نظر منتشر شده
۶۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 300843
در تشریح روند تدوین گزارش برجام؛
زاکانی: هیچ‌کس دنبال رد برجام نیست/ طرحی قوی‌تر از طرح اقدام متناسب به صحن مجلس می‌بریم
بخش خبری الف، ۱۸ مهر ۹۴
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۱۱
رییس کمیسیون ویژه برجام با بیان اینکه مجلس درمرحله پذیرش برجام به صورت مشروط است گفت: امروز کسی دنبال رد برجام نیست البته ممکن است چند نماینده انگشت‌شماری بگویند که می‌خواهند برجام را رد کنند که در مقابل نیز چند نماینده انگشت شمار معتقدند برجام بدون هیچ شرط و شروطی باید تایید شود.

علیرضا زاکانی در نشستی خبری ضمن تشریح چگونگی نگارش متن کمیسیون برجام به انتقادات و گلایه های مطرح شده از سوی برخی اعضای این کمیسیون درخصوص شیوه تهیه گزارش و همچنین رویکرد فراکسیون اصولگرایان و طیف منتسب به او درباره طرح یک فوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام پاسخ داد.

پایمان را از چارچوب قانون فراتر نگذاشتیم
به گزارش ایسنا، وی ضمن تسلیت شهادت سردار حسین همدانی و فاجعه غم‌بار منا ابراز امیدواری کرد کشورهای اسلامی تمهیداتی برای اداره حرمین شریفین انجام دهند.

زاکانی در بخش اول صحبت‌هایش گفت: کمیسیون ویژه برجام در طول دوره کاری بیش از ۴۰ روزه‌اش با همکاری ۱۴ نماینده تلاش کرد منطبق با قانون و جایگاهی که به واسطه اعتماد نمایندگان به دست آورده بود با تعمق و دقت در متن برجام و قطعنامه‌ رسیدگی‌های کارشناسانه ای را انجام دهد و تلاش کرد مسیر ارائه گزارش بی طرفانه و در کمال دقت و با کار کارشناسی و مبتنی بر تمامی ابعاد صورت گیرد.

وی با بیان اینکه برخی از روزها و هفته‌های کار کمیسیون ویژه مصادف با ایام تعطیلات مجلس بود افزود: لازم است از همه اعضای کمیسیون تشکر کنم که در این روزها با هر سلیقه ای دور هم نشسته و در جلسات حضور داشتند. کار کمیسیون کاری مکمل برای تلاش تیم مذاکره کننده بود و تلاش شد در این مسیر به وظیفه سپرده شده به بهترین نحو عمل شد. به طوری که برخی روزها جلسه کمیسیون ۱۱ ساعت به طول انجامید که این جلسات می‌تواند الگو برای سایر عرصه ها باشد.

نماینده مردم تهران با تاکید بر اینکه کمیسیون ویژه تلاش کرد مکمل تیم مذاکره کننده باشد گفت:‌ما پایمان را از چارچوب قانون فراتر نگذاشتیم و در این ایام از عقل جمعی و تدبیر عمومی کمیسیون استفاده شد تا کار با رای و نظر اکثریت پیش رود. البته بنا بر این بود که هرجا به ابهامی برمی‌خوردیم و نمی‌توانستیم به شفافیت برسیم نظرات تیم مذاکره کننده ملاک باشد و نظرات بیگانگان در موارد ابهام‌آمیز مورد توجه قرار نگیرد.

وی با اشاره به حضور آمانو در کمیسیون ویژه گفت: در زمان حضور آقای آمانو مطالب به حق و مطالبات مردم با وی در میان گذاشته شد و در این جلسه تلاش شد تا گذشته ناصواب آژانس را متذکر شویم. ما به تیم خودمان اعتماد داشته و داریم که از زحمات تیم مذاکره کننده نیز قدردانی می‌کنیم.

جلیلی ۱۲ ساعت گزارش را به شورای امنیت داده بود
وی با بیان اینکه هیات رییسه کمیسیون ویژه برای دیدار و جلسه با تیم های ادوار گذشته مذاکرات مصوبه‌ای را داشت گفت: بر همین اساس دیدارهایی صورت گرفت که در وهله اول درخواست دیدار با آقای لاریجانی را داشتیم که به خاطر سفر ایشان به تعویق افتاد. بعد از دیدار با آقای ظریف و تیمشان هیات رییسه کمیسیون تصویب کرد که آقای جلیلی دعوت شود چون ایشان ۶ سال سکان‌داری مذاکرات را در دست داشته و ۱۲ ساعت گزارش را آماده کرده و به شورای امنیت داده بودند.

زاکانی ادامه داد: هدف ما از جلسه با آقای جلیلی این بود که نمی‌خواستیم راه شده را تکرار کنیم و می خواستم از نزدیک با نحوه کار آشنا شویم. در روند جلسات با نیروهای امنیتی ، اطلاعاتی و دفاعی در بالاترین سطح جلسه برگزار شد. از مسئولان با سابقه و کارشناسان حقوقی و اساتید دانشگاه نیز دعوت شد. در نهایت جلسه‌ای بیش از ۴ ساعت با ۱۲ استاد دانشگاه از رشته‌های حقوق بین‌الملل و حقوق عمومی از طیف های مختلف فکری برگزار شد.

وی ادامه داد:‌ لازم است در این مسیر از تیم فعلی سازمان انرژی اتمی، ستاد کل نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات ، تیم سابق مذاکره کننده، حقوقدانان ، اساتید و کارشناسان و مرکز پژوهش ها، رسانه به خصوص صدا و سیما تشکر کنیم که اخبار را منعکس کردند.

رییس کمیسیون ویژه برجام با بیان اینکه برای عمل هوشمند در این کمیسیون در اولین گام روش کار کمیسیون با متدولوژی تصویب شد افزود: گام دوم سند رسانه‌ای و سپس تصویب آیین نامه داخلی کمیسیون بود. این مسیر مبتنی بر روش تعیین شده طی شد تا اینکه در ۲۱ شهریورماه آقای لاریجانی از ما درخواست کرد که زودتر گزارش را ارائه دهیم.

کارها در کمیسیون ویژه سلیقه‌ای نبود
به گزارش ایسنا، رییس کمیسیون ویژه برجام ادامه داد:‌ با توجه به اضطرار اعلام شده از سوی رییس مجلس بنده در زمانی که دوستان به اراک جهت بازدید از کارخانه آب سنگین اراک در تاریخ ۲۲ شهریور رفته بودند به همراه آن‌ها نرفتم و با جمعی از دوستان و کارشناسان مرکز پژوهش‌ها زمان بندی جدیدی استخراج شد و در روز ۲۳ شهریور در اختیار اعضای کمیسیون قرار گرفت و در نهایت در ۳۱ شهریور درخصوص سه راه حل بحث و بررسی صورت گرفت و قرار شد گزارش کمیته‌ها به صحن کمیسیون بیاید و یا در گزارش کمیته‌ها نظرات اعضا مطرح شود و به تبع آن بعد از اعلام نظر موافقان و مخالفان جمع بندی صورت گیرد. این روال بدان معناست که کارها مبتنی بر عقل و خرد جمعی صورت گیرد و کارها به هیچ وجه سلیقه‌ای نبود.

وی با تاکید بر اینکه آیین نامه کمیسیون به تصویب اعضای کمیسیون رسید گفت: با توجه به اینکه این ابهامات وجود داشت که صحبت‌های مطرح شده مبتنی بر هیجانات باشد این صحبت‌ها به یک سری سوالات تبدیل شد و بنا شد توسط دبیرخانه تنظیم شد و در نهایت ۶۰ سوال تنظیم شد که ۴۰ سوال برای وزارت خارجه و ۲۰ سوال به سازمان انرژی اتمی ارسال شد. وزارت خارجه به سوالات پاسخ نداد اما سازمان انرژی اتمی در همان زمان به سوالات پاسخ داد.

زاکانی با اشاره به تاکید رییس مجلس در خصوص سریع تر شدن کار کمیسیون در ارائه گزارش گفت: ما تمامی سعی مان را کردیم تا گزارش را سریعتر ارائه دهیم اما چون از قبل زمان بندی مشخص داشتیم نمی‌توانستیم تا زمانی که پاسخ سوالات و درخواست‌ها نیاید، گزارش را ارائه کنیم. در نهایت طبق زمان بندی گزارش در تاریخ ۸ مهرماه آماده شد و پیش‌نویس گزارش اولیه در صحن کمیسیون قرائت شد. در آن روز کمیسیون اکثریت را نداشت و ۹ نفر حاضر بودند. بنده در همان جلسه گزارش را قرائت کردم و نقطه نظرات اعضای حاضر استماع شد. در روز پنج شنبه و جمعه نقطه نظرات در گزارشات اعمال شد و در نهایت در روز شنبه متن پیش نویس در کمیسیون قرائت شد.

برای تسریع در کار کمیسیون دبیرخانه اجرایی تشکیل شد
وی توضیح داد:‌ برخی دوستان این سوالات را مطرح کردند که پیش نویس گزارش کجا نوشته شده است. در پاسخ به آن‌ها باید توضیح دهم که در آیین نامه کمیسیون ساختار دبیرخانه پیش بینی شد بدان معنی که فرصت محدود بود و کمیسیون باید ظرف ۴۰ روز کارش را به اتمام می رساند. از این رو طبق ساختار و روش تلاش شد تا کارها به بهترین نحو پیش رود. موضوعی که در ماده ۶ آیین نامه کمیسیون ذکر شد مبنی بر اینکه برای تسریع در روند کمیسیون دبیرخانه اجرایی با ۳ دفتر تدوین، اطلاع رسانی و تعاملات تشکیل شود.

زاکانی توضیح داد: در دفتر تدوین دبیرخانه برای هر کمیته، دانشجوی دکترا حضور داشت که ۴ نفر از مجلس و یک نفر از بیرون بودند. ۴ مجلس یعنی دو نفر از کارکنان مجلس و ۲ نفر از ماموران دولت به مجلس بودند. یک نفر نیز معتمد بنده که در کمیته فعال بود. در نهایت با توجه به آیین نامه و به موازات کار کلیه جلسات برگزار شد و ما ۵۶ ساعت جلسه مشترک داشتیم که تمامی جزییات جلسات پیاده‌سازی شده تا چیزی از قلم نیفتد.

وی اضافه کرد: روند کار کمیسیون ویژه بسیار دقیق بود این در حالی است که برخی از کمیسیو‌ن ها که بیش از ۷ ماه است جلساتی را برای برجام برگزار می‌کنند حتی یک سند کتبی ندارند. بنده در کمیسیون درخواست کردم که سندی بدهند که گفتند سندی ندارند انگار جلساتشان تنها به بحث‌های داخلی کمیسیون گذشته بود.

وی با بیان اینکه بانک جامع اطلاعاتی روی سرور مجلس از اسناد کمیسیون ویژه شکل گرفته گفت: این بانک اطلاعاتی اطلاعات را نگهداری می کند تا از دسترسی‌ها مصون باشد. دبیرخانه اجرایی نیز تلاش کرد تا کار را به جایی برساند که همزمان به پیاده‌سازی گزارشات رسیده پرداخته شود که این موارد به بنده ارائه شد. مواردی که منجر به تدوین پیش‌نویس و تبدیل آن به گزارش نهایی شد.

زاکانی با بیان اینکه گزارش کمیته‌های کمیسیون ویژه جز کمیسیون اقتصادی ارائه شده است گفت: کمیته‌ها جمعا ۱۵ جلسه را تشکیل دادند که در نهایت گزارشات آن‌ها به سوال تبدیل شد. با توجه به درخواست برخی کمیته‌ها برای رسانه‌ای کردن گزارش‌شان این موارد را اعلام کردیم ولی کمیته اقتصادی گزارشی را به ما ارائه نکرده و تنها در حد گفت‌وگو بین چند نماینده بوده است.

نظر لاریجانی عدم طرح نکاتی در گزارش کمیسیون بود که مورد سوءاستفاده دشمن قرار نگیرد
رئیس کمیسیون ویژه برجام با بیان اینکه برخی از گزارشات به دانشگاه ها ارائه شد گفت:‌ در کمیسیون دو نگاه وجود داشت نگاهی مبتنی بر توجه به کلیات و نبود دقت متن با این استناد که ممکن است نکاتی مطر ح شود که مورد سوء استفاده دشمن قرار گیرد، موضوعی که نظر آقای لاریجانی نیز بر آن بود اما ما اصرار داشتیم که این راه درست نیست بلکه راه درست بر آن است دقت کافی و وافی وجود داشته و گزارشی را منطبق بر آنچه واقعیت است را منتشر کنیم و بعد از آن هیأت رئیسه تشخیص می‌دهد که گزارشات را چگونه منتشر کند.

وی افزود: کمیسیون ویژه به هیچ وجه حاضر نیست آنچه را می فهمد نگوید به همین دلیل جلساتش را با پنج کمیته برگزار کرد و پیش‌نویسی که در دبیرخانه آماده شده بود به اضافه نظرات کمیته ها در کمیسیون مطرح شد و در نهایت در روز شنبه گذشته گزارش نهایی به تصویب اعضا رسید.

وی با بیان اینکه برخی اعتراضاتی مطرح می‌کنند مبنی بر اینکه گزارش مبتنی بر کار کمیته ها نیست گفت:‌ باور برخی از این افراد آن است که گزارش کمیته ها باید به یکدیگر متصل شود و به عنوان گزارش کمیسیون مطرح می گردید. این در حالی است که در آیین‌نامه کمیسیون روش کاری برای تهیه گزارش مشخص شد . روال کار مجلس مشخص است و ما نمی خواهیم کاری بر خلاف آن انجام دهیم.

این نماینده اصولگرای مجلس با بیان اینکه ماحصل کار در کمیسیون ویژه گزارشی در هفت بخش یعنی مقدمات ، روش های تخصصی و درنهایت پیشنهادات بود گفت: ابتدا بخش کلیات این گزارش در کمیسیون قرائت شد و همه دوستان در خصوص آن بحث کردند و نظرات به رای گذاشته شد سپس اصلاحات صورت گرفت و در نهایت برای کلیات رای گیری شد. قبل از ورود به بحث نیز بنده در کمیسیون گفتم که اگر تشخیص بر آن باشد که پیش نویس ملاک قرار گرفته نشود این اتفاق رخ نمی دهد و در واقع ما تمام لوازم قانونی بودن کار را انجام دادیم و سپس رای گیری در تمامی بند بند و کل گزارش صورت گرفت.

وی افزود: کمیسیون تا آخرین لحظه دارای حدنصاب حضور اعضا بود و هیچ چیزی به صورت غیر رسمی تصویب نشد ما حتی برای میراث داری هم مجوز گرفتیم و گفتیم که هر نماینده ای که می خواهد می تواند در زمان میراث داری حضور داشته باشد بر همین اساس اعضای هیأت رئیسه متشکل از بنده، حقیقت پور، نجابت، احمدی و نقوی حسینی کار میراث داری را انجام دادند.

زاکانی با طرح این پرسش که چرا باید برخی با منافع ملی و حیثیت مجلس بازی کنند گفت: چرا وقتی امر واقعی رخ می‌دهد می‌خواهند نظرات خود را تحمیل کنند. گرفتن نظر کارشناسان را چرا عده ای بر نمی تابند؟ حال اینکه ما طبق آیین نامه کمیسیون و در چارچوب قانون عمل کردیم .

آقای لاریجانی طرحی برای اجرای برجام تهیه و به رهبری ارائه کرده بود
وی ادامه داد: آقای لاریجانی نظرش بر این بود که کمیسیون ویژه طرحی را ارائه کند که بنده گفتم چون ماده ۴۴ آیین نامه کمیسیون وظیفه ارائه طرح را ندارد ما نمی توانیم این کاررا انجام دهیم و تنها می توانیم کار کارشناسی کنیم که در نهایت قرار شد از هر فراکسیون سه نفر کار را دنبال کند، بنده هم در این جمع بودم اما به خاطر مشغله کمیسیون در جلسات حضور آنچنانی نداشتم ولی دوستان به متن مشترکی رسیدند.

وی یادآور شد: دوستان در جلسه ای که روز شنبه با آقای لاریجانی گذاشتند اعتراضشان این بود که نظرات شان در این طرح رد و وتو شده است از این رو پای آن طرح امضا نکردند چون نظرات شان اعمال نشده بود.

این عضو فراکسیون مجلس با اشاره به جلسه هفته گذشته در زمان بررسی طرح دو فوریتی مربوط به اجرای برجام گفت:‌ با وجودی که دوستان ما پای این طرح را امضا نکرده بودند اما برای آنکه مجلس دچار شکاف نشود در روز جلسه علنی سکوت کرده و حتی بسیاری از این دوستان به فوریتی این طرح رای دادند به امید اینکه در مسیر اصلاحی کار کارشناسی انجام گیرد اما هیأت رئیسه برخلاف ماده ۱۴۵ آیین نامه کمیسیون تخصصی برجام را در نظر نگرفت و طرح را به کمیسیون امنیت ملی ارجاع کرد.

وی افزود: بنده در همان زمان به اعضای هیئت رئیسه گفتم که انتظار نداشتم این طرح را به کمیسیون ویژه بدهید چون احساس می کنم که شما نمی خواهید با این موضوع به صورت تخصصی برخورد شود و فقط می خواهید سریع قضیه جمع شود قطعا اگرطرح به کمیسیون برجام می رفت این طرح به سرعت به تصویب نمی رسید.

وی با بیان اینکه طرح مربوط به اجرای برجام به کمیسیون ویژه حتی به عنوان کمیسیون فرعی نیز ارجاع نشده است گفت: در همین رابطه با هیأت رئیسه اعتراض کردم پاسخ آن‌ها این بود که در موضوع غفلت شده است بنده در واکنش گفتم که چطور به سایر کمیسیون همچون کمیسیون ویژه فرستاده شده است اما برای کمیسیون برجام نفرستادید و در نهایت در نیم ساعت آخر روز کاری چهارشنبه گفتند که ما طرح به کمیسیون ویژه می فرستیم تا در تعطیلات آخر هفته بررسی کند. بنده هم پاسخ دادم که نمی خواهم طرح را به من بدهید چون کمیسیونهای دیگر کارشان را انجام داده اند .

وی افزود: از طرف دیگر کمیسیون امنیت به عنوان کمیسیون اصلی طبق ماده ۱۴۵ آیین نامه مکلف است ۱۰ روز نظرات سایر کمیسیونها را بگیرد و استماع کند و حتی می تواند در صورت تشخیص ۱۰ روز این فرصت را تمدید کند که این اتفاق رخ نداد. قرار بود جلسه کمیسیون سه شنبه گذشته تشکیل شود اما برخلاف آیین نامه و یک مرتبه جلسه به جای روز سه شنبه در روز دوشنبه برگزارشد و کلیات و جزئیات طرح با تغییر چند کلمه ای و پاراگرافی تصویب شد .سوال این است که آیا این همان دقت مورد تاکید مقام معظم رهبری در خصوص بررسی برجام در مجلس است؟

وی با طرح این پرسش که چرا با حیثیت و جایگاه مجلس این طور برخورد می‌شود گفت:‌روند انجام شده در ارجاع این طرح خلاف نص سریع آیین نامه است که خواستار تجدید نظر هستیم.
 
کلمات کلیدی : برجام+مجلس
 
محمد
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۹:۲۶:۱۸
وقتی 80 درصد مردم در نظر سنجی تلویزیون می گویند طرف مقابل به تعهداتش عمل نخواهد کرد .....
تکلیف همه مشخص است! (3250225) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۴:۳۶:۲۸
نظر سنجی تلویزیون معتب نست. (3250442) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۷:۲۸:۲۹
اين درصد را از كجا آورده‌ايد؟ البته اين را هم بگويم كه عملكرد طرف مقابل بستگي به پيگيري و عملكرد اين طرف نيز دارد كه چقدر مانند قراردادهاي نفتي بدنبال منافع خود باشد يا بدنيال منافع ملت و كشور. (3250496) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۷:۴۳:۴۳
نظر سنجی تلویزیونی ؟؟؟؟؟؟؟؟ تنها نظر سنجی معتبر در تلویزیون ایران برنامه ی 90 هست که اونم بخاطر عادل فردوسی پور از سلامت برخورداره . (3250512) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۷:۴۶:۲۸
دلواپسان توافق در مجلس آینده هیچ جایی ندارند (3250523) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۷:۴۷:۵۲
خب بخاطر همینه اجازه ی رفراندوم نمیدید ؟ مگه نمیگی 80 درصد مردم موافق شما هستند اون هم در نظر سنجی که فقط نمودار ثابت را نشون میده نه تعداد رای ! (3250524) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۷:۴۸:۲۰
مجلس قبل با دلخوری مردم از رای دادن بسته شد و نمایندگانی به مجلس رفتند که از اراء کامل مردم نبودند پس این عزیزان نماینده ی اون طیفی هستند که رای دادند و برای برجام به نظر من باید نظر سنجی عمومی بشه و در کنارش کمک صدا و سیما به شفافیت بیشتر یا راهکار های دیگه (3250525) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۷:۵۲:۰۹
این اقلیت دست از سر ملت برنمی دارند اخه چطور باید به اینها حالی کرد که کنار بروند واین قدر چوب لای چرخ دولت نکنند انشالله در انتخابات مجلس مردم حقشون بذارن کف دستشون. البته امیدوارم با غوغا سالار ی باز خودشون جا نکنند (3250538) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۷:۵۲:۴۱
ميدانم اقاي ابوترابي كجا هستي كه بودنت توي كميسيون يه سري فرمايشات خوبي درروزهاي اخر مطرح كرديد ولي اين گروه كوچك مخالف برجام انگاري زورشون چربيده وروي جمع بندي كمسيون اثرات منفي وتخريب خواسته اكثريت مردم را در سر ميپرورانند (3250539) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۷:۵۳:۲۴
امیدی به این نیست که آقایان نظر خود را تغییر بدهند این مجلس امتحان خود را در هشت سال دولت قبلی داده و نمره قبولی هم نگرفته ، ذولت میتواند در بستر قانون اساسی موضوع را به رفراندوم بگذارد،و اگر رای مردم با رای مجلسیان متفاوت باشد ،آن موقع است که نماینده این مردم بودن و باید فراموش بکنند (3250542) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۷:۵۴:۴۹
همه این موضوع ضرر و زیان دیر اجرا شدن برجام رو می دونند ولی مخالفین چون نونشون تو همین دشمن گفتن هاست دارن مخالفت میکنند. ( (3250546) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۸:۰۵:۴۸
اولا برجام اجرا خواهد شد و پایداریا میخوان ابراز وجود کنن،والبته منافع شخصی خودشونو درخطر میبینن که به وقتش مردم شریف جوابشونو میدن. دوما برفرض محال اگر ایران برجام رو نپذیره دیگه درجامعه بین المل هیچ حرفی برای گفتن نخواهد داشت و این یعنی جنگ قطعی با چند ابر قدرت. نمایندگان باید درک کنن که آستانه صبر مردم سر اومده. (3250577) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۸:۵۷:۲۸
نگویید 80 درصد مردم. بگویید 80 درصد مخاطبان تلویزیون (3250685) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۹:۲۵:۵۲
بازار و اقتصاد مملکت خوابیده و همه منتظر رفع تحریم ها هستند و یکعده تو مجلس هی وقت کشی میکنند . (3250727) (alef-3)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۰:۴۷:۵۵
ما به نظرسنجی صدا و سیما اعتماد نداریم (3250900) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۳:۱۸:۰۹
اولا برنامه ثریا رو فقط مخالف ها میبینن چون نتیجه گیریش از قبل معلومه بعدش هم 80 درصد از چند نفری که برنامه ثریا رو دیدن که ملاک نظر یه گروه 70 میلیون نفری نیست . این چه نتیجه گیری سطحیه که میکنین.شاید کلا 500 هزار نفر اون برنامه رو دیدن و همشون هم رای داده باشن. (3251400) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۹:۵۱:۲۳
آقای زاکانی گروهی از برجسته ترین متخصصان دیپلماسی کشور که مورد تایید و حمایت رهبری بوده اند در جدالی سخت و طی دو سال که همه مسئولان عالی رتبه کشور از آن خبردار بودند به یک طرح متوازن رسیدند، شما و دیگران در کمیسیون خودتان اذعان دارید که از نظر اطلاعات و گرفتن مطالب از افراد مختلف از جمله آقای جلیلی تغذیه شدید و حالا می خواهید طرح بهتر بدهید؟؟!!! این کار شبیه برخی مدیران است که بدون تجربه اولیه وارد کار می شوند و از بقیه می پرسند چه خبر هست، بعد که کمی اوضاع را یاد گرفتند می خواهند به بقیه دستور بدهند و حرف با تجربه ها را هم نمی شنوند. ضمنا شما طرح را تغییر بدهید انتظار دارید که وزاری 6 کشور مجدد بنشینند و لابد سه سال با اعضای کمیسیون صحبت کنند تا طرح بعدی تصویب شود که آن را هم مجلس بعدی رد کند و ما تا چند دهه منتظر طرحی و وقتی باشیم که جایی به اجماع برسیم آنهم در وقتی که ما سر اسم یک کوچه هم اختلاف داریم، سر تاسیس یک خانه روستایی اختلاف داریم، سر یک طرح عادی مشکل سیاسی پیدا می کنیم. چگونه انتظار اجماع داشته باشیم؟؟ (3250235) (alef-13)
 
مصطفي بروجن
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۶:۵۸:۱۹
فكر كنم شما خواب تشريف داريد كه بحث هايي را كه در تلوزيون بين دو طرف موافق و مخالف مي گذارند را نمي بينيد آقا جون از خواب بيدار شو و خواهشا هي از رهبري خرج نكنيد
رهبري چپ و راست مي گه مواظب نفوذ باشيد بعد شما اينطوري تفسير به راي مي كنيد (3250480) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۷:۳۴:۰۷
تمام حرفهای شما درست اقای زاکانی ولی لطفا صادقانه به این سوال پاسخ دهید
ایا فکر میکنید نمایندگان کشورهای مذاکره کننده حاضر هستند با شما و تیم شما بر سر میز مذاکره بنشینند؟!!!
ایا میتوانید برای اضافه نمودن ملاحظات مدنظر خود به زبان انگلیسی طرفین مقابل را مجاب کنید؟
مسلما نمیتوانید بگوئید مذاکره وظیفه وزیر امورخارجه است. چون دکتر جلیلی در سمت وزیر خارجه مذاکرات را انجام نمیدادند. (3250503) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۷:۴۹:۲۸
بنده موافق نظر شما هستم امید وارم که بتوانید این اقلیت را که همه مملکت را برا ی خود می خواهد ودیگران راهیچ می انگارند هرچه سریع تر برجام را تایید نمایید ضمنا صدا وسیما نیز در اختیار این اقلیت می باشد. متشکرم (3250527) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۷:۴۹:۴۸
دقیقا" این اقایانی که در کمسیون بودند اکثرا"از رهروان جلیلی و احمدینژاد بودند باید هم اینطور میشد .از اقای روحانی درخواست داریم یک بار هم شده اینچنین کارها را به رای مردم واگذار کنند .همه دم از مردم میزنند اما از رای مردم ترس دارند باید این مسئله برجام به رای مردم گذاشته شود .یک اقلیت نمیتواند در برجام نظر خود را بر دولت و مردم تحمیل کند باید مردم وارد میدان شوند (3250529) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۷:۵۰:۳۸
خدا لعنت کند کسانی را که منافع خودشان را بر منافع کشور و مردم ترجیح میدهند و دروغ گفته و میگویند (3250533) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۸:۰۳:۴۶
وقتی بیش از 90 درصد از مردم موافق برجام هستن و برجام به تصویب شورای عالی امنیت ملی هم رسیده؛من از این آقایون اصولگرا و جبهه پایداری میخوام که برجام رو رد کنن البته اگه توانایی و جراتشو دارن تا بعدش ببینیم کی از این قضیه ضرر خواهد کرد... (3250567) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۸:۲۵:۱۰
برجام باید در مجلس بررسی شود و تصمیم متبع در این زمینه، تصمیم مجلس است.
طبق اصول 77 و 125 قانون اساسی، تصویب توافقات بین‌المللی منحصرا برعهده مجلس شورای اسلامی است. (3250619) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۸:۴۰:۰۳
بنده نه چپی هستم نه راستی .از هیچ کدام هم خوشم نمیاد
ولی خدایش هروقت چپی ها کاره ای شدند جاروجنجال کردن،اعصاب مارا خرد کردن، ولی از کار وفعالیت خبری نبودوگفتن نمی گذارن فلانی کار کنه یا بگذارید بهمانی کارش رو بکنه.این هم شد حرف اگر کسی مسئولیت قبول می کنه یا بررسی کرده شرایط را وبعد واردگود شده که دیگه نباید بناله یا بررسی نکرده وبقولی بی گدار به آب زده در این صورت هم به حیثیت خودش لطمه وارد کرده وهم اوضاع مردم را بهم زده.
تو کمیسیون برجام هم ظاهرا این رویه را ادامه دادند. (3250649) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۴:۴۴:۰۰
آقای زاکانی می گویند که طبق توافق تحریم های اتحادیه اروپا برداشته نمی شود، تحریم های امریکا و کنگره بداشته نمی شود، برخی از تحریم ها به حالت تعلیق در می آیند، اون وقت گروهی به اصطلاح از برجسته ترین متخصصان دیپلماسی کشور می گویند آقا خوب می شود ما بردیم ما ال کردیم ما بل کردیم.

مگه با حلوا حلوا گفتن دهن شیرین می شود، آقا برای ادعاتون دلیل بیاورید، آقا اگر بردیم چرا متن توافق را بی کم و کاست سخنگوی دولت از طریق صدا و سیما برای مردم نمی خوانند تا مردم بدانند، الحمدالله الان دیگه اکثر مردم کمتر از لیسانس ندارند و تا دلت بخواد لیسانس و فوق لیسانس و دکتر توی این مملکت داریم.

اگر اینها ریگی توی کفششان نبود از روز اول مردم را نا محرم نمی دانستند، نیششان برای اون ور آبی ها باز است اون وقت اخم و تخم شان را برای ما می آورند. (3251709) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۰ ۰۶:۰۸:۳۱
متن برجام به طور كامل و به صورت پي دي اف تو گوگل هست، نكنه خداي نكرده شما جناب ليسانس و فوق ليسانس سواد خوندن ندارين و يكي بايد متن رو براتون بخونه؟؟؟؟؟
ميگن ادعا + دانش= عدد ثابت (3253288) (alef-13)
 
hamid
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۲۲:۰۲:۱۱
مجلس باید با جسارت به میدان بیاد و مانند گزارش کمیسیون برجام دقیق و موشکافانه نواقص برجام رو در طرح حل کنه. (3250308) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۸:۰۰:۳۳
با سلام ، به امید خدا که طرح آنان با شکست مواجه خواهد شد با توجه با استیضاح وزیر راه و مسکن و تعداد آرایی که به رای اعتماد ایشان داده شده و در صورتی که ایشان نسبت به آبستراکسيون اقدام کنند مردم و مسئولین باید برخوردی را نشان دهند که به بست نشستگان مجلس ششم نشان داده اند. (3250557) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۸:۰۰:۵۴
با حمد و ثنای الهی. برجام از 2 طریق قایل اجراست. 1 مجلس 2. شورای عالی امنیت ملی.برجام در شورای عالی امنیت ملی تصویب شده است و منتظر تایید و امضای رهبری است. در صورت تایید ایشان، اجرایی خواهد شد (3250558) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۸:۰۱:۲۰
اول و آخرش نمی تونند مقابل اراده ملت بزرگ ایران بایستند. دلواپسان با ایستادن در مقابل ۸۶ درصد ملت که طبق نظرسنجی ها حامی توافق هستند به حیات سیاسی خودشون پایان دادند. (3250559) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۸:۰۲:۰۶
به نظرم هیئتی که کارش نظارت بر نمایندگان است باید در این مورد اقدام کند . چرا که مملکت در شرایط خاصی قرار دارد. ایا اگر طرف مقابل انها چنین کاری میکرد همین ها نمی گفتن اینها وابسته به استکبار و ... هستند و باید برخورد کرد (3250561) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۸:۰۳:۰۱
اید مردم افکار این عده ای رو که این موضوعات روراه میاتدازند درنظر بگیرند و در صورت تایید صلاحیت مجددشون توسط شورای نگهبان مردم این ها رو رد صلاحیت کنن چرا که این افراد به غیر از در نظر گرفتن منافع خودشون و اعمال نظرات خودشون در این طور مواقع هیچ کار دیگه ای بلد نیستند و هیچ وقت به عنوان نماینده صدای مردم و نظر حداکثر حوزه انتخابیشون عمل نکردند به امید روزی که همه بهاین نتیجه برسیم که مجلس محل اعمال نظرات شخصی نیست بلکه محل تجمیع و گردآوری نظر اکثریت حوزه های انتخابیه است (3250564) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۸:۰۵:۰۵
از اول در این حد دست این فرصت طلبان را باز گذاشتند اشتباه بود مجلس باید برسی و نقد میکرد و در نهایت آری یا نه به کل توافق میگفت (3250575) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۲۲:۰۴:۴۱
مگر می‌شود به آمریکا اعتماد کرد تا او و کشورهای غربی تحریم‌ها را بردارند. ما در شرایط تحریم به طراحی اقتصاد مقاومتی دست یافتیم و حضرت آقا هم صراحتا نظر خود را درباره استفاده دشمن از برجام به عنوان یک راه و وسیله نفوذ اعلام کرده‌اند و تصمیم نهایی را درباره آن برعهده نمایندگان مجلس گذاشته‌اند. حال این همه پافشاری بر اعتماد بی‌اساس به آمریکا چه معنی دارد؟ (3250312) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۲۲:۳۱:۲۳
باید به اقای لاریجانی گفت، شما که کمیسیون ویژه برجام تشکیل دادید چرا طرح مرتبط با برجام رو فرستادید به یک کمیسیون دیگه؟
از چی ترسیدید که به مرجع اصلیش ارجاع ندادید؟
مردم میخوان تحریمها برداشته بشه اما چشمشون رو روی واقعیت نمی بندن و اسیر پروپاگاندای رسانه های شما و حامیای چشم و گوش بسته دولت نمی شن. (3250332) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۴:۵۴:۵۶
بدلیل اینکه کمیسیون برجام درست عمل نکرد و تهیه گزارش را در بیرون کمیسیون برجام به افرادی دیگر با طرز تفکر کاملا یکطرفه سپرد و آن را از حق و انصاف خارج نمود . همچنین اکثریت اعضاءکمسیون بررسی برجام نشان دادند که منافع گروهی خود را بر منافع ملی ترجیح می دهند . بنابر این دیگر اعتمادی به این کمیسیون نیست . (3251750) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۲۲:۴۶:۰۲
آقای لاریجانی
همین که اقا هیچ جوابی به هر دو طرح شما ندادند نشان دهنده بسیاری از مسائل است.
بروید امر آقا را اجرا کنید نه امر آنها که به دنبال باز کردن راه نفوذ آمریکا هستند. (3250338) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۲۲:۵۳:۰۰
خدا وکیلی تو این مملکت قانون گذاران هم بی قانونی می کنند! همه دنبال قانون گریزی هستند. یک قانونی که خودشان گذاشتند و یک کمیسیون که خودشان تشکیل دادند را بعد از اینکه به خواستشان نبوده راحت دور می زنند! (3250342) (alef-13)
 
جهانی
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۲۳:۰۱:۰۲
اقای زاکانی بیش ازاین کشور را معطل خود نکنید .شما خوب میدانید که یک بند برجام کم زیاد نمی شه .شما اقای جلیلی را دعوت کردید چونکه مثل شما مخالف برجام بود. اگر دعوت صرفا بحث کار شناسی بود چرا مذاکره کنندگان قبلی اقایان سیروس ناصری وموسویان را دعوت نکردید . (3250344) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۱:۰۸:۲۷
ببخشید این وسط صالحی و عراقچی و ظریف دقیقا چه کاره بودند؟؟! (3250384) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۲۳:۰۴:۲۹
مشخصه که برخی فقط دنبال سیاسی کاری هستن وجهت باد که امروز به سمت روحانیه رو خوب تشخیص دادند
گزارش کمیسیون هر چی بوده همین که داد این کاسبان برجام رو درآورده نشون میده چیز خوبی بوده (3250346) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۲۳:۰۹:۳۰
زنده باشی اقای زاکانی.خیالت نباشه بذار دشمنی کنن (3250347) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۰:۴۲:۰۵
همه دق شما اینه که این پیروزی بدست این دولت انجام نشه تا دولت را در همه عرصه ها ناکارآمد نشان دهید. (3250374) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۴:۱۲:۱۹
اگر این نمایندگان دلسوز کشور بودند برجام را با قاطعیت تایید می کردند. تنها کسانی از تحریم سود میبرند که دست در واردات کالاهای بی کیفیت چینی دارند و منافع آنها در عقب ماندگی کشور است. (3250439) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۴:۴۸:۳۵
آقای زاکانی شما بهتر می دانید که برجام یک کلیت هماهنگ است که سر هر جمله و کلمه آن بحث شده، لایحه بودجه نیست که هر کسی نظری بدهد و بعد هم وقتی تصویب شد بشود قانون، تغییر این برجام یا حذف و اضافه آن عملا یعنی رد برجام. چه فرقی بین نپذیرفت برجام یا وارد کردن بندهایی دارد که طرف مقابل به آن عمل نمی کند. آیا اگر آنها بازرسی از مراکز نظامی یا توان موشکی یا دیگر مسائل غیرهسته ای را وارد می کردند، عملا امکان پذیرش آن از طرف ایران وجود داشت؟ حالا هم شما که می خواهید برجام رود شود و نمی توانید با اصل آن مخالفت کنید می فرمایید که می خواهید طرحی بهتر بدهید! چی کسی گفته طرح شما بهتر هست؟ ضمنا تغییر یعنی رد غیر مستقیم برجام. (3250446) (alef-13)
 
سعید ایرانی
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۶:۰۰:۳۵
به نظر من مجلس بایستی بدون قید و شرط برجام را بپذیرد و این قدر قضیه را کش ندهد به اندازه کافی از تحریم ها لطمه و ضرر دیده ایم تو را خدا بس کنید (3250456) (alef-13)
 
faramarz
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۶:۵۴:۲۶
خیلی قشنگ مردم را فیلم کردید. آخرش چی؟ (3250478) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۷:۳۱:۰۴
دیگر جای هیچ شک و شبه ای باقی نمانده که منافع ملی غایب اصلی در این میان است . اگر اراک و فردو با تمام ظرفیت کارکنند نیاز نیروگاه بوشهر را
نمیتوانند تامین کنند اگر به پلوتونیوم پس ماند آب سنگین اراک نیازی بمصارف
نظامی نداریم با چه منطقی اصرار به ادامه کارهای قبل داریم .
آقایان که نگران پاسخ گوئی به نسل های آینده هستند جواب اقدامات امروز خودرا دارند که نگران آیندگان هستند ؟ (3250500) (alef-13)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۷:۴۴:۰۱
جناب زاكاني...با اين بگم بگم كه شما راه انداخنيد كم ظرفيت بودن خودتان را نشان داديد...واي به روزي كه افرادي مثل شما در پست هايي با ضريب امنيتي بالا قرار گيرند ..انوقت يك شبه تمام دستاورد هاي يك نظام را بر باد مي دهند........... (3250514) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۸:۱۶:۰۹
من به زاکانی دوره بعد رای نخواهم داد چون او و امثال او کاملا سیاسی هستند... در دولت قبل صداشون در نمیومد و الان....طبیعی هست که این توافق نکات مثبت و منفی داره همونطور که سنای امریکا می خواست ردش کنه .... پایداری چی ها و دلنگران ها نمونه بارز تند رو های مجلس امریکا در ایران هستند.در کل منافع ملی را کاملا تضمین خواهد کرد این طرح (3250598) (alef-13)
 
سبحان
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۸:۲۸:۴۲
باسلام جناب دکتر زاکانی وقتی هیات مذاکره ایرانی که همه اذعان داریم انقلابی و مومن و از جان گذشته عمل کردند صدها بار اعلام داشتند برای تک تک کلمات این برجام وحتی ویرگول های آن ساعتها بحث وبررسی و جنگ کردیم. ضمن اینکه مقام معظم رهبری مسئولین ارشد نظام و حتی بنده روستا زاده و روستا نشین میدانم که مذاکره یعنی بده وبستان و هم امتیازاتی دادیم وهم با توجه به شرایط حاکم بر منطقه امتیازاتی (هرچند کم اما ارزشمند) گرفتیم. علی رغم اینکه جنابعالی میدانید مقام معظم رهبری در جریان ریز موارد بوده و میباشند و مطمنن در زمان مذاکره نظرات مشاورین ذیصلاح وکارشناسان مربوطه را معظم له اخذ نمودند . چرا روی اجرای مرقانون تاکید میکنید؟؟
آیافکر میکنید بنده حقیر روستا زاده از امتیازاتی که دادیم نمیدانم ؟ مطمن باش نه به اندازه شما ولی کلیاتها را میدانم . اما موقعیت کشور به گونه ای بود که رهبر عظیم شان این تشخیص را دادند که اینگونه عمل شود.
درست است از مجلس خواسته بررسی کنند نه اینکه ایرادتی بگیرند که کلیت موضوع زیر سئوال برود. فکر کنم کاردرستی نباشد هرچند شما درست بفرمائیید . اما صلاح مملکت را خسروان دانند................
هرچند جنابعالی از بنده حقیر مطمن وبهتر میدانید این رهبر عزیر و جانبازمان آنقدر ریزبین ونکته سنج هستند که اگه صلاح میدیدند همان زمان مذاکره تغییراتی یا اوامری دیگر را صادر میفرمودند تا شاید موضوع به گونه ای دیگر بشود.
اما همه اصل تاکید ایشان به پس از برجام است که شما عزیزان باید اگر حوصله و وقتش دارید بروید راهکارهای اجرایی و منطقی بدهید که در زمان اجرا امریکایها یا غیره برای سوئ استفاده به کشور نفوذ نکنند و برجام براساس توافق به روش درست اجرایی شود. (هرچند مطمنن همه مسئولین و دست اندرکاران با این تاکیدات معظم له هواسان جمع است ولی .................
شما را به خون شهدا قسم میدهم کاری نکنید شکاف بین مسئولین کشور ایجاد شود چرا که دشمن تک تک حرفهای شما را گوش میدهد وتحلیل میکند و بیاید بخاطر پیشرفت کشور با پشتوانه ولایت فقیه جناحی برخورد نکنید همانند امریکاییها که ادعای دموکراسی رادارند اما بنده حقیر بیسواد هم از سخنان شان متوجه شدم که صددرصد جناحی با برجام برخورد کردند. شما بهرحال سیاسی هستید اما در این موضوع سیاسی کاری نکنید و پشتیبان رهبر و دولت باشید هرچند در بعضی موارد هستید اما به نظر میرسد در این موضوع جناحی برخورد میشود. باتشکر (3250624) (alef-13)
 
هیات علمی
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۹:۰۵:۰۰
در این سالها مبالغ زیادی از پول های ایران به خاطر تحریم ها به کشور وارد نشده یا در اختیار ایران قرار نگرفته است. طی این سالها از محل صادرات نفتی ایران حدود 20 میلیارد دلار در چین بیش از 6 میلیارد دلار در هند تقریبا به همین میزان در ترکیه و با مقدار متفاوتی در کره جنوبی و ژاپن و نیز حدود 5 میلیارد دلار نزد اماراتی ها انباشته شده است. ای کاش وقتی مجلس شورای اسلامی در مقابل این اقدامات قرار می گرفتیم از خود واکنش نشان می داد. متاسفانه سود پولی که در اختیار این کشورها قرار دارد و یا پولی که آن‌ها به خاطر انتقال پول های ما از کشورشان به کشورهای دیگر برای تامین احتیاجات ضروری ما به دست می آوردند را در اختیار مخالفان ایران در منطقه قرار می دادند که از این جمله می توان به ترکیه اشاره کرد و مجلس در برابر همه اینها سکوت کرده است و همچنین در برابر باقی ماندن پول ایران در دست اماراتی‌ها .

در اخبار شنیدیم که فرزند حاکم امارات در یمن کشته شده است اگر فرض کنیم که این خبر درست بوده است باید بگوییم که از محل سود پول های ما که برای سالها در کشور آنها است برای اینکه حوثی ها را در یمن بکشند استفاده شده است و این یک خسارت روشن برای ماست. بین 100 تا 150 میلیون دلار در روز هزینه مستقیم تحریم علیه ایران است. مردم برای یک دوره این هزینه را قبول کردند اما وقتی با توافق هسته‌ای مواجه شدند و دیدند که این مسأله قابل حل است و به یک توافق خوب رسیدیم توجیهی ندارد که این هزینه ها ادامه پیدا کند . بر اساس گزارش کمیسیون برجام که 22 روز بعد از زمانی بود که ایران می توانست توافق را تصویب کند چیزی حدود 2 تا 2 هزار و 500 میلیون دلار در این 22 روز هزینه ای بوده است که به خاطر تحریم ها به کشور تحمیل شده است. (3250693) (alef-13)
 
یکی
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۹:۵۱:۰۰
آخه مگه میشه از کسانی که از قبل برجام با آن مخالف بودند نظر خواهی کرد که برجام خوبه یابد و بعد اونها رو در کمیسیون برجام عضو کرد تا نظر بدن خوب معلومه چی میشه

از باقی نمایندگان می خوام البته بجز این 17 نفر به برجام رای مثبت بدن و اگر نمایندگان مردم هستند به نظر اکثریت مردم احترام بگذارند (3250765) (alef-13)
 
علوی
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۹:۵۶:۴۶
زنده باد ظریف و تیم مذاکره کننده (3250770) (alef-3)
 
سرلك
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۰:۳۶:۳۶
آقا!! تورو خدا يكي به اين نماينده ها بگه انقدر چوب لاي چرخ دولت نزارن و مسائلي كه به معيشت مردم مرتبط هست رو مستمسك اغراض سياسيشون نكنن. ما را به خير شما اميد نيست شر مرسانيد لطفا" (3250877) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۱:۱۳:۰۸
برخی از عظمای مجلس اول عمل می کند و بعد فکر......چون حتما باید حرفشان مخالف دیگران باشد!

.... اول طرح دو فوریتی می دهند بعد یک فوریتی می شود بعد می گویند باید یک شوری می بود.... حتما بعدا می خواهند لزوم بررسی سند را در مجلس به رای بگذارند و بعد در مورد تصویب و عدم تصویب سند در مجلس برای دولت چه معنایی خواهد داشت و چه الزامی می آورد بحث کنند و.....

خسته نباشید.... خوب از همان اول گوش می دادید و برجام را در حد همان برنامه اقدام مشترک می پذیرفتید و این همه بار حقوقی آن را افزون نکنید...... و برجام را با خیالات خودتان یکی نکنید! (3250950) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۲:۱۴:۰۳
اقای زاکانی شما به دنبال طرح بهتر نیستی شما می خواهید وقفه در کار دولت بیندازید (3251112) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۲:۱۷:۲۱
کلیات مصوب شدبه آن احترام بگذرانیم.آقای زاکانی نظراتشان رامستدل درجریان بررسی موادطرح بیان فرمایندومصوب فرمایند.همه برادریم . (3251126) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۲:۲۲:۴۶
این افراد دو آتشه طرفدار احمدی نژاد تا کشوررا زیر و رونکنند دست بردار نیستند (3251154) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۲:۵۹:۰۸
درود بر لاریجانی و ابوترابی و جلالی (3251298) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۴:۴۲:۳۴
در احساس مسیولیت اقای زاکانی شکی نیست ولی ایشان انقدر در جزییات غرق شده اند که کل را فراموش کرده اند فعلا دراجماع ریزه ودرشت باید تردید ایجاد کرد تا سر فرصت اگر از این فرصت تفرقه استفاده نشود فردا دیر خواهد بود (3251701) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.