توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 265356
حدود هفت هزار بمب عمل نکرده اسرائيلي در غزه
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۳۰
سرپرست گروه مین زدائی سازمان ملل متحد گفت: احتمالا هفت هزار بمب یعنى حدود ده درصد از مقدار بمب هایى که در تهاجم تابستان پارسال اسرائیل به غزه شلیک شد، عمل نکرده اند و همچنان در خرابه‌‌ها باقی‌مانده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک، انگس مارسایلو در نشستی خبری که به مناسبت روز بین المللی آگاهی دادن درباره مین و کمک به اقدام ضد مین ها برگزار شد، افزود: طبق درخواست دبیرکل سازمان ملل در بیست و سوم جولای گذشته، توانستیم در عرض چهار روز خود را به منطقه بحران زده غزه برسانیم و اقدامات کمک رسانی و خنثی سازی بمب های عمل نکرده در منازل مردم، مدارس و مکان‌های عمومی‌ این شهر را آغاز کنیم.

انگس مارسایلو گفت: در نتیجه عملیات ما بیش از دویست و پنجاه هزار کودک فلسطینی دوباره توانستند با خیالی آسوده و آرامش ذهنی‌ به مدارس خود بازگردند.

وى از توزیع بیش از سیصد هزار جزوه آموزشی برای بالا بردن سطح دانش مردم غزه درباره خطرات بمب‌های عمل نکرده خبر داد و گفت: چنین اقداماتی در سودان جنوبی و مالی نیز انجام شده است. سرپرست گروه مین زدائی سازمان ملل همچنین افزود: امروزه ?? کشور در چهار منطقه جغرافیایی جهان با میادین مین و بمب‌های عمل نکرده دست و پنجه نرم می کنند. این مقام سازمان ملل با اشاره به استفاده ‌مکرر از بمب‌های کنار جاده‌ای و بمب‌های دست ساز و تبعات جانی، مالی‌، اقتصادی و امنیتی آن، وظیفه این گروه را بسیار خطیر توصیف کرد و گفت: اقدامات این گروه به خنثی کردن، علامت گذاری، پاکسازی، وضع ممنوعیت تردد ختم نمی‌شود.

سرپرست گروه مین زدائی زیر نظر بخش صلح بانی‌سازمان ملل با بیان اینکه وظایف این سازمان جهانی‌وسیع تر از جنبه‌های ابتدایی است، گفت: وظایف ما شامل آموزش خطرات، کمک رسانی به آسیب دیدگان، همراهی و پشتیبانی‌کشور‌ها برای مقابله با خطرات احتمالی‌میادین مین گذاری شده و بمب‌های عمل نکرده و همچنین کمک در از بین بردن مین‌ها و بمب‌های جمع آوری شده است.

انگس مارسایلو در ادامه با اشاره به کمک‌های جهانی‌، بودجه مورد نیاز این سازمان یعنى مبلغ دویست و نود و شش میلیون دلار را ناچیز و اندک تلقی‌ کرد و مدعی شد: تنها پنجاه و هفت میلیون دلار از این بودجه تاکنون در اختیار این سازمان برای مقابله جهانی‌با خطرات میادین مین گذاری شده و بمب‌های عمل نکرده، قرار گرفته است. وى افزود: با بودجه بیشتر، تیم‌‌های بیشتری را می‌توان به خدمت گرفت و در نتیجه جاده‌ها و مناطق بیشتری را می‌توان در مدت زمانی‌کوتاه‌تر پاکسازی و ایمن سازی کرد.

معاون نماینده ژاپن در سازمان ملل نیز که کشورش در سه سال گذشته بیشترین کمک مالی‌را به این گروه داشته است، در سخنانى از سی‌و شش کشوری که در این گروه عضو هستند و به پیشبرد اهداف این گروه بین‌المللی کمک می کنند تشکر کرد.

یوشیفومی اوکامورا گفت: ژاپن پانصد و هشتاد و دو میلیون دلار کمک مالی‌به این گروه کرده که در سه سال گذشته بیشترین سهم را در مقایسه با اعضا دیگر این گروه داشته است. وى افزود: همچنین در ماه گذشته میلادی، دولت ژاپن تصمیم بر کمک پانزده میلیون دلاری برای کمک داوطلبانه به این گروه خنثی سازی مین و بمب‌های عمل نکرده گرفت که هدف از آن کمک به کشورهایی از قبیل افغانستان، کلمبیا، جمهوری دموکراتیک کنگو، غزه، سومالی و سودان جنوبی است. معاون نماینده ژاپن در سازمان ملل با اشاره به سفر اخیر مقامات عالیرتبه این گروه به کلمبیا که پس از افغانستان در رده دوم خطرناک‌ترین کشور از لحاظ مین‌های کنار جاده‌ای و بمب‌های عمل نکرده است، گفت: با وجود ادامه طرح صلح در کلمبیا، مین‌های نهان شده و عمل نکرده در سطح شهرها همچنان وجود دارند و تهدیدی جدی برای مردم عادی و اعضا گروه‌های کمک رسانی هستند. وی افزود: اقدام برای خنثی سازی مین و بمب‌های عمل نکرده ریسک بزرگی است که به صلح جهانی‌کمک شایانى می‌کند زیرا مشاهده? چنین اقداماتی توسط مردم، خود باعث همدلی و نزدیکی‌آنها و در نتیجه پایان جنگ و درگیری و اختلافات خواهد شد و جنگ طلبی را از مردم دور، و صلح طلبی را در آنها نهادینه می‌کند.

نماینده هلند در سازمان ملل نیز در این نشست خبرى با اشاره به کمک سالانه پنجاه میلیون یورو‌یی کشورش به این گروه، گفت: در سال گذشته با همّت اعضاى این گروه که از نزدیک کار خنثی سازی مین و بمب‌های عمل نکرده را انجام می دهند، مساحتی چند برابر منهتن نیویورک، یعنى حدودا سی‌و پنج هزار کیلومترمربع پاک سازی شده است و بیش از دویست هزار نفر در خصوص خطرات احتمالی‌این مین و بمب‌ها آموزش داده شده اند.

در ادامه این نشست خبرى انگس مارسایلو در پاسخ به سوالى درباره بمب‌های عمل نکرده اسرائیل در غزه، با اشاره به تجربیات این سازمان از احتمالات عمل نکردن بمب‌های جنگی، گفت: طبق محاسبت ما، احتمالا هفت هزار بمب، حدود ده درصد از مقداری که شلیک شده، عمل نکرده اند و همچنان در خرابه‌‌ها باقی‌مانده است.

سرپرست گروه مین زدائی سازمان ملل افزود: اعضاى این گروه با دقت به همه مناطق خسارت دیده سرکشی می کنند تا از خنثی شدن همه بمب ها اطمینان حاصل کنیم.

وى افزود: تاکنون سه میلیون دلار از بودجه این گروه صرف عملیات آنها در غزه شده است.

این مقام سازمان ملل ضمن ابراز تاسف از ادامه تولید و صادرات مین گفت: با وجود افزایش آگاهی‌و خطرات فاجعه بار در خصوص تبعات مین، حتى پس از پایان جنگ و درگیری، همچنان کارخانجات تولید مین به کار خود ادامه می دهند و جدیت لازم برای عدم استفاده از این جنگ افزار هنوز در سطح جهانی‌پیدا نشده است.
به مناسبت روز بین المللی آگاهی دادن درباره مین و کمک به اقدام ضد مین ها همچنین نمایشگاهى از انواع مین و تجهیزات خنثى سازى آن در مقر سازمان ملل متحد برپا شده است. دبیرکل سازمان ملل متحد در آئین گشایش این نمایشگاه از کشورهای عضو خواست با حمایت هاى سیاسى و کمک هاى مالى خود، این سازمان را در عملیات مین زدایى یارى کنند. بان کى مون به پیشنهاد قطعنامه اى در مجمع سازمان ملل درباره مبارزه با مین اشاره کرد و گفت: این قطعنامه فرصتى است تا بطور عملى وارد عمل شویم و تهدیدات مین و خطرات مواد منفجره را کاهش دهیم.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.