نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 222399
ایرانی ها، کارهایتان را جدی بگیرید
بخش تعاملی الف - سهراب زند
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۶:۵۵
ربوده شدن پنج سرباز میهن شده بود دغدغۀ ما ایرانی ها، دغدغه ای که عیدمان تلخ شد با خبر شهادت پدری که فرزندش هنوز دنیا را به ماه ندیده بود و چند روزه بود. شبهای فاطمیه متوسل شدیم به مادر خوبی ها که به کمک مادرانی بیاید که با یک چشم پر از خون در انتظار بازگشت فرزندانشان بودند.

چهار نفرشان برگشتند و اشک شوق بر چشمانمان نشاندند و از قضا یکیشان برنگشت...، اما بیاییم همه با هم از ته دل باز هم دعا کنیم! دعا کنیم خدا به ما احساس مسئولیت بدهد. به ما ایرانی ها توفیق بدهد کارهایمان را جدی بگیریم. به ما این نعمت را عطا کند که بفهمیم مرزداری مانند ساخت ماشین های بنجل داخلی نیست که آن را این گونه مدیریت کنیم!

اما سخنی با جوانان تازه به میهن برگشته
آخر برادران عزیزتر از جان!
ما با خانواده که سیزده به در می رویم بیشتر از شما هوای اطراف چادرمان را داریم! آنهم داخل شهر و محیط امنی که پلیس هم در پارک حضور دارد. اگر فقط یکی از شما پشت پناهگاهی - سنگری چشمش به مسیر بود، آن هم وسط روز و این گروه از خدا بی خبر را از دورمی دید و بقیه را خبر می کرد اینها به این راحتی می آمدند بالای سرتان؟

پنج تا جوان رعنا همه دراز کشیده اید دارید جوک می گویید و اسلحه هایتان را هم با فاصله انداخته اید کنار چادر؟ آخر جواب میلیون ها آدم را که دلشان برای شما که سربازان همۀ مردم هستید به درد و دلشوره آمد که می دهد؟ جواب همسر و فرزند چند روزۀ دانایی فر را که می دهد؟ جواب آبروی رفتۀ نیروهای مسلح فداکار ما را که می دهد؟ چرا بسیاری از ما ایرانی ها یاد نمی گیریم کارمان را جدی بگیریم؟

می خواهیم ماشین بسازیم جدی نمی گیریم خودرو آتش می گیرد! می خواهیم رانندگی کنیم جدی نمی گیریم بالاترین آمار تلفات جاده ای را داریم یک تعطیلات عید و دوهفته رانندگی، بالای پانصد نفر رفته اند سینۀ قبرستان! جدی نمی گیریم و مصرف انرژی مان در دنیا کم نظیر است. اگر از جدی نگرفتن هایمان بگوییم مثنوی هفتاد من کاغذ است.

اما سخن آخر

در سیرۀ رسول گرامی اسلام که صلوات خدا بر او اهل بیت پاکش باد آمده است که چون سعد بن معاذ درگذشت و پیکرش را به لب قبر آوردند، آن حضرت به درون قبر رفت و پیوسته می گفت: «سنگ بدهید، گِل بدهید» تا این که درز خشت ها را پر کرد و قبر را هموار ساخت. چنین می نماید که پیامبر، آن قدر قبر را خوب درست کرد که اصحاب در شگفت شدند که چرا این همه محکم کاری در ساختن یک قبر! پس آن حضرت فرمود:

إنّی لَأعلم أنّه سیبلی و یصلُ إلیه البَلی و لکنّ الله یحبُّ عبداً إذا عَملَ عملاً أحکمَه.
می دانم که به زودی فرسوده می شود و می پوسد؛ امّا خداوند، بنده ای را دوست دارد که چون کاری انجام می دهد، آن را محکم تر و درست (استوارتر) انجام دهد.

حالا حضرت عباسی، آلمانی ها و ژاپنی ها در این مورد مسلمان ترند یا ما؟
۱۳۹۴/۰۷/۰۴ ۱۱:۲۴
 
۱۳۹۳/۱۱/۱۵ ۱۴:۴۷
 
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ ۱۲:۰۷
 
۱۳۹۳/۱۰/۰۴ ۰۶:۲۷
 
۱۳۹۳/۱۰/۰۱ ۰۷:۰۷
 
۱۳۹۳/۰۹/۲۵ ۱۴:۵۱
 
۱۳۹۳/۰۹/۱۵ ۱۱:۵۹
 
۱۳۹۳/۰۹/۱۲ ۰۷:۳۱
 
۱۳۹۳/۰۹/۱۱ ۰۷:۵۹
 
۱۳۹۳/۰۹/۰۲ ۰۸:۰۲
 
 
کلمات کلیدی : سهراب زند
 
محمد جواد
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۰۹:۰۲:۲۷
همیشه کورش و داریوش میکنیم دریغ از اینکه لحظه ای فکر کنیم امروز چه کاره ایم (2073566) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۲۲:۲۰:۳۴
احسنت به این نکته سنجی
به جای اینکه قهرمان سازی کنیم می توانیم با گفتن زوایای مخفی مطلب امور را به درستی اطلاح نماییم. (2075412) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۰۹:۰۷:۰۸
چه عجب؟ (2073571) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۶:۲۷:۴۸
به نظر نویسنده، اگر یکی از آنها نگهبان چادر میبود، آن نامردها میترسیدند و فرار میکردند یا اینکه با درگیری نظامی هر 5 مفرشان کشته میشدند؟
به نظر شما 4 سرباز وظیفه و یک گروهبان، درمقابل قاتلانی شرور، با 5 اسلحه ژ3 یا کلانشیکف چقدر شانس داشتند؟
به نظر شما فرق این 4 سرباز با دیگرانی که سربازیشان مانند سربازی بابک زنجانی میگذرد چیست؟
آیا وقتش نشده از خیر سربازی اجباری بگذریم؟! (2074707) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۰:۵۷:۰۸
حرف حساب جواب نداره. (2073799) (alef-11)
 
a
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۱:۲۵:۰۴
lمسایلی این چنینی نشان می دهد چقدر کار ها را غیر مسولانه انجام می دهیم و به عاقبت ان فکر نمی کنیم و باعث درد سر برای خود و دیگران میشویم. (2073861) (alef-11)
 
امیر ایرانی
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۳:۰۸:۱۹
اگر بجای استفاده از سربازانی که به اجبار در مرز نگهبان میشونددر حالی که فقط دو ماه آموزش اولیه دیده اند از نیروهای آموزش دیده که برای این کار حقوق مکفی دریافت میکنند استفاده شود این گونه اتفاقات کمتر رخ خواهد داد (2074151) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۳:۱۰:۵۰
مقاله بسیار درستی است (2074156) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۳:۴۹:۱۸
متاسفانه ما ایرانی ها اکثر کارهایمان را بدون دقت و نظم و هردمبیل انجام میدهیم برعکس ژاپن و تایوان و سایر کشورهای جنوب شرق آسیا !!
این مشکل به نظر بنده بیشتر بخاطر نظام آموزشی ضعیف ماست . که متاسفانه در هشت سال گذشته بدتر هم شد . وقتی معلم به نظم و ترتیب دانش آموزان اهمیت نمی دهند و مثل سابق به دانش آموز تذکر نمی دهد و بحال او فرقی نمیکند که دانش آمور مشق خود را مرتب نوشته یا نه نتیجه میشود این که طرف مهندس است ولی جدول ضرب را بلد نیست و یا با مدرک دکتری دوکلمه مینویسد حال آدم از دست خطش بهم میخورد و یا سرباز سر پست خواب تشریف دارند و اهمیتی به وظیفه خود نمیدهد و یا کارگر کارخانه بدون دقت و توجه کار میکند که نتیجه آن میشود خودرو وطنی !! (2074284) (alef-11)
 
بیژن
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۸:۰۴:۲۶
درود بر شرفت ای سهراب زند (2074943) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۸:۲۷:۱۱
کاملا با نظر شما موافقم ولی مسولین آنها هم مقصرند که مرز را بدست چند جوان کم سن و سال و بی تجربه سپرده اند بدون آقا بالا سر. البته این اشتباه سربازان را تبرئه نمی کند. ما کارهایمان و اهمیت آنرا جدی نمی گیریم. هرکس که از کارش کم بگذارد و کم فروشی کند را زرنگ می دانیم و کسی که کارش را درست انجام می دهد ترسو و بی دست وپا میدانیم. جای هنجار و ناهنجار تغییر کرده. متاسفانه این موضوع جزء فرهنگ ما شده است (2074990) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۳ ۱۸:۳۵:۵۷
فوق العاده بود. ما ملت تا کی می خواهیم بنشینیم و بگوییم تقصیر دولت است؟ مگر دولت کسی است غیر از تعدادی از افراد همین سرزمین!
باید از خودمان شروع کنیم (2075008) (alef-10)