نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 300636
روسها سکوت ۲۵ ساله را شکستند
تاریخ انتشار : جمعه ۱۷ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۵۷
روسیه برای اولین بار بعد از وقفه بیش از ۲۵ ساله رسماً به عملیات گسترده جنگی در خارج از کشور دست می زند که نه با اجبار به صلح بلکه با ملاحظات راهبردی ارتباط دارد.

به گزارش خبرآنلاین، فئودور لوکیانوف رئیس شورای سیاست خارجی و دفاعی روسیه و پروفسور ‏محقق مدرسه عالی اقتصاد در تحلیلی در روزنامه کمرسانت، عملیات روسی در سوریه را اقدام مرحله ساز مهمی می داند زیرا روسیه برای اولین بار بعد از وقفه بیش از ۲۵ ساله رسماً به عملیات گسترده جنگی در خارج از کشور دست می زند که نه با اجبار به صلح بلکه با ملاحظات راهبردی ارتباط دارد.

لوکیانف در ادامه می نویسد: مسکو بعد از ترک افغانستان در سال ۱۹۸۹ از این گونه عملیات نظامی و سیاسی تنفر داشت و با نیشخند تکرار اشتباهات شوروی توسط ایالات متحده را نظاره می کرد. البته روسیه به طور کامل از نمایش زور و قوه قهریه دست نکشیده بود ولی فقط در حوزه نفوذ خود این کار را می کرد. روسها تا پیش از این ادعاهای بزرگ جهانی نداشتند و سایه تیره و تار جنگ افغانستان را احساس می کردند.

به عقیده نویسنده، قضیه اوکراین که در بهار سال گذشته به عنوان جهش به سوی کیفیت جدید نفوذ جهانی روسیه تلقی می شد، تا اوایل سال ۲۰۱۵ به عامل تثبیت موقعیت و نفوذ منطقه ای (و نه جهانی) روسیه تبدیل گردید. روند دشوار مینسک که نتیجه آن بدون تردید به نفع مسکو نخواهد بود، به اوج این فرآیند نامناسب برای مسکو مبدل شده است. هرچند موضوع اوکراین موضوع اروپایی است ولی خود اروپا در امور جهانی حالت حاشیه ای دارد.

در این میان کشورهای غربی تلاش می کردند با مسکو فقط درباره حل و فصل اوضاع اوکراین گفتگو کنند و این در حالی بود که خاورمیانه با وجود بن بست آشکار آن، برای جهان اهمیت بیشتری دارد و در بزرگراه سیاست جهانی و نه در حاشیه آن (مانند اوکراین) قرار گرفته است.

نویسنده در ادامه می افزاید: ولادیمیر پوتین با فراست سیاسی خود متوجه شد که می تواند در خاورمیانه اوضاع را تغییر داده و جهانیان را به واکنش به ابتکار روسیه وادار کند. این فراست رئیس جمهور روسیه بارها در صحنه داخلی و خارجی مشاهده شده است. با وجود اینکه داعش دشمن آشکار روسیه است، واقعیت این است که مسکو از طرف بشار اسد و طرفدارانش وارد جنگ سوریه شده است زیرا هیچ راهی برای مقابله با تروریسم غیر از حمایت از دولت مشروع وجود ندارد.
نویسنده نقش روسیه در جنگ سوریه را به نقش ائتلاف ناتو در لیبی تشبیه می کند ولی روسیه با ارتش منظم سر و کار دارد و می تواند موفقیت بیشتری به دست آورد.

نویسنده ائتلاف با سوریه، عراق و ایران را از نظر کاربردی بسیار مناسب می داند ولی نگران قرار گرفتن روسیه در مرکز مناقشه شیعه و سنی است و تأکید می کند: تعیین پیروزی در جنگ با داعش کار دشواری است زیرا معیارهای مشخص آن وجود ندارد.
به عقیده لوکیانوف، ایجاد تحول در عملیات جنگی و راندن داعش به مواضع ماهها پیش می تواند موفقیت محسوب شود.

این کارشناس روس در خاتمه تأکید می کند که روسیه از سال ۲۰۱۳ تاکنون در حالت یک نوع اشتیاق عاطفی زندگی می کند که جای طراحی الگوهای جدید توسعه کشور را می گیرد و احساسات مردم را در حالت گرم نگه می دارد. از سویی جنگ سوریه می‌تواند مشکلات و واقعیات اقتصادی و سیاسی روسیه را کمرنگ بکند ولی نمی توان برای مدت طولانی از این اهرم برای سرپوش نهادن بر مشکلات استفاده کرد.
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۷:۰۴:۳۰
حالا شما چرا انقد سنگ روسهای توسعه طلب رو که یک سوم ایران رو از ایران جدا کردند، به سینه میزنید؟ (3248570) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۹:۰۸:۲۹
چون الان روسیه داره کاری میکنه که نفعش به ما میرسه ، البته او واسه منافع خودش داره این کار رو میکنه ولی در کل به نفع ما هم هست (3248741) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۲۰:۰۲:۱۳
میشه بگید جنگ سوریه چه نفعی واسه ما داره؟ (3248847) (alef-13)
 
alireza
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۲۳:۰۴:۱۹
روسیه هیچوقت کاری به نفع ما انجام نمی ده. این کشور بسیار منفعت طلب است و ضرر آن ده ها برابر بیشتر از آمریکاست. (3249118) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۱۸:۱۲:۰۹
همش از ضعف آمریکاست .اگه بوش سر کار بود روسیه دور بر نمیداشت ولی اوباما کبریت بیخطره (3248650) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۲۰:۴۴:۵۳
توچرا ناراحتی که دشمنان شیعه واهل بیت توسط روسیه بمباران میشن (3248906) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.