نظر منتشر شده
۲۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 246384
محاصره کوبانی و بازی ترکان نوعثمانی
بخش تعاملی الف - سالار نامداروندایی، 1 آبان 93
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۲۹

پرده ­کنار می­ رود و آنچه در پس آن پنهان بود آشکار می­ شود، و خیمه شب­ بازی بانیان ترکِ ­تروریسمِ­ داعشی رنگ می­ بازد، و شعله ­های تروریسم، جدا از اینکه زندگی صدها ­تن زن و کودک را در کام می کشد، نوری می­ افشانند؛ که نقاط تاریک و رمزآلود بازی هزار ترکان­ نوعثمانی را برای نتیجه دهی «نوعثمانی­ گری» خود روشن و روشن­تر می کند.

ترکیه و دکترین «نوعثمانی­ گری»
«نوعثمانی­ گری» اصطلاحی است که برای سیاست ­خارجی ترکیه پس از روی کارآمدن حزب عدالت ­و توسعه به رهبری رجب­ طیب ­اردوغان بکار می­ رود و اغلب احمد داوود اوغلو نخست ­وزیر فعلی و وزیرخارجه ­پیشین این کشور را مبدع و مبتکر این­ طرح می­ دانند، نوعثمانی­ گری همان گونه که از ظاهر نشان می­ دهد اشاره به بازگشت به گذشته و سال های سلطه و استیلای ترکان­ عثمانی بر کشورهایی چون؛ عراق، سوریه، لبنان، عربستان، کویت و مصر دارد. پایه و اساس این تسلط تاریخی را «مذهب» با قرائت تسننی از اسلام در قالب نظام خلافت تشکیل می داد، که امروز نیز حزب عدالت و توسعه ترکیه با تفکرات سنی اسلامی در صدد احیای «ناسیونالیسم ­مذهبی»و در نتیجه سلطه و حکومت-هر چند غیرمستقیم-بر این کشورها است.

«نپوتیزم بین ­الملل»راهبرد اصلی ترکیه در اجرای دکترین«نوعثمانی­گری»

نپوتیزم[Nepotism] به معنی خویشاوندپروری در سیاست داخلی، به پشتیبانی سیاسی از خویشاوندان اطلاق می شود که معمولا از طریق انتصاب آنان به مقام های لشگری و کشوری صورت می گیرد، حال اینکه راهبرد ترکیه در اجرای سیاست «نوعثمانی­ گری» دقیقاً بر پایه نپوتیزم بین الملل قابل تجزیه و تحلیل است.

شاید ذکر این دو نکته ­که حزب عدالت و توسعه ترکیه به رهبری رجب ­طیب­ اردوغان خود را شاخه ای از «جماعت جهانی اخوان المسلمین» می داند و اینکه در مجمع عمومی سازمان ملل در شهریورماه گذشته اردوغان تقریباً تنها رئیس کشوری بود که مقامات فعلی مصر را مستقیم و عربستان را غیر مستقیم به دلیل توطئه و کودتا علیه رئیس­ جمهوری­ اخوانی مصر -محمدمرسی- به باد شدیدترین انتقادات گرفت، موضوع را تا حدود بسیار زیادی روشن کند.

ترکیه در چهارچوب نپوتیزم ­بین ­الملل تمام تلاش خود را بکار می­ بندد تا حکومت­ های ­اخوانی را در کشورهای عربی که سابقاً ترکان ­عثمانی بر آن­ ها استیلا داشتند را روی کار بیاورد و خود در نقطه­ ی ثقل فرماندهی ایدئولوژی اخوانی، نقش فرماندهی را بی­ هیچ دردسری ایفا کند، بررسی برنامه­ ی ترکیه برای سوریه بعد از بشار اسد نیز موید این مدعاست، ترکیه بیشتر روی شاخه ­ی ­اخوانی معارضان سوری سرمایه­ گذاری کرده و در سه ­سال گذشته پذیرای میزبانی دولت­ در ­تبعید معارضان سوری بوده است که اخوانی ­های سوریه دارای اکثریت در آن هستند.

داعش و ترکیه
دیگر کمتر کسی در ارتباط و تعامل بین گروهک­ تروریستی ­داعش و دولت ­ترکیه شک و تردید دارد، اما در این ­بین دو سوال عمده وجود دارد که علم ­الیقین وجود محور «داعش-آنکارا» را به­ عین ­الیقین تبدیل می کند؛ نخستین سوال به ماجرای گروگان ­گیری بیش از چهل نفر اتباع ترکیه در کنسولگری این کشور در موصل عراق، توسط داعش مربوط می شود، با توجه به اینکه گروه تروریستی داعش در کمتر از یک ماه گروگان­ های ترک را آزاد کرد، این سوال مطرح می شود که چه رابطه­ ای وجود داشته یا چه معامله ­ای، بین داعش و آنکارا بوجود آمده که حاصل آن آزادسازی سریع شهروندان ترکیه بوده است؟ دومین سوال مربوط به عدم شرکت ترکیه در ائتلاف بین المللی ضدداعش و تعیین شرط همکاری برای این ائتلاف است، این شرط­ و مقصود ترکیه از گذاشتن آن چیست؟

شرط ترکیه بصورت روشن و صریح توسط مقامات این کشور بیان شده است؛ پیوند مبارزه بر علیه داعش با مبارزه بر علیه بشار اسد رئیس جمهوری سوریه و ایجاد منطقه ی پرواز ممنوع برفراز سوریه، اما به نظر می رسد واشنگتن نمی خواهد و اصولا نمی تواند مبارزه با داعش را به مبارزه با بشار اسد گره بزند، چرا که بعد از انهدام سلاح های شیمیایی سوریه و نابودی بهانه های لازم امریکا، این کشور در اظهارات متعددی به حل بحران سوریه از طریق دیپلماتیک و حکومت انتقالی تاکید کرده است.

کوبانی و تحمیل شرایط ترکیه به ائتلاف ضدداعشی
شاید سخت باشد اما دلایل کافی وجود دارد تا احتمال قوی دهیم محاصره ی کوبانی، این شهر کردنشین سوری هم مرز ترکیه با اشاره سرانگشت مقامات این کشور توسط داعش محاصره شده است تا شورای امنیت و ائتلاف ضدداعش را قانع کند تا بر فراز سوریه منطقه ی پرواز ممنوع اعلام کرده و از این طریق ائتلاف ضدداعشی را وارد نبرد سوری و علیه حکومت بشار اسد کند.
کلمات کلیدی : سالار نامداروندایی
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۲:۱۳:۰۸
عاقلانه عمل کردند
خود را درگیر باتلاق سوریه و جنگ با داعش نکردند و از طرف دیگر داعش و پ ک ک دارند در کوبانی باهم می جنگند هر دوطرف دارند همدیگر را می کشند و خود ترکیه وایستاده داره نگاه می کنه
البته نباید فراموش کرد کوبانی یک شهر سوریه است نه ترکیه! (2444998) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۰۳:۲۱:۴۸
الف جان خواهشن دو کلمه حرف حساب ما رو هم چاپ کن. دستت درد نکنه!

جالبه که مسئولین ما در تمامی مذاکرات خارجی خود دائم دم از تاریخچه کهن ایران و قدمت و بزرگی تمدن ایرانی میزنند که اشاره مستقیم به امپراطوری ایران هست! آنهم امپراطوری که هــزاران سال از نفطه اوجش میگذره! حالا ترکها به کمک هوش و ذکاوت خودشون و بدون نفت و منابع خدادادی که ما داریم صاحب ثروت و قدرت شده اند و هر روز هم پیشرفت بیشتری دارن. اونوقت ما ایرانیها با کمال پر رویی به اونها میگیم دنبال امپراطوری عثمانی هستند انگار که کاره بدی هست! آخه امپراطوری بزرگ عثمانی تا همین جنگ جهانی اول وجود داشت و مایه افتخار ترک ها بود! یه مدت کوتاهی ترکیه افول کرد حالا قویتر از قبل و با کمک دموکراسی داره به همان مراتب والای سابقش برمیگرده. به عنوان یک ایرانی پارسی اصیل به همسایگان خودمون تبریک میگم. ترجیح میدم کشورهایی مثل ترکیه همسایه ما باشن تا امثال پاکستان و عراق! و امیدوارم که کشور ما هر چه زودتر و حتی بهتر و سریعتر از ترکیه در مسیر پیشرفت در همه زمینه ها قرار بگیره. (2446335) (alef-13)
 
حسین امیر
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۲:۲۵:۵۹
به هرحال اردوغان محبوب مردمش هست ووضعیت اقتصادی کشورش راروبراه کرده است .هرکسی بایدبه فکرمنافع کشورومردمش باشد.نویسنده یکطرفانه قضاوت کرده است.الف منتشرکن (2445028) (alef-10)
 
فرزند ایران
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۰۶:۲۶:۰۲
محبوبیت بین مردم به هر قیمتی؟
پس انسانیت و شرافت انسانی کجا رفته؟
چطور میتونن پاسخگوی رسول الله بشن که به اسم مذهب انسان میکشن که خدا فرمود یک ملت کشته میشود.
لعنت به منافع ملی اگر قرار باشه برای بدست.اوردنش خون از دماغ بی گناهی ریخته بشه (2446364) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۳۹:۴۵
ميزان راي اردوغان جنايت پيشه فقط ٥١ درصد آزاء مردم تركيه بوده است . اين آمار رسمي منتشر شده از سري تركيه به خوبي نشان مي دهد كه حزب جنايت پيشه اعتدال و توسعه كه بدنبال قرائت افراطي از اسلام اهل تسنن است داراي آراء شكنند ه اي است . هر چند حتي اگر همه مردم تركيه هم از اين فرد تندرو اخواني حمايت كنند ، ما بعنوان ملت ايران بايد منافع ملي خود را دنبال كنيم و منافع ما در تقابل با افكار اردوغان است . (2446769) (alef-13)
 
محمدیان
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۲:۲۷:۵۷
از نویسنده محترم تشکر می کنم. متن خوبی است. البته تاوان سختی منتظر ترکیه است و باند اردوغان نتیجه این جنایات را خواهند دید. (2445033) (alef-10)
 
بنده خدا
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۲:۳۸:۵۷
ترکيه قابل اعتماد نيست ، خطر ترکيه براي ايران بيش از همسايگان ديگر است. ترکيه اگر بتواند ظلمي که در حق ملت سوريه و عراق روا داشت بدون شک باماهم چنين خواهد کرد کلا ترکها ضعيف کش هستند سوابق آنها در کشتار ارامنه نشان ميدهد که آنها درجنايت ونسل کشي يدطولاني دارند ايران بايد در مناسبات اقتصادي باترکيه تجديد نظر کند. (2445066) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۲:۵۶:۱۸
آیا یاجوج و ماجوج چیزی غیر از اقوام مغول و ترک است که رو آمدن آنها و باز شدن دستان آنها باعث بدبختی انسان ها میشود؟
آیا سرازیر شدن تدریجی ترک ها و حمله برق آسای مغول ها نمونه کامل این روند شوم و پیش گویی شده در قرآن نیست؟
آیا غیر این است که سهم ترک ها از بدبختی جهان اسلام با سهم اموی ها و عباسی ها برابری می کند؟
آیا شعله جنگ های خفت بار صلیبی را همین ترک ها روشن نکردند؟
آیا مساله امروز فلسطین به لحاظ تاریخی به جنایت های ترک ها در قرون گذشته برنمیگردد؟
آیا اوجالان را اسرائیل برای ترک ها دستگیر نکرد؟
آیا منشاء تفاسیر وارونه و مضحک از اسلام در غرب حاصل دست اندازی های ترک ها نیست؟ (2445093) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۰۴:۰۳:۳۳
هیچ قومی از جمله ترکها را نباید با سیاستمدارانشان یکی کرد. لطفا بجای کلمه ترکها از واژه سیاستمداران ترکیه استفاده کنید. (2446343) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۲:۵۷:۲۵
گروکان ها سنی مذهب بودند ایران هم دلش میخواهد بر تمام شیعه ها جهان مسلط باشد همان طور که ایران دوست داره نظام های عرب وغرب از بین بروند ترکیه هم خواهان از بین رفتن حکومت اسد رد ترکیه است (2445096) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۴:۴۲:۳۰
خير قربان ، تركيه خواهان احياء امپراتوري عثماني در شكل و شمايل و مرزهاي قديم است . اين موضوع ابدا با انگيزهاي ايران قابل مقايسه نيست . همه مي دانند تركيه است كه داعش را تغذيه مي كند و خون مردمان مظلوم عراق و سوريه را به واسطه آنها مي ريزد . اردوغان آرزوي عثماني را به گور خواهد برد . الف جان خودت منتشر كن (2446771) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۲:۵۹:۱۳
ترکیه به خوبی بحران بزرگی را در مرزهایش مدیریت می کند و البته که دنبال منافع ملی کشور ترکیه است و نه ایران یا سوریه یا عراق و یا هر کشوری و در اینکه منافع ملی کشوری مانند ترکی و ایران در بعضی مسایل عکس هم باشد نیز طبیعی است. شاید اگر کشور های دیگری در شرایط بحرانی ترکیه قرار داشتند صرف نظر از وسعت و قدرات سیاسی و نظامیشان دستخوش بحرانهای داخلی میشدند (2445099) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۳:۰۰:۴۷
این دوستان عثمانی ید طولایی در نسل کشی دارند حدود یک تا سه میلیون از هموطنان اامنه و یونانی و کرد خودشان را در قرن گذشته نسل کشی کرده اند شما کافی است سرچ کنید انبوهی از عکسهای مروبوط به نسل کشی ارامنه و... هست حتی براش جدول ساختتن بس که زیاد بوده و در مقاطع مختلف رخ داده (2445103) (alef-10)
 
کوروش
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۳:۳۸:۴۵
اینکه کشوری منافع خود را دنبال کند عین سیاست است ما سیاست نداریم که منافع خود را قربانی گروهها ی دوست و برادر ! می کنیم و تمام دنیا و همسایگان را با خود بد می کنیم ما سیاست بلد نیستیم نباید متوقع باشیم دیگران هم مثل ما بلد نباشند و منافع خود را دنبال نکنند اگر ما با سیاست کشوری با رفاه و نمونه در منطقه می ساختیم بعد از فروپاشی شوروی تمام قسمتهای جدا شده در زمان قاجار داوطلبانه به ما می پیوستند ولی الان خود را انقدر با قدرتهای جهانی بی جهت درگیر کرده ایم که کشور کهای همسایه هم برای ما دم درآورده اند و خط و نشان می کشند (2445174) (alef-10)
 
آبدارچی سیاسی
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۰۶:۲۹:۵۱
ما سیاست بلدیم که خیلی کارها رو بدون هزینه انجام میدیم . یعنی هزینه اش رو دشمن میده
امروز جایگاه سیاسی ما در منطقه خیلی بالاتر از ترکیه قرار.داره
فقط یکم به چشمامون زحمت بدیم (2446365) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۰۶:۳۱:۰۸
ضمن اینکه ما با کسی دشمنی نداریم اونها هستند که با ما دشمنی میکنن چون فکر نمیکردند اینقدر اوضاع بد از دستشون خارج بشه (2446366) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۳:۴۴:۳۵
بازگشت به هویت و و بازگشت به خود برای ترکیه دقیقا همین معنی را می دهد که باید حکومت عثمانی را بازیابی کند. ترکیه جز این خودی ندارد که به آن باز گردد. آیا عثمانی ها از خودشان عرفان یا فلسفه یا دانش تجربی داشتند؟ آیا هویتی جز قدرت و سلطه داشتند؟ هویت اینها این است. (2445186) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۳:۵۹:۳۲
اینکه ترکیه د کوبانی مداخله نکرد نشانه دوراندیشی و شک منطقی ترکهاست زیرا مکررا در زمان جنگ کوبانی در شبکه بی بی سی دیده ام که عده زیادی از مردم بروی تپه مشرف و نزدیک شهر نظاره گر شهر هستند در حالیکه کسانیکه در مناطق جنگی بوده اند بخوبی میدانند که بواسطه دسترسی ساده طرفین جنگها به خمپاره که قدرت تخریبی نزدیک به تانک و توپ دارد امکان ندارد نزدیک یک جنگ واقعی افراد امنیت برای تماشا کردن داشته باشند و از سوی دیگر یک و حتی یک صحنه که بیانگر جنگی واقعی در این شهر باشد در هیچ شبکه ای نمایش نشده با توجه به دو موضوع فوق :
احتمال جدی وجود دارد که عمدا مردم بی دفاع کوبانی را مقابل داعش تنها گذاشتند تا با نشان دادن سیل مهاجرت آنها ازطریق رسانه های غربی مظلوم نمایی کنند و زمینه را برای تشکیل کشور کردستان که قطعا اسراییل نیم قرن آینده برای کشورهای منطقه خاورمیانه خواهد شد آماده کنند (2445207) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۴:۰۱:۰۵
نظام ترکیه بسان حیوان گیجی می ماند که در وسط باتلاق گیرافتاده و نمی داند چه راهی را بابت نادانی خویش و تصمیم غلط در انتخاب راهش بگیرد. و صد البته مانند حیوان ّ نمی فهمیده به چه راهی میرود...

افسوس و ننگ بر نام این مدعیان اسلامگرایی و ... (2445209) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۴:۳۲:۴۰
اردوغان باید تاوان این همه سفاکی و کشتار و سربریدنها را بدهد اعراب یه روز اردوغان و دارودسته اش را به کنیزی خواهند برد اردوغان تاریخ صدر اسلام را خوب بخوان بعد تهدید کن همیشه دنیا روی خوشش را به تو نشان نخواهد داد ادم کشی و تفرقه اندازی بسه (2445270) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۱ ۱۵:۲۸:۵۶
جالبه که اکثر مسولین و مخصوصا امور خارجه با آب و تاب به قدرت رسیدن این حزب را بیان می کردند و خوشحال بودند مثل به قدرت رسیدن مرسی در مصر (2445377) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۲۶:۲۶
امیدواریم نتیجه تمام این دست و پا زدن ها در منطقه به سود ایران و متحدانش باشد. (2446581) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۳۴:۵۱
ما سالهاست که خودمان در پی تقویت احزاب و گروههای شیعی در لبنان، عراق، بحرین، و ... هستیم. خوب اگر نپوتیزم بد است ما چرا این کار را می‌کنیم و اگر خوب است چرا به ترکیه ایراد می‌گیرید که در صدد تقویت همفکران سیاسی‌اش است. امریکا هم همین کار را میکند، روسیه هم همین کار را میکند.
و اما کامنت‌های احساساتی مثل نفرین و دشنام دادن را اگر حذف کنید هیچ تایید منطقی با تحلیل و استدلال در طرفداران مقاله دیده نمیشود. بله ترکیه سیاست نسبتاً پیچیده‌ای را پیش می‌برد که می‌تواند موافق سیاست ما نباشد و به‌عکس آنها هم می‌توانند عین همین حرفها را به ما بگویند. ایران و ترکیه دو کشور بزرگ خاورمیانه هستند که تجربه‌ی امپراتوری داشته‌اند و چه‌بسا دوست دارند آن اقتدار پیشین را بار دیگر تکرار کنند. طبیعتاً در این عرصه‌ی سیاسی ما رقیب هم هستیم و نیز همسایه و نیازمند تعامل. روش معقول این نیست که ترکیه و ایران به هم فحش و بدوبیراه بگویند. تحلیل و نقد رفتار سیاسی متقابل خوب است اما ارزش‌گذاری یک بام و دو هوای سیاست رقیب به‌کلی از ارزش تحلیلی یک مقاله می‌کاهد و آن را به یک بیانیه سطحی سیاسی تبدیل می‌کند. (2446594) (alef-13)
 
ناصر
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۲:۳۶:۰۲
ترکهابفکرمنافع خودشان هستندنه ما.همچنان که شاه عباس کبیردرعهدصفوی درمقابل امپراطوری عثمانی بابرقراری بهترین روابط بادول اروپایی موازنه قدرت درمنطقه روبه نفع ایران تغییرداداکنون نیزبهترین متحدمادرمقابل اسلام افراطی سنی اعم ازاخوانی القاعده داعش..جهان متمدن غرب میباشد (2446596) (alef-13)
 
مالک
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۵:۵۶:۴۷
ترکیه در یک کلام=اسلام آمریکایی (2446853) (alef-13)
 
amir
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۶:۱۵:۴۳
البته که منفعت ترکیه در این کارهاست.مگر نه اینکه ایران هم سودای
ابر قدرتی در منطقه رو داره و بالطبع عربستان و ترکیه از این بازی ها
خوششون نمیاد و نمیزارن(الف منتشر کن)
در این مورد بیشتر این مقاله نظر طیف فارسهاست و نه حرف منطق و ...
کامنتی که نوشته ترکیه به زودی شاهد تاوان ... خواهد بود هم منظورش
اقدامات پ ک ک است که البته همین تروریست ها برای ایرا ما نیز تروریست
هستند و امید که سرهای بریده سربازان صفر رو از یاد نبریم...

الف منتشر کن. (2446866) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۱۸:۳۲:۱۵
سوال من از نویسنده مقاله این است که : اصولا چرا اردوغان باید از کوبانی دفاع کند؟
کوبانی که از سوریه است چرا آقا اسد دفاع نمی کنه؟
مگر اگر اردوغان لشکر کشی کنه به ترکیه این نقض تمامیت ارضی سوریه نیست؟ (2447060) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۸-۰۲ ۲۳:۰۵:۱۳
چهره جعلی و ضعیف کش ترکیه، برای جهانیان بهتر شناخته شد. (2447475) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۳-۰۸-۰۴ ۰۹:۳۱:۴۹
زمامداران تركيه براي منافع ملت و كشورشان از هيچ كوششي دريغ نميكنند و بنظر ميايد كه زمامداران هر كشوري ابتدا ميبايست منافع كشور و ملت خودشان را رعايت و تامين بكنند و اين يعني بهترين نوع كشورداري (2450491) (alef-10)