نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 269524
چند میلیون دلار سالانه ارز از کشور برای واردات چادر مشکی خارج می شود
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۶
دبیرانجمن صنایع نساجی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد چادر مشکی در کشور وارداتی است گفت: سالیانه ۱۰۰ میلیون دلار(بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان) صرف واردات چادر مشکی می‌شود.

علیرضا حائری در گفت‌وگو با تسنیم،‌ درباره وضعیت تولید چادر مشکی گفت:کشور ایران با مصرف سالیانه در حدود ۷۰ میلیون متر پارچه چادرمشکی، رتبه نخست مصرف آن در جهان را به خود اختصاص داده است در حالی که تنها از این میزان ۵ میلیون متر در کشور تولید می‌شود. یعنی فقط ۱۰ درصد از این نیاز در داخل کشور تولید شده و در حدود ۹۰ درصد آن وارداتی است.

وی با بیان اینکه سوئیس،ژاپن و کره که مصرف کننده چادر نیستند تأمین بازار ما را بر عهده دارند افزود: در سال‌های نه چندان دور کشورهایی نظیر سوئیس، ژاپن و کره که به جرأت می‌توان ادعا نمود که به هیچ وجه مصرف‌کننده این محصول نیستند عمده تأمین‌کنندگان بازار داخلی کشورمان بودند اما اخیراً تولیدات سایر کشورها نظیر تایلند، اندونزی و ویتنام نیز اضافه و بعضاً‌ جایگزین شده‌اند در حالیکه ما همچنان اندر خم نحوه تولید، چگونگی سرمایه‌گذاری، تهیه لایحه و طرح و همچنین بررسی مکان و محل احداث کارخانه تولید چادرمشکی هستیم.

دبیرانجمن صنایع نساجی با اشاره به اینکه سالیانه ۱۰۰ میلیون دلار صرف واردات چادر مشکی می‌شود گفت: مسئولان توجهی ندارند. هر از گاهی مصاحبه ای در این زمینه صورت می گیرد و پس از مدت کوتاهی روال مانند قبل می شود و واردات سالیانه ۱۰۰ میلیون دلاری چادر مشکی از طریق مبادی رسمی و مقادیر متنابهی دیگر از طریق قاچاق، کالای همراه مسافر و تجارت چمدانی انجام می شود. هر از چندگاهی نیز برای اینکه کم‌کاری و سهل‌انگاری خود در تأمین این نیاز داخلی را توجیه نماییم، دست به دامان مافیای تجارت آن می‌شویم و دشمنان خیالی را متهم کرده و وجود آنان را دلیل عدم توسعه مناسب تولید این محصول در کشور قلمداد می‌نماییم.

وی ادامه داد: گاهی بهانه تراشی و مشکلات تکنولوژیکی را مطرح میکنیم در حالیکه به خوبی می دانیم که این‌ها بهانه‌ای بیش نیست و دلیل اصلی عدم تولید این محصول در کشور، همانا نبود عزم و اراده‌ای جدی در تولید آن است وگرنه می‌توان با تعریف مشوق‌هایی برای سرمایه‌گذاری در تولید این محصول و قرار دادن این مشوق‌ها و تسهیلات در اختیار کارآفرینان و سرمایه‌گذاران موفق صنعت نساجی، نسبت به خودکفایی در این رشته قدم‌های اساسی برداشت.

حائری تأکید کرد:شناسایی اهلیت سرمایه‌گذار در این بخش از مهم‌ترین عوامل موفقیت در تولید این محصول است و تضمینی خواهد بود تا سرانجام سرمایه‌گذاری‌های جدید نیز به سرنوشت سرمایه‌گذاری‌های قبلی دچار نشود.اینک تولید پارچه چادر مشکی از حالت تولید یک محصول صرفاً اقتصادی خارج شده و تبدیل به نماد و شاخصه‌ای برای ارزیابی پیشرفت و موفقیت صنعت نساجی در کشور گردیده و بعضاً مثالی برای عدم توانمندی این صنعت.

دبیرانجمن صنایع نساجی بیان کرد: اکنون که صنعت نساجی در بسیاری از زیرشاخه های خود از قبیل تولید انواع کفپوش‌ها، انواع الیاف، منسوج نبافته، نخ‌های فیلامنت و میکروفیلامنت و تولید انواع نخ‌های ظریف پنبه ای و ترکیبی و ... به موفقیت‌های شایانی دست یافته است، این نقص نیز باید با مساعدت و همراهی مسئولین تصمیم‌گیر یکبار برای همیشه حل و فصل شود تا ضمن جلوگیری از خروج سالیانه مقادیر متنابهی ارز از کشور، بازارهای مصرفی کشورهای مسلمان و علی الخصوص کشورهای عربی را نیز به تسخیر خود در آورد و از این محل ارزآوری مناسبی برای کشور ایجاد نماید.

وی با بیان اینکه با ایجاد ۴ کارخانه با ظرفیت تولید ۲۰ میلیون متر چادر مشکی در سال نیازی به واردات نداریم گفت: درصورتی که بتوان ۸۰ میلیون متر چادر مشکی با کیفیت را تولید کنیم دیگر نیازی به چادر وارداتی نداریم. ایران بزرگترین مصرف کننده چادر مشکی در خاورمیانه است اما تولید آن از همه ضعیف تر است.

حائری افزود: تعرفه واردات چادر مشکی ۱۰ درصد است در حالی که تعرفه واردات سایر پارچه ها حدود ۳۲ درصد است همین امر باعث می شود تا واردکننده سایر پارچه ها را به نام چادر مشکی به کشور وارد کرده و آسیب های زیادی را به تولید کننده داخلی وارد کند. شنیده ایم که وزارتخانه پیشنهاد افزایش تعرفه واردات چادر مشکی را داده است تا از تولید حمایت شود. اما این راه کار تنها در صورتی مفید است که تولیدی وجود داشته باشد. در مورد چادر مشکی روش مناسبی نیست، چرا که تولید چادر مشکی نداریم.
 
م
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۵:۳۸:۲۴
جای تاسف دارد که با این همه .....جادر مشکی نمی توانیم تولید کنیم (2867543) (alef-13)
 
بیگی
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۶:۱۴:۲۶
وقتی سود بی درد سر واردات آن هم با تعرفه پائین (شاید هم با رانت ) است فکر نکنم ابر وارد کننده ها تمایلی به ایجاد امکان تولید داشته باشند. وگر نه با کسری از هزینه واردات میتوان ماشین آلات مناسب وارد کرد. (2867637) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۲-۱۴ ۱۶:۵۸:۴۸
ایکاش خودکفابشیم دیگه شاهدچادرهای وارداتی نباشیم
ولی بازم خوبه این هنه چادری درکشورداریم (2867733) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۰۲:۴۵:۲۴
شايد هم زود به زود چادر رو نو ميكنند. (2868552) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۵ ۱۵:۳۵:۰۶
سه کارخانه توليد چادر مشکي باخريد کليه ماشين آلات آن ازکشورهاي خارجي در ايران ايران تأسيس شد که چون اراده بر واردات بود تماما تعطيل و به انبار تبديل شد (2869734) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.