نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 235142
خاموشی به درب منازل مشترکان رسید
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۰ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۵۲
با فرا رسیدن موج جدید گرما در نخستین روز کاری هفته جاری پیک مصرف برق کشور بار دیگر از مرز ۴۷ هزار مگاوات عبور کرد تا عملا روز گذشته ذخیره عملیاتی برق نیروگاه‌های کشور صفر شود.

به گزارش مهر، پس از سه روز سقوط مصرف برق در کشور با فرا رسیدن موج جدید گرمای تابستانی به اکثر استان های کشور، پیک مصرف برق ایران بار دیگر رکورد زد.

شرکت مدیریت شبکه برق ایران امروز با انتشار گزارشی، اعلام کرد: روز گذشته پیک مصرف برق ایران بار دیگر از مرز ۴۷ هزار مگاوات عبور کرد و به ۴۷ هزار و ۱۰۵ مگاوات رسید.

از این رو با اوج گیری پیک مصرف برق، روز گذشته ذخیره عملیاتی نیروگاه‌های برق کشور هم صفر شده است که در صورت افزایش بیش از ۴۷ هزار و ۱۰۵ مگاوات شاهد خاموشی ها در برخی از شهرهای کشور بودیم.

با وجود افزایش بی سابقه پیک مصرف برق برای تابستان سال جاری، ظرفیت تولید برق در مجموعه نیروگاه های حرارتی، برقآبی و اتمی کشور از ابتدای سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است.

در این بین هر چند تولید برق امسال افزایش یافته اما مسئولان وزارت نیرو هشدار داده اند در صورتی که مردم در تیر و مرداد ماه سال جاری در مصرف این انرژی پاک ۱۰ درصد صرفه جویی را در دستور کار قرار ندهند کشور با خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده‌ای روبرو خواهد شد.

پیش بینی‌های مسئولان وزارت نیرو هم نشان می دهد که با افزایش محسوس دمای محیط در هفته جاری، اگر روند رشد مصرف برق در بخش تقاضا تداوم داشته باشد، مصرف برق از ۴۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات عبور کرده و حتی به مرز ۴۹ هزار مگاوات خواهد رسید.

عامل خاموشی های پراکنده برق چیست؟

هر چند تولید و مصرف برق در روزهای اخیر سر به سر شده است اما در برخی از نقاط کشور گزارش هایی مبنی بر خاموشی های پراکنده برق گزارش شده است.

هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی خاموشی های جست و گریخته را وجود برحی از مشکلات فنی در شبکه برق عنوان کرده و یادآور شده است: راندمان و بازده نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و بخار به‌طور طبیعی با افزایش دمای محیط کاهش می‌یابد، از این رو بخش قابل‌توجهی از تولید برق کشور ازطریق نیروگاه‌های سیکل ترکیبی انجام می‌گیرد که همراه با افزایش دما، میزان قابلیت تولید کاهش می‌یابد.

سید محمد هاشمی مدیرعامل توزیع نیروی برق تهران بزرگ هم با بیان اینکه با وجود افزایش مصرف، تهران با کمبود برق دست و پنجه نرم نمی‌کند، دلیل برخی از خاموشی‌های پراکنده را دستکاری فیوز برق توسط برخی از مشترکان اعلام کرده است.

سید زمان حسینی مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران هم یکی از دلایل اوج گیری پیک مصرف برق تابستانی در کشور را دستگاه‌های سرمایشی عنوان کرده و تاکید کرده است: تابستان امسال پیش بینی می شود حدود ۵.۵ درصد رشد مصرف در محدوده برق منطقه‌ای تهران (استانهای تهران، البرز و قم) داشته باشیم در این اواخر مصرف برق نزدیک ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

صادرات برق شبانه شد

با افزایش پیک مصرف و ثبت رکوردهای جدید مصرف برق تابستانی، حجم صادرات برق کشور در مقایسه با ماه های بهاری با کاهش همراه شده است.

بر این اساس وزارت نیرو به منظور پایبندی به قراردادهای تبادل و صادرات برق با کشورهای همسایه بخش عمده ای از صادرت برق کشور را در ساعات اولیه بامداد و شبانگاهی انجام می دهد تا پایداری شبکه برق در داخل کشور حفظ شود.

آخرین گزارش رسمی منتشر شده از سوی وزارت نیرو نشان می دهد که در طول چند روز گذشته تاکنون به طور متوسط بین ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ مگاوات برق با کشورهای همسایه تبادل شده است.

از این رو مجموع میزان صادرات برق ایران به کشورهای افغانستان، عراق، پاکستان، ارمنستان و ترکیه در روز شنبه هفته جاری ۱۳۵۲ مگاوات و مجموع واردات برق از کشورهای ارمنستان و ترکمنستان به میزان ۷۲ مگاوات ثبت شد ضمن آنکه تراز تبادل برق ایران با کشورهای همسایه روز گذشته به مثبت ۱۲۸۰ مگاوات رسید.

در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران با کشورهای ارمنستان، پاکستان، ترکمنستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، عراق و افغانستان انرژی الکتریکی مبادله می‌کند.
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۲:۳۲:۳۸
خیری که به خانه رواست مسجد حرام است.. ما ساکنان جنوب تهدید به خاموشی باشیم گرمای 50 درجه ..... صادرات برق؟؟؟ کدام منطق؟؟؟ (2264747) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۴:۰۰:۳۲
عصباني نشو رفيق ! صادرات برق داستاني كاملا جدا دارد و مثل گاز و نفت و آب و ... نيست . دليل ساده اينكه چون برق ذخيره شدني نيست و دلايل بيشتر بر ميگردد به مسايل فني و مديريتي و كلان . در نتيجه مشكلاتي دارد كه خواهش ميشود تحقيق و مطالعه بفرماييد . (2264975) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۲:۳۲:۴۷
باسلام
دلیل مصرف ساعات کار ادارات دولتی از 8 تا 4.15 بعدازظهراست،عملا ازساعت 2 به بعد کارایی وجودنداشته و آب وبرق و... بیهوده مصرف می گردد.آن هم درماه رمضان واوج گرما (2264749) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۲:۴۴:۵۰
آقا اين همه براي نيروگاه بوشهر بدبختي و تحريم كشيديم حالا هم دلار شد 3000 تومان هم خاموشي هست پس اين همه هزينه براي چه بود؟ (2264787) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۲:۴۷:۵۷
واقعا اخه این درسته،دیروز و هر روز شاهدیم خود اداره برق برق تیرهای برق رو از ساعت 7 شب که میانگین یک و نیم ساعت قبل تاریکی هوا هستش روشن میکنه،به جای اینکار بیان روشن کردن خیابونها رو در زمان تاریکی هوا بندازن که در کشور حساب کنی کلی صرفه جویی میشه ! اما متاسفانه ما هیچ وقت خودمون نمیخوایم و میخوایم دیگران کار رو انجام بدن (2264802) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۲:۵۳:۴۲
انشاالله با اين طرح جديد وزارت نيرو مشكلات تا حد زيادي حل شود .
بنده يك ارزيابي انجام دادم به شرح زير :
- عمده مصرف يك ساختمان در تابستان كولر (گازي بيشتر در جنوب و شمال كشور و آبي در مركز و برخي نقاط غرب و شرق كشور )
- يك پنل خورشيدي به ابعاد 20 متر مربع و قيمت 7 ميليون تومان ميتواند تا 3000 وات ساعت برق توليد كند .
- اين ميزان ميتواند يك كولر گازي معمولي را در طول روز روشن نگه دارد
- اين ميزان برق براي روشن نگه داشتن كولر آبي و يخچال در طول روز و همچنين در صورتي كه هوا در طول روز تماما صاف باشد شب را هم با ذخيره اي كه ميكند جواب دهد .
- در زمستان با اينكه هوا سرد است اما در ايران كه بيش از دو سوم سال هوا صاف تا كمي ابري است و ميتواند بخاري برقي را به كار اندازد و مصرف گاز و برق را كاهش دهد . لذا پيشنهاد ميگردد وزارت نيرو و وزارت نفت با كمك بانكها تسهيلات مورد نظر را از طريق وام در اختيار مردم قرار دهند . (2264832) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۴:۱۲:۳۳
من در خوزستان زندگي ميكنم . ميخواستم بگويم كه موضوع هدررفت انرژي در اينجا خيلي زياداست .مثلا در مورد برق با توجه به شرژي و گرد وخاك اكثر عايقهاي روي ستونهاي برق حالت نيمه رسانا پيدا ميكنند و در نتيجه ميزاني از برق را به زمين رده و هدر مي دهند . اين وضوع خوشبختانه با تعويض سيستم برق رساني و روش جديد كابلهاي عايقدار يكپارچه تا حد زيادي در حال برطرف شدن است . در مورد گاز وقتي توي كوچه ها قدم ميزني اكثر علمك هاي گاز نشتي دارند و ميشود بوي گاز را استنشاق كرد .در مورد آب هم خطوط لوله زير زميني كه سالهاي زيادي بازرسي و تعويض نشده اند نشتي دارند . و بقيه موارد .
پيشنهاد ميگردد دستگاههاي دولتي در اين زمينه اقدام عاجل بفرمايند . (2265003) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۴:۳۴:۱۳
شاید مسوولان نمیدانند که مصرف سرانه برق کشور پایینتر از متوسط جهانی است و از بسیاری از کشورها پایینتر است که مرتب میگویند صرفه جویی کنید. تولید را بالاببرید مشکل حل میشود کشوری با این همه منابع انرژی خدادادی چرا باید کمبود برق داشته باشد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2265068) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۴:۴۳:۰۲
لطفا مسولین اول این زیرساخت ها رو اصلاح کنن بعدا انتظار افزایش جمعیت داشته باشن. من نمیدونم چه محاسباتی نشون میده ایران ظرفیت 150 میلیون نفر رو داره؟؟؟؟ با این شرایط؟؟ الان اگه 150 میلیون نفر بودیم چند ساعت توی روز برق و آب داشتیم؟ (2265099) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۶:۱۱:۵۹
دارن یه طرحی راه میندازن که رو پشت بوم خونه ها پانل خورشیدی نصب بشه. بنظرم اینکار صرفا نمایشیه و دور ریختن سرمایه ملی حساب میشه. بجای اینکار بهتره همون پانلهای کوچک خورشیدی رو تجمیع کنن و نیروگاههای بزرگ خورشیدی در نزدیکی محلهای مصرف بسازن. اینطوری با هزینه کمتر و امکان تعمیر و نگهداری بهتر، برق بیشتری هم بدست میارن (2265377) (alef-13)