توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 286796
تشخیص چهره در تاریکی مطلق با فناوری جدید
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۰۱
دانشمندان علوم رایانه در موسسه فناوری کارلسروهه آلمان شیوه‌ جدیدی ارائه داده‌اند که هزاران تصویر مادون‌قرمز از صورت یک شخص را تحلیل کرده و سپس آن‌ها را با هزاران تصویرگرفته‌شده در نور روز مقایسه می‌کند.

به گزارش ایسنا، مقایسه‌ها توسط یک برنامه رایانه‌ای انجام می‌شود که با استفاده از یک سیستم شبکه عصبی عمیق کار می‌کند و این شبکه کارکرد ذهن انسان را تقلید می‌کند.
در آزمایشات انجام‌شده، این شبکه ۴۵۸۵ تصویر گرفته شده را در هر دو نور مادون‌قرمز و نور مرئی تحلیل کرد و ظرف فقط ۳۵ میلی‌ثانیه بین آن‌ها تناظر برقرار کرد.
با این حال، روش ارائه‌شده خالی از نقطه‌ضعف نیست زیرا مانند تصاویر نور روزانه از صورت یک شخص، تصاویر مادون‌قرمز می‌توانند در محیط تغییر کنند.

در مطالعه انجام شده، ۴۵۸۵ تصویر نمایانگر ۸۲ فرد بودند و گرچه سرعت رایانه بالا بود، فعالیت آن فقط ۸۰ درصد دقیق بود و فقط زمانی بهترین عملکرد را داشت که تصاویر نور مرئی زیادی برای مقایسه با تصاویر گرفته‌شده در نور مادون‌قرمز وجود داشتند.

حتی در مواردی که فقط یک تصویر گرفته‌شده در نور مرئی وجود داشت، دقت سیستم تا ۵۵ درصد افت کرد. با این حال دانشمندان معتقدند با داشتن پایگاه‌ داده بزرگ‌تر و شبکه‌های قدرتمندتر، دقت این مطالعات بالاتر می‌رود.

آژانس‌های نظامی و پزشکی قانونی از مشتریان علاقه‌مند به این فناوری خواهند بود.