توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 295147
نامزدهای نهایی «بوکر» معرفی شدند
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۳۴
اسامی شش نویسنده به عنوان راه‌یافتگان به مرحله نهایی جایزه «من بوکر» ۲۰۱۵ اعلام شد.

به گزارش ایسنا، فهرست نهایی جایزه «من بوکر» با حضور یک نویسنده برنده پولیتزر و یکی از نامزدهای نهایی پیشین این جایزه اعلام شد.

«آن تایلر» نویسنده آمریکایی برنده پولیتزری است که در این دوره با کتاب «قرقره آبی» برگزیده شده است. تایلر سال ۱۹۸۹ برای کتاب «درس‌های تنفس» موفق شد جایزه پولیتزر را در بخش ادبیات داستانی از آن خود کند.

«هانیا یاناگی‌هارا» نویسنده «یک زندگی کوچک» دیگر چهره آمریکایی است که در این فهرست جا گرفته است.

«تام مک‌کارتی» و «سانجیو ساهوتا» نمایندگان بریتانیا در این رقابت ادبی هستند. مک‌کارتی تنها نویسنده‌ای است که پیش‌تر هم در سال ۲۰۱۰ به این مرحله راه پیدا کرده است. او در این دوره برای کتاب «جزیره ساتن» نامزد شده است. هیأت داوران بوکر ۲۰۱۵ ساهوتا را برای نوشتن «سال فرار» برگزیده است.

«ماهی‌گیران» رمانی است که «چیگوزیه اوبیوما» از نیجریه را به مرحله نهایی نامزدی بوکر امسال رسانده است. اوبیوما با ۲۸ سال سن، جوان‌ترین نامزد بوکر است که با اولین رمان خود به این مرحله راه پیدا کرده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، «مارلون جیمز» نویسنده جامائیکایی هم برای نگارش «تاریخچه مختصری از هفت قتل» نامزد شده است. او اولین نویسنده متولد جامائیکاست که نامزد بوکر شده است.

برنده نهایی «من بوکر» ۱۳ اکتبر از میان این شش نفر انتخاب خواهد شد. سال گذشته «ریچارد فلاناگان» نویسنده استرالیایی موفق شد این جایزه را از آن خود کند. به هر یک از نویسندگان راه‌یافته به مرحله نهایی مبلغی ۲۵۰۰ پوندی و ویراست ویژه کتاب‌شان اعطا می‌شود. برنده نهایی نیز چکی را به مبلغ ۵۰ هزار پوند از برگزارکنندگان «من بوکر» دریافت خواهد کرد.

«من بوکر» که اولین‌بار در سال ۱۹۶۹ برگزار شد، جایزه‌ای است برای بهترین اثر ادبیات داستانی که به زبان انگلیسی نوشته شده است. این جایزه بیش از ۴۰ سال تنها به نویسندگان کشورهای مشترک‌المنافع، انگلیسی‌ها و ایرلندی‌ها تعلق می‌گرفت، اما طی چند سال اخیر با وضع قوانین متفاوت تمام نویسندگان انگلیسی‌زبان دنیا حق شرکت در آن را پیدا کرده‌اند. هیأت داوران این جایزه، امسال برای انتخاب نامزدها ۱۵۶ کتاب از نویسندگان کشورهای مختلف را مورد بررسی قرار داد.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.