نظر منتشر شده
۱۸۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 229645
لزوم تقویت زبان ها و گویش های ایرانی برای کمک به اتحاد ملی
زهیر توکلی، 18 خرداد 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۵
چند سال پیش کارشناسانی از یونسکو به ایران آمده بودند برای برگزاری یک دوره آموزشی درباره حقوق کودک در حوزه آموزش و پرورش. یکی از کارشناسان معاونت پژوهشی این وزارت که در آن جلسه حاضر بود، نقل می کرد یکی از حقوقی که در آن جلسه برای کودک برشمرده شد، این بود: کودک حق دارد به زبان مادری اش آموزش ببیند. مثالی هم زده بودند از هند؛ آنجا در سالهای اولیه تحصیل، کتاب های ابتدایی به زبان مادری دانش آموزان نوشته و تدریس می شود و زبان های رسمی هند از قبیل هندی، اردو و انگلیسی در کنار آن آرام آرام جایگزین می گردد تا جایی که حتی برای گویشی که جامعه زبانی آن یک قبیله ده هزار نفری اند، این امر رعایت شده است.

از نظر این حقیر نه هرچه غربیها درباره حقوق بشر بگویند، درست است نه اگر کلاهم در چند فرسخی تجزیه طلبان و قومیت گرایان افتاده باشد، مایلم آن را بردارم و از دامن زدن به هر بحثی که امکان سوء استفاده این جماعت از آن وجود داشته باشد، می گریزم ولی زبان ها و گویش های مادری مردم ایران، اگر تقویت شوند، به نظر من به اتحاد ملی بیشتر کمک می کند.

به نظر شما خواننده محترم، در ایران چند زبان وجود دارد؟ من از روی حافظه می شمارم: فارسی، ترکی، کردی ( کردستان و ارومیه که یک زبان ایرانی است نه گویشی از زبان فارسی) ، عربی ( خوزستانی ها و سواحل جنوب) ترکمنی، تالشی، ارمنی، بلوچی و... این غیر از گویش هاست مثل مازندرانی، گیلانی، لری، کردی کرمانشاهان و ایلام، کردی کرمانجی (خراسان و گیلان) لکی، سمنانی ....

یک بار که در کلاس برای بچه های دبیرستانی، این زبانها را می شمردم، می دیدم به شگفت آمده اند. انگار تا کنون اصلا خبر نداشتند که بلوچی یکی از زبانهای ایرانی و همخانواده زبان فارسی است؛ این که سهل است؛ از زبان ارمنی که شماری از همشهریان مسیحی شان در همین پایتخت به آن تکلم می کنند، خبر نداشتند. آیا اگر یک ایرانی بداند در کشوری زندگی می کند که این همه تنوع قومی و زبانی دارد و این تنوع مربوط به امروز و دیروز نیست بلکه ریشه در تاریخ کهن این فلات مقدس دارد، احساس غرور و سرافرازی به او دست نمی دهد؟

زبان، مهمترین محمل و مجلای فرهنگ است. هر کدام از مناطق ایران، چه زبان مستقلی داشته باشد مثل ترکی چه گویش مستقلی داشته باشد مثل مازندرانی، اگر زبان و ادبیات آن منطقه از کودکی به شکل علمی و با نظر به سابقه تاریخی-فرهنگی آن در متن هویت ایرانی، محترم داشته شود، یک میراث و یک فرهنگ، زنده و پویا می ماند.

یک مثال؛ ایرانی که ما اکنون در آن زندگی می کنیم یعنی همین کلّه گربه، مرهون ترکان صفوی و قبایل ترک زبان قزلباش است. توضیح آن که از دوره ساسانی که یک حکومت متمرکز و واحد بر فلات ایران مسلط بود به بعد تا نه قرن آن طرفتر و تاسیس سلسله صفوی، هرگز این فلات در هیچ یک از دوره های پادشاهی، به شکل متمرکز و یکپارچه در یک واحد سیاسی گرد نیامد. من همیشه در پاسخ این سوال دانش آموزانم که ایران قبلا چه بود؟ می گویم: ایران به معنی سرزمینی که فارسی، زبان مادری یا زبان علمی-ادبی آن باشد، از بوسنی هرزگوین تا هند و حتی برخی از نقاط چین، گسترده بود و این همان ایران فرهنگی است ولی ایران به مفهومی که شما دنبالش می گردید، وجود نداشت بلکه فتوحات سلاطین که غالبا هم ترکهای آسیای میانه یا بعدها تاتارها و مغولان بودند، حد و حدود هر منطقه ای را مشخص می کرد. با این توضیح، تاریخ ترکهای آذربایجان ما از نظر سیاسی، تاریخ دفاع از ایران و اصلا تاسیس دوباره هویت سرزمینی ایران و دفاع و جانفشانی برای آن است. تاریخی که در ضمن، شدیدا با تشیع دوازده امامی گره خورده است و یک سفر ساده در ایام محرم به مناطق ترک نشین مثل آذربایجان و زنجان و اردبیل به محسوس ترین شکلی این ادعا را روشنتر از آفتاب پیش چشم بیننده عیان می سازد. حال چرا ما باید از ترس تشبثات یک مشت خودفروخته بیوطن یا دست کم جاهل و جوزده، به آموزش علمی زبان و ادبیات ترکی اهمیت ندهیم؟

یکی از آسیب پذیرترین ابعاد فرهنگ ما، الگوبرداری شهرستان ها از تهران یعنی مساله پایتخت زدگی است. می دانیم که تجدد و مظاهر منفی آن، چگونه همه مواریث فرهنگی ما را تهدید می کند و می دانیم که «پایتخت» بی در و دروازه چقدر در تزریق و پمپاژ کردن تجدد موثر است و می بینیم که چگونه آن شهرستانی با فرهنگ و زبان ( یا گویش) غنی اش به محض ورود به تهران، پوستین تهرانیگری بر تن می کند و تبدیل به یک موجود دوزیست فرهنگی می شود. چرا به زبانها و گویش های محلی بیشتر اهمیت ندهیم وقتی می دانیم که زنده ماندن فرهنگ بومی و محلی، متوقف است بر احساس هویت بومی و محلی و مهمترین وجه احساس هویت بومی، زبان و گویش آنهاست؟
 
شهروند......
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۰:۵۷:۵۰
با سلام اين نويسنده جوان در ايران زندگي ميكند ؟ ايا تحصيل خود را در اين مملكت گذارنده است؟ ايا وضعيت مدرسه و راهنمايي و ديبرستان بچه هاي اين مردم در تهران كه پاپيخت است و در مقاله ميداند كمبود محيط اموزشي كمب.د امكانات تحصيل (در پايين شهر نه غير انتفاعي )حال در شهرستان خدا داند حال در شهرستان دور افتاده مانند سيستان و بلوجستان كه ديكر هيچ بابا 4 تا مدرسه بسازند انها به شهر ديگر نروند با پاي پياده پيشكش نسخه گويش محلي و سخنان نماينده يونسگو بابا از انا هزينه زوركي ثبت نام (كه قانوني مجاني است )نگيرند پيشكش كتاب با گويش محلي انها حتي پول تهيه مداد و لوازم التحرير (مانند خودم )نداشتند پيشكش اين سخنان لطفا به جامعه خود و امكانات بالقوه كه داريم دقت كن بعد نظر انها را بازگو كن
يك نفر از گرسنگي زياد كه داشت پياز ميخورد اشتهايش باز شود حكايت اين نويسنده جوان است (2188564) (alef-13)
 
پاسخ به بهانه ها
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۴:۰۴:۱۳
شهروند جان
دلایلت هیچ گاه توجیه گر بی توجهی به زبانهای ایران زمین نیست. طبق قانون اساسی ایران، دولت مکلف به فراهم آوردن آموزش عمومی است. (2189001) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۲۱:۰۱:۴۱
نویسنده محترم تاریخ آتروپادگان به خیلی قدیم بر می گردد
آذربایجان زادگاه حضرت زرتشت است ودر شاهنامه هم به آن اشاره شده است
برو به آذربایجان دیار دلیران وآزادگان
وملت ایران از سه قوم پارس وپارت وماد بوده است وماد شامل آذری وکرد است لذا آذری تنها به ترکی سخن می گوید در حالیکه دی ان ای همانند ایرانیان دیگر است وکرد هم این است
هر جا کرد اون جا ایران
در جنوب که شما گفتید اعراب توجه کنید نام این سرزمین خوزستان است ودر قبل از اسلام زبان آن خوزی بوده است نه عربی عربی زبانی وارداتی بوده است نه ریشه واقعی (2192316) (alef-10)
 
سحر
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۳:۴۸:۴۳
شهروند محترم خواهشمندم قبل از ارسال , نظرتان را جهت ویرایش به فردی وارد بسپارید تا بیشتر از مطالبتان مستفیض شویم. (2190096) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۵:۳۵:۱۴
همنوا با نویسندۀ گرامی و خوش اندیش ، یادمون باشه درخت تناور و سترگی به نام " ایران " ، از شاخه های قومیتی پر باری به درازنای تاریخ ، از فارس و کرد و ترک گرفته تا بلوچ و عرب و حتی زرتشتی و ارمنی و یهودی ، شکل گرفته با دین ها ، آداب و آئین و زبان ویژۀ خود ؛
درود بر همۀ این مردمانی که نامهای نژادۀ آنان از پیشوند همگانی " ایرانی " و پسوند نمایشگر " قوم " آنان شکل می یابد ، همچون ایرانی کرد ، ایرانی ترک ، ایرانی عرب و........؛
ناگفته پیداست که یکی را بدون دیگری ، نتوان باز شناخت و این هردو ، در کنارهم و با هم است که شناسه و آبروی تاریخی آن فرد و قوم را بیانگر و شناساننده است ؛
پدیده ای یگانه که در دیگر جای جای دنیا ، از یوگسلاوی و شوروی سابق گرفته تا مالزی و عراق امروز ، بی مانند و مثال زدنیست ؛ باشد که همواره چنین باد و نه جز این ؛ (2191651) (alef-10)
 
ایدین از ارومیه
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۱:۱۶:۲۴
آدم بیسوادی که این مقاله رو نوشته نمی دونه که ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی هست و زبان رسمی که مردم در آن تکلم می کنند ترکی هست و نباید داخل زبان کردی می آمد . از الف هم انتظارانتشار چنین مقالات سطح پایین و تفرقه افکنانه را نداریم
خواهشا تصحیح بفرمایید . (2188604) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۳:۴۶:۲۳
ارومیه کرد هم دارد. (2188946) (alef-13)
 
اورمیه ای
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۵:۴۱:۳۰
ارومیه اگر کرد دارد یه قبر پنجاه ساله مربوط به یک کرد در ارومیه نشان بده بعد ادعا کن ارومیه کرد دارد (2189202) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۹:۴۲:۱۰
الهاکم التکاثر (2189707) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۰:۲۱:۵۹
شما چنان از ارومیه صحبت میکنی انگار یک کشور دیگر است و نه در خاک ایران شما ها همان تجزیه طلبان هستید که ناراحتید که و اصرار دارید همه در انجا ترک هستند باید دولت بافت جمعیتی را در چنین مناطق عوض نماید تا خیال و رویای تجزیه طلبان برای همیشه به گور برده شود از سیستان و دیگر استان های فقیر مردم باید به این منطقه فرستاده شوند تا بافت جمعیتی عوض و نژاد پرستی بعضی از این اقوام برای همیشه پایان یابد و مجبور به فارسی تکلم کردن و درس خواندن باشند تا خیال برشان ندارد. پاینده ایران (2189775) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۶:۵۹:۱۰
تغيير بافت جمعيتي عين تجزيه طلبي است اما از آنسوي بام! يعني شما يك فرهنگ رو از خواستگاهش دور كني تا عين آب خوردن به فراموشي سپرده شود.
البته منطور نويسنده مقاله اين نبوده كه اروميه كرد هست يا نيست بلكه خواسته بگه كردهاي كدام قسمت به زبان كردي صحبت ميكنند و كردهاي كدام قسمت گويش فارسي (لهجه شايد). البته من ميزان صحت اين گفته رو نميدونم اما احتمال قريب به يقين اين رو خواسته بگه. حالا اون دوستمون تاراحت شده كه چرا ميگي كردهاي اروميه كه بهتر بود نويسنده ميگفت مهاباد كه اين سوء برداشت نشه.
اما شما كه به فكر كوچ اجباري اقوام به ساير مناطق براي جلوگيري از تجزيه طلبي هستي لطفا پا شو برو آذربايجان يا كردستان يا خوزستان يا هرجايي كه فكر ميكني خطر تجزيه وجود داره. از خودت مايه بذار نه قوم بلوچ و كرد و عرب و ترك و لر و ... . (2190332) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۷:۵۲:۳۱
معلومه پان فارس هستي
اصالت يك منطقه با تغيير تركيب جمعيتي عوض نميشه
اروميه از ازل ترك ايراني بوده و تا ابد ترك ايراني خواهد بود (2190387) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۳-۰۶-۲۹ ۱۹:۱۰:۱۲
این خودش نژادپرستی واسه ی قوم فارس نیس؟ (2383938) (alef-3)
 
احمد ك
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۲:۵۱:۵۱
اوروميه اي گرامي چرا انقدر سخت وقاطع اظهار نظر ميفرماييد استان اذر بايجان غربي تركيبي از ترك وكرداست بنده كه اهل انجا نيستم ولي به ان شهر زيباي شما سفر كردم تمام اطراف اوروميه كرد هستند بند كه تفرجگاه مردم است كلا كردهستند داخل شهر حداقل يك سومش را من كرد ديدم حالا قبرستانشان كجاست از خودشان بپرسيد ولي از دولت ماد وتمدن 7000ساله در شمال غرب ايران وتمدن دوره ساساني در اتشكده تخت سليمان تكاب وشهرهاي مهاباد اشنويه ،نقده وحتي در اطراف خوي وسلماس وسرو در مرز را همه كرد وترك ديدم واما نويسنده محترم حرفش درست است جز انجا كه خودش بحث تجزيه را پيش كشيده كه كلاهش هم وووودوست من ايران جز انقسمت كه روسها غصب كردند سالهي وقرنها ايران مانده اين كلمه را به شمال خراسان ميگفتند در زمان شاهان اسمش سرزمين شاهان بود مثل سرزمين ماد وهخامنشي وپارسي وپارتي واز دوره غزنويان اين كلمه به كل كشور اطلاق گرديد هرچه تعصبات در زبان ومذهب وحتي دين بيشتر باشد باعث نفاق ميشود كشور ايران ويا ولايات محصوره تركيبي زيبا از كرد وترك تركمن وبلوچ وعرب ولهجه هاي شيرين مازني وگيلكي لري واگر از نظر زبان شناسي وارد شويد ريشه را عميق خواهيد ديد كه كلا از يك منشاء وريشه بوده اند (2189997) (alef-13)
 
من
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۸:۳۶:۵۵
احمد جان سلام
آره،من به قطع يقين ميگم كه نزديك به دو سوم اورميه روزها كرد است.شب ها اين عدد به صفر ميل ميكند.
ميان تو خيابون دست فروشي ميكنن و برمي گردند (2190476) (alef-10)
 
لیلا
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۴:۲۴:۲۴
وقتی که حرف زبان میشه نظر ها خیلی جالب میشه. همه خیال میکنن که زبان شناس هستن ولی حتی یک صفحه هم زبان شناسی نخوندن. یکی داره میگه این لهجه هست اون گویش یکی میگه زبان های ایران همه از یک ریشه هستن اون یکی میگه ما فلان هستیم و فلان نیستیم!!!!! ماشا الله ما تو همه چیز مجبوریم که نظر بدیم که هیچ بر واقعییت داشتنش هم تا بشه پا فشاری میکنیم. نظر های اکثر شما مخصوصا به اصطلاح "پارسی زبان ها" و همچنین ترک ها از نظر علمی غلط هست پس سعی نکنین که اون ها رو علمی جلوه بدین. همون بگین نظرم اینه کفایت میکنه. البته فقط اون هایی که مربوط به زبان میشه رو میگم, بقیه خب نظر های دیگه هست و البته شحصی. (2191467) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۳-۲۱ ۲۱:۲۴:۲۴
عجیب است که از بین این همه شهر در کشور که کردها بعنوان اقلیت در آن زندگی میکنند اورمیه مثال زده میشود چرا نویسنده اشاره ای به کردهای بجنورد که اکثرشان کرد و زبانشان متفاوت از کردستان است اشاره نمیکند یا چرا به زبانهای ترکی در خراسان شمالی یا ترکان قشقایی یا ترکان افشار اشاره نمیکند. شما که میگویید اطراف اورمیه کرد هستند به غیراز ارتفاعات غرب اورمیه در کدام طرفش کرد دیدی (2196698) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۳:۰۵:۱۵
خب کرد نداره فقط ترک داره . حالا مثلا کرد داشته باشه بده که جبهه می گیرید؟؟؟ (2190025) (alef-13)
 
ا
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۲-۱۵ ۲۲:۵۹:۳۶
من به عنوان یه ترک تبریزی هم عاشق ترکام و هم کرد ها رو دوست دارم و فکر میکنم به این دو قوم واقعا در ایران تبعیض شده (3685389) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۰۷:۴۰:۴۷
دوست عزيز شما در ايران هستي و داري وجود قوم ايراني را در منطقه اي كه مالكش هست رو نقض ميكني.مشخصه كه چقدر افراطي هستي و فقط ادعا مي كني.من خراساني هستم اما در سفرم متوجه شدم بسياري از شهرهاي آذربايجان غربي (مهاباد،بوكان خوي و ...) حتي اسم شهرهاشون كردي هست.در اروميه هم هرچقدر ترك بود كرد هم بود.به همديگه احترام بزاريم و واقعيت ها رو زيرپا نزاريم.هم كرد محترمه هم آذري هم عرب.لطفا افراطي نظر نديد (2192789) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۳-۲۱ ۲۱:۲۸:۳۵
واقعا شما آمدید خوی و کرد دیدید؟ خوی را چرا قاطی مهاباد و بوکان کردید در ضمن اسامی سه شهری که اشاره کردی را من صحیحش را میگویم بعد ببین کردی هستند یا ترکی خوی= کوی مهاباد= ساوجبلاغ بوکان= بئی کندی (2196710) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۷:۵۰:۲۱
كردهاي اروميه حدود10 تا 15 درصدند (2190383) (alef-10)
 
ارنواز
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۳:۴۸:۴۵
به زبان مادری تحصیل کردن هیچ ایرادی نداره اما به هرحال هر کشوری به یک زبان رسمی مشترک نیاز داره و از انجایی که فارسی زبانی شناخته شده تر و پربارتر در ادبیات ایران است پس فارسی زبان رسمی ماست. (2188956) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۶:۵۷:۰۴
دوست عزیز! بد نیست یه نگاهی به کشور سوئیس بندازید که چهار زبان رسمی داره و همه این زبانها هم محترم هستند. (2189379) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۰:۲۵:۴۱
شما خودت را با شهروند سوئیس مقایسه نکن شما در سوئیس تجزی طلب هم پیدا نخواهی کرد مثل خودت و فراموش نکن اینجا ایران است مردم جانشان را مید هند اما زیر بار این اراجیف نخواهند رفت (2189781) (alef-13)
 
علي251
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۲:۲۸:۰۹
از زمان رضاخان تا الان تبليغات زيادي براي زبان و فرهنگ فارسي انجام شده كه نميگم دروغ ولي زياده روي شده و هموطنان فارسمان بيش از حد متعصب شده اند و باور كرده اند كه زبان فارسي بر زبان هاي ديگر برتري زيادي دارد. در حالي كه زبان تركي خيلي با قاعده تر و راحت تر و بين المللي تر (تركيه و آذربايجان و آلمان و ازبكستان و قرقيزستان و تركمنستان و مغولستان و قزاقستان و چچن و تاتار و چين و...) است و زنده تر است (2189966) (alef-13)
 
روح الله
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۴:۰۴:۳۶
تصور می کنم منظور نویسنده محترم بخش غربی استان باشه که کرد هستند. من کرد نیستم اما احساس کردم پاسختون از روی تعصب به آذری بودن شما و بخش بیشتر استان آذربایجان غربیه نه اشکال شکلی و مفهومی مقاله. (2189003) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۴:۱۸:۲۴
بی سوادتر تویی که با تعصب مسخرت وجود کردهای استانت رو ندیده میگیری (2189034) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۵:۲۰:۳۴
همه ایرانی هستیم و زبانمان پارسی تمام. (2189163) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۶:۵۸:۳۹
نه عزیز! زبان همه ما فارسی نیست.زبان اول من و جمعیت کثیری از ایرانیاان ترکیست.زبان فارسی زیان دوم ماست. (2189381) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۰:۲۷:۲۳
خوب شما اشکارا داری میگویید تجزیه طلب هستید و ما جواب شما را با مشت اهنین به موقع خواهیم داد (2189784) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۱:۱۱:۵۰
بله میدانیم شما تجزیه طلبی و حقوقت را از جای دیگر میگیری و نامش را گذاشتیم وطن فروش خائن (2189858) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۸:۵۲:۲۶
عزیز آذری من . شما درجواب کسی که نابجا گفته نابجا پاسخ میدهید زبان من هم فارسی نیست ولی زبان مشترک همه ما ایرانیان چه کرد چه لر چه ترک بلوچ گیلک همه فارسی است . شما هرگز تجزیه طلب نیستید آذربایجان تا ابد تاج سر ایران است (2190507) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۹:۰۲:۵۱
همه ایرانی هستیم اما با قومیت ها مختلف و تنوع زبانی از جمله فارسی ، عربی ، ترکی ، کردی و ... . امیدوارم روزی برسد همه ی ما ایرانی های غیر فرس زبان نیز بتوانیم زبان های شیرین مادری مان را در مدارس آموزش ببینیم . مطمئنم و تردیدی ندارم که آن روز فراخواهد رسید . (2189635) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۰:۲۶:۳۹
همدیگر بکشید درست می شود
عجب بابا (2189782) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۴:۲۲:۰۱
نویسنده اگه یه مطالعه بدون تعصب قومیتی داشته باشه میفهمه که قدیمی ترین و مدافعان و حافظان اول تا حالا ایران حتی در برابر قوم مغول قوم لک و لر بودند و بعد کردها نه ترکها؟؟ در ضمن ترکها با احترام به همه هموطنهای ترک زبان مهاجر بوده و اصالتا بومی ایران نیستند.این مقاله عنوتنش با متنش همحانی ندارد گویا نویسنده دغدغه تنها زبان ترکی داشنه (2189043) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۵:۴۹:۵۰
این طرز فکر متعلق به ماقبل تمدن است و موجب تفرقه. حتی اگر هم وطنان ترک ما از جای دیگری امده باشند صدها ساله که هم وطن ما هستند و خارج کردن آنها از لیست ایرانیها نه صحیحه نه مفیده و نه ممکن.

مخالفت با حضور و حقوق هر کدام از اقوام و فرهنگها معادل شوونیسم است: تبعیض و جنگ داخلی و در نتیجه ضعف خارجی. (2189218) (alef-10)
 
یک ترک ایرانی
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۷:۰۲:۱۷
با احترام به همه اقوام ایرانی که همگی برای ما عزیز هستند باید بگم همونطور که نویسنده به درستی اشاره کرده ،9 قرن بعد از پایان دوران ساسانیان،این ترکان صفوی و مردم ترک آذربایجان بودند که بار دیگر احیاگر امپراطوری عظیمی به نام ایران شدند.و در فاصله سرنگونی ساسانیان تا ظهور صفویه،از نظر سیاسی کشوری به نام ایران وجود نداشته. (2189385) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۰:۲۸:۴۱
ایران ترک ندارد ولی اذری چرا (2189787) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۷:۵۶:۰۰
ما كه خودمون رو ترك ميدونيم، ايراني هستيم و به مسلمان بودنمان افتخار ميكنيم! حالا شما دوست داري بگو ما ترك نيستيم و آذري هستيم ما هم به فكر شما احترام ميذاريم هرچند حرفت نادرسته! (2190398) (alef-10)
 
شایا
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۸:۵۲:۵۵
عزیزم این زبان من دراوردی آذری زائیده تخیلات بعضی افراد کوتاه بین می باشد ما نه تنها در ایران بلکه در دنیا زبان اذری نداریم و جمعیتی که در استانهای شمال غربی و همدان و زنجان و اراک و تهران و سایر نقاط ایران زندگی می کنند ترکند و به زبان ترکی صحبت می کنند . (2190509) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۸:۲۰:۰۳
ترک ها چشمان تنگ - اندام لاغر ورنگ زرد دارند خدایش کدام آذری این شکلیه (2194016) (alef-14)
 
بانو گشسب
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۳:۵۸:۰۳
ایران نبوده, پرشیا (پارس)بوده. شما خواستی منکر فارس ها بشی, بدترش کردی که. (2190122) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۲۱:۱۲:۵۸
جنبش صفوی ریشه ای به بلندای مقاومت دارد از زمان تشکیل دولت در تبعید گیو در مازندران - مبارزه ایرانیان تحت قیام مختار ثقفی - تشکیل اولین دولت علوی در محدوده ایران امروز در مازندران در 14 آبان توسط سادات علوی - قیام سربداران ونهایتا جنبش صقوی همگی یک مسیر برای زنده مان ایران با یاد ونام ابا عبد اله الحسین بود امروز ایران علوی یک پارچه شده با زبان فارسی وعشق به اهل بیت را با بازی های جدید نابود نکنید (2192335) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۸:۳۳:۰۲
دوست عزیز قبایل فارس هم مهاجرند (2189579) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۸:۳۴:۲۹
نویسنده محترم انگار از امپراطوری غزنویان وسلجوقیان ترک که خدمات بزرگی به فرهنگ ادب ایران داشته اند کاملا بی خبر است (2189584) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۰:۲۹:۲۰
حتما تو ادمکشی و چشم در اوردن (2189790) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۸:۵۳:۱۶
قدمت تركهاي ايران بيش از ده هزار ساله
برو درس تاريختو دوباره پاس كن (2190510) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۸:۲۱:۰۴
شما هم کتاب کسروی را بخوان (2194020) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۴:۳۹:۰۷
با نظر شما کاملا موافقم به نظر من هم این مقاله بسیار مغرضانه و با سیاست تهیه شده است و از الف هم بعنوان یکی از سایتهای مطرح کشور بعید است که هر مقاله ای را بدون یک بررسی ا ز جوانب ان در سایت خود بگذارد (2189079) (alef-13)
 
توماس
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۴:۵۱:۱۴
همه این حرفا و مقالات از روی قصد و غرض هست والا همه می دانند که اورمیه مرکز استان آذربایجان غربی هست و مردم هم به زبان ترکی صحبت می کنند حالا ممکنه یه تعداد کرد هم باشن همانطور که در بوشهر و بنادر جنوب هم خیلی از ترکا کار می کنن و یا ساکن و مقیم اونجا شدن ولی نمیشه گفت بوشهر ترک زبان هست (2189104) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۵:۱۱:۲۲
زبان رسمی ترکی نیست ؛ زبان رسمی فارسی ست . زبان محلی ترکی ست (2189139) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۰:۳۰:۵۶
تصیح میکنم زبان محلی اذری است (2189793) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۵:۱۳:۴۸
باور بفرمایید این موضوع قومیت به صورتی عجیب و به صورتی مصنوعی در حال گسترش است . صدها سال است که قومیت های متفاوت زیر پرچم ملت ایران در حال زندگی هستند و مشکلی هم با هم ندارند . حال کدام عامل خارجی و عناصر داخلی در حال پر رنگ کردن اینپ موضوع هستند الله اعلم (2189146) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۵:۲۲:۱۹
آذربایجان همیشه آذربایجان میمونه آیدین جان. کردها هم مهمانان خوب ما هستند:) (2189167) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۰:۳۳:۵۴
هیچکس مهمان شما نیست بلکه همه صاحبخانه هستند در ایران شما زیاد باهوش نیستی که کرد ها را مهمان نام میبری شاید هم یکی از ان عوامل (2189796) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۵:۴۵:۲۳
آوردن ارومیه بعنوان همسنگ کردستان در مورد زبان کردی اشتباه بود ولی جهت گیری کلی مطلب و عمده نظرات آن صحیح است. (2189212) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۸:۰۶:۴۴
قابل توجه بعضی ها. ارومیه حداقل نصفش کرد هستن. (2189536) (alef-10)
 
سعید تمر
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۱:۲۰:۵۳
لذت بردم از این نوشته. کاش این گفتمان مغفول جان بگیرد و ایرانی فراتر از رنگ ها و منیت ها مجال ظهور بیابد.

فقط ارومیه را نفهمیدم منظورت چیست برای همین برایت یک شعر فولکلور ترکی (به نسخ گوناگون در شهرهای مختلف ایران معروف به حبسنه یا هبسنه)می نویسم که در آن به زبان اورمی بودن گوینده(یعنی ترکی) اشاره می کند:
هبسنه های هبسنه- با املای حبسنه های حبسنه هم دیده ام
هبسنه بیرقوشی دی
باغچایا قونموشویدی
بی اغلو گورموشویدی
اوخونان وورموشویدی
من اوخومنان بزارام
کتان کوینک یازارام
کتان کوینک میل میلی
گل اوخو بیزیم دیلی
بیزیم دیل اورمو دیلی
...

این شعر فولکلور، مفاهیمی همچون درگاه حق(حق قاپوسو)، جغرافیان ایران (بابام شیروان یولوندا- شیروانشاه از خان نشین های ماورای ارس)، تا دلت بخواهد دارد.
ترجمه آن را از گوگل بیابید واقعا شیرین است این تنوع شعر فولکلور مردمان ایران زمین.
سعید (2188618) (alef-13)
 
1982
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۱:۵۶:۴۳
جوانان هر شهری باید گویش و تاریخ وموسیقی سنتی خودر حفظ کنن نترسن از لهجه دار بودنشون چه عیبی داره ایران سراسر لهجه و قومیت متفاوته در زیر پرچم ایران (2188690) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۰:۲۸:۵۲
ننمی دانم بجای شعار و ادای فرهنگ در اوردن بیایید بجای تهران امدن شهرتان را اباد کنید که تمام ایران اباد شود و پیشرفته
لطفا بجای شعار عمل کنید (2189788) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۱:۵۹:۰۵
علاوه بر اینکه هر قوم حق دارد، با زبان مادریش آشنا شود، برای هر ایرانی لازم است، حداقل به اندازه یک مبتدی، با سایر زبانها و لهجه های ایرانی آشنا باشد.
چرا من ایرانی که مثلا در اصفهان یا شیراز به دنیا آمده است، فقط با زبان فارسی آشنا باشم. (2188694) (alef-13)
 
سعید تمر
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۴:۱۰:۱۲
آفرین
به این فرد میگویند یک شهروند فراقومی. چه اشکالی دارد همه ما به استقبال زبانهای به حاشیه رانده شده برویم؟
ایران ما چنین ایرانی است.
من خودم بعنوان یک آذربایجانی شروع کردم کردی یاد بگیرم، البته کردی شاخه های بسیار متمایزی دارد، کرمانجی(شکاکی)، سورانی، اورامانی، جلالی..
ما باید همدلی مان را با دوستداشتن مردمانمان همانطور که هستند تقویت کنیم.
اول زبان مادری، دوم زبان همسایه گان، سوم زبان بین المللی،
ایران ما باید ایرانی چند زبانه باشد، عربی هم زبان دینمان است که قدرت بیان ما،تفکر ما را بیشتر می کند
واقعا جالب نیست من بدون زحمت زیاد، همین الان 5 زبان آشنایی دارم؟حرف از تسلط نزدم ولی آشنایی با گرامئر و زبان ساده محاوره.. (2189017) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۵:۲۴:۱۹
البته خوب است اما زبان رسمی مثل تمام کشور های عالم فقط میتواند یکی باشد و کامل ترین زبان فارسی است در ایران که مشتقی است از گویش ها فارسی در ایران. (2189170) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۹:۱۸:۰۹
دوست عزیزم ، اول اینکه در همه کشور های دنیا فقط یک زبان رسمی وجود ندارد مثلا در کشور سویس سه زبان رسمی المانی ،فرانسه ایتالیایی وجود دارد . دوم اینکه منظور شما از کامل بودن چیست ؟ زبانی که بیش از هفتاد درصد واژگانش را از زبان عربی گرفته واقعا زبان کاملیه ؟ (2189658) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۹:۵۶:۲۱
بنده خدا زبان فارسی اینقدر کامل هست که تو با این حرفا نمی تونی چیزی از ارزشش کم کنی. واژگان عربی امروزه خیلی کم در زبان فارسی هست. تازه کلی کلمه فارسی در زبان ترکی وجود داره که تو خبر نداری. کلی واژه فارسی در زبان های پشتو اردو هندی و ... وجود داره. اشکالی هم نداره یک زبان کمی واژه از زبان های دیگر بگیره. تازه فارسی قابلیت واژه سازی زیادی داره و به راحتی واسه همه چیز می تونه واژه بسازه. (2189729) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۸:۰۹:۳۵
مثل اینکه شما هم خبر نداری کلی واژه ترکی در زبان فارسی وجود داره.فقط به دوتا از پرکاربردترین هاشون اشاره میکنم.واژه های آقا و خانم هردو ترکی هستند.میتونی برای اطمینان به هر فرهنگ لغتی که دوست داری مراجعه کنی (2190428) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۸:۲۳:۰۰
بله سال های اشغال این بلا رو سر مون آورد به یاری خدا روزی فارسی را کاملا سره صحبت می کنیم بدون واژه های وارداتی از ترک- عرب وغرب (2194032) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۹:۰۳:۳۲
حق با شماست فقط یه نگاهی به این متنی که نوشتید حرف شما رو اثبات می کنه اخه ( قدر ، کامل ، حرف ، عربی ، کلی ، کلمه ] خبر ، وجود ، اشکال ، قابلیت ، راحتی و ... ) غیره که استفاده کردین چیزی نیست که (2190534) (alef-10)
 
علي 251
۱۳۹۳-۰۳-۲۲ ۱۶:۵۳:۲۸
كلماتي عربي كه در سخن شما آمده عبارت اند از: 1-قدر 2-كامل 3-حرف 4-كلي 5-كلمه 6-وجود 7-خبر 8-كلي 9-وجود 10-اشكال 11-قابليت 12-زياد 13-به راحتي (2198410) (alef-14)
 
علي251
۱۳۹۳-۰۳-۲۲ ۱۷:۰۶:۱۱
متاسفانه بعضي گروه هاي تجزيه طلب در امتداد اهداف آمريكايي و با كمك هاي مالي از آنها سعي در يادگيري و آموزش زبان مادري خود به فرزندان خويش اند.
اين گروه با اهداف امپرياليسمي خود ميخواهند زبان فارسي را زبان دوم خود قرار دهند (همانگونه كه در اروپا و آفريقا و استراليا و كلي قاره ي ديگه زبان فارسي را كه كاملترين و مهندسي شده ترين زبان جهان بوده (هست و خواهد بود) را منهدم و زبان هاي سست و بي پايه ي خود از جمله انگليسي (مرگ بر اينگيليس) و آلماني و فرانسوي را جايگزين كردند).
ولي در اينجا بدور از شوخي لازم است مراتب تشكر از سايت خوب الف كه آ زاد ي بيا ن را به ما بخشيده اند را بجا بياوريم (2198446) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۰:۳۶:۰۷
هر چه هست اسمش فارسی است و مورد قبول ایرانیان البته بجز تجزیه طلبان که زبان را بهانه اهداف خود کردند (2189801) (alef-13)
 
بختیاری
۱۳۹۴-۰۸-۰۶ ۰۰:۰۸:۴۱
واژگان عربی در فارسی گفتاری نزدیک به 14 در صد و در فارسی نوشتاری نزدیک 40 در صد زبان فارسی را تشکیل می دهند لطفا بدون پایه و اساس و منبع سخن نگویید به ویکی پدیا مراجعه کنید (3283761) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۱:۱۵:۳۷
همه باید فارسی بنویسند و صحبت کنند (2189864) (alef-13)
 
علي251
۱۳۹۳-۰۳-۲۲ ۱۶:۴۷:۱۹
مردم دنيا ميرن فرانسوي و انگليسي ياد ميگيرن حالا ما بيايم كردي و بلوچي و عربي و تركي ياد بگيريم؟ (2198387) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۲:۰۰:۳۰
متاسفانه دیده میشود یک سری گروه ها تدریس زبان محلی را بهانه ای برای صدمه زدن به کشور و اتحاد ملی کرده اند لذا خواهشمندیم به این نکته که دشمنان به دنبالش هستند نیز توجه شود. (2188699) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۵:۲۵:۲۸
دقیقا همین است همیشه یک عده خود فروخته اب را گل الود میکنند تا به مقاصد خود برسند (2189174) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۵:۵۲:۰۹
دایه های مهربان تر از مادر این کشور را دچار ضعف انسجام کرده اند با این هشدارهای بیخود. (2189222) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۰:۳۷:۲۲
شما گویا خودت از همان دایه های بهتر از مادری ایرانی گول نخواهد خورد (2189803) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۱:۲۷:۰۲
این دلیل نمیشه که مثلا جمعیت بالغ بر 30 میلیون نفری ترکهای ایران رو از آموختن زبان مادری محروم کنیم.آموختن زبان و ادبیات مادری حق طبیعی هر انسان است. (2189884) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۹:۴۱:۴۴
30 میلیونو رو از کجا در اوردی ؟ کل جمغیت استانهای آدربایجان غربی و شرقی و اردبیل و زنجان روهم 7 میلیونه که تازه همشونم ترک نیستن و کرد و تالشو و غیره هم داره (2190615) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۴:۲۵:۰۸
دوست عزیز! فقط نیمی از جمعیت 12 میلیونی استان تهران رو ترکها تشکیل میدن.ترکهای قشقایی و ترکهای خراسان و گیلان و چهارمحال بختیاری و... رو هم در نظر بگیر. (2193459) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۸:۲۴:۳۷
شما چرا اجازه تدریس زبان کردی در ترکیه - زبان تالشی در آران را نمی دهید ضمنا زبان بومی شمال وغرب ایران تاتی بود نه ترکی (2194036) (alef-14)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۲۳:۵۳:۴۳
جمعیت ترکهای قشقایی روهم به اونا اضافه کنید همون می شه !!! (2194616) (alef-14)
 
شهرام
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۲:۱۴:۲۰
کردی ؛ یکی از زبان های زیر شاخه زبان ایرانی است ، همراه با فارسی ، پشتو و ...
زبان کردی خودش به دو شاخه ی اصلی تقسیم می شود : کردی شمالی و کردی جنوبی . کردی شمال شامل کردهای ترکیه و سوریه است . و کردی جنوب شامل کردهای کردستان عراق و کردی ایران ( سورانی - اورامی - کلهری - لری - لکی و ...) پس لکی و کردی کرمانشاهی و لری جز زیان کردیه . (2188725) (alef-13)
 
پرتوی
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۲:۴۱:۵۴
نویسنده محترم بزعم خود دفاع از همه زبانها و گویشها ( لهجه ها ) در ایران را درست می داند که البته امری درست است اما خود یکسونگری شدید کرده و پایه همه چیز را در ایران ترکی دانسته که البته اینهم از بیخ و بن غلط است تا چه رسد به زبان . زیرا اگر نویسنده مقاله نمی داند بداند که ترکهای ترکیه هم تا پیش از آتاتورک با خط پارسی ( نه فارسی که عربی است ! ) زبان ترکی شان را می نوشتند تا اینکه آتاتورک غربزده آمد و برای مثلاً مترقی کردن آنجا دستور داد با خط لاتین ( و گرایش انگلیسی ) زبان ترکی را بنویسند و معروف است که از رضاپهلوی هم خواست که او هم در ایران خط پارسی را از رده خارج کند و بجایش زبان پارسی را با خط انگلیسی بنویسد که آن مرد پاسخ داد اگر این کار را بکنم جواب حافظ و سعدی را چه بدهم ؟ این نکته را هم با تأسف فراوان باید بگویم در سایه شمشیر عربها خط پارسی و اعداد پارسی در جهان بعنوان خط و اعداد عربی شناخته می شود . چقدر کوشش در سایه اتحاد مقتدر حول محور شیعه لازم است تا ایران دوباره مانند زمان ساسانی متمرکز و مقتدر شود ؟ این مقدار را هم که داریم از زبان ، بخاطر بزرگمردی همچون فردوسی است که گفت عجم زنده کردم بدین پارسی و نگفت عجم زنده کردم بدین فارسی ! (2188784) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۵:۲۷:۲۹
در ایران زبان ترکی وجود ندارد بلکه اذری است که ان هم گویش فارسی است (2189180) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۶:۲۱:۳۹
دقیقا زبانی به نام ترکی وجود داشته و دارد.واژه آذری را فقط میتوان به یک حوزه جغرافیایی اطلاق کرد و بس. (2189286) (alef-10)
 
هنگامه
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۶:۵۵:۱۳
عزیز منوقتی نمی دانید چرا اظهار نظر می کنید! در ایران ترکی وجود دارد با لهجه خاص خودش. ترکی که در ایران صحبت می شود بسیار شبیه به ترکی جمهوری اذربایجات و ترکیه است در واقع ریشه همه این لهجه های چه لهجه اذربایجان باکو ، چه اذربایجان ایران و چه ترکیه همان زبان ترکی است و تفاوت موجود در لهجه ، اصطلاحات و برخی افعال و نوع جمله بندی هست. اگر همه این ها هم ریشه و ترکی نبودند چطور ممکن بود من که ترکاذربایجان ایران هستم ترکی اذربایجان باکو و ترکیه را متوجه شوم ؟!!!! (2189372) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۰:۳۹:۳۸
منم فارس هستم و زبان اذری شما را که نصفش فارسی است بخوبی میفهمم شما دردت جای دیگه است (2189807) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۹:۰۶:۳۲
افرین فقط خواهش میکنم این جمله رو بر من ترجمه کنین و لغات فارسیشو مشخص کنید . منیم دیلیم تورکودیر ایری دیله چونمز (2190546) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۹:۲۹:۵۷
لطفا جمله ی زیر را به ترکی برگردانید
من یک ایرانیه قهرمانم
کلمات ترکیش رو بشمارید (2194148) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۸:۲۷:۵۱
لطفا جواب دهید ؟
اگر زبان قونیه فارسی نبود چرا مولانا به فارسی شعر می گفت برای مردم ترک زبان آنجا چطور آنها می فهمیدند
اگر زبان اران - همان آذربایجان جعلی شما به پاینتختی باکو - فارسی نبود ؟نظامی چرا به فارسی برای مردم آن جا شعر می گفت
به زور زبان فارسی را کم رنگ کردند وامروزه شما ها با زور می خواهید حذفش کنید ولی فارسی می ماند چون زبان فرشتگان است (2194046) (alef-14)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۹:۰۵:۴۳
از کدوم دانشگاه دکتری زبان شناسی گرفتی ؟! (2189637) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۹:۲۸:۵۳
دوست عزیز نباید با تعصب کور صحبت کرد که تعصب انسان را جاهل می کند و مانع رشد حقیقت می شود . در ایران عزیز ما در کنار زبان شیرین فارسی میلیون ها هموطن شما به زبان ترکی آذربایجانی تکلم می کنند . (2189679) (alef-13)
 
یک ترک زبان ازقزوین
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۲:۵۶:۰۲
زبان ترکی هویت من است وتاابد آنرا حفظ خواهم کرد زبان ترکی یکی ازپنج زبان اصلی دردنیاست بدان افتخار می کنم ترکان نقش مهمی درفرهنگ وتمدن جهان داشته اند بهتره بروی یکی کمی درباره آن تحقیق کنی تامتوجه بشوی متاسفانه
آدمهای نادان مدام فرهنگ وزبان اقوام غیرفارس را مورد تمسخر ،تحقیر قرار می دهند .

شاید برای بعضی این سؤال پیش آمده باشد كه حضور ما تركها در ایران از كجا نشأت می‌گیرد و تاریخ و پیشینه‌ی ما چیست؟ در ابتدا به بررسی تاریخ اقوام و حكومت‌هایی كه در آذربایجان بوده‌اند می‌پردازیم. در مورد ملّت‌هایی كه قبلاً درآذربایجان زیسته‌اند می‌توان به سومری‌ها، ایلامی‌ها، هوری‌ها، آراتتاها،‌كاسسی‌ها، قوتتی‌ها، لولوبی‌ها، اوراتورها، ایشغوزها (ایسكیت‌ها)، ‌مانناها، ‌گلیزان‌ها، ‌كاسپی‌ها و... كه زبان تمامی آنها التصاقی (تركی زبان التصاقی بوده به این معنا كه تمامی كلمات از ریشه‌ی اصلی گرفته شده كه پسوند به ریشه‌ی اصلی می‌پیوندندواین زبانها هرگزپیشوند یا میانوند نمی گیرند و فقط به آخرکلمات پشت سر هم پسوند اضافه می شود. مثل: گئت+مک=گئتمک. لازم بذکر است که زبان های سامی وهندواروپایی(آریایی)هیچکدام التصافی نیستند. ) بوده اشاره كرد. از این میان سومری‌ها، ایلامها،‌هوری‌ها اقوامی بودند كه اولین تمدن‌ها و مدنیت‌ها را روی زمین بنا نهادند.

سومریان (سؤمرها): سومری‌ها اقوامی ترك بودند (نژاد آنها‌ نه سامی و نه آریایی است بلكه همچون اقوام آلتائیك هستند كه نوع زبان التصاقی است) تا بیش از قرن بیستم تاریخ نگاران بطور كلی معتقد بودند كه نخستین تمدن بشری در مصر و یونان بوجود آمده، لیكن تحقیقات باستان‌شناسی و پژوهش‌های علمی از اوایل قرن بیستم این ادّعا را منسوخ كرد. براساس دلایل و مدارك مقتضی روشن شده است كه نه تنها نخستین تمدن بشری در مصر بوجود نیامده، بلكه تمدن مصر، خود از تمدن سومر مأخذ گردیده است. پروفسور «وولی» (Woolley) محقق نامی تاریخ باستان كه از سوی دانشگاه پنسیلوانیا و موزه‌ی بریتانیا به عنوان رئیس هیأت باستان‌شناسی در حفاری­های شهر «اور» حضور داشته در كتابی كه پس از این حفاری­ها به رشته‌ی تحریر درآورده بصورت قطعی اثبات نموده كه در تمدن این قوم «سومر » در بین‌النهرین دو هزار سال پیش از مصریها به اوج شهرت رسیده و فرضیه‌ی تقدم زمان تمدن مصر را در هم شكسته و مردود دانسته است».

در حالت كلی آنچه از تحقیقات حقیقی و باستان شناسان معلوم شده سومرها حداقل 7000 سال قبل، از آسیای میانه و از طریق شمال دریای خزر و قفقاز و از نواحی آذربایجان گذشته و در نواحی بین‌النهرین ساكن شده و با اندكی از نظر زمانی تأخیر قوم ایلامها از همین راه به منطقه آمده و در نواحی خوزستان و دامنه‌ی رشته كوههای زاگرس مسكن گزیده و تمدن‌های درخشانی بوجود آوردند. این اقوام بدنبال زمین‌های حاصلخیز و چراگاهها بودند. لازم به ذكر است كه درآن زمان‌ها مردم جهان اكثراً چادرنشین بوده و از طریق دامداری امرار معاش می‌كردند. سومرها در بین‌النهرین شهرهایی همچون، بابل، اور، اورك، نیپ‌پور، كیش، لاقاش،... و مراكز مدنیت‌های درخشان را بوجود آوردند.

اسطوره بزرگ سومری گیلگمش یا گیلگامش در حال جنگ با شیر - شیر شکست میخورد



زبان سومرها: از اسنادی كه در دست است از جمله لوحه‌های گلی و سنگی نوشته‌های سومر كه اكثراً در موزه‌ها و مراكز تحقیقاتی دانشگاههای اروپا و آمریكا وجود دارد معلوم شده است كه زبان سومرها و ایلامها و و هیت‌ها و اوراتورها و... از نوع زبان‌های التصاقی می‌باشد و مخصوصاً عین هم بودن شمارش اعداد از 10 تا بیست در زبان‌های سومریان و ایلامیها (در این زبان‌ها در تمای اعداد دو رقم اول و دهگان بعد یكان – برخلاف زبان‌های دیگر كه در شمارش اعداد از 10 تا بیست اول یكان بعد دهگان می‌باشد) از دلایل غیر قابل انكاری است كه ریشه زبان‌ها یكی است. در جدول زیر چند مثال در باب مقایسه‌ی كوتاه زبان سومرها و زبان تركی حال آورده شده:

به زبان سومئر


به زبان تركی عموم


فارسی

آدا


آتا


پدر

آما


آنا


مادر

شوبا


چوبان


چوپان

/ GAG / قاق


قالخماق


برخواستن

/ TAG / تاق


تاخماق.بیرلشدیرمک


فرو كردن

/ AS G/ قاش


قوش


پرنده

ائمك


یئم.یئمك‌آلتی


سفره

/ TAMGA/ تامقا


دامغا.اشاره.علامت


اشاره ، علامت

/U / او


اون


ده

/ TABULA/ تابولا


لؤوحه.تابلو


تابلو

/Uş/اوش


اوچ.اوش


سه

ار


ار- دؤیوشچو-کیشی


قهرمان

/EM+EK/ائمک


دیل


زبان



برای تاریخ تا امروز مشخص شده سومرها اولین كسانی هستند كه به وضع قوانین پرداختند و قوانین حمورابی سامی‌ها از روی قوانین سومرها نوشته شده است. سه لوحه‌ای كه در دوهزار سال قبل از میلاد به زبان سومری‌ نوشته شده در دست است كه شامل 25 ماده‌ی قانونی است كه از آن‌ها 6 ماده درباره‌ی روابط خانوادگی و سه‌ ماده از آن‌ها با مجموعه قوانینی حمورابی تقریباً یكی است و چهار ماده در مورد برده‌هاست و بقیه‌ی ماده‌ها در مورد بچه‌های ناتنی، اذیت و آزار زنان حامله – ضرر و زیان وارده از طرف دامها به چراگاهها و مواظبت باغها- حقوق همسایگان - تهمت و افترا و غیره بحث می‌كند. با توجه به فاصله‌ی زمانی سومرها و حمورابی متخصصین و دانشمندان پذیرفته‌اند كه قوانین حمورابی زائیده‌ی فكر خود حمورابی نیست بلكه الهام گرفته از قوانین سومریان است. (لازم به ذكر است كه حقوقی كه حمورابی برای زنان قائل شده بسیار مترقی بوده بطوریكه این حقوق در این زمان هم از كشورهای اروپائی مترقی‌تر است).

حفاری‌های علمی دانشمندان اروپائی و آمریكائی در شهرهای بابل- شوش- نیپ‌پور- اور- (شهرهای سومر و ایلام) و لوحه‌های سفالی و سنگی بدست آمده از آن‌ها با خطی میخی نوشته شده است. با این كه این تمدن‌ها در مراحل ابتدائی با الفبائی شبیه الفبای هیروقلیف می‌نوشتند ولی عمر این الفبا زیاد نبوده و بعدها سومرها خط میخی را اختراع كردند و هزاران سال اكثر خلق‌های منطقه از این الفبا استفاده می‌كردند. حتی داریوش كتیبه‌های سنگی خودش را به سه زبان از جمله زبان‌های ایلام – اككد با الفبای میخی نوشته است.

از جمله خدماتی كه سومرها به حیات بشری نموده‌اند می‌توان:

1- وضع قوانینی اجتماعی و اداره جامعه براساس آن‌ها

2- اختراع الفبا و مكتوب نمودن زبان شفاهی و تثبیت آن‌ها

3- آغاز كارهای علمی و صنعتی و انتقال آن‌ها از نسلی به نسل دیگر و تكمیل و رساندن آنها به زمان حال- هر قدر حفاریها و تحقیقات علمی عمیق‌تر و تكمیل‌تر می‌شود، بیشتر معلوم می‌گردد كه مصریها و یونانیها، طب و صنایع مختلف و نظرهای علمی را از سومر اقتباس نموده‌اند.

4- تقسیم شبانه روز به 24 ساعت و هر ساعت به 60 دقیقه و هر دقیقه به 60 ثانیه.

5- تقسیم دایره به 360 درجه

6- كشف بعضی از فلزها از جمله آلومینیوم كه هنوز هم، دنیای علم از تهیه بعضی مواد از آلومینیوم كه حدود 2000 سال قبل توسط چینی‌ها و حدود سه هزار سال قبل از چینی‌ها توسط سومرها، در حیرت است.

سومرها در اواخر حكومتشان ظلمهائی به خلقهای تابع نمودند و این ظلم‌ها باعث جنگ و لشكركشی‌ها شده و در نهایت به ضعف و ناتوانی آنها ختم شده و در نهایت ایلام‌ها در سال 2280 قبل از میلاد – كودورنان خوندی پادشاه ایلام شهر اور سومرها را تصرف و غارت نموده و به حاكمیت سومرها خاتمه داد و رب‌النوع مقدس آن‌ها بنام «نه‌نه» را به عنوان غنیمت به ایلام برد. سومرها حود 60 سال تابع ایلام بوده و در سال 2239 قبل از میلاد، سومرها دوباره به حاكمیت رسیدند. لاكن این‌باره ریم‌سین پادشاه ایلام در سال 2115 قبل از میلاد، دولت سومر را برای همیشه از بین برد، بعضی از قبایل سورمها به آسیای میانه برگشتند و بقیه در داخل اقوام سامی نژاد حل شده و از بین رفتند.

+ نوشته شده در جمعه هفتم مرداد 1390ساعت 21:41 توسط آیدین | نظر بدهید
صفحه نخست
پروفایل مدیر وبلاگ
پست الکترونیک
آرشیو وبلاگ
عناوین مطالب وبلاگ
نوشته های پیشین
هفته چهارم مرداد 1390
هفته دوم مرداد 1390
هفته اوّل مرداد 1390
هفته چهارم تیر 1390
هفته سوم تیر 1390
هفته دوم تیر 1390
هفته اوّل تیر 1390
هفته سوم خرداد 1389
هفته دوم اردیبهشت 1389
پیوندها
رازها
اشعاربهنام امانی
وحید کییاکسار
RSS

POWERED BY
BLOGFA.COM (2190003) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۰:۵۷:۱۶
اوخ اوخ اوخ چوخ چوخ چوخ چقدر زیاد نوشتی فکر کردی که حوصله تو رو داره ؟ (2190831) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۸:۳۶:۲۷
ورود ترک ها به اروپا وخاورمیانه با حمله آتیلا به ایران وشکست او وسپس حرکت به سمت اروپا همراه بود خزر ها هم نتوانستند در قفقاز کاری بکنند واخراج شدند بعد از اسلام در راستای ایرانی ستیزی حکومت خلافت ترکان گروه گروه وارد خاورمیانه شدند وبه مدد خویشاوندی با خلیفه تورکزاد عباسی به کشتار مردم آذربایجان به ویژه بزرگترین دلاور آذری وقت حسن معروف به بابک اقدام کردند آن ها شمشیر خلیفه بودند بر سر ایرانیان که نهایتا هلاکوی مغول خود خلافت را بر چید واز آن پس تورک ها بر سر خلیفه شدن در جهان اسلام رقابت کردند که نهایتا عثمانی ها برنده شده اند اما در برابر ارده ملت ایران در نبرد ارومیه شکست خوردند تا ایران جدای از خلافت بماند امروزه هم سلطان رجب طیب اردوان با تاسیس مدارس ویژه وتبلیغ نژاد پزستی ترکی در قالب ساماندهی افکار اخوانی سعی در خلیفه شدن دارد متاسفانه در ایران هم به دلیل سانسور شدید حاکم بر مسیله حکومت خلافت وظلم حکام زنوی - سلجوقی و...بر ملت ایران مردم هنوز حقایق را نمی دادندوامثال شما بال تبلی پان تورکیزم سعی در نابودی ایران دارید اما ایران می ماند (2194060) (alef-14)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۲ ۰۲:۵۶:۵۴
متأسفانه با اینکه هدف نویسنده مقاله کاملا مشخصه و هدفش هم کاملا پسندیده است اما بسیاری از دوستان موضع گیری شبه فاشیستی راجب مقاله دارند!
این افکار خاورمیانه ای که بین اقوام مختلف ایرانی رواج پیدا کرده خصوصا تو این یک دهه اخیر واقعا باعث تأسفه!
حفظ همه ی زبان ها یک امر لازم و ضروریه و باید خط و زبان اقوام خصوصا اونهایی که در معرض نابودی هستند مثل تاتی و تالشی و هورامی و... یک وظیفه همگانیه! همه ی زبان ها در هرکجای دنیا که تکلم میشن بخشی از میراث فرهنگی بشری هستند و متعلق به جامعه ی بشری. فرقی نمیکنه این زبان فارسی و کوردی باشه یا مثلا زبان مغولی-آلتایی فعلی ساکنان آذربایجان.
در هرصورت همه بخشی از فرهنگ و میراث فرهنگی بشر هستند و باید حفظ بشن و ازشون استفاده بشه تا نابود نشن! و ما ایرانی ها باید خوشحال باشیم که این همه وسعت و ظرفیت زبانی و فرهنگی داریم این یک فرصت برای پیشرفت همه جانبه یک کشور هستش اما افسوس که ....
اما این نباید دستاویز افکار خائنانه و وطن فروشانه بشه که متأسفانه امروز شده!

صهیونیستها یک موج راه انداختن برای تجزیه ایران و راحت بلعیدن ایران و متأسفانه اقوام ایرانی و خصوصا ترک های شمال غربی ایران روی این موج سوار شدن و دارن در جهت اهداف صهیونیسم جهانی می تازند! تعصبات قومی و زبانی و شبه فاشیستی بقدری در اونها شدیده که هر مسأله ای رو براساس زبان و نژاد تحلیل میکنند و در برابرش موضع گیری میکنند حتی مسائل انسانی و حقوق بشر و دین و مذهب و...
به این ترتیب هرچیزی که منشأ و رنگ و مفهوم ترکی داشته باشه و یا در سرزمین ترک زبانان اتفاق بیفته خوب و چنانچه در جای دیگری از دنیا و خصوصا در ایران و خاورمیانه باشه بد هستش!!! (موضع گیری اکثریت اونها راجب مبارزه مردم کوبانی یک نمونه از این موضع گیری های فاشیستی و غیرانسانی اونها بود، و چون کوردها بانی این مقاومت بودند و برضد فاشیسم عربی+یهودی داعش و فاشیسم مغولی ترکیه ایستادند و جانانه مقاومت کردند سعی در زیر سوأل بردن اون و انکارش داشتند و...).
این غیرمنطقی ترین تفکری هستش که یک انسان میتونه داشته باشه!
- دوستان جای دیگری زبانی به اسم آذری رو انکار میکنند، در حالیکه پژوهش های علمی و زبان شناسانه احمد کسروی تبریزی نشون داد که حقیقت زبانی به نام آذری چی بوده و چطور دستخوش تغییر و نهایتا نابودی تقریبی شده... و چطور در نیم قرن اخیر رفته رفته جای خودشو به ترکی داده. حتی همین امروز هم نابودی زبانهای بومی شمال غربی ایران به وسیله زبان ترکی ادامه داره و کافیه برای اینکه خودمون متوجه بشیم و از نزدیک این سند زنده تغییر زبان در آذربایجان رو ببینیم یک سفر به مناطق تالش زبان استان اردبیل داشته باشیم.... در بسیاری از روستاها پدر و مادرها تالشی حرف میزنند ولی بچه ها ترکی!!!! یا مثلا روستاهایی تا چند سال پیش همه تالشی حرف میزدند اما امروزه اکثرا ترکی حرف میزنند!!! یا در آستارا و ... هم همینطوره!!!
اما ترک زبانان عزیز هموطن همه ی این حقایق رو نادیده می گیرند در جهت فاشیسم... صرفا فاشیسم و فاشیسم!!! چرا؟؟؟
پس تکلیف انصاف و وجدان و انسانیت این وسط چی میشه؟؟؟
- در جای دیگری این دوستان و هموطنان مدعی یک تاریخ و تمدن توهمی برای خودشون هستند که مایه خنده و تمسخر اونها در دنیا شده! تورک بودن سومری ها!!!! جالبه که برعکس اونچه اینها مدعی هستند، طبق تحقیقات زبان شناسانه محققین برجسته زبان شناسی و باستان شناسی در دنیا شباهت ریشه ای زبان سومری ها با زبان عبری و عربی و کوردی و حتی هندی و لاتینی خیلی بیشتر از تورکی هستش!!! دوستان ترجمه کلمات رو از زبان اصلی جعل میکنند و تغیر میدن تا شبیه واژگان ترکی بشه بعد یک واژه بیربط از زبان ترکی میارند و با اون قیاس میکنند حال اینکه اغلب این دوستان کوچکترین دانش در زمینه زبان شناسی و خصوصا زبان های باستانی ندارند و کلا اینجور شده که هرکی میاد یک تئوری با توجه به علایق و وابستگی های زبانی و نژادی خودش میده! و بعد بقیه رو حتی اساتید و بزرگان تاریخ و مورخین رو متهم میکنن با هزار اتهام عجیب و غریب. صرفا به این خاطر که از حقایق تاریخ نوشتند و این حقایق با گرایشها و عقاید اغلب انسان ستیزانه و نژادپرستانه این دوستان همخوانی نداره!!!
- جایی دیگر این دوستان البته اغلب عوام و بیسوادهای اونها مدعی جمعیت 35 و بعضا 45 میلیونی ترک زبانها در ایران هستند!!! درحالیکه طبق آمارهای رسمی بین اللمللی حتی با درنظر گرفتن جمعیت ترکمن های شریف و ترکهای شمال خراسان و حتی قشقایی های عزیز؛ کل جمعیت اونها 18 میلیون نفر هستش!!! چرا این دروغها؟؟؟؟ که چی بشه؟؟؟؟ اگر واقعا هدف حفظ و حمایت از زبان مادری باشه که 2 میلیون و 10 میلیون و 100 میلیون فرقی نداره و بهرحال زبان ها همه باید حفظ بشه و گسترش داده بشه (از لحاظ ساختاری و غنا و نه وسعت، چون پیشرفت از لحاظ وسعت باعث مرگ زبانهای دیگه میشه که خودش یک جنایت ضد بشری هستش) چه نیازی هست این همه دروغ گفته بشه؟؟؟؟؟؟ که چی بشه؟؟؟؟
- در مورد مهاجر بودن کوردها در شمال غربی ایران میگن با جعل چند تا اسم برای شهرهای کورد نشین مهاباد و بوکان و پیرانشهر و ... در حالیکه تاریخ اسامی آریایی و ایریک و کوردی در این منطقه به 4-5هزار سال پیش برمیگرده! و اولین بار اسم کورد در کتابهای نویسندگان یونانی میاد که غرب دریاچه اورمیچ به سمت شمال رو کردوئن گفتند و جنوب به سمت شمال عراق امروزی رو آدیابن یا آدیابنه!! ضمنا اسنادی از کوچ دادن کوردها از ارومیه در دو نوبت یکی در زمان شاه عباس صفوی و یکبار در زمان نادرشاه افشار و تبعید و کوچاندن اونها به شمال خراسان وجود داره!!! چه اصراری دارید بگید کوردها مهاجرن؟؟؟؟؟ که چی بشه و به چی برسید؟؟؟؟؟ فاشیسم و دیکتاتوری؟؟؟؟
- حسن کوردها و فرهنگ پذیری و انسان دوستی اونها رو در مقایسه خراسان شمالی و ارومیه میشه بخوبی فهمید: اینها در تفاوت های فرهنگی ساکنین در ایران زبانزد هستند.
در خراسان شمالی که کوردها اکثریت هستند چونکه فرهنگ رفتاری و اخلاقیشون والاست دوستی عمیق فرهنگی بین اونها و ترکمن ها و فارسها و تات ها و ترک ها وجود داره و در موسیقیشون هم بخوبی تجلی پیدا کرده که همه آهنگهای همدیگرو با افتخار و علاقه میخونند و با افتخار از مقاومت های همدیگه در برابر هجوم بیگانگان میگن! اما در ارومیه که یکی از فرصتها و ظرفیت های فرهنگی کشور هستش بخاطر تعداد فرهنگ های مختلف، چون که اکثریت ترک هستند آنچنان عرصه رو به دیگران تنگ کردند که فکر میکنی هیچ کورد و آشوری و ارمنی و ... در شهر وجود نداره!!!! چرا؟؟؟؟؟ فرهنگ تقابل نژادی و دیگر ستیزی هر انسان باوجدانی رو آزار میده!!!!
- اگر واقع بین باشیم و منطقی، همه ی ماها مهاجریم همه از شمال شرق فرارودان به این سرزمین اومدیم حالا یکی زودتر یکی بعدتر!!! چه دلیلی داره دنبال این باشیم که کی قدیمی تره؟؟؟؟ بهرحال قدیم یا جدید و هرزمان که اومدیم الان همه در ایران زندگی میکنیم و هرکدوم در یک شهر یا استان و منطقه و بقول بعضی از دوستان زبان و نژاد هیچکدوم از ما به اختیار خودمون نبوده و باهاش به دنیا اومدیم پس این اوج بی منطقی نیست که سر زبان و نژاد با هم جروبحث میکنیم و دروغ بگیم و تخریب کنیم و توهین کنیم و....؟؟؟؟؟
-چرا بجای اینکه زبان و فرهنگ و نژاد همدیگرو زیر سؤال ببریم از مثلا فرهنگ و موسیقی همدیگه لذت نبریم؟؟؟؟ چرا از لباس و رقص و ... هر قوم لذت نبریم؟؟؟ چرا از زبان همدیگه حمایت نکنیم؟؟ هشت سال از همه شهر و استان و زبان و نژاد کشته دادیم و جانها فدا کردیم تا این کشور رو از تهاجم و غارت بیگانه حفظ کنیم! حالا خودمون با دست خودمون افتادیم به جونش و داریم از درون نابودش میکنیم!!!! آیا این اصل حماقت نیست؟؟؟؟ما یک کشور داریم با فرهنگهایی به زیادی کل فرهنگ های خاورمیانه و هند! چرا قدر اینها رو نمی دونیم و بخاطر تفاوت اینها به جون همدیگه افتادیم؟؟؟؟ (2762127) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۴:۴۲:۳۳
اگر زبانی که ترکهای ایران صحبت می کنند گویشی از زبان فارسی است

خوب چرا مانع تدریس اون می شویم؟ (2191508) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۵:۵۴:۴۲
شما یه چند صفحه مطلب با اون خط «پارسی» و به زبان «پارسی» بدون استفاده از کلمات و لغات عربی بنویسید ببینم. (2189225) (alef-10)
 
بانو گشسب
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۰:۱۶:۰۰
ایشون گفتند خط واعداد پارسی, نه واژگان پارسی.
بله درست میفرمایید بسیاری از واژگان ما عربیست ولی خط فعلی توسط ایرانی ها تغییرات بسیار پیدا کرده, بویژه در نقطه گذاری و اعراب و اکنون عربها از نسخه اصلاح شده اون استفاده میکنند. (2190144) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۸:۳۷:۴۲
شما تورک ها خطتون لاتین اعراب هم خطشون ایرانی لااقل ما خط داریم شما اینهم ندارید (2194063) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۹:۳۴:۴۹
رجوعت میدم به شاهنامه و چند هزار بیت شعر بدون استفاده از لغات عربی (2194159) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۹:۲۴:۳۲
هرگز در طول تاریخ خط و الفبای پارسی یا فارسی وجود نداشته و آنچه من و تو بدان می نویسیم خط و الفبای زبان عربی است وبس . (2189672) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۸:۳۹:۲۵
خط قرآنی که شما می بیند توسط ایرانیان سکن میان رودان - عراق شما - به سرزمین حجاز وارد شد واعراب خط نداشتند دوست من لطفا جواب بده که در دانشگاه جندی شاپور خط نداشتیم اما در حجاز واسه ثبت ملخ ها یی که می خورند خط و...داشتند ؟ (2194064) (alef-14)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۱:۵۳:۴۷
برادر شما که هنوز نمی دونی خط فارسی یا پارسی منسوخ شده و ترکان عثمانی و ما ایرانی ها از خط عربی استفاده میکنیم برو یک کم مطالعه کن. (2189923) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۸:۳۹:۴۹
اعراب هرگز خط نداشتند این خط ایرانی است نه عربی (2194065) (alef-14)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۲۳:۵۸:۱۶
دردنیای امروزی ارتباطات، افرادنژادپرست ومتعصب این آرزوهاروبه گورخواهندبرد وخلق های ایران بااتحادوهمدلی به حقوقشان خواهندرسید. (2194628) (alef-14)
 
شهروندجنوب
۱۳۹۳-۰۳-۲۱ ۰۰:۱۰:۱۲
واقعاً من اعتقاددارم که زبان ترکی زبان اول کشورباشد چون ترک ها درایران دراکثریتند وخدمات اونها هم ازسائرقومیت هابیشتره . (2194655) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۲:۴۵:۰۶
فيلم روشنتر از خاموشي از نظر گويش هاي زبان فارسي بسيار زحمت كشيده شده است وقابل تامل است وخودش نوعي فرهنگ سازي راتحاد ملي حساب ميشود (2188791) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۲:۵۴:۱۸
و متاسفانه هنوز که هنوز است ترکان ایرانی را با عنوان جعلی آذری نام میبرند و اکثریت مردم ایران اصلا خبر ندارند که بعد از پایان دوران ساسانیان ایجاد مجدد کشوری به نام ایران مرهون تلاش ترکان صفوی و اهالی آذربایجان بوده است.همانطور که آغاز دوران استبداد ستیزی با تلاش بی شائبه اهالی ترک آذربایجان در دوران مشروطیت به ثمر رسید.با این حال این قوم ایرانی هنوز که هنوز است اجازه تدریس زبان مادری خود را در کنار دیگر دروس ندارد.این را از آنجهت میگویم که خبر موثق دارم ،در دبستانهای شهر سمنان برای کودکان هفته ای دوساعت تدریس زبان سمنانی در نظر گرفته شده.زبانی که تعداد خیلی کمی از مردم ایران به آن تکلم میکنند. (2188810) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۵:۲۹:۰۵
برادر اذری و ترکی یکی نیست اذری نوعی گویش فارسی است (2189183) (alef-13)
 
هنگامه
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۵:۴۱:۵۷
با سلام
من با نظر این دوست عزیز موافقم . ما خودمون ترک هستیم .فارغ از بحث ترک و کرد و غیره و بحث نژاد پرستی و کوبیدن قومیت های مختلف به خاطر طبان و سنت و اینکه کی اول اومده و کی دوم اومده باید این رو در نظر گرفت که هیچ کسی نقشی در انتخاب قومیت خودش نداشته بنابراین از اصول اولیه انسانی هست که فردی که در قومیتی بدنیا اومده حق تکلم و نوشتن به زبان مادری رو داشته باشه .در ثانی اصل دونستن چند زبان یا چند لهجه همین اندازه که فهم انسان رو می تونه بیشتر کنه و شناختش رو بالاتر ببره پسندیده هست حالا چه ترکی باشه یا کردی یا فارسی و غیره ولی با نژادپرستی و فارس پرستی یا ترک یاکردپرستی مخالفم . (2189204) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۸:۲۶:۰۲
من نمی دونم درد شما ترکها چیه. خب مگر بده فارسی یاد گرفتین الان هم دارین فارسی تو این سایت نمی نویسید. زبان مادری خودتان هم که دارین. دیگه چی می خواهین. نکنه می خواهید زبان ترکی را جانشین فارسی بکنید!!!! الان دو زبان بلدین مگر بده! اونم زبان شیرین فارسی. (2189564) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۰:۰۷:۲۴
دردشان جای دیگه است پیشنهاد میدهم اگر زیاد ناراحتند میتوانند سوار الاغ هایشان شوند و به کوه بزنند یک عده تجزیه طلب گویش اذری را بهانه قرار دادند تا به مقاصد شوم خود برسند خاطر تان جمع باشد دیگر دوران قاجار نیست که مملکت را تکه تکه کنید و یادتان نرود قاجار بی عرضه و عیاش هم اذری بودند یا سری بزن به جمهوری اذربایجان قدر عافیت را در ایران بزرگ را شاید بفهمید و عده ای با نوشتن چنین مقالاتی سعی در تحریک اقوام ایرانی را دارند و متاسفم برای سایت الف که چنین مقالات را که برای عده ای قلیل تجزیه طلب نوشته را انتشار میدهد و فراموش نکنید ایرانی بیدار و حساس به این مسائل و هیچگونه بخششی در زمان تهدید نسبت به تجزیه طلبان ندارد. (2189752) (alef-13)
 
هموطن ترک
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۱:۱۵:۴۵
کمی مودب بودن بد نیست.ما اینجا فارسی مینویسیم چون جنابعالی ترکی رو متوجه نمیشی.هیچ دلیل دیگه ای نداره.ضمنا خواسته ما(نه درد ما) اجازه تدریس زبان و ادبیات ترکی به فرزندانمون در مدارس آذربایجانه و تا رسیدن به این خواسته مشروع دست از تلاش بر نمیداریم. (2189865) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۸:۴۱:۰۸
صفویه خدمات بزرگی انجام داد اما مشروطه خواهان که تاتار ها هم در بین آن بودند مردم را در قزوین کشتند (2194067) (alef-14)
 
یک ایرانی
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۲:۵۴:۴۶
آقایی که خود را با شهروند معرفی کردید؛ کاش به منظور اصلی نویسنده توجه می کردید پس خیلی کم لطفی کرده اید.
آقای آیدین، از طرز نظر دادنتون معلومه که آدم مغرضی هستید..
من از نوسنده تشکر می کنم و با نظر 1982 و دوستان دیگر موافقم. (2188811) (alef-13)
 
ببوگلابی
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۳:۱۵:۵۰
متاسفانه چون در جامعه شادی و هیجانات کافی وجود ندارد و بر اساس یک فرهنگ غلط قدیمی که هزاران جوک برای قومیت های مختلف ساخته شده و باعث مسخره کردن آنها و گاهی تحقیر قومیت ها میشود و در دانشگاها و بخصوص در تهران اگه کسی با لهجه محلی صحبت کنه دهاتی و بی کلاس تلقی میشه و بیشتر مردم سعی میکنند که با لهجه پایتخت و رفتار و تقلید از فرهنگ انها زندگی کنند و از مهمتر صدا و سیما تلاش زیادی در گسترش و شناخت قومیت ها انجام نمیدهد مثلا در منطقه محل زندگی ما اقلیت زرتشتی زندگی میکنند که سالهای زیادی است که ما با هم به صورت کاملا مسالمت آمیز زندگی میکنیم و احترام زیادی برای هم قائلیم ولی از آنها هرگز چیزی پخش نمیشود. (2188856) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۵:۳۲:۳۳
این مثال شما در همه جهان مصداق داره ان که در پایتخت زندگی میکنه شاید از نظری فرق داشته باشد و تمسخر گرفتن دیگران هم در همه دنیا وخود دارد حتی در امریکا که گاهی اهالی تکزاس را مسخره میکنند بخاطر لهجه اشان (2189187) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۸:۳۲:۱۳
این جوک ها را پان ترک ها درست می کنن. و تجزیه طلب ها. وگرنه مردم ایران نجیب هستن و احترام همه قومیت ها را دارن. نباید کار یک عده قلیل را به کل تعمیم داد. جک ساختن ها برای قومیت های مختلف کار پان ترک ها و پان کردها و پان ... هست. واسه اختلاف. وگرنه من خودم صد تا دوست اذری و کرد و گلیکی دارم. و همه هم احترام همدیگر را داریم. (2189578) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۳:۴۳:۴۹
حفظ زبان های محلی باعث غنای فرهنگ کشور و ایجاد وحدت می شود ولی طوری القا شده که ما ترک ها یا هر قوم دیگری از لهجه دار بودنمان خجالت می کشیم. لهجه ما شناسنامه ماست و چون ریشه داریم به لهجه خود افتخار می کنیم.
دولتمردان ما با انتخاب شعار ستارگان پارسی برای تیم ملی ارادت خود را به اقوام مختلف این کشور که بعضی از آن ها از ملت هم ملت ترند نشان دادند. ولی ما ایران متحد را دوست داریم و با حرکات این افراد فرهیخته!!!!! روی از ایران عزیز برنمی گردانیم. (2188936) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۴:۰۹:۳۹
یک پیشنهاد عملی اینکه در دبیرستانها در کنار زبان فارسی همچون دانشگاه ها یک یا چند واحد اختیاری زبان های ایرانی در نظر بگیرند و هر ایرانی بتواند علاه بر فارسی و زبان مادی، تکلم با زبان یا گویش یکی از اقوام ایرانی را یادبگیرد. (2189015) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۸:۳۰:۱۰
لازم نکرده. مثلا بیاییم یاد بگیریم چی بشه. این کارها باعث اختلاف در بین مردم میشه. این ها نقشه های دشمن هست. الان فرانسه قومیت های مختلف داره چرا به زبان اون قومیت ها اموزش نمیده. یا اگر کمی میده صوری هست. دنیا داره میره به سمت زبان انگلیسی. بهتر هست در کنار زبان فارسی که زبان همه مردم ایران هست زبان انگلیسی بیشتر تدریس داده شود تا گویش های محلی زبان های ایرانی!

این کسایی هم که میاین می گن باعث اتحاد میشه همه کشک هست. ما می دونیم قصد این افراد چیه از بیان این حرفا. تجزیه ایران را به گور می برن. (2189574) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۱:۱۸:۰۶
زبان فارسی زبان همه مردم ایران نیست.زبان مناطق فارس نشین است.مثلا برای من، ترکی زبان اوله و فارسی زبان دوم محسوب میشه. (2189866) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۰:۴۲:۱۱
میخوای برات یک کشور هم براتون کنار ایران درست کنیم چیز دیگه نمیخوای (2189812) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۴:۱۰:۴۹
مهمترین رکن اتحاد و همبستگی گویش و دین مشترک این مردم است...چرا باید دستی دستی با پررنگ کردن وجوه اختلاف قومی قبیله ای، خودمان را در سیاهچاله اختلافات اقوام ایرانی بیندازیم. به عقیده من نویسنده این مطلب یا بسیار جوان و خام است و یا بسیار مغرض. (2189018) (alef-13)
 
امير
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۴:۱۶:۱۴
حرف دل ما را زدي. اگر اين خواسته تحقق يابد ايران در همه عرصه ها --همانند تيم ملي واليبال كه در عرض چند سال از رده چندم آسيا به جايي رسيده كه قهرمان جهان را در خانه خودشي سه صفر مي برد-- جهاني خواهد شد. واقعا از ته دل به عنوان يك آذربايجاني ايران پرست مي گويم (2189030) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۴:۲۲:۴۶
هند دارای گویش نیست زبان انها به کل مختلف هست این چیزی که این مقاله نوشته کاملا ضد وطنی است چرا که تصور کن الان هر ایرانی میتواند به حسب شغل و یا ارتباط خانوادگی و غیره به گوشه دیگر نقل مکان کند حالا اگر این مشگل تفاوت زبان هم درکشور پیدا شود دیگه ارتباطات بین مردم نقاط مختلف کشور کمتر میشود و همین کم شدن ارتباطات باعث دور شدن مردم نقاط مختلف کشور از هم میشود اتفاقا زبان واحد داشتن بزرگترین نقطه اتحادملی است اگر هم میخواهید پایتخت زدگی را درمان کنید به تمرکز اقتصاد و تعیین سیاست و مدیریت کل کشور در پایتخت پایان دهید یعنی ایجاد سیستم فدرال با کنترل امنیتی مرکزی که سیاست موفقی بوده است که بیش از سه هزار سال در این مرز و بوم جاری بوده و با اغاز سیستم مرکزی قجری پایان یافت که کشور را از انزمان هر روز بیشتر به غوطه مصائب و سختیها فرو میبرد (2189044) (alef-13)
 
علي251
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۲:۳۸:۴۸
انگار شما متوجه نشديد كه بحث ما در مورد چيه؟
ما نميگيم كه زبان واحد برداشته بشه.... ما ميگيم يه پسر بچه ي كرد تو مدرسه اول زبان كردي رو ياد بگيره و بعد كم كم زبان فارسي رو هم اضافه ياد بگيره. (2189981) (alef-13)
 
علي251
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۲:۵۶:۴۶
لطفا در مورد مساله زير هم رسيدگي بشه.....

ما چرا بايد زبان عربي را در مدارس به اجبار ياد بگيريم . درحالي كه خود اعراب فرانسوي و آلماني و روسي آموزش ميبينن؟
توجه داشته باشين كه زبان عربي به علت نزول قرآن , به شكل قديمي خود باقي مانده و ساده نشده ( براي مثال زبان انگليسي كه به دو شكل مدرن و قديمي موجود است) و احتمال ساده شدن عربي در سال هاي آينده وجود دارد كه در اينصورت فقط عمر دانش آموزان ماست كه تلف ميشود.
اما اگر پشت كتاب هاي عربي آموزش و پرورش را نگاه كنيم , آموزش و پرورش بهانه خود را از آموزش اين زبان نوشته است:

1-به علت اينكه زبان قرآن است.( مگر قرار است كتاب آسماني به هر زباني نازل شود ما آن زبان را ياد بگيريم؟ مگر مردم آمريكا انجيل را به زبان ايتاليايي ميخوانند؟ سوما : اصلا چه فرقي ميكند كه زبان قرآن عربي باشد يا هر زبان ديگر .اصل در خواندن و فهم آن است كه با ترجمه آن هم ميشود انجام داد)
2-بقيشو چون وقت كافي ندارم و حوصله بحث رو هم ندارم نمينويسم .. خودتون برين يه كم مطالعه كنين چارتا مقاله بخونين سطح علمي تون بره بالا خب (2190008) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۴:۵۴:۴۵
کشور باید زبان واحد داشته باشد. من دیگر از این ژستهای قلابی که هدفشان تجزیه کشور است خسته شده ام. هر وقت فرانسه زبانهای بومی خود را به رسمیت شناخت ما هم می شناسیم. (2189107) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۵:۱۶:۲۶
خودشو ناراحت نکن! (2189154) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۷:۰۵:۳۴
پس لطف کن و یه نگاهی به قانون اساسی کشور سوئیس بیانداز تا ببینی که در این کشور چهار زبان رسمی وجود داره. (2189393) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۸:۳۶:۲۵
کدام زبان بومی در فرانسه ؟ (2189590) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۴:۱۷:۰۵
فرانسه به دلیل مخالفت با قانون اساسی اش هرگز کنوانسیون اروپایی حمایت از زبانهای اقلیت هاق قومی را امضا نکرده است.
Framework Convention for the Protection of National Minorities
فرانسه و سوئیس دو کشور جداگانه هستند. (برای تنویر افکار!)
سوئیس چهار زبان رسمی دارد ولی فرانسه یکی.
همیشه کشورهایی با بیش از یک زبان رسمی در خطر تجزیه بوده اند. نمونه اش بلژیک و کانادا. حتی اکراین هم روی مساله زبان مرزبندی و تجزیه شد. (2191448) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۸:۳۸:۴۲
سوییس مثال خوبی است !
شرق کشور زبان آلمانی رسمی است ولی همه انگلیسی و فرانسه هم بلدند
جنوب آن ایتالیایی رسمی است بز همه انگلیسی کاملا بلدند
و در غرب فرانسه زبان رسمی است ولی همه انگلیسی و گاها آلمانی هم بلدند (2189594) (alef-10)
 
علي251
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۲:۳۴:۵۷
عزيزم....
هر وقت لازم شد براي اجراي قانون اساسي( كه احتمالا وليِ شما به اون راي دادن) به شما مراجعه كنند. اظهار نظر كن. (2189977) (alef-13)
 
غفار
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۶:۰۵:۲۵
سلام الف جان امیدواریم ازاین مقاله ها بیشتربنویسی تاشاید چاره ای برای مشکل میلیونها ایرانی فکری شود من طعم درس خواندن به زبان غیراز زبان مادری راسالها پیش چشیده ام که تلخی های انرا تا اخرعمرفراموش نمیکنم امیداست ازتجربه دیگر کشورهااستفاده شودوازتعصب های بی جا بپرهیزیم (2189258) (alef-10)
 
nima
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۷:۲۲:۰۶
در این مورد خود ما مردم مشکل داریم از همین نوشته های بالا ببنید همه ما نژاد پرستیم! و تعصب داریم توی جوکها مون هم هست ترکه... لره ... قزوینیه و .... متاسفانه این فرهنگ غلط حسابی جا افتاده! (2189428) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۸:۰۹:۱۸
هر قومی زبان خودش را داره. اینجا ایران هست و باید یک زبان رسمی داشته باشد و یک زبان زبان آموزش و اداری و ... باشد. این باعث اتحاد میشه. نه فرصت دادن به تجزیه طلبان. (2189540) (alef-10)
 
ایران یکپارچه
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۸:۱۵:۲۸
اصلا مگر ممکن هست این همه زبان محلی را بیاییم برای کودکان ان مناطق تدریس کنیم. که چی بشه. مگر هر قوم به زبان مادریش صحبت نمی کنه. کسی مگر جلوی انها را گرفته. این زبان مادری و ... همه در راستای سیاست های بیگانگان هست. واسه جدایی بین مردم یک کشور. ما حداقل ده الی 15 زبان محلی داریم چه معنی میده کودکان هر قوم بیاین به این زبان اموزش ببینن! بهتر هست حداقل زبان انگلیسی و یا المانی یاد بگیرنن که زبان های علمی و بین المللی هستن و زبان فارسی که زبان همه مردم ایران و تقویت کننده اتحاد هست.

این حرف ها بهونه تجزیه طلبان هست که ما می خواهیم به زبان مادریمون درس بخونیم این ها بهونه انها هست هیچ کس نمی تونه کسی را مجبور کنه زبان مادریش را فراموش کنه. الان اذری ها عزیز ما که در شهر خودشان به زبان اذری صحبت می کنن و حتی نوحه می خونن یا کردها غیور که به زبان کردی در شهر خودشان صحبت می کنن کسی جلوی انها را گرفته. یا هر قوم به زبان خودش اشنایی داره. بهتر است این بحث زبان مادری و .. را مطرح نکنیم که همه توطئه دشمنان هست. بیاییم نگاه کنیم که قوم گرایی چه بلایی سر افغانستان عراق سوریه و ... اورده هست و چطور قومیت های این کشورها با هم بیگانه شدن. اگر روزی خدایی نکرده قوم گرایی به یک مطالبه تبدیل شود تر و خشک با هم می سوزن. قدر این امنیت و همدلی و وحدت که با خون و غیرت جوانان این مملکت ایجاد شده را بدانیم. (2189545) (alef-10)
 
قشقايي
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۸:۳۴:۳۹
نظر ايشان بسيار متين است علاوه براين اقوام هم بايد به داشته هايشان بعنوان سرمايه نگريسته و قرهنگشان را پاس بدارند . اقوام مختلف براي هر موضوع اجتماعي، رسوم و اداب مخصوص بخودشان را دارند مثلا براي مراسم عروسي هر قومي از اقوام ايران رسوم خوب و منحصربفردي دارد الا تهراني ها مثلا مراسم عروسي در تهران بهيچ عنوان جذابيت ندارد و هر كدام از شماها اگر بگويند چه خاطره اي از عروسي در تهران داريد مي گوييد ساعت 8 رفتيم عروسي و ساعت 9 شام خورديم و ساعت 10 برگشتيم. اما مراسم عروسي در اثوامي مثل كردها بختياري ها و قشقايي ها عظمت و شكوه خاصي دارد. متاسفانه مركز گرايي منجر به تالاري شدن عروسي در اقوام هم شده است. بعضي از اقوام خودشان قدر فذهنگ غني شان را نمي دانند مثلا از تمام نقاط ايران و جهان در تالش با لباس تالشي عكس يادگاري مي گيرند اما تالشي ها مراسم عروسيشان را بشيوه تهراني يا غربي مي گيرند در صورتيكه پوشش زيبا و سنگين آنان زيبايي خاصي را به انها مي بخشد. به نظر من بايد اماكن سختگيري كمتري را براي اين نوع مراسم فرهنگي اعمال كند تا همينطور صدا و سيما داشته هاي فرهنگي مردمان را بازتاب غرور آميز نمايد تا احساس حقارت اقوام از رسومات و داشته هايشان به حس توام با افتخار تبديل شود. (2189586) (alef-10)
 
خراسانی
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۹:۰۰:۴۲
با سلام
اینکه برخلاف بسیاری افراد مغرض کردی را زبان مستقل معرفی کردی نه گویشی از فارسی کار بجا و شایسته ای است، ولی کمی مطالعه درباره کردی خالی از لطف نیست، باید بگویم آنچه را که شما به عنوان زبان کردی معرفی کرده ای ما به آن میگوییم سورانی، و بهتر است بدبنید کرمانجی که شامل شمال خراسان و گیلان و ترکیه و سوریه عراق و... میباشد ریشه اصلی زبان کردی است نه اینکه گویشی از فارسی ت (2189632) (alef-10)
 
اکبر
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۰:۵۰:۲۹
با سلام،

از سایت الف خواهشمندم اولاً پست قبلی مرا منتشر کند. ثانیاً نکته دیگری می خواستم اضافه کنم و آن اینکه کسانیکه چندرنگی زبانی و چند فرهنگی در جامعه ایران را نمی بینند و با تفکرات منجمد خود سعی دارند دیگران را نیز از داشتن آن محروم سازند، به نظر من، چشم بر یکی از زیباترین موهبات الهی می بندندکه همانا تنوع است. امروزه در همه جای دنیا زیبایی جامعه به فرهنگهای مختلف آن است که متاسفانه در کشورهای مرکزگرا بدلیل اینکه با منافع مادی عده ای در تعارض است، سعی دارند جامعه را از آن محروم نمایند. و البته برای اینکه عده ای را نیز بتوانند با خود همراه سازند، در قالب شعارهای پوچی همانند وحدت، ملی گرایی باستان گرایانه و ... به خورد مردمی می دهند که حوصله 10 دقیقه مطالعه، جستجو و یافتن واقعیت را هم ندارند!! (2189826) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۰:۵۹:۵۰
نمی دانیم این اقای نویسندا،تا چه اندازه به تاریخ ایران اشنا است ولی انچه را که خواندیم از دید تاریخی نادرست بود. یک گفته ی نادرست هم که نمی دانیم از نا اگاهی بوده یا اگاهانه ، بکارگیری " ترک های اذربایجان!؟" بوده. نویسنده ی گرامی،ما در ایران ترک زبان داریم نه ترک. کرک ها،مال ترکیه،ترکمنستان و.و. اسیای گرکزی هستند و مردم خطه ی شمال باختری ما،اذری هستند که به دلیل یورش ترکان اسیای مرکزی به ایران،به دلیل اقتصادی و نظامی،زبانشان وارد زبان "تاتی"و پهلوی، شد که در ان زمان،مردم اذربایجان با ان گفتگو می کردند. این زبان "تاتی" هنوز در روستایی در خوی، بکار برده می شود. بدبختانه چه در پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب،به این مورد،پرداخته نشد و هممیهنان گرامی و میهن دوست خطه ی اذربایجان،به دلیل همین ،به خود ترک می گویند در حالی که باید اذری بگویند. در مورد واژه ی پارس هم برداشت نادرست است که خیال می کنند منظور پارسی زبانان است در حالی که پارس در تاریخ گذشته، یونانی ها، به ایرانی ها می گفتند و به همین دلیل هم تا به امروز به ان شاخاب پارس یا خلیج پارس گفته می شود. البته ،نام سرزمین ما در زبان کهن ،اوستایی،پهلوی،اییره و شاخاب پارس هم دریای اییره یا ایران نوشته می شد. ان هممیهنی هم که یا از روی اگاهی و یا نآگاهی گفته،خط و زبان پارسی وجود نداشته، سری به شیراز،مرودشو بزنید و پارسه یا همان تخت جمشید را ببینید تا نگویید تط وجود نداشت. پس اوستای زرتشت چه گونه نوشته شده بود? با پانتومیم که این کتاب تا به امروز ماندگار نشده. از این بگذریم و در باره ی زبان ها و گویش ها،به باور ما هم هیچ ایرادی ندارد تا دوره ای،به زبان همان خطه،اموزش داده شود و در کنار ان زبان پارسی هم یاد گرفته شود،زیرا با پیوند ها و مهاجرت های زیادی که از شهر به شهر و روستا به شهر می شود،باید زبانی باشد که همه بفهمند و گفتگو کنند که این کار یکپارچگی و هویت یک ملت را نشان خواهد داد. تاریخ کهن ما به تک تک مردم هر خطه از ایران، افتخار می کند و هر جای از ایران،مردمی مهربان،زیبا،دلیر با زبانی زیبا تر دارد، در جنگ عراق، سربازان،سپاهیان،بسیجیان،و.و. همه ی مردم ایران زمین با دل و جان از سرزمینشان دفاع کردند و خون پاک،اذری،خاک خوزستان را گلگون کرد،خون پاک،کرد و لر و بختیاری،گیلانی،مازنی،سیستانی،عرب ایرانی، خاک پاک کردستان، و ما های دیگر را گلگون کرد. در پایان از هممیهنان خواهشمندیم که گفتمان های دلسوزانه را از گفته های مشکوک بسیار اندک تجزیه طلب که خیلی هم در دادن نظر ها،پر کار هستند، سوا کنند و با خواندن تاریخ، در دام گفته های تحریک امیز انها نیفتند که نا خود اگاه، توهین به همدیگر کنند. از سایت شما هم خواهش می کنیم از کسانی در این مورد نقل قول کند که ریگی به کفش ندارند و دست کم اگاه به تارخ ایران و زبان ها داشته باشند. از این که چندین واژه را به دلیل شتابی که در نوشتن داشتیم،نادرست نوشته شد،پوزش می خواهیم. پاینده ایران. خواهش مندیم بگذارید این نوشته ها را. (2189836) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۱:۰۶:۱۰
من بعداز لیسانس گرفتن هنوز درک کاملی از زبان فارسی ندارم زبان مادری بنده عربی است اما درآینده بچه ام نخواهد بود مگ اینکه تدریس بشود مانند قبایل سرخپوست آمریکا ک زبان مادریشان را فراموش کردند والان با هزینه گزاف می خواهند وباره زنده اش کنند اگر زبان یک ملت مرد تاریخ آن ملت خواهد مرد (2189848) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۲:۲۸:۰۵
اذری مهمان ناخوانده است وبس....... (2189965) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۹:۰۴:۴۵
تو هم مهمان زاده اي وبس (2190539) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۳-۰۳-۲۲ ۱۷:۲۶:۰۶
همه ما مهمان هستيم ... روزي اين دنيا را ترك ميكنيم.
چه آنگلا ساكسون چه تورك چه چه عرب چه پارس چه ژرمن ... ولي فرقي ندارد
مهم اين كه به هم خوبي كنيم ...
ناگهان روزي ميآيد...
ناگهان روزي ميآيد كه در زير نور آن... ملتي يكپارچه زندگي خواهند كرد...
به زير هيچ پرچمي جز پرچم آسمان و بدون هيچ حزبي جز حزب زندگي و بدون هيچ كشوري جز جهان و بدون هيچ حرفي
به جز «عشق» (2198499) (alef-14)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۲:۳۲:۱۳
لرستان را به اسم سرزمین لرها می شناسند. فرض کنید قرار باشد در این استان زبان لری آموزش دهند. نیمه شمال و غرب استان خود را لک و زبان خود را لکی می دانند و در شهر خرم آباد هم جمعیت قابل توجهی لک وجود دارد. شرق لرستان که منطقه الیگودرز است زبان بختیاری دارد که هرچند برخی آن را بخشی از لری می دانند اما قواعد زبانی متفاوت دارد. شهرهای بروجرد و ازنا نیز گویش های متفاوت از لری و در واقع لهجه هایی از فارسی دارند. در شمال شهرستان دورود و شرق شهرستان بروجرد برخی روستاها ترک زبان هستند. در شهرهای مختلف استان به ویژه خرم آباد و بروجرد شمار قابل توجهی فارس و عرب و کرد و ... ساکن هستند. خب حالا شما حساب کنید آموزش به زبان محلی فقط در شهر خرم آباد به اختلاف لری و لکی می انجامد و در سطح استان دست کم به ده گویش و لهجه مختلف لری، فارسی، ترکی ... نیاز خواهد داشت. به همین منوال در سطح کشور، آموزش به زبان محلی باعث ایجاد تفرقه قومی نه تنها در سطح کشور بلکه در سطح مناطق همجوار خواهد شد. (2189973) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۷:۰۶:۱۳
شاید لرستان اینگونه باشه که میفرمائید ولی استانهای زنجان،اردبیل.آذربایجان شرقی و غربی زبان واحدی دارند که در کل این مناطق یکسان هست. (2191872) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۳-۲۱ ۱۹:۰۶:۴۰
خب بفرمائید که لهچه و قواعد زبانی اردبیل ملاک باشد یا تبریز یا ارومیه؟ از زنجان و دیگر شهرها خبر ندارم. (2196443) (alef-14)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۲ ۰۲:۵۴:۰۰
چرا دروغ میگی؟؟؟؟
در اردبیل درصدی تالش زبان +ترک زبان ها هستند البته شماها دارید به عمد تالشی رو از بین می برید این یک جنایت ضد بشری و غیر انسانی هستش!
در آذربایجان غربی نصف استان کورد زبان هستند!
ضمنا حتی زبان و لهجه ترک های این مناطق با هم متفاوته و ...
اینکه حفظ و اشاعه زبان مادری (هرزبانی که باشه) حق مسلم هر انسانی هستش شکی توش نیست اما برای احقاق این حق هیچ نیازی به دروغ گویی و توهم زدگی نیست! شما وقتی برای زبان دیگران احترام و ارزشی قائل نیستید چطور توقع دارید دیگران به زبان شما احترام بگذارند؟؟؟؟ (2762124) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۳:۴۷:۵۶
قرنها مردم این سرزمین با زبانهای مختلف و مذهب های مختلف کنار همدیگر با خوبی و خوشی و مسالمت زندگی کرده اند . حالا یک دفعه براثر شیطنت بیگانگان یک عده ای بلند شده اند و ندای تفرقه و کینه توزی بلند سر داده اند.مگه من فارسی زبان و یا فلانی ترک زبان یا عرب زبان همگی انسان نیستیم.؟مگر زبان و نژاد اینقدر مهمه که تا حد مرگ و ....بیفتیم به جان هم.
این مقاله به نظر من مصداق این کلام حضرت علی است که می فرماید:
کلمه حق یراد به الباطل
بوی فتنه و تجزیه می دهد. (2190095) (alef-13)
 
ددد
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۳:۴۹:۲۵
حرف مفت زدی (2190098) (alef-13)
 
رضا ذوالفقاري
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۰:۱۲:۲۸
با سلام ، جهت اطلاع نگارنده ي محترم و خوانندگان گرامي لكي يك زبان مستقل و داراي الفباي مجزا و ثبت شده است و آن گونه كه نگارنده ي گرامي عرض فرمودند گويش نيست . باتشكر (2190140) (alef-13)
 
امیراسد
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۰:۲۶:۴۵
زمانی آنچه که نویسنده محترم فرمودند پیش می آید که این تمرکز شدید همه چیز در پایتخت از بین برود. به عبارتی زمانی خلاصه کلام ، فرهنگ بومی مردم این سرزمین در عین حفظ وحدت، شکوفا می شود و می تواند به همه مملکت کمک کند که بجای مهاجرت اقوام مختلف ایرانی به پایتخت و اصرار وپایداری انان در اقامت دائمی در این کلان شهر حتی به قیمت از دست دادن همه فرهنگ بومی خود، پایتخت نشینان به شهرهای دیگر کوچ کنند و جذب فرهنگ بومی شوند. و این نمی شود جز با از بین بردن جاذبه های مخرب پایتخت. (2190159) (alef-13)
 
مهررای ساغشکی
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۶:۴۶:۱۹
نویسنده یک اشتباه بزرگ کرده که گفته کشوری به نام ایران نبوده تا حال!
ایران/پرشیا بدون در نظر داشتن حکومتهای چون عیلام و ماد، 2550 سال قدمت دارد. تازه این بر اساس روایت رایج غرب گراها است وگرنه بر اساس تاریخ شفاهی و ادبی ایرانی چون پیشدادیان و کیانیان تاریخ کشور ایران به چند هزار سال میرسد. نام کشور ایران جمشید و آریان... بوده.
هماره دو نام طی 2500 سال بر این سرزمین تجلی یافته و همه پادشاهان و حکومتهای همسایه این کشور بدو نام میشناختند: ایران (آریان/ایریه...) پارس/پارسیان/پرشیا...
خدمت هموطنان گرامی ترک زبان عرض کنم در زمان آق قیونلوها ترکمان، که در سمت غرب ایران از جمله آذربایجان حکمراندن آنها به پادشاهان ایران توصیف میکردند. عثمانیان همسایه آق قیونلوها را شاه ایران میخواندند.
شروانشاهان در اران و جمهوری فعلی آذربایجان خودشان شاهان ایرانی میخوانند.
هویت ایرانی و پارسی به مثابه کشور و ملت حتا در دوران ملوک الطوایفی وجود داشته است تا اینکه صفویه ملوک الواطفی برانداخت.

یونسکو الان آتش بیار اختلافات منطقه یی شده است و فتنه ها دارد به پا میکند.

در مورد این ادعاهای قوم گرایان و تجزیه طلبان که معطل همچین کامنت گذاریها هستند و سایت الف گویا خیلی به ازادی بیان اهمیت میدهد این تگ وبلاگ مرا منتشر کنم.
من دهها مطلب درباره قوم گرایی، چگونگی آموزش زبان مادر یو پیشنهاد متعدد گفته ام.


http://mehre2.blogfa.com/tag/%D9%82%D9%88%D9%85-%DA%AF%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DB%8C (2190326) (alef-10)
 
علي251
۱۳۹۳-۰۳-۲۲ ۱۷:۰۸:۲۹
حالا اين كشوري كه ميگي كجا هس؟ (2198452) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۸:۱۱:۰۱
خط ایرانیان میخی و زبان هم اوستایی، پهلوی، که خود به دو دوره بخش می شود،دری، و.و. تا یورش تازیان یا همان عرب ها که خطی ما که از چپ به راست بود، مانند خط لاتین? از راست به چپ شد،عرب ها نقطه گذاری نداشتند که ایرانیان نقطه گذاری را در خط انان گذاشتند و همچنین دستور زبان انها را درست کردند. درست است ک واژگان عربی وارد زبان ما شده ولی این زیاده روی چند نفر که خیال می کنند بیشتر زبان ما عربی است، نادرست است،اگر چنین بود که هم انان باید زبان ما را بفهمند هم ما زبان انان را. واژه های زبان پارسی هم وارد زبان عربی شده که استادی در کشور امریکا انها را نوشته ولی بدبختانه در ایران پیدا نمی شود. اگر برداشت شما این است که زبان ما بیشترش عربی است، کوتاهی از اموزش و پرورش است که کسانی را چیرگی به زبان دارند، در نوشتن درس ها، بکار نمی گیرد و همچنین رسانه ها و صدا وسیما. بسیاری از واژگان عربی هست که ما در زبان خودمان داریم،ولی به دلیل و برهان کم کاری،است و ندانستن مردم و خو گرفتن انان به انها. به جای معلم،ما اموزگار داریم ولی میبینید که در بیشتر جاها می گویند معلم! یا مردم می گویند "صبح" ولی ما واژه ی زیبای"بامداد" را داریم،یا "ظهر" که می توانیم بگوییم نیمروز. و بسیاری دیگر که روز نامه ها، اموزش و پرورش باید این کار را انجام بدهند. از "الف" هم خواهشمندیم که این جنبش فرهنگی و زبانی را اغاز کند. در پایان به همه ی هممیهنان، خواندن تاریخ و تاریخ زبان را پیشنهاد می کنم. همه ی ایران سرای من است. (2190430) (alef-10)
 
شهروندجنوب
۱۳۹۳-۰۳-۲۱ ۰۰:۱۸:۱۸
آقاجان اگرواژه های عربی روکاملاً ازادبیات و زبان فارسی بگیری زبان فارسی تهی خواهدشد. دیوان حافظ وگلستان وبوستان سعدی ودیگردیوان های شعرواوزان شعرفارسی که هویت این ملت است،چه کار می خواهی بکنی.حرف سنجیده بزنیم وتعصب کورمان نکند. (2194677) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۸:۱۲:۰۴
همه دست به دست هم دهیم به مهر میهن خویش کنیم اباد (2190431) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۸:۲۳:۳۸
از سایت الف خواهش می کنیم کسانی را وارد این گونه مسایل کند که استاد زبان های ایرانی باشد. کسانی که به تاریخ ایران وارد هستند. این اقا که نمی داند ترک ،را نباید به اذری ها گفت،تاسف اور است. (2190455) (alef-10)
 
مجید
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۹:۰۲:۳۹
متاسفانه باز دوباره به جای پرداختن به اصل مطلب به حاشیه رفتیم.تدریس به زبان مادری حق هر فردی باشد حتی اگر یک لر در تبریز باشد حق تحصیل به زبان مادری خود را دارد (2190529) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۱:۵۰:۲۷
زبان ترکی بلوچی و کردی و عربی در استانهائی که اکثریت با اقوام ترک وکردوعرب یا بلوچ است تدریس گزدد و زبان فارسی هم در کنار آن باشد. هر ایرنی هم که زبان اصلیش فارسی است در مدرسه بهتر است یکی از زبانهای قومی ایران را غیر از عربی یاد بگیرد. البته زبان فارسی بصورت زبان رسمی باقی بماند. (2190981) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۴:۳۱:۰۴
یک نکته دیگر این که با این حساب هرکس فقط در دانشگاه شهر خود باید تحصیل کند چرا که مثلا یک کرد زبان نخواهد توانست در کلاسی که به عربی یا ترکی برگزار می شود شرکت کند. (2191484) (alef-10)
 
نامی
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۰:۱۷:۵۷
با سلام در جواب برادرانی که ارومیه رو کردستان هم می دانند می خواهم بگویم که الان نصف تهران و البرز ترک هستند حالا ما باید بگوییم که تهرانجز سرزمین آذربایجان هست در صورتی که چنین نیست مهاجرت هرگز نام سرزمین رو عوض نمی کند
شما دوستان کرد در آذربایجان میهمان هستید (2192982) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۰:۳۳:۳۲
من تعجب می کنم ا ز نویسنده این مقاله ارومیه رو مثال میزنه ولی با تهران کاری ندارد (2193006) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۲۲:۲۷:۳۸
تاریخ و وضعیت موچود میگوید ارومیه تا ماکو به طرف شمال هم بخشی از کردستانه .باور ندارید تاریخ بخوانید و سرشماری بی طرفانه کنید . گوش نمیکنید گوشاتون کف دستتونه .زبان کردی هم چندین شاخه و به قول کردی بن زاراوه داره کردی کرماشان و ایلام هم یکی از اونا .لطفا اصلاح کنید (2194441) (alef-14)
 
م-ب
۱۳۹۳-۰۳-۲۱ ۰۳:۲۱:۰۸
نویسنده مقاله به دنبال زمینه سازی برای تجزیه ایران از طریق پیش کشیدن آموزش به زبان مادری است. اگر صفوی ها به عنوان ترک ایران را یکپارچه کردند به اندازه نویسنده مقاله شعور نداشتند که زبان ترکی را زبان آموزش قرار ندهند و به جای آن فارسی را برکشند؟ به قول سام میرزا شاهزاده صفوی و پسر شاه اسماعیل اول بنیانگذار سلسله صفوی در تذکره سامی خود آنها ترکیت را معادل جلفیت می دانستند. امروزه چرا ما ترکیت را معادل جلفیت ندانیم؟ نگاهی به افغانستان،ترکمنستان، جمهوری آذربایجان و بحرین بیندازیم و ببینیم که پس از جدایی از ایران به چه خفت و خواری افتاده اند و همه این کشورها پایگاه نظامی غرب شده اند و دلشان خوش است که به زبان مادری می نویسند ولی خبری از عزت و استقلالشان نیست. گروه فعلی حاکم بر قوه مجریه گمان می کنند که با پیش کشیدن بحث آموزش به زبان مادری می توانند صد نماینده در انتخابات آینده به مجلس بفرستند ولی عواقب آینده این اقدام دامنگیر ایران شده و در فرجام به سود دشمنان سنتی آن یعنی اعراب و ترکان و دشمنان مدرنش یعنی تمدن غرب و روسیه تمام خواهد شد. (2194878) (alef-14)
 
بابک
۱۳۹۳-۰۳-۲۱ ۱۵:۳۹:۱۸
والاه من تعجب میکنم که وقتی بحثی باز میشود چرا مردم به جای نظر دادن راجع به اصل بحث اینقدر حاشیه سازی میکنن. نمیشه نظر داد که تکلم و اموزش زبان مادری خوب است یا نه؟ (2195950) (alef-14)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۳-۲۱ ۱۹:۳۲:۳۷
چونکه بی رنگی اسیر رنگ شد/ موسیی با موسیی در جنگ شد کانت های هموطنام رو خوندم. آدم به فکر فرو میره که اینهمه مشکلات تو ایران و منطقه هست بعد سر چه چیزهایی بعضی ها تعصب دارن. همه اقوام در شکل گرفتن تاریخ و فرهنگ ایران نقش داشتن و فقط در با هم بودن هست که منافع حفظ میشه. پس باید از هر نژاد و زبان که هستیم به هم احترام بگذاریم.
ای بسا هندو و ترک همزبان
وی بسا دو ترک چون بیگانگان
پس زبان همدلی خود دیگر است
همدلی از همزبانی بهتر است (2196488) (alef-14)
 
لكي
۱۳۹۳-۰۳-۲۱ ۲۲:۴۵:۲۲
با سلام
لكي نام يك زبان مستقل اصيل ايراني بازمانده ي از زبان اوستايي است (2196885) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۴ ۰۷:۴۶:۱۹
مردم اذر بایجان که درستش اتر پاتگان یا ادر پاتگان است( اتر یا ادر به معنی اتش و پاتگان به معنی نگهبان و نگهدارنده است و نام سرداری بزرگ در ان زمان بود) ، در پی یورش ترکان اسیای ی مرکزی، زبانشان که تاتی بود و واژه های زبان پهلوی در ان بود، به دلیل نفوذ غلامان ترک که در دربار داشتند و سپس به دلیل داد وستد، و چیرگی بر ان خطه، زبان ترکی کم کم جای زبان اذری را که تاتی و پهلوی بود، گرفت. ای کاش هممیهنان گرامی به ویژه اذر ی ها، تاریخ را بخوانند و متوجه ی کوتاهی دولت ها چه پیش و چه پس از انقلاب شوند. دلیلی که خطه ی شمال باختری ی که از اتر پاتگان تغییر نام داد، ایبن بود که ترکان اسیای مرکزی گ را به ج تغییر دادند چوندر مواردی، در زبان ترکی،گ را ج می گویند همان گونه که عرب ها پ و چ و ژ را نمی توانند بگویند. پس اذر بایجان سرزمینی ایرانی و زبان به دلیل چیرگی ترکان اسیای مرکزی، ترکی شد.‌ مهم ایرانی بودن همه ی ما است و زبان ها و گویش های گوناگون هزاران سال است که بوده ولی در همه ی انها، واژه هایی پیدا می کنید که یکسان هستند و این می رساند که ریشه. ها یکی بوده، (2200785) (alef-14)
 
فارسی
۱۳۹۳-۰۴-۱۸ ۰۹:۴۹:۲۴
نظر ايشان بسيار متين است علاوه براين اقوام هم بايد به داشته هايشان بعنوان سرمايه نگريسته و قرهنگشان را پاس بدارند . اقوام مختلف براي هر موضوع اجتماعي، رسوم و اداب مخصوص بخودشان را دارند مثلا براي مراسم عروسي هر قومي از اقوام ايران رسوم خوب و منحصربفردي دارد الا تهراني ها مثلا مراسم عروسي در تهران بهيچ عنوان جذابيت ندارد و هر كدام از شماها اگر بگويند چه خاطره اي از عروسي در تهران داريد مي گوييد ساعت 8 رفتيم عروسي و ساعت 9 شام خورديم و ساعت 10 برگشتيم. اما مراسم عروسي در اثوامي مثل كردها بختياري ها و قشقايي ها عظمت و شكوه خاصي دارد. متاسفانه مركز گرايي منجر به تالاري شدن عروسي در اقوام هم شده است. بعضي از اقوام خودشان قدر فذهنگ غني شان را نمي دانند مثلا از تمام نقاط ايران و جهان در تالش با لباس تالشي عكس يادگاري مي گيرند اما تالشي ها مراسم عروسيشان را بشيوه تهراني يا غربي مي گيرند در صورتيكه پوشش زيبا و سنگين آنان زيبايي خاصي را به انها مي بخشد. به نظر من بايد اماكن سختگيري كمتري را براي اين نوع مراسم فرهنگي اعمال كند تا همينطور صدا و سيما داشته هاي فرهنگي مردمان را بازتاب غرور آميز نمايد تا احساس حقارت اقوام از رسومات و داشته هايشان به حس توام با افتخار تبديل شود. (2245679) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۸:۵۲:۴۷
این حرف ها درباره زبان مادری کاملا بو دار است . و برای تجزیه ایران پی ریزی شده است . تمام کشور هایی که چند زبانه هستند مشکل اساسی دارند مانند بلژیک عراق افغانستان ......
اگر چنین طرحی خوبه چرا امریکا و کشورهای غربی این طرح رو اجرا نمی کنند ؟؟؟!!! (2263793) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۸:۵۴:۰۱
فقط فارسی (2263799) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۹ ۱۸:۵۴:۲۹
زبان فارسی باعث وحدت کشور میشود (2263802) (alef-14)
 
آتروپاتن
۱۳۹۴-۰۱-۰۲ ۰۲:۴۵:۵۷
متأسفانه با اینکه هدف نویسنده مقاله کاملا مشخصه و هدفش هم کاملا پسندیده است اما بسیاری از دوستان موضع گیری شبه فاشیستی راجب مقاله دارند!
این افکار خاورمیانه ای که بین اقوام مختلف ایرانی رواج پیدا کرده خصوصا تو این یک دهه اخیر واقعا باعث تأسفه!
حفظ همه ی زبان ها یک امر لازم و ضروریه و باید خط و زبان اقوام خصوصا اونهایی که در معرض نابودی هستند مثل تاتی و تالشی و هورامی و... یک وظیفه همگانیه! همه ی زبان ها در هرکجای دنیا که تکلم میشن بخشی از میراث فرهنگی بشری هستند و متعلق به جامعه ی بشری. فرقی نمیکنه این زبان فارسی و کوردی باشه یا مثلا زبان مغولی-آلتایی فعلی ساکنان آذربایجان.
در هرصورت همه بخشی از فرهنگ و میراث فرهنگی بشر هستند و باید حفظ بشن و ازشون استفاده بشه تا نابود نشن! و ما ایرانی ها باید خوشحال باشیم که این همه وسعت و ظرفیت زبانی و فرهنگی داریم این یک فرصت برای پیشرفت همه جانبه یک کشور هستش اما افسوس که ....
اما این نباید دستاویز افکار خائنانه و وطن فروشانه بشه که متأسفانه امروز شده!

صهیونیستها یک موج راه انداختن برای تجزیه ایران و راحت بلعیدن ایران و متأسفانه اقوام ایرانی و خصوصا ترک های شمال غربی ایران روی این موج سوار شدن و دارن در جهت اهداف صهیونیسم جهانی می تازند! تعصبات قومی و زبانی و شبه فاشیستی بقدری در اونها شدیده که هر مسأله ای رو براساس زبان و نژاد تحلیل میکنند و در برابرش موضع گیری میکنند حتی مسائل انسانی و حقوق بشر و دین و مذهب و...
به این ترتیب هرچیزی که منشأ و رنگ و مفهوم ترکی داشته باشه و یا در سرزمین ترک زبانان اتفاق بیفته خوب و چنانچه در جای دیگری از دنیا و خصوصا در ایران و خاورمیانه باشه بد هستش!!! (موضع گیری اکثریت اونها راجب مبارزه مردم کوبانی یک نمونه از این موضع گیری های فاشیستی و غیرانسانی اونها بود، و چون کوردها بانی این مقاومت بودند و برضد فاشیسم عربی+یهودی داعش و فاشیسم مغولی ترکیه ایستادند و جانانه مقاومت کردند سعی در زیر سوأل بردن اون و انکارش داشتند و...).
این غیرمنطقی ترین تفکری هستش که یک انسان میتونه داشته باشه!
- دوستان جای دیگری زبانی به اسم آذری رو انکار میکنند، در حالیکه پژوهش های علمی و زبان شناسانه احمد کسروی تبریزی نشون داد که حقیقت زبانی به نام آذری چی بوده و چطور دستخوش تغییر و نهایتا نابودی تقریبی شده... و چطور در نیم قرن اخیر رفته رفته جای خودشو به ترکی داده. حتی همین امروز هم نابودی زبانهای بومی شمال غربی ایران به وسیله زبان ترکی ادامه داره و کافیه برای اینکه خودمون متوجه بشیم و از نزدیک این سند زنده تغییر زبان در آذربایجان رو ببینیم یک سفر به مناطق تالش زبان استان اردبیل داشته باشیم.... در بسیاری از روستاها پدر و مادرها تالشی حرف میزنند ولی بچه ها ترکی!!!! یا مثلا روستاهایی تا چند سال پیش همه تالشی حرف میزدند اما امروزه اکثرا ترکی حرف میزنند!!! یا در آستارا و ... هم همینطوره!!!
اما ترک زبانان عزیز هموطن همه ی این حقایق رو نادیده می گیرند در جهت فاشیسم... صرفا فاشیسم و فاشیسم!!! چرا؟؟؟
پس تکلیف انصاف و وجدان و انسانیت این وسط چی میشه؟؟؟
- در جای دیگری این دوستان و هموطنان مدعی یک تاریخ و تمدن توهمی برای خودشون هستند که مایه خنده و تمسخر اونها در دنیا شده! تورک بودن سومری ها!!!! جالبه که برعکس اونچه اینها مدعی هستند، طبق تحقیقات زبان شناسانه محققین برجسته زبان شناسی و باستان شناسی در دنیا شباهت ریشه ای زبان سومری ها با زبان عبری و عربی و کوردی و حتی هندی و لاتینی خیلی بیشتر از تورکی هستش!!! دوستان ترجمه کلمات رو از زبان اصلی جعل میکنند و تغیر میدن تا شبیه واژگان ترکی بشه بعد یک واژه بیربط از زبان ترکی میارند و با اون قیاس میکنند حال اینکه اغلب این دوستان کوچکترین دانش در زمینه زبان شناسی و خصوصا زبان های باستانی ندارند و کلا اینجور شده که هرکی میاد یک تئوری با توجه به علایق و وابستگی های زبانی و نژادی خودش میده! و بعد بقیه رو حتی اساتید و بزرگان تاریخ و مورخین رو متهم میکنن با هزار اتهام عجیب و غریب. صرفا به این خاطر که از حقایق تاریخ نوشتند و این حقایق با گرایشها و عقاید اغلب انسان ستیزانه و نژادپرستانه این دوستان همخوانی نداره!!!
- جایی دیگر این دوستان البته اغلب عوام و بیسوادهای اونها مدعی جمعیت 35 و بعضا 45 میلیونی ترک زبانها در ایران هستند!!! درحالیکه طبق آمارهای رسمی بین اللمللی حتی با درنظر گرفتن جمعیت ترکمن های شریف و ترکهای شمال خراسان و حتی قشقایی های عزیز؛ کل جمعیت اونها 18 میلیون نفر هستش!!! چرا این دروغها؟؟؟؟ که چی بشه؟؟؟؟ اگر واقعا هدف حفظ و حمایت از زبان مادری باشه که 2 میلیون و 10 میلیون و 100 میلیون فرقی نداره و بهرحال زبان ها همه باید حفظ بشه و گسترش داده بشه (از لحاظ ساختاری و غنا و نه وسعت، چون پیشرفت از لحاظ وسعت باعث مرگ زبانهای دیگه میشه که خودش یک جنایت ضد بشری هستش) چه نیازی هست این همه دروغ گفته بشه؟؟؟؟؟؟ که چی بشه؟؟؟؟
- در مورد مهاجر بودن کوردها در شمال غربی ایران میگن با جعل چند تا اسم برای شهرهای کورد نشین مهاباد و بوکان و پیرانشهر و ... در حالیکه تاریخ اسامی آریایی و ایریک و کوردی در این منطقه به 4-5هزار سال پیش برمیگرده! و اولین بار اسم کورد در کتابهای نویسندگان یونانی میاد که غرب دریاچه اورمیچ به سمت شمال رو کردوئن گفتند و جنوب به سمت شمال عراق امروزی رو آدیابن یا آدیابنه!! ضمنا اسنادی از کوچ دادن کوردها از ارومیه در دو نوبت یکی در زمان شاه عباس صفوی و یکبار در زمان نادرشاه افشار و تبعید و کوچاندن اونها به شمال خراسان وجود داره!!! چه اصراری دارید بگید کوردها مهاجرن؟؟؟؟؟ که چی بشه و به چی برسید؟؟؟؟؟ فاشیسم و دیکتاتوری؟؟؟؟
- حسن کوردها و فرهنگ پذیری و انسان دوستی اونها رو در مقایسه خراسان شمالی و ارومیه میشه بخوبی فهمید: اینها در تفاوت های فرهنگی ساکنین در ایران زبانزد هستند.
در خراسان شمالی که کوردها اکثریت هستند چونکه فرهنگ رفتاری و اخلاقیشون والاست دوستی عمیق فرهنگی بین اونها و ترکمن ها و فارسها و تات ها و ترک ها وجود داره و در موسیقیشون هم بخوبی تجلی پیدا کرده که همه آهنگهای همدیگرو با افتخار و علاقه میخونند و با افتخار از مقاومت های همدیگه در برابر هجوم بیگانگان میگن! اما در ارومیه که یکی از فرصتها و ظرفیت های فرهنگی کشور هستش بخاطر تعداد فرهنگ های مختلف، چون که اکثریت ترک هستند آنچنان عرصه رو به دیگران تنگ کردند که فکر میکنی هیچ کورد و آشوری و ارمنی و ... در شهر وجود نداره!!!! چرا؟؟؟؟؟ فرهنگ تقابل نژادی و دیگر ستیزی هر انسان باوجدانی رو آزار میده!!!!
- اگر واقع بین باشیم و منطقی، همه ی ماها مهاجریم همه از شمال شرق فرارودان به این سرزمین اومدیم حالا یکی زودتر یکی بعدتر!!! چه دلیلی داره دنبال این باشیم که کی قدیمی تره؟؟؟؟ بهرحال قدیم یا جدید و هرزمان که اومدیم الان همه در ایران زندگی میکنیم و هرکدوم در یک شهر یا استان و منطقه و بقول بعضی از دوستان زبان و نژاد هیچکدوم از ما به اختیار خودمون نبوده و باهاش به دنیا اومدیم پس این اوج بی منطقی نیست که سر زبان و نژاد با هم جروبحث میکنیم و دروغ بگیم و تخریب کنیم و توهین کنیم و....؟؟؟؟؟
-چرا بجای اینکه زبان و فرهنگ و نژاد همدیگرو زیر سؤال ببریم از مثلا فرهنگ و موسیقی همدیگه لذت نبریم؟؟؟؟ چرا از لباس و رقص و ... هر قوم لذت نبریم؟؟؟ چرا از زبان همدیگه حمایت نکنیم؟؟ هشت سال از همه شهر و استان و زبان و نژاد کشته دادیم و جانها فدا کردیم تا این کشور رو از تهاجم و غارت بیگانه حفظ کنیم! حالا خودمون با دست خودمون افتادیم به جونش و داریم از درون نابودش میکنیم!!!! آیا این اصل حماقت نیست؟؟؟؟ما یک کشور داریم با فرهنگهایی به زیادی کل فرهنگ های خاورمیانه و هند! چرا قدر اینها رو نمی دونیم و بخاطر تفاوت اینها به جون همدیگه افتادیم؟؟؟؟ (2762113) (alef-13)
 
اصلانی
۱۳۹۴-۰۱-۰۴ ۰۰:۲۹:۳۵
با سلام

نویسنده محترم ای کاش اطلاعی از زبان گرجی که دارای الفبا هم هست داشتی و آن را به این مقاله اضافه میکردی گرجیان ایران که حدود 200000 هزار نفر هستند در فریدونشهر اصفهان نجف آباد تهران زندگی میکنند. (2764464) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.