نظر منتشر شده
۵۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 270369
آدرس غلط به بانک مرکزی؛ به سود بانک‌ها، به ضرر مردم
محمد امینی رعیا، 20 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۴
بانک یک بنگاه اقتصادی است؛ این جمله ایست که از جانب مسئولین بانکی زیاد شنیده می‌شود. با این حال این جمله آدرس غلطی است که هزینه آن را مردم می‌دهند، سودش به نفع بانک‌هاست و سبب دامن زدن به شرایط نابسامان نظام بانکی در کشور و عدم توانایی بانک مرکزی در اصلاح این شرایط شده است.
البته این غلط نیست که بانک به عنوان یک بنگاه اقتصادی، تنها سود خود را در نظر می‌گیرد و در مسیری حرکت می‌کند که بیشترین سوددهی را کسب کند و لذا این مهم باید مدنظر سیاستگذار هم باشد؛ با این وجود این مسئله نباید سبب گردد تا بانک مرکزی به عنوان سیاستگذار نظام بانکی، هر سیاستی که باعث می‌شود سوددهی بانک با وجود بهبود نظام بانکی کاهش یابد را به بهانه اینکه بانک یک بنگاه اقتصادی است، رد کند و اینگونه جلوی اصلاح نظام بانکی را بگیرد. در واقع باید گفت که طراحی نظام بانکی باید به گونه ای باشد که مجموعه فعالیت‌های آن سود معقولی داشته باشد نه اینکه هر فعالیت به صورت مجزا سودده باشد.

برای مثال، اخیراً در بحث هزینه دستگاه‌های پوز، بانک مرکزی بنا داشته (و هنوز دارد) تا این هزینه را از مردم دریافت کند. این درحالیست که عمده سودی که از دستگاه‌های پوز دریافت می‌شود، متوجه بانک‌هاست و اگر لازم باشد کسی مسئول پرداخت هزینه دستگاه‌های پوز شود، این بانک‌ها هستند.

وقتی از این زاویه به مسئله نگاه می‌کنیم که بانک یک بنگاه اقتصادی بوده و نباید به هیچ وجه کاری انجام شود تا سوددهی‌اش کاهش یابد، به این نتیجه می‌رسیم که هزینه دستگاه‌های پوز را باید مردم بدهند؛ اما اگر از این زاویه نگاه کنیم که بانک از این موضوع نفع بسیاری می‌برد، مسئله فرق می‌کند. دستگاه‌های پوز به عنوان یک مزیت برای بانک‌ها هستند و اگر بانکی می‌خواهد دستگاه پوز داشته باشد، باید هزینه‌اش را هم بپردازد؛ اگر بانک مرکزی اینگونه به مسئله بنگرد و خدمات الکترونیکی دستگاه‌های پوز، در بانک‌هایی که هزینه آن را نمی‌پردازند را قطع کند، بعید می‌رسد هیچ بانکی حاضر شود چنین اتفاقی بیفتد و لذا بانک‌ها خواهان پرداخت هزینه دستگاه‌های پوز خواهند شد.

به عنوان مثالی دیگر، بانک‌ها حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان سپرده قرض الحسنه با نرخ صفر از مردم دریافت کرده‌اند که آن را با نرخ‌های بالای ۲۵ درصد وام می‌دهند و هیچ مقدار از آن را به وام قرض الحسنه اختصاص نمی‌دهند. استدلال بانک‌ها در این مورد هم این است که بانک یک بنگاه اقتصادی بوده و از سوددهی این سپرده‌ها برای کاهش سود سایر وام‌ها استفاده می‌کند و لذا نباید جلوی آن گرفته شود. استدلالی که نحوه محاسبه سود تسهیلات توسط خود مسئولین بانکی که بارها در رسانه‌ها مطرح شده، آن را نقض کرده است و تاکنون محاسبه ای مبنی بر اینکه با این سپرده‌ها سود بانکی کاهش یافته ارائه نشده است.

در واقع به نظر می‌رسد که در مورد این مسئله نیز سیاستگذار، اینکه بانک یک بنگاه اقتصادی است را چشم بسته پذیرفته و به خود اجازه نمی‌دهد به حریم این سپرده‌ها که متعلق به همه سپرده گذاران و مردم است و در حال حاضر تنها بانک سود آن را می‌برد، ورود کند اما مسئله به طور کلی چیز دیگری است.

بانک‌ها در حال حاضر به جای اصلاح وضعیت خود و عمل کردن بر مبنای قوانین و دستورات بانک مرکزی، می‌خواهند هزینه ناکارآمدی خود را با این سودهای کلان که متعلق به همه مردم و سپرده گذاران است جبران کنند و این مهم از نگاه بانک مرکزی به عنوان سیاستگذار مغفول مانده است.

حجم بالای معوقات بانکی، وام‌های قرض الحسنه با شرایط استثنایی به کارکنان بانکی، هزینه بالای شعب لوکس و متعدد بانک‌ها و ... همه و همه هزینه‌هایی است که بانک‌ها دارند و می‌خواهند این هزینه‌ها را با استفاده از جیب مردم جبران کنند.

اگر منطق اقتصادی می‌گوید که بانک یک بنگاه اقتصادی است، کدام منطق اقتصادی می‌تواند توجیه کند که یک بانک ایرانی با نزدیک به ۵۰ درصد معوقات، جزو چهار بانک پرسود خاورمیانه باشد؟
کدام منطق اقتصادی می‌تواند این همه شعب متعدد و لوکس با هزینه‌های بالا برای یک بانک را توجیه کند و چنین پدیده ای در کجای دنیا مشاهده می‌شود؟
در کدام نظام توزیع بانک‌ها می‌توانند نزدیک به نیمی از منابع قرض الحسنه را با شرایطی استثنایی به کارکنان خود وام بدهند درصورتی که منابع قرض الحسنه به همه مردم به ویژه نیازمندان اختصاص دارد؟

متاسفانه همه این ناکارآمدی‌ها در نظام بانکی با این جمله‌ی به ظاهر علمی که "بانک یک بنگاه اقتصادی است" نادیده گرفته شده است و سبب شده تا بانک‌ها هر کاری که می‌خواهند در اقتصاد انجام دهند و اندک توجهی هم به سیاست‌های بانک مرکزی به عنوان نهادی حاکمیتی نداشته باشند.

تنها یک شاهد مثال در مورد عدم توجه بانک‌ها به دستورات بانک مرکزی هم اینکه بانک مرکزی، اوایل تیرماه سال گذشته بخشنامه شفافیت بانک‌ها را منتشر کرد اما هنوز بانک‌ها در قالب آن بخشنامه گزارش‌های خود را منتشر نکرده‌اند و اطلاعات خود را به صورت شفاف ارائه نکرده‌اند. لذا جای سؤال دارد که در کجای دنیا چنین وضعیتی وجود دارد؟

جهت یادآوری باید گفت که بانک مرکزی به عنوان نهادی حاکمیتی با هدف تسریع در رشد اقتصادی کشور، به بانک‌ها مجوز فعالیت و خلق پول در اقتصاد داده است تا در راستای تصمیماتش به بهبود وضع اقتصاد و تأمین اهداف اقتصادی حاکمیت بپردازد.

در نتیجه به جای اینکه از ابتدا گفته شود بانک یک بنگاه اقتصادی است، باید از این زاویه نگاه کرد که بانک مرکزی به عنوان نهاد سیاستگذار حاکمیتی، ضوابطی را هم برای بانک‌ها تعیین کرده و می‌تواند تعیین کند. اگر بانکی نمی‌خواهد به این ضوابط عمل کند و می‌خواهد در راستای سوددهی و ضوابط خودخواسته عمل کند، باید محدود و در نهایت از ادامه فعالیت منع شود و اگر بانکی تصور می‌کند که در این شرایط زیان ده خواهد بود، از اقتصاد خارج شود؛ اگر هم بانکی می‌خواهد در اقتصاد حضور داشته باشد و فعالیت کند، ملزم است که به این ضوابط عمل کند. اگر چنین نگاهی بر بانک مرکزی حاکم شود، مشاهده خواهد شد که بانک‌ها به جای اینکه هزینه ناکارآمدیشان را از طریق شرکت داری و ملک داری و سپرده‌های با نرخ صفر مردم جبران کنند، وضعیت نابسامان خود را اصلاح خواهند کرد.

در نتیجه تا زمانی که بانک مرکزی منفعلانه در پازل بانک‌ها بازی می‌کند و پذیرفته است که هر سیاستی که سوددهی بانک‌ها را کاهش دهد سیاستی نادرست است، وضعیت نظام بانکی اصلاح نخواهد شد. وضعیت نابسامان نظام بانکی و بحرانی که در آن به دلیل افسارگسیختگی بانک‌ها در حال گسترش است زمانی اصلاح خواهد شد که بانک مرکزی متوجه شود که به عنوان نهادی حاکمیتی، به بانک‌ها مجوز فعالیت داده است و می‌تواند با تعیین قوانین و سیاست‌های مناسب، وضعیت آن‌ها را اصلاح کرده و به سمتی صحیح حرکت دهد.
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۱:۴۶:۱۴
خیلی برای من جالبه خیلی ها نمیخوان این ثبات بازار را ببینند داعم درحان بهم ریختن اوضاع هستند برادر من سود بسیار زیاد بانک ها یک نو نزول و یک نوع ربا هست !
بانک های ما شرکت های مادر تخصصی نیستند . باید سودها کاهش پیدا کنه (2880064) (alef-13)
 
معندل
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۳:۲۷:۲۰
امتیازات انحصاری سود هنگفتی برای بانکها ایجاد می کند و اینکه بانکها در بهترین و گرانترین مناطق شهرها شعبه می زنند و اغلب هر ساله و غیر ضروری با صر ف میلیاردها تومان دکور و تابلوهای خود را عوض میکنند و پاداشهای چند صد میلیونی به مدیران خود می دهند گواه این ا دعاست ، دولت باید این بانکها را مجبور به دادن وام کافی بدون بهره و با سهولت کامل به جوانان متقاضی ازدواج و مزدوجین موقع تولد فرزند کند و قاطعانه با کارشکنی های بانکها در پرداخت این تسهیلات برخورد کند تا شاید از یکی از مشکلات مهم مردم و جامعه گره ای گشوده شود (2880337) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۰۷:۲۶:۱۸
برادر گرامی فرض کن بانک به جوان وام داد ازدواج کرد وقتی بیکار است چطور میخواهد هم قسط وام بدهد و هم زندگی اش را بگرداند????!!!! (2881667) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۹:۰۳:۱۱
تا وقتی از لفظ «باید» استفاده می کنید، رانت و فساد هم وجود خواهد داشت.
در تمام دنیا سود را در بازار پول یا سرمایه، عرضه و تقاضا تعیین می کنند نه دستور از بالا.
اما در ایران شاخص بورس رانتی را مصنوعی بالا میبرند و سود بانکی را دستور تعیین می کنند. (2881020) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۲۲:۲۴:۱۷
خیال می کنی سود پرداختی بانکها به مردم کاهش پیدا کند می روند به کفاش سر کوچه وام می دهند که کار و کسبش رونق پیدا کند ؟ زهی خیال باطل ! (2881333) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۰۸:۴۴:۲۲
عزیز جان کمی مطالعه کن اگر قیمتها در طول چند سال تغییر نکند ریالی بنده و امثال بنده برای نگهداری پولمان در بانک طلب کنیم میشود ربا ولی در شرایط فعلی این به اصطلاح سودی که بانکها میدهند در حقیقت بخشی از کاهش ارزش اصل سرمایه ایست که سپرده گذار در بانک قرار داده است این میشود که سرمایه از بانک فرار کرده و امروز شاهد نقدینگی 700 هزار میلیاردی در جامعه هستیم (2881768) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۰۹:۰۸:۰۶
نويسنده داره ميگه منابع قرض الحسنه رو كه سود 0% داره يا با بهره پايين به خوديها ميدن يا با بهره بالاي 25% به نخوديها.
حالا شما ميگي سود بياد پايين؟ يعني از صفر هم پايينتر؟
نكنه شما جزو خوديها هستي؟ (2881804) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۱۹:۴۵:۲۱
خیلی ها فکر می کنن با کاهش سود بانکی -نفعش تو جیب مردم عادی می ره ولی اصلا اینطور نیست -برای من که می خوام 15 میلیون وام خودرو بگیرم اگه به هم بدن بعد از هفت خوان رستم -2 درصد چقدر فرق می کنه ؟ ولی برای اونی که 1000 میلیارد وام می کیره می شه 20 میلیارد !!!!!-همیها هستن که به دولت برای کاهش نرخ سود فشار میارن -نفعش مال اینها است و ضررش ماله سپرده گذارها و به اسم وام گیرندگان خرد تموم میشه (2883289) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۱:۴۸:۲۰
سود بانکی حرام است باید کاهش پیدا کنه چون به فعالیت مبدل تبدیل نمیشه صرفا از سود وام ها داده میشه این پول حرام است اندر حرام (2880069) (alef-13)
 
ارش
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۰۲:۲۶:۰۲
شما فردا برو از هر بانكي دوست داشتي سوال كن ببين سود تسهيلات يك درصد كم نشده فقط سود سپرده كم شده اين مصوبه فقط سودهي سهامداران بانك رو زياد ميكنه (2881601) (alef-11)
 
فراهانی
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۰۹:۳۱:۰۴
با سلام به الف
با سلام به شما که نظری که نه چندان علمی و منطقی نیست این سودها را حرام اندر حرام میدانی
آیا شما نمیدانی که بیش از چندین مرجع
دینی داریم و آنها حرام اندر حرام را اعلام نکردند
آیا نمیدانی که در بانکها هم این قبیل روحانیون
هستند که بر روند کارها نظارت دارند
و بانک هم نمیتواند پا از گلیم دراز کند
و کلام دیگر
در اقتصاد قرنهای گذشته د تمامی کشورها
که تورم 30 درصد موجود نبود
و گاهی پول قرض دادن ها با ربا و سود کلان
همراه میشد . و برای همین هم حرام و گناه کبیره هست
اما در این اقتصاد با تورمی که شاهدیم نمیشه به این
سودها گفت حرام اندرحرام
اگر این گونه هست
پس شما که بر این باور هستین
خواهشا فقط 10 میلیون تومان بصورت
قرض الحسنه به من قرض دهید
بصورت اقساط بدون بهره 10 ساله پس بدهم
آیا قبول میکنین !!!!!!!؟؟؟ (2881856) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۱:۴۹:۰۷
چرا در زمانی که 55 درصد سود میدادید کسی از این تحلیل ها نمیگفت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2880075) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۰۸:۰۰:۱۶
اون موقع که می گفتید کاهش سود بانکی غیرکارشناسی و قانون گریزی است!! (2881705) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۱:۵۰:۵۵
اگر سود تسهیلات و وامها کاهش یابد، به نفع مردم و تولید کنندگان است. زیرا قیمت تمام شده کاهش می یابد. (2880079) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۰۹:۲۳:۴۷
و به ضرر کارمندان و مدیران بانکها که اونوقت نمیتونن هر دوسال با گرفتن وامهای کلان و بدون بهره و سی ساله برن خونه و ماشین و ویلای خودشونو عوض کنن.... (2881839) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۱:۵۱:۰۳
ما که پولمان را از بانک کشیدیم بیرون و بجایش طلا و ارز خریدیم که که مطمئن تر است از این اقتصاد ورشکسته. (2880080) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۳۹:۴۷
آره بخاطر همینه قیمت طلا کاهش پیدا کرده (2880208) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۴۲:۱۶
با دو سه درصد کاهش سود بازار مسکن ارز و طلا تغییری توش به وجود نمیاد (2880213) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۴۳:۲۵
ارز 6ماهه که ثابته یعنی دودرصد هم سود نداده چطوری شما دست به این کار زدید ؟
از 22 درصد دل کنده به 1درصد رسیدند (2880216) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۴۵:۵۶
بنده خدا بازار ارز و مسکن و طلا که سود منفی هم داشتند چطور نقدرا ول کردی؟؟ ! (2880226) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۴۹:۰۵
آخه آدم باهوش کدوم آدم عاقلی از 23درصد سود میگذره میره پولش رادربازاری سرمایگذاری میکنه که 3 درصد هم در سال سود ندارد ؟؟؟؟
اونوقت میگن چرا ایران پیشرفت نمیکنه (2880234) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۲۲:۲۵:۱۵
سود به کنار تازه مالت را هم از دست می دهی . (2881336) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۵۵:۲۰
آدم حسابی یه نگاهی به روند این بازارها بکن بعد بیا پولت را تاراج کن کدوم آدم عاقلی میاد تو بازاری که دوساله سودی توش نیست سرمایگذاری کنه !تازه از سود تضمینی هم بگذره (2880252) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۱:۵۲:۰۷
دولت که سود را کاهش داده!!! بیشتر از این هم در این شرایط غیر عقلایی هست ! (2880084) (alef-13)
 
حسام
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۳۸:۰۷
چه ربطی داشت؟ اصلا توی این یادداشت به سود تسهیلات اشاره نشده .. به سوددهی بانک اشاره شده (2880202) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۱:۵۹:۳۵
میدونید مشکل شما چیه ؟ شما درک درست از واقعیت ها ندارید
شما میگید سود کاهش پیدا کنه و به زیر 15 درصد برسه ؟
خب انگیزه ی پس انداز به کجا میره ؟
آیا کاهش پیش از این سود بانکی باعث بهم ریختی و نابودی ثبات بازارهای ارز و طلا و مسکن نمیشه ؟
شما مو میبینید و برنامه ریزان اقتصادی پیچش مو!!!!!!!!!!
این کاهش تورم و این ثبات نسبی همه به دلیل این است که این دولت از طرح های احساسی و بی مطالعه دوری کرده !
الان سود وام و نرخ تنزیل مجدد کاهش پیدا کنه ! بانکهایی که در تولید مستقیم نقشی ندارند چگونه سپرده ها را جذب کنند ؟ اصلا عقل آدم حکم میکنه من به سپرده سود بدم و نصف این سود را وام بدم ؟؟؟؟؟؟؟ (2880103) (alef-13)
 
mahdy
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۷:۵۶:۵۸
با این استدلال شما بهتر نیست سود بانک بشه 40 - 50 درصد ؟ (2880915) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۲۲:۲۶:۰۳
اگر بانک فعالیتی کند که اینقدر سود داره خوب چه اشکالی دارد ؟ (2881337) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۰۴:۳۰
دولت کاری نمیکند که ثبات بازار ارز و طلا و مسکن ازبین بره !
شماهم بیخود جوش نیارید (2880115) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۰۸:۵۶
بانک مرکزی متاسفانه منفعلانه عمل می کند. بانک ها بهترین حقوق ها را به کارمندان خود(حداقل 24 ماه حقوق غیر از مزایا)، بیشترین وام مسکن(در برخی بانکها 200 میلیون تومان) را به کارمندان خود، بهترین امکانات رفاهی را به کارمندان خود، بهترین بیمه و امکانات پزشکی را به کارمندان خود، محل کار شیک و ... را از محل سپرده های افراد و ملت به کارمندان خود ارائه می کنند. اخیرا" هم همه کارمندان بانک در بازار بورس فعال شده اند و بهترین سهام را ابتدا خودشان خریداری می کنند و کلی سود کسب می کنند.
البته بیمه مرکزی و شرکتهای بیمه نیز همین همین مزایا را دریافت می کنند. کلی فساد در نهاد پولی و بیمه ای کشور نهفته است (2880118) (alef-13)
 
حامد
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۴:۴۴:۵۱
بانک و بیمه ها باید متعلق به همه مردم باشند. خصوصی بودن بانک و بیمه اشتباه است. سرچشمه بسیاری از فساد ها و گسترش فقر، بانک های خصوصی می باشند. (2880537) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۲۲:۲۷:۵۶
دولت دیگر توانی ندارد و اینکه که هی می گویند " کارها را به مردم می سپاریم " علتش اینست که دولت عملا" کارکردی ندارد و از زیر مسئولیت می خواهد شانه خالی کند . (2881338) (alef-13)
 
محمود آجرلو
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۱۱:۰۹
با سلام
بانک ها واحد اقتصادی هستند . تمام فعالیت ها در تمام دنیا اقتصادی و برای کسب سود است.تلاش برای کسب سود ارزشمند است.
پزشک هم قعالیت می کند برای سود ، اما در چهار چوب حرفه ای ، مجموعه درآمد پزشک باید با کدر درمانی رابطه یِ سازنده داشته باشد ، مثلا گفته می شود ، 5برابر کادر درمانی باید مجموعه درآمد پزشک باشد ، تا درمان بهینه ممکن گردد. چون فعالیت پزشک برای درمان بهینه است. هدف نباید فراموش گردد.
مدیران بنگاه های دولتی هم همین طور است ، باید رابطه ای مانند پزشکان داشته باشند.باید رسیدن به مدیریت بهینه باید رابطه رگلاژ شود.
اما در مورد بانک ها ، دوست عزیر نباید فراموش شود که هدف تاسیس بانک ها در اقتصاد ، جمع آوری پس انداز های مردم و تبدیل آن به سرمایه گذاری است .پس هدف در این موضوع تبدیل پس انداز به سرمایه گذاری است. اگر چنانچه بانک ها در این نبدیل فعالیت نمایند ، حق سود بردن دارند. در غیر این صورت فعالیت آنها فعالیت مضری است که باید جلو آن گرفته شود.بانک های ایران در جمع آوذی پس انداز بسیار عالی عمل می کنند و در تبدیل به پس انداز ، منحرف هستند. و پس انداز ملی را به تورم افسار گسیخته و تورم در کالاهای معیار مانند زمین ، ساختمان ، سوداگرهای غیر سازنده و بی ارتباط با تولید ملی صرف می کنند. در واقع آنها اجاق تورم را همیشه روشن نگه می دارند.مانند این است که آب های ریز و درشت از جاهای مختلف و مردم گوناگون پشت سدی جمع می کنند و این بار آب جمع شده به صورت سیل بر روی مردمی که به آنها با هزار امید ، دل بسته بودند ، روان می کنند. (2880128) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۱۱:۱۷
آقا بیخیال این تحلیل های سطحی بشید !تازمانی که تورم بالای 10 درصد است نباس انتظار کاهش پیش از این نرخ بهره راداشت
بانک های ما شرکت و کارخانه و بنگاهای اقتصادی نیستند !که بتونند از خودشون سود بدند برای وام دادن باتوجه به اینکه تورم 15 درصدی یعنی 6برابر حداستاندارد جهانی و اینکه قدرت پول 15درصد کاهش پیدا میکنه اگر سود کمتر از این باشه هم بانک ضرر میکنه هم اشخاص سپرده گذار ! (2880129) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۲۶:۳۲
نباید برای بانکها تایین تکلیف کرد ، بانک ها سهام دار عام دارند (2880161) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۴۰:۴۹
این که بانکها بنگاههای اقتصادی هستند گزاره درستی است ولی این که بنگاههای اقتصادی(بانکها) در هر شرایطی چه مملکت در رکود ،تورم ،بیکاری و یا هروضعیت اسفباری باشد همیشه با اعمال قوانین خاص سود ده باشند غیر منطقی است چون هر بنگاه اقتصادی را در نظر بگیریم غیر ممکن است در تمام سالهای قعالیت همیشه سود ده باشد آن هم با مدیریت دولتی. (2880210) (alef-13)
 
hashemi jan
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۴۲:۱۱
به نظر می رسد خیلی از این کامنت ها را یک نفر گذاشته و یادداشت را هم نفهمیده چون در یادداشت به سود تسهیلات اصلا اشاره نشده بلکه به کل سوددهی بانک اشاره شده است.

لطفا الف نظارت درست انجام بده (2880212) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۵۴:۰۶
بله بانک ها تنها سودشان برای کارکنان انها هست

با پول ما اقایی میکنند (2880249) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۵۸:۲۰
من ناچارم (به انتخاب محل کار) حقوقم را از حساب ملی بگیرم حالا برای دوازده پیامک واریز حقوق قرار است از من ده هزارتومان کم شود . ادعا این است که باید تا 5 اردیبهشت خبر می دادم دیگر پیامک نمی خواهم ولی دریغ از یک پیامک اطلاع رسانی که قرار است چنین بلایی سرم بیاید! پیش از این هم بابت وام پانزده ساله ای که ظرف سه سال تسویه کردم سود تمام پانزده سال را از من گرفتند و شکایتم بجایی نرسید!. وقتی در کشوری مرجعی برای رسیدگی عادلانه به شکایت وجود ندارد آمار اجرای عدالت بدست خود مردم جای تعجب دارد؟! (2880259) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۳:۲۴:۱۹
حالا که بابت اس ام اس هم مبلغ ده هزارتومان از صاحب حساب کم می کنند کسی هم جوابگوی مردم نیست . خوب داریم همه چیز را الترونیکی میکنیم و اگر قرار باشه از دستگاه خودپرداز از مردم پول کسر شود مردم هم پول نقد استفاده میکنند (2880329) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۳:۳۰:۰۲
بانک مرکزی هم خودش آدرس غلط می دهد ، جواب بانک مرکزی به یکی از شرکت کنندگان در آزمون استخدامی با تحصیلات کارشناسی ارشد در رشته اقتصاد و گرایش بانکداری اسلامی از دانشگاه دواتی در تهران این بود که " رشته شما مورد نیاز ما نیست " !!! پیش خودم گفتم اگر این رشته را نیاز ندارند حتما بانکداری آمریکایی را قبول دارند ، بدبخت این جوانان کشور . (2880343) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۳:۴۲:۲۵
کاهش سودهای بانکی در ایران = فاجعه بزرگ اقتصادی و اجتماعی (2880380) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۱:۱۹:۵۰
این جمله "هزینه آن را مردم می‌دهند، سودش به نفع بانک‌هاست" یعنی چه ؟! به هر حال باید در سودو زیان شریک شویم نه فقط در سود... این بیماری اقتصاد...ماست..والسلام. (2889174) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۳:۵۹:۵۶
خداوند پول حاصل از ربا رو از همطونان دور کنه و سر سفرشون ربا نباشه . (2880424) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۲۲:۲۹:۵۹
یک سهم را اصطلاحا" " زیرش " را می گیرند و قیمتش مصنوعی بالا می رود بعد ملت از همه جا بی خبر می روند می خرند بعد یکدفعه افت می کند و مردم سرمایه شان از دست می رود اسمش چیست ؟ (2881343) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۴:۳۴:۱۸
بانک باید توی اقتصاد کاملا افسار گسیخته باشه؟ این حرفها دیگه چیه؟! (2880499) (alef-13)
 
احمد ک
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۵:۲۷:۱۵
اشکال در نظام بانکی است که نام پسوند اسلامی را یدک میکشد ،درحالیکه هیچگاه اسلامی نبوده وهمیشه مردم بدهکار این سیستم ودولت سوار بران بوده ،سیستم بانکی وبانکداری در تمام دنیا حتی در کشورهای سوسیالیستی از یک استاندارد با قوانین مختلف اسفاده میشود متاسفانه درایران شده نوعی کلاه برداشتن مردم به سبک واصطلاح مجعول اسلامی ودران کلاه شرعی هایی را پیش بینی کرده اند که سودهای نجومی به نفع بانکها برداشته میشود از مضاربه ومساقات ومزارعه ومشارکت وووبانکها در این سالها بیشترین بهره برداری وکلاه برداری را از مشارکت کرده اند وبعضا تا 50 درصد سود ازاین لفظ مشارکت برداشت کرده اند وبقیه انواع روشهای دیگر فقط اسم داشته اند ولاغیر ،وباز خیانت دیگری که دولت مطلع از ان انست وهمیشه سکوت کرده ودولت متضرر شده بورس بازی بانکهاست ،بانکها سپرده مردم را نه در امر تولید وخدمات که در بورس بازی های خود بکار گرفته اند که اسمش را گذاشته اند بنگاه داری وانصافا این نام زیبنده این سیستم است وزیان این روش ها را همیشه دولت با ادامه تورم دو رقمی سودهای یک رقمی وبهره های بالا وکلا نظام اقتصادی کشور را به مخاطره دائم انداخته شما کمتر کشوری را سراغ دارید که 35سال تورم 15تا 49 درصد داشته باشد وهمه میدانند که از کجا دولتها ضربه میخورند ولی به دلیل رانت بزرگی که دراین نظام بانکداری است سکوت اختیار میکنند چون به هر حال خیلی ها را باید به ناحق به طبقات بالا کشاند ومیلیاردر دلاری شوند ،جالب است بیشترین دخالت دولت را دراقتصاد داریم یعنی نوعی سوسیالیست مجعول وکینزی مجعول هستیم وباز بالاترین اختلاف طبقاتی را در منطقه وبسیاری از کشورها داریم حال کسی این تناقض را حل کند که اقتصاد کشور روند عادی خود را پیدا کند (2880628) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۵:۴۱:۰۲
بانکها همین الان هم زیان ده هستند. شرایط اقتصادی و سیاسی این اجازه رو نمیده که اعلام بشه. (2880658) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۷:۰۲:۱۳
دوستان محترم خواهش میکنم در هر سایتی که میتوانید ارتباط بهره و تورم و گسترش اقتصادی را چک کنید میتوانید در گوگل بنویسید

What is the relationship between inflation and interest rates?

متوجه خواهید شد همیشه در صورتی بهره بانک از تورم بالاتر باشد موجب رکود اقتصادی میشود سایت موجه و موثق investopedia شاهدی بر این مدعاست .
بسیار موجب تاثر است در سیستم بانکی ما میزان بهره بالاتر از نرخ ادعایی میباشد و از ان بدتر نرخ بهره تکلیفی وام گیرندگان صنعتی است که حداقل 5% بالای این نرخ است لذا کدام عقل سلیم در این شرایط رو به تولید خواهد رفت و بجای خانه نشینی و بهره خوری با کارگر بیمه و مالیات کنار خواهد امد .
با این شرایط بیکاری و عقب افتادگی صنعتی ایران روز به روز بیشتر خواهد (2880818) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۲۲:۳۳:۴۲
این صحبت شما در یک اقتصاد متعادل درست است . در اقتصاد ما که تحریم شده و سطح تولید پایین است و اعتماد مصرف کننده از بین رفته کاهش سود بانکی سبب تورم خارج از کنترل می گردد . الان همین کاهش 2 درصدی سود سبب افزایش قشر بزرگ اجاره نشین شده است . (2881347) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۷:۱۸:۲۶
با تشكر از مقاله منطقي و درستي كه حرف دل مردم را بيان فرموديد ولي متاسفانه مديران زياده خواه بانك مركزي و ساير بانكها كه هميشه در دادن وامها و بهره سپرده هاي مردم بطور يكطرف فقط منافع بيش از اندازه خود را در نظر مي گيرند و حق و حقوق مردم را پايمال مي كنند. (2880844) (alef-13)
 
سعید ایرانی
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۷:۳۲:۵۰
به نظر من بانک ها نباید خصوصی می شد در کشور ما که با دنیا تعاملات خاص خودش را داردبانک باید کاملا در اختیار دولت می ماند تا بتواند به طور کامل بر بازار پولی کشور مدیریت کند و بانک ها این همه توسعه کمی پیدا نمی کردند حقوق کارمندان بانک هم مثل دیگر کارمندان دولت از خزانه پرداخت می شد و بانک ها وارد بازار نمی شدند و فقط نقش امانتدار پول مردم را بازی می کردند. بانک مرکزی نیز با تزریق دلار در بانک ها پشتوانه ی ارزی ان ها را تامین می کرد و با دقت و وسواس این پول ها به شرکت ها و بنگاه های اقتصادی وام داده می شو و در باز ستانی آن ها هم با جدیت عمل میشد . اگر بدینصورت عمل شده بود بتنک ها وارد سفته بازی و دلالی ارز و زمین ملک نمی شدند و این همه تنش در بازار ها اقتصادی وارد نمی شد و ببش از نود هزار میلیلرد تومان معوقات بانکی روی دست بانک ها نمی ماند حالا هم باید از توسعه ی کمی بانک ها به شدت جلو گیری کرد و دیگر به هیچ وجه مجوز بانک خقوصی نداد و با توجه به توافق هسته ای که ان سالله حاصل خواهد شد و منابع مالی زیادی وارد کشور می شود باید بانک مرکزی کاملا خسیسانه عمل کند و با احتیاط زیاد پولی رادکه وارد کشور می شود وارد بازار کند . قسمت اعظم آن را در خزانه نگهدارد تا پشتوانه ارزی کشور باشد (2880866) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۲۲:۳۵:۵۹
دیگر کار از کار گذشته است . فرض کنید فردا از خواب بیدار شوید و تمام بانکهای خصوصی اعلام ورشکستی کنند آن وقت دیگر احتیاجی به حمله هیچ کشور دیگری نداریم . نمی توان هم " اقتصاد مقاومتی " داشت هم " بانک خصوصی " . (2881352) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۲۰:۴۳:۱۰
متاسفانه اطلاعات مردم در باره بانکها کافی نیست نه تنها مردم که حتی بسیاری از کارکنان بانکها ویا مسئولین رده میانی کشور از قوانین بانکها چیزی نمیدانند / بانک دولتی چیست ؟ بانکی است که سود سالیانه خود را پس از کسر مخارج قانونی به حساب بانک مرکزی " دولت " واریز مینماید واین مبلغ بعنوان سرمایه همان بانک بصورت اسمی در بانک مرکزی ثبت میگردد اما این بانک به هیچ وجه حق برداشت از حساب فوق را ندارد وفقط در صورت ورشکسته شدن بانک مرکزی موظف به حل مشکل آن بانک است / چنانچه بانکی برای اعطای تسهیلات منابع کافی نداشته باشد فقط میتواند با نرخ سی وچهار درصد از بانک مرکزی منابع قرض نمایند / زمانی که مردم بصورت قرض الحسنه در بانکها پول میگذاشتند بانکداری سود داشت اما امروزه که اکثر مردم اقتصاد دان شده اند وحسابهای روز شمار بانرخهای خوب باب شده است بانکداری نه تنها سود ندارد بلکه مستمرا زیان ده شده است زیرا نرخ چهار درصد کارمزد پول آب وبرق بانکها را هم جواب نمیدهد / در اینچنین بازاریست که بانکها ناچارا بنگاه دار شده اند تا علاوه بر فرار از ورشکستگی سودآوری خوبی نیز داشته باشند / واما بانکهای خصوصی که در دولت نهم ودهم بصورت قارچ گونه رشد نمودند ! این بانکها نیز بمانند بانکهای دولتی فقط از طریق بنگاه داری ومشارکت در پروژه های سود آور است که سود مینمایند والبته آنها دیگر مانند بانکهای دولتی موظف نیستند تا سود سالیانه خود را دو دستی تقدیم دولت نمایند !!! (2881190) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۲۲:۵۹:۱۲
در نهایت بایستی همه چیز به نفع مردم شود که نمی شود و به ضررشان می شود :( (2881379) (alef-13)
 
حسين
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۰۸:۲۲:۰۸
اگر امروز مملكت در ركود است وتوليد كننده ضرر ميكند كارگر خود را بيرون مي كند
بيكاري زياد شده و تورم به ظاهر كنترل شده....
بدليل سود بانكي زياد است سرمايه دار به دنبال راحت طلبي است كه اين دولت اين مهم را برايش فراهم كرد.
اگر راست مي گوييد بانكداري اسلامي است وربا نيست پس نرخ سود را به زير 15 درصد برسانيد (2881732) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۲۱:۰۵:۳۳
بانک ها و موسسه های اعتباری دارای مجوز و بدون مجوز شده اند بتهای زمانه ما؛ یک بت شکن میخواهیم و بس (2883395) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.