نظر منتشر شده
۶۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 247130
از روحانی بعید نبود!‎
بخش تعاملی الف - سهراب زند
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۰۲

سخنان دکتر روحانی در زنجان (مهر۹۳) با انتقاداتی مواجه شد که شاه بیت آن نقد جملۀ رئیس جمهور مبنی بر" یک درس کربلا هم درس تعامل سازنده و مذاکره در چارچوب منطق و موازین می‌باشد" بود که گفته شده بود مذاکره یعنی داد و ستد و بده بستان یا به قولی برد برد که در منطق عاشورا و حماسۀ حسینی جایی ندارد.

بزرگ ترین ایراد نقد فوق این است که منتقد با مغالطۀ آشکار یک وهم ذهنی را مفروغ عنه پنداشته و یک فرض مخدوش را کبرای استدلال خود قرار داده و بر اساس آن به اثبات نتیجه گیری خود با صغرای موجود پرداخته است. چه کسی گفته معنای تعامل منطقی و مذاکره، قطعا و همیشه بده بستان است؟

مذاکره از باب مفاعله یعنی گفتگویی میان دو یا چند فرد یا گروه، که با هدف دستیابی به یک درک مشترک، رفع نقاط اختلاف، یا رسیدن به منفعتی در نتیجهٔ آن گفتگو، ایجاد توافق در خصوص دوره‌ های اقدام، چانه زنی برای منفعت گروهی یا جمعی، یا حصول نتیجه‌ای رضایتبخش برای منفعت تمامی افراد یا گروه‌های درگیر در فرایند مذاکره، انجام می‌شود.

مذاکره فرایندی است که در آن هر طرف درگیر در مذاکرات می‌کوشد تا منفعتی برای خودش در پایان مذاکرات بدست آورد.

خنده دار است زمانی که بدیهیات را نمی دانیم با رییس جمهور از امور بدیهی حرف می زنیم! چه کسی گفته چون در موردی سخن از مذاکرۀ برد برد است معنایش این است که در همۀ موارد مذاکره یعنی امتیاز دادن؟!

تمام بحث این است که ما مفتخریم به اینکه دینی داریم که بنایش ابتدا بر گفتگو و کلام بر اساس منطق و تعامل است و پس از آن به قوۀ قهریه روی می آورد و مکتب عاشورا نیز از دین اسلام مستثنی نیست. عاشورا یعنی ابتدا تلاش برای دستیابی بر یک درک مشترک در میان مسلمانان اعم از خودی و غیر خودی و بر طرف کردن نقاط اختلاف تا رسیدن به توافق برای مصالح اسلام بر اساس گفتگو، نامه نگاری، سخنرانی و... . تمام مسیر حرکت عاشورا از آغاز آن در مدینه تا صبح عاشورا و قبل از شروع جنگ سراسر درس مذاکره و تعامل منطقی است و بعد حرکت با قوۀ قهریه و جانفشانی. پس امام حسین علیه السلام هم با تبعیت از فرهنگ اسلام ابتدا یک شخصیت اهل مذاکره و تلاش گر برای رسیدن به درک مشترک است تا استفاده کننده از قوۀ قهریه که "آخر الدواء الکی" (آخرین مرحلۀ مداوا، داغ کردن است. نهج البلاغه خطبۀ ۱۶۸)

مشکل اینجاست که یک پوسته و ظاهر از دین دیده ایم و نمی دانیم تمام رفتار اولیاء و ابرار بر اساس تلاش برای اتصال فکری، گفتگو و بیان است. منطق جنگ ها و صلح های اسلام تماماً پس از مذاکره و تعامل سازنده است. حضرت امیر علیه السلام در جمل فرمود: من هرگز ابتدا به جنگ نمی کنم! کسی ندیده است امیر مؤمنان به جنگی شتافته باشد مگر انکه قبل از جنگ با نامه نگاری و مذاکره با خصم به تلاش برای رسیدن به درک مشترک و اتمام حجت پرداخته باشد. به زرو که نمی توانیم برداشت خود را در دهان دیگران بگذاریم! معنای مذاکره و تعامل منطقی این است که منطق می گوید طبق داشته ها به میدان تذکر و یادآوری برای رسیدن به اهداف بشتابید. برخی با نا آگاهی از منطق اسلام بر این باورند که با دشمن نباید مذاکره کرد و برخی بر اساس منطق اسلام بر این باورند که حتی زمانیکه امیدی به نتیجه نیست اصل مذاکره باید صورت پذیرد و اتمام حجت صورت بگیرد. دکتر روحانی به صراحت منظور خود را بیان می کند و در ادامۀ سخن خویش می گوید:

"امام حسینی که می داند خون او و یارانش توسط همین عمر سعد و یاران نادانش ریخته می شود، اما به دنیا اتمام حجت کرد. شب تاسوعا ساعت ها با عمر سعد مذاکره کرد تا مساله به جنگ پایان نیابد. نه امام حسین از جنگ می ترسید و نه از شهادت بلکه به استقبال شهادت می شتافت اما به ما یاد داد حتی با خصم و دشمن باید به گونه ای رفتار کنیم که دنیا منطق ما را پیروز در صحنه مذاکره بداند."

غیر از اینکه این یک درس از عاشورا است و چرا به این سخن روحانی در همان سخنرانی نیز استناد نمی شود که:

"درس عاشورا برای ما این است که همه باید به دنبال امر به معروف و نهی از منکر باشیم که قیام امام حسین (ع) هم برای همین بود"

و بعد طوری وانمود کنیم که روحانی فقط درس عاشورا را مذاکره می داند آنهم با امتیاز دادن! این اخلاق و سیاست و دین شناسیست؟! ماجرای توبه هم واضح است که منظور این است که:

یک - نوع برخورد تعاملی و مذاکره گونۀ اباعبدالله علیه السلام حر را حر کرد و دوم - حر فردی است که با اقدام مسلحانه در مقابل ایشان قرار گرفته یعنی اشد نوع تخاصم. ولی پذیرفته شده است و این مسیر الگو است. نه با فرهنگ سیاسی عده ای که اصلا راهی برای این مسیر باز نمی گذارند و چنان توپخانۀ مرتد سازی و تشنج و اختلاف افکنی به راه انداخته اند که اصلا راه برگشتی متصور نیستند و یا باقی نمی گذارند! حرف روحانی این است که این فرهنگ غلط باید اصلاح شود.

خنده دار تر مقایسۀ سخن روحانی با ماجرای اسید پاشی است. سخن روحانی احیای صحیح امر به معروف است یعنی با مدلی متفاوت با سر و صدای اگزوز انصار حزب الله که قطعاً هدف بسیاری از آنان خیر است و ما هم افتخار به داشتن جوانان چنین غیرتمندی می کنیم که به دنبال حرکت برای شرافت و عفت هستند، اما نمی دانند که ناخواسته فریضۀ عمومی امربه معروف را تبدیل به یک مدل جناحی و گروهی آنهم در یک حوزه یعنی حجاب و منحصر و محدود می نمایند که این خطر بزرگی برای این فریضۀ واجب است و نوعی از عکس العمل مورد نظر بی بی سی و سایرین را در توده های مردم ایجاد می کند و روحانی دقیقاً به همین مورد اشاره می کند که:

"از دیدگاه اسلام یک گروه آمر به معروف و ناهی از منکر نیست همه مسلمانان این وظیفه را دارند. مبادا تحت لوای شعار زیبای امر به معروف و نهی از منکر، ناامنی در جامعه آغاز شود، مبادا فردا که نخواهد بود، تحت لوای شعار زیبای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ما ناامنی آغاز شود. اساس معروف امنیت است. اساس معروف احترام به یکدیگر است. مبادا که منکر را تنها به یک مساله خلاصه کنیم. مبادا بورسیه های غیرقانونی، دروغ، تهمت و رشوه خواری را منکر نپنداریم."

این سخنان اظهرمن الشمس است که بیانی برای زدودن غبار از چهرۀ فریضۀ حیات بخش امربه معروف و نهی از منکر است که ما نمی فهمیم که بجای تشکر از روحانی که با دفاع از این اصل که معمولا به آن حمله می شود در حال خنثی کردن توطئه ها است و ما خود او را غیر مستقیم توطئه گر می خوانیم! او اسلام شناس است و می داند که منکر اصلی هزار فساد تخلفی بود که همین منتقدان از برخی از آن حتی حمایت نیز می نمودند و حالا عاشورا را به رییس جمهوری که سه جلد کتاب اندیشۀ سیاسی اسلام را نوشته است درس می دهند! خوب بروید این سه جلد را مطالعه کنید تا از ظاهربینی و پوسته نگری اندیشۀ سیاسی اسلام خلاص گردید. که شما از اول تا آخر برای مداوا داغ می نهید!

از روحانی بعید نبود چون اسلام را می داند و می گوید، و از ما هم بعید نیست چون فکر می کنیم که می دانیم...
۱۳۹۴/۰۷/۰۴ ۱۱:۲۴
 
۱۳۹۳/۱۱/۱۵ ۱۴:۴۷
 
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ ۱۲:۰۷
 
۱۳۹۳/۱۰/۰۴ ۰۶:۲۷
 
۱۳۹۳/۱۰/۰۱ ۰۷:۰۷
 
۱۳۹۳/۰۹/۲۵ ۱۴:۵۱
 
۱۳۹۳/۰۹/۱۵ ۱۱:۵۹
 
۱۳۹۳/۰۹/۱۲ ۰۷:۳۱
 
۱۳۹۳/۰۹/۱۱ ۰۷:۵۹
 
۱۳۹۳/۰۹/۰۲ ۰۸:۰۲
 
 
کلمات کلیدی : سهراب زند
 
مجمد
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۷:۳۷:۲۳
سخنان آقاي روحاني واقعا سنجيده و مفيد و منطبق بر اصول اسلام ميباشد (2456858) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۲۱:۵۸:۰۷
مخصوصا اون صحبتهای چند ماه پیش که آخرت مردم را به سخره گرفته بود!!! (2459717) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۹ ۱۵:۳۵:۲۷
خداوکیلی آقای نویسنده مغالطه میدونی یعنی چی ؟ اصلا فرق بین مشهورات و از بدیهیات تشخیص میدی!!!! اینجا همه منطقی اند خداروشکر فقط نمیدونم چرا انقدر منطقی اند سخنان گهربار آقای روحانی رو مقایسه نمیکنند که ببینند آیا جمع نقیضین معتبر هست تو همین یک سال !!!! ما نسبت به دورویی آقایون معترضیم من بچه مسلمون باید طوری زندگی کنم که مایه افتخار ائمه باشم نه مایه ذلت که آقایون بند دوم رو خوب اجرا میکنند ما تا یه زمانی میگیم ای خدا هدایت کن .... وگر نه لعن میکنیم و بترسید از در آمدن صدای مظلوم که نهایتا دودمانتان را به باد میدهد .....
حالا بیایید و مسخره کنید ما گوشمون پره (2462368) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۷:۳۹:۵۲
سلام
دکترروحانی بسیارسنجیده وعقلانی صحبت مینمایدولی متاسفانه عده ای که محرزاست فقط ازباب انتقادغیراقلانی به اوحمله ورمیشوند (2456859) (alef-13)
 
بی نشان
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۷:۳۹:۵۷
حرف حساب ولی حیف که کوردلان جز منفعت شخصی چیزی نمی خواهند (2456860) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۷:۴۵:۴۳
ما با ریس جمهور محتر موافقیم چون احساس میکنم حرف ایشان خواسته تمام مردم ایران هست. (2456868) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۸ ۱۰:۴۶:۲۵
کدام مردم (2460421) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۷:۵۲:۰۴
وهم چنین خودتون
خوب میبرید و خوب میدوزین (2456884) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۸:۰۳:۲۳
آقای محترم چرا برای خودت صغرا کبرا میچینی؟ اصلا معلومه کل حرفهای رئیس جمهور محترم را گوش نکردی . طوری حرف میزنی انگار که در آسمان باز شده و فقط شما و امثال شما ازش افتادید و امام حسین و عاشورا را میشناسید .نه عزیز من همه مردم به اندازه خودشان از کربلا و امام حسین میدانند.چه رسد به رئیس جمهوری با علم و دانش آقای روحانی.نمیخوام وارد بحث جزئیات جواب به شما بشم چرا که خودت هم میدونی از سخنان ایشان سو استفاده کرده ای و برای خودت معنی مد نظر خودت را در آورده ای.فقط برای کسانی که میخوانند و خودشان هم میدانند بگم رئیس جمهور مثالی زدند از مذاکره حر بن ریاحی و امام حسین که منجر شد به توبه ایشان .و خواستند نتیجه بگیرند که مذاکره چیز بدی نیست و میتواند نتیجه بدهد. در ضمن شما که یک تنه از طرف ملت مسلمان و دین و اسلام و ... و به نمایندگی از همه سخن میگوئید بدانید مردم نمیخواهند خودشان را فدای ندانم کاری یک عده مثل شما کنند که اگر مملکت را به شما بسپارند یک تنه آن را به باد خواهید داد.بدانید امام حسین هم به قول شما وقتی دید مذاکره جواب نمیدهد به قوه قهر یه و جان سپاری رو آورد ولی سئوال اینجاست که آیا امام حسین کل ملتی که با ایشان بودند را مجبور کرد همراه ایشان جان خود را فدا کنند؟خیر .ایشان هم به بقیه اختیار کامل دادند که انتخاب کنند ولی امثال شما که ادعای درس دادن به امام حسین را هم دارید میخواهید کل مملکت را مجبور کنید که شاخ به شاخ ابر قدرتهای دیوانه شوند و جان و مال و زندگی خود را به باد دهند و در این مسئله فقط از عاشورا استفاده میکنید در صورتیکه میتوانید به امام حسن هم اشاره کنید که چه کرد.خلاصه دست از این بازی های ناجوانمردانه و نامردی سیاسی (به قول آقای لاریجانی)بردارید. (2456903) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۸:۰۶:۰۰
خطاب به مسئول سایت: چطور این متنی که بالا زده اید و کاملا شامل توهین ، افترا ، تهمت و نیش به رئیس جمهور هست را منتشر کرده اید؟ لطفا اگر عدالت هم ندارید به رئیس جمهور خود که تائید شده رهبر و مردم و شورای نگهبان است احترام بگذارید در غیر اینصورت به هیچ کدام از افراد ذکر شده احترام نمیگذارید. (2456908) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۸:۰۶:۳۲
این انتقادات همه ناشی ازبغض وکینه ی عده ای ایست که دراین دولت دستشان ازهمه جا کوتاه گشته ودائم برطبل تفرقه بین مردم ایران مکوبندغافلندازینکه مردم دیگر دایه نمیخواهندقدرت تشخیص دارندومیخواهنددراین مملکت باارامش زندگی کنند.پاسخ مردم به شما:کاسه کوزهاتونو جمع کنید (2456910) (alef-13)
 
یادآور
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۸:۱۰:۰۱
نویسنده محترم مطالب درخور فکر و تأملی را پیرامون دو سه موضوع حاشیه ای چسبیده بر قامت آقای روحانی نگاشته اما ایکاش گروه مخاطب خود را طیف بزرگی از جوانان در نظر میگرفت که وقت کافی برای سطور زیاد و البته با پیچ و تاب را ندارند آنوقت هم کمی کوتاه تر می نوشت و هم از عبارات و مصادیق و الفاظ سلیس و روشنتر تا به این طریق اثرگذاری بیشتری داشته باشد. (2456921) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۸:۱۱:۱۳
مطلب خوبی بود.
متاسفانه امثال کیهان، کارشان شده مغالطه! (2456922) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۸:۱۲:۱۱
سخنان شما هم کم مغالطه نداشت ! (2456924) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۸:۱۴:۰۲
متاسفانه عده ای در ایران - که اتفاقا در تفکر بسیار به داعش شباهت دارن- خودشان را کاملترین، مومن ترین، باهوش ترین، مسلمان ترین، دین دار ترین ... میدونن خودشان را کردن میزان.. امر به معروف یک وظیفه همگانی هست و تصریح نشده جناح خاصی باید متولی اش باشه (2456932) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۸:۲۷:۴۰
آقای سهراب زند ممنون از مقاله خوبتون (2456955) (alef-13)
 
مسعود بهمنی
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۸:۴۱:۰۰
آقا تو رو خدا بذارید شیخ دیپلمات کارشو انجام بده...
بذارید کشور یک گام ب جلو برداره...

بخدا واسه همه ی ما خوبه، همدیگه رو زیره ذره بین گذاشتن واسه ی ملت نون و آب نمیشه (2456977) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۸:۵۳:۳۰
کاش افرادی که معلوم الحال هستند و آن زمانیکه باید حرف می زدند و نزدند و یا اجازه حرف زدن پیدا نکردند، دست از این دشمنی ها شون بردارند که درس بزرگ اسلام برادری و اتحاد بین خود مسلمان هاست. بزرگترین درس از عاشورا همین بحث امر به معروف و نهی از منکر بود. (2456996) (alef-13)
 
حق بین
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۹:۰۰:۱۴
عزیز من ببیین منتقد چه کسی است. از آنهایی که انتقاد کردند چنین عکس العملی بعید نیست . مردم هم این افراد را به خوبی می شناسند. الف جان باز مثل همیشه این نظرات را منتشر نکن. (2457014) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۹:۰۸:۴۶
احسنت، این جمله آخر را چه گل گفتی.
" از ما هم بعید نیست چون فکر می کنیم که می دانیم..." (2457031) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۹:۱۲:۰۴
همه نبردها، جنگ ها،اختلافات سرانجام با گفت وگو و مذاکره (صرف نظر از سهم برد طرفین) پایان یافته اند جزء این ویرانی بوده است و بس . در واقعه عاشورا هم واقعیات گفته شد و تاثیر بسیار داشت و در دراز مدت برد-باخت آن معلوم گردید و امام حسین (ع) برنده این میدان بود . (2457044) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۹:۱۷:۱۲
حرفهای نویسنده به دلم نشست و کاملا با ایشان موافقم. (2457053) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۱:۰۳:۱۲
چقدر برای رئیست فلسفه بافتی. آخه چقدر توجیه؟؟؟!!!!!!!!!!! (2457361) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۹:۲۳:۲۰
فقط ميتونم بگم احسنت (2457067) (alef-13)
 
صادقی
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۹:۳۳:۳۰
رای و نظر اگر مستدل ومنطقی باشد وهمه جوانب را در نظر بگیرد کامل و متین است .امان از کیهان و صدا وسیما و تحلیلهای فوری وفوتی آن که بسیاری اوقات آبکی هم هست.برخی متاسفانه فقط بخشی از سخنان رییس جمهور را برجسته کردند نه همه سخنان ایشان را... (2457094) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۸:۴۹:۱۳
دوست من مشکل کیهان و صدا سیما روحانی نیستند اونا از این میترسند دولت روحانی بتونه مشکلات اقتصادی و مذاکرات هسته ای را حل کنه و اونا هم روز به روز همون یه ذره پایگاه اجتماعی شون را از دست بدن بنابراین سعی میکنند با سنگ اندازی نذارند دولت موفق بشه (2459324) (alef-10)
 
هادي
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۹:۳۸:۲۱
بنده متن بالا رو مطالعه نكردم ولي خواستم نظرم رو در مورد صحبت هاي آقاي رئيس جمهور بدم كه گفتند هميشه بايد چيزي بدي تا حقتو بگيري كه بنده با اين نظر مخالفم اگه اينطور بود كه امام حسين (ع) هيچوقت خون خانواده اش را به هدر نميداد با يك بيعت زباني همه چي تمام ميشد اين حرف اشتباه و ظلم در حق امام حسين (ع) و شهداي كربلاست حر فرماندهي بود كه وظيفه اش رو در حال انجام دادن بود ولي وقتي ديد كه كارش اشتباست از اشتباه خود برگشت و كار خود را تصحيح كرد ما در مملكت انسان هايي كه مثل حر باشند زياد داريم ولي آنها جرأت توبه را نداشتند پس تا وقتي مانند حر توبه نكردند نميتوانند وارد جامعه شوند و بايد مانند يك بيماري كه در قرنطينه است در قرنطينه باشند البته ادم هايي هم هستند كه اشتباهاتي را در حق مردم و مملكت مرتكب شدند كه كارشان همانند كار شمرو عمربن سعد هست و بايد همان برخورد با آنها شود (2457106) (alef-13)
 
reza
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۰۹:۴۵:۳۳
کی گفته امام حسین ( ع ) نمی خواسته مذاکره کنه... وقتی حضرت شکستن عهد کوفیان رو می بینن سعی می کنن با عبیدا... زیاد ( لعنته ا...علیه) مذاکره کنند تا اینکه یا به مدینه برگردند یا برای مذاکره بیشتر پیش یزید بن معاویه ( لعنه ا...) برن ولی چون عبیدا... کینه شدیدی نسبت به اهل بیت رسول ا... ( ص) داشتند فقط می خواستند انتقام سختی از خاندان پیامبر رحمت بگیرند. ناچار امام راهشان را در امتداد فرات به سمت صحرای کربلا کج فرمودند. و عمربن سعد هم علی رغم میلش و به خاطر پست و مقام ناچار به تعقیب آن حضرت پرداخته و در کربلا آن مصیبت عظما پدید می آید. در واقع امام حسین ( ع) کاری در کربلای بی آب و علف نداشتند و قصدشان کوفه بود. بقیه ائمه و حتی حضرت رسول هر جا مصلحت مسلمین بوده مذاکره کرده اند. مذاکره به معنی زیر حرف زور رفتن نیست. (2457125) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۰:۱۴:۵۴
روحانی متشکریم (2457200) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۰:۲۱:۳۵
ماله نکش عزیز (2457216) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۰:۲۳:۳۰
«در آن هنگامى که حضرت به کربلا رسیده بودند و عمربن‌سعد در روز چهارم محرم ظاهراً وارد کربلا شد. یک مدتى، چند روزى بین امام حسین و عمر سعد هى گفتگو مى‌شد. چند بار عمر سعد بلند شد، آمد توى خیمه‌ى امام حسین، نشستند با هم صحبت کردند. در یکى از این صحبتها، خطاب به عمر سعد جمله‌ى حضرت، جمله‌ى طلبگارانه است، به عمر سعد مى‌گوید، حالا این‌جا ببینید شما تصور وضع را بکنید، امام حسین یک کسى است که قیام کرده و حالا آمده توى این بیابان به حسب ظاهر گیر افتاده و محاصره شده، ظاهر قضیه این بود دیگر. حضرت با یک مشت زن و بچه با پنجاه، شصت نفر، چهل، پنجاه نفر آن روز شاید هنوز هفتاد نفر هم نبودند. با چهل، پنجاه نفر مرد، جوان، پیر، همه جورى توى این بیابان ماندند، اطرافشان هم چند هزار مرد مسلحى که پول گرفتند آمدند این‌جا آدم بکشند؛ حیوانهاى وحشى، همان عُسلان‌الفلوات که خود حضرت در مکه فرمودند همانند گرگهاى درنده‌ى گرسنه‌ى صحرائى؛ شمشیرها دستشان، نیزه‌ها دستشان و دهانهاى بازشان را منتظر طعمه‌هاى امیرعبیدالله قرار دادند. یک عده اینجورى امام حسین را محاصره کرده‌اند. خب، ظاهر قضیه این است که حسین‌بن‌على این‌جا گیر افتاده دیگر، در یک چنین وضعى شما ببینید لحن یک آدم چگونه خواهد بود. حالا هم فرمانده‌ى همان لشکرى که على‌الظاهر پیروز هست آمده توى خیمه‌ى امام حسین، صحبتى که بین اینها خواهد گذشت چگونه است؟ قاعدتاً این صحبت این خواهد بود که او ملامت کند، آقا چرا آمدى؟ حضرت هم بگویند دیگر حالا شده یک کارى بکنیم، فلان. مى‌بینیم درست به عکس است. وقتى مى‌آید توى خیمه‌ى امام حسین، امام حسین سؤال مى‌کنند یابن‌سعد! تو چرا حاضر نیستى که با ما حرکت کنى، قیام کنى؟ او مى‌گوید که من بچه‌هایم در آن جایند و گیر مى‌افتند. حضرت مى‌گویند برو پس نجنگ با ما، از فرمان عبیدالله سر باز بزن. مى‌گوید نمى‌توانم، مى‌ترسم، به من حمله مى‌کنند، مالم را مى‌گیرند. یعنى حضرت او را در موضع انفعال قرار مى‌دهد. به او اعتراض مى‌کند و او در صدد عذرخواهى از امام حسین برمى‌آید. یک چنین روحیه‌ى قوى و محکمى.» (2457222) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۰:۴۶:۵۶
احسنت احسنت اساسا نمی دانم عده ای از چه کساتی تبعیت می کنند که همیشه در هر سخنرانی و گفتگو نسبت ناشایستی را به ریس جمهور محترم مردم بدهند خدا رحم کند به ایشان امروز هم در دفاع از وزیر انصافا قشنگ امد ولی فردا ببینید چه چیزهایی که برای او در نمی اورند شما متاسفانه ببینید اقایانی که باید محور اخلاق و بزرگی و ادب باشند مثل اقای خاتمی و علم الهدی بطور پارادکسیکال چه بلایی به جامعه دینی میزنندد شما کلمات ضد و نقیض اقای علم الهدی امام جمعه مشهد در باره نسبتی که به اقای هاشمی داده رو ببینید خداییش خجالت میکشید من خودم طلبه و هم جامعه شناسم نمی دانم این کلمات و بیانات به چه قصدی است ولی خدا نیست (2457302) (alef-13)
 
م غ
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۱:۰۴:۵۶
مهاجرانی هم کتاب انقلاب عاشورا رو نوشته بود ولی بعدش سر از شبکه های معاند و فاسد درآورد...
هرچند نظرمو منتشر نمیکنی (2457367) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۱:۲۳:۵۳
توجیه لایتچسبکی بود . خوب است یک نویسنده به عقل و درک مخاطب خود احترام بگذارد. (2457453) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۱:۲۷:۳۰
رفهای نویسنده به دلم ننشست و کاملا با ایشان مخالفم. (2457471) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۱:۳۴:۲۴
مذاکره و گفتگو برای دادن یا ستاندن است که در مواردی این هدف تحقق نمی یابد و لذا می گویند مذاکره به شکست انجامید همانگونه که مذاکرات امام حسین(ع) و فرمانده سپاه ابن زیاد ملعون موفقیت آمیز نبود اما در هر حال این مذاکره نیز برای دادن و ستاندن بود اما مذاکره پیامبر اکرم(ص) با کفار مکه موفقیت آمیز بود و پیامبر چیزهایی داد و چیزهایی گرفت مذاکره امام حسن(ع) و معاویه مذاکره امام رضا(ع) و مأمون و... نیز چنین بود پس بیهوده مغلطه نکنید (2457513) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۱:۳۸:۴۰
چه قلم زیبایی و چه استدلالهای محکمی.بعد از مدتها حظ کردیم... (2457543) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۱:۴۸:۲۰
از این نویسنده یک سوال دارم.کدام حرکت تعاملی و حق خواهانه از محصورین فتنه در خصوص اعمال ضد نظامی که انجام دادند تا کنون دیده شده که آنان را با حر مقایسه میکنید.حر همان روز که رودرروی امام قرار گرفت در نماز به ایشان اقتدا کرد.اینان امروز چنین میکنند؟ (2457609) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۱:۵۱:۰۹
مهم مغلطه کردن ایشون و جا به جا کردن مفاهیم است ... درس کربلا ؛ هیهات من الذله است ...

اگر چه که قطعا درسهای مهم دیگری از جمله؛ ایثار ، ادب ، صبر ، خیرخواهی امت نادان در سختترین و مظلومانه ترین شرایط نیز در کربلا یافت میشود... و لی آنچه که قطعا یافت نمیشود ؛ سر خم کردن مقابل کفار ظالم و لبخند و مماشات جهت دوستی برای گدایی حق است. (2457630) (alef-13)
 
شاهد
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۱:۵۵:۲۵
در خصوص حر گفته اید: «نوع برخورد تعاملی حر را حر کرد» و چند خط بعد «نه با فرهنگ سیاسی عده ای که اصلا راهی برای این مسیر باز نمی گذارند».
انشالله که مقصود شما از عده ای رهبر عزیز نیست که همانطور که میدانید و میدانیم و ایشان تصریح کرده اند، بارها با آقایان فتنه گر و نمایندگانشان جلسه گذاشته اند (یعنی تعامل که خود شما به آن اذعان دارید) و جالب اینکه خود آن فتنه گران بر خلاف ادعایشان گفته اند که تقلب امکانپذیر نبوده و در جمع های خصوصی گفته اند اما باید بیایند و رسما اعلام کنند که اشتباه کرده اند.

عزیزم اگر تاریخ را بدانی، حر در ملاً عام، با دستهای بسته، کفشهای آویزان به گردن، با خاکساری و تواضع به نزد امام خویش آمد و ضمن اعلام اشتباه خود، عذرخواهی کرد و سپس در صدد جبران بر آمد.
شما فقط یک مورد از موارد بالا را به ما نشان دهید که سران فتنه انجام داده باشند (خاکساری و تواضع، عذرخواهی، اعلام اشتباه در ملأ عام به مردم). اگر فقط یکی از این سه کار را انجام داده اند به ما بگویید تا ما مانند حضرت حر عاشق و شیفته این آقایان هم بشویم. (2457651) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۲:۰۰:۳۴
عزیز من با این دفاع روحانی از امر به معروف و نهی از منکر چند تن از مخالفین آن به مدافع تغییر خط داده اند شما هم به نظر می رسد طبق روال همه مدافعین روحانی از سر ماست مالی دست به قلم شده اید خودتان می دانید و می فهمید که سخنان روحانی در تایید امر به معروف نیست بلکه در تایید هرهری مذهبی اجرایی است (2457678) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۲:۲۶:۳۰
چيز عجيبي نيست كه آقاي روحاني چنين مطالبي بگويد چون دقيقا دارند راه احمدي نژاد را دنبال مي كنند البته قصد مقايسه و مشابهت ندارم چون ايشان احمدي نژاد نيست و اميدواريم خالصانه و براي خدا قدم بردارد و حرف بزند و خود و خوديت را محور قرار ندهند ولي رفتار و كردار همه كساني كه خود را محور قرار بدهند كارشان شبيه به كار احمدي نژاد و موسوي و كروبي خواهد شد
ا (2457812) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۲:۴۱:۴۳
اگر تاریخ بدرستی خوانده شود بخ خصوص تاریخ عاشورا خواهید فهمید آقای روحانی درست فرموده اند . تاریخ عاشورا آن خرافاتی که بعضی در منبر و نوح ها میگیوند نیست (2457893) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۲:۵۸:۵۲
اين مطالب تذكر خوبي هست براي همه ، اما يك اشتباه در او ديده شده و آن اين است كه نويسند محترم مطلب گفته اند :(تمام بحث این است که ما مفتخریم به اینکه دینی داریم که بنایش ابتدا بر گفتگو و کلام بر اساس منطق و تعامل است و پس از آن به قوۀ قهریه روی می آورد ) و لي ما ميدانيم كه اما حسين (ع) اصلا در هيچ مرحله دست به اسلحه نبرد و قيام مسلحانه نكرد و بر اندازي به شيوه بكار گيري قواي مسلح در برنامه شان نبود و فقط با استدلال و براهين و دادن نشانه و الگو ها امر به معروف و نهي از منكر نمود و از پيروي و سر فرود آوردن در برابر ظالم و بي مقدار و ناحق ،پرهيز نمود و حتي براي دوري از جنگ مجبور به هجرت شدند حتي ايشان حكومت را تهديد به خشونت نكردند چون براي مصالح مسلمين مناسب نمي ديدند چنانكه پدر بزرگوارشان در برابر حكومت سه خليفه قبل از خودشان اقدام قهر آميز و تهاجمي نكردند ، اين دشمن بود كه در مراحل مختلف اقدام به تهديد و تعقيب امام حسين نموده و تيغ و اسلحه كشيد به قصد كشتن امام و محو حق و حقيقت ،و امام و ياران به دفاع از خود پرداختند و شهيد شدند (2457965) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۳:۱۳:۲۱
بسیار زیبا، بجا و اسلامی بود. (2458033) (alef-13)
 
الیاس
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۳:۴۴:۲۶
آقای شریعتمداری در نوشته خود -که نویسنده سعی در نقد آن دارد- به معنای مذاکره در ادبیات سیاسی امروز نظر داشته است و متاسفانه نویسنده این نقد با وجود این که خود نیز همین معنا را به نوعی تایید کرده است(مذاکره فرایندی است که در آن هر طرف درگیر در مذاکرات می‌کوشد تا منفعتی برای خودش در پایان مذاکرات بدست آورد)، به معنای لغوی این لفظ در باب مفاعله استناد میکند و پیداست که تفاوت ره از کجاست تا به کجا! (2458191) (alef-13)
 
کاوه باز می گردد!!
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۴:۱۳:۰۶
ما که بالاخره نفهمیدیم چه کسی اسلام شناس است و چه کسی نیست.
ما که بالاخره نفهمیدیم اسلام ناب محمدی متعلق به تفکر کدام گروه سیاسی است!
یک روز این گروه به یک آیه یا روایت متشبث می شود تا خود را اثبات کند و روز دیگر گروه دیگر به همان آیه یا حدیث چنگ میزند که نظر خودش را به اثبات برساند. جل الخالق !!! مگر یک آیه یا حدیث یا واقعه چند مدل معنای متضاد و مانعه الجمع!!می تواند در خود جا دهد!!!!!
واقعه کربلا، امر به معروف، نهی از منکر، مذاکره ، برد-برد، نهی از منکر، منطق، عقلانیت، مرابحه و ربا، حق مسلم هسته ای، استکبار، دشمن ( آخ که این دشمن از همه بدتر است و نهایتا هیچ کس نمی فهمد دشمن کیست ولی هر که هست، خیلی آدم خوبی است و می شود همه تقصیرها و کاستی ها را به گردن او انداخت)، کوخ نشین، اقشار آسیب پذیر، یارانه، شبکه های اجتماعی، افساد فی الارض، رانت و ویژه خواری، اختلاس چند صد هزار میلیاردی-------- وای که چقدر واژگان قابل تفسیر داریم که هر کسی از ظن خود آنها را معنی و تفسیر و یا توجیه می کند.
ما که نفهمیدیم هر چند به قول اوس محمود خودمون جزو نخبگانیم!!!!! (2458330) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۴:۲۴:۲۷
ماله‌کشی خوبی بود. اما باید تلاشتان را بیشتر کنید تا نوشته‌هایتان از حالت مضحک فعلی خارج شود. :-) (2458376) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۵:۱۹:۲۸
رد پای اندیشه های متعالی اسلام ناب محمدی را میتوان در بند بند این نوشتار جستجوکرد.

باید گفت جانا سخن از زبان ما میگویی . (2458654) (alef-13)
 
والا
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۵:۵۷:۴۴
برای بقای دین اسلام و نشر و توسعه آن مخصوصا تشییع در دنیای کنونی که در آن بخاطر وجود نهادهای بین المللی در زمینه های روابط بین الملل - حقوق بین الملل - حقوف بشردوستانه و ... باید از راهکارهای متفاوت و استراتژی های مقتضی عصر جدید استفاده کرد. که سخنان آقای دکتر روحانی نیز در همین راستاست. (2458790) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۶:۰۳:۳۱
مطمعنيد يكي از كاربران ارسال كرده يا جرات اينكه با نام خودتان و با مسئوليت خويش چاپ كردنش را نداريد ؟ (2458810) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۶:۱۵:۳۹
کاملا درست .ولی ایا فقط برای امام حسین 72 نفر مهم بود یا کلا امت اسلامی؟؟ چرا وزیر اقای روحانی نگران حزبشان هستند نه همه مردم ایران؟؟؟ (2458858) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۶:۱۸:۲۹
اما امام حسین (ع) خطوط قرمز اسلام ودین را رعایت کرد وتا وقتی که جان در بدن داشت از اسلام محافظت کرد...ایا الان مردم و این دولت طاقت سختی را دارند؟؟؟ مذاکره قبول ولی نه با این شهعار((توافق بد بهتر از توافق نکردن است)) (2458866) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۶:۱۹:۴۶
اما وزیر محترم خارجه که یکطوره دیگر صحبت می کنند((توافق بد بهتر از عدم توافق است))...ایا این همان راه امام حسین است؟؟ (2458871) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۲۱:۲۶:۵۰
کجا این حرفو زده!!!!؟؟؟؟ (2459662) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۹ ۱۵:۳۵:۴۷
توی پوستری که به اسم سینماگران منتشر کرده (2462369) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۷:۱۹:۵۲
متاسفانه این روز ها بعضی از افراد و رسانه ها از هر راهی که بتواند سعی در تخریب دولت دارند و هیچ منطقی را هم در این انتقادات به کار نمیبندند.ایا واقعا فراموش کردند که روزی باید بخاطر حرف هایشان پاسخ گوی خداوند باشند (2459051) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۷:۴۳:۰۲
یعنی توی این مملکت با سوادتر از آقای روحانی نبود که به معلوماتش تکیه کنیم؟
دانشمندان زیادی در زمینه ی تاریخ اسلام و قرآن و تفسیر و علوم دینی داریم که نظرشان به صواب نزدیکتر است . چرا سراغ آنها نمی رویم . گویی آقای روحانی یا وقت مطالعه ندارند و یا مشاورین وی مطالب نادرست در اختیارش قرارر داده اند .
جادارد که جناب روحانی وقتی می بیند که سخنی را درباره ی "اسلام" که هفتاد میلیون نفر ، آنرا گوش میکنند ، اشتباه است ، از مردم عذرخواهی کند.
جناب "حر" چند تفاوت با دیگران دارد که حد اقل این یک فرق برای وجدان های بیدار ، کافی است :

"حر " از گذشته ی خود شرم داشت .

و ......

قرآن میفرماید : فبشر عبادی الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه
از "حر" ، حریت و آزادگی را بیاموزیم و سخنان مخالف را هم گوش بدهیم. اگر به سایت هایی که جواب آقای روحانی را داده اند ، مراجعه کنیم جواب صحیح این شبهه به دست می آید. (2459108) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۱۸:۴۴:۳۸
........تمام بحث این است که ما مفتخریم به اینکه دینی داریم که بنایش ابتدا بر گفتگو و کلام بر اساس منطق و تعامل است و پس از آن به قوۀ قهریه روی می آورد ...

یه جوری فرض کردی همیشه قوه قهریه شما بزرگتر از قوه قهریه حریف است.
همیشه اینطور نیست و بعضی وقت ها حریف که با شما گفتگو می کند قوی تر است.
آن وقت شما دلتان می خواهد همینطور گفتگو را کش بدهید.
زیرا از حریف می ترسید.
بهتر نیست بنای کار را بر احترام به حریف ضعیف بگذارید تا در مقابل حریف قوی ذلیل نشوید؟ (2459309) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۷ ۲۰:۵۱:۲۱
آقای رییس جمهور!
موضع خودت روبافتنةصریح و روشن وبی پردةودرعمل نشون بده
چراوزرای پیشنهادی وزارت علوم همش طرف فتنةغش میکنند
اگرمشکلی نداری یکنفر بیحاشیة معرفی کن ببینیم چی میشة (2459588) (alef-10)
 
کوچک شما حسنی ازقزوین
۱۳۹۳-۰۸-۰۸ ۲۱:۲۴:۳۱
جناب اقای روحانی من 4سال دردفاع مقدس بودم به امام حسین.ع. بافقروتنگ دستی زندگی میکنم مستاجرم تمام وساثل زندگیم 500000هزارتومان ارزش ندارد 4تاعابربانک دارم موجودی همه صفر به ابوالفضل سال یکباربرابچه 10ساله ام وهمسرم لباس نمیخرم ندارم چکار کنم میسوزم ومیسازم عاشق ولایتم شماراهم دوست دارم امیدوارم همیشه سلامت باشید (2461401) (alef-11)