلاهبرداری بالاتر از این وجود نداره من خدایی نمی بخشمشون امروز دنیا فردا محشر باید پاسخگو باشند خدا از سر تقصیراتشون نگذره ماشینمو به امید فروش فوری فروختم اینم از وضعیتمون خدا نگذره (2733123) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۴:۴۵:۱۸
دوست عزيز چرا نفرين ميكني , اونا ميگن فروش فوري , نگفتن تحويل فوري . در ضمن خريداراني امثال شما هستند كه اين دو خودروساز ( مونتاژ كار چين و هند ) را به اين غولهاي بي شاخ و دم و غير پاسخگو تبديل كرده اند . هرموقع ملت ايران نخريدن رو ياد گرفت اونوقت وضعيت كالا در ايران تغيير ميكنه . (2733908) (alef-13)
 
همشهری
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۰:۵۲:۴۶
طی دو سه روز گذشته خبرهای رسیده حاکی از این هست که گمرک ایران تعرفه کالاهای خارجی رو بین ۵ تا ۶ برابر کرده.علت این کار حمایت از تولید داخلی هست.آقایان مسئول تا کی میخواهید به این سیاست های نابخردانه ادامه دهید و شب بخوابید و صبح بلند شوید و تصمیم گیری کنید.
و چرا جسارت توضیح و نحوه قیمت گذاری رو برای مردم شفاف اعلام نمیکنید؟
مگر تولید کردن خورشت درست کردن هست که یک شبه بشه جنسی رو تولیدکرد؟
آیا مردم و خود شما از خود روسازی و حمایت های بی شائبه درس نگرفتید؟
ای وای بر تولید کننده و مصرف کننده (2733124) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۱:۰۶:۱۵
البته این نکته هم نباید فراموش بشه که ما برحسب عادت همیشه دنبال جنس خارجی هستیم و همین امر باعث شده کالاهای زیادی را بعنوان خارجی بخریم و مصرف کنیم
نمونه اش پوشاک هست همین الان بسیاری از اجناسی که به اسم ترک و تایلند و ... فروش میره تولید همین کارگاههای داخلی هستند و ما هم با افتخار بعنوان جنس با کیفیت خارجی می پوشیم (2733158) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۱:۰۷:۲۸
مثالش اینکه نیروی انتظامی میگه دنبال خرید اتومبیل خارجی هستیم (2733164) (alef-10)
 
قاسمي
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۱:۳۵:۲۷
چرا دولت از خودش شروع نمي كنه و خريد از برندهاي خارجي كه مشابه داخلي داره متوقف نمي كنه؟نه در حد قانون بلكه عملا بايد انجام بشه. (2733257) (alef-3)
 
سپیده
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۲:۰۳:۲۹
اسکاتلندیا یه ضرب المثل دارن که میگه
ما انقدر پولدار نیستیم که جنس ارزون بخریم (2733331) (alef-10)
 
ساسان
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۴:۱۴:۱۸
قضاوت:
وقتی به دلیل حمایت ازتولید داخل بری یک دستگاه یخچال فریزایرانی بگیری وبه یک سال نشده سه تا چهار بار زنگ بزنی نمایندگی بیاد برای تعمیر وجالبه این که نوشته 24ماه گارانتی ودرحالی که هرچهاربارنمایندگی ازشما پول بگیره! (2733797) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۱۲-۱۹ ۱۵:۴۹:۵۵
واقعاً آنچه از لابلای سطور این مقاله و بسیاری از گفتمان مردم استفاده می شود تعصب و عرق ملی به سرنوشت اقتصاد و تولید کشور است. در گفتار فوق به ظرافت به برخی از موانع گشایش اقتصادی و تولید ملی نظیر نبود بازار خارج از کشور، عدم حمایت دیپلماسی خارجی از چرخه تولید تا بازار هدف، سردرگمی و بی برنامگی تولید و بازاریابی، مدیریت متعدد و ناهماهنگ تولید و تجارت و البته نقش بسیار زیبای بانکها در تخریب هر په بیشتر بنیانهای تولید و خانواده اشاره شده. (2734102) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۱۲-۲۰ ۱۵:۴۷:۳۲
واقعا همینطوره. با سودی که الان بانکها میدن هیچ کس از جونش سیر نشده که توی تولید سرمایه گذاری کنه. اقتصاد بیمار،پولشویی و دلال بازی، مصرف گرایی، تورم،---> فقر و فلاکت (2737160) (alef-7)
 
محمد عیقرلو
۱۳۹۳-۱۲-۲۱ ۱۲:۲۹:۴۷
با سلام سال گذشته براساس نیاز قصد خرید یک فریز صندوقی خانگی را داشته وتقریبا به همه بازار رفتم اخر مجبور به خرید شدم ولی انر به منزل بردم جلوی خانودهام شرمنده شدم که این محصول تولید ایران را برای خانه خریدم پولم رفت ابروم رفت واز خرید خود پشیمانم ولی در مسافرتی که به شهر وان ترکیه داشتم یک نمونه تولبد ترکیه را دبدم حسرت کشیدم چرا تولید ما به اینجا رسیده متاسفم براز تولید ایرانی (2739308) (alef-11)
 
حمیدشریفی
۱۳۹۳-۱۲-۲۲ ۰۰:۲۲:۰۶
آیا میدانید باوجود اینکه حدود پنجاه سال است که کارخانجات ما پلوپز تولید میکنند آ یا هرگزازخودتان پرسیده اید چرا قابلمه های تفلن شده آنها چنین ضعیف هستند و آیا می دانید که بخش اتومات آن از خارج وارد میشود .آیا بهتر نیست این زوایای دردناک را هرچه بیشتر روشن کرد تا مردم نیز بااین تولیدات ملی آشنا شوند (2740770) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۴ ۰۸:۳۹:۱۴
مردم پول می دهند جنس خوب هم می خواهند نه جنس بنجل ایرانی (2745593) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.