نظر منتشر شده
۴۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 243559
جامعه خو گرفته به انفعال؛
باربی چادری و بازی های رایانه ای حزب اللهی
محسن مهدیان، 8 مهر 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۵۵
جریان منتقد و ضد غرب ما در بهترین حالت فصلنامه "کتاب نقد" است. کتاب نقد، نام فصلنامه ای است که در دوران اصلاحات منتشر می شد و بسیار هم برای جریان منتقد قدرت مفید و موثر بود. "کتاب نقد" موضوع محور، منتشر می شد. "فمینیسم"، "پلورالیزم"، "تسامح و تساهل" و "هرمنوتیک" و موضوعاتی از این دست که بسیار کارگشا بود و پاسخی بود به شبهات آن زمان. ماموریت " کتاب نقد" شبهه زدایی بود. شبهه زدایی ناگزیر انفعال بود. پاسخ به شبهاتی که دیگران ساخته بودند. هر روز یک شبهه و هر روز یک شماره جدید فصلنامه. اما گرفتاری زمانی آغاز شد که این سبک فعالیت علمی وسیاسی و رسانه ای به سرعت همه گیر شد. همه و همه کتاب نقد بودند. زمین بازی را کسی دیگه ای می ساخت و بقیه در این زمین بازی می کردند. عده ای عمر سیاسی و جوانی شان به سبک کتاب نقد گذشت؛ آدم هائی به غایت تاثیر پذیر و منفعل.

هیچگاه میدان دار نبودند. هیچ گاه جریان ساز نشدند. هیچ گاه بازی ساز نبودند و همواره دنباله رو جریان مخالف بودند. در بهترین حالت و در بالاترین سطح، پاسخ های دندان شکن می دادند و نه بیشتر. چنین جریانی وقتی به قدرت برسد نیز حرفی برای گفتن ندارد و در برخی موارد راهی می رود که گذشتگان رفتند چون محکوم به جبر روزگار و سلطه مشهورات زمانه هستند.

جریان مذهبی و متدین جامعه ما باید از لاک انفعال خارج شود. سبک کتاب نقد در بهترین حالت یک مدافع قوی است و نه یک بازی ساز و مهاجم مقتدر. نمونه این رفتار انفعالی را خیلی جاها می توان دید. از موسیقی و هنر و سینما گرفته تا اقتصاد و سیاست و غیره.

با موسیقی پاپ و به سبک پینگ فلوید، شعر مذهبی می خواند. به سبک فیلم فارسی برای دفاع مقدس فیلم می سازد. به مدل روزنامه های زرد، از سبک زندگی دینی می گوید. سر عروسک باربی چادر سر می کنند. در سیاست هم همه هنرش در "دیگه چه خبر" و "خبر ویژه" و غیره برای پاسخ به شبهات جریان منتقد است.

نمونه دردناک تر در رفتار انفعالی را می توان در بازی های رایانه ای دید. این روزها همه از آثار مخرب بازی های رایانه ای می گویند. نگرانی شان هم حق است. تشویش ذهن کودک و از بین بردن خلاقیت و ابتذال و تخریب روحیه کتاب خوانی و ایجاد دلهره و استرس و اضطراب و غیره.

اما برخورد انفعالی با این بازی های کودکانه نیز جالب است. این روزها بازی های رایانه ای زیادی تولید شده است که بجای یک خانم با لباس مبتذل، یک بسیجی با سربند و چفیه وارد می شود، که بجای جیغ و داد، الله اکبر می گوید و دشمن اش نیز بجای غول و دزد و قاتل و غیره، گنهکارانی شبیه اصحاب فتنه اند. با همان میزان خشونت و همان میزان هیجان و غیره.

چندی پیش رهبر انقلاب در دیدار با اعضای شورای انقلاب فرهنگی درباره بازی های کودکان توصیه هائی داشتند. جالب است؛ توصیه های بالاترین سطح مدیریت حکومتی به نخبگان عالی تدوین فرهنگ کلان در کشور درباره بازی های کودکان. توصیه های ایشان تامل برانگیز است. ایشان بعد از تذکر و اظهار نگرانی از شیوع بازی های رایانه ای تاکید می کنند بروید لی لی و گرگم به هوا و الک و دولک و ورزش های باستانی را ترویج کنید.

حرف این است که باید زمین بازی را عوض کرد و از لاک دفاعی خارج شد. انفعال در بهترین حالت یک تقلید گر حرفه ای است.
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۸:۰۷:۳۲
هنوز برای دوستان جا نیفتاده که فلسفه روزه، حجاب، یاد خدا، نماز و... فقط انجام فیزیکی‌ آن نیست بلکه هدف قرب به الله در جهت انجام کارهای نیک‌ و زندگی‌ سالم و بدون ظلم به این و آن و در یک کلم انسان بودن است نه گرسنگی کشیدن.... (2400120) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۲:۳۶:۴۱
با تشکر از نویسنده محترم

دفاع خوب است و یک راهکار مناسب در جنگ. چه جنگ نرم و چه انواع مختلف دیگر آن.
بدون دفاع مناسب توان حمله نخواهی داشت.
ولی چیزی که خوب نیست «دفاع صرف» است.

نگاه یک جانبه چاره درد نیست. باید جامع دید. یعنی هم دفاع و هم حمله نیاز فرهنگی امروز جامعه است.

البته چه دفاع و چه حمله باید درست و به جا باشد.

فیلم اخراجی های یک خوب است ولی 2 و 3 و معراجی ها و ... نه
بازی رایانه ای بسیجی محور خوب است اما نه در جنگ با دوست معترض...
امر به معروف خوب است اما نه به شیوه گشت ارشاد... (2400736) (alef-13)
 
سلامتی
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۳:۴۲:۰۹
ای بابا.
وقتی عده ای با سر و صورت لباس حزب الهی آنچنان بلایی بر سر مردم آوردند که الان وقتی ما ریش می زاریم همه چپ چپ نگاه می کنند میگن این هم از اوناست.چه انتظاری هست آقای مهدیان. (2400963) (alef-13)
 
ملک مطیعی
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۳:۵۰:۰۰
آقای مهدیان
کاری کردند که مردم باید همیشه تظاهر کنند.نمونهاش زیاده.برید داخل هسته های گزینش وزارتخانه ها.تظاهر را ترویج می دهند.میگن چون چادری نیستی گوشه موت معلومه با رتبه هزار کنکور ردت می کنند.
کسی که چادری نیست ولی حجاب مناسب داره باید از روی تظاهر چادر سر کنه که رد صلاحیت نشه.وقتی میاد بیرون باز بدون چادر میشه.
بابا یه کاری کنیم که تظاهر کم بشه. (2400976) (alef-13)
 
کامران
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۴:۲۹:۴۲
احسنت
درد جامعه ما تظاهره.که توش دروغ هم قاطی شده و تظاهر و فریب و نیرنگ شده بخشی از کارمون.
اون هم به این علت که سیستم مارو مجبور کرده که کارمون پیش بره همیشه تظاهر کنیم.
همینه که هر جا دست بزاری حتی در ارتباطات خانوادگی حتی در ازدواجها حتی برخورد دو دوست دو کارمند ؛ کارمند ورییس مردم و کارمند دولت همه جا این تظاهر و دروغ و فریب جا باز کنه. (2401091) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۸:۰۹:۵۴
متاسفانه صدا و سیما و فرهنگ عمومی‌ که وظیفه آموزش جوانان را برای امور زناشویی و عاطفی و جنسی‌ دارند ، تعطیل هستند، در فرهنگ ایرانی‌ این امور برای والدین و برادر و خواهرهای بزرگ هم که مگو است، در نتیجه با نسلی روبرو هستیم که نه میتواند احساسات خود را مدیرت کند، نه خشم خود را و نه حتی دوست داشتن و شهوت خود را... چون فقط در بند حفظ ظواهر هستیم نه فلسفه عمل!!!! (2400124) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۳:۱۴:۴۱
دوست عزیز این هایی که گفتی وظیفه ی پدر و مادر هست (2400851) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۷:۰۲:۲۹
پرداخت و مدارها از كي ياد بگيرند (2401418) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۸:۱۸:۱۸
تمام جریانهای موجود از واقعیات کشور بسیار دورند و خود را در پیله دور و بریهای خود محصور کرده اند و به آن پیله میگویند ملت اگر جیب این اطرافیان پر شود همه چیز خوب است وگرنه مملکت رو به ویرانی است چرا چون آنها به آرای مردم نیاز ندارند که دغدغه مردم را داشته باشند فرمول در قدرت ماندن آنها متغیری به نام مردم ندارد ولی متغیری به نام دل دوروبریها دارد که توان آن 100 است. (2400141) (alef-13)
 
محمد جواد
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۸:۲۹:۱۱
بجای کار فرهنگی برای ترویج حجاب فقط بلدیم چماغ دست بگیریم و ناخواسته و از سر اشتباه آب به آسیاب مروجان فساد و ضد دین بریزیم.
بجای تولید محتوای غنی و اثربخش در صفحات اجتماعی فیلترینگ راه بیاندازیم که خود باعث ترویج تخطی از قانون می شود.
گاهی یک مطلب کوتاه و زیبا درباره شهدا در فیسبوک و وایبر خیلی بیشتر از دهها فیلم سینمایی دفاع مقدس اثربخش است (2400162) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۸:۵۶:۳۷
بهترین کار این است که به جای عروسک وسیله سرگرمی دیگری برای دختر بچه ها ابداع و جایگزین کرد. بهتر است ساخت و واردات عروسک ممنوع شود. (2400205) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۲:۲۳:۰۲
مثلا کلاشینکف! یا ساتور!!! بابا شما کی هستین که اصرار دارین حالا ذات بشر رو عوض کنید؟ شما همین مشکل قطعی برق محل ما رو حل کنید ذات بشر پیشکش!!! (2400708) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۶:۰۲:۵۸
جارو، اجاق گاز، ظروف آشپزخانه و..... خیلی بهتر از عروسک است. حداقل وظایف خانه داری دختر بچه ها را در آینده از کوچکی به آنها یادآوری می کند. (2401316) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۰۷:۵۷:۱۵
واقعا كه (2402343) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۲:۴۶:۲۸
تفنگ خوبه؟ شمشیر؟ قمه ؟ آرپی جی؟ خوب مرد حسابی دختر بچه س دیگه طبعاً دوست داره با عروسک بازی کنه به جای اینکه عروسک رو حذف کنی باید عروسک مناسب بهش بدی. (2400769) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۷:۰۵:۰۶
پس رفتار مادر انه را چگونه از كودكي ياد گرفته و تمرين كنند. وسائل بازي كودكان اينده انها را ميسازد (2401423) (alef-3)
 
پارسا
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۹:۰۳:۰۲
اين روحيه انفعالي امروزه در اكثريت مردم ما نيز رسوخ كرده است بگونه اي كه نسبت به مسائل اجتماعي جامعه نيز بي تفاوت رفتار مي كنند و در بهترين حالت تنها تاسف مي خورند و نتيجه آن چيزي جز فردگرايي و منفعت طلبي نيست. (2400220) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۹:۰۳:۲۴
انفعال؟
شما در کدوم کارگردان مدعی در هردو جناح، سواد و دانش ساخت فیلمی به جذابیت مرد عنکبوتی سراغ دارید؟
طنزش می دونین چیه؟ دو تا کارگردانشون همدیگر را قبول ندارند هیچ، حاضرند همدیگر را منهدم کنند!
یکیشان فیلمی ساخته که اگه تلویزیون پخش نمی کرد ما خانه دوست رافقط در شعر سهراب می یافتیم و دیگری هم اگر حمایت نهادهای نظامی نبود احتمالا توی یه آژانس هواپیمایی با شیشه های نشسته و غبار خاکریز گرفته، نهایتش بلیت میفروخت!
در آمریکا تریبون را به ارزانی ایران دست هر مدعی نمیدهند. اگر هم بدهند طرف یا ایرانیه یا چینی یا عراقی....برای منظور خاص....
شما هم سانسور نکن، این نظر نسل منه... (2400224) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۰:۳۵:۱۳
چه جالب که نظر شخصی خودتون رو به یه نسل تعمیم می دید. اتفاقا یکی از مشکلات فرهنگی ما اینه که اغلبمون خودمون رو نماینده همه می دونیم و فکر می کنیم فقط فکر ما درسته و همه باید شبیه ما فکر کنن.
مرد عنکبوتی هم توهمی بیش نیست و البته گویا به توهم بیشتر از واقعیت علاقه داریم چون اگه دقت کنیم یه جورایی اکثریتمون تو توهم زندگی می کنیم، مثلا جو علاقه به فوتبال، چشم و هم چشمی، تجمل گرایی و...! به همین خاطر هر کسی بیشتر بتونه ما رو سحر و دچار توهم کنه، از نظرمون بزرگ تر و با اهمیت تر و تواناتره! (2400443) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۴:۳۵:۵۴
شما هم عرضه دارین از این توهمات هالیوودی بساز!
رستم و هرکول هم افسانه است، نه توهم که متاسفانه ذهن کور شما دچارشه!
اگر نمی تونی در دنیای امروز چیزی بهتر از آواتار درست کنی پس بهتره اصلا نسازی! عرضه داری بساز ولی داستان و نتیجه اخلاقی اش را از دین و ایران خرج کن.
نسلی که می بینم از اولین سال نوجوانی فکرش رفتنه و مهاجرت و بازیهاش تو تبلت با دنیای من فرق داره.
معلومه که باید به روز شد ولی نه با باربی چادری! (2401105) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۱:۲۲:۱۹
جانا سخن از .... (2400544) (alef-13)
 
عماد
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۹:۱۵:۲۹
خیلی جالب بود. ممنون (2400251) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۹:۳۵:۴۹
"جریان مذهبی و متدین جامعه ما باید از لاک انفعال خارج شود"
چرا فکر می کنید جریان هم فکر شما فقط مذهبی و متدین هست؟ (2400307) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۲:۲۴:۵۲
بابا هنوز یک هفته نشده جنجال انصار حرب الله خوابیده! باز میخوان از انفعال خارج شن؟ دقیقا کی به انفعال وارد شدن این عزیزان که حالا بخوان خارج شن؟؟؟ (2400714) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۹:۴۳:۲۷
سخت نگیر اخوی اینا کارمندن بهتر از این در نمیاد!!! (2400326) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۰:۰۳:۳۷
واقعا برای من جالب است که ما که اینهمه ادعا داریم، در ساده ترین امور هم هیچ برنامه ای نداریم و فقط به فکر این هستیم که چگونه امروز را به فردا وصل کنیم!
نه در عرصه فرهنگ برنامه ای وجود دارد نه در عرصه اقتصاد نه سیاست نه محیط زیست، نه سلامت نه .....
شما به جانوران نگاه کنید: یک گربه یا کبوتر صبح که از خواب بلند می شود راه می افتد به دنبال غذا و آب و تا شب که بخوابد کارش همین است و هیچ برنامه ای برای 6 ماه بعد، یک هفته بعد یا حتی فردایش ندارد! هیچ هدفی ندارد چز اینکه بخورد، بخوابد و تولید مثل کند. فرق زندگی امروز ما با آنها چیست؟

منظور من از برنامه این است که بدانیم که قرار است تا 5 ، 10 یا 20 سال آینده کجا باشیم و کاری که امروز می کنیم چه نقشی در تحقق آن برنامه دارد؟
در عوض حرکت مسئولین فقط در راستای این است که امروز را به نوعی سر کنند:
در بازار گوشت و مرغی پیدا شود، بزرگراه ها باز باشد و مترو حرکت کند، مدارس و دانشگاه ها باز باشند، آنتن تلویزیون پر شود و... فردا هم همین کارها را بکنند تا فردای دیگر.

نه تنها برنامه ای نیست بلکه راهکاری ندارند و کارشان فقط نهی کردن است: ماهواره بد! اینترنت بد! موبایل بد! مدل مو بد! لباس های مد بد!
هیچوقت نمیگویند که اگر موهایت را فشن نکردی چه کارش کنی که زیبا باشد؟ (بیخود نیست که مدل موهای خودشان از اول انقلاب تا حالا یک جور بوده! + پیراهن ساده روی شلوار پارچه ای!) اگر وایبر استفاده نکردی بجاش از چی استفاده کنی؟ موسیقی همینطور فیلم همینطور بازی های رایانه ای همینطور و ...

کسی که خودش یکجا ثابت ایستاده نمی تواند دیگران را مجاب کند که آنها هم پیش او بیاستند و دنباله رو دیگری نشوند. نمیتوانند بگویند که ای مردم شما یه 10 20 سال یکجا بایستید و صبر کنید تا ما بنشینیم سر فرصت سیستم اقتصاد اسلامی طراحی کنیم، لباس و موسیقی و فیلم ارزشی خوب درست کنیم و...

کما اینکه اگر می خواستند تا حالا کرده بودند. می گویند که انقلاب ما نوپا است و هنوز فرصت کافی برای کار نداشته! 36 سالشه میگه من هنوز بچه ام به من گیر ندید! (2400367) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۱:۰۲:۵۱
پینگ فلوید نه، پینک فلوید! (2400486) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۱:۱۹:۱۹
افرادی که در این متن به آنها اشاره دارید، سالهاست که مدیریت همه امور کشور را بدست دارند و با همین روحیه سطحی نگری، انفعالی و خودمحوری در همه ابعاد فرهنگی، سیاسی و اقتصادی صدمات سنگینی به عموم مردم وارد کرده اند. (2400533) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۱:۴۲:۵۷
با نشان دادن عکس العملهای انفعالی خرد گریز در رابطه با هر چیز ظهور پدیده های طنز آمیز و تمسخر آمیز و امثالهم در ازای چنین عکس العملهایی طبیعی بنظر می رسند ، و تازمانی که این پدیده ها اصول ارزشی را آشکار و بصورت مخرب نشانه نرفته باشند برای فروکش این پدیده ها می باید صبر و تحمل و روشن گری خرد گرایانه را پیشه کرد. (2400587) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۱:۴۵:۱۲
حرکت دنیابه سمت یک فرهنگی شدن است دیگربه هرکشوری که سفرمی کنیم کمتر اداب ورسوم ولباسهای سنتی شان رابرتن مردمش میبینیم جوانها درهمه جاسعی دارنداخرین مدرابپوشند ایاژاپنی ها هنوزکیمونو میپوشند ؟ این حقیقتی است که نمی شودکتمان کرد فرهنگهای بومی درهمه جای دنیا درحال ازبین رفتن است وروزی فقط درموزهها بایددنبال انها گشت پس بنابراین زورالکی نزنید چون اگراین فرهنگها واداب ورسوم وارزشها قابل حفظ بودمطمين باشیدژاپنیها وخیلی کشورهای دیگرکه کارهای دیگرشان اصولیترازما است تاحالافکری کرده بودند (2400591) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۱:۵۶:۲۴
جناب آقای مهدیان
درد ما چاره نداره اگه به نظرات نگاه کنی همه در میدان نقد دوران می کنند هیچکدام راهکار نگفته اند (2400632) (alef-13)
 
میرسین موسوی
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۲:۵۸:۴۲
اگه دروغ به کودکان و جوانان گفته نشود و از گزافه گوئی به پرهیزیم و جوانان خداپرستند این مائیم که آنان را به بیراهه هدایت میکنیم وای بروزی که نمک به گندد (2400800) (alef-13)
 
کاظم
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۳:۱۰:۳۳
این جریان خالی از فکر, ایده و استعداد است, نگاهی به حضور این دوستان در تمامی عرصه های هنر و فرهنگ این امر را مشهود میسازد که به شدت عوام زده و شتابزده و فاقد اقبال مخاطبان بوده و تنها با بودجه های کلان دولتی کار از پیش میبرد.

لطفا حتی در صورت مخالفت با این نظر آنرا منتشر کن و در معرض قضاوت قرار ده. (2400840) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۴:۱۲:۰۷
متاسفانه اکثرا اسلام را 17 بار خم و راست شدن در طی روز و سالی یک ماه گرسنگی قلمداد میکنند.
رفتار دینی به میزان اعمال دینی اهمیت دارد، اما اکثرا... (2401045) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۴:۳۶:۵۷
قطره اگر با دريا باشد، درياست؛ خوشا آنانكه با خدايند! (2401107) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۴:۴۰:۵۷
آنچه با پول نمي توان خريد

تماشاي كودك به خواب رفته.

خاطرات فراموش نشدني دوران كودكي.

تماشاي راه رفتن فرزندت براي اولين بار.

به پايان رساندن حل جدول كلمات متقاطع.

ملاقاتي كه زندگي ات را دگرگون مي كند.

ديدن شهاب آسماني و آرزو كردن در آن لحظه.

آهنگي كه تو را به ياد ايام خوب قديم مي اندازد.

و . . . (2401117) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۴:۴۶:۲۹
هفت حديث ناب از امام رضا (ع)

یاری کردن ناتوان، بهتر از صدقه دادن است.

بی اعتنایی به دارایی مردم، بهتر از بذل و بخشش است.

با دوستان فروتن باش، از دشمن احتیاط کن و با عموم مردم گشاده رو باش.

عبادت به زیادی نماز و روزه نیست بلکه به اندیشیدن در امر پروردگـار متعال است.

از بخششی که زیان آن برای تو بیش از سودی است که به برادرانت می رسد٬ خودداری کن.

آن که در راه حق صبر کند، حق تعالی بهتر از آنچه در برابرش صبر کرده است بدو اعطا خواهد کرد.

بهترین و ارزنده ترین خصلت ها: انجام کارهای نیک، فریاد رسی بیچارگان و برآوردن آرزوی آرزومندان است. (2401131) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۴:۴۸:۳۳
صادق و صريح باش، حتي اگر ممكن باشد ديگران تو را فريب دهند.

به دنبال خوشبختي باش، حتي اگر با يافتن آن مورد حسد واقع شوي.

ديگران را ببخش، حتي اگر آنها اغلب غيرمنطقي، خودمحور و متعصب باشند.

موفق شو، حتي اگر در ازاي آن دوستان دروغين و دشمنان واقعي بدست آوري.

در هر حال كارِ خوبت را انجام بده، حتي اگر كارِ خوبِ امروزت را، اغلبِ افراد فراموش كنند.

در هر حال بساز، حتي اگر چيزي كه براي ساختنش تلاش كرده اي ممكن باشد يك شبه خراب شود.

مهربان باش، حتي اگر مردم تو را متهم كنند كه پشت اين مهرباني، هدفِ خودخواهانه پنهان شده است. (2401138) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۴:۵۰:۳۱
دوران طلایی پیش روست نه پشت سر.

به عمقت برو، در بزن و بپرس قلبت چه می­داند.

عشق جوانتر از آن است که بداند وجدان چیست.

نه خوب هست و نه بد؛ فکر ماست که از آن خوب یا بد می­سازد. (2401145) (alef-3)
 
مصطفي
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۰۹:۴۸:۱۵
باسلام ممنون از توجه شما برادر عزيز به اين موضوع مهم
به نظرم تغيير را بايد از خودمون شروع كنيم . در شبانه روز زماني رو با بچه هامون بازي هاي قديمي كه داشتيم انجام بديم هر كس هم به فرا خور محيطي كه داره . اگه آپارتمان نشين هستيم ويا منزل حياط دار داريم ويا روستايي و شهري ؛ چون بازي ها و سرگرمي هاي قديمي متنوع هستند از الك دولك و هفت سنگ و لي لي گرفته تا اسم و فاميل و دوز بازي و ..... تا بچه ها لذت بازي قديمي رو نچشند نبايد انتظار داشته باشيم تو زمين خودمون بازي كنن (2402551) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۰ ۰۹:۴۱:۳۲
مشکل شما این است که خودتون هیچ فکری ندارید و تاب و تحمل اندیشه های دیگران را هم ندارید و لذا دست به دامان سانسور می شوید؟؟ (2404312) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۱۴ ۲۱:۰۳:۱۳
لطفا مشخص کنید که موثر بودن کتاب نقد در چی بود؟؟ (2411257) (alef-3)
 
مهتاب
۱۳۹۴-۰۶-۰۶ ۲۱:۳۲:۵۷
چادر چیست (3146476) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.