توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 209051
هما در باتلاقي به نام موسسه صندوق بازنشستگي
بخش تعاملی الف - صادق سرافراز
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۰۷
از حدود دوازده سال پیش، كه كم كم زمزمه های ضرر و زیان های شركت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران بر سر زبان ها افتاد تا حاد شدن این بیماری مزمن زمان زیادی طول نكشید.

زیان انباشته هما هر سال به همت درایت و تدبیر مدیران اين شركت، با یك شیب صعودی تند بر بالا رفت و برنامه ها و سیاست های اجرا شده نیز به جای بیرون كشیدن هما از این گرداب، آن را هر چه بیشتر در خود فرو برد و امروز این شركت را در فلاكت بارترین وضعیت خود، از زمان تاسیس تا كنون قرارداده است.

یكی از برنامه هایی كه تقریبا از همان سال های اول، ظاهرا برای كاهش زیان ها در دستور كار مدیران محترم قرار گرفت، استفاده از سرمایه های صندوق بازنشستگی هما بود و به عبارتی فعال كردن این سرمایه ها از طریق ایجاد چند شركت اقماری و وابسته، شركت هایی كه با هدف سوددهی تشكیل شدند و بعدها هر یك به معضلی بزرگ برای صندوق بازنشستگی و در حقیقت شركت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران بدل گشتند.

شركت هایی كه به جای برداشتن بار از روی هما خود سر بار این شركت درمانده شدند و چنان لنگری بر گل نشسته آن را زمینگیر كردند.

شركت هایی نظیر شركت بازرگانی هما، شركت خدمات فرودگاهی هما، شركت پشتیبانی هما، شركت پذیرایی هما، شركت خدمات مهمانداری هما و غیره.

شركت هایی كه هر یك با هزینه های هنگفت و تشریفات خاصی و با استفاده از مدیران بازنشسته هما تاسیس شدند. شركت هایی كه ظاهرا به منظور در آمدزایی راه اندازی شدند ولی كم كم به پاتوقی برای سرو نسكافه و تجدید خاطرات گذشته مدیران سابق هما بدل گشتند.

شركتهایی كه هما امروز مجبور است، هزینه های سر سام آور آن، از پول آب، برق و جا گرفته تا دستمزدهای منشی و كاركنان و مدیرانش را هم از كیسه بیت المال پرداخت كند.

هما سالانه بخشی از اموال و دارئی های خود را برای سر پا نگه داشتن این صندوق با قیمت های بسیار ناچیزی به این موسسه مالی واگذار می كند، دارائی هایی كه به دلیل سو مدیریت، عدم نظارت و فساد مالی در چشم به هم زدنی در این موسسه ذوب می شود.

مثلا هنوز مشخص نیست كه سرنوشت آن ۵۰ میلیارد تومانی كه چند سال پیش به حساب ضرر فعالیت اقتصادی این موسسه گذارده شد به كجا كشید و اساسا این رقم در نهایت چه شد.

درد اصلی هما زمانی آغاز می شود كه این ده پانزده هواپیمای فرسوده هم زمین گیر شود و سیل عظیم بازنشستگان هما در طلب عقب افتادگی حقوق خود در جلوی این شركت صف بكشند.

زمانی كه دیگر هما چیزی هم در بساط ندارد چراكه طی هشت سال اخیر به تدریج تمامی مال و املاك خود را به مبلغ ناچیزی به باد حراج سپرده است و رقم های دریافتی را در قالب اندیشه های سرسام آور خود هزینه كرده است.

زمانی كه موسسه صندوق بازنشستگی هما به صورت كامل ورشكسته شود قطعا زمانی است كه دیگر نوش داروی وزیر محترم راه و شهر سازی هم فایده ای نخواهد داشت.
۱۳۹۳/۰۴/۰۱ ۱۰:۲۲
 
۱۳۹۲/۱۰/۰۸ ۱۳:۵۳
 
۱۳۹۲/۰۹/۱۳ ۱۵:۱۵
 
 
کلمات کلیدی : صادق سرافراز
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.