توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 269866
چند نفر در ایران مالاریا دارند
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۰
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تعداد موارد ابتلا بومی مالاریا در کشور طی پنج سال گذشته از ۱۱ هزار نفر به ۲۴۶ مورد تا پایان سال ۱۳۹۳ کاهش یافته است.

به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، سیدحسن هاشمی در پیامی به مناسبت فرارسیدن پنجم اردیبهشت ماه - ۲۵ آوریل - روز جهانی مالاریا گفت: براساس گزارش های دریافتی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور، تعداد موارد بومی مالاریا طی پنج سال گذشته از ۱۱ هزار نفر به ۲۴۶ مورد در پایان سال ۹۳ رسیده که موفقیت بزرگی برای کشور محسوب می شود.

اوابراز امیدواری کرد، بزودی شاهد روزی باشیم که موردی از مالاریای بومی در کشور گزارش نشده و گواهی حذف مالاریا توسط مراجع رسمی بین المللی به نام جمهوری اسلامی ایران صادر شود. یکی از مسایل جدی حوزه بهداشت و مهمترین بیماری انگلی در تعدادی از کشورهای جهان، بویژه در مناطق گرمسیری، مالاریا است. بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال گذشته میلادی، ۱۰۳ کشور جهان همچنان برای این بیماری، اندمیک (بومی) محسوب می شوند و طی همین سال ۱۹۸ میلیون مورد بیماری در جهان گزارش گردیده که منجر به ۵۲۸ هزار مورد مرگ شده است.

«در ایران نیز این بیماری از سال های دور وجود داشته و پزشکان با آن آشنا بوده اند. موارد بومی مالاریا (ناشی از انتقال محلی عفونت) در جنوب و جنوب شرقی کشور از جمله استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخش گرمسیری استان کرمان (هفت شهرستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت) دیده می شود.»

روز جهانی مالاریا، فرصت مناسبی برای تبادل بیشتر تجربیات کشورها در خصوص کنترل این بیماری، حمایت از تلاش های انجام شده، ارائه نتایج مطالعات و کشف داروها و حشره کش های جدید در سراسر جهان، است.

«در کشور ما اما وضعیت ناهمگون انتقال مالاریا و توقف انتقال محلی آن در بیش از ۹۰ درصد مناطق، این بیماری را در بسیاری از استان ها به یک مشکل فراموش شده تبدیل کرده است.» به گفته وزیر بهداشت، همچنین مهاجرت های کنترل نشده از مرزهای شرقی و گسترش آثار آن به تمام مناطق کشور، شرایط را برای حذف مالاریا بسیار دشوار کرده است.

با این وجود از طریق مدیریت صحیح منابع، تلاش موثر کارکنان زحمتکش برنامه و حمایت همه جانبه مدیران استانی، این مشکلات برغم عدم بهره مندی از ردیف اختصاصی بودجه، به شکل قابل توجهی تقلیل یافته و زمینه حذف مالاریا در کشور فراهم شده است.

حذف مالاریا در جمهوری اسلامی ایران، که طی سال های طولانی به هیچوجه در تصور کارشناسان و مدیران سازمان جهانی بهداشت نمی گنجید، در شرف به بار نشستن است، آن هم در مجاورت ایالت بلوچستان کشور پاکستان که از آلوده ترین مناطق بشمار می رود.

وزیر بهداشت از هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد و نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران به پاس حمایت از برنامه حذف مالاریا و همچنین روسای دانشگاه های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی و مجموعه تحت مدیریت آنها، قدردانی کرد.

امید است بزودی شاهد روزی باشیم که موردی از مالاریای بومی در کشور گزارش نشده و گواهی حذف مالاریا توسط مراجع رسمی بین المللی به نام جمهوری اسلامی ایران صادر شود.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.