نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 223056
دلالان ارز خیز برداشتند
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۰
افزایش آرام و بی‌سروصدای قیمت دلار در هفته جاری سرانجام در روز گذشته به نوسانات پی‌درپی قیمت دلار در بازار آزاد ختم شد به گونه‌ای که نرخ این ارز درابتدای معاملات روز گذشته از مرز سه‌هزارو۲۰۰تومان نیز گذشت اما بعد از ساعتی و در نیمه‌های روز با کاهش ۱۰ و ۱۵تومانی به مرز سه‌هزارو۱۹۵تومان رسید. این نرخ تا ساعات پایانی بازار همچنان ثابت باقی ماند.

تداوم این امر و بالا و پایین‌شدن قیمت دلار و به تبع آن ارزهای معتبر دیگر، هیجان خاصی را به چهارراه استانبول و در میان انبوه دلالان و سفته‌بازان آن ایجاد کرد. دلالانی که هرکدام با مبالغ کم یا زیاد دلار در دست قیمت خریدوفروش ارزهایشان را فریاد می‌زدند. قیمت‌هایی که به وضوح نشان می‌داد این فعالان بازار سودای افزایش قیمت دلار را در چند روز آینده در سر دارند.

 بر اساس مشاهدات خبرنگار «شرق» قیمت‌های تعیین‌شده از سوی دلالان برای خریدوفروش دلار اگرچه در بعدازظهر چهارشنبه با نرخ صرافی‌ها تفاوت آنچنانی نداشت ولی تعیین مبالغی در حدود سه‌هزارو۱۸۹تومان برای هر دلار برای معاملات روز شنبه آتی از سوی دلالان به خوبی گویای تداوم روند افزایشی قیمت دلار در روزهای آینده از منظر این دلالان بازار بود. به گونه‌ای که یکی از دلالان چهارراه استانبول برای خرید هر دلار برای روز شنبه قیمت سه‌هزارو۱۸۵تومان را تعیین کرده بود و معتقد بود قیمت‌ها به‌طورحتم در هفته آینده از مرز سه‌هزارو۳۰۰تومان نیز فراتر خواهد رفت.

وی که روند بازار را در روزهای آینده صعودی ارزیابی می‌کند، می‌گوید: وضعیت کنونی اقتصاد کشور و شرایط مبهم اقتصادی افزایش تقاضای دلار را به‌دنبال داشته که این به معنی افزایش قیمت‌ها در روزهای آینده است. با این حال صرافی‌های چهارراه استانبول با شک و تردید به آینده بازار می‌اندیشند و معتقدند افزایش قیمت‌ها در چندروز گذشته اگرچه بیشترروانی و مقطعی است ولی در حال حاضر دلالان و سفته‌بازان نبض بازار را دست گرفتند.

یکی از صرافان در چهارراه استانبول در این‌باره می‌گوید: «هم‌اکنون به دلیل ریزش شاخص بورس و بحث اجرای فاز دوم هدفمندکردن یارانه‌ها تقاضا برای خرید دلار نسبت به روزهای قبل افزایش یافته است ولی این روند مقطعی است و به نظر می‌رسد ثبات به بازار باز گردد.» وی با اشاره به خلوتی صرافی‌ها و نبود مشتری تاکید می‌کند: «در چند روز گذشته نیز نوسانات موجود در بازار ارز نتیجه گرم‌شدن بازار سفته‌بازان و دلالان بوده است، زیرا آنچنان که می‌بینید صرافی‌ها با افزایش مشتری و متقاضی خرید ارزهای خارجی روبه‌رو نیستند.»

با این حال این صراف نیز تایید می‌کند وضعیت اقتصادی کشور و ابهامات موجود قیمت دلار را تا لحظه نگارش این گزارش از سه‌هزارو۱۴۰تومان در روز دوشنبه به سه‌هزارو۱۹۵تومان رسانده است. نوسانات دلار در چند روز گذشته قیمت ارزهای معتبری همچون پوند و یورو را نیز افزایش داد به گونه‌ای که پوند انگلیس از پنج‌هزارو۲۱۰ به پنج‌هزارو۳۰۰، یورو نیز از چهارهزارو۳۴۰ به چهارهزارو۴۱۰تومان رسید.

با این حال در نوسانات دیروز بازار ارز، طلا در آرامشی نسبی روند صعودی خود را ادامه داد و حتی در روزهایی که اونس طلا در بازارهای جهانی روند پرشتاب نزولی قیمت‌ها را تجربه می‌کرد افزایش قیمت آن متوقف نشد. هر اونس طلا آغازین روز معاملات در هفته جاری را با هزارو۳۲۶دلار به پایین برد و دیروز و در لحظه نگارش این گزارش، ساعت ۱۸:۵۰ به هزارو۲۹۸دلار رسید.

این روند نشان می‌دهد طلای جهانی در مسیر نزولی شدیدی قرار گرفته که قطعا بازار داخلی را نیز تحت‌تاثیر قرار می‌داد اما روند صعودی قیمت دلار که از روز شنبه هفته جاری آغاز شد به‌عنوان سرعت‌گیر بازار طلا، نه‌تنها، مانع افت قیمت سکه و طلا نشد بلکه حتی به افزایش قیمت آن منجر شد.

به این ترتیب، قیمت سکه بهار آزادی به آرامی افزایش قیمت سه‌هزارتومانی را برای خود ثبت کرده و بر قیمت ۹۸۵‌هزارتومان تثبیت شد. همچنین قیمت نیم‌سکه نیز با افزایش چهار‌هزارتومانی به قیمت ۵۳۵‌هزارتومان و ربع‌سکه با افزایش شش‌هزارتومانی به مبلغ ۳۲۰‌هزارتومان فروخته شد.

این روزها اگرچه بسیاری از فعالان بازار، افزایش قیمت دلار و طلا را به اجرای فاز دوم هدفمندکردن یارانه‌ها و افت پی‌درپی شاخص بورس مربوط می‌دانند ولی هادی حق‌شناس، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با «شرق» معتقد است افزایش قیمت دلار در روزهای گذشته روند طبیعی داشته و ارتباط مستقیمی با نرخ تورم سال ۹۲ دارد.

وی تاکید می‌کند: «سال گذشته اقتصاد کشور تورم ۳۵‌درصدی را بنا به گفته مسوولان تجربه کرد که بخشی از این تورم در انتهای سال به نرخ دلار منتقل شد و قیمت دلار اندکی افزایش یافت. روند صعودی قیمت دلار در چندروز گذشته ناشی از انتقال بخش دیگری از مابه‌التفاوت نرخ تورم داخلی و خارجی است که به روی قیمت دلار منتقل می‌شود. باید توجه داشت اگر از اعمال نرخ تورم بر قیمت دلار جلوگیری شود آنچنان که در چند سال گذشته و در دولت دهم به واسطه تزریق درآمدهای نفتی به اقتصاد کشور انجام شد شاهد افزایش یکباره نرخ دلار در سال‌های آینده خواهیم بود. زیرا قیمت دلار را نمی‌توان با دستور و آیین‌نامه پایین نگه داشت.»

به نظر می‌رسد این افزایش قیمت و نوسانات بازار ارز موقتی بوده و به تدریج شاهد ثبات این بازار خواهیم بود.
این استاد دانشگاه با اشاره به کاهش فشار تحریم‌ها در پی موفقیت‌های نسبی در مذاکرات ژنو تاکید می‌کند: «به نظر می‌رسد با ادامه گفت‌وگو‌ها و به‌نتیجه‌رسیدن مذاکرات و برداشته‌شدن تمامی تحریم‌ها در ماه‌های آینده شاهد افزایش عرضه دلار در بازار باشیم که این موضوع به‌صورت طبیعی ثبات و شاید اندکی کاهش قیمت ارز را به‌دنبال خواهد داشت. اگرچه نباید از تبعات فاز دوم هدفمندکردن یارانه‌ها و افزایش قیمت حامل‌های انرژی که منجر به افزایش تورم در جامعه خواهد شد، غافل ماند که بر اساس پیش‌بینی‌ها و برنامه‌ریزی دولت این افزایش قیمت به تدریج و به‌صورت کاملا برنامه‌ریزی شده بود تا موج تورمی در کشور ایجاد نکند.»
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۳:۴۱:۲۱
این بود اینهمه هیاهوی دولت در ماه های اخیر که ما دلار را چنین کردیم و چنان؟!اون از وضع گرانی داخلی که انداختید همشو سر دولت قبل.با گرانی ارز چه میکنید که ادعاتون بود با توافقنامه خفن ژنو قیمت دلار را پایین می آورید؟! (2085107) (alef-6)
 
محمدرضا
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۳:۴۱:۲۲
ظاهرا دولت فعلی نیز در بازی با قیمت ارز جا پای دولت قبل گذاشته اگر نه با نبود مشتری چه دلیلی در این نوسانات می باشد؟؟ (2085108) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۳:۵۵:۴۱
بورس رو از دست گروه مدیران حباب ساز خارج کنین تا بازار آرامش بگیره (2085134) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۲۱:۰۵:۵۶
متاسفانه ارزش واقعی دلار بر اساس نرخهای جهانی و معادلسازی آن با قیمتهای داخلی در محدوده 5000تومان تا 8600 تومان است که بر اثر آزادسازی قیمتها حتی بصورت تدریجی فشار فوق العاده زیادی را بر مردم فقرزده ایران وارد خواهد کرد لذا در صورت عدم حصول توافق با 5+1 و رفع تحریمها ، اجرای آزادسازی قیمتها تحت عنوان هدفمندی یارانه ها ، موضوعی عبث خواهد بود (2085756) (alef-6)