نظر منتشر شده
۴۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 215414
در ستایش «شیار ۱۴۳»
رضا مدنی، 22 بهمن 92
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۱۷
«شیار ۱۴۳» را باید یک اتفاق نامید.

نمایش این فیلم که ابتدا از سوی هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر رد شده بود، با استقبال گسترده منتقدان و اهالی سینما روبرو شد و حتی ابراهیم حاتمی‌کیا فیلم خودش «چ» را به سازندگان این اثر سینمایی تقدیم کرد.

به جرات می توان گفت بهترین فیلم جشنواره امسال فجر که در آن به کامل ترین شکل ممکن توانسته است تا انتظار یک مادر را برای شنیدن خبری از فرزند خود به تصویر بکشد.

تصویری کامل و هنرمندانه از انتظار مادر یک «جاوید الاثر».

روایتی متفاوت از پیرمردان و پیرزنانی که حاصل عمرشان و میوه های تازه رسیده شان را راهی میدان مقاومت کردند و صبورانه برای دفاع از این دین و آیین از کوچکترین حقشان هم گذشتند، حقِ در آغوش گرفتنِ استخوانهای باقیمانده از فرزندانشان.


«شیار ۱۴۳» در عین حال که قصه پیچیده‌ای ندارد اما به شدت محکم است. آدم‌های پیچیده‌ای هم ندارد. اما تنوع پایان بندی فیلم، غافلگیرکننده است و احساس مخاطب را از آن خود می‌کند.

فیلمی برای ادای دین به مادری که فرزندش داوطلبانه به جنگ می رود و آنجاست که تقابل بیننده و تراژدی این مادر آغاز میشود تا آنجا که تکه های بایقمانده از فرزندش را به یاد لالایی خواندن نوزادی وی به پایان می رسد.

«الفت» با بازیِ خیره کننده مریلا زارعی- نام مادری است که در یکی از روستاهای کرمان زندگی می کند. الفتی که می‌تواند ازدواج کند اما برای حفظ سایه گسترده مهر و اعتنای خود بر فرزندانش تنهایی را ترجیح می‌دهد. بعد از آنکه یونس، پسرِ «الفت» به همراه دوستان هم روستایی اش به جنگ می رود و باز نمی گردد، داستانِ فیلم ماجرای نگرانی های مادران و پدران رزمندگان می شود. نگرانی هایی که به جرأت می توان گفت که تا کنون به این شفافی در سینمای ایران به تصویر کشیده نشده بود.


احساساتی که این مادر شهید به فرزندش دارد از تولد تا پایان داستان بیننده را رها نمی کند و مخاطب را تا انتها با خود همراه می کند. اقلیم کویری خاص کرمان به همراه گویش بومی آن منطقه از ویژگی های است که به اثرگذاری بیشتر فیلم کمک می کند.

بازیِ فوق العاده مریلا زارعی دراین فیلم به شدت باورپذیر است. چرا که او نقش هایی را بازی کرده که هیچ کدام از آنها را در موقیعت واقعی خود ندیده است. او نه مادر بوده، نه مادر یک مفقود الاثر بوده و نه اصلتا یک کرمانی با نا لهجه شیرینش است و او با مهارت تمام، همه این ویژگی ها را در الفت جا داده است.
 



 

مریلا زارعی بازیگر نقش الفت در این فیلم که از زمان نمایش فیلم مشغول گریستن بود در نشست خبری نیز گریه‌هایش ادامه داشت.

ثابت ماند شخصتی ذاتی افراد و نگارشی به دور از فضای مدرن امروزی در محاورها، به همراه لوکیشن خانه و روستا بر روند ایجاد حادثه در داستان افزوده بود.

این اثر در حوزه دفاع مقدس ساخته شده ولی یک گلوله از اول تا آخر آن شلیک نمی‌شود. این فیلم سختی ها و مرارت‌های جنگ را نشان می‌دهد؛ جنگ، شهادت، اسارت، تفحص و خلاصه همه مراحل را به تصویر می‌کشد اما اصلا ضد جنگ نیست، کاملا باورپذیر است و عواطف همه را درگیر می‌کند.

در نقدی روایتی تازه از این فیلم را خواندم که به داستان دختران دم بخت آن زمان پرداخته بود؛ دختران دم بختی که ایام جنگ آنها را به صبوری برای ازدواج واداشته است و پسرانی که تکلیف دفاع از دین و خاک را نسبت به تکلیف ازدواج دارای اولویت دیده اند. این وسط مادرانی می مانند که صبری سخت تر را به جان خریده اند، آن هم صبر برای دیدنِ میوه های دلشان در لباس دامادی و در این بین می بینی که رستگاری برای کسانی است که صبر پیشه کرده اند.

حالا به جرات می توان گفت تمام مخاطبان شیار ۱۴۳ خود را مدیون صبوری و فداکاری این مادران منتظر می دانند. با بازی استثنایی مریلا زارعتی حالا، می توان فهمید مادرانی که پس از ۲۴ سال شهیدان با عکس های فرزندانشان به دبال آنها می گردند در این مدت از چه جنس انتظاری را کشیده اند.

به نظر می رسد با حضور فیلم های تاریک و تلخ سینماگران حاضر در کاخ جشنواره سی و دوم این سینمای دفاع مقدس است که با بازی درخشان و برآمده از عمق بازیگران این عرصه، گوی رقابت را با دیگران برباید.

نرگس آبیار به خوبی نشان دادن در کنار مستند سازی قوی در عرصه دفاع مقدس این بار در قامت یک کارگردان در عرصه سیمرغ چه در فرم، سوژه و محتوا حرف های بسیاری برای گفتن دارد. او درباره پایان فیلم با سکانس بریدن قالی گفته: چنین پایانی امیدوارانه است و نشان می دهد الفت زندگی را از نو شروع کرده است. حالا استخوان‌های فرزندش بازگشته‌اند و او آرام و قرار گرفته و دیگر در برزخ و خوف و رجا به سر نمی برد.

واکنش اهالی سینما و رسانه و البته صدرنشینی در آرا مردمی نشان داد که آن حرف از بهترین اثر دفاع مقدس چند سال اخیر سینمای ایران بیراه نبوده است.

اینطور است که فرزند شهید همت درباره این فیلم می گوید: من مسائلی را که در این فیلم مطرح شده بود، کاملا لمس می‌کردم، دایی خود من (فردین بدیهیان) ۳ روز پس از شهادت پدرم مفقودالاثر شد و ۱۳ سال از او نشانی نبود. در تمام این مدت مادر بزرگ من حال و احوالی داشت که در فیلم «شیار ۱۴۳» همان حال و احوال را شخصیت مادر فیلم هم داشت.

او با تقدیر از بازی درخشان مریلا زارعی در نقش شخصیت مادر این فیلم گفت: اتفاقا دایی من هم بچه کوچک خانواده بود و برای همه خصوصا مادرش خیلی عزیز بود، من شاهد بودم که در تمام سال‌های که دایی فردین مفقود الاثر بود مادرم بزرگم مثل مادر فیلم خانم آبیار مفاتیح می خواند، منتظر خبری از فرزندش بود و یک لحظه نمی توانست از یاد او غافل باشد.

الفت و «شیار ۱۴۳» مانند حاج کاظم فیلم آژانس شیشه ای هم در سینما و هم در ذهن مردم مدت ها با صحنه های تاثیرگذار خودشان به خوبی به یادگار باقی خواهد ماند.
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۱۶:۳۰:۱۰
البته ما حافظه ی تاریخی مان ضعیف است ما قبلا فیلم گیلانه را هم نزدیک به این مضمون داشتیم ولی اغراض سیاسی و شخصی مانع از گل کردن آن شد . (1969266) (alef-13)
 
فريبا روزبهانى
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۱۸:۲۸:۱۶
شما فكر مى كنيد ديده نشد اين فيلم هيچگاه از أذهان پاك خواهد شد (1969409) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۲۱:۴۴:۴۹
همانطور که در اخبار جشنواره آمده بود، متاسفانه آقای علی معلم برخورد زننده ای با آقای حاتمی کیا بر سر این فیلم داشتند. چون ارزشهای این فیلم قابل توجه نبود از نظر علی معلم.
خوشحالم که استقبال عمومی از این فیلم، آن ارزشها را نشان داد. (1969715) (alef-15)
 
محمد رضا
۱۳۹۲-۱۱-۲۵ ۱۳:۱۵:۵۳
البته جای تعجب نداره چون این فیلم بد جور زد تو کاسه کوزه روشنفکرهای سینما که همیشه ارزشهاشون با ارزشهای مردم متفاوت بوده (1973212) (alef-13)
 
ترنگ
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۱۶:۳۷:۲۱
سلام در اکران عمومی مشخص خواهد شد هم اقای معلم و هم اقای حاتمی کیا اشتباه کردند (1986213) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۱۸:۵۰:۵۸
البته این فیلم نیز بسیار با ارزش است اما ایمان دارم زیر بار حمایت های ناآگاهانه نابود خواهد شد. (1969439) (alef-13)
 
امیر علی
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۲۱:۲۱:۴۲
و فیلم بوسیدن روی ماه هم باید اضافه کرد. . . (1969683) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۳ ۰۲:۲۵:۱۲
داشتم فکر می‌کردم این بار برای به حاشیه بردن محبوبیت فیلم‌های دفاع مقدسی چه ترفندی را به کار خواهید بست. ابتکار جالبی بود، ولی راه به جائی نخواهید برد. ای کاش یک بار هم منطقی و به دور از حب و بغض بحث می‌کردید. (1970033) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۳ ۰۹:۳۹:۲۷
گیلانه هم یکی از این فلیم های ژر از رنج مادران و فرزندان ژس از جنگ بود با بازی درخشان معتمد آریا.. امیدواریم که مریلا زارعی در آتش افراطی گری نسوزد (1970239) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۱۷:۰۴:۵۰
دوستان جوگير نشن تند تند لايك بزنن ، بذارين اگه قسمت شد فيلم رو در اكران عمومى ديديم بعد (1969303) (alef-13)
 
شهروند
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۱۷:۰۵:۲۹
بي نظير بود.شاهكار بود.افتخار مي كنم به اين فيلم.افتخار مي كنم به خانم آبيار و خانم زارعي به خاطر بازي فوق العادشون.صد تا سيمرغ و اسكار واسه ي خانم زارعي كمه به خدا. (1969306) (alef-13)
 
سید سعید میر علمی
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۱۸:۴۹:۴۱
من نیز به این فیلم فوق العاده احترام قائل هستم اما نتیجه آرای مردمی این فیلم ربطی به فیلم ندارد. این را در تصمیم مدیران سیاسی تلویزیون و بلیط هایی که به طور هدایت شده توزیع شد می توان جستجو کرد. ای کاش صدا و سیما این فیلم را با رفتارش له نکند (1969436) (alef-13)
 
سجاد
۱۳۹۲-۱۱-۲۴ ۱۹:۲۱:۴۸
بعضیا چقدر زود تهمت و... می زنند
چرا ما تا حالا از این بلیط ها ندیدیم (1972503) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۲۲:۱۳:۰۳
بابا بسه دیگه
زیادی تعریف هم اثر عکس میده! چند بار تو متن تعریف خانم زارعی را دیدیم منم قبول دارم اما زیادیش هم تو ذق میزنه (1969779) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۲۳:۰۳:۱۱
اگه تعریف ها از آقای فرهادی باشه که کاملا به جا و ارزشمند اما تعریف زیاد از این فیلم تو ذوق میزنه
عجیبه والا (1969884) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۳ ۱۳:۴۲:۱۵
سوختن بابا سوختن. دنبال یه راهی هستن که فیلم رو تخریب کنن. (1970952) (alef-6)
 
خلیج همیشه فارس
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۲۳:۲۲:۵۵
"ذق" نه !!!!!
"ذوق" درست تره (1969912) (alef-15)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۱۷:۳۲:۴۸
با سلام / فیلم را ندیدم اما با خواندن مضمون فیلم گریستم / یاد شهدا و مفقود الاثران دوران جنگ گرامیباد/ گل نثار روی مادران و پدران شهید (1969331) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۱۷:۳۵:۳۸
بعنوان یک رزمنده کوچک دوران دفاع مقدس به خانم زارعی و کارگردان فیلم تبریک میگم و از این کار زیبایشان صمیمانه تشکر میکنم واقعا دست مریزاد (1969340) (alef-13)
 
فريبا روزبهانى
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۱۸:۲۵:۴۴
وقتى كه يك فيلم بازيگرش كسى مثل خانم مريلا زارعى را اينقدر تحت تأثير قرار مى دهد بى شك فيلم ارزشمندى است (1969405) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۱۸:۳۴:۳۹
آفرین سینمای ایران بایدافتخارکند (1969417) (alef-13)
 
احسان
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۱۸:۴۷:۱۷
نه اینکه بخوام ارزش کار سازنده ها و علی الخصوص بازی خانم زارعی رو زیر سوال ببرم ولی خودتونم خوب میدونین آرای مردم بیشتر برای کدوم فیلم بود، پس لطفا مردم رو جیگر فرض نکنین (1969435) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۲۰:۵۳:۴۱
وقتي جلوى راي گيري براي اين اثر را در بعضي از سينما ها گرفتن فهميدم كه طبقه منور الفكر هر كاري براي به كرسي نشاندن حرف خودش مي كند!
نيازي نيست شما از جانب مردم حرف بزنيد! (1969660) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۲۲:۱۴:۱۹
مردم رای میدن دیگه و آقایون هم اعلام میکنن! میدونی برای همین فیلم خیلی جاها صندوق نبردن یا سریع جمعش کردن!!! (1969781) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۲۲:۴۳:۴۶
من خودم یکی از حامیان سینمای دفاع مقدس هستم ولی باید اذعان کنم فیلمی نبود که بخواهد در اذهان ببیننده ماندگار بشه
هرچند بازی خانوم زارعی جدا عالی بود (1969833) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۳ ۱۳:۴۳:۳۹
این رو قبول دارم که شاید ماندگار نشه تو ذهن مخاطبین، ولی حق این فیلم بیشتر از اینهاست. (1970958) (alef-6)
 
سجاد
۱۳۹۲-۱۱-۲۴ ۱۹:۲۳:۴۰
خوبه خانه سینما برگزار کرده
که ....
نظرسنجی مردمی رو (1972510) (alef-13)
 
هموطن
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۱۸:۵۲:۳۹
خوشحالم وافتخار میکنم که سینمای ایران هنوز هم کارگردانهاوهنرپیشه گان خوب ومتعدی دارد تا رسالت این مرز وبوم را به دنیا نشان دهد .توفیق روز افزون وسربلندی همه اقشار کشورم را با هر زبان وایین از خداوند خواهانم. (1969445) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۱۹:۵۷:۲۸
یادمان باشد که این بزرگواران را "مفقود الجسد" خطاب کنیم نه "مفقود الاثر"، چرا که رفاه، استقلال، آزادی و.... همه آثار دلاوری ها و فدارکاری این بزرگ مردان است. (1969586) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۳ ۱۴:۴۸:۰۴
جاوید الاثر هستند داداشی... (1971136) (alef-6)
 
مهدی
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۲۱:۵۹:۴۷
من این فیلمو دو بار دیدم. شاید بدون اغراق تاثیرگذارترین فیلمی بود که تو عمرم دیدم مخصوصا سکانس آخرش. به خانم آبیار به خاطر این فیلم ارزشی تبریک میگم. (1969749) (alef-15)
 
رضا
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۲۲:۱۳:۱۰
احسنت به همه عوامل این فیلم زیبا؛ البته که فیلمی که استاد حاتمی کیا به این حد ازش تعریف کنه دیدن هم داره و بی صبرانه منتظر دیدن این فیلم ارزشمند در مشهدالرضا هستیم. (1969780) (alef-15)
 
یداله عمادی
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۲۲:۱۵:۴۳
شهید مهدی زیاری از آمل دقیقا داستان زندگی شبیه یونس است و مادرش حاج خانم زهرا عمادی هم عین داستان الفت خانم . دست مریزاد واقعا یاد شهیدان همیشه شفا بخش است . خانم ها نرگس آبیار و مریلا زارعی کاری جاودانه انجام داده اند دست مریزاد (1969788) (alef-15)
 
و
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۲۲:۴۸:۵۶
احسان تو منفي بافي فيلمي به اين شفافي (1969851) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۲۳:۲۳:۳۹
از سانسور های صدا و سیما هم کمی بگو الف
از حق خوری های حاتمی کیا هم بگو (1969913) (alef-15)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۲ ۲۳:۳۳:۳۳
فیلم خوبی بود همین و نه بیشتر! نباید زیادی بزرگ بشه.
در تمام طول فیلم غم و غصه یه مادر نسبت به «نبود فرزندش» نمایش داده میشه. دقت کنید که تو فیلم مسائلی همچون دفاع مقدس و شهادت و ... بیان نمیشه.
برای مثال همین موقعیت میتونست به طور کامل تو آمریکا و برای مادری که فرزندش به جنگ ویتنام رفته و برنگشته یا جنگهای دیگه تو جاهای مختلف دنیا، جاگذاری بشه و همین تاثیر رو داشته باشه.
این فیلم مضمون دفاع مقدسی نداره و صرفاً به خاطر نمایش عشق یک مادر به فرزندش تاثیرگذاره و مخاطبان رو تحت تاثیر میذاره. در واقع خود موضوع جذابه و فیلم فقط و فقط خوب و قابل قبوله. شاهکار نیست قطعا (1969933) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۲-۱۱-۲۳ ۰۷:۳۷:۰۰
به نظر من مریلا زارعی بهترین بازیگر زن دهه اخیر ایران هست... (1970071) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۳ ۰۹:۰۳:۰۱
اخسنت برحاتمي كيا كه با فداكاري ومطرح كردن اين فيلم ،باعث ديده شدنش شد (1970167) (alef-10)
 
ابوذر
۱۳۹۲-۱۱-۲۳ ۰۹:۳۴:۵۹
کشور و مردم ایران زمین به وجود چنین هنرمندان مردمی افتخار میکند اینان بر آمده از مردمند با مردم زندگی میکنند در میان مردم حرکت میکنند و با آنان درد می کشند (1970233) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۳ ۱۰:۱۲:۵۵
من این داستان این فیلم را ندیده ام ولی به خاطر موقعیت شغلی ام مادرانی را دیده ام که پس از گذشت چندین سال از مفقود الاثر شدن فرزندانشان هنوز چشم به راهند،مادری که شبها درب حیاط خانه اش را نمی بندد که اگر فرزندش برگشت پشت در نماند و.... (1970319) (alef-13)
 
مهاجر
۱۳۹۲-۱۱-۲۴ ۰۹:۱۶:۲۵
دوست من به قول آیت ا.. جوادی حفظه الله یاد بگیریم به این عزیزان بجای مفقود الاثر ، بگوییم جاوید الاثر... (1972083) (alef-10)
 
محمد جواد
۱۳۹۲-۱۱-۲۳ ۱۰:۱۴:۵۳
حیف که سینمای جنگ با فیلمهای ضعیف سالهای اول و فیلمهای لوده و مسخره ای مثل اخراجی ها بشدت تحقیر شد وگرنه بشدت جای کار و استعداد رشد داره. (1970322) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۱۱-۲۳ ۱۰:۴۰:۵۵
بله فیلمهای منطبق با واقیت ها و تاثیر گذار از نظر بعضیا میشه لوده ولی جدایی نادر ها میشه شاهکار (1970383) (alef-13)
 
سجاد
۱۳۹۲-۱۱-۲۴ ۱۹:۲۵:۲۲
فرماندهان جنگ درباره اخراجی ها نظر دیگری دارند (1972515) (alef-13)
 
سید حمید
۱۳۹۲-۱۱-۲۳ ۱۰:۴۷:۰۵
جالب تر از همه اینکه این فیلم در ابتدا برای مسابقه انتخاب نشده بوده است. (1970395) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۱۱-۲۳ ۱۳:۵۱:۳۹
ما هم منتظریم بیاد تا ببینیم اما ماندگار ترین فیلم دفاع مقدس که من دیدم پاداش سکوت مازیار میری بود که تو ماهواره!!!دیدم و فکر کنم ایران پخش نشده.به شما توصیه میکنم ببینید.مردمی که برای پول همدیگر رو میکشند باید پاداش سکوت رو ببینند.یاد 21گرم هالیوود افتادم. (1970988) (alef-10)
 
اسماعیل غلامی
۱۳۹۲-۱۱-۲۳ ۱۴:۵۹:۱۲
ممنون از توضیحاتتون. ولی برادر جان شما که کل داستان فیلم رو لو دادید!! (1971156) (alef-6)
 
گیتی
۱۳۹۲-۱۱-۲۴ ۰۱:۰۶:۳۱
مادر بودن سخت است خیلی سخت. (1971965) (alef-6)
 
ترنگ
۱۳۹۲-۱۲-۰۲ ۱۶:۳۴:۱۳
سلام .فیلم را گویا دوستان ندیدند یا احساساتی برخورد میکنند فیلم از ارزشهای خانواده شهدا هیچ ندارد که برعکس سواستفاده میکند ... در یک روستای عقب مانده که یک رادیو در مسجد و یک خط تلفن در مخابرات شروع میشود انگیزه رفتن جنگ جوانان روستا در فیلم نیست و مادر که بعد عملیات متوجه میشود اتفاقی برای فرزندش افتاده نگران میشود در انتظار خبر یک رادیو به کمرش بسته و فقط رادیو عراق گوش میدهد تا صدای فرزندش را که اسیر شده بشنود و بعد اتمام جنگ به ازادگان مراجعه میکند و باز خبری از فرزندش نمی یابد و از زندگی روزمره و جامعه دور میشود و شبی خواب میبیند که فرزندش او را به زندگی دعوت میکند و میگوید جای من خوب است در خواب !!!!!!!!!!!!! یک سرباز در خواب همین شهید را میبیند که ادرس جنازه اش را در شیار 143 میدهد در خواب !!!!!!!!! و بدینترتیب گره های اصلی فیلم باز میشود و نهایتا مادر بعد 15 سال استخوانهای شهید را همچون کودکیش بغل کرده و گریه میکند و رشد و اعتلا بوجود می اید . ایا در فرهنگ شیعه انتظار اینگونه است . به کتب شهید مطهری یا مطالب مقام معظم رهبری را در مورد انتظار بخوانیم و ..... صحبتهای حاتمی کیا فیلم را الکی بزرگ کرد و بعد دریافت جوایز گوناگون از خارجی ها همگان خواهند فهمیدکه اشتباه کرده اند و بخصوص صدا و سیما که دو روز قبل از اختتامیه اتخاب مردمی این فیلم را معرفی کرد و ........فروش فیلم در اکران عمومی و بخصوص بیانیه ناظران تهیه کنندگان را با دقت بخوانید تا .....دو فیلم که در ارای مردمی با خرید انبوه بلیط از قبل رای تماشاگران را جهت دادند مشخص میشود ... متاسفانه دخالت برخی مدیران صدا و سیما و نمایندگان مجلس و .....جشنواره را لطمه زد و در فروش و اکران عمومی باید بلیط رایگان به مردم توزیع کنند و باز هم نخواهند توانست سه فیلم رستاخیز و چه و شیار را مطرح کنند هر سه فیلم خوب نبود .... قصه ها خوب نبود و ...فیلمهای خوب را مردم خواهند دید و برایش هزینه خواهند داد . (1986203) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
در ستایش «شیار ۱۴۳»