توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 235431
خوشبختانه دیگر مثل قاذورات با ما برخورد نمی کنند!
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۳۱
با گذشت نزدیک یک سال از تغییر مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنوز سرنوشت تعدادی از ناشرانی که در دوره محمود احمدی‌نژاد تعلیق شدند، مشخص نشده است.

در دوران هشت ساله دولت محمود احمدی نژاد یکی از حوزه هایی که با مشکل بسیار روبرو شد، حوزه های فرهنگی و به خصوص کتاب بود، در این دوره برخی ناشران از ادامه فعالیت خود بازماندند.

به گزارش الفِ کتاب، به نقل از ایسنا، پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، علی جنتی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - در اظهارنظری درباره برخی ناشران تعلیق‌شده، از رسیدگی به وضعیت پرونده این ناشران خبر داده و گفته بود: این ناشران اگر مشکل اساسی نداشته باشند، مجددا می‌توانند به کار خود ادامه دهند.

وزیر ارشاد دولت یازدهم در همان زمان مشخصا درباره لغو مجوز نشر چشمه که چند ماهی است شروع به فعالیت مجدد کرده است، چنین اظهارنظر کرده بود: «در دولت دهم یک‌سری تصمیمات در داخل خود وزارت ارشاد گرفته شده بود که هیئت بدوی و تجدیدنظری که در حوزه کتاب است، تصمیماتی را بر این مبنا اخذ کرد. این تصمیمات بر اساس سیاست‌هایی بود که در گذشته وجود داشته است و چون سیاست‌های دولت جدید با دولت گذشته کاملا متفاوت است، از این‌رو مقابل ابلاغ این نوع احکام را گرفتیم.»

پس از این اظهارنظر از سوی مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گمان می‌رفت دیگر ناشرانی که در دولت احمدی‌نژاد به تعلیق درآمده بودند به مرور و پس از بررسی پرونده‌شان فعالیت دوباره خود را آغاز کنند. شاید از همین‌رو بود که برخی از مدیران این انتشاراتی‌های تعلیقی از جمله هرمز همایون‌پور (مدیر انتشارات کتاب روشن) به امید گشایش پرونده نشر خود اقدام به نامه‌نگاری با مسؤولان وزارت ارشاد کردند. با این حال پس از گذشت مدت‌ها از این نامه‌نگاری، این ناشر به ایسنا گفت: «در این رابطه هنوز از وزارت ارشاد خبری به من نرسیده است.»

همایون‌پور پیش‌تر درباره تعلیق انتشارات کتاب روشن گفته بود: «متأسفانه این انتشارات در دوره‌ای که آقای دری معاون فرهنگی وزارت ارشاد بود، بدون هیچ دلیلی تعلیق شد و تا کنون نیز مجوز آن تمدید نشده است.»

او همچنین درباره پی‌گیری برای فعالیت مجدد این انتشارات اظهار کرد: «با روی کار آمدن دولت جدید من به آقای جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نامه نوشتم و پس از مدتی دفتر آقای صالحی، معاون فرهنگی وزارت ارشاد، با من تماس گرفتند. خوشبختانه برخوردشان برخلاف چند سال گذشته که ما را جزو قاذورات به حساب می‌آوردند و انواع توهین‌ها را به ما می‌بستند، بسیار محترمانه بود. آقای صالحی درباره این انتشارات گفته‌اند، فعالیت مجدد آن را پی‌گیری خواهند کرد.»

اما همایون امیرزاده، رییس هیأت تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات ناشران، درباره سرنوشت ناشران تعلیقی گفت: من پرونده این ناشران را که تعداد آن‌ها هم بسیار معدود است پیگیری کردم که در این پیگیری مشخص شد مشکل هیچ‌کدام از این ناشران به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مربوط نمی‌شود و این ناشران از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعلیق نشده‌اند، بلکه مشکل آن‌ها مربوط به مراجع قضایی و سایر مراجع و نهاد‌هاست.

او در پاسخ به این‌که آیا وزارت ارشاد برای حل مشکل این ناشران پیگیری کرده است یا خیر اظهار کرد: در این رابطه ارشاد در حد وظایف قانونی و سازمانی خود پیگیری‌های جدی انجام داده است و از حالا به بعد هم انجام می‌دهد، اما با توجه به این‌که آرای صادرشده برای این ناشران از طرف مراجعی غیر از وزارت ارشاد بوده، بنابراین خود آن‌ها باید پیگیر حل مشکل نشر خود شوند.

امیرزاده افزود: فصل‌الخطاب وزارت ارشاد در مواجهه با ناشران، آیین‌نامه‌ها و ضوابط مشخص‌شده در قانون بخصوص قوانین مربوط به نشر است.

به گزارش ایسنا، اواخر سال گذشته هیأت تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات ناشران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رأیش را درباره نشر چشمه صادر کرد و به این ترتیب این نشر از ۲۴ اسفندماه پس از دو سال تعلیق فعالیتش را پی گرفته است، اما هنوز برخی دیگر از ناشران تعلیقی سرنوشت مشخصی پیدا نکرده‌اند.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.