توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 125721
گزارش ميداني آسوشيتدپرس از تاسيسات فردو
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۲۱
خراسان نوشت:

با آن که نمي توان متوقع بود خبرگزاري هاي غربي گزارش هايي بي طرفانه از برنامه هسته اي ايران منتشر کنند اما خبرنگار خبرگزاري آسوشيتدپرس در گزارشي که به صورت ميداني از تاسيسات هسته اي فردو تهيه کرده به گوشه هايي از حقايق برنامه هسته اي ايران و حمايت مردم کشورمان از تداوم برنامه هسته اي صلح آميز پرداخته است که اين گزارش را خواندني و جذاب کرده است. ايسنا گزارش داد: به گزارش آسوشيتدپرس، «در فاصله نه چندان دور از سري ترين سايت هسته اي ايران، روستاييان با افتخار از تمايل شان براي ايثار جان خود در دفاع از برنامه هسته اي کشورشان در صورت حمله غرب حرف مي زنند.» خبرگزاري آسوشيتدپرس درگزارش خود از «فردو» افزود: اگر بر اساس تاريخ قضاوت شود، وعده هاي ساکنين فردو چيزي بيش از رجزخواني است. اين روستا بيشترين تلفات را در جنگ (تحميلي) عراق در سال هاي ۱۹۸۰ داشته است. کاظم کوهي ۷۳ ساله در باغ گردوي خود در حاشيه فردو، واقع در ۶۰کيلومتري جنوب شهر مقدس قم، گفت:

کاظم کوهي ۷۳ ساله در باغ گردوي خود در حاشيه فردو، واقع در ۶۰کيلومتري جنوب شهر مقدس قم، گفت: من ۴تن از اعضاي خانواده ام را در دفاع در برابر صدام از دست دادم، اکنون حاضرم خون خود و ديگر فرزندانم را نيز در راه دفاع از تاسيسات هسته اي در برابر تهديدات خارجي نثار کنم.در ادامه اين گزارش با ادعاي وجود مناقشات سياسي در ايران آمده است: با اين حال بسياري از ايراني ها برنامه هسته اي را به عنوان نقطه توافق و منبع شرافت ملي مي بينند.اين روستا و تاسيسات پناهگاه مانندش که براي توليد اورانيوم غني شده به کار مي رود حدود ۸۰ کيلومتر از هم فاصله دارند. پيام ايران در استفاده از نام اين روستا به عنوان نام اين تاسيسات هسته اي بي ترديد نشان از مبارزه طلبي دارد. اين پيام هم چنين از اراده اين کشور در حفاظت و گسترش خودکفايي هسته اي با وجود تهديدهايي حرف مي زند که حتي از تحريم هاي بين المللي هم بزرگ تر است.اين سايت زيرزميني غني سازي اورانيوم مي تواند پروسه ساخت سوخت راکتور را تا اوايل سال آينده آغاز کند، سايت فردو که وجودش براي اولين بار در سال ۲۰۰۹ اعلام شد مي تواند معرف نگاهي به آينده در برنامه هسته اي ايران باشد. آزمايشگاه هاي آن در اعماق دامنه کوه قرار گرفته اند تا در برابر حمله و نظارت هاي ماهواره اي محفوظ باشند.آسوشيتدپرس افزود: در بازديد بي سابقه از روستاي فردو که توسط يک سازمان خبري بين المللي انجام شد، مشاهده شد که بسياري از مردم نبرد ۸۸-۱۹۸۰ (ايران) در برابر صدام را با مسئله هسته اي فعلي با غرب مقايسه مي کنند.آسوشيتدپرس ادامه داد: مجوز دولت براي چنين بازديدي ضروري است. يک مقام مسئول از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گزارشگر آسوشيتدپرس را در اين سفر همراهي و هرگونه عکس برداري را ممنوع کرد.اين گزارش حاکي است: اسماعيل کربلايي به عنوان يکي از ساکنين فردو که از جمعيت ۲۵۰۰نفري آن ۱۰۴نفر در جنگ «شهيد» شده اند، گفت: اين که سايت غني سازي حساس ايران نام روستاي ما را دارد، باعث افتخار ماست.درادامه اين گزارش آمده است: فريدون عباسي، معاون رئيس جمهور ايران در نشست آژانس بين المللي انرژي اتمي در وين که ماه گذشته برگزار شد، گفت که تاسيسات فردو احتمالا ظرف ۶ماه فعاليتش را آغاز مي کند.آسوشيتدپرس افزود: اين تاسيسات که ۹۰متر زير زمين قرار دارد، يک تونل محکم است و توسط آتش بار موشکي دفاع هوايي و سپاه پاسداران حفاظت مي شود، اين سايت در ۲۰کيلومتري شمال قم واقع است.اين گزارش حاکي است: وقتي در ماه ژوئن عباسي گفت که ايران خروجي اورانيوم غني شده ۲۰درصدي را ۳برابر خواهد کرد و کل اين برنامه را به اين تاسيسات سري منتقل مي کند زنگ هاي خطر در غرب به صدا درآمد.
قوي ترين بمب ها فقط تا عمق ۲۰متري زمين نفوذ مي کنند

آسوشيتدپرس ادامه داد: سايت اصلي غني سازي ايران- در نطنز- اولين هدف هرگونه حمله نظامي احتمالي در نظر گرفته مي شود. مهدي محمدي، يک تحليلگر، مي گويد که هدف استراتژيک فردو، پيش گيري از حمله به نطنز است.

وي گفت: اگر دشمن بداند که ايران تاسيساتي براي تداوم غني سازي در صورت حمله به نطنز دارد، ارزش حمله به نطنز در حد صفر خواهد بود.آسوشيتدپرس افزود: اسرائيل تقريبا بلافاصله اين پيام را گرفت. ايهود باراک، وزير جنگ اسرائيل در سال ۲۰۰۹ گفت که فردو از بمباران در امان است.قوي ترين بمب هاي پناهگاه شکن فقط تا عمق ۲۰متري زمين يا دومتري سيمان نفوذ مي کنند.اين خبرگزاري به نقل از يک مقام نظامي عالي رتبه ايراني که خواست نامش فاش نشود، افزود: هيچ بمبي وجود ندارد که بتواند ۹۰متر در صخره سخت نفوذ کند پس بمب هاي پناهگاه شکن يا بمب هاي هدايت شده براي آمريکا و اسرائيل،اگر قصد حمله را داشته باشند، کارايي نخواهند داشت. فردو تاسيساتي غيرقابل نفوذ در حمله هوايي يا موشکي است.

وقتي من مي توانم در باغ خود گردو توليد کنم چرا آن را از ديگران دريافت کنم

کاظم کوهي در روستاي فردو گفت که ايران حق دارد بر فناوري غني سازي تسلط يابد زيرا نمي تواند اعتماد کند که غرب سوخت هسته اي را براي نيروگاه هاي هسته اي آينده در اختيار ايران قرار دهد.وي افزود: من مي توانم در باغ خودم گردو توليد کنم چرا بايد آن را از ديگران دريافت کنم.کوهي گفت: سايت غني سازي اورانيوم فردو نماد مقاومت ايران است.

برق نيروگاه بوشهر در شبکه سراسري به ۴۵۰ مگاوات رسيد

در اين ميان، ايسنا گزارش داد که نيروگاه اتمي بوشهر با ۴۵۰ مگاوات قدرت به شبکه سراسري برق کشور متصل شد.

بر اساس اين گزارش، نيروگاه اتمي بوشهر که ۱۲ شهريورماه سال جاري با قدرت حدود ۶۰ مگاوات به شبکه سراسري متصل شده بود، هفته گذشته با رسيدن به ۴۵۰ مگاوات به ۵۰ درصد توان اسمي اش رسيد و در حال حاضر با اين قدرت با موفقيت به شبکه سراسري برق کشور متصل است.آزمايش هاي لازم براي اطمينان از هماهنگي هاي کامل اين پروژه با شبکه سراسري در مراحل کار انجام مي شود.بر اساس اظهارات فريدون عباسي، رئيس سازمان انرژي اتمي با رسيدن قدرت نيروگاه به ۵۰ درصد توانش، نيروگاه براي ۲ تا ۳هفته با اين قدرت کار مي کند تا آزمايش هاي لازم انجام شود. بعد از آن رآکتور خاموش مي شود و بازبيني مجددي در سيستم ها و تجهيزات صورت مي گيرد.به گفته عباسي با انجام موفقيت آميز اين مراحل در اواخر آبان ماه، دوباره نيروگاه راه اندازي مي شود تا به ۷۵ درصد قدرت خود برسد و در آن مرحله نيز آزمايش هاي موردنظر انجام مي شود.

۳ وزير ايراني در فهرست تحريم هاي جديد اروپا عليه ايران

از سوي ديگر به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري فرانسه، در تازه ترين اقدام خصمانه اروپا عليه جمهوري اسلامي ايران، نام ۳ وزير ايراني در فهرست تحريم ها به چشم مي خورد.خبرگزاري فرانسه به نقل از منابع ديپلماتيک گزارش داد که نام ۳ وزير دولت ايران در فهرست ۲۹ نفره تحريم هاي جديد اتحاديه اروپا عليه ايران مشاهده مي شود.منابع ياد شده افزودند که حيدر مصلحي وزير اطلاعات، سيدمرتضي بختياري وزير دادگستري، محمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به همراه صادق محصولي وزير کشور پيشين و نيز فرمانداران منطقه اي، دادستان ها و نيز مديران زندان ها از جمله افرادي هستند که هدف تحريم ها قرار دارند.اين تحريم ها که روز دوشنبه تصويب شد از روز سه شنبه که در مجله رسمي اتحاديه اروپا منتشر مي شود، اثر اجرايي پيدا مي کند.اين اقدام در پي تحريم ۳۲ ايراني ديگر در ماه مارس صورت مي گيرد.

واکنش مهمانپرست به تحريم هاي جديد اتحاديه اروپا عليه ايران

از سوي ديگر، سخنگوي دستگاه ديپلماسي تحريم هاي اخير اتحاديه اروپا را اقدامي نادرست و براي اعمال فشار به ملت ايران به منظور دست کشيدن از حقوقش خواند و به غرب توصيه کرد که به حقوق ملت ها احترام بگذارد.به گزارش فارس، رامين مهمانپرست سخنگوي وزارت امور خارجه درباره تحريم هاي اخير اتحاديه اروپا عليه ايران گفت: تحريم هايي که توسط اتحاديه اروپا به بهانه موضوع حقوق بشر يا فعاليت هاي هسته اي صلح آميز صورت مي گيرد متاسفانه يک اقدام نادرست و با هدف وارد کردن فشار به ملت ما براي دست کشيدن از حقوق اساسي آن است.
نقوي حسيني: مجلس قائل به مقابله به مثل در برابر تحريم هاي جديد اتحاديه اروپا عليه ايران است

سيد حسين نقوي حسيني، نايب رئيس کميته روابط خارجي مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با خراسان تاکيد کرد که کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس به تحريم جديد اتحاديه اروپا عليه ۲۹ مقام ايراني واکنش نشان مي دهد و در اين زمينه قائل به مقابله به مثل است. وي افزود: سيره جمهوري اسلامي ايران اين است که با اين گونه رويکردهاي خصمانه آشکار برخوردي قاطع داشته باشد و ما همان طور که پس از اعمال تحريم هايي مشابه از سوي آمريکا، در واکنشي قاطع ۲۶ مقام آمريکايي را مورد تحريم قرار داديم، به تحريم هاي اتحاديه اروپا هم واکنش نشان مي دهيم. نايب رئيس کميته روابط خارجي مجلس اظهار کرد: در عين حال بايد به اين نکته نيز اشاره کرد که پس از موفقيت ايران در عبور از تحريم هاي اقتصادي و همچنين فراگيرشدن موج بيداري اسلامي در منطقه اتحاديه اروپا سياست خاصي را در برابر جمهوري اسلامي ايران اتخاذ کرده تا به زعم خود کشورمان را تحت فشار قرار دهد. نماينده ورامين اظهار داشت: در همين راستا اتحاديه اروپا تحريم مقام هاي ايراني را در دستور کار قرار داده و از سوي ديگر نماينده اي را براي رسيدگي به وضعيت منافقين در پادگان اشرف تعيين کرده است. يادآور مي شود، پيش از اين پايگاه اينترنتي عصر ايران به نقل از روزنامه الوطن کويت گزارش داده بود: اتحاديه اروپا تصميم گرفت سمت مشاور ويژه اي را براي کاترين آشتون کميسر عالي سياست خارجي و امنيتي اين اتحاديه در امور پادگان اشرف ايجاد کند! اين مشاور ويژه، يک ديپلمات ارشد بلژيکي به نام «جون دو ريو» است. او پيش از اين سفير بلژيک در اتحاديه اروپا بود.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.