نظر منتشر شده
۹۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 162027
نمایش رسانه ای مرگ و اعدام
محمدرضا جوادی یگانه* 17 تیر 91
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۳۴
این مقاله با پذیرش اوامر الهی مبنی بر ضرورت مجازات علنی حدود، سعی دارد تا شیوه رایج در مجازات علنی اعدام را بررسی کرده و برای برخی از نقایص آن، با استفاده از رسانه، راهکارهای جایگزین (و مکمل) پیشنهاد کند و هدف آن نیز شرح مساله و شکافتن ابعاد آن است، برای آنکه فقیه و قاضی با علم به آن، در باره راهکار استفاده از رسانه برای نمایش مجازی علنی مجازات، تاملی مجدد داشته باشند. از اینرو به هیچ وجه وارد مسائل فقهی مساله نشده است و فقط در حد اجتماعی باقی مانده است.
نكته ديكر اينكه اين مقاله، ‏صورت كامل شده مقاله ارائه شده در «همایش ملی علمی-کاربردی پیشگیری از جرم- قوه قضاییه» است كه توسط معاونت امور اجتماعی و پیشگیری از جرم دادستانی عمومی و انقلاب مشهد در روزهاي 12 و 13 اسفند 1388 برگزار شد. 

جوامع بشری برای جلوگیری از تخطی افراد از قواعد و قوانین اجتماعی دو شیوه اساسی تعبیه کرده اند: جامعه پذیری و کنترل اجتماعی. جامعه پذیری شیوه ای است که در آن قواعد  وهنجارها درونی می شود و فرد بدون هیچگونه مراقبت بیرونی، همواره آنها را مراعات می کند. اما این شیوه همیشه کارآمد نیست. برخی افراد استعداد تخطی از قوانین را دارند و برخی موقعیت ها بگونه ای است که منافع یا احساس افراد، آنها را به سمت جرم سوق می دهد، علیرغم علم به خطا بودن آن. در این موقعیت ها، باید شیوه های دیگری را دنبال کرد، یعنی مراقبت از اینکه کسی خطا نکند و تنبیه کسانی که خطا کرده اند. 

مجازات اصولا به همین منظور طراحی شده است. هدف اساسی مجازات، کاهش احتمال تخطی از قوانین است، با دو شیوه. اول اینکه با مجازات مجرم، وی تنبیه می شود و با تنبیه وی، احتمال تکرار جرم در وی کم می شود. این تنبیه دامنه ای از مجازات های اجتماعی مانند خنده و تمسخر و بایکوت دارد تا مجازات های رسمی، مثلا جریمه اقتصادی، زندان و تبعید (محدود کردن حضور فرد در جامعه برای اینکه فرصت خطا نداشته باشد)، زندان انفرادی (برای محروم کردن فرد از ارتباطات اجتماعی با دیگر انسان ها) و بالاخره اعدام. فردی که حضورش برای جامعه خطرناک است، یا جرم بزرگی مرتکب شده که وجدان عمومی جامعه خدشه دار شده است، یا بارها مرتکب جرم شده و مجازات های دیگر بر وی دیگر اثر ندارد، باید از جامعه حذف شود. اعدام برای این منظور تعبیه شده است. 

اما مجازات فقط به معنای حذف شخص مجرم و تنبیه وی نیست، بلکه کم کردن احتمال جرم در آینده را نیز به همراه دارد. مجازات مجرم، تاثیرات مثبتی بر دیگر افراد جامعه، که مرتکب جرم نشده اند، دارد. یکی از این تاثیرات، تمایز میان مجرم و غیرمجرم است، که باعث افزایش همبستگی اجتماعی می شود. اما تاثیر اساسی مجازات در ترسی است که مجازات یک فرد بر دیگر افراد ایجاد می کند. وقتی فرد بداند یا بشنود که جامعه در حفاظت از هنجارها و قواعد خود جدی است و تخطی از آن را به سختی تنبیه می کند، در کجروی تردید و تامل می کند. این کارکرد بازدارندگی مجازات است. 

برای اینکه این کارکرد محقق شود، در گذشته، مجازات ها علنی و در منظر و مرآی مردم بوده است. همچنین مجازات ها طولانی و شدید بوده است. مجازات اعدام در مغرب زمین پیش از انقلاب فرانسه (تعذیب)، بسیار دردآور بوده و کارکرد اساسی آن طولانی کردن فرایند جان دادن محکوم به اعدام بوده است. میشل فوکو در صفحات ابتدایی کتاب «مراقبت و زندان» به تفصیل مجازات کسی را که به پادشاه فرانسه سوء قصد کرده بوده، بیان می کند، که تمام اعضا و عضلات وی را، یکی یکی جدا کردند و تا وقتی آن نگون بخت هنوز تنه ای (بدون دست و پا) داشته زنده بوده است و البته این مهارت جلاد نیز بوده است. فوکو نقل می کند که فرد مدام از جلاد تقاضا می کرده که او را از این رنج خلاص کند. لذا مجازات علنی همراه با مجازات شدید، صورتی از مجازات را پدید می آورده که امیل دورکیم آن را «مجازات تنبیهی» می نامد. لذا مجازات در ملاء عام، علاوه بر تشفی وجدان جمعی آسیب دیده بر اثر تخطی از هنجارها، به افزایش همبستگی اجتماعی (تمایز میان مجرمین و سایر جامعه) نیز می انجامید و در نهایت اینکه با ترساندن مردم از مجازات، احتمال تکرار دوباره آن را توسط دیگران کاهش می دهد. 

این نوع از مجازات، در برخی کشورهای جهان با همان صورت گذشته تکرار می شود. برای نمونه صحنه ای از اعدام در یمن (که در آن صورت فرد اعدامی پیدا نیست و لذا چندان آزارنده نیست) آورده می شود. 
 
  
 
اما در دوران حاضر، تغییرات اجتماعی فراوانی رخ داده که باعث شده که این نوع از مجازات، با انواع پیامدها روبرو شود که از اثرگذاری آن کاسته است. برخی از این تغییرات عبارتند از: 
–    در گذشته بین وقوع جرم و زمان انجام مجازات فاصله اندکی بود و کمتر حقی به متهم داده می شد تا به انواع روش ها بیگناهی خود را ثابت کند، یا قاضی به سرعت به علم می رسید و حکم صادر می کرد. 
–    به همین دلیل، به سرعت مجرم مجازات می شد. اما امروزه با طولانی شدن فاصله بین جرم و مجازات، اصل جرم فراموش می شود و خانواده داغدار نیز داغ خود را فراموش می کنند. با فراموش شدن جرم و آسیب های وارده از جرم (به دلیل فاصله زمانی)، در زمان مجازات، رافت به سمت مجرم افزایش پیدا می کند. چون این بار آنکه در معرض مرگ است، مجرم است نه قربانی.
–    رویه جامعه پذیری در دوران گذشته و نیز آشنایی آنها با جنگ و مرگ، کودکان را در برابر مجازات آسیب پذیر نمی کرد. کودکان از ابتدا با مساله مرگ درگیر بودند و مرگ در متن زندگی جریان داشت. اما امروزه مشاهده مرگ و اعدام برای کودکان بسیار دردناک است و ممکن عواقبی برای تمام عمر بر آنها داشته باشد. از این رو، دقت می شود تا کودکان شاهد مجازات اعدام نباشند. 
 


 
 
 
حضور رسانه و تغییرات ناشی از آن بر اجرای علنی مجازات
تغییرات ذکر شده در بالا تغییرات عمومی ای بودند که در جامعه ایجاد شده است. اما رسانه در دوران مدرن تغییرات ویژه ای بر مجازات و بویژه مجازات علنی اعدام گذاشته است، که هدف اصلی این متن، بیان این تغییرات و پیشنهاد راهکارهای مناسب برای مواجهه با آن است. برخی از تاثیرات رسانه بر اجرای علنی اعدام عبارت است از:

– در گذشته جرم محلی بود و مجازات ناشی از آن نیز محلی بود. یعنی شعاع انتشار جرم و خبر آن بسیار محدود بود، و اگر به گوش دیگران هم می رسید، با فاصله زمانی بود و با جزییات اندک. لذا مشاهده کنندگان جرم، همان کسانی بودند که در اثر جرم آسیب دیده بودند. اما امروزه، همه می توانند جرم را و مجازات را مشاهده کنند. (فیلم ساخته شده در باره برخی از انواع مجازات اعدام در ایران با نگاهی بسیار منفی به آنها، اکنون در برخی جشنواره های جهانی اکران می شوند،  یا فیلم های واقعی از این مراسم در یوتیوب و سایر سایت ها موجود است.)

–در گذشته، بدلیل فقدان وسایل صوتی و تصویری بایگانی کننده، خاطره جرم و مجازات فقط در اذهان مردم و در خاطره جمعی باقی می ماند. از این رو، با خصوصیات ذهن، بخش های ناخوشایند آن از خاطره مردم حذف می شد. اما امروزه با داشتن وسایل بایگانی کننده، هم می توان صحنه جان کندن یک اعدامی را ضبط کرد و هم آن را بارها مشاهده کرد و پخش کرد، و لذا همواره افکار عمومی قابل تحریک است. 


تصاویری از نوع تصاویر روبرو، همواره می تواند دهشتناکی مرگ را به مخاطب یادآور شود، و چون این مرگ، مجازات است در قبال یک جرم (که اکنون ما نمی دانیم چیست)، ولی مرگ را بوضوح درک می کنیم، از آن می گریزیم. و چون از مرگ نمی توان گریخت، از این شیوه مرگ دچار تاثر می شویم. در حالیکه اگر در صحنه مجازات بودیم، می دانستیم که مجرم یا قاچاقچی است یا سارق مسلح یا قاتل یا متجاوز، و خانواده قربانیان نیز در مراسم حضور داشته اند. ما در آن مراسم جمعی، با قربانیان نیز همدرد می شویم و تماشای جمعی اعدام (در حضور دیگران) از ترسناکی آن می کاهد و اندکی بعد نیز دهشتناکی مرگ فراموش می شود و خاطرات جمعی حول آن باقی می ماند. اما عکس، همواره لحظه را ثبت می کند و عکس بیش از آن، و صوت ترسناکترین بخش انسانی مساله را منتقل می کند و لذا یک فیلم از یک صحنه اعدام، می تواند پیامدهایی داشته باشد که کارکردهای اساسی مجازات علنی را تحت الشعاع قرار دهد.  

– جرم ها معمولا به سرعت و بدون اطلاع قبلی رخ می دهد (و لذا کمتر تصویری از لحظه وقوع جرم در دست است)، بنابر این همدلی با قربانی در لحظه وقوع جرم در دست نیست، کسی بیرحمی قاتل را نمی بیند و تنها می تواند با خانواده قربانی همدلی کند. اما چون اما مجازات با اطلاع قبلی است، لذا اعدامی پیش از مرگ دیده می شود و خانواده وی نیز دیده می شوند و احساسات آنها را در مواجهه با مرگ مسلم و حتمی دید و باور کرد. این مساله باعث می شود که رسانه ها و افکار عمومی درگیر در موضوع باشند، و ناخودآگاه با اعدامی همدلی خواهند داشت و این می شود که این نوع اعدام خشن، به نظر می آید. چون که افکار عمومی جرم را ندیده اند و فقط مجازات را می بینید. به این دلیل است که «رافه فی دین الله» ایجاد می شود که قران از آن تحذیر می دهد و استفاده از رسانه باعث می شود تا این همدلی بیجا با مجرم و خانواده وی، تشدید شود. 
 
تلاش های دوران مدرن، در مجازات اعدام بر کوتاه کردن و کم کردن زجر های ثانوی و فرعی مجازات شونده بوده است، بگونه ای که مجرم فقط تاوان جرم خود را بدهد و نه چیز دیگری است. این است که گیوتین در اروپای خشن سده های گذشته، پیشرفت مهمی بوده چون تعذیب را حذف می کرده و فقط باعث مرگ آنی در کسری از ثانیه می شده است. سایر روش های مرگ نیز چنین است. خالی کردن زیر پای اعدامی با طناب باعث می شود که طناب به سرعت دور گردن او فشار بیاورد و به سرعت خفه شود، در حالیکه وقتی اعدامی با طناب به بالا کشیده می شود، این فشار ناگهانی ایجاد نمی شود و مرگ آنی نیست، بلکه جان کندن چند دقیقه ای اعدام بالای جرثقیل است. 

تغییر شیوه های مجازات مرگ، باعث شده تا مرگ فقط مرگ باشد. اما مرگ در هر حال ترسناک است و چنانچه گفته شد، رسانه باعث تشدید و تداوم ترسناکی آن خواهد شد. این تغییر همدلانه به سمت اعدامی و در جهت مقابل نظام مجازات کننده است. این موضوعی است که باید برای آن اندیشید و از تجربه دیگران استفاده کرد.
 
رسانه و ترس از انتقام 
اجرای علنی مجازات (یا اعمال قانون) باعث شده تا خانواده مجرمان، مجازات کنندگان را (که عملا بخشی از یک سیستم هستند) شناسایی کرده و در صدد انتقام از آنها برآیند. کسانی که دست اندرکار اعدام هستند، آخرین حلقه زنجیره پلیسی و قضایی کشور هستند. حتی گاه این افراد، بخش های عالیرتبه این سیستم هستند که خود اجرای مجازات را بر عهده دارند. اما در حالت های عادی، این افراد (اجرا کنندگان، نه قرائت کنندگان و ناظرین)، معمولا مامورین عادی پلیس هستند. 

یکی از اصلی ترین کارکردهای مجازات علنی آن است که به مردم و به وجدان جمعی آسیب دیده اطمینان دهد که با چشم خود ببینید که مجرم مجازات شده است و لذا دیگر آن جرم تکرار نخواهد شد. اما گاه هست که دوستان یا همدستان مجرم، برای انتقام اعدام مجرم، عاملان یا اجرا کنندگان را تهدید می کنند یا حتی علیه آنها دست به خشونت می زنند. رده های بالاتر اجرای حکم، هم کمتر شناخته شده اند و هم بیشتر حفاظت می شوند و کمتر در دسترس هستند. اما آنکه مجازات را اجرا می کند، هم بیشتر در دسترس است و هم نماد کل نظام قضایی و پلیسی است. لذا با انتقام گرفتن از وی، مجرمین به خود قوت روحی می دهند و به این ترتیب از تاثیر مجازات بر دیگر مجرمین می کاهند. 
مساله این نیست که چقدر در عمل، اجرا کنندگان حکم اعدام با خطر روبرو هستند، بلکه تصاویر منتشر شده از اجرای احکام، بویژه اعدام نشان می دهد که اکثر مجریان حکم اعدام، صورت خود را می پوشانند تا شناخته نشوند و این نقض غرض است. یعنی بناست با مجازات اعدام مجرم، به جامعه و به خانواده قربانی اطمینان داده شود که مجرم مجازات شده است. اما در عمل نشانه شناسی تصاویر نشان می دهد که دستگاه قضایی و پلیس حتی نمی تواند این اطمینان را به اعضای خود بدهد چه رسد به اینکه جامعه یا خانواده قربانی (را که رضایت نداده اند) را مطمئن کند. این نوع از تصاویر، که تعدادی از آنها در ادامه آمده، عملا ایجاد نگرانی می کند تا اطمینان خاطر و نشان می دهد مجرمین هنوز خطرساز هستند و حتی پلیس هم احتیاط می کند. 
   
 


 
در عکس بالایی سمت چپ، مشاهده می شود که تنها بخشی از دست اندرکاران مراسم صورت خود را پوشانده اند و مابقی شجاعانه حکم را اجرا می کنند (عکس پایینی نیز چنین است). افسران و مقامات عالیرتبه انتظامی و قضایی در اجرای احکام ترسی ندارند، اما صورت پوشانده محافظان از تاثیر این صحنه می کاهد. 

البته این مساله به این معنا نیست که در سایر نقاط جهان، این احتیاط وجود ندارد. قطعا وجود دارد، اما نحوه نمایش آن مهم است. می توان با نگاهی به برخی از تصاویر از سربازان ارتشی دیگر کشورها ملاحظه کرد که این موضوع در آنها نیز وجود دارد، اما در سربازان سایر مناطق، این احتیاط زیر سایه تجهیزات و عینک و... مخفی شده است. در عکس های زیرین نیز صورت سربازان پیدا نیست، ولی بهانه های قابل قبولی برای نشان ندادن صورت پیدا کرده اند. در اینجا ترس سربازان در لوای تجهیزات نهان می شود و در عکس ها،  احتیاط برخی عاملان وجهه خوبی پیدا نکرده است. و مشخص است که منفی بودن آن به اجرای احکام نیست، به نشانه های ضعف موجود در داخل تصاویر است، که می توان به آن توجه کرد و از آن پرهیز کرد. 
 
   
 
نمایش رسانه ای مرگ و اعدام
به دلیل ترسناک بودن و اثر ویرانگر آن بر روان افراد، رسانه های دنیا، قوانین مشخصی در باره مرگ دارند. آنها از نمایش مرگ های مستند و واقعی به شدت پرهیز می کنند، مگر اینکه اضطراری وجود داشته باشد. به همین دلیل آنها به دنبال راه های جایگزین هستند. یکی از این راه ها، این است که به جای فیلم، از عکس قربانیان استفاده کنند یا عکس صحنه مرگ را نشان دهند. مساله دیگر این است که در صورت ناگزیری نمایش فیلم، از پخش صدای فیلم (به دلیل واقعی شدن بیش از اندازه و تاثیرگذاری شدید) پرهیز می کنند. اینگونه قوانین نشان دهنده اهمیت مساله نحوه نمایش مرگ است. 
رسانه در عوض، برای نشان دادن مرگ به صورت تفصیلی و اثرگذار، از شیوه ای دیگر استفاده می کنند، یعنی استفاده از سینما و فیلم های سینمایی، که ما از آن به «نمايش رسانه اي يا مجازی» (يا  ملاء‏عام رسانه اي) مجازات یاد می کنیم. به نظر ما، می توان از رسانه برای کاهش جرم (مکمل و/یا جایگزین مجازات علنی) استفاده کرد و ظاهرا تاثیر آن نیز کم نیست. و این همان شیوه ای است که برای پرهیز از عوارض و پیامدهای ناخوشایند مجازات علنی استفاده می شود. 
نمايش مجازی مجازات دو بعد اساسی دارد، یکی نمایش فیلم های پلیسی و کارآگاهی برای القای قدرت پلیس، که در آن با روش های مردم پسند، این امر به خواننده القا می شود که هر چند مجرمان، سازمان یافته هستند و از روش های پیشرفت استفاده می کنند، اما در نهایت هیچ قتل یا رفتار مجرمانه ای نیست که توسط پلیس (یا کارآگاهان خصوصی) کشف نشود و مجرمان به مجازات اعمال خود نرسند. این مساله، باعث القای ترس از پلیس یا ترس از گرفتار شدن در میان مجرمان بالقوه می شود.
بعد دیگر، نمایش سینمایی انواع مجازات ها و بویژه اعدام است. در این نوع از فیلم ها که مرگ نشان داده می شود، تلاش شده تا تمایز میان این فیلم ها و مرگ واقعی روشن باشد. به عنوان مثال، شلیک مرگ آور به قلب یا به داخل دهان است، و هیچ شلیکی به صورت نیست و بیننده صورت یا بدن متلاشی شده را نمی بینید؛ نمایش مرگ ها بدون زجر و سریع (کمتر از 3 ثانیه) است تا عوارض روانی نداشته باشد. در عوض آنها مرگ را با شیوه ای نه چندان دهشتناک، به صورتی قابل باور نشان می دهند. برجزییات مرگ و دردناکی روانی آن بر اعدامی پیش از اعدام، تاکید شده است و همچنین بر جزییات وسایل اعدام و مراسم اعدام تاکید شده است. 

برای مثال مرگ با صندلی الکتریکی و نمایش آن توضیح داده می شود. صندلی الکتریکی شیوه ای است برای مرگ سریع. در این نوع از اعدام، قربانی بر روی یک صندلی بسته می شود، و به او برق با ولتاژ بالا وصل می شود، که نتیجه آن مرگ است. واقعیت مجازات مرگ با صندلی الکتریکی نیز به اندازه همه مرگ های دیگر دهشتناک است و نمایش آن، عوارض پیشگفته را در بر دارد. تصاویر زیر بخشی از این دهشتناکی را نشان می دهد، با ذکر این نکته که عکس های دربردارنده مرگ با صندلی الکتریکی به آسانی در عرصه وب در دسترس نیستند. 
 
 
اما بنا نیست که مخاطب عمومی (که باید در معرض تحذیر با این نوع مجازات باشند)، این نوع از تصاویر را ببیند تا عبرت بگیرد. آنچه رسانه های جهان در این باب انجام می دهند متفاوت است. آنها برای این منظور از فیلم های سینمایی و سریال های تلویزیونی استفاده می کنند. یعنی در یک فیلم (که بیننده به خوبی مطلع است که فیلم می بیند نه واقعیت)، یک مجرم در معرض مرگ با صندلی الکتریکی قرار می گیرد. بیننده به خوبی با ترس پیش از مرگ آشنا می شود و نیز به دقت برای وی تشریح می شود که مرگ با صندلی الکتریکی یعنی چه، و حتی تصاویری مانند تصاویر بالا (اندکی با خشونت کمتر) نیز به دقت به وی نشان داده می شود و بازیگر اصلی فیلم با صندلی الکتریکی، مجازات می شود و می میرد. 
در این حالت بیننده به خوبی و با شیوه ای تاثیرگذار مرگ را می بیند و مجازات اعدام برایش باورپذیر می شود. نمونه ای از این موارد، دو فیلم «مسیر سبز» (Green Mile) (1999‏، با بازی تام هنکس) و «می خواهم زنده بمانم» (I Want to Live) (1958، با بازی سوزان هیوارد) است که بازی های درخشان این دو بازیگر برجسته هالیوود این دو فیلم را در زمان خود، به فیلم های مطرح و تاثیرگذاری تبدیل کرده است (همچنين مي توان اين نگاه را در فيلم «راه رفتن مرد مرده» (Dead Man Walking) (1995) نيز مشاهده كرد). در هر دو فیلم، کسی که درگیر مساله اعدام شدن است، آنچنان از لحاظ روانی فرو می پاشد که بیننده از یادآوری آن به سرعت دهشتناکی مرگ و مرگ صندلی الکتریکی را به یاد می آورد. 
 

در هر دو فیلم، تاکید اساسی بر مرگ با صندلی الکتریکی است و در پوستر هر دو فیلم نیز آمده است. اما نکته اساسی این است که این دو فیلم هستند و بیننده هم آن را می داند و باور دارد. پس چگونه است که این فیلم ها می توانند تاثیر نمایش علنی مجازات را داشته باشند. این تاثیر با استفاده از ترکیبی از روش ها حاصل می شود.

نمايش مجازي مجازات اعدام و جایگاه آن
ترکیب چند مجموعه از روش، می تواند مجازات مجازی اعدام را کارآمد سازد و آن را در متن مجموعه ای از اقدامات یک نظام سیاسی برای کاهش مجازات قرار دهد. در این مجموعه، باید سه اقدام صورت گیرد. 

الف: ساخت فیلم و استفاده از جذابیت رسانه در باره مجازات و سختی آن و عذاب مجرم پیش از مرگ و تصورات شب اعدام. با این روش، افکار عمومی جامعه بخوبی می داند که در اعدام (با توجه به نوع آن، مثلا صندلی الکتریکی) چه رخ می دهد. 
ب: تاثیرگذاری بر افکار عمومی در باره اعدام یک مجرم، با استفاده از جعبه سیاه که  قبل و بعد از مجازات را رسانه ای می کند و مجازات در یک جعبه سیاه (فاقد پوشش رسانه ای) اجرا شود. در این بخش، افکار عمومی با مساله مجازات اعدام یک مجرم درگیر می شود. مجرم قبل از اینکه به آن جعبه سیاه (محل اجرای مجازات اعدام) برده شود، به خوبی توسط رسانه ها پوشش داده می شود. این قسمت، چون کاملا مشابه فیلم های ساخته شده است، مخاطب را به همان حال و هوا می برد. مجرم پس از آن به محل مجازات برده می شود، که تصویری از آن پخش نمی شود. اما جامعه، با شبیه سازی انجام شده توسط فیلم ها، می داند که در آن اتاق چه رخ می دهد. پس از اجرای مراسم نیز، تصویر بدن مرده مجرم (در پوشش مخصوص مردگان، یک محفظه پارچه ای سفید) دیده می شود. و جامعه باور می کند که مجرم اعدام شده است. این مساله مهم است که رسانه به خوبی قبل و بعد از مراسم اعدام را نشان می دهند، اما هیچ تصویری از مراسم ارائه نمی شود و تصویر تخیلی موجود در ذهن بیننده (حاصل از فیلم ها) نقش جایگزین آن را بر عهده می گیرد.
ج: صحنه مجازات، فقط به صورت زنده (بی حضور وسایل بایگانی کننده مانند دوربین) دیده می شود و دیگران فقط در باره آن به صورت سینه به سینه و شفاهی تصویر می کنند. این مساله، بخش علنی مجازات اعدام را تشکیل می دهد. در نظام جزایی برخی کشورها، برخی افراد حتما باید شاهد مجازات اعدام باشند. این افراد عبارتند از: 

–گروهی که از جرم آسیب دیده اند: قربانیان و خانواده آنها
–گروهی که در صدور حکم نقش داشته اند (قاضی و هیئت ژوری)، تا عذاب کشیدن مجرم را ببینید و در هنگام مجازات بعدی، بدانند که چه حکمی صادر می کنند و بر اساس آن، حکم های بعدی آنها، به عدالت نزدیک باشد.

می توان به این دسته، گروهی که احتمال بسیار دارد در آینده جرم را مرتکب شوند (و نیز خانواده اعدامی) را اضافه کرد. در این حالت، هم مجازات علنی موجود است و هم از عوارض نامطلوب آن جلوگیری شده است. 
برای تاثیرگذاری بیشتر این مجموعه مجازات (مجازات علنی و مجازات مجازی)، تمهیدات فرعی دیگری نیز باید تدارک دیده شود که به برخی از آنها به اختصار اشاره می شود: 
–ترتیب دادن امکانات خاص برای مجازات و تبلیغ آن برای افزایش ترس جامعه از جرم. برای اثرگذاری بیشتر مجازات اعدام، باید این مساله به نوعی دارای آداب و تشریفات خاص خود باشد، تشریفاتی که بتوان بر آن تاکید کرد و آن را برجسته ساخت. استفاده از وسایلی مانند جراثقال (علاوه بر مساله تفاوت آن با اعدام با طناب که در بالا اشاره شد)، نوعی بی توجهی به مساله را می رساند. در عوض می توان مکان ها و امکانات خاصی را برای اعدام تعبیه کرد و بر رعایت نکات انسانی در آنها نیز تاکید کرد و اینکه اعدامی با آن شیوه، زجر زیادی نمی کشد. اما آداب و جزییات باعث می شود تا مساله در افکار عمومی جا بیفتد. هیچ کس با دیدن یک جراثقال به اعدام فکر نمی کند، چون کاربرد اصلی آن چیز دیگری است. اما صندلی الکتریکی همواره اعدام را به خاطر می آورد. در پارک های برخی کشورهای اروپایی، یک بازی پرهیجان برای جوانان این است که بر روی مدل شبیه سازی شده صندلی الکتریکی بنشینند و برق مختصری به آنها وصل شود و بلرزند و به تجربه مرگ نزدیک شوند. این تجربه ها هرگز فراموش نخواهد شد. 
–تاکید بر اهمیت و عظمت مساله اعدام. جان فرد محترم و گرفتن جان یک انسان نیز واقعه مهمی است که مصالح بالاتری آن را موجب شده است. باید برای این واقعه احترام قائل شد. استفاده از بشکه ساختمانی و صندلی و... نشانه سرهم بندی مساله است، باید برای انجام مراسم اعدام (چه در خلوت و چه علن) تدارک بیشتری دید و وقت گذاشت. همانطور که در صدور حکم دقت می شود. مدیریت صحنه اعدام بر اثرگذاری آن بسیار اثر دارد.
 
 
–تمایز میان تعذیب و مجازات
–کم کردن فاصله وقوع جرم تا مجازات
–حذف امکانات ضبط و بایگانی صحنه مجازات اعدام، تا پیامدهای منفی آن بر اثرات عبرت آموز آن نچربد.
امید است که این نکات باعث بازدارندگی بیشتر مجازات اعدام و کمتر شدن بخش های نامطلوب آن شود. 

 
*دانشيار جامعه شناسی دانشگاه تهران
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۰۹:۴۰:۲۸
من 58 سال سن دارم حدود 52سال پیش موقعی که خردسال بودم به همراه خانواده شاهد اعدام یک مجرم در یکی از شهرستانها بودم صحنه اعدام بسیار رقت آور بود و اثر روانی مشاهده این صحنه هنوز آزارم می دهم خواهش می کنم از حضور اطفال دراینگونه صحنه ها جلوگیری کنید. (880371) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۱:۳۷:۰۸
مشاهده صحنه اعدام و پایان یک زندگی، آستانه تحمل و پذیرش خشونت در انسان را از لحاظ روانی بالا می برد و اثرات نا مطلوبی بر رفتار افراد بخصوص کودکان بر جای می گذارد. (880560) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۲:۲۴:۵۸
اغلب کسانیکه برای دیدن صحنه اعدام می روند، از دید تفریح و سرگرمی به آن می نگرند. مشاهده می شود که عد ه ای حتی با خود تخمه و تنقلات نیز می برند!
این خود نشاندهنده این واقعیت است که جنبه عبرت آموزی این قضیه کمرنگ است.

شایسته است از سوی متولیان در انجام اینگونه مراسم بازنگری صورت گیرد. (880654) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۲:۴۵:۴۶
عبرت آموزی اعدام در ملاء عام در قدیم موضوعیت داشت. درآن ایام شهرها و آبادیها کوچک و میزان جرم کم بود. بنابراین انجام اعدام فردی گناهکار در ملاء عام، امری برجسته بود که تمام اخبار و امور شهر را تحت شعاع قرار می داد.

با وسیع تر شدن شهرها و بالطبع بیشتر شدن جرایم، و نیز در گیر شدن مردم با مشکلات زندگی، انجام مجازات اعدام در ملاء عام آنچنان انعکاسی ندارد تا امور امور جامعه را تحت شعاع خود قرار دهد. بنابراین امروزه قضیه عبرت آموزی این امر آنچنان تاثیرگذار نیست. (880687) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۴:۱۵:۵۷
چطور می شود یک انسان شاهد جان کندن یک انسان دیگر باشد ولو اینکه اعدام یک قاتل باشد از تماشای اعدام چه چیزی نصیبمان می شود که بعضی بچه ها یشان را هم با خود به تماشا می برند !!!؟ (880783) (moderator22)
 
کیانا
۱۳۹۱-۰۴-۳۰ ۱۶:۴۹:۲۱
از دیدن این صحنه ها فقط رعب در دلها می افتد و شاهدان با ترسی در اعماق به زدگی ادامه میدهند یعنی مجریان این اعدامهای علنی به در میزنند تا دیوار بشنود. چه مجرمین اینده و چه افرادی که به هر طریق می خواهند به هر نوع چیزی معترض باشند.
چیزی که در ایران باعث میشود جرم تکرار شود این نیست که مجرمین از جزای سخت اینده خبر ندارند بلکه به دلیل این است که احتمال دستگیر شدن خود را کم می بینند. همانطور که دلیل گستردگی تخلف رانندگی این نیست که جریمه کم است بلکه همه متخلفین جریمه نمیشوند. جریمه شدن یک اتفاق و ناشی از بدشانسی به نظر میرسد.
اگر هر متخلفی با سرعت و دقت و با ادله علمی نه روش قسامه به جزای خود برسد و متخلف بداند قانون فاگیر و بریا همه و با قاطعیت و سرعت اجرا میشود بیشتر میترسد تا دیدن صحنه شنیع اعدام (886343) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۸ ۲۱:۳۱:۱۷
خوشتان میاد با این مقاله ها مردم رو اذیت کنید (883420) (moderator19)
 
سینا
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۶:۵۸:۴۵
بررسی اثرات اعدام در ملا عام باید به صورت کای وسیع و کارشناسی باشد.
در گذشته کودکان نه تنها با مرگ رابطه ای نداشتند بلکه بسیار کمتر از کودکان امروز صحنه های مرگ و اعدام را در فیلم ها و... مشاهده کرده بودند. واساسا مقایسه موجود در مطلب بسیار نادرست به نظر می رسد.
به نظر می رسد الف به جای انتشار مقالات ژورنالیستی و احساسی و غیر علمی لااقل در این موارد اندکی علمی تر بر خورد نماید. (887662) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۰۹:۴۱:۵۲
انجام حکم اعدام و نیز مجازات های دیگر در انظار عمومی هیچ توجیه و بازدارندگی از وقوع جرم ندارد.هرچند گاه شاهدیم حکم اعدام در میدان شهری انجام می گیرداما دچقدر از وقوع جرم کاسته و درس عبرتی برای دیگران شده است؟

اعدام حادثه غم انگیز و خشنی است که انجام آن در ملاء عام خود موجب نهادینه شدن خشونت می شود. کشورهایی که آن را انجام می دهند، نظیر آمریکا، این کار در یک اتاق بسته و به مدد تزریق مواد سمی و آنهم در حضور عده ای محدود انجام می شود. (880373) (moderator102)
 
نادر
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۱:۱۳:۵۸
در تکمیل بحث شما باید عرض کنم که اعدام در ملا عام حتی برای بزرگسالان تاثیر منفی روانی ایجاد میکند و جامعه را به سمت خشونت بیشتر سوق می دهد (880522) (moderator102)
 
منطقي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۵:۲۲:۱۱
اشكال ما اين است كه هميشه فكر مي كنيم از خدا بيشتر مي فهميم (880872) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۲۲:۱۸:۲۰
خیر اشکال شما این است که حرف خدا را نخوانده تفسیر میکنید و حکم میدهید و فکر میکنید همان چیزی که میگویید همان است که خدا گفته.

آن بمب گزار انتحاری هم که الله و اکبر میگوید و بمب را منفجر میکند و عده ای بی گناه هم در این بین کشته می شوند هم فکر میکند به دستور خدا عمل کرده و پس از انفجار در مرکز بهشت همراه با حوریان است

آری مشکل شما این است برادر مسلمان قران نخوانده

در کجای قران گفته شده در ملا عام مجرم را به سزای اعمالش برسانید تا مردم از دیدن این تصویر مشکلات روحی روانی پیدا کنند؟؟؟؟؟؟

برو قران بخوان توبه کن و حکم صادر کردن را به متخصصانش بسپار (881428) (moderator102)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۲۰ ۱۷:۰۹:۵۴
دوست عزیز خدا در سوره نور مجازات زناکار را حد در ملا عام بیان می کند و می فرماید که باید گروهی از مومنین ببینند. (885397) (moderator19)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۲۳:۳۱:۲۰
درسته اشکال از ماست !
نه به این دلیل که فکر می کنیم از خدا بیشتر می فهمیم .بلکه به این دلیل که نمی فهمیم خداخیلی جاها می خواد انسانیتمونو امتحان کنه شاید!! (881538) (moderator102)
 
امید
Netherlands
۱۳۹۱-۰۴-۲۱ ۲۲:۱۷:۰۴
اون بچه 12 ساله هم که توسط گروه های تروریستی نظیر جندالله به خودش بمب میبنده و میره هم خودش و هم چند انسان بی گناه رو منفجر میکنه تحت تلقین همگروهایش فکر میکند امر خدا را اجرا میکند و به بهشت میرود حتی بسیاری از رده های پایین سازمان تروریستی مجاهدین خلق هم تحت تاثیر مغز شویی های سران سازمان فکر میکنند در حال جهاد در راه خدا و برای خدا هستند. هیچ کس با هیچ منطقی نمیتواند ادعا کند مشاهده صحنه اعدام باعث عبرت آموزی میشود. نه تنها نمیشود که قبح ادم کشی را میشکند و افراد را نسبت به دیدن کشته شدن و جان کندن انسان های دیگر مشاهده کنندگان را یا بی تفاوت میکند و یا دچار مشکلات روحی که در هر دو حالت میتواند سبب جرم زایی شود. بی منطق نباشید (885867) (moderator22)
 
کیا
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۰۹:۵۳:۳۷
وقتی سالم بود شاهد یک اعدام بودم این اتفاق تا چند روز روی زندگی و درس خواندنم تاثیر بدی گذاشت
باید راه بهتری باشد. یکی از عوامل اصلی جرم اغلب فقر است (880390) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۴:۵۴:۳۹
هرچند تاحدي با نظر شما موافقم ولي تكليف فردي كه همسر دارد و به چندين و چند زن ودختر ديگر تجاوز مي‌كند چيست؟ (880848) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۵:۵۲:۳۴
ربطی به همسر دار و بی همسر ندارد. هر کسی ممکن است به چنین کاری دست بزند. به فقر مادی، فقر فرهنگی و تربیتی را هم اضافه کنید. مجموعه این نواقص، شخص را می برد بالای چوبه دار. هر چه عوامل کمتر و ضعیفتر شوند، جرم و جنایت نیز کمتر خواهد شد. (880919) (moderator102)
 
جعفریان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۵:۵۴:۱۴
از نویسنده محترم به خاطر این مطلب بسیار متین و به جا، قدردانی می کنم و به درایت و عقل و هوش و فرهیختگی او درود می فرستم. بقیه حرفها را هم که دوستان زده اند و حرف من تکراری خواهد بود. (880923) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۸:۱۳:۰۵
کسی منکر مجازات قاتل یا متجاوز نیست ولی نباید به همراه مجرم جامعه را نیز مجازات کرد! اصلا به حال سرباز وظیفه ی بیچاره ای که باید هفته ای چند نفر را دار بزند فکر کرده اید؟ (881107) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۸ ۲۳:۰۳:۳۹
الان بحث اعدام شدن یا نشدن نیست. الان بحث نمایش آن در منظر عمومه که نشان دهنده قدرت به منظور ایجاد ترس است یا عامل بازدارنده! (883507) (moderator19)
 
علی
۱۳۹۱-۰۴-۱۹ ۱۱:۱۷:۱۴
مجازات آن فرد است نه مجازات ناخواسته جامعه . این شکل مجازات متاسفانه اذهان عمومی را دچار مشکل می کند. (884220) (moderator22)
 
کریم
۱۳۹۱-۰۴-۳۰ ۱۶:۵۹:۰۲
این اعمال فقط به دلیل مجرمانه بودن زندگی و نگرش یک فرد نیست بلکه به دلیل عدم ایجاد امنیت در کل جامعه است. یکی از بارزترین تفاوتهای ایران با کشور بی بته ای مثل امارات این است که در ایران با این همه گشت ارشاد و ادعاهای مختلف اگر حجاب یک خانم دو سانت عقب برود ده مرد در خیابان طوری نگاهش میکنند که گوئی عریان است اما در امارات اروپائی ها به هر طریقی می خواهند می پوشند و اینهمه هندی و ایرانی و عرب و . . . جرات ندارند نگاهش کنند. به دلیل کنترلهای نا محسوس و امنیت عمومی که فراهم شده. من زنگ میزنم به صدو ده می گویم دو نفر در حال کشتن هم هستند و می گوید بگذار بکشند به تو چه؟ اگر امنیت ایجاد شود مثل دوران قاجاریه مجبور نیستیم در ملا عام فلک کنیم . باید علت و شرایط جرم نباشد (886345) (moderator22)
 
محمود
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۰:۰۲:۵۲
علم روانشناس ارائه و به نمایش گذاشتن خوشونت در اجتماع را به هیچ وجه درست نمیداند در بسیاری از بینندگان این صحنه ها نوعی همدردی و قهرمان پنداری با اعدام شونده ایجاد میکد،و بعلاوه قبح جرم را در نظر بیننده کم مینماید. نهایت جانی ترین افراد مرگی که است چند ثانیه ای بیشتر طول نمیکشد،و این برای روح یک مجرم تسکین دهنده است. (880404) (moderator102)
 
سیوش
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۰:۰۵:۱۵
هر چه بکاری همان بدروی،نمایش خشونت خشونت پس میدهد دنیای امروز دنیای حرف و عقل منطق است با ترساندن مجرم آصلاح نمیشود. (880410) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۸ ۱۶:۴۳:۲۶
اميدوارم خدايي نكرده اگر وقتي يكي زن و فرزند و يا پدر و مادرت رو هم كشت با حرف منطق و عقل بتوني اصلاحش كني! (882967) (moderator102)
 
امید
Netherlands
۱۳۹۱-۰۴-۲۱ ۲۲:۲۲:۵۴
دوست گرامی قانون قرار است کلی نگار باشد و نه بر اساس احساسات افراد. اگر قرار باشد بر اساس احساس یک فردی که عزیزش را از دست داده قانون گذار قانون تصویب کند انوقت باید فرد را بدون محاکمه تحویل خانواده مقتول بدهد تا او را شکنجه کرده و بکشند ! مهم نیست که در صورت بروز این اتفاق برای شخص من، چه احساسی خواهم داشت مهم این است که قانون کلی نگر باشد و برای تسکین درد یک خانواده هزاران خانواده دیگر را با معضلات اجتماعی و افزایش خشونت و جرم و جنایت مواجه نکند. اگر بنا باشد قانون بر اساس احساس فرد آسیب دیده تصویب شود آنوقت اگر من نوعی در خیابان کتک خوردم هم باید این حق را داشته باشم تا طرف را زیر مشت و لگد بگیرم و دردم را تسکین بدهم. سلامت روانی جامعه در بلند مدت به احساس خانواده یک فرد مقتول ارجحیت دارد و من هم اگر خدایی نکرده چنین اتفاقی برایم بیفتد مجبور خواهم بود به قانون تمکین کنم هرچند که ممکن است عصبانی باشم و به زمین و زمان فحش بدهم . (885869) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۰:۳۰:۰۱
رسانه ایی کردن اجرای اعدام رواج خشونت است و احساسات عمومی را خدشه دار میکند به نطرم اعدام باید در مکانهای خاص اجرا شود و ورود کسانی که میخواهند این صحنه را تماسا کنند بدون دوربین آزاد باشد (880446) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۰:۳۲:۲۸
مطلب بسیار جالبی بود. (880452) (moderator102)
 
بابک
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۰:۳۵:۰۹
تحلیل بسیار جامع و خوبی بود ! چه عجب ! دلت درد نگیره الف ! (880460) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۰:۳۹:۲۷
داشتم از اینکه تو الف مقاله های عاقلانهمنتشر کنه نامید میشدم!


واقعگرایانه ترین مطلبی بود که در چند ماه اخیر منتشر کردید.

بنده خودم در کودکی صحنه اعدام را فقط از کنارش رد شدم. ( حتی فرم اعدامی را ندیدم )

تا چندین هفته کابوس میدیدم.


(880470) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۰:۵۴:۱۸
همه حرفها درست ولی وقتی ریشه های فرهنگی مشکل دارن و فقر مثل سونامی داره گسترش پیدا میکنه بدترین مجازاتها هم بی تاثیرند.
مسلما کودکی که در کانون یک خانواده بزهکار رشد میکنه احتمال مجرم شدنش در اینده خیلی بیشتر از فرزند یک اموزگار هست.
درسته که انسان اختیار داره ولی مسلما یک انسان که دو پای مصنوعی داره نمیتونه بهترین فوتبالیست دنیا بشه و دایره اختیار انسانها به شرایطشون هم بستگی داره. (880492) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۰:۵۶:۳۵
نمایش اعدام در ملأ عام، فقط کشتن و قتل را عادی سازی می کند و دیگر هیچ. آیا در دستگاه قضای ما یک نفر آشنا به روان شناسی نیست که این مسئله را درک کند؟! (880495) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۱:۰۲:۵۷
امروز تو اتوبان همت يك بچه گربه زير لاستيك ماشيني رفته بود و مثل اسفند بالا پائين مي پريد و جان مي داد . همه ماشين ها مسير خود رو عوض مي كردند و فضايي در حدود دو متر اطرافش خالي شده بود بسيار رقت انگيز بود . در عجبم كه افراد چگونه جان كندن انساني را نظاره گر مي شوند (880507) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۱:۰۶:۲۱
آدم باید منطق داشته باشد. این کار چقدر تا حالا روی کاهش جرم و جنایت تاثیر داشته است؟ (880510) (moderator102)
 
فری
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۱:۱۶:۳۵
همیشه آخرین مشکل را میبینیم و میخاییم آنرا حل کنیم
کمی به عقب تر برویم . اونجایی که نیروی انتظامی فقط نظاره گر قتل شهروندی میباشد و در نتیجه این سهل انگاری قاتل را در محل اعدام میکنند و بعدش میگویند که وا مصیبتا در محل اعدام نکنین روی اعصاب ماها اثرات سوء دارد !!!!
چرا نیروی انتظامی در هنگامیکه قتل و دزدی و غارت وتجاوز رخ میدهد عملکرد مطلوب و فوری از خود نشان نمیدهد اما در جایی همانند مانتو و روسری و کراوات از خود قدرت و شهامت و دلاوری نشان میدهد !!!؟
اون چه نتیجه ای در جامعه دارد و این آخری چه نتیجه ای ؟ (880528) (moderator102)
 
حسین
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۱:۲۱:۵۴
ما صبح تا شب داریم فریاد میزنیم که صحنه های اعدام رو نشون ندید اونوقت شما اومدید تو سایتتون انواع و اقسام اعدام از کشورهای مختلف رو نشون میدید!؟!؟مخصوصا اون صحنه اعدام با صندلی الکترونیکی که با خونریزی هم همراه بود.
چه لزومی داره آخه؟ (880534) (moderator102)
 
Germany
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۱:۲۵:۴۸
‫بردن بچه ها برای تماشای اعدام،نشان از عقب ماندگی و بیماری جامعه است.خود مروج خشونت در جامعه است. (880541) (moderator102)
 
فرهاد
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۱:۳۶:۰۷
اگر واقعا اجرای احکام اعدام در انظار عمومی تاثیری در کم شدن قتل و جرم داشته پس چرا هر روز میزان جنایت و جرم بیشتر و بیشتر شده است.نمایش اعدام در ملا عام فقط و فقط خشونت رو در جامعه افزایش میده.راستی نمردیم و دیدیم الف جان یک تحلیل خوب هم گذاشت. (880554) (moderator102)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۱:۳۶:۵۳
در صورتی که این اعدامها بلافاصله بعد از صدور حکم اجرا شود اثار بازدارندگی خوبی دارد ولی یک سال بعد مانند یک شو می باشد (880558) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۱:۴۱:۴۶
حتی همین عکس ها هم روح آدم رو آزار می ده چه برسه به اینکه رسانه ای هم بشه (880566) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۱:۵۳:۱۴
اين كه پس از سالها يك سايت منتسب به حكومت حاضر شده نظر كارشناسي يك استاد جامعه شناسي دانشگاه را (كه خيلي هم محافظه كاران بيان شده است) منتشر كند جاي اميدواري است. اميدوارم مسئولين قضايي به اين مهم توجه كنند. (880585) (moderator102)
 
Germany
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۱:۵۵:۰۷
اگر اعدام، آنهم در ملاء عام، تاثیری داشت، تا الان جرم از جامعه ایران رخت بربسته بود. برعکس، می داتیم که وقوع جرم در کشورمان، با وجود اعدامهای بسیار زیاد، بیشتر شده است.
و نیز، باید به این سئوال جواب بدهیم که چرا در اروپا، با وجود ممنوعیت اعدام، مشکلاتی از قبیل جنایت، از ایران خودمان بسیار بسیار کمتر است؟ (880593) (moderator102)
 
واقع بین
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۲:۲۵:۰۴
یک ادم با نادانی و یا بیماری و یا بستر بد دست به جنایت میزند انگاه ما با تدبیر و عقل سلیم و با ادعای عاقل بودن ان شخص مشکل دار را اعدام می کنیم دقیقا همان کار را اما این بار با افتخار و اقتدار در ملاء عام انجام می دهیم. (880655) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۸ ۰۰:۴۲:۲۳
جنايت يعني كشتن انسان فرقي نميكند چه ادم معمولي را بكشند چه مجرم را هر دو جنايت است (890075) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۲:۳۰:۱۹
چرا تصاویر افرا د را واضح نشان دادید آیا با خانواده های آنها مشکلی داشتید تسویه حساب شد؟ (880661) (moderator102)
 
هاشم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۲:۳۴:۰۴
هر عملی تشعشعی دارد. قرار گرفتن در معرض تشعشات بر جسم و جان انسان تاثیر میگذارد. این تشعشات در کل جهان هستی جریان می یابند.
اگر ظلمی در آنسوی کره زمین اتفاق بیفتد، اول بر روح جمعی مردم آن منطقه و به مرور زمان بر کل مردم جهان اثر میگذارد.
بنی آدم اعضای یک پیکرند که در آفرینش ز یک گوهرند.

اعدام در هر جایی انجام شود، تشعشاتی بسیار مخربی خواهد داشت و تاثیر خود را بر روی،روح جمعی آن منطقه و سپس کل انسانها خواهد داشت.

حال به تماشا نشستن اعدام یعنی قرار گرفتن مستقیم با تشعشات بسیار منفی و مخرب در نتیجه تاثیری بسیار ویران کننده بر روی ذهن و جان انسان .

ما همه سوار بر یک کشتی هستیم. و نسبت به همدیگر مسئولیت داریم.
عمل بد هر شخص بر روی همه تاثیر منفی خواهد داشت. (880667) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۲:۴۲:۵۶
مطلب بسیار درستی بود اجرای حکم حکامی مثل اعدام در ملاء عام هیچ ضرورتی ندارد؛ ضمن اینکه دیدن این مراسم برای افرادی که مستعد برخی اختلالات روانی هستند بسیار هم خطرناک است.در ضمن شاید بد نباشد قوانین ما در باره ی مجازات اعدام مورد بازنگری هم قرار گیرند تعداد اجرای حکم اعدام در کشور ما خیلی بالاست.به نظرم جز در مورادی که شارع حکم بر اعدام داده قانوتگزار به دلیل اهمیت دم در دین اسلام باید با احتیاط زیادی برخورد کند.(ضمن اینکه در مورد اعدامهای شرعی هم باید قانون تاکید شرع بر ضرورت قطعی احراز مجرمیت را در نظر بگیرد گاه احکام اعدامی اجرا و رسانه ای می شود که هنوز افکار عمومی درباره ی مجرمیت محکوم شک دارند آیا این با دستور اسلام هم خوانی دارد؟) (880681) (moderator102)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۲:۴۵:۳۳
سلام
ضمن تشكر از الف به خاطر باز كردن اين موضوع فوق العاده حساس
به نظر من در جامعه بايد پيشگيري از وقوع جرم خيلي جدي تر از برخورد با مجرم پيگيري و اجرايي شود . وقتي جوان جامعه ما بيكار است ، وقتي مواد مخدر آسان و ارزان در دسترس همگان است ، وقتي شرايط ازدواج براي جوانان فراهم نيست و وقتي گراني و مشكلات اقتصادي بيداد مي كند هيچگاه اعدام و احكام مشابه نمي تواند از وقوع جرم پيشگيري كند . (880685) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۵:۳۵:۴۹
دارم شاخ در می آورم چرا این بنده خدا این همه امتیاز منفی گرفته! یا پروردگار عالم! (880896) (moderator102)
 
حبیب
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۶:۱۶:۱۱
با سلام نمیخواد شاخ در اری اینهایی که به حرف درست امتیاز منفی می دن مقرض اند یعنی می دونند حرف درسته ولی امتیاز منفی میدن گلم (888038) (moderator22)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۳:۰۰:۰۲
کسی که صحنه مرگ را ندیده باشد هموار نسبت به ان یک حس غریب دارد به نظر من کشتن یک انسان اوج خشونت است پس اگر این دیدار عادی شود چه بسا خشونت هم میتواند عادی شود البته اگر چه به نظر میرسد هدف از نمایش اعدام در ملا عام اینه عربت است ولیکن بنظر بنده اثر عکسی دارد بگذارید یک مثال ساده بزتم احتمالا صحنه تصادف را خیلی هایتان دیده اید ایا واقعا مرگ یک خانواده در اثر تصادف تاثیری در امار تصادفات گذاشته است؟ و یا اینکه یک امر عادی شده است نتیجه اینکه فرهنگ سازی رعایت قانون میتواند جلودار قانونگریزی باشد نه نشان دادن اوج خشونت به مردم. (880697) (moderator102)
 
1360
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۳:۰۱:۵۵
هرچند این افراد ممکنه کارهای هنجار شکن که حکم ان اعدامست انجام داده باشد ولی هنگامیکه بالای دار میروند انسانها دلشان برایشان میسوزد و درست نیست برای ادم خلافکار دلسوزی (880701) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۵:۳۴:۳۶
شما حالتان خوب نیست اخوی. (880893) (moderator102)
 
1360
۱۳۹۱-۰۴-۱۹ ۱۰:۱۲:۴۰
اعلام نظری که دوست نداری دلیل بر حال خوب یا بد نیست
شما اگه حالت خوب بود نظر میدادی نه اینکه حالتان خوب نیست اخوی که چی (884071) (moderator22)
 
Malaysia
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۳:۰۶:۳۳
مقاله ای بود واقعا علمی و حاصل تحقیق و تفکر. امیدوارم اگر کسی مقاله ای در پاسخ به آن می نویسد هم چنین شرایطی داشته باشد.
متاسفانه سیستم سانسور در جامعه ما دارای تناقض است، مثلا هر گونه نمایش صحنه های خشن و ترسناک (حتی نوع عبرت آموز آن که نویسنده تعبیر به اعدام مجازی کرده است) یا صحبت در مورد روابط زناشویی (با وجود ضرورت آن و نادانی بسیاری مردم در این رابطه) در رسانه ها ممنوع است، چرا که می گویند ممکن است کودکی پای تلویزیون باشد. اما از آن طرف حضور کودکان در دیدن صحنه جان کندن یک انسان واقعی بلامانع است. (880708) (moderator102)
 
خیرخواه
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۳:۲۵:۴۶
پدر و مادرهائیکه فرزندان عزیز خودرا به دیدن این صحنه های نا هنجار میبرند باید بدانند که خود وبخصوص پاره تنشان را از نظر روانی در مسیر بسیارنا مناسبی قرار میدهند که در آینده ضررهای جبران نا پذیری از نظر روحی به آنان وارد خواهد شد. (880723) (moderator102)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۳:۴۸:۰۷
حکم قصاص در اسلام برای باز دارندگی جرم است . در قران گفته شده فی القصاص حیات.
بنا برابن :
این تحلیل های آبکی نمیتواند حکمی را که اسلام به آن از حیات جامعه تعبر کرده مورد سوال قراردهد.
حتی در جوامع غربی که حکم الهی در آن جاری نیست از حکم اعدام برای باز دارندگی استفاده میشود. (880745) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۴:۴۱:۰۱
بحث بر سر رسانه ای شدن حکم است وگرنه واضح است که در جوامع دیگر هم از این حکم استفاده می شود و در مقاله هم نمونه هایی آورده شده. (880827) (moderator22)
 
بابک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۵:۴۶:۵۷
اگر رسانه ای نشود گه این حد اقل اثر را هم از دست میدهد.
میگویند قاتل تب کرد....مرد! (880909) (moderator102)
 
habib-
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۶:۲۵:۱۲
افرین به علیرضا کاملا فرمایش شما صحیح است این مقاله و مقالات مشابه و همچنین نظریه دهندگان انها یا مقرضند و یا نادان والا اگر همین کسانی که نظریه داده اند یا مقاله نوشته اند اگر خود قربانی نیات پلید اعدامیها قرار میگرفتند چه بسا خود مبادرت به رسانه ای کردن اعدام میشدند و یا خواستار فجیع ترین اعدام برای قاتل یا متجاوز بودند از اینها یک سوال دارم و ان این است که چه می گویی در حق کسی که به خانه تو تجاوز کرده و زن یا دختر خودت را مورد تجاوز قرار داده و یا کشته است البته می دانم نظرم منتشر نمی شود اما بدانید که این حرفها که اعدام نباید در دید عموم باشد در همه موارد صحیح نیست و در بعضی موارد باید در ملع عام باشد تا دیگران عبرت بگیرند (888041) (moderator22)
 
منطقي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۵:۲۷:۵۵
نمرديم و در ميان نظر دهنده گان يه آدم منطقي و يه مسلمون ديديم بابا دمت گرم (880885) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۵:۳۳:۴۲
جناب محترم، «...ولکم فی القصاص حیاة یا اولوالالباب...». ما هم به اندازه جنابعالی می فهمیم. حرف بر سر علنی کردن این کارهاست که نتیجه معکوس می دهد. به قول معروف: کشنده را باز کشند، حتی اگر اولاد رسول بود. حرف بر سر این است که این جور کارها در ملأ عام آبروی یک ملت را می برد. هیچ تأثیری هم ندارد. اگر داشت روز به روز آدمکشی بیشتر نمی شد. (880892) (moderator102)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۳:۵۲:۳۶
عکس ریگی را برای تزیین گذاشتید؟؟؟؟؟؟؟
ریگی؟؟؟؟؟؟
بیش از هزار نفر راترور کرده....
بابا دقت کنیبد (880751) (moderator102)
 
alireza
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۴:۲۱:۳۴
الان که در جامعه حگم اعدام وجود دارد این وضعیت است. تصور کنید اگر نباشد چه خواهد شد! (880797) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۷:۳۱:۳۰
در جوامع دیگر که حکم اعدام علنی ندارند؛ همه قاتل و جانی و متجاوزند یعنی ؟؟؟ (881052) (moderator102)
 
Malaysia
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۷:۲۳:۰۵
مقاله را بخوانید. متوجه می شوید. فقط عکس هایش را تماشا نکنید. (881042) (moderator102)
 
Sweden
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۴:۰۴:۰۴
کاش در مورد همه مسائل اجتماعی نظیر حجاب، ماهواره، اینترنت، نوع لباس، حتی اقتصاد و سیاست و ... هم تحلیل های دقیق و علمی مثل این ارائه و از آن استفاده می شد اما در فرهنگ موجود کشور ما هر کسی که پستی پیدا می کند، تصورش این است که همه چیز را می داند و می فهمد، تصمیم می گیرد و اجرا می کند بدون آن که جوانب آن سنجیده شود، لذا آسیب هایی بیشتر از استفاده می رساند. یاد آن داستان به خیر که می گفت: بهلول (یا ملا) زمانی ادعا کرد همه مردم مهندس و همه مردم طبیب هستند و برای اثبات آن یک بار خود را به بیماری زد، همه آمدند و برایش دارو تجویز کردند و یک بار هم خانه ای شروع به ساخت کرد که همه آمدند و هر کسی نظری داد. در اینجا هم افرادی که در مصدر کار قرار می گیرند، حتی اگر خود هم در آن رشته تخصص داشته باشند، به علت مشغله زیاد و نیز نگاه فردی نمی توانند به درستی تصمیم های مهمی که باید در سطح جامعه اجرا شود را بگیرند اما اغلب به این شکل است که یک مسئول عده ای بله قربان گو در اطرافش جمع می شوند که کارشان خوش آمدگویی و تعریف و تمجید از هر حرکت و سخن اوست و نه فقط اشتباهات را گوشزد نمی کنند بلکه مرتب او را تایید می کنند. (880763) (moderator102)
 
Netherlands
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۴:۱۲:۴۴
واقعا آیندگان در مورد ما چه خواهند گقت؟
کاشکی در دانشگاه ها و سازمان های تحقیقاتی روی این مجرمین کار می شد تا از وقوع جرم های اینچنینی جلوگیری شود
این اعدام ها صرفا صورت مسیله را پاک کردن است

متاسفانه در ایران از نهاد خانواده غافل هستیم .در صورتی که نیم بیشتر از مرتکبین جرم از اختلالات شخصیتی و بیماری های روانی رنج می برند

آقایان وعده بهشت به مردم ندهید!!! (880779) (moderator22)
 
مادر
Germany
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۴:۱۸:۰۲
یکی از تصاویری که باعث شرمندگی ما ایرانیان در خارج از کشور می شود، صحنه حظور کودکان در مراسم اعدام است. این صحنه ها از اصل مرگ و اعدام بدتر است. کسی نمی تواند بداند که در ذهن آن کودکان چه چیزی نقش می بندد. آیا ترسشان از مرگ می ریزد و شهامت در مقابل جرم را یاد می گیرند؟ آیا تبدیل به موجوداتی زبون و ترسو می شوند؟ آیا شبها کابوس خواهند دید؟ چرا؟ چرا ما بیجهت خودمان را در جهان مورد سرزنش قرار می دهیم؟ شب و روز می گوییم کودکان امید ما هستند. آینده سازند و بعد اینچنین جان و جهان آنان را در معرض هر ریسکی قرار می دهیم؟ (880791) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۴:۲۱:۳۸
الف از انتشار این مقاله واقعا تشکر می کنم ای کاش در جهت فرهنگ سازی حرکتی بیشتر از یک مقاله انجام شود واقعا درد آوره که به هر علتی عده ای آن هم با بچه هایشان به تماشای اعدام می روند (880798) (moderator22)
 
بهاره
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۴:۴۷:۵۹
كلا به نظر من روش اعدام با طناب دار هم خيلي روش امروزي نيست چه برسه به تماشاي اون . به نظر من روش اعدام هم بايد معقولانه تر بشه ... (880837) (moderator22)
 
پويا
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۶:۱۶:۰۰
خيلي متاسفم که جامعه شناس و استاد دانشگاه ما اينگونه تحليلي از مراسم اعدام دارند چند نکته درباره صحبت هاي ايشان به عنوان يک فرد عادي جامعه 1 - به نظر بنده با حجم بالاي بزه ها و جنايات که منجر به اعدام در ايران شده حداقل بايد به ذهن بسياري حداقل خطور کرده باشد که نمايش مراسم اعدام به هيچوجه مورد عبرت قرار نگرفته است . 2 - يک جامعه شناس بنظر من بايد بداند آن چيزي که جامعه را از بزه و خلاف دور مي کند نه ديدن خشونت اعدام که بسياري کارهاي فرهنگي و عدم دخالت در مسائل شخصي است و فرهنگ نيز با عدالت اجتماعي و اقتصادي کاملا در ارتباط است . 3 - ايشان با صحبت شان بيشتر مانند يک ولي دم صحبت مي کنند که به چيزي جز انتقام فکر نمي کنند 4 - بنظر بنده جامعه منزه جامعه اي است که از حق انتقام خود استفاده نکند چون همان مي شود که امروز مي بينيم . (880940) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۲۱:۴۲:۳۱
برادر من! حرف شما با این نویسنده محترم یکی است قربانت گردم! ایشان هم می گوید نبایداین چیزها را علنی کرد. (881364) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۶:۲۸:۵۵
من همه نظرات را مطالعه کردم . اما بنظر من اعدام باید در حضور زندانیان خلافکار انجام شود تا پس از آزادی دیگر دست به جنایت بزنند . در حضور مردم عامه تاثیری ندارد . (880978) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۷:۰۷:۰۰
سلام
همه ی خلاف کارها که از بدو تولد خلافکار و متجاوزگر و دزد و قاقچی مواد مخدر به دنیا نیامده اند که. یک سری هایشان ناخواسته و از سر سادگی یا حتی فقر متخلف و بزهکار شناخته شده اند، دست به جنایت شده اند که رفته رفته گستاخ تر و از خانواده و جامعه گریزان تر و طرد شده که دست به جرم های سنگین و جنایت های بزرگ می زنند که عاقبت به اعدام می انجامد.
خانواده های این خلافکارها که گناهی ندارند نبایستی با آبروشون بازی بشه. این صحنه های جان کندن یک ادم جانی را چه معنی داره کوچک و بزرگ تماشا کنند؟! (881026) (moderator102)
 
بهرنگ
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۱۷:۵۸:۱۴
دوستانی که نظر می دهند در نظر داشته باشند که کسانی که از دیدن اعدام لذت می برند اساسا از دسترسی به وب بی بهره اند.پس اجماع نظر ی که اینجا در خصوص عدم نمایش اعدام در عموم برداشت می شود قابل انتقال به کل جامعه نیست (881091) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۲۱:۴۴:۱۸
درست است، ولی با توجه به دسترسی حدود 25میلیون ایرانی به اینترنت، می توان امیدوار بود که ای فرهنگ همه گیر شود. این من و شما هستیم که باید فرهنگ سازی کنیم. (881369) (moderator102)
 
حامد
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۲۳:۰۱:۵۶
دیروز تو شهر ما دو تا ماشین با هم تصادف میکنن و فقط آیینه هاشون به هم میخوره .همین ! بعد دعوا می کنن یکی با ساتور شکم اون یکی رو سفره میکنه !
خب اگه چندتا اعدام علنی جلو چشم این مرتیکه شده بود اینطور به خاطر یه آیینه ماشین جوون رعنای مردم رو تیکه پاره نمیکرد (881497) (moderator19)
 
امید
Netherlands
۱۳۹۱-۰۴-۲۱ ۲۲:۳۹:۰۲
یعنی فکر میکنی فردی که با ساتور شکم یک نفری رو پاره کرده و طرف رو کشته خبر نداشته که مجازات قتل قصاص نفس است ؟ خیر قربان احتمالا اگر این فرد صحنه جان کندن افراد زیادی را دیده بود احتمالا به صورت خشونت امیز تر و وحشیانه تری طرف مقابل را میکشت.
من نمیفهمم از یک طرف به غرب فحش میدهیم که در فیلم ها خشونت به نمایش میگذارد و سبب بروز معضلات روانی و افزایش جرم میشود و از طرف دیگر میگوییم دیدن صحنه جان کندن انسان ها باعث کاهش جرم و معضلات روانی میشود؟ بالاخره کدومش؟ (885871) (moderator22)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۷ ۰۸:۵۳:۱۵
شما که با پرچم امریکا نظر دادی اعتراف کردی که بعضی ها با وجود این همه اعدام علنی ، بازهم سر آئینه ماشین شکم همدیگر رو پاره می کنن پس مشکل از جای دیگری است و باید فرهنگ مون رو تغییر بدیم. (888966) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۲۳:۰۹:۱۶
هر تجاوز و تعدی که به عرصه عمومی بشه باید جزا و بازتابش هم به معرض عموم کذاشته بشه (881509) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۷ ۲۳:۳۲:۴۵
پلیس آستین کوتاه پوشیده ؟؟؟ وای وای وای پلیس ارشاد کجاس بگیرش؟!!!! (881540) (moderator102)
 
د. حامدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۸ ۰۴:۵۱:۳۴
آقا به خدا با دیدن این عکسها سرم گیج رفته و ترس وجودم رو فرا گرفته. منظورم این نیست که مجرمان را ببخشیم. فقط میگم دیدن این صحنه ها وحشتناکه همین! (881762) (moderator102)
 
اميد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۸ ۱۲:۳۸:۳۳
در يكي از خبرهاي سايت الف آمده بود كه برزيليها ما را انسانهايي خشن مي‌شناسند كه مدام در حال جنگ با همديگر هستيم. به نظر شما اين تصور براي آنها چگونه به وجود آمده است؟ (882343) (moderator102)
 
شمس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۴-۱۸ ۱۵:۰۳:۳۹
بریدن سر حیوانات(ذبح) هم کار بدی نیست اما بهتر است کودکان نبینند.
اما نمیتوان گفت : قصابی را تعطیل کنید چون خشونت زاست! (882708) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۱۸ ۱۶:۱۳:۵۸
والا به نظر من جون کندن یه گوسفند که را به را تو خیابون سرشو میبرن هم وحشتناکه حالا یکی که خودش هیچی بچه شو هم میبره تماشای صحنه عدام حتما حنما از لحاظ روانی مساله داره. باید همونجا بگیرن ببرنش روان درمانی (882883) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۸ ۱۸:۲۶:۴۳
اگر اعدام در ملاء عام به جز سنگدلي بيشتر فايده ديگري داشت پس چرا تعداد اعدامها هر روز افزايش داشته و جرم وجنايت همچنان ادامه دارد (883156) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۸ ۱۸:۲۹:۲۶
اگر سطح عموموي فرهنگ ما بالا باشد سر يك آينه به آينه شكم يكديگر را پاره نميكنيم آنقدر استرس و مشكلات داريم كه فقط منتظر يك جرقه براي تخليه خودمان هستيم غافل از عواقب آن (883160) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۴-۱۸ ۱۹:۲۶:۴۱
روان جامعه را به بازی نگیرید ... (883255) (moderator102)
 
سعید
Canada
۱۳۹۱-۰۴-۲۰ ۰۳:۲۵:۴۰
در سالهای اول انقلاب، یک گروه سیاسی حرفهایی مشابه با حرف های نویسنده این مطلب زد که البته بهانه ای شد برای حذف و سرکوبی آن. من تایید کننده همه عملکرد آن گروه سیاسی نیستم فقط خواستم بگم چطور بعد از سی و اندی سال به چیزی رسیدیم که آنها در این مورد میگفتند و چطور بهمین بهانه آنها را از صحنه سیاسی حذف کردیم. (885020) (moderator22)
 
احمدرضا
۱۳۹۱-۰۴-۲۰ ۱۲:۱۵:۲۶
بنده به عنوان عضو كوچكي از جامعه حقوقي، به استحضار مي رسانم كه علم جرم شناسي به اين نتيجه رسيده است اغلب مجرمين و به تعبيري مجرم از نوعي بيماري رنج (رواني يا اجتماعي) رنج مي برد كه علت وجودي آن يا اكتسابي است و يا انتسابي و ژنتيكي!در هر دو صورت پيش گيري از بروز آن در سطح جامعه مستلزم ايجاد شرايط و محيط خاص مي باشد.
زماني كه عوامل اجتماعي باعث بي حسي ذهني در افراد مي شود و زمينه هاي بروز حالت مجرمانه در افراد بالفعل مي گردد تنها چيزي كه در اين ميان فاقد ارزش و جايگاه مي باشد نوع برخورد و كيفيت مجازات جرم مي باشد.شاهد مثال اين است كه در جوامعي مانند جامعه فعلي ايران، فرد در هنگام ارتكاب جرم به تنها مقوله اي كه نمي انديشد مجازات و تبعات آن عمل است چه بسا باره شايد شنيده و ديده باشد!
لذا مختصر مي توان نتيجه گرفت كه علاوه بر تاثيرات منفي مجازات هاي سختگيرانه و بالاخص در ملاعام، هيچ گونه بار مثبت از اين روش ها ساطع نمي گردد.
لازم به ذكر است كه توصيه هاي اسلامي در مورد مجازات ها و نحوه اعمال آنها عرفي و بر اساس مقتضيات و ويژگي هاي جامعه آن روزگاران بوده است.در ضمن به جاي اصرار بر اين گونه فرعيات، مي توان بر اساس اصول كلي و بنيادي اسلامي همچون دفع افسد و يا در نظر گرفتن نفع جامع تغييرات و اصلاحاتي را در اين نوع سياست هاي قضايي آغاز نمود. (885199) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۴-۲۴ ۱۲:۵۴:۱۳
به نظر من اعدام تاثیری در کم کردن آمار جنایت وقتل و تجاوز نداره، در کشورهایی که مجازات اعدام وجود نداره و به جای اون جنایتکارها با حبس های طولانی مدت مجازات میشند آمار جنایت خیلی کمتر از کشور ماست از جرم وجنایت باید به صورت ریشه ای پیشگیری کرد و عوامل ایجاد اون رو مثل فقراقتصادی ،فقر فرهنگی،عوامل روانی و...را شناسایی و برطرف کرد نه اینکه فقط با اعدام کردن بخواهیم همه چیز درست بشه. (886093) (moderator22)
 
علي نظر
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۱:۲۶:۴۴
ضمن تشكر از تدوين اين مطالب شما بهتر نبود به اين سمت مقاله هدايت ميكرديد كه اي كاش اعدام ملغي ميشد ويك انسان به خودش اجازه نميداد جان انسان ديگري را بگيرد چون هيچ اثر مثبتي ندارد كسي كه ميخواهد جرم مرتكب شود فكر نميكند كه نقشه اش عيب دارد وگير مي افتد وهمه چيز را درآن حالت هيجاني قتل يا درذهنش فوري حل ميكند يا بفكرش خطور نميكند

پس اعدام مشكلي را حل نميكند . هيچ انساني حق گرفتن جان انساني ديگر را ندارد وگر نه خودش هم ميشود يك قاتل فقط دليلش متفاوت است !!!!! (887288) (moderator22)
 
ARMIN
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۲:۵۴:۱۱
نمی دانم چرا برای اصلاح این مملکت وپاک نمودن ننگ اختلاس از این ملت رنجدیده دوران ها یک نفر اختلاس کننده را اعدام نمی کنند درچین شنیدم هرفردی حتی مقامات دولتی و حکومتی اختلاس کرده باشد سریعا حکم مرگ صادر و اعدام می شود ای کاش یک نفردرایران به جرم اختلاس دولتی و یا چپاول سرمایه ملت مظلوم اعدام می شد تا مایه عبرت بقیه شود . خدا می داند علت بسیاری از اعتیادها و فروپاشی زندگی ها ، مشکلات اقتصادی و عدم وجود کاربه دلیل بالاکشیدن سرمایه ملی و عدم سرمایه گذاری می باشد . خدا کند یک نفر اختلاس کننده اعدام شود . خدا کند یک نفر اختلاس کننده اعدام شود خدا کند یک نفر اختلاس کننده اعدام شود خدا کند یک نفر اختلاس کننده اعدام شود خدا کند یک نفر اختلاس کننده اعدام شود خدا کند یک نفر اختلاس کننده اعدام شود (887393) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۶:۳۴:۲۸
من با اصل اعدام در شرایط فعلی مخالفم.ایران در اعدام مقام دوم یا سوم دنیا رو داراست اما ایا به نسبت اعدام های صورت گرفته از جرم و جنایت کاسته شده.مسئولین همیشه به دنبال راه حل ساده و سریع میگردند.اگر به دنبال رفاه مردم باشند و مشکلات مالی ملت کاهش یابد مطمئنا امار جرم و جنایات هم کم میشود. (887628) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۲:۳۵:۴۵
باید خود مردم آگاه باشند . مردم خودشان مقصرند !!!! یکی نیست به این خیل جمعیت که از ساعت چهار صبح در میدان موعود جمع میشوند . چرا بچه و عزیز دردانه خود را از خواب ناز بیرون میکشید و میاورید سر صحنه ؟؟؟!!!!! چه چیزی را میخواهید توی مخ این بچه بکنید ؟!!!! هی که نمیشه دولت و مسئول را مقصر قلمداد کرد !!! کی و چه شخصی به این اشخاص کوته بین امر کرده که فرزند و جگر گوشه ات را بیاور تا مشاهده کند چنین صحنه رقت اگیزی را ؟؟!! ملتفتشان کنید این مردم را که اولین قربانیان اعصاب و روان های خراب همین دردانه های شماها خواهند بود که فردا تاوان سنگینی خواهید داد !!! عقل هم چیز خوبی است ولی مشخص نیست که این شخصی که بچه اش را از خواب بیدار میکند و میاورد ! چرا مغز و مخش را در خانه گذاشته و به خواب زده است !!!! (887980) (moderator22)
 
بابک
۱۳۹۱-۰۵-۰۷ ۱۸:۳۶:۱۸
با این همه نظر که از جای جای جامعه چه داخلی وجه بین الملل از پیر و جوان،باسواد وبیسواد از هرسطح و قشزی که در مخالفت با اجرای اینگونه اقدامات و احکام بعمل آمده و هرکس به طریقی نارضایتی خود را اعلام کرده، چرا روز به روز شاهد افزایش تعداد این قبیل برنامه های نمایشی در جامعه هستیم ،جرا مسئولین خودشان را در عمل مقابل عموم مردم قرار میدهند؟ (889773) (moderator22)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۷ ۱۰:۰۸:۳۳
اعدام بد است اما مجازات اعدام برای دیگران باید عبرت باشد (1780899) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.