توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 280232
نگاهی به پرفروش‌ترین آلبوم‌های ایرانی
تاریخ انتشار : جمعه ۱۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۷
آلبوم‌های بیداد، دلشدگان و ترکمن با گذشت بیش از سه دهه همچنان در میان مردم محبوب هستند و فروش خوبی دارند.

به گزارش ایلنا، در دهه شصت، تولیدات موسیقی دستگاهی ایرانی بار دیگر رونق می‌گیرد و به نوعی می‌توان گفت که این دهه، یکی از طلایی‌ترین دوره‌های موسیقی دستگاهی ایران است.

پرفروش‌ترین آلبوم‌های کلاسیک ایرانی دهه شصت در شهرکتاب تیراژه به شرح زیر است:

۱- آلبوم بیداد اثر محمدرضا شجریان و پرویز مشکاتیان

۲- آلبوم دلشدگان اثر محمدرضا شجریان و حسین علیزاده

۳- آتشی در نیستان اثر شهرام ناظری و جلال ذوالفنون

۴ - آلبوم ترکمن اثر حسین علیزاده

۵- آلبوم نوا مرکب خوانی اثر محمدرضا شجریان و پرویز مشکاتیان

بیداد

آلبوم بیداد یکی از آثار محمد رضا شجریان است که در سال ۱۳۶۴ منتشر شد. این آلبوم از دو بخش تشکیل شده که بخش اول در دستگاه همایون و با آهنگ‌سازی پرویز مشکاتیان و بخش دوم در همایون و شور و با نوازندگی تار توسط غلامحسین بیگجه‌خانی است.

اشعار این آلبوم از سروده‌های حافظ و سعدی هستند.

دلشدگان


این آلبوم با صدای محمدرضا شجریان و آهنگسازی حسین علیزاده در سال ۱۳۶۹ منتشر شد. پیش از انتشار این آلبوم، تمام آوازها و تصنیف‌های آن در فیلمی با همین نام ساختهٔ علی حاتمی استفاده شده بود.

آتشی در نیستان


آتش در نیستان بر پایه‌ی هم‌نوازی سه‌تار در سال ۱۳۶۷، با صدای شهرام ناظری و سرپرستی و آهنگسازی جلال ذوالفنون اجرا شده‌است. برخورداری از ریتم صحیح، متنی قوی و لحنی سوزان در این آلبوم، باعث شده تا آتش در نیستان اثری بی‌بدیل باشد. آتش در نیستان یکی از ماندگارترین آثار شهرام ناظری است.

شعر این قطعه از شرف‌الدین میرزا محمد مجذوب تبریزی معروف به مجذوب علیشاه است.

ترکمن

این اثر، یک آلبوم بداهه‌نوازی در دستگاه، آواز و گوشه‌های مختلف است. دستگاه اصلی که جمله‌ها و فرودها به آن بازگشت داده می‌شوند، دستگاه راست‌پنجگاه است. دستگاه راست‌پنجگاه به جز چند نغمه از محدوده‌ی قطعهٔ «درآمد» که دارای استقلال و ویژگی خاصی هستند، باقی روند ملودی‌ها به نوعی وابسته به دستگاه یا آوازهای دیگر می‌باشند که مرکب‌نوازی را به طور طبیعی امکان‌پذیرتر می‌کنند. در آلبوم ترکمن، به پیوند میان موسیقی محلی و موسیقی سنتی توجه شده و به نوعی موسیقی ملی را دنبال می‌کند.

قطعه‌ی پایانی آلبوم با نام «ترکمن» یک قطعه برای سه‌تار و ارکستر است. این قطعه یک برداشت ذهنی از موسیقی سرزمین و مردم ترکمن است. این آلبوم سال ۱۳۶۷ از سوی نشر ماهور منتشر شد.

این آلبوم نخستین کاری است که علیزاده پس از بازگشت از آلمان به صورت زنده در ایران اجرا می‌کند.

نوا، مرکب خوانی

نوا٬ مرکب‌خوانی، عنوان آلبوم موسیقی است با آهنگ‌سازی پرویز مشکاتیان و صدای محمدرضا شجریان که در سال ۱۳۶۵ منتشر شد.

این آلبوم در دستگاه نوا آغاز شده و سپس در گوشه‌هایی از شور، بیات ترک و سه‌گاه ادامه می‌یابد و به این دلیل، مرکب‌خوانی نامیده شده‌است. اشعار این آلبوم از سروده‌های سعدی، مولانا و بابا طاهر می‌باشند.
کلمات کلیدی : موزیک ایرانی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.