نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 222976
تولید و توزیع لامپ‌های رشته‌ای ممنوع شد
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۰۱
مدیرعامل سازمان بهره‌وری انرژی ایران (سابا) گفت: براساس مصوبه هیات وزیران، تولید و توزیع لامپ‌های رشته‌ای در کشور از ابتدای امسال ممنوع است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، حسین سجادی اظهار داشت: ممنوعیت تولید و توزیع لامپ‌های رشته‌ای در کشور جزو مصوبه‌های دولت بوده و متولی اجرای این مصوبه وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان استاندارد است.

وی افزود: برای جمع‌آوری لامپ‌های رشته‌ای از سطح کشور یک فرصت دوساله تعیین شد اما متاسفانه هنوز این گونه لامپ‌ها که موجب افزایش مصرف انرژی و به دنبال آن افزایش بهای قبوض برق می‌شود، در بازار وجود دارد. مدیرعامل سازمان بهره‌وری انرژی ایران با بیان اینکه در سال گذشته ۶۰ میلیون لامپ رشته‌ای در کشور تولید و توزیع شد، اظهار داشت: متاسفانه سال گذشته شاهد واردات این گونه لامپ‌ها نیز بودیم که مغایر قوانین کشور است.

وی ادامه داد: وزارت نیرو متولی اصلی برخورد با این قضیه نیست و مسئول جلوگیری از فروش این نوع لامپ‌های پرمصرف وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان استاندارد است. سجادی با انتقاد از وجود لامپ‌های رشته‌ای در بازار با وجود ممنوعیت آن، گفت: نشست‌های مختلفی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و بخش های مختلف آن وزارتخانه برای پیگیری موضوع برگزار شده است و مسئولان این وزارتخانه قول همکاری و مساعدت داده‌اند.

وی تصریح کرد: برای اجرایی شدن این موضوع نیاز به یک عزم ملی است و پس از گذشت دو سال از تصویب ممنوعیت تولید و توزیع آن، انتظار می‌رفت که تاکنون اجرایی شده باشد. مدیرعامل سازمان بهره‌وری انرژی ایران با بیان اینکه ۴۶ کشور جهان برنامه حذف لامپ رشته‌ای را در دستورکار خود دارند، افزود: ۳۰ کشور جهان طبق برنامه زمان‌بندی شده این برنامه را محقق کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف می‌تواند مصرف برق را تا یک پنجم کاهش دهد.
 
بابا برقی وزارت بهداشت
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۵:۱۹:۵۰
سمی بودن لامپهای کم مصرف و عدم امکان استفاده از آنها در مکانهای مرطوب و اماکنی که چراغ مرتبا روشن و خاموش می شود را چه کنیم؟ (2083595) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۵:۲۰:۲۶
امیدوارم لامپ های کم مصرفی که اکثرا دارای جیوه و سرطان زا هستند و اصلا نباید بعد از از کار افتادن شکسته شوند جای آنها را نگیرند و اطلاع رسانی شود و مردم به سمت استفاده از led ها یا تکنولوژی های جدیدتر بروند. لامپ های کم مصرفی که در ایران بسیار زیاد شده اند حاوی ماده سرطان زای جیوه هستند و در اثر شکستن در محیط پخش می شوند. امیدوارم بخاطر کمتر مصرف شدن برق یک ملت را سرطانی نکنیم. (2083597) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۵:۴۶:۴۷
من دو سه تا دارم تو خونه نیان بگیرن منو ؟!!!! (2083658) (alef-11)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۶:۰۲:۵۲
خب لامپ کم مصرف که همه جا قابل استفاده نیست
از جمله در محیط های مرطوب یا در فاصله کمتر از 1 متر مثل چراغ مطالعه یا جاهایی که روشن و خاموش شدن مکرر لازم است
این هم ازو اون تصمیم های فضاییه ها (2083697) (alef-11)
 
رامین
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۶:۰۲:۵۳
لامپ کم مصرف(اگر چه بازده ده برابر لامپ رشته ای دارد) اگر استاندارد واقعی (نه الکی و رانتی!) نداشته باشد تابنده پرتوهای زیانبار (بوِیژه برای نوزادان و کودکان) است در حالیکه لامپ رشته ای کوچکترین پرتو زیانباری ندارد و انرژِی هرز شده هم گرماست که در فصل سرد خیلی هم خوب است از این گذشته لامپ کم مصرف اگر در جایی مانند دستشویی و راهرو که تند تند روشن و خاموش میشود به کار رود عمر کمی دارد و با توجه به هزینه اولیه آن به صرفه نیست. پیشنهاد:
1- لامپ LED را تبلیغ و ارزان کنند که هیچ زیانی ندارد و بازده آن ده برابر لامپ کم مصرف است
2-تصمیم به استفاده از لامپ رشته ای را به عقل مردم(که آدم فهمیده و متخصص هم برای مشورت کم ندارند) واگذار کنند پولش را خودشان خواهند پرداخت

پی نوشت:لطفا فیلتر نکنید. کلی زحمت تایپ کشیدم (2083698) (alef-11)
 
مسعود سعیدی
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۶:۱۴:۳۶
یک کار و بخشنامه ساده لوحانه دیگر ، هر برق کار مبتدعی میداند برای برخی جاها مانند حمام که بخار دارد يا راه پله آپارتمانها و پارکينگ ها که مکرر خاموش و روشن ميشود نبايد لامپ کم مصرف استفاده کرد چون مدام میسوزد و بجای چند هزار تومان قبض برق بیشتر باید لامپهای سوخته چند ده هزار تومانی را تعویض کرد ، حالا مظرات شیمیائی خطرناک اين لامپهای کم مصرف سوخته هم سر جای خودش
آخه چقدر مصوبه سطحی نگر (2083725) (alef-11)
 
ازمابهتران
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۶:۱۶:۵۱
استفاده از لامپ های کم مصرف در مواردی که لامپ زیاد روشن و خاموش می شود ( مثلا در سرویس های بهداشتی) مقرون به صرفه نیست و استهلاک آن را زیاد می کند. در این حالت شرکت برق سود می برد اما مصرف کننده ضرر می کند. چون هزینه جایگزینی لامپ به عهده اوست و نه شرکت برق! (2083735) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۷:۳۴:۵۰
لامپ هاي ال-ئي - دي بايد توليد شود (2083880) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۱۸:۳۸:۳۲
کم مصرف سرطان زا میباشد تبلیغ نفرمایید. (2083996) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۷ ۲۳:۲۲:۲۳
یک فکری برای کولرهای گازی درمناطق گرمسیر بکنند (2084397) (alef-11)