نظر منتشر شده
۴۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 262430
بسترهای فساد کجاست؟
دکتر محمد رضا پورابراهیمی*، 14 اسفند 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۳
عدم پرداخت مالیات، شانه خالی کردن از تعهد به آن و یا همان فرار مالیاتی از جمله زمینه های بروز فساد در نظام مالی و اقتصادی کشور و عدم شفافیت انتشار اطلاعات مالیاتی، یکی از زیربناهای اصلی در شکل گیری فساد در سیستم اقتصادی و نظام اداری است. نظام مالیاتی کشور در حال حاضر ساز و کار مناسبی برای اخذ مالیات ندارد و باید اصلاحات اساسی در این بخش صورت گیرد.

متاسفانه رقم فرار مالیاتی در کشور بالا و بیشترین تمرکز اخذ مالیات بر حقوق بگیران است و از برخی اقشار مرفه و لژنشین جامعه که درآمدهای هنگفت دارند، کمتر از میزان واقعی، مالیات اخذ و یا شاید هم بطور کلی فرار مالیاتی دارند. یکی از ضرورت های اقتصاد مقاوتی تمرکز بر درآمدهای مالیاتی است که این امر مستلزم ایجاد یک سیستم جامع و کامل در نظام مالیاتی می باشد؛ چرا که در کشورهای پیشرفته، سهم درآمد مالیاتی بسیار بالا است و کار فرهنگی در کشورهای صنعتی به گونه ای بر فضای جامعه تاثیر گذاشته که عدم پرداخت مالیات، به عنوان یک ننگ و کسر شأن اجتماعی به حساب می آید.

تردیدی نیست که فرار مالیاتی همواره یکی از ریشه های فساد و جرم اقتصادی است، بنابراین شفافیت مالی منتج از وجود قانون مالیات، موتور محرکه قطار کاهش مفاسد اقتصادی خواهد بود.یکی از راهکارهایی که سهم مالیات را در بودجه کشور افزایش می دهد و شاید بتوان گفت تنها راه درمان این بیماری در اقتصاد کشور محسوب می شود، اجرای طرح نظام جامع مالیاتی کشور است. بخش زیادی از طرح نظام جامع مالیاتی به اتمام رسیده و در حال نهایی شدن است. این طرح بسیار بزرگ و جامع، پیشرفت ۸۵ درصدی داشته و چنانچه به مرحله عملیاتی برسد، شاهد افزایش سرعت مهاجرت اقتصاد کشور از نفت به سمت درآمدهای مالیاتی خواهیم بود و با اجرای آن، خلأهای اطلاعاتی در بخش مالیات بر ارزش افزوده و مالیات مستقیم، پُر خواهد شد.

در تشریح این بحث باید گفت طرح جامع مالیاتی از طرح های مهم و ملی کشور است و بی شک به عنوان موتور محرک نظام نوین مالیاتی محسوب می شود. افق چشم انداز طرح جامع مالیاتی با توجه به مشکلات موجود سیستم مالیاتی کشور بر سه فرآیند شناسایی و ردگیری جریان اطلاعات فعالان اقتصادی کشور، پردازش اطلاعات و تشخیص مالیات و در نهایت وصول مالیات حقه، متمرکز شده است. تحقق درست و اصولی سه فرآیند مذکور، مستلزم سازماندهی و اجرای سایر فرآیندهای پشتیبان مرتبط با آن است.

براساس چشم انداز وضع مطلوب که برگرفته از تجربه سیستم های مالیاتی موفق در سایر کشورها است ، ثمرات دستیابی به چنین وضعیتی، کاهش هزینه های وصول مالیات، افزایش رضایت مشتری، کاهش فرار مالیاتی، افزایش درآمدهای مالیاتی خواهد بود. اما دستیابی به یک سیستم مالیاتی که بتواند ضمن وصول تمام درآمدهای مالیاتی دولت، رضایت تمام صاحبان منافع سازمان را هم تامین کند، نیازمند رویکرد سیستمی در برخورد با مسائل و مشکلات مالیاتی است. در صورت اجرایی شدن این طرح می توان به بهبود روش های دریافت مالیات، رشد درآمدهای مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی و در نتیجه کاسته شدن چشمگیر فساد امیدوار بود.

بر اساس این طرح، مکانیزه کردن اطلاعات مؤدیان به منظور استقرار نرم افزار یکپارچه مالیاتی، اجرایی خواهد شد. دریافت اظهار نامه، ارسال صورت معاملات فصلی، دسترسی مؤدیان به پرونده مالیاتی خود، برخورداری از امضای دیجیتال و تامین اطلاعات مورد نیاز در فرایند الکترونیکی کردن نظام مالیاتی انجام می شود و با توجه به موارد یاد شده، بیش از پیش اهمیت اجرای طرح جامع مالیاتی و مزایای بی شمار آن آشکار می گردد.

اجرای این طرح تاثیر به سزایی بر اقتصاد کشور خواهد داشت و پیاده سازی موفق آن حجم پرونده های ناشی از تخلفات مالیاتی در قوه قضائیه را به حداقل خواهد رساند. این طرح همچنین کمک می کند تا دادگاه مخصوص تخلفات مالیاتی که معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه روز گذشته وعده راه اندازی آن را داده اند، سر و کار کمتری با چنین پرونده هایی داشته باشد. زیرا منافذ فساد مالیاتی درحوزه اجرا گرفته شده و شاهد هدر رفتن انرژی قوه قضائیه در بخش هایی که می توان از سرمنشاء مانع آن شد، نخواهیم بود. طرفه آنکه، به منظور تامین هزینه های جاری دولت از طریق درآمدهای مالیاتی و فاصله گرفتن از اقتصاد نفت محور، جلوگیری از انباشت ثروت و شکل گیری فساد و جرائم اقتصادی، گزینه ای جز اجرای کامل و یکپارچه طرح جامع مالیاتی وجود ندارد.

پشتوانه قطار قانون مقابله با فساد، شفافیت منتج از قانون مالیات کارآمد و حسابرسی است و بدین ترتیب است که می توان امیدوار بود همه اقشار جامعه از پرداخت مالیاتی که صرف آبادانی و رونق کشورشان می شود، احساس خرسندی نموده و بر اساس سیاقی نظام مند، سهم عادلانه ای را برای پیشرفت ایران اسلامی پرداخت نمایند.
*یادداشت روز روزنامه حمایت
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۰:۰۱:۳۲
بستر فساد را باید در قوانین آبکی مبارزه با فساد دید . (2723454) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۶:۵۰:۴۵
جناب دکتر پور محمدی جنابعالی نماینده مجلس و اقتصاد دان هستید. بهتر از من عامی میدانید که فساد نهادینه شده فقط با قانون جامع و فراگیر ضد فساد قابل رفع هست. بخش فرار مالیاتی در کشور عصاره فساد است و نه بستر آن.


یادمه در آذر ماه امسال در شبکه تهران تلویزیون توسط آقای یوسفیان ملا، نماینده مجلس اعلام شد تاریخ اعتبار زمان پایلوت تنها قانون مبارزه با فساد و ارتقای سلامت اداری به پایان رسیده و در 3 سال گذشته از زمان تصویب قانون، هیچ اقدامی برای اجرای آن صورت نگرفته.

اگر واقعا اندیشه مبارزه با فساد وجود دارد لازمه تا در تبعیت از فرمانهای متعدد مقام معظم رهبری، فورا مدت زمان این قانون تمدید شود تا در سازمانهای اقتصادی بخصوص بانکها و بیمه ها و گمرکات و بورس و موسسات مالی اعتباری و ... بازرسی های ویژه صورت گیرد. (2724435) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۱۰:۵۰:۰۵
طبق معمول ، بودجه ندایم ، پرسنل نداریم ، ساختمان نداریم ، امکانات نداریم و نداریم و نداریم و نداریم اما پاداش می خواهیم ارتقاء شغلی می خواهیم حق جلسه می خواهیم اضافه کار می خواهیم پاداش و عیدی می خواهیم و می خواهیم می خواهیم می خواهیم می خواهیم می خواهیم می خواهیم ... (2726891) (alef-10)
 
کارمند درستکار
۱۳۹۳-۱۲-۱۷ ۰۹:۱۲:۰۰
مثل همیشه زورتون به کارمند میرسه و حرفهاتون مال کارمنداست قشرزحمت کشی که همیشه هشتشون گرو نهشون هست همیشه بهترین مالیات دهندگان هستند همیشه خوش حسابترین مشتریان بانکی به لحاظ پرداخت اقساط هستند ولی نمیدونم چرا مثل مرغ هم تو عزا هم تو عروسی سروشون بریده میشه بابا فساد فقط تو قشر مرفه و پولداره اونها هستند که کلان کلان میچاپند کلان کلان میخورند و نه مالیات میدن نه خوش حسابند چشم بصیرت تونو باز کنین و چرت نگین ببینین دنبال کی حرف میزنین کارمندهای محترم رو قاطی این کارهای کثیف نکنین لطفا (2728886) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۲۲:۲۲:۲۵
بستر فساد عدم شفافیت و عدم پاسخ گویی مسولان است
چرا نباید فاسد معرفی شود ؟
چرا نباید فساد رسانه ای شود ؟
چرا نباید کشش داد ؟؟؟ (2724990) (alef-11)
 
قافی
۱۳۹۳-۱۲-۱۵ ۰۰:۴۱:۲۲
خسته ام از این همه تکرار وضعف ..... (2725254) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۵ ۱۰:۳۷:۳۲
اینروزها، همه مقاله ضد فساد بیرون میدن.

شـــــــــــــما چطور؟ (2725568) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۸ ۰۳:۰۹:۳۷
بستر تمام فسادها بانکها هستند و بس .
این همه اختلاس شده چند تا بانکی رو آویزون کردن ؟؟؟؟؟؟؟ (2730642) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۰:۰۲:۱۶
بستر فساد در پارتی بازی های موجود در کشور است . (2723457) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۰:۳۷:۰۹
وقتی درست میشه که همه در قبال قانون یکسان باشند (2723536) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۰:۴۱:۱۳
بستر فساد در قدرت دادن به آدمهاي فك و فاميليست. شما يك مدير در كل كشور پيدا نميكنيد كه حامي و پارتي رانتي نداشته باشد (2723542) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۰:۵۸:۲۷
اول بايد ان اقتصاد دولتى و شبه دولتى و بنيادهاى مختلف و نهادها و ستادها و آستانهاى مختلف و قرارگاههاى مختلف كه بيش از ٨٠ درصد اقتصاد را در دست دارند شفافيت كامل داشته و ماليات بپردازند و ضمنا بايد درصد هاى مالياتى معقول باشد و ضمنا بايد ماليات گيرندگان زمان و مكان را كاملا درك كنند يعنى در دوران ركود بجان ماليات دهنده ها نيفتند و در دوران رونق بيش از توان ملت ماليات نستانند . توصيه ميكنم در مورد ماليات و حكومت دارى اصولا مديران كشور به فرمان امير المومنين (ع) به مالك اشتر توجه و عمل نمايند . (2723588) (alef-10)
 
محمدعلی
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۵:۳۷:۰۸
درود بر این الگو سازی به جا و دقیق و کامل (2724265) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۱:۱۸:۱۲
ساختار کشور بگونه است که بسیاری از قسمتهای پاسخگو بابت عملکرد خود نیستند و عدم قانون حمایتی از خبرنگاران و رسانه های مستقل باعث تشدید این امر گردیده است
خبرنگاری که اقدام به افشارگری نماید به تحت عنوان مجعول مورد اتحام و زندانی میگردد (2723642) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۱:۲۷:۴۵
بستر فساد همان قوانین نادرست و اجرای نادرست تر قوانین است. اگر مردم از هزینه کرد درست مالیات ها مطمئن بودند و اگر بجای کارگر و کارمند، دولت از دلالان میلیاردی مفت خور رانت خور اختلاسی مالیات می گرفت و اگر به تقلب بخصوص در مواد غذایی رسیدگی می شد و اگر فامیل بازی .... (2723668) (alef-11)
 
rms
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۱:۴۲:۴۷
سلام بسترهای فسادعبارتند از:
1-نبود مطبوعات آزاد یعنی نبود رکن چهارم دموکراسی
2-شفاف نبودن قوانین
3-نبود و یاصوری بودن نهادهای مدنی
4-فکر غلط اجتماعی در اکثر ما ایرانیان
5-قرار گرفتن افراد نالایق در پستهایی که لایق آنها نیست
6-اهمیت نداشتن تخصص در مدیریتها و توجه صرف به تعهد
و..... (2723711) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۲:۱۲:۵۹
بسترهای فساد آنجاست که قوه قضاییه بجای اعلام اسامی، تعدادی حروف الفبا سر هم میکند به این دلیل که جرم ثابت نشده و بعد هم مشمول مرور زمان میشود (2723798) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۲:۲۹:۵۹
زمانی که برخی مقامات ومسئولین از پاسخگویی در برابر قانون مستثنی باشند فساد آغاز میشود / جبهه رفتن ، شهید دادن ، جانباز بودن وخلاصه....بودن تا زمانی افتخار محسوب میشود که به قوانین احترام بگذاریم / مشکلات از آنجا شروع شده است که در برابر قوانین " خودی وغیر خودی " ایجاد کرده ایم وبرای برخیها دیوار مستحکم " پارتی وآشنا " ساخته ایم (2723852) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۲:۳۱:۳۱
به چه دلیل مردم باید مالیات بدهند ؟!!! کشوری که هر روزش بدتر از دیروز است ایا باید به دولتش مالیات پرداخت کرد ؟!! دولتی که مرتب در حال سعی و خطاست باید بهش مالیات پرداخت کرد ؟وقتی به دولت باید مالیات پرداخت کرد که مردم در ارامش امنیتی و اجتماعی باشند و هر کاری مردم خواستند دولت سریع بستر ان را فراهم نماید نه دولتی که مرتب مردم را... می کند . به چنین .... (2723860) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۲:۵۳:۲۲
بستر فساد ر.....كه باادعاي پاكترين دولت ايران تمام نزديكان درجه 1و2و3 خودش رو آورد و تمامشون با پولشويي و زدوبند و.... بيت المال و جيب مردم بدبخت رو خالي كردن. (2723911) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۲:۵۴:۱۲
بستر فساد ... رحيمي و مرتضوي ....و ب... و خاوري و 170 نماينده اي هستن كه پول گرفتن. (2723912) (alef-11)
 
رزمنده جانباز
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۲:۵۶:۰۷
بستر فساد در موارد زیر مهیا می گردد.
1- وجود مصلحت و تصمیات بر اساس مصلحت.
2- عدم نگاه یکسان برای افراد جامعه از سوی مراکز تصمیم گیر و تصمیم ساز (از راس تا قعر )
3- وجود ابهام و نقاط کور در قوانین.
4- آلودگی سیاست زدگی در بدنه قوای سه گانه کشور (دولت , مجلس و قوه قضائیه) (2723918) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۲:۵۸:۲۲
مالیات بدم که بشه خرج ل....
اول با مردم رو راست بشین بعد طلب مالیات (2723923) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۳:۰۶:۵۱
وقتی ریس جمهور می فرمایند: ما نباید به حساب مردم سرک بکشیم؛ یعنی هر کاری می خواهید در اقتصاد ایران انجام دهید، مالیات هم ندهید!
وقتی همه مسئولان از مجلس گرفته تا دولت از شفاف سازی فرار کنند؛ اقتصاد چطور باید پسشرفت داشته باشد؟ مالیات چطور باید گرفته شود؟ به جز حقوق کارمندان بدبخت نگون برگشته و تولید کننده ها چه کسی مالیات میدهد؟ (2723950) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۳:۰۷:۲۰
چرا قانون از کجا اورده ای اجرا نمی شود؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!! (2723951) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۴:۴۲:۰۸
به نظر من فساد هیچ ربطی به فرار از مالیات نداره.فقط مدیریت ضعیفه همین. (2724149) (alef-3)
 
مؤدی
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۴:۵۲:۱۵
طبق ماده 219 قانون مالیات ، قبول و یا رد اسناد ومدارک از جمله اطلاعاتی که قرار است در نظام جامع از آن بهره برد ، برعهده مأمور سازمان مالیاتی گذاشته شده است وهم او وظیفه تشخیص وتعیین میزان مالیات را بر اساس قرائن وشواهدبرعهده داردودر یک کلام حق وتوی قانون را دارد. طبق ماده 95 جدید نام علی الرأس به اظهارنامه برآوردی با همان روش قبلی تغییر یافته و ممیز همچنان طبق سلیقه فردی فعال مایشاء خواهد بود . مسئولان مالیاتی وقانونگذاران می گویند سیستمی طراحی شده که نیازی به علی الرآس نیست ، پس چرا ماده 219 تصویب گردید ؟ چرا باید مؤدی اظهارنامه بدهد ، در حالی که به استناداطلاعات موجود ومی توان فیش صادر تا مؤدی فقط پرداخت کند ( مانند عوارض شهرداری ) . با عنایت به اصلاحیه جدید قانون مالیات ها ، نه تنهااستناد به سلیقه ممیز کم نشده ، بلکه با ایجاد بهانه های جدید به تقابل ها وگسترش فساد افزوده خواهد شد . تا زمانی که به مردم اعتماد نشود وروش های ساده وهمه فهم برای تعیین مالیات تعیین ننمایند ، بازور وجریمه وتهمت فرار مالیاتی بر 100% بخش خصوصی(مالیات تقریبا 100% ایشان با چانه زنی ، علی الرأس تعیین می شود ) ، مشکل حل نمی شود ، واگر چنین شود سازمان مالیاتی به این عرض وطول لازم نیست وکلی پست وعنوان و...باید کم شود واین یعنی چاقو دسته خود را ببرد!!. (2724168) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۴:۵۶:۴۱
مناطق محروم بايدازپرداخت ماليات معاف باشند حتي پزشک و کارمند و کارخانه داري که درمنطقه محروم کارميکند (2724176) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۵:۱۲:۳۵
پارتی بازی وتمام (2724207) (alef-3)
 
باران
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۵:۴۳:۵۸
۱-استفاده از رانت ۲-پارتی بازی۳-نبود مطبوعات ازاد و انتقاد به مسئولین۴-عدم ایمان و خدا ترسی که مهمترین است ۵- تبعیض گذاشتن و تبود عدالت در محاکمات افراد۶- دادن وامهای کلان به بعضی از ما بهتران ها و کلاً بی قانونیها ی بانکها و........ (2724284) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۵:۴۴:۳۲
شما در خود سازمان مالياتي كشور هم بستر فساد گسترده اي داريد
در نظام مميزي كولاك مي كند (2724285) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۵:۵۶:۱۲
مهمترین عامل فساد استبداد است و نه چیز دیگر! (2724306) (alef-11)
 
احمد ک
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۶:۵۷:۵۴
1-اقای دکتر بحث جنابعالی در یک کشوری با اقتصاد نسبتا سالم که عده ای فرار مالیاتی دارند میتواند مطرح باشد که مثلا یکی از منابع فساد پولشویی است وسیستم درست مالیاتی به سادگی میتواند دراین زمینه کمک کند ،عدم پرداخت مالیات داستان دیگری دراین کشور دارد ،در قبل انقلاب بسیاری از مراجع وعلما به دلیل فساد حاکمین وقت فتوای عدم پرداخت مالیات میدادند واستدلال داشتند که پولی که مالیات دهنده میدهد در جهت فساد بیشتر هیات حاکم است ،این بود که مردم از پرداخت مالیات بخصوص قشر مرفه که مذهبی بودند خوداری واکثرا فرار مالیاتی داشتند ،اکنون... ان معضل اصلی کنار رفت به نظر شما دلیل فرار مالیاتی در چیست ایا باز همانی که فرهنگ شده بود باز فرهنگ مانده ؟2- مرحوم حسین عظیمی سیستم مالیاتی را ناکارامد میدانست ومثال بسیار جالبی داشت ،سیستم مالیاتی را درایران به مثابه توری ماهیگیری میدانست که دهانه تنگی دارد وچشمه هایی تنگتر لذا دانه درشتها هیچگاه واردش نمیشدند ودانه ریزها هم نمیتوانستند از چشمه ها خارج شوند در حالیکه این تور باید دهانه ای بسیار بزرگ وچشمه هایی بزرگ داشته باشد که دانه درشتها به ان وارد شوند واسیر گردند ودانه ریزها مجال خروج داشته باشند که رشد کنند ودانه درشت شوند ،درکشور ما صدهاهزار پرونده مالیاتی تشکیل شده که همان دانه ریزها هستند درحالی که با ده درصد این تعدادمیشود حتی مالیات بیشتری کسب کرد 3- عامل فساد در کشور ما عواملی غیر از زمینه مالیات است ،رانتخواری اقازاده ها بزرگترین عاملی است که مردم را به همان تفکر قبل انقلاب رسانده وجالب است در دوره شاهان مردم از فساد انها تقلید نمیکردند ولی اکنون .... در تعریف هدیه پایه گذار فسادهایی شدکه مثل سرسره بازی همه دنبال ساختن اینده نداشته خود شدند وبخصوص در دولت های ......قبح فساد ریخته شد وبرای بانکها ودولتی ها وبیمه ها وشهرداری ها امری عادی تلقی ونهادینه شد،واین فساد به داخل مردم هم رواج پیدا کرده شما امار کالاهای تقلبی وخوراکی های تقلبی را نمیتوانید ارائه دهید به نوعی همه گیر شده که مردم دنبال سالمها میگردند که گیرشان نمیاید 4-فساد را با قانون وحتی سیستم درست نمیتوان ریشه کن کرد چون ایرانی استعداد دورزدن را در همه امور دارد فساد را فقط با مطبوعات ازاد میتوان افشا ورسوا وفرهنگ درست زندگی کردن را به همه نشان دهند سیستم درست وقانون درست در کنار مطبوعات ازاد میتواند موثر باشد مطبوعات ازاد در دنیا ضامن سلامت جامعه ومیارزه با فساد وپولشویی ورانتخواری است وهر راه دیگر غیر ازادی مطبوعات به بی راهه خواهد رفت (2724449) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۸:۱۰:۵۹
فضا را برای رسانه ها باز کنید فساد کم خواهد شد (2724576) (alef-10)
 
غریب
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۲۱:۰۹:۰۹
فقط وفقط آقازادهها و باباهاشون (2724853) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۲۲:۰۲:۵۳
مامورین مالیاتی نیز از عوامل کاهش دریافت مالیات هستند ! (2724944) (alef-10)
 
بهرام
۱۳۹۳-۱۲-۱۵ ۰۰:۴۴:۲۷
الف واقعا داری کار فرهنگی میکنی موضوعات ات با اهمیت و ضرورت جامعه است . (2725259) (alef-3)
 
مسعود
۱۳۹۳-۱۲-۱۵ ۰۵:۲۱:۵۴
بسترهای فساد به چند عامل برمی گردد.:
وجود انحصارات در بخشهای مختلف اقتصاد
فساد سیاسی
نبود احزاب و مطبوعات رسمی و قدرتمند که تحدید یا تهدید نشوند.
دولتی بودن اقتصاد
ضعیف بودن بخش خصوصی
نهادهای عمومی غیردولتی یا به عبارتی شبه دولتی که طبق قانون موظف به ارائه گزارش عملکرد مالی شان نیستند. (2725381) (alef-10)
 
tnt
۱۳۹۳-۱۲-۱۵ ۱۱:۱۷:۲۲
اصل فساد تو مملکت ما از تهران آب میخوره با اون همه امکانات و چشم و هم چشمی شهرستانها خیلی سالمتر و با عقیده تر ند هنوز چون معتقد ترند.. (2725626) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۵ ۱۱:۲۷:۲۹
ای کاش دولت ومجلس برای فرار مالیات ها قانون محکم وقابل اجرا تصویب میکردنند وفقط از کارمندان مالیات نمی گرفتند (2725641) (alef-10)
 
اکبر
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۰۹:۲۲:۰۷
عدم وجود قانون کار آمد یک مانع مهم است.اما مهمتر از آن عدم شفافیت و عدم پایبندی به قانون است.مجرم دانستن همه مفسدین اقتصادی توسط قوه قضاییه بالاخره بر پایه یک قانون صورت گرفته دیگه.اما اگر آزادی انتقاد و بیان اشکالات باشه ،قطعا می توان جلو خیلی از مفسده ها را در حین وقوع گرفت.در حال حاضر باید صبر کرد تا خبر بروز فساد از جایی درز کند تاشاید پیگیری شود. (2726724) (alef-10)
 
رهروان ولایت
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۱۰:۵۱:۴۶
نهضت این تک جمله :

«هر مسئول در جمهوری اسلامی باید بابت یک ریال بیت المال پاسخگو باشد» (2726894) (alef-10)
 
ايزد
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۱۱:۳۸:۱۰
ان الله مع الصابرين (2726980) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۱۱:۳۹:۳۲
ان شائالله باتلاش ملي درست خواهدشد (2726981) (alef-10)
 
مأمور ماليات
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۱۳:۰۷:۰۹
معافيت هاي مالياتي نياز به تجديد نظر مي باشد. (2727192) (alef-10)
 
على عليارى
۱۳۹۳-۱۲-۱۶ ۲۳:۵۴:۴۶
آقاى دكترابراهيمى، اهميت ماليات درآغاز هزاره سوم برهيچ كس پوشيده نيست. اگرجنابعالى با اين مقاله قصد تذكر ترويج وأهميت و النهايه تقويت فرهنگ مالياتى را داشتيد، بهتر بود با اطلاعات دقيقتر و با ادبيات كاملتر موضوع را مطرح مى نموديد.
إظهار نظر بر مبناى اطلاعات كلى وناقص وسطحى و گاهاًاشتباه ، شما را از هدف دور ساخته وموجب گمراهى خوانندگان محترم مى شود.
نمى دانم به چه ميزان با سيستم مالياتى آشنايى داريد. لذا از بحث راهبردى و تئوريك نوشته شده طرح جامع و مديريت ونيروى انسانى و إمكانات در مى گذرم ولى لازم به ذكر است عملياتى واجرايى شدن طرح جامع با شرايط وساختار اقتصادى ، اجتماعى وسياسى امروز جامعه بسيار دور از واقعيت مى باشد. اما جالبترين نكته مبهم در مقاله شما بحث حجم پرونده هاى ناشى از تخلفات مالياتى در قوه قضائيه مى باشد. شايسته بود ، مى فرموديد اين پرونده ها كه احتمالا بر مبناى فرار مالياتى هستند واينقدر حجم بالا دارند در كدام بخش قوه قضائيه مطرح هستند. (2728584) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.