نظر منتشر شده
۱۸۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 222831
۷۵ میلیون نفر در کشور رباخوار بانکی شده‌اند؛
نرخ سود بانکی به کدام سمت می رود؟
بخش داخلی الف، 28 فروردین 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۸
افزایش نرخ سود بانکی صدای بسیاری را درآورده است.

منتقدان به این وضعیت معتقدند با افزایش نرخ سود بانکی از سوی بانک ها و موسسات مالی اعتباری مردم تمایل بیشتری به سرمایه گذاری در بانک ها پیدا کرده و در مقابل سرمایه گذاری در کشور به طور قابل توجهی نزول پیدا خواهد کرد.

در مقابل هستند افرادی که معتقدند، بانک ها با جذب سرمایه های مردم خود مستقیما به سرمایه گذاری در تولید در حوزه های مختلف می پردازند چرا که تنها با این اقدام است که اولا از پس سودهای متعهد شده خود به مردم برخواهند آمد و دوم آنکه، با تزریق پول های دریافتی از مردم اقدام به پرداخت وام به تولیدکنندگان خواهند پرداخت.

محسن حاجی بابا - عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، مخالف سودهای بالا در سیستم بانکی کشور است. او می گوید: با سرمایه‌گذاری مطمئن در بانک‌ها و پرداخت سودهای بانکی انگیزه سرمایه‌گذاری و تولید در کشور از بین رفته است که همین امر موجب شده که ۷۵ میلیون نفر رباخوار داشته باشیم. حاجی بابا معتقد است: روند سود بانکی به نحوی است که موجب می‌شود سرمایه‌گذاری در کشور کاهش یابد.

وی ادامه می دهد: زمانی که سود بانکی بالا است چه دلیلی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد. افراد می توانند پول‌های خود را در داخل بانک ها قرار داده و بدون هیچ زحمتی ماهانه سود آن را دریافت کنند. به گفته وی، درآمد مطمئن سود بانکی بدون مالیات، عوارض، تعزیرات و زحمت رقابت تولید و سرمایه‌گذاری‌ را به شدت کاهش می‌دهد.

قاسم جعفری نماینده مردم بجنورد، نیز مخالف این روند است؛ او می گوید: انتظار داریم درخصوص سود بسیار کلان بانک ها که مشوق معاملات ربوی است و به جای آنکه به تولید بپردازد در مسیر اقتصاد ربوی عمل می کند هیأت رئیسه مجلس نقشه راه اجرایی را از وزرا بخواهد تا به جای صحبت کردن کارهای جدی انجام شود.

ابوترابی فر، در واکنش به این اظهارات گفته: از رئیس کل بانک مرکزی دعوت خواهیم کرد تا در جلسه ای درباره سیاست های بانک مرکزی نسبت به سود سپرده های بانکی توضیح دهد. نایب رئیس اول مجلس گفت: ما نسبت به سود سپرده های بانکی نقد جدی داریم، بانک مرکزی باید سیاست های خود را شفاف کند اگر با اقتدار و نظارت عمل کند به سمت صحیح پیش خواهیم رفت تا شاهد کاهش شاخص بورس معاملات بورسی و آسیب های بزرگ اقتصادی نباشیم.

حالا قرار است بار دیگر شورای پول و اعتبار بررسی نرخ سود بانکی را در دستور کار خود قرار دهد. آخرین بار به طور رسمی ۲۱ آبان ۹۲ بود که شورای به در جلسه خود به ادامه نرخ‌های سود قبلی رای داد. در این جلسه شورا ضمن تاکید بر لزوم مهار تورم، با هدف ثبات بخشی به اقتصاد و احیای رشد اقتصادی در کشور، مقرر کرد وضعیت کنونی نرخ‌های سود بانکی ادامه یابد.

به اعتقاد برخی کارشناسان بانکی، افزایش نرخ سود اوراق مشارکت بانک مرکزی علامتی برای افزایش نرخ سود سپرده‌ها بود. نکته جالب توجه هم این است در حالی که حدود دو ماه خبرهای متعددی از افزایش بی‌ضابطه نرخ‌های سود بانکی منتشر می‌شود، هیچ یک از مسئولان مربوطه عکس‌العملی در این باره نشان نداده و حتی موضع‌گیری خاصی نسبت به آن نداشته‌اند.

در این حال، در صورتی که شورای پول و اعتبار به دنبال کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی برای کمک به تولید کنندگان باشد، به نظر می‌رسد بانک‌ها با بحران مالی مواجه خواهند شد.

علت این تحلیل این است که بانک‌‌ها در چند ماه گذشته سپرده‌هایی با نرخ سود ۲۳ تا ۲۴ درصد و بیش از آن جذب کرده‌ و اگر نرخ‌ها با تصویب شورا کاهش یابد، بانک‌ها در بازپرداخت سود سپرده با چالش مواجه خواهند شد. به همین دلیل، به نظر می‌رسد تعیین چارچوبی مشخص برای سپرده‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت و ساماندهی در این زمینه بسیار ضروری‌تر از کاهش نرخ سود تسهیلات باشد.

مساله‌ای که مدیرعامل بانک ملی هم بر ضرورت آن تاکید کرد. همتی با طرح این پیشنهاد که شورای پول و اعتبار به‌طور جدی برای ایجاد انضباط در نرخ‌ها ورود کند، گفت: "مشکلات بانک مرکزی نیز در ارتباط با این نرخ‌ها بعدها نمایان خواهد شد، یعنی اگر هم‌اکنون بانک مرکزی وارد نشود در آینده باید تک‌تک بانک‌ها را بررسی کند تا مشخص شود که کدام بانک توانایی‌هایی برای پاسخ‌دهی به مشتریان خود خواهد داشت؛ به نظر من تا دیر نشده است بانک مرکزی باید انضباطی را در سیستم بانکی اعمال کند."
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۰:۳۵:۴۷
آقایان منتقد سود بانکی:

اولا" در مقایسه با تورم 40 درصدی ، مرده هم اکنون سود منفی دریافت می کنند. همانطور که رشد اقتصاد کشور منفی است.
ثانیا" در آستانه گران کردن بنزین و کلید خورردن فاز دوم هدفمندی که قیمت دلار به 3200 تومان رسیده، اگر سود بانکی افزایش نیابد، مردم پولهایشان را از بانکها خارج می کنند.
ثالثا" منتقدان سود بانکی، بیشتر افرادی هستند که عادت به گرفتن پول ارزان از بانکها گرفته اند. (2084743) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۰۱:۲۴
به نظر من حتی با این رقما ارزش پول سپرده اومده پایین تر
تورم 40درصدی. بانکها هم مطمءن باشیدجایی نمیخوابن زیرشون آب بره
از این پول با سرمايه گذاری پول درمیارن
من همونطور که توو مقاله آمده موافق افزایش نرخ سودم (2084780) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۲۱:۳۴
بهتره که آقای ابوترابی با یک مشاور بورسی (از خارج از بازار سرمایه ) مشورت کنن.

ایشان گفته: ... بانک مرکزی باید سیاست های خود را شفاف کند اگر با اقتدار و نظارت عمل کند به سمت صحیح پیش خواهیم رفت تا شاهد کاهش شاخص بورس معاملات بورسی و آسیب های بزرگ اقتصادی نباشیم.

متاسفانه ایشان گویا خبر نداره رشد شاخص به هر قیمتی نباید انجام شود.
بورس فعلی کشور خودش یک آسیب بزرگ اقتصادی است زیرا معاملات بورسی کمترین سود را تاکنون به رشد صنعت در کشور رسانده (منفی 9درصد رشد صنعت در زمانی که بورس بازدهی مثبت حدود 200 درصدی داشته)
این سودها کجا رفته؟!! مگر می خواهیم در بورس ملی کشور دلال پروری کنیم؟ چه کنترل هایی بر رانت اطلاعاتی وجود دارد؟ آیا سیاست و مدیران بورس نسبت به زمان 2 دولت قبلی که تخلفات اقتصادیش آفت جان اقتصاد شد تغییر کرده؟ (2084934) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۳:۵۵:۵۱
خود دولت و نماینده ها هر سال نرخ خدمات و انرژی را بالا می برند و به تورم دامن میزنند، از آن ور می گویند نرخ سود سپرده مردم باید کاهش یابد!!!!
بلا نسبت مردم هم نادان هستند که پولهایشان را در بانک نگه دارند تا سرمایه شان کاهش یابد.

آدم بهتر است با سرمایه اش جارو بخرد و در خانه اش تلنبار کند تا اینکه پولش را در بانک نگه داشته و ارزشش کم شود. حالا کاشکی با پولهای مردم کار مثبتی هم انجام می شد. پولها را با بهره پایین به افرادی مانند ب ز می دهند تا برج سازی و دلالی کنند. (2085135) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۴:۰۲:۱۳
نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس امروز گفت: "در برهه کنونی، بیش از ۲۳۴ بدهکار بانکی در کشور بیش از ۵۰ میلیارد تومان بدهی دارند."

مردم پولشان را در بانک با بهره پایین نگه دارند تا بانک ها آن را با بهره پایین به امثال این بدهکاران بدهند!!!!! (2085148) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۲۱:۳۶:۱۹
نظرات بسیار جالبی در باره این موضوع خواندم. اگر مسئول ارشد یا وزیری اینجا را مطالعه می کند لطفا نظری در خصوص نظرات خواندگان الف ارائه دهند.
متشکرم. (2085794) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۱:۵۰:۱۴
باید با رانت اطلاعاتی در بورس مبارزه کرد تا بازار سرمایه سر و سامان بگیرد (2086050) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۳۰ ۰۹:۳۸:۴۷
باید پذیرفت هر اقتصادخوانده ای، اقتصاددان نیست.

هروقت معنی اقتصاددان و برنامه ریز اقتصادی را فهمیدیم، هرگز بسیاری افراد به خودشان اجازه اظهار نظر در باره اقتصاد نمی دهند. (2087668) (alef-10)
 
آرش
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۱:۳۶:۲۴
این مورد به ضرر تولید کننده میشه . وقتی سودی که به من و شما میده باید از یه جا در بیاره . بانک هم که سرمایه گذاری نمیکنه که وام میده به تولید کننده بعد برا اینکه سود من و شما رو بده باید سود بیشتری از تولید کننده وام گیرنده بگیره .
اینجوری تولید هم میخوابه چون نمی تونه با وام بانکی کار کنه . (2086037) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۲۸:۳۲
وقتی سود 40 درصد باشه پس باید تولید 45 درصد سود بده پس باید کالاش رو گرون تر ببره.
وقتی کالا گرون تر بشه (فرضا زمین 1 میلیونی باید 140 بیشتر بشه چون اگر کمتر باشه صرف با سپرده گذاره پس زمین بالا تر میره و بقیه اقلام) پس تورم میره بالای 40 درصد پس بانک مجبوره بازم بیارد سود بده بالاتر باز تولید سودشو ببره بالاتر و باز تورم و .....
اگر تورم تک رقمی بود میشهد سود داد چون گردش ملی جایگزین تورم میشد ولی الان نمیشه.
راه وجود داره هم سود بالا بره و هم تولید ولی لیزینگ بانک نیاز داره که تو کشور نداریم. (2084835) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۸:۴۸:۴۵
جایی رو نشون بدین که سرمایه گذار اونجا سرمایه گذاری کنه و قوانین کار پدرشو در نیاره . (2086115) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۱:۱۲:۳۷
در کمال بی اطلاعی و بیسوادی نظر دادن یعنی این . (2086212) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۳۹:۰۲
من نمیدانم چرا این اقتصاد دانها و دانشمندان مجلس نشین اون زمان که آن مرد رفته با بخشنامه سود بانکی را پایین می آورد هیچ عکس العملی از خود نشان نمیدادند؟ (2084855) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۶:۲۷:۰۱
تا چه زمانی از سیاست های غلط فعلی بایدبدلیل غلط های زیادتری که مردی که رفته ولی در صدد برگشتن است پشیبانی کرد. چرا به جای افراد به روشها نمی پردازید؟ اینکه کسی همان اشتباهات یا اشتباهات جدیدی را مرتکب شود و ما برای کوبیدن نفر قبلی یا از ترس برگشتن او مدام به به و چه چه کنیم که کار نشد! (2085360) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۵۲:۲۴
تورم هر چقدر هم باشه پول دربانک گذاشتن و خوابیدن و ربای انرا دریافت کردن ترویج فرهنگ تنبلی و نزولخواری است پول باید توسط افراد فعال و اهل کار در جریان باشه کسی که ربای پولشو از بانک میگیره باید بیکاری فرزندانش رو هم قبول کنه که در سایه نرخ بهره بالا سرمایه گذاری صورت نگیره خدا نبخشه اون بازار ازادی هائی که فرهنگ سرمایه داری و اولویت سرمایه و پول رو بر کار شرافتمندانه در این کشور جا انداختند اون هم در سایه تئوری های خوش اب و رنگ وارداتی (2084877) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۵:۲۷:۰۹
نظر شما عملی نیست چون واقعیت اقتصادی عدم صرفه تولید در شرایط رکود تورمی به همراه سیاستهای غلط مالی، پولی و گمرکی را در نظر نگرفته اید. (2085264) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۶:۲۸:۳۱
شاید هزاران سال پیش می گفتند ربا ولی الان خود پول یک کالای کمیاب است و ما بحثی به نام تورم داریم یعنی خود پول دارای ارزشی است که در طی زمان کم می شود بنابراین سود بانکی می تواند بخشی از این کم شدن ارزش را جبران کند و نمی توان آن را ربا دانست. (2085362) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۲۱:۰۹:۴۰
اقا جان اولا پول کالا نیست ثانیا با مفهوم خلق پول توسط بانکها نظر شما موضوعیت نداره برای اینکه پول ابتدائی که در بانک گداشته میشه رو در نظر گرفتین و از اکروبات بازی های بعد از اون اطلاع ندارین (2085758) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۸:۵۰:۲۷
خود جوداب خودت را دادی طرف پول داره اما نمیدانه سواد اقتصادیش را نداره که باهاش چکار کنه متخصص سوادش را دارده اما پول نداره در امریکا هم این دو را به هم وصل میکنند و هر دو سود میخورند کار سود بانکی هم در همین راستا هست اما باید یک جاذبه با توجه به ارز ضعیف ملی باشد که افراد از خارج و اداخل پولشان را وبه بانک واریز کنند (2085558) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۹:۲۹:۰۸
به خدا راست میگی تو بازا ر میشه چند برابراین سود بانکی رو سود میشه دریافت کرد (2085622) (alef-13)
 
mo
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۱:۳۲:۱۶
تا حالا وام گرفتي.سود 30% ربا نيست يا براي اقايون حلاله (2086033) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۵۸:۰۶
بانک ها این پول نزول را بجای ایجاد تولید یا به وارد کنندگان وام می دهند یا در خانه ساختن و برج سرمایه گذاری می کنند و این چرخه مریض همچنان تا به ابد ادامه می یابد
اینجا کلای تولید که باعث ایجاد و بر طرف شدن همه چیز می شود باد می برد به دست یک سری نا لایق (2084887) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۴:۳۰:۰۹
اگر بر نحوه سرمایه گذاری بانکها نظارت بشه این مشکل پیش نخواهد آمد. بانک فراگیرترین و گسترده ترین شبکه سرمایه گذاری هست که می تواند به رشد و توسعه کمک کند. سایر بازارها علنا آلوده به دلالی هستند و مقام ناظر به دلیل احترام مالکیت خصوصی قادر به کنترل دلال ها نیستن. بانک بهترین راه کمک به تولید ملی و رشد اقتصادی است (2085188) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۹:۲۸:۴۶
کدوم نزول عمو جان.....اولا همه قرارداد ها طبق عقود اسلامی بسته میشه، ثانیا تورم 40 درصد و بانک ها کف اون چیزی رو که باید بدهند رو میدن (2085620) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۱۱:۳۶
افرادی بودجه کمی دارند می توانند در صندوق های سرمایه گذاری بورس با سود ثابت سرمایه گذاری کنند و به جای شبه ربا خواری باعث ایجاد اشتغال شوند این بورس هست که هزاران شرکت خصوصی کوچک رو به وجود آورده نه چیز دیگر.. اگر بورس نباشه میلیون ها نفر بیکار خواهند شد

این شرکت ها همه در بورس تشکیل شده اند :

1- شرکت های لاستیک سازی : کویر تایر - ایران ایر و...
شرکت های نفتی : ایرانول - نفت پارس - بهران و...
بیشتر شرکت های دارو سازی در بورس هستند
شرکتهای بیمه خصوصی : ملت - میهن - نوین و...
شرکت های فناوری اطلاعات : فن آوا و ..
شرکت های معدنی : هلدینگ خاورمیانه ذوب آهن اصفهان و..
خود بانکهای خصوصی : اقصاد نوین - پارسیان - پاسارگاد - حکمت - ایران زمین و..
شرکت های خودرو : سایپا - پارس خودرو - ایران خودرو
شرکت های لیزینگ : رایان سایپا - ایرانیان و ....

و خیلی شرکت های دیگر

حالا حساب کنید میزان اشتغالزای هر کدام از این شرکت چقدر ؟؟؟

حالا پول باید در بازر سرمایه باشه یا در اختیار دلال بازی ؟؟

که اگر بورس نبود الان میلیون ها نفر بیکار بودند . بورس محل تامین سرمایه و افزایش سرمایه شرکت های کوچک و بزرگ است (2084909) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۳:۵۰:۵۲
شما گویا معامله گری در بورس هستید که سهامتان باد کرده!
ولی شاید هم اطلاعت از بورس کمه

این شرکتها که نام بردی فقط در بازار اولیه از بورس منتفع می شن
اما محل اصلی معاملات بورسی در بازار ثانویه هست که محل فعالیت دلالهاست و در سالهای گذشته و هم حالا فقط سفته بازی بوده و به همین دلیل تاثیری بر نرخ تولید ملی نگذاشته

جز اینکه در اثر کاهش سهام شناور مرتب بر نرخ سهام افزوده شده و گرانفروشی اتفاق افتاده و شاخص بالا و بالاتر رفته حباب قیمتی و دور از ارزش ذاتی درست شده

بورس بهترین محل سرمایه گذاریه ولی نه با این وضع موجود بورس ما که بقول خودشون کارا نیست یعنی شفافیت پایینه و رانت اطلاعاتی فراوون (2085122) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۱:۳۰:۰۹
باید بگم اطلاعات شما کم بنده 7 سال در بورس فعالیت می کنم ! سهامم هم باد نکرده چند برابر شده ! کسی که اطلاعات شرکت ها رو خوب بررسی کنه احتیاجی به رانت ندارد ! به جای تهمت زدن کمی منطقی باشید ! (2086030) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۱:۴۹:۰۱
دلال های بورس همگی ضرر می کند به تالار بورس بروید و ببینید فقط سهام داران بلند مدت در بورس سود می کنند حضرت آقا . (2086049) (alef-6)
 
احمد ك
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۶:۲۵:۴۵
هم اصل مبحث جالب بود هم كامنتها هركدام دفاع قشر خاصي را تعقيب ميكردند بله اقايان اتاق بازهم تسهيلات مفت ميخواهند واز طرف ديگر كشور به اوج بحران رسيده واز دوره معمول خود بيشتر طول كشيده ظرفيت 40 درصد توليد وحجم نقدينگي ونبود امكان ايجاد اشتغال موثربولهاي سوزني وسرگردان كه از ارز وسكه وخودرو ومسكن عايدي نداشتند به 24 دصد بانكها دلخوشند ومدتي ديگر بايد ورشكستگي انها را نظاره كرد به دنبال تورم دويدن نتيجه اقتصاد ناسالم ماست مهار تورم جز با توليد امكانپذير نيست وتوليد هم بدو ن سرمايه گذار خارجي در سطح كلان حاصل نخواهد شد وسرمايه گذار هم به دنبال سود وامنيت سرمايه است وسلام (2085356) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۸:۵۲:۲۷
این بورس بازی خودش تخصصی نیاز داره که مردم عادی جرات وارد شدن به ان را نمیکنند از طرفی چرا یک کاار باید نفی کار دیگر باشد هم بورس و هم سود بانکی در جهت جذب سرمایه برای اقتصاد باید به کار بیایید (2085564) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۹:۴۱:۴۲
عزیز نامطلع
مگه بورس، شرکت ثبت شرکتهاست؟ در بورس که شرکت تشکیل نمیشه!

شرکت اول باید تشکیل بشه، حداقل 3 سال کار کنه و سودآور باشه بعد برای گسترش فعالیت و تامین مالی بخشی از سهامشو در بازار اولیه بورس میفروشه

این موضوع ربطی به بازار ثانویه که مردم خرید و فروش سهم می کنند نداره

لطفا راهنمایی غلط به مردم ندهید (2085635) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۱:۳۳:۱۸
بازار فرابورس خیلی از شرکت های تازه تاسیس و زیان ده رو هم پذیرش مکنه !اطلاعات شما کافی نیست ! (2086034) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۱:۴۷:۰۵
تمام افزایش سرمایه شرکت ها بورسی و فرابورسی از طریق بورس انجام میشه . این یعنی ایجاد اشتغال بیشتر ! هر شرکت تازه تاسیسی می تواند به راحتی عضو بازار پایه فرابورس شود و تامین سرمایه کند (2086048) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۲:۱۴:۰۱
بسیاری از شرکت سرمایه خود را از طریق فرابورس کسب می کنند . پذیره نویسی اولیه از طریق فرابورس را نشنیده ای بعد به طرف میگی نا مطلع ؟ (2086313) (alef-6)
 
رضا هاشمی
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۶:۴۱:۵۶
به نظر من سیاست بانک مرکزی صحیح است. جذب 700 هزار میلیارد تومان نقدینگی سرگردان در بازار که موجب توقف رشد و نهایتا" کاهش نرخ تورم می شود. نقدینگی که مانند یک موج یک روز به سراغ بازار ارز می رود، یک روز به سراغ بازار ملک، یک روز سکه و... لزوم مهار نقدینگی سرگردان توسط دولت توصیه مواکد مقام معظم رهبری در آخرین دیدار با دولت دهم در هفته دولت بود اما متاسفانه توسط دولت دهم اجرا نشد. حال که دولت یازدهم در حال اجرای آن است به نظر من نقد آن با اصول ابتدایی اقتصاد کلان در تضاد است. (2085382) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۱-۳۰ ۱۰:۱۶:۳۹
داداش يه كم آرومتر برو ما هم برسيم. وراي اينكه اين سياست درست است يا نه:
1- حجم كل نقدينگي كشور با هر محاسبه‌اي كمتر از 600 هزار ميليارد است.
2- به طور تقريبي سهم بازار سرمايه 40، بانك‌ها كمتر از 20 و نقدينگي سرگردان بالاي 40 درصد است.
3- اگر روند تاريخي سال‌هاي گذشته را در بياريد سهم بازارها حول اين اعداد نوسان داشته و هيچوقت تغيير عمده نكرده.
4- لذا لزومي ندارد در زمينه‌اي كه اطلاع نداريم ، حتما اظهارنظر كنيم. (2087740) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۲۰:۲۵:۲۲
اولا بانک این سود را از کجا می آورد که پرداخت میکند ؟ اگر به دقت توجه کنی همان تورم در جامعه بخش زیادیش حمله بانکها به بازار مسکن و بورس و ..... و اگر سود حاصل نشد حمله به بازار ارز هست.
ثانیا سود بالای بانک که ربا هست اگر خوب بود در تمام مکاتب اقتصادی محکوم نبود (2085704) (alef-6)
 
ايراني
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۳:۳۴:۲۲
نرخ سود بانكي اغلب كمتر از نرخ تورم است و حد اكثر ميتواند ارزش پول سپرده گذار را حفظ كند . امام سيستم بانكداري ايران را اسلامي ميدانستند و رهبري هم نگفتند كه ربوي است . نظرات علماي ديگر هم گوناگون و متنوع است اما براي امور مربوط به اداره كشور نظر ولي فقيه ملاك است . برخي از دوستان فقط از نرخ سود بانكي انتقاد ميكنند بدون اينكه راه حل مطمئن ديگري براي حفظ ارزش پول سپرده گذاران و همچنين جمع اوري نقدينگي موجود كه عامل تورم است داشته باشند . (2086077) (alef-6)
 
سلام
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۴:۳۲:۳۵
سلام

تعیین سود بانکی به هر شکل و مقدار رسما ربا و جنگ با خداست.
بانک ها هر عددی را که بعنوان سود اعلام کنند مرتکب گناه شده اند.
شرعا تقسیم عادلانه سود شراکت طرفین که وابسته به زمان و مکان و شرایط نحوه شراکت است قابل قبول بوده و ربا نیست.
تعیین سودهای بالا قطعا بطور تکوینی (سیستماتیک) منجر به نابودی اقتصاد کشور خواهد شد. (2086082) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۳:۲۸:۲۷
!!!! خب بانکها با پول مردم شروع به تولید میکنن ،، وسرمایه گذاری قویتر بهتر و هدفدار انجام میگیره ،،تولید کننده خورده پا ورشکست میشه ،، از همه مهمتر رانت ایجاد نمیشه وبعضی نور چشمیا وام نمیگیرن و پس ندن !! نویسنده دنبال چیه!!!!!!!! متضرر میشه !!!!! (2086423) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۵:۴۵:۳۳
معلومه که منتشر نمکنید ،، نویسندتون تضعیف میشه ،، دولت میتونه بانکها رو موظف کنه به تولید و اشتغالزایی ،، ،مشکل حله ؟؟ وقتی تورم ۴۰ درصده سود بانکی باید ۴۱ درصد باشه ،، این دیگه توضیح واضحاته (2086624) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۲۱:۲۲:۲۱
کسی که 20 تا 30 میلیون پول داره اگه نذاره بانک میره ارز و سکه می خره پس در هر صورت تاثیری در اقتصاد نداره باز تو بانک به یه دردی می خوره در ضمن همین الانم سود پایینه (2087114) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۱۳:۰۷:۲۷
در حال حاضر بیش از 901 بانک و موسسه اعتباری با حدود 170 میلیارد دلار گردش نقدینگی مشغول به کار هستند، در حالی که کانادا با 450 میلیارد دلار گردش مالی تنها 22 بانک دارد و این در شرایطی است که موسسات مالی و اعتباری ایران باعث رشد بی رویه نرخ پول در دولت شده اند و دولت باید برای ساماندهی آنها چاره‌اندیشی کن . (2090602) (alef-13)
 
ش ش
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۰:۴۸:۴۲
منتقدان محترم يا همان دريافت كنندگان تسهيلات ارزان بايستي قبول بكنند كه سود بانكي كمتر از تورم به نفع دارنندگان سرمايه هاي خرد نبوده و دوران كلاهبرداريهاي قانوني مثل بورس به پايان رسيده است. (2084765) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۵۹:۳۱
عزیز در تمام دنیا بورس وجود داره ! بورس محل سرمایه گذاری از داخل بورس هزار تا کارخانه و بخش تولیدی و شرکت بیرون میاد : تمام این شرکت ها از سرمایه مردم به وجود آمدن و ایجاد اشتغال کردن بانکها چه کار تولیدی انجام می دهند ؟ دلالی ؟

شرکت های بزرگ بورس :

شرکت های دارو سازی : رازی و ...
شرکت های بیمه : بیمه ملت - آسیا - البرز - میهن و ...
شرکت های خودرو سازی : سایپا پارس خودرو و ...
شرکت های فناوری اطلاعات : فن آوا و ...
بانکهای خصوصی : پاسارگاد - پارسیان اقتصاد نوین و ....

حالا بورس کلاهبرداری یا سوذ بانکی ؟؟؟؟
بورس باعث افزایش اشتغال و کار برای جوانان میشه (2084891) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۴:۱۹:۵۸
دوستان خوانندگان (سهامدار یا فعال بورسی) که سرمایه گذاری در بورس را تبلیغ میفرمایید

این طبیعی هست که الان نگران این هستید تا با حباب موجود بورس خریداری برای سهام گرانتون پیدا نکنید
اما حقیقت اینه که سیستم اقتصادی کشور نباید قربانی سود شما عده قلیل عزیزان شود.


در چند سال گذشته به لطف حباب سازی در بورس و بحران ارزی سودهای کلان ( چند برابر سود بانکی) نصیبتان شد که هیچ دردی از تولید را دوا نکرد و مدام در حال عقبگرد اقتصادی بودیم.


حالا قراره بازار منطقی بشه و از دست گروه بازیها و سفته بازی خارج بشه.
کمی واقع بین باشید و تحمل داشته باشین. بورس هم انشاالله با تلاش های دکتر توکلی و اقتصاددانان مستقل درست خواهد شد.

اقتصاد ملی متعلق به همه ایرانیان است. نه عده ای خاص. (2085172) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۷:۱۶:۱۷
از قدیم الایام می گفتند که طرف بورس باز است!!!!!!

یعنی با بورس بازی می کند مثل دلالان ارز. آنجا با دلار به طور غیرقانونی ، اینجا با سهام و بطور قانونی. البته در مورد دوم چون کنترل دولت وجود دارد و دولت بازی با سهام را به بازی با دلار ترجیح می دهد. به هر حال هر دو غیر مولد و غیر مفید به حال کشور هستند. (2085425) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۱:۳۵:۲۸
یعنی شرکت های بزرگ دنیا که همگی در بازار های بورس دنیا فعال هستند دلال هستند ؟ ماکروسافت دلال عمو جون ؟؟؟ (2086036) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۸:۱۳:۱۲
بورس داریم تا بورس
بعضی ها قانونمند هستند و بعضی ها رانتی
بعضی ها واقعی هستند و بعضی ها حبابی (2086104) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۱:۱۶:۱۸
بورس ایران پر از کلاهبدار و قماربازه. مردم رو گمراه نکنید. (2086223) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۲۰:۴۲
یعنی شما میگی همه جایی دنیا که بورس وجود داره در حال کلاهبرداری هستند ؟ شمااصلا میدونی بورس و بازار سرمایه چی هست ؟ بهتر آدم کمی اطلاعات کسب کنه بعد حرف بزنه ! (2084930) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۷:۵۱:۳۴
فعالیت در بورس = خرید و فروش هوا (2085478) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۸:۵۴:۵۸
درست میگی من و خیلی امثال من نمیدانیم و برای همین هم جرات ورودبه بورس را ندارم اگر بانک نباشد پول را در جاهای دیگر مثل خرید و فروش ملک و ارز و دیگر که میدانم میاندازم این از نظر شما کمکی به کشور است؟ (2085571) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۳:۳۶:۱۶
حتما شرکت های ماکروسافت و گوگل ebay آمازون و ... که در بورس آمریکا فعال هستند در حال کلاهبرداری هستند !!! کار شرافتمندانه هم میشه خرید و فروش دلار و ارز و سکه توسط بانکها ! البته بعضی از بانکها ! (2085098) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۰:۵۷:۵۰
کمتر کسی به این موضوع اشاره میکنه که در زمانی که سود بانکی در کمترین مقدار بوده آیا سرمایه گذاری در تولید رشد کرد؟
آیا خرید سهام از بورس حتی در وقتی که بزرگترین حباب بورسی جهان در بورس تهران به مدت 8 سال گذشته اتفاق افتاد، کمکی به رشد تامین مالی تولید و شرکتها کرد؟
آیا جز این است که با محدود کردن سود بانکی نسبت به تورم باعث شدیم نقدینگی به بازار دلالی سوق داده بشه؟

حتی سرمایه گذاری استراتژیک توسط بانکها که دارای تیم های تخصصی سرمایه گذاری هستند، موفقتر صورت می گیرد. چه لزومی برای حرکتهای فردی در این زمینه باشیم؟

تجربه تاریخی حداقل 25 سال گذشته نشان میدهد که افراد با سرمایه های خرد و کلان، کمتر به سرمایه گذاری استراتژیک در صنایع میل دارند.
به 2 دلیل
1 - ریسک یالا و نبود سیاست کلان اقتصادی راهبردی
2- نبود دانش سرمایه گذاری و مدیریت ریسک

اما برخی مسئولین که نگران ترکیدن حباب بورس هستند در اخبار 3 ماه گذشته، مدام سعی بر بازدید های مختلف به همره سخنرانی های حمایتی کرده اند.
اما واقعا دلیل علمی برای این عملشان من پیدا نکردم.
بنظرم دفاع از نرخ کاذب سهام بورسی و سرمایه گذاری در آن بیشتر شخصی است تا منافع ملی. (2084774) (alef-13)
 
جم
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۰:۲۲:۰۶
با سلام و ضمن سپاس از نظر همراه با تفکر شما ولی یک پرسش اساسی باقی می ماند:
اگر قرار بر سود بانکی بالا باشد آیا خود بانک از کجا باید چنین سودی را کسب کند؟ آیا بانک با قدرت مالی بالا سفته بازیهای کلان تر نخواهد کرد؟
علاوه بر این بورس در همه کشورها در بلند مدت روند صعودی دارد چون معمولا شرکت ها مترصد افزایش تولید هستند ولی پول در بلند مدت افزوده نمی شود و اتفاقا کاهش ارزش دارد. بنابر این مسئولین موافق سرمایه گذاری «بلند مدت» باز هم عرض میکنم «بلند مدت» در بورس هستند نه نوسانگیری و سفته بازی (2085980) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۲۲:۱۹:۱۷
عزیز بانکها دارای واحدهایی هستن با نام واحد سرمایه گذاری
درآنجا متخصصین سرمایه گذاری با آگاهی کامل زمینه های سرمایه گذاری سودآور را شناسایی و در چندین موضوع سرمایه گذاری می کنند
حتی بخشی از دارایی بانکها در بورس هم سرمایه گذاری می شود اما از طریق همان تیم متخصص و با دانش کامل و همینطور حفظ حقوق سپرده گذار و تضمین پرداخت اصل و سود وجه سپرده او
پس اینکه نقش پول را در بانک با ارزش کاهشی دیدین درست نیست
پول می تواند در بانک بیشتر از دست خودم در سرمایه گذاری مثبت نقش داشته باشد (2087179) (alef-13)
 
سلیمپور
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۰:۵۸:۲۶
خودتون بهترین پاسخ را به سوال طرح شده دادید: "نرخ سود بانکی بسمتی میرود که تولیدات کشور را به حد صفر برساند." (2084776) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۰۲:۰۳
اکثر افرادی که در بانکها سرمایه گذاری می کنند قشر متوسط هستند که پول آنچنانی ندارند که کسب و کار کنند با کاهش نرخ سود پول با درصد کم از آنها گرفته شده و به سرمایه داران که دلراییهایشان با تورم بالا ارزش بیشتری پیدا می کند منتقل می شود (2084781) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۵۳:۱۴
این افراد می توانند در صندوق های سرمایه گذاری بورس با سود ثابت سرمایه گذاری کنند (2084880) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۲۰:۵۱:۰۲
بورس کار هر کسی نیست. (2085736) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۳:۰۰:۳۷
خدا پدرت را بیامرزد همین سود بانکی هم که مردم بهش اشنا هستند و تقریبا درک موضوعش ساده هست را بارها از اخبار راجع به شیادان که پول مردم را به فریبهای مختلف خوردند شنیده ایم این صندوق که شما میگویید کجا هست ؟ ایا مثل بانکه میشود سر هر خیابان ان را پیدا کرد کسی که توضیح میدهد و پول را تحویل میگیرد قابل اعتماد است؟ سود ثابت راچگونه حساب میکند این وسط چقدر گیر خود کسی که این حسابها را باز میکند دارد؟ و هزاران سوال دیگر ... شما وقتی به بورس سر میزنید اکثر کسانی هستند که حرفه انها این است یعنی صبح تا شب انجا نشسته اند و میفروشند و میخرند مردم عادی کار و زندگی دارند نمیتوانند هر روز ببینند که چقدر سود عایدشان شده است تازه سود این صندوق ها معمولا نقدی نیست بلکه سهمیه از بورس میدهند که حالا یکی پیدا بشه این سهمیه را بفروشد و تا به پول تبدیل شودحرف ها شاید علمی باشد اما عملی کردنش نیاز به برنامه وسیع تر از یک حرف و قانون دارد شما که بلدی انکار را بکن ما که بلد نیستیم به همین سود بانکی دلخوشیم (2086371) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۴۶:۵۵
کاملا با شما موافقم من یک دانشجوی دکتری نسبتا بیکار هستم که با اندک سرمایه که دارم از سود سپرده بانکی آن که بسیار نا چیز هم هست زندگی روزمره را می گذرانم. بنده نه تخصص در تولید و کار آفرینی دارم نه وقت برای آن. دانشگاههای مملکت ما نیز به دانشجوی دکتری حقوق نمی دهند و دانشجو مجبور است برای ماهی 200 هزار تومان به این موسسه و آن موسسه برود برای حق التدریس. (2084993) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۰۲:۴۷
كاسبي يا كارخانه دار با يك ميليارد تومان سرمايه در صورت كه أعلام كنند ٢٠٠ ميليون سود خالص برده بايد ١١٥ ميليون ماليات پرداخت كنند ولي من نوعي با سپرده كردن يك ميليارد تومان در بانك ٢٢٠ميليون تومان سود خالص معاف از هم چيز و بدون درد سر و بدون ريسك و سر و گله زدن با كارگر و بيمه و أرباب رجوع و كمرگ ووووووووو ايا با اين سياست اقتصادي توقع داري كشور پيشرفت كنند (2084782) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۲۶:۲۳
آقای یا خانم محترم لطفا توجه داشته باشین آن کاسب یا کارخانه دار مالیات می دهد اما در عوض ارزش افزوده کاسبی و صنعتش رو بالا برده
بهترین راه تقویت و تشویق سپرده گذاری مردم در بانکها و سپس نظارت بر بانکها برای سرمایه گذاری مولد در صنایع هست. راههای دیگه نشان داده که منافع به جیب افراد دلال بازارهای مختلف ارز و بورس و مسکن ریخته میشه و به تولید حتی یک پاپاسی افزوده نمیشه (2084831) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۴۱:۲۲
ببینم زمانی که 8 سال قبل با بخشنامه سود بانکی را کم کردند اقتصاد پیشرفت کرد؟ (2084860) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۴۵:۰۱
ببینم زمانی که 8 سال قبل با بخشنامه سود بانکی را کم کردند اقتصاد پیشرفت کرد؟ (2084869) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۲۴:۳۲
این استدلال نشون میده, یا شما تورم و کاهش ارزش و قدرت این مقدار پولتان را برای سال بعد در نظر نگرفته اید و یا اینکه اصلا" سرمایه گذار نیستید و فقط خلط مطلب میکنید. کسی که اینقدر پول داره با این تورم بالا, راکد نمیگذارد. (2084945) (alef-13)
 
VAHID
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۲۳:۵۸:۵۶
اين مطلب واقعيت محض است. وقتي دولت فشار مالياتي را بيش از حد و بدون برنامه انجام مي دهد خوب معلوم است كه با يك چنين وضعيتي سرمايه دار مگر ديوان است كه پول خود را به كار اندازد تا مثلا 20 نفر شاغل شوند. تازه بايد بابت 20 نفر بيمه و ماليات و عوارض پراخت كند و هزاران درد سر ديگر. خوب پول خود را در بانك مي گذارد و بي دردسر سود آنرا مي گيرد. سري كه درد نمي كند را دستمال نمي بندند. با اين وضعيتي كه دولت به وجود آورده كار و توليد و اشتغال تعطيل شده است. (2085954) (alef-6)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۰۳:۵۷
پایین بودن سود سپرده، به دلیل بالاتر بودن نرخ تورم، باعث فرار سرمایه ها از بانکها و ورود سرمایه به بازار های سفته بازی میشود از طرفی بالا بردن سود سپرده باعث سرازیر شدن سرمایه به بانکها و بالا رفتن نرخ بهره تسهیلات میشود،این کار در کنار بالا بردن تورم، به رکود تورمی هم دامن میزند.هر دو راه دارای نقاط مثبت و نقاط منفی است.راه کار مناسب، راهیست دشوار و جدا از دو راه قبلی. دولت میبایست در کنار حفظ سود سپرده ها بر اساس سال قبل، بانکها را از ورود به مشاغل دیگر منع کند و با حسابرسی هزینه بانکها،نسبت به کم کردن نرخ بهره و رساندن به حداقل تفاوت سود سپرده و نرخ بهره اقدام کند. بانک مرکزی باید با دستور العمل نسبت به سهم هر بانک در دادن تسهیلات به مشاغل مختلف به صورت تکلیفی اقدام کند تا کل موجودی بانکها جذب کارهای بخصوصی نشود.طبعا این به مزاق سهامدارن بانکها خوش نخواهد امد. بانک مرکزی باید قوانین تخصیص اعتبار را تغیئر داده و میزان تخصیص تسهیلات را ضریبی از پرداخت مالیات در سال قبل(میزان سرمایه ثبتی دلیل بر کارایی واحد نیست) به همراه کنترل لیست بیمه و فاکتورهای فروش واحد های تجاری و تولیدی قراردهد. این کار ضمن از بین بردن بخش زیادی از فساد از نفوذ پول بانک به واحد های غیر فعال که با سند سازی اقدام میشود، جلوگیری میکند. (2084786) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۰۶:۴۰
نرخ سود بانكي كه منفيه
وقتي سود بانكي 23 درصد و تورم 35 درصد هست . (2084789) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۰۸:۰۶
یکی از روشها ی جمع اوری نقدینگی توسط دولتها همین روش میباشد و دولت باید برنامه مدونی تهیه نماید تا بمرور زمان و با استفاده از همین پولها (بعنوان مثال هزینه تولید) این رشد بی رویه تورم را بگیرد
دوستان برای اینکه مخالفت کنند بهتر است راهکاری برای جلوگیری از افزایش تورم دهند مخالفت کردن و انتقاد بسیار بسیار راحت است لذا ارائه راهکاری که مشکلات را را کم کندو اجرائی شود بسیار مهم است (2084790) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۰۹:۲۵
انگلیس با رشد اقتصادی 6 درصد سود بانکیش 0.5 درصده ایران با رشد اقتصادی منفی 5درصد سودبانکیش 24 درصده یعنی پول از مردم می گیرند وام نرخ 30 درصد پس می دهند و هی پول دارتر می شوند (2084791) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۵:۳۰:۲۵
نرخ تورم انگلیس چقدر است؟ آن را با نرخ سود بانکی مقایسه کن!! (2085267) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۳:۰۴:۰۵
حالا همین اطلاعات را با جمله بندی دیگر مینویسم ببین منطقی بنظ میاید
انگیس چون رشد اقتصادیش 6 درص است سود بانکیش 0.5 درصد میباشد ایران بخاطر رشد اقتصادی منفی 5 درصد ناچار است سود بانکیش را 24 بکند تا بانک بتواند پول داشته باشد و وام نرخ 30 درصد بدهد و گرنه برای همان وام هم پول نخواهد داشت و خرج کارمندان و دیگر مخارج خودش را هم نمیتواند بدهد (2086377) (alef-6)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۱۰:۱۱
سوالی از منتقدان سود بانکی دارم. فرض کنید سود بانکی رو کم کنیم. همون کاری که دولت قبل کرد. در کشور ما چه کار تولیدی هست که سرمایه ها به اون سمت برن؟ صنعت پویا داریم؟ کشاورزی پویا داریم؟ نتیجه می شه پول می ره تو بازار ارز و مسکن و بورس معلومه نتیجه اش چی می شه. حداقل در بانکها پول رو می شه سرمایه گذاری کلان کرد. حالا هی اقتصاد دانها این رو گوشزد کنن و شما نپذیرید. بابا نتیجه اش رو دیدید در دولت قبلی کافی نبود؟ (2084794) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۶:۴۳:۳۲
اين فرمايش شما مطلق نيست.
نرخ بانكي را تا بينهايت نمي‌توان بالا برد، همان طور كه نمي‌توان بي حساب و كتاب و تا رقم زياد پايين آورد. شما سمت عرضه پول را بيان كرده‌ايد اما تقاضاي ان را نه.
با توجه به ركود شديد حاكم بر كشور و توفيق نسبي دولت براي كنترل تورم، سياست‌ها بايد متوجه تحريك توليد و عرضه عمومي شود و اين مساله قطعا با افزايش نرخ بهره محقق نخواهد شد.
تنها فايده‌اي كه افزايش نرخ سود داشت براي سال گذشته بود كه بتواند بخشي از نقدينگي را جذب كند و مانع تورم بيشتر شود(با توجه به زيان خيلي زياد تورم بالا) كه تازه ان موقع هم با آن مخالفت شد، لذا توصيه اين روش در زمان فعلي با نرخ تورم پايين‌تر و ركود بيشتر اصلا به صلاح نيست.
راجع به نگراني شما كه كدام كار توليدي هست در بالا هم اشاره كردم عرضه عمومي و در مقياس كلان كه يك مصداق بارز آن ظرفيت خالي صنايع فعلي است. علاوه بر اين انبوهي از مشاغل خرد و متوسط كه تقريبا در همه كشورها پيشران رشد است، با نرخ بهره پايين تر فرصت راه افتادن خواهد داشت اما نرخ بهره بالا را عموما كساني مي‌گيرند كه مترصد فرصت‌هاي سوداگري اند يا براي حفظ حيات و نه توسعه كسب و كار مجبور به اخذ ان شده‌اند.
عرضه عمومي لزوما چيزهاي عجيب و غريب و تكنولوژي بر نيستند، ساختن خونه، راه‌اندازي مغازه و كارهاي كوچك ديگر شبيه آن را وقتي در مقياس كلان ببينيم،برآيند زيادي دارد.
يك وجه ديگر قضيه مدت خواب پول‌هاي سوداگرانه هست. با طولاني شدن دوران ركود، بخشي از اين پول به جريان اقتصادي برمي‌گردد(چه از طريق برگشت به بانك‌ها و چه راه‌اندازي كسب و كار) با بالا بردن نرخ بهره، اين سيكل شكسته مي‌شود و ... (2085387) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۱۲:۰۳
عقل هم چیز بدی نیست که بخواهیم از آن فرار کنیم. با چه عقلی فکر می کنید بانک در شرایط تورم امروز باید تسهیلات ارزان بدهد تا آقازاده ها با آن به تجارتشان مشغول باشند و به مردم هم سود منفی (با توجه به بی ارزش شدن پول در اثر تورم) بدهد تا پولشان را صرف خرید دلار و سکه و ... کنند؟ خیلی توان فکری دارید بروید به دولت کمک کنید نرخ تورم را به زیر 5% برساند آن وقت می بینید خود به خود همه چیز درست می شود و بازارها به سمت عقلانی شدن پیش می روند. (2084798) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۵:۵۲:۳۶
براساس اخبار منتشره حدود ٨٠ نفر که حتما افراد صاحب نفوذي هستند سالهاست مبلغ ١٠٠ هزار ميليارد تومان از بانکها وام گرفته اند و آنرا بازپرداخت نکرده اند. (2085301) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۱۲:۵۴
وقتی سود بانکی بالا میرود تعداد کسانی که می توانند از تسهیلات استفاده کنند کاهش میابد و بانکها با مشکل پیدا کردن مشتری روبرو می شوند و در نهایت مجبور به کاهش سود می شوند و در نهایت نرخ سود در یک نقطه که هم به نفع سرمایه گذار و هم به نفع تسهیلات گیرنده است متوقف می شود و این عرضه و تقاضا هست که نرخ سود را تعیین می کند . (2084800) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۳:۵۳:۰۰
این در حالی اتفاق میافتد که بانکها توانایی استفاده از پول دریافتی را نداشته باشند و اگر چنین باشد دیگر این حساب شما فرقی نمیکند چون همان مقدار کم پولی را که دارند نمیتوانند به کاری بزنند باید توجه کنید که قسمت اعظم پول بانکها همان پول مردم هست که به بانک میدهند (2086078) (alef-6)
 
ذکیه افسریان
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۱۳:۵۴
درحالیکه رکود تورمی بر کشور مستولی است این مقدار سود واقعا نلچیز است افراد کشاورز ÷یر که سرمایه اندک خود را در بانک گذاشته اند هر سال ظرر میکنند آنوقت شما از کاهش سود بانکی حرف میزنید؟؟ (2084802) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۱۵:۴۳
چرا همیشه یک عده عادت کرده اند که با سو استفاده از قدرت و کم اطلاعی مردم برای خود رانت ایجاد کنند در شرایطی که نرخ تورم 40 درصد است تمامی نرخهای زیر 40 درصد یک دزدی از سرمایه گذاران است و در بیشتر موارد این سرمایه گذاران خرد هستند که ضرر میکنند و ارزش داراییهایشان را یکسری رانتخوار بالا میکشند (2084803) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۱۶:۵۰
وقتی تورم در حدود 40 % است ، سود سپرده کوتاه مدت بانک ها نیز باید در حد 40 % باشد . (2084804) (alef-13)
 
مجتبی
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۱۲:۰۲:۲۲
دوست عزیز پس حتما سود سپرده بلند مدت باید 100% باشه !؟ (2095250) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۱۷:۱۹
شبکه بانکی نزول خور . (2084806) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۷:۵۵:۲۹
شما یک شبکه تعریف کن که خودجوش پول تولید کند و وام به دیگران و طرح های تولیدی بدهد مردم با قربانتم چاکرتم که پول به بانک واریز نمیکنند اگر همه مثل قدیم جنس بخریم و در خانه نگه داریم و بقولی احتکار کنیم و بعد بیشتر بفروشیم انوقت نزول خوار و ربارخوار نیستیم الحمدالله اما این راه حل تجربه شده که چه بر سر مردم و کشور اورده شما این نزول را هدیه و این معامله را مشارکت حساب کن انوقت حلال خدا را با استدلال مبهم حرام نمیکنی اول تمام قوانین شرع را راجع به ربا بخوانید بعد ملا دهر شوید ربا نقشه برای تضعیف طرف مقابل است بطوری که طرف به ذلت بیافتد فعلا وام در ایران یک جاذبه محرض دارد که مردم برایش هم صف میکشند و هم هزار پارتی بازی و کلک مختلف سوار میکنند ان وام خوشگل از این نزول خوارانی که شما میگویید جمع میشه (2086798) (alef-6)
 
وحید
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۱۸:۳۵
سود تسهیلات در قیمت تمام شده انقدر موثر نیست که یک کارخانه بعلت نبود نقدینگی یا تعطیل می شود یا با زیر ظرفیت تولید میکند و در نیحه کالای تولیدی ان کارخانه گرانتر تمام میشود اگر منابع مالی در حهت تولید حتی به دو برابر قیمت های فعلی در اختیار صنایع گرفته شود و انان این منابع را در حهت ارتقا بهره وری و افزایش تولید انحام شود ضمن ایحاد امنیت تولید از هحوم سرمایه ها به بازارهای مسموم و ضد تولید حلوگیری میشود و سپرده گزاران حاضرند از خرید کالاهایی که حهت حفظ سرمتیه اش می کنند خوداری کرده و به بانک دهند تا از حبس شدن نقدینگی به صورت طال و ارز و زمین و اپارتمان دست بردارند (2084807) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۵:۳۳:۴۴
فرمایش شما در صورتی درست بود که نظام قیمت گذاری اجباری و تعزیراتی در کشور وجود نداشت. بنابراین اتفاقا در صنایعی که قیمت آزاد نیست سود تسهیلات خیلی بر قیمت تمام شده موثر است. خدا و خرما را نمی توانید با هم بخواهید. (2085277) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۱۹:۴۴
با توجه به سر کشی دولت در حساب های بانکی ملت ؛ بانک ها نیز جای امنی نیستند .
باید رفت توکار ملک و طلا . (2084810) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۴:۴۳:۳۶
ملک و طلا رو هم باید با چک و کارت بانکی بخری (2085206) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۲۰:۰۵
اکثریت کسانی که از کاهش سود بانکی دفاع میکنند صاحبان قدرت هستند که امکان استفاده از تسهیلات کلان را دارند و با استفاده از قدرت خود و به بهانه ربا به دنبال ارزانتر کردن وامهای دریافتی خود هستند و اکثریت مردم که دسترسی به دریافت این وامهای کم بهره و کلان را ندارند باید شاهد از بین رفتن سرمایه های زندگیشان باشند (2084812) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۲۰:۱۲
خدالعنت کنه باعث و بانیشو که تو دور دوم دولت اصلاحات به بانکها و موسسات مالی و اعتباری اجازه پرداخت تسهیلات و سپرده گذاری با نرخ سود بالا رو داد و قباحت این کار رو در جامعه ریخت و این رویه کثیف رو در جامعه اسلامی رواج داد!!!! زمانی برای این مردم اسم سود و ربا از صدتا فحش بدتر بود و کسی جرات نمی کرد حتی به شوخی هم به زبان بیاورد! اون زمان که بانک پارسیان و چند تا موسسه و یانک خصوصی دیگه تو سال اول و دوم کارش اون سود آوری سرسام آور رو داشتن کاملاً برای من روشن و مبرهن بود که امروز به این نقطه سیاه خواهیم رسید!!! (2084813) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۶:۵۰:۲۶
جنابعالي عينكتو عوض كن. جريان بانك پارسيان را خود احمدي نژاد هم بعد فهميد اشتباه كرده، شما تازه داري حرفاي نظرآباد اون آقا رو تكرار ميكني؟
برعكس نظر جنابعالي خدا كساني را لعنت كند كه نرخ تورم را به چنان سطحي رساندند كه مردم رغبتي براي گذاشتن پول در بانك نداشتند.
طبيعي است وقتي نرخ تورم بالا رفت بانك مجبور است نرخ سود را بالا ببرد تا بتواند بخشي از مردم را براي سپرده‌گذاري در بانك ترغيب كند.
خوب دقت كن ببين چي شد: احمدي نژادي كه به صورت دستوري نرخ بهره را 12 درصد كرد، خودش چندسال بعد 20 درصد را تصويب كرد. (2085395) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۰۰:۳۳:۴۴
اگر به شما نوعي مي دادند الان سفيد بود! (2094576) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۲۱:۱۱
نرخ سود بانکی پائین بزرگترین رانتی است که صاحبان قدرت با دریافت وامهای کلان بدست میآورند (2084816) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۶:۵۳:۲۱
موافق اين نظر شما هستم اما نرخ پايين و بالا را بايد تعريف كرد.
20 درصد اصلا و ابدا نرخ پايني نيست بلكه به حد كافي بالا هست.
در آمريكا براي تحرك اقتصاد نرخ بهره را يك دهم يا دو دهم درصد تغيير مي‌دهند، آن وقت ما در كشور خواهان افزايش نرخ سود از 20 به 24 درصد هستيم. (2085401) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۲۱:۱۱:۱۴
آیا در امریکا هم شب می خوابی صبح بلند میشی نرخ تورم 1درصد رفته بالا؟ (2085760) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۲۱:۵۶:۵۴
نوسان ارزش دلار با ریال را هم مقایسه کن انوقت میبین که یک دهم درصد امریکا با این 4 درصدایران مطابقت دارد (2085808) (alef-6)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۱-۳۰ ۱۰:۳۲:۴۱
دوستان متوجه اصل مطلب نشده‌اند.
اشتباهي كه در محافل عمومي زياد است نگاه صرف به نسبت و غفلت از مقدار مطلق تغيير است.
اين مغلطه‌اي است كه آقاي احمدي نژاد هم از آن براي توجيه افزايش حجم نقدينگي استفاده مي‌كرد و مي‌گفت در دولت من و دولت فلاني نرخ رشد نقدينگي يكسان بوده است، بدون اينكه اشاره كند كه اگر دولت فلاني حجم نقدينگي دو برابر ميشد كل آن 80 هزار ميليارد ميشد ولي در دولت ايشان با توجه به بزرگ بودن پايه حجم كل 400 هزار ميليارد ميشود.
نرخ 20 درصد به طور مطلق آنقدر بالاست كه به نظر من حتي ظرفيت اضافه شدن يك دهم و دو دهم را هم ندارد چه برسد به اين نگاه ساده افزايش چن درصدي.

خودماني تر بگم نمره درسي 8 مي‌شود دوبرابر شود و 16 شود كه خيلي خوب است و جاي كار دارد ولي 15 را نمي‌توان 30 كرد. (2087795) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۲۱:۳۲
23 درصد نسبت به این چند سال که از 20 درصد افزایش پیدا نکرده بود و با توجه به نرخ بالای تورم در این سالها، تازه، کم هم هست (2084819) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۲۲:۴۵
همه جای دنیا نرخ سودبانکی رابطه مستقیمی با تورم داره
چطورتوقع دارید پایین باشه درصورتی که تورم بالا هست!!!شما دوست دارید مردم پولشونو روطلا ودلار سرمایه گذاری کنند یا خونه؟؟؟

منقدان عزیزاگر واقعن دنبال سودبانکی کم هستید اول از هم نرخ ارزباید یکسان بشه بعد از اون هم تورم ثابت کرد وکاهش داد نه اینکه باافزایش نرخ ارزایجادتورم کنیدوبه مردم بقبولونید که ارزش ارزهای خارجی ازسرمایه گذاری روهرچی بهتره

نمونه اش کشورترکیه شما ببین زمانی تورم بالا داشتند سودبانکیشون بالابود وقتی تورم کاهش پیداکردوارزش پولشون زیادکردن نرخ بانک ها هم تعدیل پیدا کرده
توهمین چندماه اخیر نمودارچارت تغییرات نرخ لیردربرابردلار مقایسه کنید ببینید چطور ارش پولشونو نجات دادند کاش ماهم مثل اون کشورها میشیدیم

خواهشن اجازه بدید این پیغام منتشر بشه (2084822) (alef-13)
 
صدر
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۳۴:۲۲
معادل تورم ٤٠ درصد چه مردم پولشان در بانك باشد و يا نباشد دولت و بانكها به مردم بدهكارند و مطلقا ربا نيست .
اقاى توكلى اقتصاد دان لطفا توجه كنيد مجدد ميگويم توجه كنيد مردم ارزش پولشان را به بانك ميگذارند و دولت ان ارزش را بدهكار است يعنى حدود ٤٠ درصد . اقتصاد دانان كشور و نمايندگان فخيم و داناى ملت و وزراى اقتصادى كاربلد و رييس جمهور معتدل تلاش نمايند تورم را به ٥ درص برسانند و سود بانكى را هم ٥٪ كنند .
اقاى الف در حقيقت سود بانكى در كشور ما حدود منفى ١٢ ٪ است . اميد كه متوجه شده باشيد و بدانيد ٧٥ مليون ايرانى مسلمان و معتقد داريم كه نه تنها ربا خوار نيستند بلكه مورد سرقت ارزش پولشان نيز قرار گرفته اند . (2084844) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۳۵:۵۸
وام بانكي باسود كم براي توليد از نظر تئوريك يك نياز است اما در كشوري كه تورم بالاي 40 درصد را تجربه ميكند مثل اين است كه شما مي خواهيد يكسري مردم سرمايه هاشون رو قرباني كنيد براي سوبسيد به بخش توليد! از آنكارهاي بدون.مطالعه وتصميمات يك شبه كه اقاي احمدي نزاد انجام داد و باعث فرار سرمايه ها از بانك ها و تورم وحشتناك.در ساير بخش هاشد!! در همه جاي دنيا دولت سوبسيد به بانك ها براي بخش توليد در اعطا ميشود،ماهم نبايد مستثني باشيم! (2084847) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۴۳:۰۸
یارانه نگیریم سود بانکی هم نگیریم تورم بالای 30درصد همه چیز گرون اخه وقتی سکته کنیم برای 20روز تو بیمارستان موندن ازمون 100 میلیون میخوان از کجا بیاریم (2084867) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۵۱:۴۷
کاملا درست افزایش سود بانکی باعث کاهش نقدینگی در بخش تولید و بازار بورس و بازار سرمایه میشه. دیگر کسی تمایل به ایجاد شرکت و یا کارخانه تولیدی نخواهد داشت با این کار فقط با افزایش بیکاری روبرو خواهیم شد ./ (2084875) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۲۱:۱۲:۵۵
اگر نظارت بر بانکها باشه، دارایی شونو در صنعت بکار میبرند. این رسالت بانکهاست.

نقدینگی در بورس در دست دلال ها میگرده (2085764) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۵۲:۵۰
تورم ٣٦٪ سود بانكى ٢٢٪ = با سودبانكى ١٤-٪ منفى ١٤٪ يعنى سپرده گزاران اتوماتيك ١٤ درص ارزش پولشان را از دست ميدهند و نويسنده ميگويد ٧٥ ميليون ربا خوار و به مردم ايران توهين هم ميكند شما بايد بگوييد ٧٥ ميليون گرفتار يك عده بيسواد اقتصادى در مجلس و دولتها شده اند و هر روز ارزش پول كشورشان كاهش مى يابد . نويسنده لطفا به مردم توهين نكنيد . (2084879) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۸:۴۱:۳۵
آفرین راست گفتی (2085540) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۸:۵۱:۲۸
هزار تا مثبت به اين كامنت (2085562) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۲۱:۴۴:۲۶
سود پول در هر حالتی رباست کسی که این مطلب رو مینوشته یعنی این جمع و تفریق ساده رو نمیدونه؟؟؟؟؟ همین محاسبات ساده انگارانه است که مارو به این روز انداختهکسی که فعالیت رو رها میکنه و با پولش سود کسب میکنه چه معنی داره سود تضمین شده دریافت کنه؟؟ (2085801) (alef-6)
 
علی عارفی
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۵۴:۴۰
آدمهای عجیب و غریبی هستیم یا " چپ " روی میکنیم و یا " راست " روی . دولت گذشته اصرار داشت نرخ سود 12 در صد باشد که معقول نبود . در شرایط حاضر که بانکها تا 23 و موسسات مالی تا 25 در صد سود سالیانه میدهند . از طرف دیگر تولیدکنندگان ما مانند سایپا و ایران خودرو که میخواهند از تسهیلا استفاده کنند و میکنند تولیداتی تحویل میدهند که قابل رقابت با تولیدات کشورهای آسیائی مانند کره و ژاپن نیستند . اگر اروپائی ها بخواهند سرمایه گذاری کنند که هزار و یک بازی در میاوریم تا بازار بابک زنجانی ها و دلالها و شرکای روسیه و چین از رونق نیافتد و برای ابد در تحریم باشیم .
خدایا کشور ما و دین ما و مردم نجیب ما را از گروگانگیرهای دلال نجات بده . (2084881) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۱:۵۷:۱۴
توليد كنندگان بجاى اينكه از بانكها وام بگيرند بروند با بانكها و يا مردم شريك شوند كه اقلا ان بانك و مردم با تورم داريى شان كاهش ارزش پيدا نكنند ، توليد كننده ميخواهد وام ٢٠ درصدى بگيرد و بدهى اشبا توجه به تورم ٤٠ درصدى ثابت بمانط در حقيقت وام گرفته و ٢٠ درصد هم سود برده است ، تازه گردن كلفتهاى بدهكار بانكى هم حاضر نيستند بدهى شان را بپردازند .
اينقدر توليد توليد نكنيد ، توليد كننده منصف با خدا و متخصص نه به بانك بدهكار است و نه توليدش نا مرغوب . (2084885) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۰۶:۱۹
کارشناستون یا دنبال منافع شخصیشه یا خیلی بیسواده . (2084899) (alef-13)
 
مصی
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۱۵:۰۷
و فراموش نکنید چرخش اصلی صنعت همین بانکها هستن ...
پول ملت هم که میره به جیب این بانک ها .
حالا اگه این وسط تولید و صنعت مشکلات زیادی دارن ، تقصیر سرمایه گذاران بانکی نیست که آقایون دهن کثیفشونو باز میکنن به مردم میگن رباخوار!
ما تو مملکتی زندگی میکنیم که هزار و یک محدودیت برامون گذاشتن .
سیستم بانکی هم متعلق به همین نظامه و چطور اینجا که به نفع بعضیا نیست به مردم میگید رباخوار!؟ اگر هم ربا باشه گناهش به گردن پایه گذاران این انقلاب اسلامی که هر چیزی که باب میلشون نبود ریشه اش رو زدن ، اگه اینم مشکل داشت میزدن!!!

این از آقایون که میگن یارانه متعلق به فقراست! (البته فقیر خودشون و خونوادشون هستن!)
اینم که میگن مردم رباخوارن ...
متاسفانه هر روز بیشتر از دیروز به ما داره توهین میشه ما هم که ...
همین فرداست که بگن مردم ...! (2084917) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۸:۴۳:۴۹
احسنت. واقعاً این بیسواد ها مردم را چی فرض کردند (2085546) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۱۶:۰۵
افزایش سود بانکی بازار سرمایه تولید ملی رو نابود می کنه . (2084918) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۸:۴۶:۴۵
دلیل شما چیست؟ (2085554) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۱:۴۰:۲۲
چون مردم دیگر در صنعت سرمایه گذاری نمی کنند دنبال درد سر نمی روند پول می گذارند بانک بهره می گیرن ولی هر روز تورم زیاد میشه و بهره پولشون معادل صفر و منفی میشه ! (2086040) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۳۰ ۱۲:۲۸:۳۷
ببینم
این چند سال که سود بانکی پایین بود بازار سرمایه تولید ملی رشد کرد یعنی؟
پس آمار منهای 9درصد رشد منفی تولید چیه؟
یه چیزی بگید اقلا کمی با عقل و منطق جور باشه

بانک در همه دنیا مظهر رشد سرمایه گذاری در تولیده. (2088092) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۱۸:۳۵
تا به حال فکر کردید چرا در کشور توسعه یافته نرخ سود بانکی کمتر از 2% است ؟ ابتدا باید تورم رو کاهش داد سپس بهره بانکی رو به زیر 7% رساند تا پول ها خود به خود به سمت بازار کار و سرمایه بروند نه دلال بازی ! (2084924) (alef-13)
 
استاد اقتصاد
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۱۸:۴۱
منتقدان سود بانكي كساني هستند كه بدنبال اخذ وامهاي كلان با بهره بسيار پايين به بهانه توليد ولي در حقيقت سرمايه گذاري در خارج از كشور هستند. (2084925) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۲۲:۴۳
با سرمایه گذاری در بورس و بازار سرمایه برای فرزندان خود کار و اشتغال ایجاد می کنید با سرمایه گذاری در بانک بخشی از پول شما در بورس و بخشی دیگر در جاهای دیگر صرف خواهد شد. (2084937) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۲۳:۵۰
البته این پول های که مردم در بانکها می گذارند درصد کمی هم در بخش بازار سرمایه و بورس مورد استفاده قرار میگیره (2084941) (alef-13)
 
فعال اقتصادي
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۳۳:۵۴
نرخ واقعي سود بانكي پس از شروع فاز دوم هدفمندي بايستي به 35 درصد افزايش پيدا كند در غيراينصورت مردم سرمايه را از بانكها خارج مي كنند و در بازارهاي كاذب سرمايه گذاري خواهند نمود . طبق گفته مسئولين 90 درصد معوقات بانكي در اختيار چند نفر خاص مي باشد كاري نكنيد كه هميشه اين چند نفر سيستم بانكي را مختل كرده و وامهاي كم بهره بگيرند جالب اينكه همين چند نفر از توليد نيز دم بزنند . (2084967) (alef-13)
 
جم
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۲۳:۲۱:۳۸
با سلام و عرض ادب
بنده فکر میکنم سود بانکی حتی به میزان فعلی برای اقتصاد ایران سم است چرا که بانک ها را به سمت سفته بازی های کلان سوق می دهد. به این ترتیب که در حال حاضر میزان سپرده های غیر جاری بانک ها 417 هزار میلیارد است. بانک برای پرداخت سود و هزینه های خود و نیز سود مورد نظر خود بانک باید به ازای سپرده های غیر جاری 35% درآمد خالص سالیانه داشته باشد. با این حال رشد اقتصادی ایران منفی است پس قطعا صنعت جوابگوی این درآمد نیست. بازار پولی هم کفاف نمی دهد پس یک سال مسکن رشد کاذب می کند و یک سال بورس و ... (2085893) (alef-6)
 
حقیقت طلب
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۳۹:۱۱
اولا- پس اندازهای مردم در بانکها مانند یخی در مقابل افتاب مرتب در حال کاهش ارزش است زیرا حتی جوابگوی تورم کشور هم نیست ثانیا- مردم با پس اندازهای اندک خود چگونه میتوانند سرمایه گذاری کنند در صورتیکه بانکها میتوانند با جمع کردن اینها به سرمایه گذاری های کلان مبادرت کنند. سود بانکی باید حداقل به اندازه تورم بالا برده شود (2084976) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۲:۵۴:۳۹
متاسفانه اغلب نمایندگان مجلس الفبای دانش اقتصاد را نمی دانند که علمی عقلی است و باید بدانند که لازمست نرخ سود بانکی بیش از تورم باشد در غیراینصورت احدی پول خود را در بانک پس انداز نمی کند ضمن اینکه منافع قدرتمندان ثروتمند کنونی جامعه در پایین بودن نرخ سود بانکی است(نوعی مفت خوری و ویژه خواری در سطح کلان) که فقط آنها با دریافت تسهیلات کلان بانکی با نرخ سود پایین (در مقایسه با تورم ) منتفع شده و شوند و اکثریت مردم عادی ،فقیر و فقیرتر شوند.لذا به نظر این اظهارات آفایان نمایندگان ، جانبدارانه ،سیاسی و در جهت منافع گروهی حاکم بر قدرت و ثروت بوده و هر اظهاری برخلاف علم اقتصاد از سوی هر مقام و منزلتی که باشد اظهاری بر خلاف عقل است (2085015) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۳:۱۰:۵۰
با افزایش نرخ سود بانکی انگیزه سرمایه گذاری در تولید در بازار سرمایه (سهام) به شدت کاهش می یابد از طرفی دیگر وقتی بانکها سپرده ها را با نرخهای بالاتری جذب نمایند مجبور خواهند شد با نرخ بالاتری هم تسهیلات بدهند بطور مثال اگر سود پرداختی به سپرده ای 24 درصد باشد در عمل بانک می تواند چیزی حدود 82 درصد سپرده را به کار گیرد (15.5 درصد ذخیره قانونی و 3 درصد نقدینگی) بنابراین هزینه عملیاتی 29 بانک (هزینه تمام شده عملیاتی) خواهد بود حالا هزینه های غیر عملیاتی حدود 6 درصد را هم به این اضافه کنید نقطه سربه سر 35 درصد می شود کدام صنعت غیر از دلالی می تواند بازدهی بیش از 35 درصد ایجاد کند ؟؟؟؟؟ پس بدانید و مسئولین بدانند که افزایش نرخ سود بانکی یعنی رونق دلالی و نتیجه تورم بالاتر ........... (2085054) (alef-6)
 
مودی
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۳:۱۱:۴۸
حیرت آنگیز است حتی یک کامنت هم نگران اینکه همگی مان داریم رباخوارمیشویم نبود الله اکبر جامعه به کجا رسیده است ؟!!! ربا جنگ با خداست و زمینه نابودی جامعه را فراهم میکند خدایا چه بر سر ما آمده است؟!! (2085057) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۳:۱۲:۵۴
نرخ سود را بیارین پایین تا آقایان بروند و 1000 میلیارد-1000 میلیارد وام بگیرند با نرخ پایین و بعد پس هم ندهند -گزارش سازمان بازرسی - و اگر هم پس بدهند محصولاتشون را متناسب با نرخ تورم گران کنند و بعد با نرخ پایین سود وامها بدهند و چند سره سود بکنند -بیچاره قشر متوسط که ارزش 10 میلیونش طی یک سال نصف میشه و خوش به حال آنها که وامهای آنچنانی میگیرن (2085059) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۸:۴۶:۱۶
این فساد است نه ضعف برنامه بانکی (2085553) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۳:۱۷:۴۵
میراث کسری بودجه و خزانه خالی حاصل از مفاسد اقتصادی چند هزار میلیاردی که در سال‌های گذشته اتفاق افتاده بود کم بود که تبعات حاصل از وام‌های میلیاردی باز پرداخت نشده گذشته نیز روی دست دولت یازدهم قرار گرفت (2085067) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۸:۴۵:۲۹
معادله حل نمیشه صورت مسئله پاک شود مفاسد اقتصادی از سیستم ضعیف اداری است نه سود بانکها ترکیه برای سالها سود بانکی را افزایش داد تا جایی که توانست گامهای اقتصادی خود را بردارد حالا کم کرده است (2085550) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۳:۱۸:۱۸
دوستان عزیز درسته که نرخ تورم بالاست ولی دلیل نمیشه که صاحبان سرمایه بجای تولید شغل به نزول خواری روی بیاورند این که راه معیشت نیست!! از طرف دیگه اگر بانک سرمایه ها را بسمت تولید بدهد کدام تولید 25%-30% تو سال سود داره که بجز هزینه ها به بانک بده؟؟؟ مشکل اینه که اینها باید اجازه بدن بازار با بانک رقابت کنه و از تورم نترسن تا به یک تعادل نسبی درامد و تورم برسیم البته به نسبت ان باید درامد شاغلین هم اضافه شود لطفا تعجب نکنید و به ما نگید بی اطلاع ! این کار قبلا در ترکیه اتفاق افتاده که مزید اطلاع نفت مفتی هم تو کشورش نیست (2085068) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۸:۴۳:۵۷
عزیز صاحب سرمایه اگر فکرش کار میکرد که با سرمایه اش چیکار کند که تولید شغل میکرد اگر سود بانک نباشد پولش را در کار ارز میاندازد بگذاریدکه حداقل پول در دست بانکها باشد تا انرا به افراد معتمدو کار امدی که میتوانند تولید کار و صنعت کنند بدهند (2085547) (alef-13)
 
نوید
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۹:۰۸:۳۵
اتفاقا وقتی تورم 40% یعنی بانک به راحتی میتونه طوری سرمایه گذاری کنه که 25 یا 30% سود بده.کم شدن اختلاف سود بانکی و تورم به نفع مردمه (2085594) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۳:۵۰:۲۸
خیلی از سپرده گذاران بانک ها افراد عادی و بخصوص افراد مسن هستند که از سود پولی که میگیرند زندگی می کنن. کاهش سود وقتی تورم زیاده یعنی از بین رفتن سرمایه مردم بعد هم با مثلا ده بیست ملیون چه کاری میشه راه انداخت؟ (2085120) (alef-6)
 
محمدرضاكاظمي
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۹:۴۰:۴۱
بعنوان يك أصل اقتصادي افزايش سود بانكي علاوه بر تقويت ارزش پول ملي باعث تقويت توليد ميگردد زيرا بانكهاسرمايه هاي سرگردان بازار راجمع و درصورت وجود قوانين و حمايتهاي صحيح بسوي توليد هدايت مينمايند (2085634) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۴:۰۷:۰۶
بسه تعالی

از لابلای این اظهار نظر ها خیلی مطالب علمی و کار گشا می شود بیرون کشید .ما که متاسفانه تئوریسین اقتصادی نداریم ،اگر هم داشته باشیم شاید گوش شنوا نباشد و یا صلاح نباشد که بر اساس آن عمل کرد.در همه جای دنیا سکان بانک مرکزی در دست یک اقتصاد دان است و با استقلالی که بانک مرکزی دارد رییس کل یا بدنه بانک مرکزی جلو هر گونه انحراف را می گیرد،آیا آقای سیف یک اقتصاددان است؟آیا او قدرت یک تحلیل پولی از اقتصاد را دارد؟یکی از وظایف اصلی بانک مرکزی حفظ ارزش داخلی و خارجی واحد پول ایرن است ،آیا اگر سود بانکی سپرد گذاری بلند مدت(در حدود سه ماه)نزدیک به 24% باشد و بانک ها سود تسهیلات را 30 تا 35 درصد بدهند،هزینه های سرمایه گذاری را بالا نمی برد؟آیا این سیاست پولی منجر به تورم بیشتر نمی شود؟ (2085157) (alef-6)
 
بهاره
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۴:۵۰:۲۹
فرمول صحیح سود بانکی . نرخ تورم به اضافه دو درصد (2085214) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۴:۵۶:۵۵
کسی که پول نداره در کشور جایی نداره درسته آقای روحانی، افلاطون معتقده افراد یا طلاهند یا مس حالا دسته سوم رو بی خیال میشم احتمالأ سرمایه دارها طلاهند فقرا مس. طلا باید زندگی کنه پول داره دوس داره با نرخ بالا میده اصلأ میخاد بده ربا این که در غرب پذیرفته شده است و دولت فعلی نیز نماد و مظاهر غرب در کشور است. فقرا دوست دارند وام بگیرند نمی خواهند نگیرند به خودشان ربط داره می خواستند به دنیا نیاند همین که هست به شما ربطی نداره چرا بهره بانکی افزایش پیدا میکنه کارشناسی شده است آمار و ارقام به نفع اقویاء است آخه ضعفاء به چه درد میخورند یه مشت الاف و بی در و پیکر بزار برند یه گوشه بنشینند، اصلأ کاری میکنی اجاره مسکن و پول آب و برق هم زیاد کنم کاری نکن بگم یارانه بهت تعلق نمیگیره میخای چکار کنی کار کارشناسی شده است ...... ساعت ها تیم کارشناسی ما بحث و مذاکره میکنند بعد میگی نه برو بابا........... (2085222) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۵:۱۹:۱۳
وقتی خود دولت اعلام میکند که ما نرخ تورم را در عدد۲۵درصد نگاه خواهیم داشت یعنی ارزش پول نقد اگر دولت بتواند به قولش عمل نکند ۲۵درصدافت میکند انوقت سود بانکی اگر کمتر باشد پولهای نقد به سمت سکه ودلارویا مسکن خواهد رفت واز بانکها خارج خواهد شد. (2085253) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۶:۱۱:۴۳
تا زمانی هر کس به فکر منافع خودش این کشور به هیج نمی رسه ! همه می دانند افزایش نرخ سود بانکی به ضرر اقتصاد و بازر سرمایه کشور هست ولی به خاطر دریافت چند درصد سود بیشتر از آن حمایت می کنند !!! (2085334) (alef-13)
 
مصطفي
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۶:۲۲:۱۹
چه سوال جالبي؟؟؟!!! خوب معلومه:

به سمت نابودي توليد
به سمت تن پروري و ربا خواري
به سمت نابودي اشتغال
به سمت نابودي اقتصاد
به سمت تورم بيشتر
به سمت ركود بيشتر

٧٥ ميليون نفر نه ، ٧٥ ميليون نفر فداي ماكزيمم پنج ميليون نفر (2085347) (alef-13)
 
رضا محمدی
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۶:۲۵:۱۳
بنظر من حرف یکطرفه زدن هنر نیست باید بین سود بانکی وتورم رابطه درست برقرار شو د یعنی اگر تورم 35 درصد است سود باتکی نیز باید 35درصد باشد ودولت هم از بابت این درامد 8درصد ارزش افزوده بگیرد وبه حساب دارایی مانند مالیات بردرامد یاحقوق دریافت کند با ین شیوه نه بانک مخفی کاری میکند نه رانتی میماند بورس در کشور ما یک عامل خنثی در اقتصاد است چون هیچ موسسه ای اطلاعات درست خودرامنتشر نمیکنند ویک ریال از بازار پول رسمی ودولتی در تولید کشاورزی که85درصد اقتصاد ما را اداره میکند تاثیر نمیگذارد 15درصد بقیه اقتصاد که شامل صنعت مونتاز ونفت است تا زمانیکه حمایتهای اقا محمد خانی تحت هرنوع دلسوزی برخورداراست لنگ خواهد ماند بنابراین نرخ سود باید برابر میانگین تورم سال بکسر ارزش افزوده برود تاجلوی هرنوع انحراف اقتصادی واختلاس ها را بگیرد منشا اختلاس وجود پول کم بهره در دست مدیران ودولتمردان است وتا زمانی که ما مردم را که برمبنای منطق اقتصاذی بسمت کسب درامد میروند مفسد اقتصادی یامحتکر بدانیم یعنی انکار واقعیات وتکیه براوهامات .والسلام (2085354) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۱:۴۴:۳۴
این بهره که به خیال خود می گیرید با تورم صفر میشه فکر تولید مملکت باشید نه چنذد درصد سود بیشتر ! (2086046) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۷:۰۸:۱۹
متاسفانه نویسنده محترم به نوع و محل مصرف این سپرده ها توسط بانکها وموسسات اشاره نکرده است .اشکال اصلی اینجاست والا باتوجه به نرخ تورم سود سپرده ها شاید کم هم باشد اما بانکها این پولها را نه در تولید ونه صنعت ونه کشاورزی مصرف نمی کنند بلکه با ایجاد شرکتهای گوناگون بیشتر این منابع را در ساخت برجهای انچنانی .مجتمعهای تجاری بی خاصیت .وواردات ماشینهای لوکس وکالاهای بی ارزش چینی مصرف می نمایند . که این سیاست بانکها یکی از دلایل اصلی کساد تولید ورواج دلالی ونهایتا تورم ونابسامانی اقتصاد است .ان جایی که دستگاه های نظارتی ودولت باید نظارت بر مصارف بانکهاست که بانک مرکزی ووزارت دارایی با صدور بخشنامه های چند صفحه ای وپرایراد وتقریبا بدون پشتوانه نظارتی در این مورد فقط رفع تکلیف می نمایند . (2085419) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۷:۴۵:۳۷
متاسفانه هرچند طرفدار این دولت هستم اما در این حوزه عملکرد خوبی نداشته بالا بردن سود یعنی بالا رفتن تورم و اتفاقا به نفع ثروتمندان و ضرر افراد متوسط جامع هست معمولا افراد متوسط جامعه معولا بیشتر به وام نیاز دارن تولید کننده هم وام بگیره برا اینکه بتونه بهرشو پرداخت کنه مجبوره که کالاش و گرونتر بفروشه (2085470) (alef-13)
 
محمد امین
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۷:۵۰:۵۲
نرخ سود بانکی عاملی در جهت تنظیم بازارهای هر کشور است . سال گذشته که نرخ سود پایین بود و قیمت ارز و مسکن کاهش یافته بود بخش عظیمی از نقدینگی به سمت بورس سرازیر شد و موجب ایجاد تفاوت فاحش و چند برابری در ارزش اسمی و ارزش بازار سهام گردید بعنوان مثال سهام شتران ( پالایشگاه تهران ) که با قیمت 7500 تومان در مهر 91 عرضه اولیه شده بود و در 29 مرداد 92 به 58 هزار تومان رسیده بود ظرف مدت کمتر از دو ماه به بیش از 123 هزار تومان رسید و مثالهایی از این دست فراوانند که نشان از وجود حجم عظیم و غیر قابل جذب نقدینگی در بازار ایران را دارد لذا اگر به بانکها اجازه افزایش نرخ بهره را ندهیم که بتوانند این غول نقدینگی را در قفس بیندازند و تحت کنترل بگیرند بدیهی است باید منتظر تخریب بخشهایی از بازار که با این غول دست و پنجه نرم میکنند باشیم ، این بخشها میتوانند بازار ارز ، سکه ، مسکن ، خودرو و یا حتی بورس باشد . البته بانکها نیز باید ضابطه مند عمل کنند و تحت کنترل دقیق و هوشمندانه و واقعی بانک مرکزی مستقل از دولت قرار گیرند . (2085477) (alef-13)
 
نکته سنج
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۸:۲۱:۴۰
جقدر باید این آقایان یک بعدی را تحمل کنیم؟
آقای محسن حاجی بابا ۷۵ میلیون نفر رباخوار؟! وقتی این حرف درست است که تورم در حدود 5 درصد باشد. الان که داریم تورم 30 در صدی را تجربه میکنیم، این 75 میلیون سرمایه دار ؟! (میبخشید این که شد کل ملت ایران یعنی اقشار ضعیف جامعه نیز جزو سپرده گذاران بانکی هستند!) با گرفتن 20 - 25 درصد سود درحقیقت 10 - 5 درصد ضرر میکنند و تازه رباخوار هم هستند! (2085509) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۹:۰۸:۵۷
دوست خوبم شما پولتان را در چرخه سالم رقابتی به جریان بیندازید نه در چرخه ربا خواری بانک ها (2086921) (alef-6)
 
نکته سنج
۱۳۹۳-۰۱-۳۰ ۲۲:۰۴:۴۰
حمید آقا لطفاً بنده را در مورد چرخه سالم رقابتی راهنمایی بفرمایید. ضمناً برای رد نظر بنده با کمال تاسف دلیلی ارائه نکرده اید. (2089308) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۲۲:۲۴:۰۷
حاجي بابا اگر مردم بجاي بانك و زير تورم سود گرفتن پولها را بدهند به شما و هم فكرانتان كه دين را ملعبه خود كرده اند انوقت حتمأ روا و حلال ميشود! عجب بدبختي دارد اين مملكت با اين جور عناصر! (2096884) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۸:۴۱:۲۳
این چه تیتر چرتی هست که نوشته اید ایا دولت بجای غرض از ملت که حتی سودی را هم که میدهد به جیب ملت و در نهایت دولت میرود بهتر از برود گدایی از منابع مالی خارجی کند؟حتی اگر بحث نقدینگی را هم پیش بیاورید در نهایب با حذف یکی دو تا صفر دوباره نقدینگی به حساب اولش برمیگردد
البته حساب پیچیده تر از این حرف هست اما اگر دولت درست مهره بردارد به بهترین وجه و بدون اغراض خارجی میتواند گامهای اقتصادی بردارد اگر بجای اینکار پول را بیحساب به بابک و شهرام و امیر و غیره میدهند این دیگه مشگل از جای دیگر است در نتیجه اینکه با توجه به پول ضعیف ایران این بهترین کار برای جذب سرمایه است من ایرانیان زیادی را میشناسم که فقط به همین منظور ارز وارد کشور میکنند و چون در نهایب نرخ ارز هم هموازه زیاد میشود ( ارزش ریال کم میشود) در واقع دولت بدون دادن هیچ سودی ارز وارد کشور میکند و منابع مالی کافی برای اجرای طرح های خود تهیه میکند (2085539) (alef-13)
 
نوید
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۹:۰۶:۲۷
بانک برای پرداخت سود سرمایه گذاری میکنه پس عملا افزایش سود بانکی باعث سرمایه گذاری بیشتر مردم میشه نه سرمایه گذاری کمتر.فقط مردم به جای این که مستقیم سرمایه گذاری کنند از یک واسطه (بانک) این کار را انجام میدن.همونطور که اگه بخوای تو بورس سرمایه گذاری کنی کارگزار این کار را انجام میده.تازه با این کهر پول از دست مردم خارج شده و نقدینگی کم میشه در نتیجه تورم هم کاهش پیدا میکنه و اون زمان میشه سود بانکی را کمتر کرد.من موافق افزایش نرخ سود بانکی و به عبارتی کم شدن اختلاف تورم و سود بانکیم!! (2085592) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۱۹:۳۷:۲۲
با رانت اطلاعاتی یک عده همیشه جلوتر از دیگران هستند و میلیاردرهای بی سواد مملکت را فراگرفته و خون مردم را تو شیشه کرده اند .
مادر من از پولی که پس انداز داشتم و یایت همه آنها یکبار مالیات برداشته شده و یکبار نه دهها بار هم که ارزش پول کم شده ودر بانک گذاشته ام تامین می شود
مگر همه کسانی که در بانک پول دارند ثروت باد آورده است یک عده امن ترین راه برایشان بانک است پس پول را بدهند دست بورس بازان یا سرمایه گذاران ناشناس یا بدهند به بازار که یکدفعه همه اش به اسم ورشکستگی از بین ببرند ؟
بالاخره تکلیف مار ا مشخص کنید اگر بانکها سودشان رباست جمع کنید بانک ها را بدهید به دست همان میلیاردرهایتان تا خووووووووووب بخورند
اگر ربا نیست با پایین آوردن ساختگی پول ملی و حق مردم را خوردن آنها را به دریوزگی و فقر و فکر پریشان دچار نکنید!!! (2085630) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۲۱:۳۵:۵۹
دیگر زمان عوام فریبی گذشته است و گروه های قدرت و ثروت موجود باید راه خود را عوض و کناره بگیرند و بیش از این تله های مالی در کشور نگسترانند و مردم مظلوم و فقرزده را بی چاره تر نکنند. آنچه علم اقتصاد میگوید عقلی و صحیح است و متظاهرپن و خشکه متعصبان بیهوده با اظهارات فاقد وجه و ربا خواندن بی مورد سود بانکی به دنبال منافع ویژه خواری خود هستند . (2085793) (alef-6)
 
رباخوار....
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۲۳:۰۴:۱۲
چی شد؟! بانک ها واسه دیر کرد و هزار کوفت و مرض جریمه و سود می گیرن! یا فلان بانک 15 میلیون وام میده و وام گیرنده باید 30 میلیون پس بده! این اسمش ربا نیست؟؟! حالا به مردم که رسید شد ربا؟
این آقایون نماینده تا حالا صداشون در نمی یومد! حالا یاد ربا و رباخوار افتادن!؟ (2085877) (alef-6)
 
vahid
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۲۳:۴۹:۱۱
سرمايه گذاري در اين مملكت اصلا به درد نمي خورد. بخصوص در سطح كوچك آن. چرا كه وقتي شخصي سرمايه گذاري مي كند يا توليد و اشتغالي به راه اندازد و در قبال آن سودهي براي خود و سايرين داشته باشد اولين كسي كه مزاحمت ايجاد مي كنند دولتي ها هستند. 1 - بيمه 2- دارايي 3 - شهرداري 4- اتحاديه ها و . . .
فرضا من نوعي يك ميليارد تومان پول دارم ، در حال حاضر و با اين روندي كه دواير دولتي در پيش گرفته اند پول خود را مثالا در بانك بگذارم و سودي كه قرار است شايد از راه كار بدست بياورم را بي درد سر از بانك بگيرم ، خوب چكاري است حالا بيايم و پدر خودم را در بياورم و مثلا يك كارگاه و يا كارخانه راه بياندازم تا حالا شايد توليدي صورت گيرد و پولي عايدم شود. تازه در بدو تاسيس دواير دولتي مثل ........... بر روي سرم خراب مي شوند و حق و حقوق خود را طلب مي كنند. انواع و اقسام بيمه هاي تامين اجتماعي ، انواع و اقسام ماليات اعم از دوره سه ماهه ، ارزش افزوده ، سالانه و ... انواع عوارض شهرداي و ساير اقلام كه باعث مي شود سرمايه دار از خير سرمايه گذاري بگذرد. (2085931) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۰:۰۹:۱۹
سلام / ما بر آنیم که در کشورمان قانون قرآن حاکم است ! مدام فریادمان در برابر پوشش نا مناسب و بد حجابی بلند است و نهی از منکرمان فقط تذکر به بد حجابان شده است اما دستور اکیدو صریح قرآن را که در مورد ربا فرموده است : فاذنو بحرب من الله و الرسول ...... (( اگر ربا را ترک نکنید با خدا و پیامبر (ص) اعلام جنگ کنید ) قرآن صریحا ربا خواری را محاربه با خدا و پیامبر می داند اما افسوس که در مملکت ما اکثرا به صورت قانونی مشغول جنگ با خدا و پیامبریم ولی صدای هیچ کس هم در نمی آید و کسی فریاد نمی زند نه علما نه مردم و نه هیچ کس دیگر انا لله و انا الیه راجعون / حسین از جهرم (2085966) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۱:۴۱:۴۵
سود بانکی همون ربا خوری خودمون رو گول نزنیم ربا هم یعنی جنگ با خدا (2086042) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۲۱:۴۴:۱۳
در حال حاضر بانکها ضرر نمی دهند اگر ضرر دادند ربا می شود عزیز ! وقتی شما در سود و ضرر شریک باشی دیگر ربا حساب نمی شود در حال حاضر هیچ بانکی ضرر ده نیست پس ربای در کار نیست (2087137) (alef-13)
 
نوید
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۲۲:۲۲:۵۵
شما میشه راه کنترل اقتصاد را بدو ربا شرح بدید؟میشه بگید اگه بانک سودی نده چرا مردم باید توش سرمایه گذاری کنن؟و اگه سود نگیره چرا باید تسهیلات بده؟در دین اسلام که نگفتن بین ایرانی و خارجی فرق هست.پس از فردا تمام کشورهای خارجی میان از ایران تسهیلات بدون ربا میگیرن و اون موقع است که هیچ پولی تو مملکت نمیمونه.لطفا وقتی بیاید از چیزی انتقاد کنید که راهکاری برای حلش دارید (2087184) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۲:۲۳:۱۹
ربا خوار انهایی هستند که ثروتهای میلیلردی باد اورده دارند (2086064) (alef-6)
 
بي سوات
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۷:۰۳:۲۴
در اين شرايط اقتصادي وام گيرنده ربا خوار است (2086093) (alef-6)
 
بي سوات
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۷:۱۷:۵۰
وقتي سود بانکي کمتر از تورم باشد وام گيرنده ربا خوار است اما وقتي سود بانکي بيشتر از تورم باشد وام دهنده ربا خوار است (2086094) (alef-6)
 
اميرحسين
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۷:۳۱:۲۷
در صورت كم شدن سود سرمايه هاي بانكي بلافاصله هجوم مردم به زمين و مسكن و مستغلات آغاز ميشود و آتشي به پا خواهد شد كه بيا و ببين.
سپرده گذاران بايد آماده خازج كردن پولهايشان از بانك باشند و قيمت املاك را مظنه كنند. (2086095) (alef-6)
 
سلامی
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۰۹:۰۰:۵۵
عزیزان قانون گذار باید یدانند که نمی دانند که نرخ سود بانکی با نرخ تورم تقریبا در یک سطح باشند. (2086122) (alef-6)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۱:۰۱:۰۷
همانطور که بعضی از مراجع تقلید هم اعلام کرده اند نرخ سود های سپرده سرمایه گذاری تا حد نرخ تورم ربا حساب نمیشود.ضمنا پایین آوردن نرخ سپرده ها چند بار امتحان شده و برای مردم عادی قلاکت با لا رقتن اجاره ها و نپذیرفتن رهن و بالا رفتن قیمت خرید مسکن را داشته و برای آقایان و آقازاده ها رانت خواری و کاهبرداری را به ارمغان آورده. (2086200) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۳:۲۶:۰۰
یعنی کسی که با تورم 30 درصدی بکه نرخ 26 درصدی سود بانکی بالاست هیچ چیز از اقتصاد متوجه نمیشه قابل توجه آقای دکتر توکلی عزیز ! (2086418) (alef-6)
 
عزیز
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۳:۳۷:۰۳
شخصا پیشنهاد میدم اگر کسی هم پولش را در بانک می گذارد حداقل اوراق بخرد که مشخص است کجا سرمایه گذاری می شود. پول که فقط نزد بانک بماند میرود ساختمان و املاک می خرد و خودش به تورم و افزایش قیمت دامن میزند ولی اوراق اغلب برای سرمایه گذاری تولیدی به کار میروند(حداقل در ظاهر) (2086439) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۶:۵۱:۲۲
همسر من یک بازنشسته است که پول پاداش پایان خدمت ان را در بانک گذاشتیم باسود ان همراه حقوق بازنشستگی زندگی را میگذرانیم من و همسرم اهل تولید نیستیم بلد نیستیم متاسفانه اطمینانی هم نیست که به کسی بدهیم سهام که قابل اطمینان نیست زمانی دو میلیون دادیم سهام خریدیم متاسفانه الان ان پول چهار صد هزار تومان هم ارزش سهام نیست پس پول را گذاشتیم بانک سودش را میگیریم اهل دلار خریدن نیستیم وووووو خیلیها مثل ما هستند با این سود بانکی گذران زندگی میکنند (2086700) (alef-6)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۹:۰۳:۱۱
باسلام خدمت تمام بزرگواران اهل فن، عزیزان سود بانکی همان رباست فلسفه حرمت ربا هم به علت این است که افراد را از کار خیر باز میدارد(قرض الحسنه)ایا بدون سود بانکی تورم کم نمی شود؟ والله که سود بانکی رباست بخاطر همین حرام خواری ماست که همه ما هر روز بدبخت تر از دیروزیم.با بازی کردن با الفاظی مانند سود علی الحساب و سود مشارکت و غیره فقط و فقط خودمان را گول میزنیم وگرنه ربا خواریم و ربا اعلان جنگ با خداست.متاسفانه مراکز تصمیم سازی ما(مجلس و فقها) در چنبره قدرت زرو زور دارانی است که از این شرایط بهترین کاسبی را دارند.هر مرجع تقلیدی سود بانکی امروز بانک ها را حلال اعلام کند با نص صریح قران مخالفت کرده والله اعلم. (2086910) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۰۰:۰۴:۲۲
بهتر است كمي تاريخ اقتصاد و سير تحول ان در دنيا و جهان اسلام مطالعه گردد، في المثل تا سالها بعد از پيامبر سكه هاي امپراطوري ساساني رايج بوده تا زماني چند تن از حكام و خلفا شروع به ضرب سكه نمودند! اخر زمان نزول قران با ان جمعيت اندك و روابط خاص ان زمان چه دخلي به اكنون دارد! البته انچه مسلم است از ابتداي خلقت ادم ابوالبشر تا كنون نيازهاي انسان لايتغير مانده ولي انچه تغيير و تحول يافته به جهت زمان و مكان و دين و علم و.... كيفيت و كميت رفع نيازها و اطلاق اسامي به آنها! (2094549) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۲ ۰۰:۰۹:۱۰
ربا خوار ان اقاها و اقازاده ها و سازمانهايي هستند كه مثل اختاپوس چنبره زده اند به اقتصاد و به هيچ بني بشري هم حساب پس نمي دهند!!! (2094556) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۱۹:۵۹:۴۴
سود 28 درصدی بانک ها ربا نیست؟
این اقای فهیم چرا سود 28 درصدی تا 30 درصدی بانک ها رو کم نمی کنه؟ (2087005) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۲۱:۴۲:۱۴
در حال حاضر بانکها ضرر نمی دهند اگر ضرر دادند ربا می شود عزیز ! (2087136) (alef-13)
 
siavash
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۲۲:۱۳:۳۴
در سال ۱۹۹۸ به امریکا رفتم توی رستوران صبحانه مفصل ۶دولار ۲۰۰۲ رفتم همانجا همون قیمت ۲۰۰۴ ۲۰ سنت اضافه شد ۶ دولار حقوق نیم ساعت کار (2087174) (alef-13)
 
ترسو
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۲۲:۳۴:۲۲
برکت از این کشور و زندگی مردم رفته چون 77 میلیون نزول خور داریم ! هر کسی حداقل 100 هزار تومن تو بانک داره و سودشو میگیره .... پس هممون نزول خوریم و نتیجه شم داریم میبینیم ! فقط فرقش اینه که نزول خور اسلامی هستیم !!!! بانک داری اسلامی یعنی همین ! (2087203) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۹ ۲۳:۴۷:۲۹
دوستان در نظر داشته باشید که بیمه و بانک دو عامل اصلی افزایش نرخ تورم در کشور هستند به طوری که میتوان ادعا کرد که این دو عامل بیشتر از تحریم ها در از بین رفتن تولید تاثیر داشته و دارند (2087300) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۱-۳۰ ۰۰:۰۸:۳۸
یک زمانی که سرمایه ها به سمت دلار وسکه ومسکن رفت اقایان اقتصاددان گفتند چون بهره بانکی به صورت دستوری پایین تر از نرخ تورم نگهداشته شده مردم برای سپرده گذاری در بانک رغبت نمیکنند به همین خاطرمسکن افزایش قیمت زیادی بوجود امده الان که نرخ سود بانکی برای جذب سرمایه مردم به سمت بانکها افزایش داده شده باز یک عده اعتراض میکنند که این سود ربا است یعنی اگر سود سپرده ۱۷درصد باشد ربا نیست ؟خیلی از مردم حاضر نیستند در بورسی سرمایه گذاری کنند که مدیران ان شرکت ها از سهم سهام داران حقوقهای بسیار بالا وپاداشهای چند صد میلیونی میگیرند. (2087335) (alef-6)
 
سحر
۱۳۹۳-۰۱-۳۰ ۱۲:۰۳:۲۶
کسانی که پولشان را در بانک می گذارند اکثرا سرمایه اندکی دارند و قشر بدبخت جامعه هستند که چاره ای جز این کار ندارند.اگه هم این کار رو نکنند باید دستشون رو پیش این و اون دراز کنند. وقتی که دولت واسه 45 هزار تومان پول یارانه هزار تا شرط وشروط می ذاره چه انتظاری از این قشر کم درآمد جامعه دارین .اگه اینها قشر کم در آمد نبودند مطمئنا پولشان را در زمینه های بهتر سرمایه گذاری می کردند و به سود بانکی پناه نمی بردند که هی نکو بین تو سرشون.محتاج نشدین ببیین نیازمندی چه دردی داره . (2088028) (alef-13)
 
یاسین
۱۳۹۳-۰۱-۳۰ ۱۴:۴۲:۳۰
فقط می تونم بگم بی بندوباری در سیاست های اقتصادی دولت به اوج رسیده و وضعیت بانک ها بخش مهمی از این بی بندوباری است (2088415) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۳۰ ۱۸:۲۴:۰۰
تا در نظام اسلامی در باره ی روش کنونی سود آفرینی دوجانبه ی آسان بانکها و سپرده گذاران که بکلی با احکام شرع مبین اسلام و آیات آشکار وصریح قران مخالف است ، و با مسئله ی سود و زیان تولید کالا و خدمات تضاد و تعارض ریشه ای دارد تصمیمی علمی و جدی و قانون مند و قاطع گرفته نشود و ضعیت تورم و رشد منفی اقتصاد و گسترش بیکاری در کشور نه تنها ادامه خواهد یافت بلکه بر حسب هشدارهای شدید قرآن بدتر نیز خواهد شد .
مسئولانی که در تعیین جهت گیریهای اقتصاد کشور حرف اول را می زنند باید آشکارا بلحاظ علمی مشخص سازند در ترسیم این اقتصاد رویکرد آنان به سوی کدام یک از نظریه های اقتصاد جهانی است و باید با اسلام گرایان به بحث بنشینند و بنحوی عالمانه ترجیح پیاده کردن هر یک از این نظریات را نسبت به نظریات مشابه دیگر با دلایل رسا و کافی و ضمن بیان نقاط ضعف نظریات مقابل ، و توضیح نقاط قوت نظریه ی ترجیجی خود برای مردم فهیم کشور به اثبات برسانند .
نمی توان اقتصاد کلان یک ملت و یک کشور بزرگ را به سلایق مبنی بر آزمون و خطای دیمی ملغمه هایی از نظریات اقتصادی نا همکون واگذار کرد و بلحاظ شرعی و قانونی جوابگوی زیانهای بزرگی که از این سلایق به ملت تحمیل می شود نبود !!!!! (2088777) (alef-13)
 
محمدرضا تفقدي
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۱۰:۰۹:۰۹
بلابودن نرخ سودبانكيزيانش ازمنافعش بيشتر است زيرا ، سودبالا اولا بعث افزايش اقساط ميشود و صف بدهكاران بانكي راطويل تر ميكند ثانيا وقتي وام باسودبالا وارد توليدشود قيمت تمام شده را افزايش مي دهد تاجايي كه ديگر براي توليد كننده مقرون به صرفه نيست ودوباره كارخانجات را باركودمواجه ميكند ضمن اينكه وقتي هزينه توليد باتلا برود كالاي توليد شده گرانتر ازنوع مشابه خارجي آن ميشود وفرصت براي واردات بيشتر بدست سودجويان مي افتد براي جذب سرمايه بايد مسير توليد را هموار ومسير سود جويان را با نظارت ،تمهيدات مالياتي، شناسايي انواع كسب وكار كاذب وفراريان از ماليات ، مثلا وقتي كسي بتواند 17000 سيمكارت وياهزاران سكه ثبت نام كند وپس از دريافت بفروشد وسود آنرا ببرد بدون اينكه ريالي ماليات بپردازد !!!! قطعا سرمايه اش را درتوليد بكار نميبرد ودر راه زمين ، سكه ، و.........وحتي خريد قبر هاي مختلف سرمايه گذاري ميكند ./. (2090126) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۱-۳۱ ۱۲:۱۶:۳۹
نرخ سودبانکی بایدمتناسب بانرخ تورم باشد.دولت این کار راانجام دهد.برای اقتصاد لازم است.تاازسرمایه های کوچک که در بانکهاجمع میشودچرخ کارهای تولیدی راه بیفتد. (2090453) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۰۱ ۰۹:۲۸:۳۹
سلام . گمان میکنم برخی نظرات دوستان از بحث اولیه کارشناسی تر است . لطفا توجه داشته باشند تا زمانی که نرخ تورم از نرخ بهره بالاتر است تولید کننده ضرر نمیکند زیرا کالایش و کارخانه اش و مواد اولیه اش به قیمت تورم ( که در فرض اولیه بالاتر از نرخ بهره بود ) گران میشود ولی سپرده گذار از نرخ بهره پایین تر از تورم دو بار ضرر میکند اول اینکه پولش با نرخ بهره کم بی ارزش شده و دوم کالایی که به نرخ بهره پایین تولید شده به دلیل تورم به نرخ بالا تر باید بخرد. (2092511) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۱۶:۱۷:۴۱
به نظر من اگر راست میگن سود وامهایی که میدن رو پایین بیارن.آخه دولت جمهوری اسلامی هستیم.بانک مرکزی عین خیالش هم نیست. (2256346) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.