نظر منتشر شده
۹۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 197597
لزوم تغيير نگاه به فضاي مجازي؛
آقای روحانی! اشتباه گذشتگان را تکرار نکنید
بخش داخلي الف، 12 شهريور 92
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۴۰
• گسترش فزاینده فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی بویژه شبکه‌ی جهانی اینترنت و آثار چشمگیر آن در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی.
• لزوم سرمایه‌گذاری وسیع و هدفمند در جهت بهره‌گیری حداکثری از فرصت‌های ناشی از آن در جهت پیشرفت همه جانبه کشور.
• ارائه خدمات گسترده و مفید به اقشار گوناگون مردم.
• ضرورت برنامه‌ریزی و هماهنگی مستمر به منظور صیانت از آسیب‌های ناشی از آن.
این چهار مورد، دلایل مهم رهبری بودند برای دستور به تأسیس «شورایعالی فضای مجازی». رهبر معظّم انقلاب در ۱۷ اسفند سال ۱۳۹۰ و ذیل همان حکم تشکیل شورایعالی، دستور تأسیس مرکز ملی فضای مجازی را به دکتر محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور وقت دادند. (اينجا) به این ترتیب، تدابیر لازم هم برای اجرایی شدن سیاست‌گذاری‌های این شورا اتخاذ شد تا مصوبات آن به سرنوشت مصوبات مشابه در شورایعالی انقلاب فرهنگی(مثل سند حجاب و عفاف) دچار نشود. اما در نخستین سال، رئیس جمهور محترم وقت و نمایندگان مجلس با تخصیص تنها یک میلیارد تومان بودجه برای یک سال، میزان توجه خودشان را به این شورا نشان دادند! بودجه‌ای که بعدها اعتراضاتی را در میان دلسوزان نظام در پی داشت. (اينجا).
جدای از اینکه صرف دستور رهبری به تأسیس این شورا نشان از اهمیت آن دارد، ترکیب این شورا در نظام جمهوری اسلامی نیز یک ترکیب کم ‌نظیر است. هر عقل سلیمی اگر فقط به ترکیب اعضای این شورا نگاه کند متوجه عظمت و بزرگی و اهمیت آن می‌شود. هرچند شورایعالی فضای مجازی به لحاظ جایگاه، همانند شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورایعالی امنیت ملی است، اما به لحاظ ترکیب اعضا، حتی از شورایعالی امنیت ملی بالاتر است.

تمامی مقامات عالی‌رتبه نظام در این شورا عضویت حقوقی دارند. رئیس جمهور، رئیس مجلس، رئیس قوه قضائیه، رئیس صداوسیما، وزیر ارتباطات، وزیر ارشاد، وزیر علوم، وزیر اطلاعات، وزیر دفاع، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فرمانده کل سپاه و فرمانده نیروی انتظامی اعضای حقوقی بلند پایه این شورا را تشکیل می‌دهند. اما شاید مهمترین نکته در خصوص اهمیت این شورا این باشد که باید آن را نخستین نهاد عالی تشکیل شده توسط رهبر معظم انقلاب دانست. ضمن آن که در همان زمان تأسیس شورا، آیت الله جنتی، دبیر شورای نگهبان در نماز جمعه بیان کردند که: «رهبری گفته‌اند اگر می‌توانستم، خودم مسئولیت این شورا را به عهده می‌گرفتم.»(اينجا)

حال اگر اهمیت این شورا را در کنار اوضاع نابسامان فضای مجازی کشورمان بگذاریم، بیشتر به جایگاه عظیم این شورا پی می‌بریم. فضای مجازی امروز در کشور ما افسار گسیخته است. باید قبول کنیم نه وضعیت ما و نه سیاست و تئوری ما برای این فضا مشخص نیست. از یک طرف شبکه مجازی فیس‌بوک را از دسترس خارج می‌کنیم و از طرف دیگر دولتمردان ما در سطح معاون اول رئیس جمهور و وزیر و... در این شبکه با عنوان حقیقی در حال فعالیت هستند. از یک سو لزوم توجه به زیرساخت‌ها، بومی سازی و تصمیم گیری کلان را در این شورا مطرح می‌کنیم و از طرف دیگر تصمیمات مهمی مانند افزایش پهنای باند بدون طی طریق از مسیر شورایعالی فضای مجازی توسط وزیر ارتباطات در اولویت کاری قرار می‌گیرد. لزوم مطالعه، سیاست‌گذاری و به دست آوردن مبانی تئوریک را به‌حق جزو وظایف شورا می‌دانیم، اما مرکز ملی فضای مجازی را درگیر ماجرای مضحکی هچون دعوا بر سر ساختمان محل استقرار خود می‌کنیم. (اينجا). کار تا جایی پیش می‌رود که زمزمه‌ها و ایده‌های به شدت خطرناکی همچون استحاله شورا و مرکز ملی در مجموعه وزارت ارتباطات به گوش می‌رسد که حتی با اصل دلیل تشکیل این شورا در تناقض است.
همین تناقض‌ها سبب می‌شود تا در شرایط فعلی نسبت به فضای مجازی در سطح داخلی و خارجی اشراف کاملی نداشته باشیم و در نتیجه نتوانیم تصمیم کلانی برای مواجهه فعال و خردمندانه کشور با موضوع فضای مجازی بگیریم. حتی گاهی زمزمه نگاه اقتصادی به فضای مجازی به جای داشتن نگاه استراتژیک، مطالعاتی، کلان و هدایت‌گر به شورایعالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی، شنیده شود.

اما باید توجه داشت که اگر بنا بود شورایعالی فضای مجازی یا مرکز ملی تا این سطح تنرّل پیدا کند، هیچگاه رهبری شخص رئیس جمهور و تمام مقامات عالی رتبه نظام را به عضویت آن منصوب نمی‌کردند و شخصا تمایلشان را برای به عهده گرفتن مسئولیت این شورا نشان نمی‌دادند. انصافا فضای مجازی بیش از اینها نیازمند توجه مسئولان محترم و خصوصا دولت است. در شرایط فعلی، فضای مجازی به شکل صحیح مدیریت نشده و زیرساخت‌های آن به درستی مورد مطالعه و بومی‌سازی قرار نگرفته است. در یک کلام باید گفت که فضای مجازی فعلی در راستای اهداف نظام جهموری اسلامی ایران قرار ندارد.

لذا لازم است به سرعت فکر، اندیشه و مبانی تئوریکی که مورد نظر رهبری است جای خود را در شورا پیدا کند. کارگروه‌های شورا و بالاخص پژوهشگاه فضای مجازی که ذیل آن تشکیل شده، باید همگی به صورت جدی فعال‌تر شوند و تصمیمات مرتبط با فضای مجازی همگی از خروجی شورا برای اجرا مطرح شوند.
این نکته‌ی مهمی است که رهبری نیز در اولین جلسه‌ی خود با دولت یازدهم به آن اشاره کردند و حتی یکی از مصادیق قانون‌گرایی را عمل به مصوّبات شورایعالی فضای مجازی دانستند. ضمن آن که با اشاره به جلسات متعدد خود برای تشکیل این شورا، فرمودند: «[این شورا] مصوّباتى دارد، اين مصوّبات را بايستى معتبر بدانند و بر طبق اين مصوّبات بايد عمل بشود.» (دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیأت دولت با رهبر معظم انقلاب - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶)
متأسفانه باید اقرار کرد که شورایعالی انقلاب فرهنگی تجربه موفقی در این زمینه نداشته است. تعلل بسیار در تصویب اسنادی همچون «نقشه جامع علمی کشور» و «سند جامع مهندسی فرهنگی کشور» نشان از کندی عملکرد این شورا و اعضای آن داشته است. موضوعی که باعث شد حتی مصوبات مهمی همچون «سند جامع عفاف و حجاب» نیز از سوی دستگاههای اجرایی و فرهنگی جدی گرفته نشود. بدین ترتیب شورا در نظر بعضی از مسئولین عالی رتبه نظام به امری جایگاهی تشریفاتی مبدل شد تا آنجا که بعضی از اعضای دلسوز آن ناچار به استعفا شدند.

بی شک این تقلیل جایگاه علاوه بر فشارهای مخالفین، ناشی از عدم توجه کافی اعضای شورا و بالاخص رئیس آن به این نهاد عالی رتبه بوده است. اما باید دقت کرد که این اشتباه در خصوص شورایعالی فضای مجازی تکرار نشود. چرا که در آینده‌ای نه چندان دور، دنیای مجازی یکی از مهمترین عناصر تشکیل دهنده هویت یک ملت خواهد بود. لذا دولت جدید و در رأس آن، رئیس جمهور محترم باید توجه داشته باشند که شورایعالی و مرکز ملی فضای مجازی همانگونه که از آن‌ها انتظار می‌رود، باید جایگاه سیاستگذار، تصمیم گیر و تقسیم کننده مسئولیت دستگاههای کشور را داشته باشد و به فرموده رهبری تمامی ساختارها و نهادهای نظام، باید بر اساس سیاست‌های این شورا در خصوص فضای مجازی به فعالیت بپردازند.
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۴۲:۳۰
واقعا ایشان باید به این موضوع مهم شخصا توجه کنند (1612932) (alef-10)
 
مهسا جاودان
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۴۲:۴۳
یکی از منطقی ترین مطالبی بود که این روزها خوندم
متشکرم (1612933) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۲۰:۰۳:۱۰
آقای ظریف و دیگر مقامات که در فیس بوک عضو هستند، چطور به فیس بوک وارد می شوند و صفحه شان را چک می کنند؟ آیا از فیلتر شکن استفاده می کنند؟
آیا این کار قانونی است؟ چرا سر خودمان را شیره می مالیم؟

اگر بد است برای همه بد است. این نوع فیلترینگ عجیب و غریب دیگر چه هست؟ دنیا به ما می خندد!!! (1613463) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۲۲:۲۶:۲۶
دوست عزیز دسترسی به اینترنت برای برخی ارگان‌ها آزاد است.

وی پی ان قانونی هم دلیلی بر همین مدعا است.

اینقد هی نگید که آقای ظریف با چی میاد اینترنت. (1613727) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۲:۳۴:۴۷
البته آقای ظریف قبل از وزیر شدن بعنوان یک شهروند عادی به فیسبوک میامد مال بعد وزارتش نیست تا گفته شود بعضی وزارتخانه ها ونهادها آزادند!! (1614942) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۵:۱۳:۱۲
آحاد مردم این کشور در مقابل قانون مساوی هستند. بین وزیر و یک کارگر و یا یک کشاورز و کارمند نباید فرقی باشد. (1615485) (alef-10)
 
نوید
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۰۲:۱۰:۲۶
عزیزم برای افرادی مجوز استفاده از vpn یا ماهواره صادر میشه.یه ذره اطلاعاتت را بالا ببر (1614112) (alef-10)
 
گشنه
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۲۰:۰۷:۲۲
فضای مجازی پیشکش. فکری به حال فضای حقیقی بکنید:

کره دوباره نایاب شده. تخم مرغ دانه ای 400 تومان، گوشت گوساله کیلویی 34 هزار تومان و.....

خدایا مردیم از خوشی!!!! (1613466) (alef-10)
 
راحیل
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۰۹:۱۵:۰۴
شما اول بگو کجا زندگی می کنی
چرا شایعه راه می اندازی والا ما دیروز همه کره خریدیم هم تخم مرغ به قیمت قبل
گوشت گوسفند هم خریدیم از تره بار از این که نوشتی ارزان تر (1614393) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۵:۱۱:۲۰
شما ظاهرا در نارمک زندگی می کنید! (1615480) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۶:۵۰:۴۶
شما سری به فروشکاههای شهروند، سپه و رفاه در تهران بزنید. (1615773) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۰۶-۱۶ ۱۶:۴۵:۵۸
قربونت برم دیروز تخم مرغ خریدم شونه ای 11هزارو پانصد تومان (1622836) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۱:۴۸:۳۲
چه منطقی. بابا هیچ کجای دنیا اینقدر سرعت پایین نیست حتی افغانستان (1614794) (alef-10)
 
ايراني
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۴۳:۴۴
از رئيس جمهور محبوب انتظار مي رود تا با تدبير اميد فعالين و دلسوزان فضاي مجازي را نا اميد نكند.
تقويت شوراي عالي يكي از آرزو هاي فعالين است. (1612940) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۲۰:۱۷:۴۶
ما هم موافقیم
شورا باید تقویت شود
ولی دبیر شورا باید ساختمان وزارت را بازگرداند و تمرکز خود را به کارهای علمی و نه سیاسی معطوف کند (1613482) (alef-10)
 
ايراني
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۰۹:۴۶:۱۸
اگه دبير شورا ساختماني را كه با حكم قانوني در اختيار دارند را به فرض محال پس دهد:
1- به كي پس دهد؟
2- چه چيزي اين ميان به شما مي رسه از اون ساختمان
3- آقاي دبير بايد بيشتر تلاش كنند و اين مطالبه ما از ايشان است (1614468) (alef-10)
 
مرکزی
۱۳۹۲-۰۶-۱۶ ۱۱:۳۷:۳۹
1- ساختمان به پژوهشگاه ارتباطات (مرکز تحقیقات سابق) و وزارت ارتباطات پس داده شود.
2- به جنابعالی چه ربطی دارد که از بازگشتن این ساختمان به صاحب اصلیش چه چیزی عاید این بنده خدا می شود؟
3- من هم موافقم شورا باید بیشتر تلاش کند. آقای اخوان یک عضو حقوقی شوراست و یکی دانستن شورا با شخص شخیص ایشان اشتباه است.
4- این آقای ایرانی یکی از کارمندان شورای فضای مجازی و از نزدیکان آقای اخوانه که با این نام مستعار در همه خبرها و مقالات کامنت میذاره. (1621811) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۴۴:۱۵
تشکیل این شورا نشان از دید دقیق رهبری دارد و باید مسئولان کشور به جای دعواهای سیاسی به این حوزه های راهبردی توجه کنند. (1612942) (alef-9)
 
مرتضي آفاق
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۴۴:۵۸
بسيار مطلبي عالي بود اميدوارم كه باز هم در اين موارد مطلب در سايتتان بگذاريد
با تشكر (1612945) (alef-9)
 
علی
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۴۶:۲۵
واقعا ای کاش آقای روحانی اشتباه احمدی نژاد در قبال این این شورا را تکرار نکند . (1612949) (alef-9)
 
تدبير
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۴۶:۳۹
اين حوزه بسيار مهم است همانطور كه رهبر انقلاب در باره آن نظر داده اند.
جديدين بنده شنيده ام كه رهبري نظر اين شورا را مهم دانسته و تاكيد به اجراي آن داشته اند و اين يقينا نشان از حركت رو به جلو اين شورا بوده است (1612952) (alef-10)
 
روح الله
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۴۷:۰۶
ما تو فضای مجازی خیلی عقبیم از دنیا اما خوشحالم که رهبری هوشمند از همه دنیا داریم
خدا ایشون رو واسه ایران و اسلام حفظ کنه (1612953) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۴۷:۱۶
یک یه هفته می‌شه که ضمن مانور و حضور گسترده گشت ارشاد در خیابانها، سرعت و کیفیت اینترنت نیز کاهش یافته، مثل اینه که یک فکری در این کشور میخواهد به همه بگوید با آمدن دولت جدید هیچ چیزی در این کشور عوض نشده و به قول معروف در روی همان پاشنه ۸ سال گذشته می‌چرخه... خواب بگذارید به چرخه، بگذارید این گروه فکرکند که گردنه انتخابات را با زرنگی راد کرده، بگذارید همان سیاستهای در عمل ادامه بیابد، نتیجه آن را دیدید و دیدیم، تصور کنید چند سال دیگر با ادامه همان سیاستهای چه بّر سر این مملکت خواهید آورد؟! (1612954) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۲۱:۴۹:۵۳
دوست عزیز و محترمی یک چیز رو یادتون رفت به این دو اضافه کنید. افزایش پارازیت (1613644) (alef-10)
 
اميد
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۴۸:۲۶
مطلب خوبي بود
دمت گرم
رهبري عجب شورايي براي رسيدگي به اين امور تشكيل داده اند
موفق باشند (1612961) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۴۸:۲۹
اهمیت این حوزه به اندازه اهمیت انقلاب اسلامی است. نباید این حوزه را در حد یک وزارت خانه ارتباطات که صرفا متولی امور زیر ساختی این حوزه است محدود کرد. باید دید کلان داشت و ابعاد فرهنگی اجتماعی این حوزه را مد نظر قرار داد (1612962) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۴۹:۱۷
واقعا در حق این دستور رهبری در دولت گذشته و اوایل دولت فعلی ظلم شده است (1612969) (alef-10)
 
دانشجوی شریف
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۴۹:۵۹
قبلا که احمدی نژاد رئیس جمهور بود هیچ کاری برای فضای مجازی انجام نداد. اینترنت که سرعتش داغون بوده و هست و امیدی هم نمیره که به این زودیها درست بشه
مگر دکتر جلیلی استاد شریف که عضو شوراست بتونه از نظر علمی یه کارهایی انجام بده (1612971) (alef-9)
 
وجدانا" به روحاني راي دادم
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۵۲:۳۰
بابا فعلا " فضاي مجازي رو بيخيال شو و فضاي حقيقي رو بچسب .
اون چيزي كه توي فضاي حقيقي بازار داره مشاهده ميشه ؛ افزايش قيمتها در طول 30 روزه روي كار اومدن دولت كليد است .
كارخانه هي توليدي مواد غذايي بل استثناء همشون ، قيمت محصولاتشون رو افزايش دادند .
ميطلبه كه دولت تدبير ، زودتر تدبير رو آغاز كنه ! (1612980) (alef-9)
 
مجید قاسمی
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۵۲:۳۷
پا قدم روحانی... رفتیم جنگ جهانی...
روحانی قبل از همه این مباحث نیاز داره که مواضعش رو در مورد سیاست خارجی درست کنه و بعد به اینها بپردازه (1612981) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۲۰:۲۰:۲۷
همينجوري پيش بريم ؛ اينم ميگه : تحريم ها كاغذ پاره است . (1613488) (alef-10)
 
قاسم
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۵۲:۳۷
مطلب خیلی خوبی بود
این روزها از این مطالب کمتر تو سایت ها دیده می شود
باید نگاه ها به این سمت حرکت کند (1612983) (alef-9)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۵۳:۴۹
این که وضعیت اینترنت در ایران آشفته است درسته!
این که برای سروسامان دادن به این وضعیت هم متولی تعیین شده درسته!
مشکل اونجاست که متأسفانه نه این مسئله که همه مصوبات و قوانین با عوض شدن دولت ها تغییر میکنه! (1612987) (alef-9)
 
كارگر دهك پنجمي
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۵۴:۴۵
بابا فضاي مجازي چيه ؟!!!
گشنگي داريم ميميريم و گروني داره بيداد ميكنه .
فضاي مجازي ميخواد شيكم زن و بچه منو سير كنه ؟ (1612994) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۵۵:۴۱
آقای روحانی! اشتباه گذشتگان را تکرار نکنید (1612998) (alef-10)
 
رزيتا مشهور
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۵۷:۴۲
با تشكر از شما
هميشه مطالب خوبي منتشر مي كنيد.
رزيتا مشهور از آلمان. (1613006) (alef-9)
 
لاله / رشت
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۶:۵۹:۳۰
شركت بهنوش تمام محصولاتش رو افزايش قيمت داده .
اين در حالي است كه دولت اميد ! هفته پيش گفت تا پايان سال افزايش قيمت نداريم .
نوشيدني تاك با قيمت 1000 تومن در هفته پيش رو امروز 1200 تومن توزيع كرده !
دوغ كفير پگاه شركت لبنيات پگاه تهران هم 1020 تومن بود ديروز شد 1300 تومن ! (1613012) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۲۰:۱۸:۰۷
حالا بياييم و بگيم : فضـــــــــــــــــــــــــاي مجـــــــــــــــــــــــــازي :-) (1613484) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۰۲:۱۹:۴۵
استاد ،گفتند قيمت كالاي اساسي نه مالشعير بهنوش (1614117) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۰:۱۵:۱۱
استاديار عزيز،
آيا به نظر شما لبنيات، كالاي اساسي نيست؟
لطفاً دقت بفرمائيد... (1614532) (alef-10)
 
حسنعلی
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۰۰:۱۲
واقعا این وزیر جدید جدید ارتباطات خیلی پرت هست از قضیه. طرف از هیچ جا خبر نداره . در زمان گرفتن رای اعتماد گفت من دبیرخانه این شورا را اصلاح می کنم . یعنی ایشان نمی دانست این شورا یکه مرکز دارد به نام مرکز ملی. بهد هم رفت در تلویزیون واحد پهنای باند را اشتباه گفت که کلی رسانه ای شد. چند روز پیش هم گفته بود که کمیسیون های شورا حق ابلاغ مصوبات را ندارند. بعد معلوم شد که شورایعالی در جلسه دهم این اختیار را به کمیسیون ها داده . به نظرم بهتر بود ایشان اول یک مطالعه می کرد بعد اظهار نظر می کرد. (1613013) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۰:۱۸:۱۳
حسنعلي جان،
مگر نميداني كه ايشان از وزراي دولت تدبير و اميد هستند و نياز به مطالعه ندارند و همينطوري تدبير ميكنند و هي تدبير مي كنند!!!... (1614537) (alef-10)
 
قادري از ...
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۰۱:۲۲
الف !
مسائل مهمتر از فضاي مجازي هم داريم كه بهش بپردازي .
يارو نون نداشت بخوره ، سراغ پياز رو ميگرفت كه اشتهاش باز شه !!! (1613018) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۰۲:۱۳
سرعت اينترنت رو زياد كن دولت كليد . آفرين . (1613021) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۲۰:۲۶:۴۴
يه جور صحبت ميكني كه انگار قراره شعله اجاق گازو زياد كنه .
افزايش سرعت اينترنت دست از ما بهترون ميباشد . (1613498) (alef-10)
 
رقیه
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۰۲:۲۰
یکی از ابتکارات این شورا داشتن مرکز ملی است. شاید به تعبیری این مرکز نتیجه آسب شناسی از شورایعالی انقلاب فرهنگی باشد. (1613022) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۰۲:۴۷
با توجه به مشكلات اين حوزه و بخشي نگري بخشي از مديران در دستگاه ها مختلف،لزوم تشكيل اين شورا و مركز ملي بسيار مهم بود.
به نظر من مركز ملي بايد تقويت شود . (1613025) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۰۴:۱۳
حالا همه چيزمون درسته ؛ فقط مونده فضاي مجازي مون درست شه !!!!!!!! (1613029) (alef-10)
 
كارمند گرسنه قمي
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۰۵:۰۷
فضاي حقيقي مون رو درست كنيم ، فضاي مجازيمون پيشكش . (1613030) (alef-9)
 
فرهنگی بازنشسته
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۱:۳۹:۴۷
دوست عزیز اتفاقا تا فضای مجازی شما درست نشود هرگز و هرگز فضای حقیقی شما درست نخواهد شد. (1614760) (alef-10)
 
ای بابا
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۲:۵۱:۲۵
آخه من موندم آدم گشنه الان داره تو اینترنت چیکار میکنه .... (1615009) (alef-10)
 
همیشه دانشجو
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۰۷:۰۰
با این همه اعضای یه شورا، باز هم که ما مشکل اینترنت داریم! (1613038) (alef-10)
 
روحاني
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۰۷:۲۶
خدا كنه مشاوران رئيس جمهور اين مطلب رو بخوانند.
اشتباه گذشتگان را تکرار نکنید. (1613041) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۰۸:۲۵
این نهاد باید زیر نظر روحانی باشد در غیر اینصورت بر خلاف دموکراسی و قانون اساسی است (1613044) (alef-9)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۰۸:۲۴:۲۲
دقيق ترين نظري كه بود كه درباره اين مقاله داده شده (1614294) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۲:۳۱:۲۹
اولا که نیست
ثانیا مثلا اگر هم بر خلاف دمکراسی باشه و خلاف زندگی سالم و باورها نباشه چی میشه؟
چرا اینقدر در برابر برخی مفاهیم مبهم غربی ذلیل هستی؟
مفاهیمی که خودشون هر وقت بخوان باهاش از دیکتاتورین حکومتهای منطقه به نام اون مفاهیم حمایت هم می کنن!
برو فکر کن ببین چی برای آینده نسل جوان و کشور درسته که انجام بشه (1614935) (alef-10)
 
كارشناس نرم افزار
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۰۸:۴۹
دولت تدبير ؛ يه تدبيري به حال افزايش بي رويه قيمت كالاها بكنه ، فضاي مجازي خود به خود درست ميشه . (1613046) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۱۱:۴۰
امیدوارم با داس روبرو نشود (1613051) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۱۴:۱۴
نامی راهت ادامه دارد (1613058) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۱۵:۲۴
به نظرم باید وزارت ارتباطات ادغام شود. این ساختار پاسخگو نیست (1613065) (alef-10)
 
وزیر
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۱۵:۳۷
این وزیر ارتباطات احتمالا فردا میگه ما 4 کیلو متر پهنای باند داریم (1613066) (alef-10)
 
نامی
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۱۸:۱۶
وقتی وزیر ارتباطات راه نامی را ادامه می دهد هیمن جوری می شه دیگه.
ما از رئیس جمهور انتظار داریم وزرایش راه وزرای پیشین را نروند. (1613072) (alef-10)
 
بابک
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۲۸:۴۲
اقای روحانی بسیار نا پخته درحال بهم زدن مدیریت کلان کشور هستن بدون توجه به رای 130 هزار نفری خود در انتخابات این روش بدور ازعقلانیت است
ایشان فراموش کرده اند با مردم فهیم ایران روبرو هستن (1613103) (alef-10)
 
غریب
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۳۰:۳۵
بعید می دونم. باز هم اشتباهات گذشته تکرار خواهد شد. (1613106) (alef-10)
 
وفا
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۳۱:۱۲
انشاا... دولت تدبیر و امید به این حوزه توجه می کند (1613109) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۰:۲۰:۵۶
سالي كه نكوست از بهارش پيداست... (1614543) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۳۸:۳۲
نقش این شوراها در روابط قوا در ایران در قانون اساسی جگونه است!! آیا فوه مقننه وظیفه قانون گذاری و نظارت بر اجرا را واگذار می نماید یا قوه مجریه حق اجرا را!! (1613125) (alef-10)
 
حامد
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۴۱:۰۶
اين شورا با اين مركز ملي و اين اعضاء كه عموما اعضاي فرهنگي مي باشند و اين جايگاه يقينا در عرصه فضاي مجازي چه در داخل و چه در خارج مي تواند از اهداف اين مرز و بوم با برنامه و هدف صيانت و نگهباني كند. (1613134) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۵۲:۵۰
شورای عالی مجازی دو هفته پيش اعلام کرد که پهنای باند رايگان برای وبسايت های ايرانی ارائه ميدن.
لطفا شرايط اين موضوع رو در خبری ذکر کنيد که همه بتونن در نهايت عدالت ازين موضوع استفاده کنن. (1613168) (alef-9)
 
راحله مزینانی
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۷:۵۷:۱۵
با سلام
درسته که شورای عالی فضای مجازی هم سطح دو تا شورای دیگه است اما به نظر می رسه که اصلا مسئولین برای این شورای اهمیتی قائل نیستن! شاید به خاطر اینه که فک می کنن می تونن منحلش کنن! (1613187) (alef-10)
 
دوست
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۸:۰۶:۱۰
آقاي رئيس جمهور از گذشتگان درس بگيريد و در تقويت اين شورا بكوشيد تا مانند ديگر شورا ها در سطح پايين نماند. (1613207) (alef-10)
 
سینا از شیراز
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۸:۱۰:۳۴
بابا بذارید این بنده خدا برسه. شما تو این هشت سال کجا بودید که هیچ اعتراضی نداشتید اما الان به همه چی معترضید؟ همه جای کشور درهم برهمه ، آقای روحانی از کجا باید شروع کنند؟ هنوز یک ماه نیست اومده مجبور شده لایحه اصلاح قانون بودجه سال 1392 کل کشور را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کنه. (1613215) (alef-9)
 
کاربر
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۸:۱۲:۲۵
تشکیل این شورا بسیار مفید است و میتواند نقش کلیدی در توسعه فناوری اطلاعات در کشور ایفا کند. ولی عملکرد دبیر آن و گرفتن ساختمان مکز تحقیقات و دیگر کارهای سیاسی ایشان را نمیتوان تایید کرد.
بهتر است ایشان با بازگرداندن اموال وزارت ارتباطات تمرکز خود را به فعالیتهایی که باید انجام دهد معطوف کند (1613219) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۸:۲۳:۳۳
جالبه که تو این متن طورد از فضای مجازی و مواجهه باهاش صحبت میشه که کلا انگار با یه دشمن بالقوه طرفیم که باید مهارش کنیم و کسایی که بهش دسترسی دارن کنترل کنیم. اول از همه این نگاه باید عوض شه (1613252) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۸:۳۶:۰۹
شوراها در عمل در کشور ما جوابگو نبوده اند بهتر است با ایجاد سازمان مدیریت و برنامه ریزی معاونت فضای مجازی ایجاد و در آن سازمان پیگیر امور همه جانبه این مهم باشند (1613289) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۹:۰۱:۲۴
مشکل شما آگاهی است و چون در عصر تکنولوژی ارتباطات و انفجار اطلاعات هستیم و نه در عصر قجر بی خود خود را به این در و آن در نزنید. (1613346) (alef-9)
 
فرزاد
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۹:۰۲:۳۲
از هزار وعده خوبان یکی وفا نکند.کدامین طرح نیکو در این مدت برای بهینه نمودن سرعت اینترنت یا حتی نظارت از این مجمع عالی بیرون امده تا معلوممان گردد که حضرات صاحب فضایل هستند بجز طرح شکست خورده وی پی ان ملی ؟ (1613348) (alef-10)
 
سعيد
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۹:۰۷:۱۷
با سلام
به نظر مي رسد نويسنده از كارمندان فضاي مجازي مي باشد.
1- خواهشمند است يك بررسي به طور رسانه اي و كارشناسانه بر روي عملكرد و مصوبات شوراي فضاي مجازي انجام شود و آن وقت مي بينيد مقام معظم رهبري چقدر مظلوم است
2- مشاهده مي كنيد كه در حال سياست گذاري هستند يا در حال ساختمان سازي. عملكرد اين مركز در مورد vpn ببينيد.
3- تعطيل نمودن كليه پروژه هاي مفيد پژوهشگاه از ديگر عملكرد هاي آن مركز مي باشد.
4- از دي ماه 91 تا به حال هيچ پروژه اي در راستاي فضاي مجازي از مركز فضاي مجازي به پژوهشگاه ارجاع نشده است. در عوض با بعضي نورچشمي ها (شركت هاي بيروني) بدون فراخوان پروژه داده مي شود.
5- بايد دبير فضاي مجازي مدير توانمند و سابقه داري در اين حوزه باشد. متاسفانه ايشان و اطرافيانشان بسيار كم سابقه هستند.
6- جو بسيار نا اميد كننده در پژوهشگاه حاكم است. كمتر از 50 نفر در يك ساختمان 8 طبقه و قريب به 700 نفر در ساختمانهاي آشپزخانه و .... (1613358) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۱۹:۵۳:۲۴
آخه در کدوم کشور دنیا سیاستگذاری درباره فضای مجازی در نهادی خارج از قوه مجریه صورت میگیره که کشور ما بخواد تافته جدابافته باشه؟ بابا اوضاع افغانستان هم کلی بهتر از ماست الان در این زمینه. به جای نهادهای موازی سازی فکری به حال کیفیت موضوع بکنید (1613454) (alef-10)
 
موسوي
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۲۰:۲۸:۰۱
با سلام
تحليل خيلي جامعي بود
اميدوارم دولتمردان با تدبير عمل كنند (1613501) (alef-10)
 
سامان
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۲۱:۰۸:۵۶
سلام
این شورا یکی از عظیم ترین تصمیم های نظام بوده ولی عده ای در این شورا به دنبال باند بازی و کسب منافع گروه خود هستند و در مقابل مخالفین بسیار با عتاب برخورد میشود.
امید می رود با درایت امید همراه با تدبیر منافع مردم بر یک یا چند گروه ارجحیت پیدا کند .
از سوی باید به یاد داشت علم و عمل از ایران به سایر جاها رفته ولی در مدت حدود دویست سال اخیر به سمت واردات کالا روی آورده شده ومتاسفانه عده اید در فضای مجازی به جای امتیاز دادن به اطلاعات و تکنولوژی بومی به سراغ خارجی رفته و درمان درد را در برون می بینند
به امید بهروزی (1613563) (alef-10)
 
هيات علمي مركز
۱۳۹۲-۰۶-۱۲ ۲۳:۰۹:۰۴
ممنون از مولف مقاله كه به موارد خوبي اشاره نمودند. همه اين صحيت ها صحيح است ولي متاسفانه مساله متوليان اين حوزه بودند كه تا كنون به دليل به حاشيه كشاندن شورا و مركز فضاي مجازي موجب عملي نشدن اين اهداف شدند. براي روشن شدن مساله به موارد زير توجه فرماييد:
ا- مركز فضاي مجازي و به مديريت دبير كنوني طبق يك مصوبه با تاريخ نامعتبر از شوراي عالي اداري مركز تحقيقات مخابرات وابسته به وزارت ارتباطات را بر خلاف مصوبه مجلس شوراي اسلامي تملك نمودند. وقتي اين امر خلاف قانون كه با اعتراض نمايندگان مجلس روبرو شد و آنها اعلام نمودند اين مصوبه ساختگي است متاسفانه مديران مركز فضاي مجازي به اين امر قانوني توجهي ننمودند.
2- با تمام توان به تخريب ساختمان مجلل و نوساز مركز تحقيقات پرداختند و بودجه اي بيش از چندين ميليارد تومان هزينه گرديد. حتي فونداسيون يك ساختمان جديد را با خاك يكسان كردند.
3- پژوهشگران مركز تحقيقات را با تحقير كامل از ساختمان مركزي مركز تحقيقات اخراج نمودند و در محل هاي نامناسب و به صورت فشرده جاي دادند. ديوار عظيمي از خيابان كارگر تا بزرگراه چمران كشيده شده و مركز تحقيقات را به دو بخش تقسيم نمود. بخش بالا نشين و بخش پايين نشين محقر كه به اعضاي مركز تحقيقات اختصاص يافت.كار تا قطع درختان پنجاه ساله نيز پيش رفت .
4-با يك عمل غير قانوني از كانديداهاي رياست جمهوري دعوت به تبليغات كردند و بعضي از آنها نيز شركت نمودند و با دستور وزارت كشور اين كار متوقف شد.
5- شوراي عالي اداري پس از اينكه متوجه كار ناصواب خود در الحاق مركز تحقيقات به مركز فضاي مجازي گرديد از دبير شوراي عالي فضاي مجازي خواست كه مركز تحقيقات را به وزارت ارتباطات برگرداند و در عوض وزارت ارتباطات يك ساختمان خوب چندين طبقه در خيابان افريقا در اختيار آنها قرار داده و براي آنها يك پژوهشكده ايجاد نمايد كه دبير محترم اين مساله را نپذيرفتند و كار به دادگاه كشيده شده و مساله بنا بر دلايل نامعلوم مسكوت ماند.
6- نزديك به شصت ميليارد تومان از پروژه هاي مركز تحقيقات در اين اثنا متوقف گرديد.
7- هيچ پروژه قابل قبولي از طرف مركز فضاي مجازي در اين مدت اجرايي نگرديد.
8- شوراي عالي فضاي مجازي با سپردن كارهاي حساس به كميسيون هاي عالي در مركز مجازي و در صدور مصبوبه هاي لازم الاجرا، شان خود را به مركز فضاي مجازي كاهش داده و اعتبار مصوبه ها ي خود را دچار ضعف نمود و بايد در اولين فرصت جلوي اين كار گرفته شود و مصوبات حتما خروجي خود شورا باشند و نه خروجي كميسيون هاي عالي، زيرا قرار است اين مصوبه ها قانون باشند و بنابراين نمي توان به آنها اينقدر سرسري و بي تفاوت نگاه كرد و از مجاري ضعيف كميسيون هاي مركز فضاي مجازي خارج شده باشند.
9- كاركنان جوان و بي تجربه مركز فضاي مجازي كه بايد از افراد فوق تخصص در اين حوزه باشند از دلايل عدم موفقيت بود.
10- ادعاي وارد شدن در اجراي پروژه ها و تحكم به ساير ذينفعان فضاي مجازي دليل ديگر عدم موفقيت بود.
11- تضعيف نهادهاي متولي فضاي مجازي و برخورد غير علمي با آنها نيز دليل ديگر بر ضعف مديريت كنوني است.

خلاصه اينكه مديريت كنوني به هيچ وجه با توجه به موارد فوق قادر نيست و نخواهند بود وظايف اين شورا را به سرانجام برساند. پس بايد هم تكليف مديريت اين مجموعه روشن شود و هم با بازگرداندن موارد تملك شده وزارت ارتباطات ، نظير مركز تحقيقات مخابرات كه يك برند ملي و جهاني با سابقه پنجاه ساله دارد و مشاور عالي وزارت ارتباطات در فناوري هاي نوين حوزه فناوري ارتباطات است مساله حل و فصل شود. زيرا هم اكنون نزديك هفتصد نفر از كاركنان اين حوزه شديدا تحقير شده و از اين وضعيت ناراضي هستند. (1613820) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۰۰:۳۵:۰۱
jتا وقتی که نگاه امنیتی به اینترنت باشد ما بجای نمی رسیم فضای که بر اینترنت حاکم است الان بر این گونه استوار است این فضا را باید محدود کرد و تشکیلات امنیتی کشور بجای فیلتر کردن اینترنت باید اشخاص را فیلتر و کانالیزه بکنند اشخاصی که می توانند برای امنیت کشور مشکل ساز باشند واقعا چرا از ابزارهای لازم برای اینکار استفاده نمی شود هم اکنون سرعت اینترنت نه بدلیل زیر ساخت ها مشکل ندارد بلکه مشکلات عمده ناشی از عدم اعتماد تشکیلات امنیتی به این ایزار مهم ارتباطاتی است مردم گناه نکردند که چوب یک تعداد قلیل را برای اینکار بخورند پهنای یک باند 512 در بسیاری از نقاط بخصوص شهرهای مرزی به اندازه پهنای 64 هم نمی باشد نهایتا اگر نمی خواهید این خدمات را بدهید چرا اجازه سرکیسه شدن مشترکین بی نوا را توسط شرکت مخابرات می دهید که دارد در این کار کم فروشی و گران فروشی می کند. و هیچکس هم نیست که به این جرمرسیدگی بکند. (1613987) (alef-10)
 
پژمان
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۰۴:۱۶:۳۲
مطمئنم دغدغه‌یی این شورا بهینه‌سازی علمی فضای مجازی است و دغدغه‌ای بهتر از همان دغدغه‌ای که خواستار گشت ارشاد و فیلترینگ همه‌جانبه است ندارند (1614161) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۰۷:۲۴:۲۶
بالا بودن سطح اعضا این شورا عملا باعث میشود که اعضای آن که در تمام ایام هفته در جلسات رسمی مختلف باید شرکت کنند از حضور تاثیرگذار در جلسات این شورا بازبمانند .
مثلا فرمانده سپاه چقدر فرصت دارد که در این جلسات باشد و سیاستگزاری نماید ؟ یا به همان نحو رئیس مجلس و ...
به نظر من تشکیل این شورا عملا با این اعضای درگیر در امور مختلف به نتیجه نخواهد رسید . (1614197) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۰۹:۰۲:۱۹
الف جان عزیز، برای اینکه رسالت رسانه ایت را انجام دهی، در مورد مسائل مناقشه بر انگیز نظرسنجی انجام بده، البته مثبت های بعضی کامنت ها نشان از این دارد، ولی شما نیز باید اینکار را بصورت اصولی تر و شفاف تر انجام بدی، من قبول دارم که شما نیز بالاخره یک رویکرد سیاسی داری ولی برای اینکه یک رسانه همه گیر بشوید بهتر است این نقیصه (نبود تریبون برای گرفتن نظر رسمی مردم) را به این صورت جبران کنی. در ضمن اگه امکان منفی هم برای کامنت ها بذاری که حداقل بی طرفی را نشان داده ای. به امید گوش شنوا! (1614372) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۰۹:۲۴:۳۴
تشکیل این شورااقدامی هوشمندانه توسط رهبری بوده است ولی متاسفانه دبیر این شورا با کارهای کودکانه شان شورارابسیار پایین آورده وعملا همه چیز راخراب کرده اند لذا اولین کارآقای روحانی باید تغییر ایشان واصلاح جایگاه شوراباشد (1614417) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۰:۲۵:۰۸
چرا اسم و رسم نویسنده مشخص نیست؟ (1614554) (alef-10)
 
آشنا
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۱:۲۲:۲۳
به نظر من شورایعالی فضای مجازی یک نهاد موازی با وزارت مخابرات است و بروز این مشکلات از قبل قابل پیش بینی بود. وزارت مخابرات خود عملا با انحصار طلبی در این زمینه با امنیتی نشان دادن آن زمینه ظهور این نهاد را فراهم کرد. این شورا با ترکیب فعلی آن فقط می تواند توسعه این فناوری را در ایران فلج کند. اگر به هر پدیده دیگری نیز با این دید نگاه می شد همین اتفاق می افتاد. پرداختن به موضوع حجاب و عفاف، توسعه جمعیت، سیاست خارجی و ... نیز احتیاج به یک نگاه ظریف و اعتدالی دارد و روش های افراطی و تفریطی نشان داده است هزینه های زیادی بر کشور به بار می آورد. (1614697) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۱:۵۲:۰۳
شورایی با این عظمت باید دارای دبیری با تجربه و دارای دیدگاه استراتژیک باشد، کسی که سالها در این نظام کار کرده باشد با پیچیدگی ها و تنگناههای تبدیل ایده به قانون و سپس اجرای قانون اشنا باشد.
متاسفانه سطح تفکر دبیر فعلی آن در حد یک رئیس پژوهشکده است و سطح شورا را که باید تصمیم سازی کند را به سطح پژوهشگاه فضای مجازی تنزل داده است. ایشان هیچگونه سابقه مدیریت اجرایی نداشته و با پیچیدگی ها و تنگناههای قانون ذاری اجرای قانون آشنا نیست. (1614800) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.