نظر منتشر شده
۳۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267535
تفاهم بانک های خصوصی و دولتی برای کاهش 3درصدی نرخ سود+ واکنش وزیراقتصاد و بانک مرکزی
بخش اقتصادی الف، 29 فروردین 94
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۳۱
مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی در نشست صبح امروز خود که در محل بانک تجارت انجام گرفت، برای کاهش سود بانکی به تفاهم رسیدند و بنا شد در صورت تصویب شورای پول و اعتبار نرخ سود سپرده و تسهیلات از ۱۵ اردیبهشت تغییر کند.

 عبدالناصر همتی مدیرعامل بانک ملی ایران و رئیس شورای هماهنگی بانک‌ها به‌نیابت از بانک‌های دولتی و خصوصی اعلام کرد: مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی در نشست صبح امروز خود که در محل بانک تجارت انجام گرفت برای کاهش سود بانکی به تفاهم رسیدند.

همتی تصریح کرد: با توجه به کاهش نرخ تورم و تأکیدات مقام محترم ریاست جمهوری و دیدگاه‌ها و نظرات وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی و رئیس‌کل محترم بانک مرکزی مدیران بانک‌ها امروز توافق کردند در اولین مرحله سود علی‌الحساب سپرده‌های یک‌ساله را به ۲۰ درصد کاهش داده و سود تسهیلات مشارکتی رایج بانک‌ها را بسته به نوع فعالیت ۲ تا ۳ درصد کاهش دهند.

به‌گفته همتی در این جلسه مقرر شد در صورت تأیید بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار این پیشنهاد از ۱۵ اردیبهشت ماه سال جاری عملیاتی گردد.

وی افزود: در این جلسه ابراز امیدواری شد پیشنهادات بانک‌ها در مورد الزامات تثبیت و عملیاتی شدن نرخ‌های جدید که طی نامه‌ای به بانک مرکزی اعلام خواهد شد مطمح‌نظر مسئولین محترم بانک مرکزی و شورای محترم پول و اعتبار قرار گرفته و در جهت تعادل عرضه و تقاضای پول در بازار ملحوظ گردد تا ان‌شاءالله زمینه کاهش مرحله بعدی نرخ سود نیز مهیا گردد.

به گزارش الف، بعد از آنکه رقابت بانکی‌ها برای نرخ سود بانکی از زمستان سال ۹۲ شدت گرفت، به‌خواست بانک مرکزی بانکداران توافق‌نامه‌ای را در ماه های نخست سال ۹۳ امضا کردند که براساس آن، نرخ سود بانکی از نرخهای نجومی بازار رقابتی کمتر می‌شد.

البته شورای پول و اعتبار چند وقت بعد این توافق نامه را به صورت دستورالعمل مشخص به تصویب رساند و بانکی‌ها را ملزم کرد از نرخ واحدی در سیستم بانکی تبعیت کنند؛ اما به‌اذعان مسئولان ارشد نظام بانکی و با استناد به گزارش‌های میدانی می‌توان گفت که حتی دستور شورای پول و اعتبار هم کارساز نشد و بانکی‌ها به نرخ واحد پایبند نبودند.

براساس این گزارش، شورای پول و اعتبار در تیرماه ۹۳ مصوب کرده بود که شورا با توجه به تفاهم به عمل آمده توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری و بانک مرکزی در مورخ ۹۳/۲/۸ در مورد نرخ سود علی الحساب سپرده‌های بانکی، با اعمال نرخهای مورد تفاهم (حداکثر ۲۲ درصد برای سپرده‌های یک‌ساله) سود علی الحساب موافقت نمود.

همچنین طبق مصوبه شورای پول واعتبار، حداکثر نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری معادل ۲۲.۰ درصد تعیین شد. حداقل نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی هنگام عقد قرارداد بین بانک‌ها و مؤسسات اعتباری و مشتری معادل ۲۱.۰ درصد تعیین شد.

عدم همخوانی نرخ سود با تورم نکته دیگری بود که موجب شد کماکان نرخ سود در صدر اتفاقات حوزه بانکی باشد چراکه که نرخ سود بانکی که پیش از این با این استدلال که سود بانک باید با تورم همخوانی داشته باشد دستخوش نوسانات صعودی شده بود در ماه‌هایی که تورم مدار نزولی را پیش گرفته بود، تغییر نکرد.

کاهش نرخ سود بانکی متناسب با کاهش تورم از ماه‌های قبل توسط برخی مسئولان و اقتصاددانان مطرح شده بود و در نهایت رئیس جمهوری هم به شورای پول و اعتبار تکلیف کرد همگام شدن نرخ سود با کاهش تورم را آرام آرام انجام دهد.

وزیر اقتصاد: ساماندهی نرخ سود بانکی جدی است/ برنامه‌های دولت برای جبران کمبود منابع نظام بانکی
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به فاصله زیاد میان نرخ تورم و نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانکی گفت: ساماندهی نرخ سود بانک ها جدی است.

علی طیب نیا در گفت و گویی با بیان اینکه با توجه به کاهش محسوس نرخ تورم در دو سال اخیر ، فاصله نرخ تورم و نرخ سود سپرده و تسهیلات بانک ها زیاد شده است، افزود: بالا بودن نرخ سود بانک ها به ویژه برای فعالان اقتصادی برخی مشکلاتی را ایجاد کرده است، ضمن اینکه فعالان اقتصادی حاضر نیستند نرخ سودی را که حداقل ۱۲ درصد بیشتر از نرخ تورم است ، پرداخت کنند.

طیب نیا خاطرنشان کرد: نرخ بالای سود بانکی برای بازار سرمایه نیز مشکل ساز شده است زیرا اگر مردم بتوانند نرخ سودهای بیست و چند درصدی از نظام بانکی گرفته شود، انگیزه برای ورود منابع مالی به بازار سرمایه و تامین مالی فعالیت های اقتصادی در این بازار با مشکل مواجه می شود.

وزیر اقتصاد افزود: یکی دیگر از عوارض سوء نرخ سود بالای بانکی آن است که در سبد دارایی های نظام بانکی کشور سرمایه گذاری های ریسک آور و پرریسک افزایش می یابد ، زیرا تنها فعالیت های با ریسک بالا ، نرخ سود بالا را تامین و پرداخت می کند.

طیب نیا با بیان اینکه به صورت جدی تصمیم داریم ، نرخ سود بانکی را ساماندهی کنیم ، گفت : البته بر اساس منطق اقتصادی ، قواعد شرعی و نظام بانکداری اسلامی نمی توانیم کاهش نرخ سود بانکی را به صورت دستوری واز طریق بخشنامه انجام دهیم.

وزیر اقتصاد اظهار داشت: نرخ سود بانکی بالا به دلیل وجود اضافه تقاضا در بازار پولی کشور است که برخی عوامل سبب این افزایش شده است.

وی افزود : همزمان عواملی نیز باعث شده منابع قابل وام دهی نظام بانکی کشور کاهش یابد و اگر قرار است نرخ سود به صورت منطقی کاهش یابد، قاعدتا باید سیاست ها را متوجه علت اصلی و کمبود منابع را در بازار مالی برطرف کنیم.

واکنش بانک مرکزی
کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی گفت:  بانک مرکزی از نرخ‌های سود بانکی و تحولات بازار پول غافل نبوده و از ماه‌های پایانی سال گذشته موضوع اصلاح نرخ‌های سود بانکی را در دستور بررسی‌های خود قرار داده و نتیجه این مطالعات به زودی در دستور کار شورای محترم پول و اعتبار قرار خواهد گرفت. همانطور که در سخنان اخیر رئیس محترم جمهور در سفر ایشان به استان گیلان نیز انعکاس داشته، تصمیم‌گیری در خصوص نرخ‌های سود بانکی به شورای محترم پول و اعتبار احاله شده است.

قطعاً، بانک مرکزی با ارایه استدلال‌های منطقی و با توجه به جمیع‌ جهات و مجموع شرایط اقتصاد کلان کشور، پیشنهادات خود در زمینه اصلاح نرخ‌های سود بانکی را به شورای محترم پول و اعتبار ارایه خواهد کرد و این شورا نیز بر اساس استدلال‌های کارشناسی، تصمیمات مقتضی را اتخاذ خواهد نمود که متعاقباً برای اجرا به شبکه بانکی ابلاغ خواهد شد.
 
کلمات کلیدی : سود بانکی+بانک
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۲۱:۲۸:۰۸
کاهش سود تسهیلات چی شد؟؟؟ چرا اون موقع که تورم 50 درصد بود سود بانکی 50 درصد ندادید؟؟ مردم 2 زار پول گذاشتن کمک خرج اون رو هم دارید قطع میکنید؟ (2831732) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۱:۳۱:۲۵
همه بانکها نزول خور هستند (2832098) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۳:۲۸:۳۳
نرخ بهره ٢٠ درصد يعني تورم ٤٠ درصد، حال كنيد تا سال آينده، هر كس پولش را در بانك نگذارد و با آن مالي را بخرد بايد سال بعد بيش از نرخ بهره بانك سود بكند يا هر كس از بانك پولي را وام بگيرد بايد ارزش كارش ٤٠ درصد بلاتر برود تا ٢٠ درصد به بانك و ٢٠ درصد هم خودش بردارد (2832163) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۷:۴۶:۳۶
جالبه در دولت قبل که می گفتند نرخ سود باید کاهش پیدا بکند و بانکها باید املاک خود را بفروشند، همه اعتراض داشتند و این کار را غیرکارشناسی می دانستند. اما حالا همه تائید می کنند؟!!!! (2832249) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۲۱:۳۰:۵۳
خدا را شاكرم،چون اين سود بانكي كمر توليد كننده ها رو داره ميشكنه.. (2831734) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۲۳:۰۸:۵۰
بهتر بذار کمر تولید کننده ای که جنس بی کیفیت با قیمت سرسام اور به مردم میده بشکنه (2831899) (alef-10)
 
مصطفي
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۲۱:۳۱:۵۷
من يك توليد كننده هستم
اين بهره هاي سرسام اور عامل اصلي ركود و تورم وبيكاري و..... هستند

براي من توليد كننده هم بهتره تا ثروتم را سپرده ثابت كنم ولي مطمئن هستم كه اين ره كه ميرويم به تركستان است
دور باطلي ست كه بخاطر سرمايه معدودي صاحب ثروت ، اقتصاد كشور را به نابودي ميكشيم

كجاي اسلام با پرداخت سود و بهره موافق است

اگر اجبار به اينكار داريم سود پرداختي حداكثر حدود ١٠٪ بايد باشد تا صاحبان پول ، اجبارا ثروت شان را در خدمت توليد و .... بكار بندند

چرا پرداخت سود سپرده در اروپا و امريكا و ژاپن و... كليه اقتصادهاي موفق زير ٤٪ است؟؟؟!!!! (2831738) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۲۲:۵۴:۱۲
براى انكه در انجا اسكناس بدون پشتوانه چاپ نميكنند
براى انكه در انجا براى كارها برنامه ريزى بيست ساله بلكه پنجاه ساله دارند
براى انكه درانجا هرشب و روز و هفته يك قانون نميگذرانند و مردم ميدانند چه كاره هستند
براى انكه پشت كارها خرد و برنامه است . (2831875) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۵:۵۴:۳۳
این همه خوش خیال نباش
یکم در مورد فیات تحقیق کن تا ببینی پول بدون پشتوانه چیه
همچنین کشورهایی که بیشترین نرخ رشد رو دارن بیشترین بدهی خارجی رو دارن که نمونه اش امریکا هست که چون دلارش مبنای معاملات هست تورم ناشی از چاپ بدون پشتوانه دلارش روی اقتصاد کشورها شکسته میشه (2832182) (alef-10)
 
ا.ر
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۳:۳۷:۲۵
براي اينكه تورم هم در آنجا زير چهار درصده.. (2832166) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۲۱:۳۵:۲۰
تورم واقعی که بالای ۴۰ درصد هست (2831747) (alef-13)
 
موسي
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۲۱:۳۸:۴۳
بدبخت اقتصادي كه منافع ملي اش و سياست گذاري اقتصادش ،
بايد فداي تفاهم بانكها شود (2831751) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۲۱:۴۸:۴۰
کاربسیار خوبیه هم با تورم میخونه و هم انگیزه ی Sرا ازبین نمیبره درواقع P (2831760) (alef-13)
 
رحيمي
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۲۱:۵۰:۴۱
اينكه تعدادي كارشناس دائماً
مديران كشور را از هجوم پول هاي سرگردان به طرف ارز و سكه و... بترسانند
با كدام منافع ملي ، كدام علم وتجربه اقتصادي كشورهاي موفق در اقتصاد ، هم خواني دارد؟؟!!
چرا اين كارشناسان به تصميم گيرندگان اقتصاد كشور نميگويند كه عامل اصلي
ركود
تورم
بيكاري
نابودي توليد و پايين امدن راندمان صنايع كشور
و همه و همه.....
بالا بودن نرخ بهره هاي بانكي است؟؟؟!! (2831762) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۲۲:۲۵:۳۹
خیلی جالبه بانک خصوصی اگه قراره خصوصی باشه چه ارتباطی با بانک های دولتی داره؟ اگه قراره همه چیز این دو تا یکی باشه دیگه معنی خصوصی و دولتی چیه؟ اون موقع که تورم 50 درصد بود دلتون به حال سپرده گزارها سوخت که حالا هی تفاهم میکنید که به ضرر سپرده گزار ها بخشنامه بدین؟ گردن کلفت ها همیشه از سود سپرده های مردم شاکی هستن چون دنبال گرفتن وامهای کلان از بانک ها با سود پایین هستند بعدش هم خدا خیرشون بده کارشون که گرفت با بالاترین نرخ ممکن کالا ها و خدمات خودشونو به مردم قالب میکنن. (2831813) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۲۲:۲۶:۳۵
جالبه تورم که حدود 70 درصد بود دوستان بحثی از اینکه نرخ سود را به 80 درصد برسانند نمیزدند الان همه دنبال این هستند سود را کاهش دهند!! بعد فکر میکنند مردم براحتی بهشون اعتماد میکنند دوباره پولشان را می اورند داخل بانک میذارن
اینا میرن طلا و...میخرن باعث باعث بروز مشکل در سایر بخش ها میشه (2831816) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۲۲:۴۱:۵۹
اکه راست میگن قیمت خودرو رو پایین بیارن-ارزاق عمومی روارزون کنن (2831852) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۲۲:۵۰:۲۰
مثل اینکه تورم 44درصدی و سکه یک میلیونو ششصد هزارتومانی و ... را بعضیها فراموش کردند . امروز اگر قیمت سکه . دلار . رایانه . مسکن و خیلی چیزهای دیگر کاهش چشمگیری داشته به خاطر همین سود بانکی است . اگر پولها ی میلیاردی سپرده گذاران به سمت بازارها سرازیر شود مطمئن باشید اوضاع از سال 90 و 91 بدتر خواهد شد و باید منتظر تورم 50 درصدی باشیم . (2831870) (alef-13)
 
محسن 62
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۲۳:۳۱:۰۵
در دوسه سال کذشته هیچ بانکی چه خصوصی و چه دولتی یک ریال وام در اختیار مردم (نه نور چشمی ها) قرار نداده فقط پول مردم و میگیرند سودی بسیار کمتر از نرخ تورم پرداخت می کنند واین برایشون سودهای سرساماوری به بار اورده واین حقیقت رو در مسابقه در ایجاد بانک های جدید می توانید ببینید!!!!! این چه فایده دارد که فقط سود پرداختی به مردم رو پایین بیاوریم ولی حتی هیچ بانکی با سود بیش از ده درصد این سود پرداختی ،راضی به پرداخت وام به مردم نباشند!!!!بنده بارها به بانکهای مختلف چه خصوصی چه دولتی برای دریافت وام با هر درصد سودی مراجعه کردم ولی موفق به دریافت یک ریال وام نشدم!!!!! (2831935) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۲۳:۴۴:۲۹
می خواند پول از بانک ها بطرف مسکن برود تا مدیران و بانک های محتکر مسکن بتوانند مسکن های احتکاری را بفروشند (2831952) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۶:۴۶:۲۵
کاملاً درست است. (2832199) (alef-10)
 
بشیر
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۲۳:۴۴:۵۹
چرا نرخ سود وام بانکها را کم نمی کنند.اگه نرخ سودپس انداز پایین بیاد و وام زیاد بشه بازم سود به جیب بانکها میره البته این دولت حامی سرمایه داران است (2831953) (alef-10)
 
مهندس محمد رضا پورامینی
۱۳۹۴-۰۱-۲۹ ۲۳:۵۴:۰۱
براساس مطالعه میدانی وپژوهشی ونیزنظر به تحولات جاری اقتصاد در سالهای اخیر خلاصه کلام برخی اقتصاد دانان که اندک شمار نیز هستند این است که باید ساختار اقتصادی کلا برمبنای تولیدملی استوار باشد و تاثیر عامل کار در پروسه تولید کالا وثروت بر عامل پول در پروسه تولید کالا وثروت ترجیح داده شوداز این رو باید به مرور سود تسهیلات کاهش یابد ومنابع بیشتری باسود کمتربه تولید اختصاص یابدو منابع نسبتا محدود تری به تجارت وبازرگانی اختصاص پیدا کند تا فرایند تولید بیشتر - سود بیشتر بوجود اید که بصورت تولیدنسبتا کمتر -قیمت نسبتا بیشتر نباشد ودر مورد سود سپرده وسود تسهیلات برخی معتقدند که سود سپرده باید افزایش یابد که مردم به سپرده گذاری در بانکها ترغیب شوند که اندوخته ها به بازارهای موازی مخرب هدایت نشود هرچند لازم است از فعالیت در بازارهای موازی جلوگیری نمود نمونه ان موسسات غیر مجاز وخرید وفروش ساختمان وزمین وغیره ولی این دلیل علمی وفنی برای توجیه افزایش سود محسوب نمی شود از طرفی برخی بازار هامخرب نیستند ولی رقیب بانکها محسوب میشوند مانند بازار طلا واجاره مسکن که سود بالاتری برای ذینفع تامین میکنند که این بازارها با انضباط مالی وپولی وکاهش ضریب فزاینده پولی قابل کنترل می باشندبدین معنی که مازاد پول در بازار که به تورم وافزایش قیمتها دامن می زند مستقیما بدون دخالت وغیر از مجرای بانکها مثلا فرا بورس به بخشهای تولیدی سوق داده شود وضمنا برای جبران کاهش منابع مالی بانکها بعلت کاهش سود دولت منابع لازم بانکها را با پرداخت بدهی خود به بانکها اقدام وتامین کند تولید انبوه ملی در راستای اقتصاد مقاومتی در بسته ای از کنترل ضریب فزاینده پولی کاهش تدریجی سود وتسهیلات بانکی تادیه بدهی دولت به بانکها هدایت نقدینگی به بخشهای تولیدی غیر از مجاری بانکها ممانعت از فعالیت بازارهای موازی وافزایش در امد هایخارجی دولت امکان پذیر میباشد (2831970) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۰:۴۲:۲۱
جالب است که برای سودجویی خودشان نه تنها دربانکها بلکه در سایر بخشها همش دم از کاهش تورم میزنند درحالیکه روز مشخصه که همه ارزاق اجناس بشدت بالا رفته و میشه گفت که تورم چند برابر دولت قبل است (2832050) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۱:۴۹:۲۶
كجا تورم نيست؟؟؟ اصلأ يك قلم كالا را مثال بزنيد كه قيمتش كم شده باشد؟؟؟ هر جا ميرويم همه چيز گران شده از نان گرفته تا مثلأ يك سيخ كباب ... همين جور به بالا.... باز هم ديواري كوتاه تر از كارمند و كارگر و بازنشته ها و مردم....پيدا نكردند كه چندرغاز سود را كم كنند، ان جماعت و درصد اندكي كه در بازار و توليد و تسهيلات.... هستند به همراه رانتي ها كه در هر شرايطي باز هم سود و درامد بالاتر از ديگران دارند اگر اوضاع بدتر شود براي انها بد است، اگر اوضاع خوب شود براي انها خوبتر، اگر هم خوبتر شود براي اين جماعت عالي ميشود... (2832113) (alef-10)
 
رضا ايراني
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۲:۱۳:۳۲
سوالي دارم از دوستان كه صاحب نظر و دانش هستند.
معمولا همزمان با كاهش نرخ سود احتمال اينكه سرمايه
ها ار بانك ها خارج بشن و وارد بازار طلا، مسكن و زمين
بشن و اون بازار ها رو دچار تلاطم كنند زياد هست.
اما ميدونيم كه اين سرمايه هاي خرد نيستن كه طلايه دار
اين حركت هاي تلاطم اور باشند. هميشه اين سرمايه هاي
كلان هستند كه حركت رو شروع ميكنند و به تبع اونها
سرمايه هاي خرد. ميخواستم نظر دوستان و مطلعين
رو بپرسم در مورد اين روش كه ضمن كاهش نرخ سود
تدبيري اتخاذ بشه كه اين حركت سرمايه هاي كلان رخ نده.
به طور مثال يك بانك دولتي با تضمين دولت به سرمايه هاي
بالاي يك رقم خاصي ، مثلا ٥ ميليارد تومن ، سود بيشتري
بده. و اونا دچار كاهش سود نشن و پولشون رو در بانك
حفظ كنند. ميدونم اين بوي سرمايه داري ميده و يه جور
تبعيض و نارضايتي اجتماعي داره. اما ايا با اين باج
دادن كوتاه مدت شر اين سرمايه هاي كلان رو از بقيه بازار
هاي موثر در زندگي مردم مثل مسكن كم نميكنه؟؟
و اين روش براي كوتاه مدت استفاده بشه البته تا زماني
كه توليد به رونق برسه و بازار موازي در بخش توليد ،
جذابيت بالا پيدا كنه.
( لطفا من رو متهم نكنيد ، توضيح اينكه كل دارايي من تو
بانك ٣٠ ميليون تومان هست)
به نظر كارشناسان ايا اين روش موثر هست ؟؟؟ (2832144) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۲:۲۶:۱۳
اول بایستی نرخ ارزو رو کاهش بدن بعد... (2832149) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۳:۲۸:۳۵
از فردا شاهد رشد طلا وارز خواهیم بود (2832164) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۳:۲۸:۴۴
اگه این کارا بخاطر تولیده که باید یه کار اساسی صورت بگیره. از جمله اون کارای اساسی اینه که اجازه بدن تولید کننده ها در ساختار سیاسی قدرت بگیرن. تا زمانی که بازاری ها دارای قدرت و نفوذ زیاد در ساختار قدرت هستن مسلما نمی ذارن که بخش تولید پا بگیره. باید بین بازار و تولید در هرم قدرت موازنه به نفع تولیدکننده برقرار بشه. اینکه نرخ ارز شروع کنه به پایین اومدن ، بعد یک بازاری پیغام بده این نرخ ارز به نفع ما نیست و بعدش بلافاصله ریزش نرخ ارز متوقف بشه جای سئوال داره. (2832165) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۷:۲۸:۱۷
زورشون به ما بدبخت بیچاره ها که مبلغ ناچیزی در بانک داریم و بواسطه ی آن روزگار میگذرانیم رسیده است، با توجه به گران شدن اجناس و هزینه های زندگی، به جای اینکه مبلغ آن را افزایش دهند میخواهند کاهش هم دهند!!!!
اصلا فکر نمی کنند اینهایی که مبلغی در بانک دارند، الزاما پولدار نیستند بلکه افرادی هستند ناتوان (2832223) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۰ ۰۷:۳۰:۰۰
من نمي دانم ما اين همه اقتصاد دان در كشور داريم چرا راه حلي براي كاهش سود بانكي پيدا نمي كنند. مديران بانك ها خيلي زحمت كشيدند 2 الي 3 درصد بهره را پايين آوردند!!! من نمي دانم كدام آدم عاقلي پول اش را به جاي سود حداقل 20% مطمئن، به توليد مي برد كه نه آينده ايي دارد و نه مافياي واردات كالاهاي خارجي به ويژه كالاهاي چيني اجازه زنده ماندن به توليد كننده مي دهند؟!!!!!!! (2832227) (alef-10)