نظر منتشر شده
۱۵۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 292339
نقدی بر مجموعه‌ی «تعبیر وارونه یک رؤیا»؛
اشتباهات فاحش فریدون جیرانی
احسان رستگار، 11 شهریور 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۰۳
تعبیر وارونه‌ی یک رؤیا مجموعه ای بود که از ۳ مرداد تا ۸ شهریور ۹۴، پس از اخبار ساعت ۲۱: ۰۰ روی آنتن شبکه‌ی ۱ سیما می‌رفت. در ابتدا گفته شده بود که این مجموعه در ۲۰ قسمت تولید شده و پخش خواهد شد ولی به هر ترتیب ۲۷ قسمت تقریباً ۴۵ دقیقه ای از این مجموعه در قریب یک ماه از شبکه‌ی ۱ پخش شد.

ابتدا نام این مجموعه «خانه امن» و موضوع صرفاً جاسوسی-پلیسی بود که بعد با اعمال تغییراتی در فیلم نامه و افزودن پیرنگ های قوی از جنس ملودرام خانوادگی، به «تعبیر وارونه یک رؤیا» تغییر نام یافت و از ژانر صرفاً جاسوسی-پلیسی، عملاً به ژانر جاسوسی-پلیسی-خانوادگی تغییر ماهیت پیدا کرد. ابتدا بر اساس سلیقه‌ی فریدون جیرانی بنا بوده که این مجموعه به صورت سیاه و سفید پخش شود ولی به دلیل نیاز به تبدیل دیجیتال به آنالوگ و افت کیفیت ناشی از این تبدیل، مجموعه به همان صورت رنگی و معمول پخش شد.
محل‌های فیلمبرداری این اثر، تهران، مشهد، مرز آستارا و ارمنستان بوده‌اند. علاوه بر بازیگران ایرانی، حدود ۱۲ بازیگر ارمنی و روس نیز در این مجموعه به ایفای نقش پرداختند.

دغدغه‌ی نگارنده از نگاشتن این متن، بیات نکاتی است که لحاظ کردن آن لا اقل از جانب مدیران سازمان صدا و سیما لازم به نظر می‌رسد و فراتر از چند سوتی یا اشتباه سهوی به نظر می‌رسند:

۱- قاعده‌ی غلطی در سازمان صدا و سیما حاکم است که مجموعه‌ها معمولاً در ۲۰ یا ۳۰ قسمت تولید و پخش می‌شوند؛ حال سؤال این جاست که وقتی به اندازه‌ی ۲۰ یا ۳۰ قسمت، حرفی برای گفتن وجود ندارد و فیلم نامه‌ها به اندازه‌ی ۲۰ تا ۳۰ قسمت کشش ندارند، چه اصراری است که مجموعه‌ها حتماً چند ده قسمتی ساخته شوند؟ آیا چون مثلاً سریال ۲۴ در ۹ فصل و هر فصل در ۲۴ قسمت ۴۳ دقیقه ای تولید شده است، ما هم باید الزاماً در مثلاً ۲۷ قسمت ۴۵ دقیقه ای مجموعه ای تولید کنیم؟ اگر به ازای ۲۷ قسمت ۴۵ دقیقه ای حرف برای گفتن هست و بار دراماتیک و محتوایی فیلم نامه و اثر تا آن حد به زمان برای روایت شدن نیاز دارد، قطعاً باعث خوشحالی است که قادر به چنین تولیداتی غنی باشیم، اما در مورد این مجموعه و نیز البته ده‌ها مجموعه‌ی دیگر، این ایراد وارد هست و مردم به عنوان مخاطبان و ناظران بی طرف و منصف، اکثراً قضاوتشان در مورد «تعبیر وارونه یک رؤیا» این بوده که به اصطلاح عامیانه، به سریال آب بسته‌اند.

در تعبیر فنی و تخصصی نیز نظراکثر منتقدان این بوده که کشش و بار دراماتیک این مجموعه، اصلاً در حد ۲۷ قسمت نبوده است؛ نشان به آن نشان که از حیث اصول فیلم نامه نویسی، وقتی مثلاً یک مجموعه در حد نهایتاً ۱۵ قسمت کشش داشته ولی قسمت‌های آن را به اندازه‌ی تقریباً دو برابرش افزایش می‌دهند، عمده‌ی اتفاقات و گره گشایی یا حتی چند گره افکنی مهم و بلافاصله گره گشایی آن گره، در حدود دو، سه قسمت پایانی رخ می‌دهد، در حالی که در نمونه‌های خارجی، مثلاً سریال ۲۴، به ازای هر ساعت از شبانه روز - که در یک قسمت روایت می‌شود - گره‌هایی مطرح یا گشوده می‌شود که روندی معقول و منطقی دارند و هرگز شاهد نیستیم که مثلاً در یک قسمت ناگهان چند گره ایجاد شود و مثلاً در قسمت بعد ناگهان گره‌ها همگی گشوده شوند و خلاصه سؤالات اصلی و پاسخ‌های اصلی در یک چهارم یا یک پنجم آن مجموعه پاسخ داده شوند و یا چند قسمت خیلی گره گشایی‌ها و گره افکنی های خاصی نداشته باشند و صرفاً جهت پر شدن آنتن یا خالی نبودن عریضه ساخته شده باشند. در فیلم نامه‌ی معقول، حذف هر قسمت یا هر دقیقه از فیلم نامه، باید به روند روایی داستان و فهم مخاطب از فیلم نامه لطمه بزند، اما در مورد «تعبیر وارونه یک رؤیا» این قاعده رعایت نشده و بسیاری از دقایق این مجموعه زاید بوده و نه شاهد دراماتیزه کردن و فضاسازی هستیم و نه از نظر روایت و طرح مساله یا حل مساله های جدید، نکته‌ی بکری به مخاطب عرضه می‌شود.

۲- از مهم‌ترین معایب ساختاری فیلم نامه، این است که شاهدیم که قتل‌های بازیگران اصلی و بسیاری از اتفاقات اساسی داستان، در سه قسمت پایانی رخ می‌دهند؛ در این مورد ممکن است آقای جیرانی توضیحی داشته مبنی بر این که «خب روند فیلم نامه طوری بوده که در انتهای ماجرا اصل قتل‌ها و اتفاقات جنایی اصلی رخ داده است. من سلیقه‌ام این است.» این پاسخ برای یک فیلم ۹۰ دقیقه ای می‌تواند منطقی باشد ولی برای یک مجموعه‌ی ۲۷ قسمتی منطقی به نظر نمی‌رسد که ۵۰ درصد اتفاقات مهم فیلم نامه، در ۱۵ درصد انتهایی رخ دهند. در چنین مواقعی معمولاً با استدلال «من سلیقم همینه و به نظر من خیلی هم روایت و روند فیلم نامه و سرعت گره افکنی ها و گره گشایی منطقی بوده. این نظر شماست که این عیبه. به نظر من این سلیقه آیه.» از جانب کارگردان و نویسنده مواجه می‌شویم، اما با فرض اغماض بر این عیب وارده بر فیلم نامه، اما قطعاً گره افکنی بزرگ و چشم گیری در حد عملیات نجات دو شخصیت اصلی یعنی عطیه (دختر ناصر ملک با بازی آزاده سدیری) و همسرش، سیاوش مشرقی (که نقش سعید برازنده را هم ایفا می‌کند با بازی نیما نادری) توسط ناصر ملک (با بازی امیر جعفری) آن هم در یک قسمت خیلی عجیب به نظر می‌رسد. مقوله‌ی نجات گروگان‌ها در ژانر پلیسی-جاسوسی و در فضای ملودرام، پدیده‌ی نوظهوری در سینمای ما نیست و موارد مشابهی مانند فیلم ربوده شده‌ی یک (Taken) با بازی لایام نیسن - که قسمت پایانی مجموعه‌ی تعبیر وارونه یک رؤیا، تقریباً شبیه سازی ناشیانه از همان فیلم است - روایتگر نجات یک دختر جوان توسط پدری میان سال است که پیش‌تر مأمور آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) بوده است و پدر در روندی منطقی و روایتی باورپذیر، دخترش را از ربایندگان نجات می‌دهد. این سوژه در این حد جدی است که برخی از فیلم‌های مطرح ژانر جاسوسی-پلیسی سینمای جهان، به آن اختصاص یافته است. حال این که این چنین گره کوری را فریدون جیرانی به این راحتی در قسمت پایانی طرح و حل می‌کند، نشان از فیلم نامه نویسی ناشیانه فریدون جیرانی ندارد؛ زیرا وی پیش تر ثابت کرده که اگر بخواهد، می‌تواند طوری فیلم نامه ای ضد مرد مانند قرمز را دراماتیزه کند که مخاطب چاره ای جز هم ذات پنداری با آن نداشته باشد. از این رو اگر جیرانی را متخصص بدانیم - که هست - پس لاجرم نتیجه ای جز سهل انگاری و کم اهمیت بودن این مجموعه برای او، نمی‌توان گرفت.
در قسمت پایانی تماشاگر می‌بیند که مأمور اطلاعاتی (ناصر ملک)‌ پس از بحث و جدل با مافوق و کسب اجازه از او (مصطفی کاشفی با بازی داریوش ارجمند) و محو شدن در افق در حالی که ماشین و هلیکوپتر در دسترس هست، ناگهان اتوبوسی در مسیرش پیدا می‌شود و او را از پیاده روی از مرز تا خود ارمنستان رهایی می‌بخشد. چه بسا اگر فرصت برای ادامه بود، جیرانی یک قسمت را به پیاده روی ناصر ملک از ایران به ارمنستان را به تصویر می‌کشید و به احساس عطش ملک می‌پرداخت و نیز شاهد مرور خاطرات ملک با دخترش از بدو تولد تا ازدواجش می‌بودیم. بعد هم که دقیقاً مشخص نمی‌شود که ملک در خانه‌ی امن چگونه و دقیقاً با چه وسیله ای، به راحتی مکان نگهداری دختر و دامادش را پیدا می‌کند و بعد هم به راحتی مانند یک عقاب روی سر ماموران موساد خراب می‌شود و به نحوی جیمز باندی، آن‌ها را نجات می‌دهد و همه را به درک واصل می‌کند.

گلوله ای که به سینه در این فیلم اصابت می‌کند، هر جا کارگردان اراده می‌کند، نقش سیانور را دارد و بلافاصله پس از اصابت فرد مورد نظر را می‌کشد، در جایی دیگر ممکن است حسب صلاحدید جیرانی، نقش داروی بیهوشی را ایفا می‌کند مانند صحنه‌ی پیش از ربودن سیاوش مشرقی و همسرش که ابتدا فکر می‌کنیم کشته شده و بعد می‌بینیم که تا دو دقیقه بعد و پس از انجام مأموریت منجر به فوت وی می‌شود.

مخاطب بیچاره، مجبور است تمام این صحنه‌های غیر منطقی را باور کند و اگر به چرایی و علت جویی ماجرا بیندیشد، ممکن است با علامت سؤال‌ها و علامت تعجب‌های پی در پی، خود و اطرافیانش را آزاد دهد و نهایتاً عطای دیدن مجموعه را به لقایش ببخشد.

۳- شاید نیازی به بازگویی به تصویر کشیدن و روایت سهل انگارانه و نادیده گرفتن شعور مخاطب در بسیاری از صحنه‌های متعدد و در منطق روایی داستان «تعبیر وارونه یک رؤیا» نباشد، اما صرفاً جهت اثبات بیش از پیش این نکته، یک صحنه را به عنوان مشتی نمونه‌ی خروار بررسی می‌کنیم تا مشخص شود که این‌ها سوتی محسوب نمی‌شوند بلکه بیشتر بیانگر کم اهمیت بودن و عدم جدیت در نوشتن فیلم نامه ای کم عیب و نقص هستند:

در صحنه ای که عوامل ایرانی موساد، قصد ربودن سعید برازنده و همسرش را دارند (که در واقع دختر و داماد ناصر ملک هستند و نه سعید برازنده و همسرش)، ایراداتی عدیده و بسیار شاذ و غیر قابل هضمی وجود دارند که نمی‌توان همه‌ی آن‌ها را در کنار هم و در یک صحنه اتفاقی فرض کرد. این قدر این ایرادات یا اصطلاحاً سوتی‌ها زیاد هستند که حتی یک نوجوان هم با دیدن این صحنه، ممکن است به خنده بیفتد. ایرادات و سؤالات محیرالعقولی که این صحنه در ذهن مخاطبین ایجاد می‌کند به شرح زیرند:

اولاً چطور ممکن است که برای چنین ماموریتی خطیر، آن هم زمانی که ماموران امنیتی می‌دانند که با کشته شدن هاشم جاوید (با بازی فرزین صابونی) و لو رفتن نقشه‌ی گروگان گیری و یا ترور سعید برازنده توسط عوامل موساد و در حالی که هر دو طرف می‌دانند که طرف مقابل از حضور و کنش گری آنان مطلع شده و آماده‌ی مقابله با هم هستند، فقط یک شخص به عنوان نگهبان یا مراقب در مقابل منزل دانشمند هسته ای گمارده شود؟ آیا ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در این صحنه، فکر کرده‌اند که مثلاً قرار است یک نفر برای ترور و یا گروگان گیری سعید برازنده و همسرش فرستاده شود و خب بدین ترتیب همان یک مأمور از پس آنان بر می‌آید؟ حتی وقتی نیروی انتظامی می‌خواهد شخصی را تحت نظر بگیرد، در این حد متوجه می‌شود که یک مأمور را هیچ گاه تنها نباید فرستاد و اگر ماشین‌هایی با سرنشینانی از ماموران وجود ندارند، لا اقل در همان خودرو، یک مأمور دیگر در همان خودرو، آن مأمور را همراهی می‌کند. مأموریت تک نفره در آن شرایط هیچ گاه به هیچ ماموری داده نمی‌شود.

ثانیاً چرا نه در بیرون منزل سعید برازنده (در کوچه) و نه در مقابل درب منزل وی و نه در داخل منزل آن‌ها، دوربین مدار بسته کار گذاشته نشده تا مامورانی که در صحنه نیستند و مسئول عملیات (ناصر ملک) بتوانند هر لحظه، تمامی محل‌های تردد برازنده‌ی فرضی (سیاوش مشرقی) را رصد کنند؟ آیا استفاده از دوربین مدار بسته هنوز باب نشده یا این که الآن دیگر رواج ندارد یا این که ماموران امنیتی نشان داده شده در سریال به این وسایل دیگر نیازی ندارند و می‌توانند با تلپاتی یا با گزارش لحظه به لحظه‌ی مأمور مستقر در صحنه با تلفن همراه، به تمام جوانب امر اشراف پیدا کنند؟!

ثالثاً در اواسط مجموعه و در صحنه ای که سیاوش مشرقی - که در اوایل شروع زندگی کردن به عنوان سعید برازنده است - لحظه ای فراموش می‌کند که باید همواره شیشه‌ی ماشینش را بالا نگه دارد تا به دلیل ضد گلوله بودن شیشه، از گزند تروریست‌ها که قصد ترورش را دارند، در امان باشد. در همان لحظه که شیشه را پایین می‌کشد، ناصر ملک که توسط دوربین روی کلاه موتوری پشت سر دارد او را می‌بیند، شدیداً خشمگین می‌شود و به همراه مشرقی تماس گرفته و چنان به او تشر می زند که اطرافیان او را آرام می‌کنند و همان جا مافوق ناصر یعنی مصطفی کاشفی، از سیاوش مشرقی دلجویی می‌کند. سؤال واضح این است که سیاوش مشرقی که یک جوان بازیگر تئاتر است با یک بار تشر شعورش می‌رسد که چگونه باید رفتار کند و دیگر شیشه‌ی ماشین را پایین نکشد، آن گاه مأمور ویژه ای که برای این عملیات ویژه در محل مستقر شده، درک نمی‌کند که نباید شیشه را پایین دهد؛ در این صحنه اگرچه شبی بارانی است، ولی باز هم مشخص است که یک زن ریز نقش دارد به شیشه‌ی ماشین می‌کوبد. پس معقول این است که مأمور اطلاعات احتمال دهد که این زن شاید همان زنتروریست (با بازی الهام کردا) است؛ زن تروریستی که همگی عکس چهره‌اش را دیده‌اند و قد و قواره‌اش را نیز می‌دانند.

رابعاً اگر حتی یک مأمور ساده هم بود، متوجه می‌شد که در چنین مأموریت‌هایی، همواره یک دستش باید روی اسلحه باشد و اگر هم شیشه را پایین می‌کشد،‌ با احتیاط چنین کند و مثلاً به نحوی که اسلحه خیلی قابل رویت نباشد، دستش را از روی ماشه بر ندارد!‌



چهار مورد فوق،‌ تنها از یک صحنه‌ی کم تر از یک دقیقه ای این مجموعه است؛ یعنی اگر به همین ترتیب بخواهیم کل صحنه‌های ۲۷ قسمت را تحلیل و ارزیابی کنیم، پر از چنین بی توجهی‌ها و اهانتهایپی در پی عجیب و غریب به شعور مخاطب و استحمار تماشاگر است.

۴- داراماتیزه کردن با چاشنی عصبانیت و داد و فریادهای پی در پی و از کوره در رفتن‌های وقت و بی وقت و عکس العمل های عصبی و کلیشه ای، از دیگر مشکلات آزاردهنده ای بود که نه تنها به معنای دراماتیزه کردن یک مجموعه‌ی جاسوسی-پلیسی-ملودرام نیست بلکه به معنای بی قاعده نشان دادن و ورود افراد ناصالح به وزارت اطلاعات است. حال آن که قاعدتاً افرادی که زودجوش و عصبی باشند، یا در این مرتبه در وزارت اطلاعات وجود ندارند و اگر هم وجود داشته باشند، در چنین مأموریت‌های حساسی که نیاز به صبر و تحمل بالاست گمارده نمی‌شوند.

احال این که حتی سازمان‌های جاسوسی غربی نیز به قدرت وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران اذعان دارند و اگر این قدر نسنجیده افراد در وزارت اطلاعات گزینش می‌شدند،‌ عملکرد این وزارت خانه نمی‌توانست عملیات‌های مهمی مانند دستگیری ریگی را به سرانجام برساند.

به تعبیری ناصر ملک به دنبال بهانه است تا عصبی شود. اصلاً ناصر ملک انگار یک مأمور امنیتی-اطلاعاتی کارکشته نیست بلکه یک مأمور ساده است که فقط به جای ریش کامل، ریش پروفسوری دارد و به جای اراذل و اوباش، با ماموران موساد سر و کار پیدا کرده است.
گاهی نیز جیرانی با قرار دادن جملات و گفت و گوهای زائد، سعی کرده تا ادای دراماتیزه کردن را در بیاورد؛‌ این که ما مدام حال مادر و بستگان و حال دقیق و بیماری مامورمان را بررسی کنیم و حین کشیک کشیدن مأمور مربوطه در عملیاتی خیلی ویژه (در حد همان اهمیت کشیک کشیدن مأمور در مقابل منزل سعید برازنده و حفاظت از جان او) شروع کنیم به صحبت کردن درباره‌ی این که «خب این جوری که نمی شه! مادرتو حتماً بعد مأموریت بلافاصله ببر دکتر. همین فردا ببرش دکتر.» انسان متوجه نمی‌شود که این چه نسخه ای از ارتباطات نیروهای امنیتی-اطلاعاتی آن هم دقیقاً حین انجام مأموریت است! جیرانی به جای این که دراماتیزه کند، لوث می‌کند و ماجرا را به مضحکه می‌کشاند تا آن جا که مخاطب می‌گوید «باشه بابا فهمیدیم اطلاعاتیا صبح تا شب در مورد خانواده‌های هم صحبت می کنن و اینا هم مثل ما هستن و مامانشون مریض می شه و مشکلات خانوادگی دارن و ...».

این گفت و گوهای بی خاصیت و این مشکلات خانوادگی که به صورت نامربوط و بی جا و بیش از حد به قسمت‌های مختلف داستان الصاق می‌شود، مجدداً همان ظن را تقویت می‌کند که مثل این که ماموران امنیتی ما، از ماموران مثلاً وزارت نفت مشکلات خانوادگی و روحی روانی‌شان بیشتر است. چطور می‌توان باور کرد که هنوز سازنده‌ی استخوان خردکرده ای مثل جیرانی، هنوز درک نکرده که یک مأمور اطلاعاتی اصلاً یک شخص عادی نیست که وجوه شخصیتی‌اش هم عادی باشد؛ یک مأمور اطلاعاتی عالی رتبه، متناسب به مقتضیات خاص شغلی‌اش، قاعدتاً شرایط ویژه ای دارد و دراماتیزه کردن یک مأمور اطلاعاتی با دراماتیزه کردن سایر شخصیت‌ها، بسیار متفاوت است!

شخصیت ناصر ملک، یک لحظه یک شخصیت بسیار از جان گذشته و فداکار است تا این حد که دختر و تازه دامادش را طعمه می‌کند و ماه عسل آن‌ها را می‌کند یک مأموریت مرگ و زندگی، امنیتی-جاسوسی آن هم در تقابل با موساد و از سوی دیگر ناگهان پس از ربوده شدن آن‌ها به این نتیجه می‌رسد که از ابتدا اشتباه کرده و حتی حاضر است از دستور مافوق سرپیچی کند و یا استعفا دهد و سر به بیابان بگذارد و دختر و دامادش را نجات دهد.

این شخصیت با این وجوه شخصیتی، یا خیالی است و یا دم دمی مزاج، خام و تازه کار؛ حال آن که ناصر ملک هم میانسال است، هم خیلی کارکشته است و هم از ماموران ویژه و عالی رتبه. به همین دلیل است که مخاطب شخصیت او را باور نمی‌کند. چرا مخاطب نباید به ناصر ملک حین عصبانیت بخندد،‌ وقتی که او می‌خواهد ژاله موید را کتک بزند چون که شوهرش که مأمور موساد بوده را کشته و سر نخ را از آن‌ها گرفته است؟ یعنی مأمور برجسته‌ی اطلاعات تسلطش بر رفتار و عکس العمل هایش آن قدر غیر قابل پیش بینی است که زیردستانش باید او را بگیرند که مانند جاهلان با یک زن درگیر نشود و دستش روی او بلند نشود!

۵- پیرنگ اصلی داستان بر مبنای تله گذاری بنیان نهاده شده است؛ یعنی ما یک زوج را شبیه سازی کنیم (دخترو داماد ملک) به جای سعید برازنده و همسرش و از یک سو هم دانشمند هسته ای مان حفظ می‌شود و از سوی دیگر، تله می‌گذاریم برای دستگیری جاسوسان موساد. در کل داستان شاهدیم که اولاً غافل گیر شدن‌های ماموران وزارت اطلاعات بسیار به کرات رخ می‌دهد و ثانیاً نقشه‌های دوم یا به اصطلاح انگلیسی (B Plan) برای راه چاره یا شرایط اضطرار و خاص در کار نیست؛‌ یا غافلگیر می‌شویم و یا غافلگیر می‌کنیم! انگار نویسندگان تعبیر وارونه‌ی یک رؤیا، مأموریت امنیتی-اطلاعاتی را با بازی فوتبال اشتباه گرفته‌اند و نمی‌دانند که شکست در برخی مأموریت‌های امنیتی-اطلاعاتی اصلاً معنا ندارد و اگر شده باید ده نقشه طرح ریزی شود و سناریوهای مختلف کاملاً به صورت کاربردی طرح ریزی شده باشند تا اگر هر اتفاقی افتاد و تحت هر شرایطی مأموریت پیش رفت، مأموریت با شکست مواجه نشود و راه فرار و چاره ای وجود داشته باشد در حالی که همان طور که در موارد پیشین ذکر شد،‌ نیروهای وزارت اطلاعات مدام در حال غافلگیر شدن هستند و وقتی نقشه‌شان با شکست مواجه می‌شود، ناصر ملک کمی سر نیروهایش فریاد می زند و پس از کمی افسوس خوردن، مابقی ماجرا ادامه می‌یابد.

از معایبی مانند بارش شدید باران در این مجموعه که تهران را به یک شهر نمناک در حد بندرانزلی تبدیل کرده بود هم می‌گذریم و می‌گذاریمش به حساب علاقه‌ی تمام ناشدنی آقای جیرانی به هوای بارانی و فیلم نوآر که وجوهی از آن هم در این مجموعه‌اش موج می‌زد و هم در «مرگ تدریجی یک رؤیا» و که پخش سیاه و سفید «تعبیر وارونه یک رؤیا» نیز به دلیل همین علاقه جیرانی بود که خدا را شکر نهایتاً محقق نشد.

با تفاسیر فوق، اصلاً عجیب نیست که چه منتقدان و چه مخاطبین این مجموعه، اکثراً معتقدند که «تعبیر وارونه یک رؤیا»، تفسیری وارونه از وضعیت وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی عرضه کرده و روشی من در آوردی و وارونه از حیث فنی و فیلم نامه نویسی و اصول دراماتیزه کردن داستان توسط فریدون جیرانی پیاده شده است. عوامل سازنده‌ی این مجموعه بارها در مصاحبه‌هایشان مفتخرانه اعلام کرده‌اند که نه وزارت اطلاعات و نه وزارت امور خارجه از ما حمایت نکرده و تجهیزاتی را در اختیار ما قرار نداده‌اند، حال آن که مثلاً نمونه‌ی مشابه خارجی این مجموعه که سریال ۲۴ است، تمامی امکانات و تجهیزاتش عیناً همان‌هایی است که واقعاً توسط اف بی آی و سی آی ای مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ بنا نیست به هر دلیلی مخاطب زجر بکشد و تصویر نمایشگر مقابل مأمور اطلاعاتی را از پشت تصور کند و حدس بزند که چه تصاویری برای ماموران اطلاعاتی در حال نمایش است و نباید مردم تصور کنند که ماموران وزارت اطلاعات در یک واحد آپارتمان نمور با سه چهار کامپیوتر در حال حفاظت از جان دانشمندان هسته ای و نقش بر آب کردن ترفندهای پیچیده‌ی موساد هستند.
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۰۹:۱۷:۴۱
مزخرف بود - خیلی پیش پا افتاده - از جیرانی بعید بود 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (3157014) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۰۹:۵۹:۳۱
کارگردانهای ما هم میتوانند کارهای بزرگ و جهانی عرضه کنند ولی اینقدر موانع و مقررات دست و پا گیر دارند و همه روسا را باید راضی کنند که محدودشان میکند (3157100) (alef-18)
 
ابراهیم
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۳:۵۸:۱۱
بنده با شما کاملا موافقم آنقدر ممیزی در کار فیلم ها وجود دارد که چیزی از آن در نمی آید تنها این ممیزیها به دین هم برنمی گردد مثلا مقامات فخیمه فلان نهاد و یا ارگان به تریش قباش برمی خوره و یا اطلاعات امنیتی لو می رود. بابا یارو تو کشور خارجی فیلم درست میکنه آخرین تکنولوژی جاسوسی توش ارائه میده که شما هیچی شاید از اون نفهمی بعد میای توی این ایران آنقدر فیلم ضایع ساخته شده که نمی تونی امنیت خودتو به نیروی انتظامی بسپاری از طرفی اینها فکر میکنن رقبا هیچ اطلاعات امنیتی از این فیلمها نمی تونن دربیارن اگر منظورت کشورهای با تکنولوژی که همه چیز شما رو میدونن و تنها همین ها با شما کار دارند والا کشورهایی که مثل خودمون و یا بدترند که کاری اصلا با شما ندارند.
اجازه بدهید یه فیلم آموزشی که دیدم خلاصه آن را برای شما بگویم :

یه فیلم آموزشی بود ماجرای آن این بود که شما در عصر جدید تکنولوژی نمی توانی چیزی را که بدست آوردی مخفی کنی چرا که بعد از چند لو رفته و خواهی نخواهی وارد بازار می شود منتها بایستی سیاستی در پیش بگیری که بتوانی از محصول و نتایج آن استفاده ببرید (3158022) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۵:۱۰:۲۷
بحث ممیزی نیست این فیلم کارگردانی بسیار ضعیفی داشت ،صحنه هایی درست کرده بودند که این واحد حراست یا اطلاعات یا پلیس مخفی بسیار پخمه نشان داده میشد وصحنه ها در مواردی مثل بازدید اتاق ها وراهروها با ژست پلیس مسلح بسیار مضحک ونشان از ضعف کارگردان بود واین بازیگران را نمیدانم چگونه پذیرفتند که این دلقک بازی ها را در بیاورند در مجموع فقط بحساب کارگردان بسیار ضعیف باید گذاشت نه چیز دیگر (3158314) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۰۷:۳۶:۴۱
مهندس جان بحث تجهیزات نیست، بحث ضعف کارگردانه
ممیزی کجا بود؟؟؟!!!! اینا که راحت گفتن ممکنه توی خود سازمان انرژی اتمی جاسوس وجود داشته باشه و همچنین نیروهای امنیتی رو انقدر ضعیف و پخمه نشون دادن ..... اگر ممیزی بود که باید جلوی اینا گرفته می شد..... (3160088) (alef-18)
 
کارشناس آب
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۵:۴۷:۴۴
با شما مخالفم؛ سازمان آب و فاضلاب باید از جیرانی به دلیل مصرف بی‌رویۀ آب شکایت کنه:
‏1 ـ هم بارون‌های ساختگی و متوالی در تهران که کلی آب برای این صحنه‌ها هدر داده.‏
‏2 ـ هم اون آبی که توی سریال بسته و تا بیست‌وهفت ـ هشت قسمت کشش داده.‏ (3158454) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۳ ۰۳:۰۴:۵۸
عالی عالی (3161939) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۷:۴۹:۴۲
این فیلم بیشتر دشمنان را راضی می کرد ! (3158876) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۰:۵۸:۱۳
اتفاقا چون اهالی هنر در ایران اهل مطالعه کمتر هستند انتظار اثار فاخر از این عزیزان نابجاست (3157305) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۱:۵۳:۲۵
خوشا به شما که وقتتون رو گذاشتین پای این سریال. من که وقتم ارزشمندتر از اینه که صرف دیدین این سریالها بکنم. (3157527) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۱۴:۳۹:۵۴
این جمله حداقل در ایران عزیز بی معنیست. (3161026) (alef-18)
 
ش
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۳:۳۲:۲۷
روی اعصاب بود وحشتناک (3157910) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۱۷:۳۲:۵۴
هر چقدر هالیوود در فیلم سازی اغراق میکنه و الکی الکی خودشون رو سوپرمن معرفی میکنن ایران خود کم بینی دارند و خودشون رو کمتر از چیزی که هستن نشون میدن (3161306) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۳:۴۲:۰۷
فقط صحنه های غذا خوردن های فیلم را کنار هم بچینید تا عیار فیلم براتون پیدا بشه. (3157946) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۵:۰۰:۳۶
نمیدونم چرا صدا و سیما به جای خرید و پخش سریال امریکایی مثل بازی تاج و تخت و بریکینگ بد پول میده به اینا که سریال ابدوغ خیاری درست کنن؟!!! حتما رانتی چیزی این وسط داره براشون (3158274) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۵:۰۷:۵۹
اتفاقا اصلا از جیرانی بعید نبود (3158303) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۵:۳۱:۵۰
لطفا اطلاع رسانی های فاجعه بار مامورین اطلاعاتی را هم به لیستتون اضافه کنید
هروقت اطلاعاتشون را با دیگران در میان گذاشتن یک فاجعه ای به بار اومد
مثل روانی شدن زن روانبخش و قضیه هاشم جاوید و ....

کلا مامور اطلاع رسانی بیشتر بهشون میخورد تا مامور اطلاعات... (3158387) (alef-18)
 
الخاص
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۵:۵۸:۲۳
متاسفم برای نویسنده.این سریال ثابت کرد ما در تولید سریال هایی از جنس 24 یا لاست و.. چیزی کم نداریم بلکه اساسا استاندارد های سریال سازی با این کار جیرانی در سطح جهانی ارتقا پیدا کرد.یک سریال جذاب با بازی های استثنایی.کارگردانی بی نظیر.طبق آمار منتشر شده 78.9درصد ایرانیهایی که در خانه خود ماهواره دارن بعد از این سریال ماهواره رو تحریم کرده و یک گیرنده دیجیتال خریدن تا سریال های صداسیما رو از دست ندن.89.3 درصد مردم گفتن بعد از سریال متوجه شدن که مامواری ایران پیچیده ترین.باهوش ترین.و ماهرترین ها در دنیا هستند.45.7درصد از داوطلبان کنکور ریاضی انصراف داده تا در کنکور هنر برای رشته کارگردانی امتحان دهند.و 67.4درصد دانشجویان مکانیک دانشگاه شریف پس از مشاهده سطح بالای امنیت دانشمندان هسته ای تغییر رشته داده و به فیزیک هسته ای روی آورده اند.البته در این میان یک کشاورز تهرانی که به دلیل خشکسالی های متعدد و خشک شدن چاه زمین خود اقدام به فروش زمین های خود زیر قیمت کرده بود پس از دیدن سریال با قرص برنج دست به خود کشی زد که خدارو شکر پزشکان به موقع معده او را شستشو و جان او را نجات دادند. (3158494) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۹:۵۸:۳۳
براى اكثر مردم متاسف باشه همه ميگن مسخره بوده. (3159182) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۰۳:۲۱:۰۲
خداوکیلی جدی میگی؟! ما که ققط موقع تماشای این سریال میخندیدیم انگار طنز بود مخصوصا هاشم جاوید بااون حماقتش! جیرانی انگار فیلم هندی زیاد میبینه به درد بالیوود میخوره خخخخ (3159975) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۸:۰۶:۱۱
مشکل اصلی اون نیست
مشکل اصلی سفارش دهنده است
صدا و سیما تو کشور بیش از هزار سوژه برای سریال دارد که به آخرین سوژه یعنی وزارت اطلاعات رسبده
واقعاً اگه راست میگه برن فیلمنامه ای مانند نفوذی بیارن و بسازن و مردم هم ببینن و کیفشو ببرن و حتی چندین و چند بار ببینن
اینکه دم دستی ترین موضوع برای این کار انتخاب و اون هم با کپی کاری غلط و ناشیانه از روی یک سریال امریکایی ( که با استفاده از دو عامل مهم مبتذل و پرداخت لایه ای و مرحله ای ساخته شده و در سطح سوم سریالها در امریکا طبقه بندی می شود )
اینکه یک طرح از اون سریال آداپته کنن و بعدش هم یک سریال بی سر و ته از توش درآرن واقعاً شرم آوره (3158936) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۸:۱۳:۳۱
مردم رو با این کاراشون به مسخره گرفتن
البته یک هدف کلی وجود داره و تبدیل صدا و سما به تریبون جناحی که داره کامل میشه (3158959) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۸:۲۰:۴۱
اين رو هم اضافه كنيد كه آخه كجاي دنيا با يك خازن و يه لامپ ميشه دوربين مخفي ساخت؟!!!! تازه صدا رو هم ضبط و ارسال مي كنه!!!! مثل اينه كه با يه پيچ و مهره بتونيد يه ماشين كنترل از راه دور بسازيد! (3158974) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۸:۲۲:۵۵
ممكنه بگيد اگر سريال مزخرف بود چرا اينهمه بيننده داشت و اينهمه نقد پاي اون نوشته شد؟ به نظر من دليل اصلي اين بود كه اين سريال موضوع و داستاني بسيار عالي و جذاب داشت كه ميتونست سريالي بسياز زيبا و حتي مهيج و طولاني مدت باشه اما .... بدختانه سازندگان فيلم گند زدند به همه چيز (3158984) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۲:۳۹:۰۱
می خواستیم ببینیم این مزخرف تا کجا پیش میره ! (3159556) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۳:۱۳:۰۶
اما یه نکته خوب تو فیلم بود اونم این که هیچ کدوم از مامورای اطلاعاتی طبیق معمول این گونه فیلمها به سبک جانبازان شیمیایی سرفه نمی کردند !!! (3159650) (alef-18)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۱۰:۵۹:۵۹
آفرین دقیقا درسته به نظر من هم باید کارگردانان عزیز ما قبل از ساخت فیلم یه ده بیست تا فیلم خارجی ببینند بعد بذوند یک سریال دو سه قسمتی بسازند . (3160492) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۴ ۰۸:۳۱:۵۲
من که اصلا این سریال رو ندیدم شما چه بی کارید که میشینید نگاه میکنید بعد ایراد میگیرید تا وقتی بودجه های کلان به صدا و سیما میرسه و هیچ بازخوردی هم از مردم نیست و فیلمها سفارشی و آبکی باشه وضع همینه دیگه چه انتظاری داری آخه (3163187) (alef-18)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۰۹:۳۰:۰۴
تحلیل کاملا خوب و منطقی ای بود (3157032) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۱:۵۶:۱۲
خیلی طولانی نوشتی آقای رستگار.البته ایراد زیاد داشت این سریال.این ایرادها رو گفتی ولی باز هم کلی ایراد موند.یک کتاب ایراد داره این سریال (3157546) (alef-18)
 
مريم
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۰۹:۳۱:۲۲
اين فيلم هجو كامل دستگاه ضد جاسوسي و اطلاعات ايران و همچنين توهين به شعور بيننده گان رسانه ملي بود.سريال تنهايي ليلا از اين هم بدتر بود . علت چرايي استقبال مردم از استفاده و تماشاي سريال هاي ماهواره اي را ميشود بهتر درك كرد وقتي اين سريال ها توليد و پخش ميكنند (3157035) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۶:۱۹:۳۳
وجدانن باز صدرحمت به این فیلم...تنهایی لیلا که خییییییییییلی مسخره بود.
کاش ی نقد هم به این فیلم میزدی (3158569) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۰۹:۳۲:۳۷
نبین آقا.
مجبوری؟
من سالهاست دیگه تلویزیون داخل نگاه نمیکنم. (3157037) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۰۲:۵۵
خودت نبین.حق نداریم بگیم خوشمون نیومده؟خوبه تو بگی چرا هوا آلوده است؟بعد یکی بهت جواب بده بگه نمیخوای نفس نکش؟؟ (3157576) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۰۱:۱۹:۰۶
اخه هوای آلوده چه رابطه ای با دیدن فیلم داره .این کجا و اون کجا .؟ (3159879) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۰۷:۴۲:۴۲
خوش به حالت آقا.
فخر میفروشی؟
دیدن تلویزیون خارج شده افتخار و پرستیژ. (3160094) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۱۸:۵۰:۱۲
چرا نبینن؟ مگه از این تلویزیون حقی ندارن؟ پولشو دارن میدن، حق شون هست که محصول مناسب بخوان. اینقدر با این مردم به شکل از بالا به پایین رفتار شده که انگار کم کم خودمون هم داریم باور میکنیم که حقی نداریم! (3161408) (alef-18)
 
ُسید مصطفی
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۰۹:۳۹:۰۹
فقط میتونم بگم حقیقتا این مجموعه توهین به شعور مخاطب و یک هجو به تمام معنی بود. به نظرم وزارت اطلاعات باید از جیرانی و صدا و سیما شکایت کنه . من به نوبه خودم از سربازان گمنام امام زمان بابت این سریال عذر خواهی میکنم (3157055) (alef-18)
 
رامین
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۰:۱۱:۱۱
منم از شما معذرت میخوام.ولی با وجود اشتباهات کار جیرانی در این سریال از متوسط بالاتر بود (3157134) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۲:۴۱:۱۰
رامین جان منفی صفر هم زیاده ! (3159566) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۱۸:۵۱:۴۹
مطمئنا وزرات اطلاعات خودش سفارش این محصول رو داده و برروی ساخت اون هم نظارت داشته. مثل اینکه فراموش کردین دارین راجع به چه نهادی صحبت میکنید! (3161409) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۰۹:۴۳:۱۰
بازیها خیلی بد و غیر قابل باور هستند چه این سریال و چه سریال لیلا، من شخصا نتونستم با بازیگر و داستان ارتباط برقرار کنم.

کارگردانان ما باید از سریال سازی های شتابزده پرهیز کنند و سعی در بالاتر بردن کیفیت بازی گرفتن از بازیگران باشند، نه دیالوگ گویی های مسخره مثل نوع دیالوگ گویی های امین جعفری که آدم از عصبانی شدنش، خندش میگیره و بهش نمیاد (3157061) (alef-2)
 
سيد محسن مهدويان
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۰۹:۴۹:۲۵
براي القاء خباثت ضد قهرمانها، بجاي پرداخت صحيح و دراماتيك در طول قصه، با كشتن قهرمانها، كه گويي در مقابل دشمنان، كاملاًً بي دفاع هستند، در قسمتهاي پاياني، داستان جمع مي شود. بنظرم اين سريال تصوير درستي از ماموران اطلاعاتي و دشمنان هسته اي نشان نداد( با توجه به رئال بودنِ بستر داستان). و تنها زايده تخيلات تنهايي هاي آقاي جيراني بود. (3157074) (alef-18)
 
صهبا
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۰۹:۵۲:۴۷
نقد بسیار عالی بود.
حقیقتاً در انتهای سریال به حال خودم افسوس خوردم که چرا یک ماه خودم رو مسخره کردم و این سریال رو دیدم.


مثلاً معلوم نمیشه که مامورین که انقدر اشراف اطلاعاتی داشتن ، چرا باید کل داستان رو واسه یک آدم کم هوش مثل هاشم جاوید بگن ؛ تا تمام نقشه هاشون نقش برآّب بشه.


یا مثلاً عامل موساد که لب مرز دستگیر میشه ، چطوریه که با توپ و تشر ناصر ملک یک کلمه هم نمیگه ولی با یه صحبت ساده ی مصطفی لب به سخن باز میکنه.


یا صحنه ی مرگ روانبخش ؛ که یه معتاد هم اگه بمیره کلی تیم تحقیق صحنه ی جرم میاد و کلی آمبولانس و پلیس ؛ بعد یکی از مدیران میانی سازمان انرژی اتمی توسط یه مدیر ارشد همین سازمان کشته میشه و کلاً یه آمبولانس میاد و یه پژو 405 زپرتی با یه مامور خانم ؛ که تازه آخرشم میشینن و به شعر خوندن ژاله معیر گوش میدن. (3157082) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۰۹:۵۳:۳۳
تاوقتی که صدا و سیما شعور مخاطب را درنظر نگیرد این قبیل فیلمها وسریالها نیز ساخته می شود و شاهد تقدیر از سازندگان خواهیم بود که دهان کجی به مخاطب است. (3157085) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۳:۴۵:۴۸
برا در نظر گرفتن شعور مخاطب احتیاج به شعور هست . باید ببینی اینا دارند؟ (3157957) (alef-18)
 
آریابان
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۰۹:۵۶:۴۳
فیلمنامه ای که توسط مجری اولیه وپیش کسوت "هفت" !!! نوشته شده همون اندازه غیر واقعی و غیرقابل قبوله که تهران غرق-اب همیشگی با ماهها و روز های متوالی بارون های سیل آسا در تقریبا کلیۀ پلانها !!!؛
فیلم انباشته است از موارد باورنکردنی مثل درگیریها و تعقیب و گریز های ایروان بدون هیچ نمودی ازوجود و یا حساسیت پلیس !!!، اتخاذ تصمیم های حساس ضد جاسوسی ایران توسط فقط دو نفر و تندخوئی های شدید مدیر عملیات به بقیه ، زار زدن مأموران حرفه ای !!! پس از کشته شدن همکار خود ، حقارت و کوچکی تیم جاسوسی موساد برای انجام چنین عملیاتی مهم و اعزام یک فرد ساده لوح و ببو !!! ، حضور 24 ساعته و آشکار!!! یک مأمور در یک پژوی 206 درست در برابر در ورودی یک برج ، مهندس و همسرش (که حتی پای وی در روی پله ها پیچ میخوره!!!) بجای اونکه با استتار لازم از داخل پارکینگ سوار خودرو بشوند باید از توی خیابون عریض انجام بشه !!! ، تیراندازی و قتل مأمور بدون هیچگونه ردی مگر پس از پیدا شدن قوطی ردیاب !!! و........ ؛
و البته این سناریو در عین حال ، رفع و رجوع کلی از وقایع غیرممکن و مشکل های لاینحل !!! رو به سبک فیلمهای هندی به خورد بیننده میده :
دختری که سالها بی نام و نشون بوده بناگاه وصیتنامۀ پدردردمندش رو توسط یک همسایه !!! دریافت میکنه ، شباهت زیراکس-گونۀ همچون دوقلوهای یک تخمکی !!! میان داماد نگون-بخت با چهرۀ ارزشمند اتمی(البته در آخر فیلم برادران هندی از آب درنمی آیند!!!) ، مأموریکه خوشبختانه همۀ کوره راه های مرزی ارمنستان رو میشناسه !!! باوجودیکه کارت شناسائی خودش رو بعنوان استعفاء پس داد، لابد همیشه دلار!!! و بویژه پاسپورت دولتی خودش رو در جیب داره چون خیلی ساده و معمولی و بدون هیچگونه مشکلی خوشبختانه با کلیدی که لابد همیشه در جیب داره !!! وارد خونۀ امن میشه واز طریق پالس های ردیابی که معلوم نیست به کی وصل شده ، یک تنه وارد دژ !!! صیهونیستها میشه و همه رو لت و پار میکنه بجز یک نفر که اونهم به مأمور با جثۀ بزرگ!!! شلیک نمیکنه ، بلکه داماد کوچک-هیکل رو ناکار میکنه و ..... !!!؛ (3157093) (alef-18)
 
سید حسن
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۲۳:۵۹:۳۰
البته فیلم مزخرف بود ...ولی در خصوص پیدا کردن محل داماد و دختر ملک ...یه ردیاب توسط ژاله موید در کرم دستش مخفی شده بود در خانه جاسوسان در ایروان کار گذاشته شد. (3161806) (alef-18)
 
ali
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۰۹:۵۷:۱۷
اینقدر مزخرف بود که ارزش نقد هم نداره بیشتر بنظر میرسه جناب جیرانی عمدا جهت لوث کردن موضوع سریال رو ابنجوری ساخته!!!!! (3157094) (alef-18)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۰۹:۵۹:۳۲
انقدری که تو این سریال بارون بارید،اگه واقعا می بارید مشکل خشکسالی کشورمون حل می شد!!!
فکر کنم بارون تمثیلی از آبکی بودن سریال بود! (3157101) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۵:۱۴:۵۲
فکر کنم بارون تمثیلی از آبکی بودن سریال بود!
عالی بود (3158327) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۰:۰۵:۲۰
البته اضافه كنيد ، اصرار بي موردي كه طي اين چند سال اخير درباره بازي در كشورهاي همسايه شكل گرفته .
بازيگران طوري با افتخار در مقابل بازيگران بي حجاب خارجي بازي مي كنند كه باعث تعجب مي شود .
در حالي كه اگر كارگردان ديگري اين صحنه ها را بگيرد قطعا" با آن برخورد مي شود .
آيا گرفت تصوير از زنان بي حجاب آنقدر ارزش دارد كه هزينه سفر به كشورهاي ديگر را به جان بخريم ؟ (3157113) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۰۶:۳۲
حالا جلو بازیگر با حجاب بازی میکردن همه مشکلات حل میشد؟؟؟ (3157599) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۲:۴۹:۲۶
نه حداقل ارز مملکت حیف ومیل نمی شد ! (3159589) (alef-18)
 
ا.ر
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۷:۱۰:۴۱
يه سؤال: يعني كشور ارمنستان هم دنبال جاسوسي از مسائل هسته اي ايرانه؟
اگر ارمنستان به جاي روسيه انتخاب شده بود هم باز سؤال ديگه اينكه مگه روسيه دوست ما نيست؟ (3158729) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۰:۱۱:۰۲
آقای رستگار بیخود خودت را خسته نکن. سریال‌های صدا و سیما بیننده چندانی ندارد بخصوص اگر سفارشی هم باشد (3157133) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۰:۱۳:۵۸
کارهای سفارشی و تبلیغاتی بهتر از این نمیشوند. چ با آنهمه تبلیغاتی و بودجه هنگفت که به حاتمی کیا اختصاص داده شد فروش بسیار کمی‌ داشت (3157142) (alef-18)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۰:۱۴:۳۴
این فیلم توهین به وزارت اطلاعات ایران بود.
واقعا هیچ نظارتی روی تولید و پخش اینچنین فیلمهایی نیست؟؟؟؟؟ (3157144) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۰:۱۵:۱۸
از جیرانی بعید نبود
جیرانی در همین حد بیشتر نیست
یاد اون موقعی میفتم که با دوست و یار شفیقش تو برنامه هفت فیلم های ملت رو به سخره میگرفتن
با این سریالی که ساخت باید بره تاتر عروسکی بسازه نه سریال تلویزیونی
!!!!!!!!!!!!!!!!!11111 (3157149) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۰:۲۳:۱۶
نقد منطقی نبود.پر از ایراد بود (3157176) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۰۵:۰۸
خخخخخخخ نقد پر از ایراد بود یا سریال جیرانی؟ (3157589) (alef-18)
 
امید
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۰:۲۴:۲۰
ما از این سریال فهمیدیم که دستگاه اطلاعاتی ما بسیار ضعیف هستند!!! (3157179) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۱:۲۷:۳۸
از بس ملت فاطما گل، ماهواره و تصاویر غرب زده دیدن دیگه زیبایی های فیلم های خودمونو نمیبینن. خودمونو فراموش کردیم هیپنوتیزم غرب شدیم. افسوس (3157432) (alef-18)
 
جلیلی
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۰۵:۰۲
زیباییها؟؟؟؟!!!(به لحن جناب خان بخونید لطفا ). (3157588) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۳:۴۸:۰۲
خدا بهت فهم و بصیرت بده. فیلم افتضاح بود . (3157967) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۲:۵۱:۳۹
یعنی با همین هیبت می خوایم جلوی اسرائیل بایستیم ؟! (3159595) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۰:۳۰:۳۲
باید کل پول سریال رو از تهیه کننده پس بگیرن (3157195) (alef-2)
 
یوسف
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۰۸:۲۰:۱۲
تهیه کننده یکبار پول کل فیلم رو داده

پول رو باید از اونی پس گرفت که فیلم رو به این افتضاحی ساخته و پول گرفته

جناب جیرانی (3160156) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۰:۳۲:۵۳
این فیلم نامه آقای جیرانی واقعا ضعیف و درحد اطلاعات ایران نبود. متاسفم برای ایشان . (3157203) (alef-18)
 
همتا
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۰:۳۸:۰۶
تحلیبل درستی بود من هم به هنگام دیئن فیام ابن انتقادات رو داشتم (3157225) (alef-18)
 
معجزه خاموش
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۰:۳۸:۰۸
باسلام
متاسفانه بعد از دیدن چند سریال تو شبکه GEM، دیگه نمیتونم سریال ایرانی رو ببینم. واقعا سریال های داخی دارای ضعف های فراوانی تو فیلمنامه، دکور، فیلمبرداری و غیره هستن که با دیدن سریال های خارجی، این ضعف ها بیشتر خودشو نشون میدن. بعضی اوقات تو سریال های خارجی، تو یه قسمت اتفاقاتی میفته که اگه اون سریال ایرانی باشه، اون اتفاقات رو چندین قسمت کش میدن!!!!
بصورت تصادفی چند قسمت سریال تنهایی لیلا رو دیدم. واقعا خیلی افتضاحه . . . ای کاش به شعور مخاطب احترام بیشتری گذاشته میشد (3157226) (alef-18)
 
سیما
۱۳۹۴-۰۶-۱۴ ۱۱:۳۱:۲۲
من با همه این توصیفات و ابکی بودن این فیلم، ترجیح میدم که فیلمای اینور ابی رو نگاه کنم تا اینکه وقتمو صرف دیدن اراجیفی مثل تجاوز به فاطما گل وزندگی خانواده علی رضا خان و قسمت965حریم سلطان کنم!!!!
واقعا حس میکنید اونا خیلی پربار و جالب هستن؟این فیلم نقص هایی هم داشت.خیلی هم داشت.اما اونقدر جذاب بود که اینهمه ادم رو پای تلویزیون نشوند !!!حداقل وطنی بود.بازیگرای مورد علاقمون توش بود.واقعا فکرنکنم فیلمای شبکه GEMاینقدر سر تر از تعبیر وارونه یک رویا باشه!!!باید به بازیگرا و کارگردانای خودمون هم بها بدیم.نه اینکه به جای نقد درست به تضعیف اونا بپردازیم. (3163644) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۰:۴۲:۵۸
حالا هی آمار بدهند که صدا و سیما در برابر شبکه های ماهواره ای توانسته کلی مخاطب دست و پا کند و آنها شکست خورده اند با این سریالهای فوق عالی و نفس گیرشان فقط جاسوسان نیایند و این مدیران و فیلم سازان شهیر مان را بدزند و دست ما را در پوست گردو بگذارند تا از این طریق سینمای بی محتوی خودشان را به ما عرضه کنند! والا!!!!! (3157251) (alef-18)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۰:۴۴:۱۲
تواین فیلم قراربود ۲موضوع واقعی نشون داده بشه اول مظلومیت کشورما ودوم اشراف اطلاعاتی نیروهای گمنام امام زمان که درهردومورد فیلم نتونست اینهارونشون بده خصوصا اشراف اطلاعاتی روکه زیرسوال برد..... (3157258) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۰:۵۵:۲۷
حالا یکی پیدا شده فیلم تو این بخش ساخته. اگه میتونید بسازید در مقابلش اینقدر سر و صدا نداره. ضمنا قرار نیست همه فیلمها اونطوری باشن که همه دوستشون بدارن. (3157296) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۰۲:۱۶
متاسفانه ایاقت امثال شما همین فیلم و سریال هاست. (3157573) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۳:۴۹:۵۴
اشتباه کرده نباید بسازه . وقتی اینکاه نیستی نساز . این پول بیت الماله نه ارث باباشون (3157975) (alef-18)
 
محمدرضا
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۱:۱۱:۴۱
به نظر من ما باید قید ساختن فیلم های جنایی و پلیسی و از این دست فیلم ها مثل تعبیر وارونه رویا رو بزنیم
یه ایرانی وقتی فیلم های خارجی که در این زمینه ساخته میشه میبینه بعد وقتی با فیلم های ایرانی مقایسه میکنه احساس میکنه به شعورش توهین شده! (3157370) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۳:۵۰:۲۵
فخیم زاده نسبتا بهتر میسازه. (3157976) (alef-18)
 
گودرزی
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۱:۲۱:۰۵
با سلام
صنعت فیلم سازی و اصولان فیلمنامه های سینمایی ایران دقیقا مثلا دیگر صنایع مانند صنعت خودرو سازی ، صنعت نفت ، نساجی ،توریسم ، کشاورزی و ... درد شبیه به هم دارن که هیچ وقت رشد نمی کنند اون درد هم چیزی جز حکایت آب در شیر کردن و به مردم فروختن نیست (3157410) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۱:۲۲:۵۶
1. نقدش ،آب، دوغ، خیاری بود.
2. زمانی که این فیلم پخش می شد از جذابیت همه پای تلوزیون لذت می بردن حالا بعدش همه می گن بد بود. این کلیشه همیشه تو ایران بوده.
3. اگه بازیگرای معروف هالیوود با یه کارگردان معروف هالیوود بود همه چیز باور پذیر بود؟ خارجیا پدر غلو رو تو فیلماشون در آوردن ولی کسی صداش در نمیاد.
4. بهتره خودمونو پیدا کنیم. (3157416) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۳:۵۲:۰۴
میشه دقیقا بگی این جذابیتها در چه قسمتی و چی سکانسی بود؟؟؟ خداوکیلی یکیشو دقیق بگو. (3157984) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۵:۰۵:۳۷
من يك قسمتش را ديدم ديگر نديدم. (3158297) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۲:۵۶:۰۲
گاهی آدم از بس باورش نمیشه کسی این قدر با شعورش بازی کنه تا آخر حرکات طرف رو می بینه تا بفهمه تا کجا می خواد با شعورش بازی کنه در اصل بینندگان تماشاکردنشان از نوع محک زدن بود نه علاقه ! ! (3159607) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۲:۵۷:۰۰
اول چند تا سریال پلیسی ناب غربی ببین بعد خودتو مقایسه کن وخوب خودتو باور کن !!! (3159610) (alef-18)
 
یوسف
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۰۸:۲۱:۵۸
غلو خوبه ، ولی سوتی دادن هیچ توجیهی نداره

آخه کدوم مامور اطلاعاتی در حین ماموریت توی شب انقدر ابلهه که یکی میزنه به شیشه ماشینش شیشه ضد گلوله رو میده پایین تا آبکشش کنن ؟ (3160160) (alef-18)
 
ناشناس20
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۱:۵۰:۳۵
من فقط موندم چرا در صحنه اي كه خانم پانته‌آ رو دستگير كردن، پاهاشو شطرنجي كردن
نميتونست دو دقيقه حجابش رو حفظ كنه.
واي به روزي كه ما فيلم ايراني رو شطرنجي بكنيم (3157518) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۱:۵۱:۴۴
فیلم به قدری ایراد داشت که شما خیلیها رو گفتید اما خیلیها رو نگفتید!!
مهمترین افتضاح این فیلم صحنه آخرشه. یه نفر میاد و از پشت برازنده رو میزنه. چون بهش گفتن دانشمند هسته ای ایران رو بزن، فقط اون رو میزنه نه اطرافیانش رو که اتفاق مسلح هم هستن! نشون میده که آدم بدها هر چقدر هم که بد باشن اما حرف گوش کن هستن!!! اما این حرف گوش کنی به ضرر طرف تموم میشه. چون اطرافیان دانشمندان هسته ای که اتفاقا مسلح هم هستن، اسلحه رو به سمتش میگیره و اون هم چون دستوری برای مقابله با اطرافیان دانشمند هسته ای دریافت نکرده بود، مثل بوق وایمیسه تا کشته بشه!!!! (3157523) (alef-18)
 
یوسف
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۰۸:۲۳:۳۷
تیکه مسخره ترش اونجا بود که بعد از اینکه برازنده رو زد دستاش رو انداخت تا مامور اطلاعاتیمون برگرده طرف رو به راحتی بکشه

مردم رو چی فرض کردن اینها با این فیلم ساختنشون ؟ (3160162) (alef-18)
 
جلیلی
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۰۱:۲۲
حیف هزینه ای که واسه این سریال هدر رفت. یکی از مضحک ترین صحنه ها اونجا بود که جعفری اسلحه به دست داشت وارد مقر مامورین موساد میشد. انگار چهار تا کودک دارن تفنگ بازی میکنن.از کل این مجموعه شاید جمعا یک ساعتش رو نتونستم تحمل کنم ببینم.بعد میان میگن مدیر ساختمان باید داشتن ماهواره رو گزارش بده.به به.چه شود. (3157567) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۰۵:۳۲
به نظرم سطح فيلم بالا بود ،جوري كه اكثريت نگاه ميكردن و نميگفتن چه خالي بندي! چه بي عرضه ! چه مسخره ! چيزي كه ته سريالاي پليسي جاسوسي ايراني تقريبا گفته ميشه ، اما اين اتفاق تو اين سريال خيلي كم افتاده ! نميدونم چه انتظاري داريد ! اما خيلي غير قابل باور نبود صحنه هاي سريال!من راضي م ازشون (3157592) (alef-18)
 
............................
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۳:۴۷:۰۶
پس شما واقعا نمی دونی فیلم چی هست
یک مقدار از دوستان که سطح فهم شون بالاتره سوال کن البته اگه داری (3157962) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۵:۰۸:۵۳
دوست عزيز
من يك نفر از اين جمعيتم كه سريال رو ديدم و خوشم اومد ! نظري خلاف نظر شما ! اما دليلي نميبينم به شما بگم فهم و شعورت كمه !و چيزي نميفهمي !
هر چند كامنت غير محترمانه تون چيزي ديگه از شخصيت شما ميگه !كه قابل تاملِ !اصولا بعضي از ما ايرانيا نظرها ي مخالف رو نفهم فرض ميكنيم ! عادتمونه...! (3158306) (alef-18)
 
جواد
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۳:۳۹:۱۱
سلام و دورد بر همه دوستان
از ساختن چنین سریالی متاسف شدم. متاسفانه رویای نمایش زحمات سربازان گمنام امام زمان در این فیلم وارونه تعبیر شد. اما هر چقدر از این سریال بدم بیاد و به مدیریت کلان صدا و سیما معترض باشم به خودم حق نمیدم به کسانی که از سریال خوششون اومده توهین کنم. آقای الف ( آقای توکلی) آیا قراره نظراتی که حاوی توهین به دیگران هست درج بشه؟ (3159704) (alef-18)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۰۷:۵۷
واقعا سريال مزخرفي بود نصف سريال فقط آهنگ بود،ايناييم كه ميگن فيلم اينقدر جذاب بوده كه مخاطب ها ازش لذت ميبردن،بايد در جوابشون گف كه تماشاي اين سريال تخيلي دليل بر جذابيتش نيس يه عده صرفا كنجكاو ميشن كه ببينن آخر اين سريال تخيلي به كجا ختم ميشه،يا اينكه ميخوان نقدش كنن شايدم از بيكاري بعد از كلي كانال عوض كردن ميبينن إإإ آخ جون يه كانال فيلم داره!،كه در نهايت وسط سريال كانالو عوض ميكنن:) (3157603) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۳:۰۱:۳۱
من فقط به خاطر اوج جذابیتش در نگاهش به شعور مردم تماشا می کردم ودهانم از این همه توهین به نیروهای امنیتی باز بود !!! (3159626) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۱۷:۰۵
دو مورد حقوقی دیدم
1- آیا یک مرد متاهل می تواند بدون داشتن اجازه زن اول خیلی شیک و مجلسی به دفتر خانه برود و زن دومی اختیار کند؟
2- آیا نیروهای اطلاعاتی یا انتظامی می توانند یک فرد عادی را پیشمرگ و یا قربانی شخص دیگری از هر درجه اهمیتی بصورت بدل درآورند. آیا حکم خودکشی قانونی ندارد؟(البته بدلیل خودکفایی ازهار شده توسط مهندس حتی انگیزه انتقام گیری هم منتقی به نظر نمی رسد)

در ضمن این فیلم یک مقدار بدآموزی های عشقی هم داشت و کاش انگیزه های روانبخش کمی در فیلم واکاوی می شد و .... (3157632) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۵۱:۳۵
ازدواج مجدد که اجازه از زن اول نمیخواد.اما زن اول میتونه بعد اطلاع طلاق بگیره.این هم به زنش گفت که اگر خواست طلاق بگیره.اخلاقی نبود ولی نمیشه هر کاری که اخلاقی نیست رو با حکم حرمت یکی کرد.نمیتونیم خودمون فتوا صادر کنیم.تعدد زوجات در اسلام حرام نیست (3157760) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۴:۲۲:۵۲
قبلا تو قانون ممنوع بود بدون اجازه زن اول ، ازدواج مجدد، بعد طبق قانون حمایت از مردان، بخونید خانواده، این قانون برداشته شد، خدا لعنت کنه هرچی مرد بی وفای خائنه
طبق شرع حتی باید در نگاه کردن به همسران هم عدالت رو رعایت کرد اگه نمیتونید عدالت رو رعایت کنید حق ازدواج مجدد ندارید
کدوم مردی دوتا زنش رو به یک چشم میبینه؟! (3158150) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۰:۰۴:۲۹
اى بابا بحث نقد سرياله باشه:
آقايون به عدالت به زن هاى مختلفتون نگاه كنين."
خوب شد؟
اصلا كو زن؟كو شوهر؟ اين روزها كه اكثرا بيزن و شوهر مونده ان. (3159199) (alef-18)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۶-۱۴ ۱۴:۵۴:۰۴
طبق قانون کشور، ازدواج دوم بایستی با کسب اجازه کتبی از همسر اول باشد. (3164275) (alef-18)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۳۶:۴۰
با کمال تاسف به نظر می رسد نویسنده محترم شناخت چندانی از مقوله تراژدی و سینما نداشته باشد . این سریال تا حدودی با نگاه به تراژدی هملت اثر شکسپر ساخته شده است و اگر دقت داشته باشید در یکی از قسمت های پایانی صحنه هایی از نسخه روسی هملت نمایش داده شد همانطور که در اکثر تراژدی های شکسپیر شاهد هستیم نتیجه کلیه دسیسه های شیطانی نیروهای شر در پایان تراژدی با مرگ قهرمان و همچنین نیروهای شیطانی رقم می خورد .
خواهش اینجانب از سایت الف این است که تحلیل این سریال را به منتقدان شناخته شده واگذار نماید تا خدای ناکرده دیدگاه های آلوده به سیاست در عرصه هنر به تخریب آثاری که با زحمت فراوان ساخته می شوند نپردازد (3157704) (alef-18)
 
جیرانی خودتی؟؟؟؟؟؟؟؟
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۵۴:۳۰
جیرانی خودتی؟راستش رو بگو خودتی فریدون؟
تو جیرانی هستی یا یکی از رفقای جیرانی یا یکی از عوامل فیلم؟ راستش را بگو
ما باید بشینیم ببینیم نسخه ی روووووووسی هملت نمایش داده شده در یکی از قسمتها و بعد تمام صحنه های تخیلی سریال رو فراموش کنیم و قانع بشیم که جیرانی کارش درسته؟
نویسنده خیلی ملاحظه کرده وگرنه سریال داغونتر از این حرفها بود.
اصلا نویسنده لطف کرده و خیلی این سریال رو تحویل گرفته که حاضر شده نقدش کنه.به نظر من به قول رفیق جیرانی یعنی فراستی این سریال ماقبل سریاله مقواست در نیومده خخخخخخخخخخخخخخخخ (3157772) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۴:۳۴:۳۶
نه عزیز من
جیرانی نیستم
اما اگر دوست داری حاضرم ایمیل و حتی شماره تلفنم رو در اختیار شما بگذارم تا در باره این سریال بحث کنیم . اینجا بحث بر سر این نیست که سریال همه چیزش درسته بلکه به نظرم مقاله حاضر و اغلب کامنت ها نوع نگاهشون چندان با آنچه در بطن سریال قرار بود نشان داده بشه متفاوته . (3158195) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۰:۰۵:۱۱
معلومه جيرانى نيستى بلكه شاگرد جيرانى هستى (3159200) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۵:۰۱:۵۱
به جاي مسخره جواب دادن
درست حرف ديگران رو نقد كن (3158284) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۳۸:۳۴
استحمار تماشگر...... اصطلاح جالبی بود! (3157714) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۳۸:۵۲
افتضاح بود (3157715) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۴۲:۰۹
یعنی واقعا سریال 24 رو با این سریال مقایسه میکنید؟!!!! من دیگه حرفی ندارم ! (3157730) (alef-18)
 
مهنذس
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۴:۴۴:۵۳
موافقم با شما. حتی اوردن نام سریال 24 در این نقد جفای بزرگی در حق این سریال (24) بود.. (3158228) (alef-3)
 
شوقی
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۴۹:۱۴
نقد مزخرفی بود.علمی نبود. (3157755) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۳:۰۲:۲۹
نقد مزخرف بود یا سریال؟؟سریال چطور بود؟؟خوب بود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3157803) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۳:۵۴:۳۳
پس فیلم چی بود؟ (3157998) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۲:۵۶:۵۹
به نظر من سریال خوبی بود در حد همون صداوسیما بود همه چیزمون باید به همه چیز بیاد اینم به 20:30 میومد (3157783) (alef-18)
 
بابک
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۳:۲۷:۱۳
«همه چیزمان باید به همه چیزمان بیاید.» هر وقت این را می شنوم برای علی حاتمی فاتحه می خونم. خدا رحمتش کند، در فیلم کمال الملک از زبان ناصرالدین شاه خطاب به اتابک. معلوم از هر کسی به اندازه توانش باید انتظار داشت. بعضی وقتها یادمون میره طرف مقابلمون کسی هست. (3157898) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۳:۱۹:۲۹
تو گر می توانی بستان بزن. (3157876) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۰:۰۵:۵۵
پولش رو بده من بستانم بزنم (3159203) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۳:۲۷:۲۳
بسیار ضعیف بود.هم نیروهای امنیت ایران اهانت کرد و هم به شعور تماشاچی. (3157899) (alef-18)
 
رسول بخشنده
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۳:۴۶:۱۹
پول زبون بسته رو ببین جه جوری حروم میکنن تو صدا و سیما، حتی اسم سریال هم از یه فیلم هالیوودی کپی شده. (3157959) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۳:۴۸:۵۶
به نظر من اگر وزارت اطلاعات به دلایل امنیتی نمی تونه فیلم واقعی بسازه، بهتره کلا نسازه. خداییش با دیدن این فیلم برای این وزارت اطلاعات ضعیف و خنگ متاسف میشیم. ما درک میکنیم نمیشه همه ی مسائل و ترفندهای امنیتی رو تو فیلم بازگو کنیم و تقاضا داریم یا فیلم نسازین یا فیلم خوب و واقعی بسازیم.
یکی دیگه از موارد ساده و پیش پا افتاده هم این بود زمانی که داریم از شخصی به عنوان طعمه استفاده میکنیم منظورم مشرقی هست، ساده ترین راه کنترل کردن یه وسیله ی ردیابه. چرا مشرقی نباید یه ردیاب همراه خودش داشت؟ (3157970) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۳:۵۸:۰۱
من نه سریال را بطور کامل دیدم و نه نقد شما را بطور کامل مطالعه کردم.
ولی همین را میدانم ساخت فیلم و سریال فوق العاده کار مشکلی است .
ساده اندیشانه با مسائل برخورد نکنیم .
اگر شما بهترش رو می تونی بسازی بسم الله ...

فقط درمورد آقای جیرانی باید بگویم ایشان شخصیت هنری قابل احترامی دارند و واقعا از برنامه هفت تاموقعیکه ایشان برنامه را اجرا می کرد و کل برنامه و آیتم ها بر اساس سلیقه ایشان بود واقعا از مشاهده این برنامه لذت می بردم . و هر هفته منتظر یک برنامه جذاب بودم که واقعا بنده را ارضا می کرد.

واقعا آن برنامه طلایی حیف شد . کوته اندیشان نگذاشتند که ما از داشتن برنامه " هفت " جیرانی لذت ببریم .
آقای جیرانی اگر این متن را می خوانی باید بگویم دل من باشما است واقعا زمانه بدی است که هنرمندان خلاقی مثل تو باید در رسانه ملی جایی بر برنامه سازی نداشته باشند. (3158018) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۰:۰۷:۱۸
شما که نه سریال رو کامل دیدی نه نقد روکامل خوندی چرا اظهارنظر میکنی؟ (3159208) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۰:۱۲:۳۸
یه سوال برام مطرحه. اگه ترور روانبخش یک عملیات فریب برای رسیدن به اهداف بعدی تیم ترور بود. چطور از همان منبع خبر.ترور دوم (یعنی ترور مهندس جوان)برای نیروهای اطلاعات تایید میشه؟ (3159225) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۴:۰۲:۳۷
آخر فیلم واقعا هندی بود چون یه نفر بدون صلاح اونم در کشور خارج وارد ساختمان شده اونجوری که خودش می خواست .همه را کشت وراحت فرار کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3158046) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۴:۵۷:۲۱
سلاح منظورته؟؟؟ (3158264) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۴:۰۵:۲۹
هم سریال مزخرف بود هم نقد!! همه ی این معایبی که برای سریال نوشتید را یک بچه 11 ساله هم میدانست. نیازی به این همه تایپ کردن نداشت! (3158062) (alef-18)
 
پروفسور
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۹:۵۸:۱۷
شما الان همون بچه 11 ساله هستی؟؟؟؟؟؟؟؟ (3159180) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۰:۰۷:۲۸
بچه ١١ سالت خيلي باهوشه
شعور اكثر مردم در حد همين نقد و نظرات زيرشه
الان به نظرت ما بيشعوريم يا بچه ١١ ساله تو خيلي نابغه است؟؟
باشه تو خوبى و بچه يازده ساله ات (3159210) (alef-18)
 
خالد
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۴:۱۵:۵۲
سریالی مزخرف و پیش پا افتاده بود خیلی کش دار بود . امیر جعفری و دوستش با آن حرکات پلیسی ابتدائی در ساختمان نشان از عدم انتخاب و آگاهی درست از محتوای فیلم بود / (3158111) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۴:۵۵:۰۹
حیف پول که به صدا سیما میدهند واقعاً حیف...! شده نون دونی بعضی ها (3158259) (alef-18)
 
saeed
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۶:۱۸:۵۷
یک سوتی دیگر نیز بنده اضافه می کنم و اون اینکه وقتی مشرقی یا همان برازنده و زنش عطیه که شب ربوده شدن با لباس راحتی در منزل داشتند با همدیگه فیلم تماشا می کردند بعد از ربوده شدن مشخص شد که این تروریست ها با کما احترام و اسودگی خاطر لباسشون را پوشوندن و به عطیه چادر رسمی و پالتو و روسری و ..... دادند و با کمال احترام انها را با خودشون بردند.............
بگذریم که سریال پر بود از این ساده انگاری ها و ..........

این سریال به معنای واقعی توهین به شعور مخاطب بود. (3158568) (alef-18)
 
علی اصغر
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۷:۰۶:۴۶
باسلام امروزه سریالهای تلویزیون بقدری در فیلمنامه اشکال دارد که هر بچه ای انرا متوجه میشود ولی متاسفانه مسئولین که وظیفه مصوب کردن این فیلم نامه ها را دارند متوجه اینها نمیشوندمثلا کدام مامور اطلاعات است که بعداز اینکه گلوله خورد وتوان حرکت را داشته باشد تا ردیاب را در ماشین طرف کار بگزاردولی ابتدا به مرکز جریان را اطلاع ندهد واین نشان دهنده ضعف نیروهایی است که در واقع از بهترین نیروها هستند.درحالی که ازیک سرباز معمولی هم انتظار بیشتر از اینها میرود.
دیگر اینکه کل این سریال در فضای بارانی اتفاق افتاده بود که این بیننده را خسته میکرد انهم در شرایطی که مملکت در خشکسالی بسر میبرد. (3158724) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۷:۴۵:۱۵
خوب این بابا مامور اطلاعاتیه که مقر این باند مخوف رو تو ارمنستان میدونست به طوری که پای پیاده و با یه عملیات یک تنه خدمتشون رسید همون اول کار بدون دادن این همه تلفات میرفت و دمارشونو در میاورد . فیلم واقعا مزخرف بود ومن جای نیروهای امنیتی باشم اعتراض می کنم !!! (3158858) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۱۹:۳۴:۱۷
مگه کسی پای این مزخرفات تلویزیون هم میشینه لطفا کمی انیشه کنیم... (3159139) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۰:۲۱:۲۷
خدارو شكر خان تروريست رويا كشته شد وگرنه همه مامورهاي اطلاعاتي رو مي كشت انشالله يكي از كارگردان هاي خوب با ساختن سريال خوب دل سربازان گمنام رو شاد كنند (3159243) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۰۰:۵۳:۲۶
باز رحمت به این فیلم .فیلم تنهایی لیلا که فاجعه بود (3159836) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۱:۰۰:۳۳
در شبکه های اجتماعی خیلیها به این مجموعه فحش میدادند.کسی رو ندیدم ازش دفاع کنه.نظر اکثر مردم همینه.خطاب به اونهایی که کامنت گذاشتن که طرفدار این سریال بودن (3159328) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۲:۰۴:۲۰
مطلب طولانی و خسته کننده (3159479) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۲:۱۷:۲۵
نقد خوبی بود و اشکالات وارد بود.
البته این نکته در سریال آمد که ژاله موید قبلا به آن مکان برده شده بود و یک ردیاب مانند باتری ساعت توی کرم جاسازی کرده بود و آن جا گذاشت و ناصر به همان وسیله خانه ربایندگان را پیدا کرد.
اما بقیه موارد برای افرادی که یک قیلم یا سریال این گونه ای دیده اند عجیب و اعصاب خورد کن بود. (3159507) (alef-18)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۲:۲۴:۱۳
سریال خوبی نبود حتی درانتخاب بازیگرهم ضعف داشت هرچه خواستم باورکنم که امیرجعفری داردجدی بازی میکندنشد (3159521) (alef-18)
 
سلام
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۲:۳۳:۱۱
فيلم هندى نساز مجبورى؟! (3159542) (alef-18)
 
حميد
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۳:۲۶:۰۹
در مورد اين سريال بايد گفت شعور مخاطب و وزارت اطلاعات، توسط خودمان به مسخره گرفته شده بود. اگر من كاره اي بودم اجازه پخش به آن نميدادم. حق پمل كه خرج اين سريال شد. دريك كلام واقعا مزخرف. فريدون جيراني. كارگردان؟ (3159678) (alef-18)
 
محمد رضایی
۱۳۹۴-۰۶-۱۱ ۲۳:۳۰:۵۱
فکر کنم این فیلم مربوط به بخش کودک و نوجوان بود و به اشتباه در آن ساعت پخش می شد. (3159686) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۰۸:۱۳:۱۰
حق با شماست این فیلم مربوط به کودکان بود. (3160141) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۰۰:۲۹:۳۷
هدف اصلی از این سریال که به سفارش معاونت ایمنی و امنیت سازمان انرژی اتمی ساخته شده بود نشان دادن فداکاری، جانفشانی و مظلوم نمایی پرسنل حفاظت و امنیتی بود که در قضیه ترورها بخصوص ترور احمدی روشن قصور کرده بودند. حتی حاضر شدند برای رسیدن به این هدف اقتدار و هوشمندی سیستم اطلاعاتی را به بازی بگیرند. (3159787) (alef-18)
 
یکی
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۱۱:۱۴:۱۷
افتضاح بود (3160537) (alef-18)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۱۲:۵۳:۵۷
چند نکته قابل بیان است و امیدواریم فیلمسازان این نکات را رعایت کنند.
1-صحنه های زائد و کسل کننده که حتی با عث قطع ارتباط مخاطب میگردید،زیاد بود.تقریبا 2تا3قسمت سریال داستان خانوادگی و عشقی مشرقی و دختر ملک و ملک بود که واقعاً خسته کننده بود.
2- تناقضها: گاهی سرعت آنقدر زیاد است که عوامل فیلم از جمله ماموران ارشد اطلاعات حتی یک سلام معمولی هم نمی کنند،چیزی که تناسب با فرهنگ ما ندارد،مِثلا هیچگاه داریوش ارجمند و امیر جعفری در این نقش یک سلام و تعارف بسیار ساده نداشتند و گاهی صحنه های خسته کننده خانواده محسن و سایر خانواده ها(افراط-تفریط)
3-درست است که ماموران ما بسیار توانمند هستند اما ماموران موساد آنقدر ضعیف نیستند که مامور اطلاعات ما در یک کشور خارجی به این سادگی نفوذ کرده و مثل مگس آنها را بکشد.
4-این سریال میتوانست حداقل 8 قسمت کوتاهتر و در عوض جذابتر باشد.قسمتهای اول بسیار جذاب و اواسط فیلم به شدت سکته کرد. (3160787) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۱۳:۵۰:۱۰
همه انتقادها بجا . ولی آقای نویسنده ، واژه ی "استحمار" رو از کجا آوردی!!! (3160912) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۱۸:۵۸:۲۳
برای صدا و سیمای ضعیف ما این سریال نسبتا خوب بود. (3161420) (alef-18)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۶-۱۲ ۲۳:۱۹:۰۸
فیلم خوب شروع شد و بد تمام شد واقعا فیلم بود وگرنه اطلاعاتی ها که اینجوری کار نمی کنن البته این گونه ژانرها در ایران هنوز جا نیفتاده است (3161747) (alef-18)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۳ ۱۰:۵۷:۵۳
توی ایران اتفاق عجیبی در مورد کارگردان ها رخ میده که دقت کنید متوجه می شید هر چه پيرتر میشن کارهاشون ضعف تر میشه.نمونش آقایان جیرانی و داریوش مهرجویی (3162110) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۴ ۰۷:۰۹:۴۰
منم یکی دو قسمتو دیدم. همون بهتر که 24 رو نگاه کنیم. سریال هامونم مثل پرایدهامونه. (3163096) (alef-18)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.