نظر منتشر شده
۴۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 286156
در تماس تلفنی با گروه‌های موافق توافق انجام شد؛
سوال و جواب هسته‌ای باراک اوباما با مردم آمریکا درباره توافق با ایران
بخش خبری الف، 9 مرداد 94
تاریخ انتشار : جمعه ۹ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۶
'باراک اوباما' دیروز (پنج شنبه) در تماس تلفنی با گروه های موافق توافق هسته ای به لابی گسترده مخالفان توافق با اعضا و مقامات کنگره اشاره کرد و از تبلیغات تلویزیونی ۲۰ میلیون دلاری گروه های مخالف همچون کمیته موسوم به 'آیپک' برای تحت فشار قرار دادن اعضای کنگره خبر داد.

به گزارش الف به نقل از خبرگزاریها، براساس این گزارش، اوباما همچنین موافقان توافق را به تشدید تلاش هایشان برای تصویب آن در کنگره فراخواند. رییس جمهوری آمریکا که اجرایی شدن توافق هسته ای میراث ریاست جمهوری اش را رقم خواهد زد، خاطرنشان کرد که هیچگاه تا این اندازه نسبت به یک تصمیم سیاسی اطمینان نداشته است. کاخ سفید فهرست اسامی گروه های طرف تماس اوباما را ذکر نکرد.

توافق خوبی بود
وی در ابتدای اظهاراتش گفت: «در سال ۲۰۰۸ بسیاری از افراد در پاسخ به جنگ عراق و تصمیماتی که منجر به یک اشتباه بزرگ راهبردی برای ایالات متحده شد، فعال بودند. آن زمان که من نامزد ریاست‌جمهوری شده بودم، سیاست خارجی یکی از موضوعات مهم بود و من هم مواردی را تبیین کردم. من گفتم مهم است که ما نه فقط به جنگ عراق پایان دهیم، بلکه به طرز فکری که ما را به جنگ عراق کشاند، پایان دهیم.»

اوباما افزود: «من گفتم که ما هیچ وقت نباید از اینکه از موضع قدرت برای یافتن راهکارهای دیپلماتیک برای چالش‌های بزرگ سیاست خارجی تلاش کنیم، بهراسیم. من گفتم که من در حمایت از امنیت اسرائیل، بزرگترین متحدامان در منطقه، تردید نخواهم کرد. من همچنین گفتم که یکی از اولویت‌های من در سیاست خارجی، کسب اطمینان از تمرکز مجدد بر مسئله عدم اشاعه و تسلیحات کشتار جمعی، به خصوص تسلیحات هسته‌ای است.»

وی ادامه داد: «در کاری که ما در این چند سال انجام دادیم، همه این موارد لحاظ شد. اما هیچ وقت به اندازه توافق تاریخی‌ای که اخیرا بین ایران و کل جامعه جهانی به دست آمد، همه این موضوعات با قدرت اعمال نشد؛ جامعه جهانی که ما آن را به شکلی نظام‌مند بسیج کردیم تا ایران را پای میز آورده و از عدم دستیابی این کشور به بمب اطمینان کسب کنیم.»

رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «بسیاری از شما این مسئله را از طریق رسانه‌ها دنبال کرده‌اید، اما من هم می‌خواهم برای شما تشریح کنم که چرا این توافق تا این حد حائز اهمیت و اینکه چرا من معتقدم که این بهترین گزینه از جمع جایگزین بد نیست، بلکه یک توافق خوب است که باید به آن افتخار کنیم و اهداف مهم امنیتی را نه فقط برای ایالات متحده، بلکه برای متحدانمان و جهان، از جمله اسرائیل تامین می‌کند.»

بازرسی‌ها مدت‌ها پس از من، رئیس‌جمهور بعدی و رئیس‌جمهور بعد از او ادامه دارد
اوباما ادامه داد: «بگذارید دقیق برایتان تشریح کنم که این توافق چه می‌کند. این توافق چهار مسیر اصلی ایران برای رسیدن به یک سلاح هسته‌ای را قطع می‌کند. برای ده سال ابتدایی، این توافق به میزان قابل توجهی برنامه هسته‌ای ایران را محدود می‌کند، به همین جهت ما همواره کاملا خواهیم دانست که آن‌ها دارند چه می‌کنند.»

وی افزود: «تاسیسات زیرزمینی را که بستنشان از راه‌های دیگر احتمالا شدنی نبود را می‌بندد. تاسیساتی را که می‌شد از آن برای تولید پلوتونیوم استفاده کرد، به نحوی تغییر می‌دهد که ما اطمینان می‌یابیم که دیگر نمی‌شود از آن برای تولید مواد هسته‌ای استفاده کرد. ایران را ملزم می‌کند که ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را به میزان ۹۸درصد کاهش دهد. همچنین رژیمی بی‌سابقه راستی‌آزمایی و بازرسی‌ها ایجاد می‌کند که امکان نظارت ۲۴ ساعته در هفت روز هفته از تمام تأسیسات هسته‌ای اعلام‌شده آن‌ها و همچنین خط تولید آن‌ها، از معادن اورانیوم تا کارگاه‌های تولید سانتریفیوژ، که برای غنی‌سازی اورانیوم به آن نیاز است، تا کل مسیر تا انتها، را ایجاد می‌کند.»

رئیس‌جمهور آمریکا ادامه داد: «برای ۵ سال پس از آن هم، ایران ملزم می‌شود که تمام ذخایر خود را به خارج منتقل کند و در طول این مدت، تحقیقات و توسعه‌ای که ایران می‌تواند در زمینه توان هسته‌ای انجام دهد، کاملا محدود خواهد بود. در سال‌های پس از آن هم، ایران تحت شدیدترین بازرسی‌ها در تاریخ خواهد بود. تحت این توافق، ایران هیچ‌گاه نخواهد توانست به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. این کشور، هرگز مجاز به توان هسته‌ای تسلیحاتی نخواهد بود.»

وی افزود: «و بازرسی‌ها و راستی‌آزمایی‌های تعبیه‌شده، نه مدت‌ها پس از ریاست‌جمهوری من، بلکه مدت‌ها پس از رئیس‌جمهور بعدی و رئیس‌جمهور بعد از او، ادامه خواهد داشت. در مقابل، ما تحریم‌هایی را که به طرزی نظام‌مند با کمک متحدانمان در کنار هم قرار دادیم را رفع می‌کنیم. به این ترتیب، ایران به دلارهایی که در خارج از این کشور بلوکه شده بود، دسترسی پیدا می‌کند. اقتصاد ایران تا حدی به واسطه تحریم‌ها به شدت تضعیف شد و اکنون به دلیل تحریم‌ها، از رکود رنج می‌برد.»

اوباما سپس مدعی شد: «حتی با رفع تحریم‌ها، آن‌ها برای رسیدن به جایی که اگر تحریم‌ها اصلا نبود می‌رسیدند، ۲۰ تا ۲۲ سال زمان می‌خواهند. حالا شما خارج از اینجا استدلال‌های مختلفی می‌شنوید که چرا این "یک توافق بد است"، آن هم از کسانی که رک بگویم، با هر توافقی که با ایران می‌شد، مخالف می‌بودند.»

مخالفان توافق ۲۰ میلیون دلار خرج کردند
وی افزود: «بخشی از آنچه می‌شنوید، ناشی از ۲۰ میلیون دلاری است که برای لابی علیه این توافق، صرف آگهی‌های تلویزیونی شده است و بخشی هم از سوی همان ستون‌نویسان و مقامات دولتی سابق که ما را به جنگ با عراق کشاندند و حالا هم دقیقا همان ادعاهایی را مطرح می‌کنند که در سال ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳، در مورد عراق مطرح می‌کردند.»

رئیس‌جمهور آمریکا ادامه داد: «خوب، شما اولا می‌شنوید که ایران تقلب خواهد کرد. احتمالش هست، چون این توافق نه بر اساس اعتماد، بلکه بر اساس راستی‌آزمایی است. رژیم ایران هم در واقع یک دین‌سالاری بی‌رحم، ضدآمریکا و ضداسرائیل است که هلوکاست را انکار می‌کند، از نایبان تروریست خود حمایت کرده و در منطقه دست به اقدامات ثبات‌زدا می‌زند. ممکن است که آن‌ها تلاش کنند که حقه بزنند، اما به واسطه این توافق، ما به شکلی به مراتب موثرتر از وضعیت بدون توافق، قادر خواهیم بود که مچ آن‌ها را بگیریم.»

ایران دسترسی‌های لازم را ندهد، می‌توان تحریم‌ها را بازگرداند
اوباما افزود: «هزینه حقه زدن، بسیار بالا خواهد بود. ما ساختاری ایجاد کرده‌ایم که اگر آن‌ها فریبکاری کنند، ما می‌توانیم به صورت یکجانبه، تمام تحریم‌هایی را که حالا هستند، بازگردانیم و آن وقت اقتصاد ایران بار دیگر به شدت تضعیف خواهد شد.»

وی ادامه داد: «شما می‌شنوید که می‌گویند بازرسان آنقدر سریع دسترسی نخواهند یافت که بتوانند متوجه فریبکاری شوند. اما ساختاری که در نظر گرفته شده، به نحوی است که ما می‌توانیم بر هر نوع مخالفتی که ایران ممکن است با دسترسی به هر سایتی، اعلام‌شده یا اعلام‌نشده، داشته باشد، غلبه کنیم و اگر آن‌ها همکاری نکردند، آن وقت باز هم ما در موضعی خواهیم بود که تحریم‌ها را سرجایشان بازگردانیم.»

اوباما افزود: «خلاصه کلام اینکه، در طول اجرای این توافق، حقه زدن برای ایران کاری بسیار دشوار خواهد بود و ما تقریبا قطعا به سرعت متوجه خواهیم شد و قادر خواهیم بود که جرایم علیه آن‌ها را مجددا اعمال کنیم.»

پس از ۱۵ سال، برای اقدام نظامی موقعیت بهتری خواهیم داشت
وی ادامه داد: «این استدلال را هم می‌شنوید که خوب توافق برای ۱۵ سال اول خوب است، اما بعد از ۱۵ سال، آن‌ها تمام این سانتریفیوژها را خواهند داشت و در موضعی خواهند بود که می‌توانند تمام بازرسان را بیرون کنند، حقه بزنند و به صورت بالقوه به سرعت به سمت بمب حرکت کنند. این درست است که پس از ۱۵ سال آن‌ها می‌توانند یک برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای داشته باشند و اینکه به واسطه ماهیت برنامه‌های صلح‌آمیز هسته‌ای، آن‌ها در مقایسه با امروز ظرفیت غنی‌سازی به مراتب بیشتری خواهند داشت.»

اوباما افزود: «اما مشکل این منطق این است که اگر این توافق نبود، ما همین زمان گریز را ۶ ماه دیگر یا یکسال دیگر شاهد بودیم. بنابراین، سخت است استدلال کنیم که بهتر است ما ۶ ماه دیگر در موقعیتی قرار بگیریم که برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای مجبور به استفاده از نیروی نظامی شویم، به جای ۱۵ سال دیگر و آن هم پس از آنکه ما رژیم بازرسی و راستی‌آزمایی ایجاد کرده‌ایم و هرآنچه لازم است را از برنامه هسته‌ای ایران می‌دانیم. (آن زمان) هر رئیس‌جمهوری اگر لازم باشد که برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای دست به اقدام نظامی بزند، در موقعیت به مراتب بهتری خواهد بود.»

وی ادامه داد: «می‌شنوید که گفته می‌شود که آن‌ها به پول قابل توجهی دست می‌یابند و اینکه ممکن است ایران تروریسم و فعالیت‌های ثبات‌زدای بیشتری در منطقه انجام دهد. تردیدی نیست که بخشی از پولی که آن‌ها دریافت می‌کنند، احتمال صرف اهداف نظامی می‌شود، اما به یاد داشته باشید که بودجه نظامی ایران ۱۵ میلیارد دلار است، اما مال ما بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار است. بودجه نظامی متحدان ما در خلیج (فارس) ۱۵۰ میلیارد دلار، یا ۱۰ برابر بودجه ایران است. ما این توان را خواهیم داشت که ایران را از حمله با تسلیحات متعارف به متحدانمان بازداریم. خطر این است که آن‌ها به سلاح هسته‌ای دست پیدا کنند، که این دقیقا چیزی است که این توافق از آن جلوگیری می‌کند.»

رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «سومین چیزی که می‌شنوید، این است که این توافق به ایران مشروعیت بخشیده و ما را از اقدام متقابل در برابر کارهایی که آن‌ها می‌کنند، مثلا حمایت مالی و تسلیحاتی از حزب‌الله، بازمی‌دارد. اما در واقع، هیچ چیزی در این توافق وجود ندارد که ما را از رویارویی قدرتمند با رفتارهای غیرهسته‌ای ایران که بر خلاف منافع ما یا متحدانمان است، بازدارد. به عنوان نمونه، ما طبق این توافق، قادر خواهیم بود بر اساس اختیارات بین‌المللی که از میان نمی‌روند، با تسلیح حزب‌الله مقابله کنیم.»

اوباما ادامه داد: «حالا کاری که از این پس باید انجام دهیم، ارتقای ظرفیت دوستان و متحدانمان در منطقه و ارتقای امنیت است، چراکه رک بگویم، ایران توانسته بسیاری از این ممنوعیت‌های بین‌المللی را در حالی که اجرایی بودند، دور بزند. بنابراین، مسئله این نیست که این اختیارات از میان می‌رود، بلکه این است که ما باید به همکاری با متحدانمان در منطقه بپردازیم.»

مردم ساکت ننشینند
وی ادامه داد: «در مورد جنگ عراق، ناراحتی من از این بود که مخالفان صدای بلند مخالفت خود را دیرهنگام به گوش دیگران رساندند؛ اجازه ندهید در خصوص ایران هم این قضیه تکرار شود؛ به انتظار ننشینید؛ تاریخ را بسازید.»

اوباما که چندی قبل هم در یک نشست خصوصی جمهوری‌خواهان را به دریافت پول برای مخالفت با توافق متهم کرده بود، بار دیگر جریان لابی‌گری ضدتوافق در کنگره را «تهاجمی، پولدار و بی‌امان» خواند.

مخالفان به دنیای واقعیات برگردند
رئیس‌جمهور آمریکا به یکی از انتقادهای جدی مخالفان یعنی ۱۵ ساله بودن دوره محدودیت‌های ایران و نامشخص بودن سرنوشت امنیت دنیا پس از این ۱۵ سال پاسخ داد و گفت: «با اینگونه استدلال مشکل دارم، اگر توافق نمی‌شد چه؟ ایران در این صورت می‌توانست ظرف ۶ ماه بمب (اتم) بسازد.»

وی افزود: «حتی این حقیقت را تأیید می‌کنم که آنها (ایرانیان) پس از ۱۵ سال به سمت برپا کردن یک برنامه غنی‌سازی با ابعادی گسترده‌تر از امروز خواهند رفت.»

اوباما به یکی از خواسته‌های مخالفان یعنی برچیده شدن کامل تأسیسات هسته‌ای ایران هم پاسخ داد و افزود: «در دنیای واقعی، ایران هیچ‌گاه با برچیده شدن کامل برنامه هسته‌ای خود موافقت نمی‌کند.»
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۲:۵۸:۰۰
در ایران چیزی به عنوان پرسش و پاسخ مردم از دولت مردان وجود ندارد (3082985) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۵:۰۸:۱۲
درست میگن
یعنی مثلا میشه ظریف بیاد پاسخگو باشه، نه عراقچی؟! (3083172) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۸:۴۵:۳۶
در برابر تهدید های کدخدا نظری نداری؟! (3083425) (alef-13)
 
دلسوز
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۲:۴۵:۲۸
اوباما میگوید: "حتی با رفع تحریم‌ها، آن‌ها برای رسیدن به جایی که اگر تحریم‌ها اصلا نبود می‌رسیدند، ۲۰ تا ۲۲ سال زمان می‌خواهند." این یعنی معادل عمر دو نسل از جوانان ایرانی وای بر ما ! (3087491) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۲:۵۸:۴۹
دولت مردان ما اگر به توافق مطمئن هستند چرا بصورت مناظره ودر برنامه زنده پاسخگو نیستند؟همش فقط صحبت کردن و مجری فقط گوش کرده (3082988) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۵:۵۹:۰۶
برادر من در ایران حتی خطبه های نماز جمعه هم به طور مستقیم از تلویزیون پخش نمیشه (3083213) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۸:۳۶:۴۵
حداقل خطبه های نماز پشت درهای بسته برگزار نمیشه، مردم حضور دارند شما دوست داشته باشی میری ولی این خیلی فرق داره (3083410) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۲۰:۱۰:۲۶
چه چیزی پشت درهای بسته برگزار شده؟ جلسات کمیسیون امنیت ملی رو که شبکه خبر پخش می کنه!! بشین ببین!! (3083523) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۶:۳۵:۲۴
چرا اون موقع که کشور تحریم میشد کسی نمیگفت مناظره بزاریم تا برسی بشه جه بر سر کشور داره میاد (3083262) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۹:۰۵:۲۸
جمع کن بابا! تا کسی حرف میزنه سریع میاین اظهار فضل می کنین اون موقع اون موقع.

اون موقع امثال تو کجا بودن که کلی انتقادهای همین منتقدها رو تو سایت الف و .... بخونی (3083448) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۲۰:۱۱:۱۶
در مورد هسته ای و تحریم ها هم بحث می شد؟ (3083526) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۲۳:۴۹:۰۳
راستی این همه اشتراک مواضع با اسرائیل چه ارزشی دارد
کسی جواب این معما را میداند
ضمنا دوستانی که مشغول شمارش گل هستند وسعی میکنند گلهای خورده ما را بیشتر بدانند
توجه داشته باشند که همه گلهای خورده ما زمان دوستان خودشان در دولت قبل میباشد
وگلهای زده ما مربوط به دولت یازدهم (3083789) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۲۳:۵۱:۳۰
مساله بعدی هم این بود که تحریم ها را طوری طراحی کردند که فروش کالا را هم به ایران محدود کردند. و این یعنی اینکه کشور ما داشت به شرایط کره شمالی نزدیک میشد. توجه داشته باشید ما در شرایط جنگ تحمیلی به این اندازه در دنیا منزوی نشده بودیم و شما از اینجا میتوانید به نبوغ دولت گذشته پی ببرید. (3083797) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۹:۰۶:۲۳
یعنی به مردم که ازش سوال پرسیدن نگفته:
کم سواد
برو به جهنم
کاسبان تحریم
و ...

یعنی قشنگ سوال مردمش رو داده و بهشون توهین نشده!!!!!!!!!!


مگه میشه؟؟؟ مگه داریم؟؟؟؟ (3083450) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۵:۴۳:۴۳
حداقل مطلب را کامل بخوان بعد نظر بده.چند جا گفت :جنگ طلب , تهاجمی ,پولدار و بی امان (3085337) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۰۹:۵۳:۱۶
حداقل اون موقع میخواست کاری کنه شب قبلش با مردم صحبت می کرد.
الان که انتقاد کنی بی سوادی (3084201) (alef-3)
 
آماده
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۳:۰۱:۵۷
باید آقای اوباما خوشحال باشه که از همه چی ایران زد تا توافق انجام بشه
با این وضعیت و خوشحالی شیطان بزرگ و با توجه به صحبت ها و نشسته گذشته که از شبکه خبر دیدم خیلی چیزها از دست دادیم
بعدا همین دوستان نتیجه ان را می بینن (3082993) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۵:۴۷:۵۰
اتفاقا ما باید خیلی خوشحال باشیم که آقای اوباما سر کار بود. اگه یک جمهوری خواه سر کار بود یا تا حالا به ایران حمله شده بود یا ایران کل برنامه اتمی اش رو تعطیل کرده بود تحریمها هم سرجاشون بود! (3083203) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۰:۴۷:۲۸
بوش با اون دیوانگیش چه کار توانس بکنه که حالا یکی دیگه بخواد انجام بده
اگه آمریکا به ایران حمله نمی کنه به خاطر قدرت ایران است نه به خاطر جموری خواه یا دمکرات ها ست
نه به خاطر اوباماست نه هیچ کس دیگه فقط به خاطر جوابی که تو 8 سال جنک تحمیلی گرفتند و فقط به خاطر جنگ های نیابتی که در چند سال گذشته شده و هیچ غلطی نتونستند بکنند
به خاطر ایناست عزیز من آدرس اشتباه نده (3084335) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۳:۰۵:۰۴
به عنوان یک تحصیل‌کرده و با مطالعه متن برجام انگلیسی و فارسی توافق‌نامه سوال می‌کنم اگر دولت‌های غربی دبه کردند، دولت ایران نیز با پشتوانه مردم مقابل آن بایستد. (3082995) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۳:۰۶:۱۷
این توافق یک توافق ناعادلانه است و بندهای ضد و نقیض زیاد دارد و خیلی دوام نمی‌آورد. از مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت تقاضا می‌شود نسبت به بندهای متعدد از جمله زمان طولانی 10 سال حساس باشند. چرا که این زمان، زمان‌هایی است که دستگاه جاسوسی دشمن می‌تواند برای ایجاد آشوب و تضعیف کشور استفاده کند،10 سال یک عمر است و باید هوشیار بود. (3082999) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۳:۰۸:۲۲
سلام،ما که همش بلاد کفر رو تحقیر میکنیم و مرگ بر میگیم باید قبول کنیم که در شنیدن صدای موافق و مخالف مردم خیلی از ما مترقی تر عمل کرده و میکنن، الان طیف موافق توافق تو ایران واقعا از این آزادی برای اظهار نظر برخوردارند در حالی که طیف مخالف با فراق بال از صدا و سیما گرفته تا مجلس و حتی خیابونها بدون هیچ مزاحمتی ابراز عقیده میکنند،تا جایی که مذاکره کننده ها رو خائن مینا مند و کار رو به جایی رسوندن که به رئیس مجلس که از طیف خود شونه به شدید ترین شکل اهانت میکنند،دیگه وای به حال ما مردم عادی که نه سر پیازیم نه ته پیاز.اگر رئیس جمهور بخواد مثل اوباما مستقیم با مردم موافق و مخالف صحبت کنه این اجازه داده میشه یا اینکه نهادهای قدرت این فرایند رو مهندسی میکنند تا نظر خودشونو به کرسی بشونند؟ (3083004) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۳:۵۴:۱۴
دقیقا بنده برعکس ان چیزی که شما نوشته اید درجامعه می بینم ازصداوسیما گرفته تا...... (3083077) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۲۳:۴۳:۲۵
جلیلی و احمدی نژاد مسابقه هسته ای را در حالیکه مساوی بود از خاتمی تحویل گرفتند و با دریافت 5 گل یا قطعنامه در شرایطی اسفناک به روحانی تحویل دادند و روحانی و ظریف در این بازی 5 بر صفر باخته گلی نخورده اند و عملا با یک قطعنامه 5 قطعنامه تحریم را بی اثر کردند و در حال پایان آن با نتیجه نزدیک به مساوی هستند ( اگر دلواپسها داخلی و یا اسراییل بگذارند )حالا با این ساده سازی حتی یک بچه می تواند بفهمد کی خوب بازی و یا مذاکره کرده است. (3083770) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۵:۳۹:۲۱
تا جایی که ما میبینیم و میشنویم تو رسانه هایی مثل صدا و سیما فقط از موافق ها دعوت شده،اونا فقط صحبت کردن حالا نمیدونم کجا مخالف ها توافق تو شبکه ها تلویزیونی صحبت کردن که ما ندیدیم که این دوستمون دیده یک آدرس بده ما هم بفهمیم که رسانه دست کیه؟؟؟! (3083195) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۷:۱۹:۰۵
گربه رو هر طور بندازی چهار دست و پا میاد پائین، حالا شما هم هر طوری باشه یک توجیهی می‌تراشید. اگر آقایان دفاعی از توافقنامه داشتند، با این رسانه‌های رنگارنگ و تبلیغات گسترده کم نمی‌گذاشتند و با مردم صحبت می‌کردند. چون دستشان خالی است، مجبورند به بوق‌های تبلیغاتی بسنده کنند. (3083314) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۲۳:۴۵:۰۰
اگه این جوری حساب میکنین بردهای ما هم اینا بوده
1- جلوگیری از یک جنگ احتمالی که ضررش واسه ما می بود
2- رفع تحریم نفتی
3 رفع تحریم پتروشیمی
4-رفع تحریم بانکی
5- رفع تحریم تجارت با دیگر کشورها
6- ارتباط موثر با کل دنیا
8- به رسمیت شناختن غنی سازی هسته ای
9- شکستن طرح ایران هراسی
10-خرید هواپیماها
11- توسعه و تحقیق هسته ای با مشارکت دیگر کشورهای پیشرفته
12 - ایجاد امید در مردم (بزرگترین دستاورد). شک دارین رفراندوم بزارید.
13- جمع کردن کاسبان تحریم.
14-آزادسازی پول بلوکه شده و... (3083778) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۹:۵۴:۳۰
هنوز که اینا همش حرفه، نه به باره نه به داره چی میگی برای خودت؟ صبر کن اول ببینیم دبه در میارن یا نه !
کجا تحریمی لغو شده؟ پولهای بلوکه شده از سر و تهش خود دولتی ها اونقدر زدند که آخرش دو سه میلیارد بیشتر نموند!!!!
امیدوارم این امیدی که به عنوان بزرگترین دستاورد ازش یاد میکنید، مثل بازی تراکتورسازی نشه برای مردم (3088492) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۳:۱۵:۵۵
یک عده هم در داخل به هرتوافقی میرسیدم اعتراض میکردن! عمده تحریمها قراره یکدفعه برداشته بشه و ایران هم یک بخشی از توان هسته ای رو حفظ میکنه! دیگه چی میخواین؟ مثلا میخواستین تحریمها رو بردارن، برنامه هسته ای هم سرجاش بمونه؟
اگه آمریکا میخواست شاید میتونست ایران رو مجبور کنه که همه برنامه هسته ای رو برچینه و تازه تحریمها رو هم برنداره و فقط به ایران حمله نکنه!!! (3083023) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۲۳:۴۷:۰۵
این آقایان خودشان هیچ عملکرد قابل دفاعی ندارند از یک طرف مسولین دولت پاک دستشان یکی یکی روانه اوین می شوند از طرف دیگر هم با این توافق مجلس را از دست می دهند بنابراین از به بعد باید منتظر حملات انتحاری آنها بود.از شما خواهشمندم عملکرد بد اینا را سخت به چالش بکشید و برای مردم توضیح دهید. (3083784) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۴:۰۷:۲۵
امروز مناظره اقای صلحی با نماینده های مجلس است حال یک سوال :
نماینده های چقدر از مسایل فنی هسته ای اطلاع دارند (3083093) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۹:۰۴:۲۷
همونقدر که مردم امریکا مطلع هستند و از رییس جمهورشون سوال می کنن (3083447) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۴:۴۷:۳۳
مرگ به شیطان بزرگ آمریکا (3083138) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۵:۰۱:۴۷
طیف مخالف توافق تو ایران حق اظهار نظر ندارن . لاریجانی هم ک بلده مظلوم نمایی کنه (3083162) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۸:۴۴:۳۰
پس از ۱۵ سال، برای اقدام نظامی موقعیت بهتری خواهیم داشت

قول شرف می دهیم که با توکل به خدا و تلاش های علمی فکر تجاوز را به صفر تقلیل دهیم. (3083424) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۱۹:۰۳:۵۸
چه جالب!!! مگه رییس جمهور هم به سوالات مردم جواب میده؟ یا اینکه یه مجری خودش انتخاب میکنه و خودش حرف میزنه و مجری هم تایید میکنه؟؟؟ (3083445) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۲۱:۵۶:۴۶
هر رئیس‌جمهوری اگر لازم باشد که برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای دست به اقدام نظامی بزند، در موقعیت به مراتب بهتری خواهد بود.» (3083617) (alef-13)
 
مهدی بردستان
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۲۲:۰۷:۱۲
این توافق تن آدم میلرزونه صدرد بعدچند سال به ما حمله میکنند ما خیلی از نظرموشکی ضعیف میشیم با این توافق ووشبانه روز کل ایران بازرسی میکنند و اینطوریم موقعیت بیشتری برای حمله پیدا میکنندخدااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا به دادمونننننننننننننننننننننننننننن برس قول شرف الکی ندین که میگین بعد 15 سال حمله نمیکنند این شیطان صفتان همه کاری از دستشون برمیاد (3083632) (alef-13)
 
mansour
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۰۰:۴۷:۳۹
با توجه به تبلیغات وسیع گروههای لابی صهیونیستی وجورسانه ای در آمریکا احتمال رد شدن توافق زیاد شده واحتمال وقوع جنگ تقویت شده.درآن صورت چه باید کرد؟ (3083857) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۰۱:۵۷:۱۴
دروغگوتر از اوباما و مشرک تر از او وجود ندارد . (3083888) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۰۷:۰۷:۴۸
درود بر ظریف ، روحانی و اوباما. (3083938) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۱:۱۱:۲۷
حالا هرچی می توانید به رئیس جمهور انتقاد کنید اشکالی نداره. رئیس جمهور باید در برابر مردم پاسخگو باشه ان شاءا.. در آینده بقیه عزیزان هم یواش یواش پاسخگو بشوند. ما از دولت می خواهیم با سعه صدر صدر به تمام منتقدان پاسخگوئی کنند و زمینه را برای توسعه گفتگو و تضارب اندیشه ها باز کنند که پدیده بسیار مبارکی برای کشور است. (3084393) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.