نظر منتشر شده
۱۵۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 42784
براي اصلاح الگوي مصرف چه بايد کرد؟
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲ فروردين ۱۳۸۸ ساعت ۲۱:۱۱
با توجه به نامگذاری سال جدید بنام سال اصلاح الگوی مصرف، بخش تحلیلی الف از هموطنان گرامی دعوت می کند دیدگاه ها، تجربیات و پیشنهدهای خودرا برای تحقق این هدف بزرگ ملی در سال 88 ارائه فرمایند.

لطفا نظرات خود را تا حد ممکن خلاصه (حداکثر تا 10سطر) و با قلم فارسی در کادر زیر وارد بفرمایید.

با آرزوی سالی توام با سلامتی و سعادت برای ملت ایران و موفقیت در تحقق اهداف ملی درسال.1388
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۲ ۲۱:۳۰:۰۰
لازمه اصلاح الگوی مصرف اصلاح سبک زندگی است که شامل ورزش غذا و ... است.هنوز یک اب میوه رژیمی در کشور نداریم و آب میوهها سرشار از شکر ناخواسته است که هم مضر است و هم وارداتی.این یک مثال کوچک بود از این دست بگیر و برو بالا (110502)
 
هادي
۱۳۸۸-۰۱-۰۵ ۰۹:۱۳:۱۸
بهترين راه پرداختن به كارهاي اساسي است. روي كار آمدن يك دولت كارامد كه خودش منادي الگوي مصرف صحيح باشد بهترين راه است. لاغر كردن دولت بايد اولين گام باشد. دولتي كه با واردات بخواهد مقبوليت كسب كند الگوي مناسبي نخواهد بود (110692)
 
ناشناس
۱۳۸۸-۰۱-۰۸ ۰۸:۴۹:۲۵
سلام
دوست عزيز
قند مصنوعي /آب ميوه هاي رژيمي هم گرانتر است و هم وارداتي (110821)
 
علی
۱۳۸۸-۰۱-۰۲ ۲۲:۲۰:۲۲
سلام
نکنه انتظار دارید مردم بیان اینجا و هر چی طرح برنامه دارن مفت در اختیار شما بذارن
عزیز من این روش شما اصلا درست نیست
راه دیگری را باید برای جمع آوری نظراتی از این دست در پیش گرفت.
طرح دادن در ملا عام بدون اینکه عاقبت حقوق مادی و معنوی آن مشخص باشد انتظار عجیبی است.

با این حال موفق باشید. (110504)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۱-۰۷ ۰۴:۴۵:۱۰
dooste aziz ali aqa! be nazar mirese shoma moshkelate malie bozorgi dari (110785)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۸ ۰۱:۲۰:۱۵
درکارهای ملی، انتظار ایثار و از خودگذشتگی از همه هموطنان به ویژه نخبه ها بیجا نیست.
به نظرم یکی از مشکلات بزرگ این کشور ، پولکی شدن نخبه ها است.
آن پزشکی که تا پول نگیرد به اتاق عمل نمی رود...
آن نخبه محترم که پس از سالها تحصیل رایگان با پول این مردم، هموطنانش را تنها می گذارد از این کشور می رود و... امثال اینها
به نظرم این علی آقا ازاین نوع کارشناس ها است که همه چیز را پول می بیند... (110814)
 
علی
۱۳۸۸-۰۱-۰۲ ۲۳:۲۸:۳۲
الگوی مصرف از کل به جز باید اصلاح شود. ابتدا زیرساخت فراهم شده، آموزش های لازم تبلیغ شده و فرهنگ سازی شود و آنگاه از مردم انتظار باشد. مثلا صنایع خودروسازی موظف به بهینه سازی شوند، وازارت نیرو ملزم به کاهش افت ناخواسته برق، اداره آب ملزم به اصلاح روند انتقال آب و جلوگیری از هدر رفتن آب شود، آنگاه به مردم در مورد صرفه جویی بنزین و برق و آب تذکر داده شود. مشکل اصلی کشور ما این است که رطب خورده منع رطب می کند و بهمین دلیل حرفش تاثیری ندارد. فراموش نکنیم که اصلاح فوق با کمک متخصصان و همفکری همه ممکن است نه با تک روی (110508)
 
مهدي
۱۳۸۸-۰۱-۰۸ ۱۱:۳۱:۱۴
اين كه چه كاري اولي است و ثمر بزرگتري دارد يك بحث است و اين كه اول از چه كارهايي بايد شروع كرد مطلب ديگري است. اگر هميشه منتظر كارهاي بزرگ توسط ديگران باشيم احتمالا هيچ وقت حركتي رخ نخواهد داد.

بايد از خودمان شروع كنيم. البته بايد بزرگ انديشيد و از كارهاي كوچك شروع كرد تا زمينه براي كارهاي پر ثمرتر فراهم شود. وقتي آحاد افراد جامعه فرهنگ مصرف فردي و خانوادگي خود را اصلاح كنند دولتي با مصرف بي رويه و ولخرج را تحمل نخواهند كرد. (110832)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۰۴ ۱۸:۰۶:۱۳
من اگه به این سایت احتیاج نداشتم عمرا وارد این سایت می شدم (573144) (alef-11)
 
soltan
۱۳۸۸-۰۱-۰۲ ۲۳:۵۸:۳۶
یک پیشنهاد ساده : هز فرد هزینهای خانواداش را در اول ماه یاد داشت کرده واز ان
عودول نکند. (110509)
 
شریف
۱۳۸۸-۰۱-۰۲ ۲۳:۵۹:۲۶
بازهم پیش قراولی الفی هارادرراستای تحقق آرمانهاواهداف رهبرکبیرانقلاب شاهدیم.برای این مهم سپاس.امانظراتم:ببینیدمادرکشور دوگونه مصرف داریم .1)مصرف دولتی2)مصرف مردمی یاعمومی.درمورداول ماشاهدالگوهای بدمصرف هستیم.تضییع حقوق بیت المال.مثلا درادارات دولتی مدیران همه ازتلفن های همراه دائمی استفاده می کنندویک مدیرکه نمی تواند10تاموبایل درجیبش بگذارد.پس به ناچاربرای تماس های خانگی خودش هم ازهمان تلفن همراه استفاده میکند.ب)الان در دستگاههای دولتی ماشین ازنیازهاشده وفرهنگ سازی که ماشین واجب است.چرا؟حالابعضی ارگانها واجبنداماهمه که نه!اگرهم بی ماشینی نمی شود حداقل ازماشین های ارزانتروبگونه ای کاربردی تر.چه لزومی داردکه ثبت اسنادتمام ماشینهایش صفرکیلومترویاشاسی بلندباشد.والله اگربازدیدی باشدبرای ارباب رجوع وی موظف است ماشین کارمنداداره راتهیه نماید-ج)خانه ویا هتل ویاویلاهای اختصاصی ادارات دولتی وارگانهای ذیربط وزیرمجموعهءنظام..فرهنگیان درهرشهری خانه معلم.وزارت نفت هتل هاوویلاها.پلازهای لب دریا.هواپیمایی:هتل های 5ستارهءهما(هایت)\"که اکثرمردم حسرت یک شب خوابیدن درآنجارادارند\"-البته خانه های سازمانی راهم نگذزیم که عده ای سودجو خودخانه دارند وامابرای استفاده ازاجارهءخانه شان صوری میگویندخانه نداریم ودرخ سازمانی سکنی میگزینند.-د)جلوگیری ازاصراف درنوشتن بنرهای تبلیغاتی وتیزرهای تلویزیونی برای سفرهای دنباله داراستانی رییس جمهور.آقاشمااگردرفیلم های خبرگزارانتان هم اندکی دوروبررابپایید تاچشم کارمیکنه پارچهء:دسته گل محمدی\"رامیبینید..بخشنامه کنندکه حداقل برای دوردوم سفرها دست ازاین اسراف وتبذیربردارند..مطلب وراه زیاداست.امااخراینکه مامردم ازدولتمردان وکارهایشان خط وربط میگیریم.پس اگردولتی ها خوب عمل کنندمامردم عوام هم الگوپذیری می کنیم..خداقوت (110511)
 
رضائی
۱۳۸۸-۰۱-۰۷ ۱۱:۲۷:۵۹
سلام
متاسفانه تمام امکانات رفاهی دولتی مثل استفاده از زائر سراها ،پلاژها ، هتل

ها،مدارس، واقامتگاه ها مال کسانی است که کارمند یکی از دوایر دولتی و یا بنیاد ها باشند

و در غیر اینصورت از هیچ یک از این امکانات برای کسی که کارمند و یا کارگر بخش خصوصی

است و یا کار آزاد دارد دست فروش و.....است قابل دسترسی نیست و این یکی از از موارد

بی شمار بی عدالتی و اصراف است. (110790)
 
کیانی از کیلانغرب
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۰۰:۵۷:۴۹
مخاطب اصلی پیام نوروزی رهبر انقلاب نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی است چرا که دولت در این زمینه به وظیفه خود عمل کرده حالا نوبت مجلس محترم است که به توصیه های رهبر انقلاب عمل نماید (110524)
 
ع- وارسته
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۰۱:۰۳:۱۳
به نظر می رسد بهترین راه صرفه جویی، درست هزینه کردن بودجه کشور است؛ و این، زمانی عملی خواهد شد که مدیران توانمند ، برنامه ریز ، سالم ، شایسته ، مقتدر و دارای برنامه به کار گرفته شوند و نیز از سپردن کارها به دست انسان های غیرکاردان و شعاری پرهیز شود. اگر چنین مدیریتی در کشور حاکم شد، به یقین با برنامه ریزی درست الگوی مصرف را در تمام زمینه ها ساماندهی خواهد کرد.
بدیهی است اگر در اداره کشور تدبیر صحیح نباشد ، قطره قطره جمع می کنیم ، دریا دریا هرز می دهیم!
به امید روزی که خواسته های رهبر معظم انقلاب اسلامی _ مدَ ظله العالی _ تحقق یابد ان شاء الله !


(لطفا متن قبلی حذف و این متن جایگزین آن شود) (110527)
 
ش.ق.
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۰۱:۵۵:۰۸
اصلاح الگوی مصرف که رهبری عزیز بدرستی بطور مبسوط در بیاناتشان اشاره کردند نیازمند اصلاح نوع نگاه به این مقوله در بین همه احاد جامعه از مسئولین تراز اول و میانی و نیز بدنه جامعه است اول اهمیف این مسئله باید در بین اقشار مختلف جامعه جا بیفتد و این نیازمند کارهای فرهنگی در همه سطوح زندگی از خانواده و مدارس گرفته تا ادارات و نهادها و سازمانها است و البته باید از تمام ابزارهای اطلاع رسانی در این زمینه باید استفاده شود مثل صدا و سیما، جراید، تریبونها، برگزاری جشنواره ها و نمایشگاهها و کارهای از این قبیل

پر واضح است که این کار لازم ولی زمان بر است و برای رسیدن به آن زمان طولانی لازم است و در طولانی مدت جواب خواهد داد اگر بدرستی به این امر پرداخته شود و صد البته اگر از اینطریق فرهنگ مصرف درست ایجاد شود پایدار خواهد بود

و اما برای کوتاه مدت می توان از پاره ای اقدامات مدیریتی بهره گرفت که من نمونه هایی را ذکر می کنم:

- واقعی کردن قیمت کالاها مثل آب و برق و گاز و نان و از این قبیل موارد

-اعمال سیاستهای تنبیهی و تشویقی مثلا برای کسانی که الگوی مصرف صحیحی دارند امتیازاتی داده شود و برعکس برای سایرین تنبیهاتی متناسب در نظر گرفته و اعمال گردد

-اعمال مقررات مناسبی در ادارات برای استفاده صحیح از دارایی ها و امکانات و مدیریت صحیح منابع

-بالا بردن کیفیت محصولات در مراحل تولید تا از هدر رفتن آنها جلوگیری شود مثلا اصلاح پخت نان و مانند آن

- استفاده بهینه از IT که می تواند جلوی بسیاری از اسرافها را بگیرد بعنوان مثال مصرف سوخت را

- و بسیاری کارهای دیگر (110534)
 
رضائی
۱۳۸۸-۰۱-۰۷ ۱۱:۱۳:۴۱
آقا شما فقط از واقعی کردن قیمت ها صحبت می کنید .الان نان در اکثر نانوائی ها بین 150 تا 700 تومان شده .کرایه اتوبوس واحد متوسط از 20 تومان به 150 تومان رسیده و......

چرا از واقعی شدن دستمزدها چیزی گفته نمی شود .حقوق اکثریتی از مردم حقوق بگیر بین 200 هزار تا 400 هزار تومان است و این در حالی است که اجاره یک آپارتمان 50 متری 300 هزار تومان در ماه است(متوسط).

پس بهتر است ابتدا دستمزد ها اصلاح شود بعد قیمت ها \"واقعی\" گردد. (110789)
 
اسماعیل
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۰۲:۰۶:۵۲
یکی از بهترین راهها، گران کردن قیمت‌ها و برداشتن یارانه‌ها بود ولی حضرات آقایان توکلی و دوستان ترسیدند از عواقب این طرح و ترسیدند از پیشرفت و این طرح را در نطفه خفه کردند، البته با افتخار هم این کار بزدلانه را انجام دادند (110526)
 
حقي
۱۳۸۸-۰۱-۰۸ ۰۹:۳۸:۰۲
گران كردن بدون مطالعه قيمتها كاري بود كه همانطور كه خود دوستمان نيز در كادر بالا اشاره كرده است عواقب ترسناكي داشت و خدا را شكر كه آگاهان مجلس زمان بيشتري را براي مطالعه و بررسي آن اخذ نمودند. شجاعت يعني انجام كار عاقلانه در بازه زماني مناسب، نه انجام عجولانه امور. (110826)
 
کاسب جزء
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۰۲:۱۳:۴۵
این کار باید حتما از دولت شروعشود. شما نمی توانید تصورکنیدچه خرجهای بیجا در شرکتهای دولتی انجام می شود.
به نظر من اگر بودجه اغلب ادارات و شرکتهای دولتی را نصف هم بکنند هیچ آبی از آب تکان نخواهد خورد (110528)
 
معلم دانشگاه
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۰۲:۱۶:۵۶
اصلاح الگوی مصرف از مقولات فرهنگی است
به نظرم باید جلوی مروجان فرهنگ مصرفگرایی را گرفت درحالحاضربیش از همه تبلیغات و سریال های تلویزیونی که در آن الگوهای غیر واقعی و شدیدا تجملاتی را به بیننده میلیونی سیما می دهند
اگر این فرمان رهبری بخواهد اجرا شود، تبلیغات بانکها که روحیه مصرفگرایی و حرص را شدیدا ترویج می کنند باید جمع شود
اگر تلویزیون دراجرای این فرمان واقعا جدی است، باید بجای یا در کنار کارهای نمادین (مثل نوشتن شعار در بالای کادر تلویزیون)، تبلیغ امثال بانک مسکن را که به ارتفاع برج میلاد یا کوه دماوند پول می دهیم را دیگر پخش نکند
اگر دولت واقعا گوش به فرمان رهبری است باید بانکهای دولتی را بخاطر این تبلیغاتشان مواخذه و از ادامه اینکارشان جلوگیری کند چرا که این گونه لاتاری ها و وعده دستیابی ناگهانی به مقادیر زیادی پول بدون «کار» و فقط بر اساس «شانس»، فرهنگ کاری ما را خراب وفرهنگ مفت طلبی و مصرف گرایی وتوقع پول بی زحمت را تقویت می کند.ملتی که به پول بی زحمت عادت کند، قطعا صرفه جویی هم نخواهد کرد (110521)
 
آرمین شمس
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۰۴:۳۲:۲۵
به نام خدا

تدقیق قوانین حاکم بر \"توزیع\" و \"مصرف\" با هدف اصلاح الگو امری حیاتی است. \"هدفمندی یارانه ها\" و \"اخذ مالیات مناسب از مصرف\" می تواند بسیار موثر باشد. راهکار تکمیلی اقدامات حمایتی از \"نیازمندان\" و از \"مصارف سودزا\" است.

توضیح:

\"هدفمندی یارانه ها\" و \"اخذ مالیات مناسب از مصرف: هر شهر وند مسول پرداخت هزینه هایی است که به نوعی به مردم تحمیل می کند. مثلا کسی که اتوموبیل می راند یا از خدمات حمل و نقل بطور مستقیم یا غیر مستقیم استفاده می کند مسوول پرداخت هزینه بنزین و جاده و محیط زیست و بیمه شخص ثالث و ... است. میزان این مسوولیت مالی همان میزان خسارت یا هزینه ای است که مصرف مورد بحث به سیستم تحمیل می کند (محاسبات و قوانین دقیقی لازم است).

اقدامات حمایتی از \"نیازمندان\" و از \"مصارف سودزا\": کسانی که قادر به تامین زندگی خود نیستند باید تحت حمایت باشند. همچنین مصرفی که برای کشور سودزا ست - مانند مثلا برخی ویتامینها یا مواد غذایی یا واکسنها که هزینه خدمات در مانی را کاهش می دهد و توجیه اقتصادی دارد - باید تحت حمایت مالی تحت قوانین سودزایی برای بیت المال مسلمین باشد. مصارف فرهنگی و مذهبی هم که توجیه سودآوری معنوی آنها بسیار مشخص و واضح باشد نیز می توانند مورد حمایت باشند. یعنی سودآوری \"غیر موهوم\" معنوی شایسته حمایت مالی عمومی است و آثار آن باید قابل اندازه گیری یا کنترل و فهم مستقیم باشد (تا بتوان کارایی بودجه تخصیصی را مشخص کرد و به مدیریت مصرف منابع در این مورد پرداخت). ارزیابیهای دقیق معنوی و فرهنگی ممکن است سخت تر باشد. (110537)
 
Nima
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۰۶:۵۴:۲۵
Pishnehad in doost besiar sadeh ast: Iranian bayad aval az hameh 2 chiz ra dorost konand 1- Nan pokhtan va nan khordan

2- Mostarah raftan

Ziar dar har 2 mored servate keshvar be hadar miravad.

Andishmanad Iran bayad baraye tahieh nan va ghazaye hajat barnameh rizi konanad, choon hich koja manand Iran dar In do mored (Nan va Aab) etlaf nemishavad. (110540)
 
محمد از دانشگاه اصفهان
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۰۷:۲۸:۵۶
با سلام

سال نو را خدمت تمامی عزیزان تبریک میگویم ، در خصوص موضوع مورد بحث نکاتی چند را بعرص میرسانم:

1-اگر نامگذاری سالها امری سمبولیک و نمادین شده باشد که بغیر از نمایش شعار سال بر گوشه تلویزیون و برگزاری سمینارهایی توسط وزارتخانه ها و دستگاههای مربوط و غیر مربوط ،داخلی و خارچی آخر سال چیز دیگری نصیبمان نخواهد گردید.

2-با نظر دوست گرامی \"شریف\" کاملا موافقم ، کارگزاران حکومت موقعی میتوانند در مردم موثر افتند که خود ابتدا عامل به سخنانشان باشند .

3- ذکر یک مثال: همانگونه که میدانید 25% آب شهر تهران بعلت فرسودگی لوله ها از دست میرود حال وزارت نیرو به ساخت تیزر تبلیغاتی در خصوص مصرف بهینه میپردازد و قس علیهذا...

4- همه از شعار کم کنیم و مرد عمل شویم.

مصرف بهینه از آموزه های دینی ماست ، انشاالله بتوانیم با الگو گیری از مشی بزرگان دینمان در جهت حفظ منابع ملی بکوشیم. (110541)
 
وزارت نيرو
۱۳۸۸-۰۱-۰۵ ۱۵:۱۹:۴۹
با سلام.
دوست عزيزي كه فرموديد تهران 25 درصد تلفات در لوله ها دارد شما اين عدد را از كجا كشف كرده ايد كه متخصصان و كارشناسان به اين عدد نرسيده اند.
اگر اعدادي مشابه 25 درصد شنيده ايد مربوط به فرسودگي لوله ها و شبكه نيست بهتر است كمي علمي به موضوع نگاه كنيد. تلفات مساوي تركيدگي و نشت لوله نيست. (110717)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۱-۱۷ ۰۸:۵۶:۳۳
صادق يونس لو، مدير دفتر مديريت آب شركت آب و فاضلاب استان تهران ضمن رد آمارهاي اعلام شده مي گويد: 26درصد آب مصرفي تهران بدون درآمد است يعني در اختيار مشتركان قرار مي گيرد و بابت آن پولي دريافت نمي شود. اما از اين بخش 21درصد دچار هدررفت مي شود؛
5/ 9درصد هدررفت واقعي كه شامل هدررفت در شبكه توزيع و خطوط انتقال است و 5/11درصد نيز دچار هدررفت ظاهري مي شود كه خطاي قرائت كنتور و مسائلي از اين دست زمينه ساز اين نوع تلفات مي شود.
در اين ميان در حالي كه گفته مي شود كولرهاي آبي در تهران 400هزار متر مكعب آب مصرف مي كنند، اما «يونس لو» اذعان مي كند كه كنتورهاي خانگي به ندرت آبي را كه براي كولرها مورد استفاده قرار مي گيرد، محاسبه مي كنند.
به طوري كه طبق اظهارات او حدود 5/3ميليون خانوار در تهران، 3ميليون كولر آبي دارند كه به دليل حساسيت پايين كنتورها اين بخش از مصارف خانگي به حساب نمي آيد؛ هر چند كه از سال 80 تاكنون بيش از 80درصد از كنتورهاي شهر تهران تعويض شده است.
فرهنگسازي، ضرورتي براي تغيير عادات مردم
اما بديهي است كه يكي از مشكلات بزرگ در زمينه مصرف آب آن است كه فرهنگ استفاده اصولي از اين ماده حياتي در كشور وجود ندارد.
اين در حالي است كه مدت ها است اين موضوع در كشورهاي توسعه يافته حل شده است؛ به نحوي كه آموزش و ارتقاي آگاهي نسبت به ارزش بالاي اين ماده حياتي با وجود محدوديت هاي منابع آبي و از سوي ديگر افزايش جمعيت جزو ضرورت ها به شمار مي آيد تا مردم نسبت به تغيير عادات خود اقدام كنند.
در واقع به زعم متوليان اين بخش ايجاد آگاهي و استفاده از تكنولوژي هاي نوين در جريان كاهش مصرف آب بسيار موثر خواهد بود.
به طوري كه به گفته «يونس لو» استفاده از تجهيزات كاهنده مصرف در سيستم آبرساني منازل مي تواند تا 50درصد از ميزان مصرف آب بكاهد؛ براي مثال با بهره گيري از كاهنده هاي جريان آب تا 560 ليتر از مصارف روزانه يك خانواده چهار نفره كاهش مي يابد. هر چند او از برنامه هاي سازمان متبوعش مبني بر اهداي رايگان 700هزار كاهنده به مشتركان خانگي، واگذاري 7هزار شير فتو الكترونيكي به ادارات، مدارس و وزارتخانه ها خبر مي دهد، اما اين ميزان در مقابل حجم گسترده مشتركان پايتخت نشين ناچيز است، پس منطقي است كه اين سازمان به جاي ورود مستقيم به اين عرصه، با فرهنگسازي وسيع، مردم را به استفاده از اين تجهيزات ترغيب كند. (111969)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۱-۱۷ ۰۹:۰۳:۵۳
دكتر رسول زرگر، معاون وزير نيرو درامور آبفا اخيرا ضمن بيان اين مطلب همچنين گفته بود كه به لحاظ قدمت طولاني خطوط آبرساني حدود 30درصد آب كشور به هدر مي رود، يعني از 6ميليارد مترمكعب آب مصرفي يك ميليارد مترمكعب هدرروي آب وجود دارد (111971)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۰۸:۰۵:۲۱
استفاده از شیرهایی که تنظیم دما و فشار آب با آنها بسیار آسان است.(در حمام -ظرفشویی - روشویی و ...) . که باعث ( 1-صرفه جویی در مصرف آب 2- صرفه جویی در مصرف انرزی 3-صرفه جویی در وقت 4- آرامش اعصاب و سلامتی) میشود. (110542)
 
دوست
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۰۸:۳۹:۵۲
با سلام
استنباط من از پیام رهبر انقلاب ، اصلاح الگوی مصرف انرژی در ایران است ، اصلاح این الگو بدست متخصصان انجام پذیر است با شرط جایگزین مناسب ، تقریباً تمامی جوامع بشری در این عصر بسمت مصرف گرایی سوق پیدا کرده اند و با توجه به ازدیاد جمعیت در اکثر کشور های دنیا افزایش سرانه مصرف انرژی را بدنبال دارد
سوال من این است که چرا بعد از سه دهه ما تازه بفکر اصلاح این الگو افتاده ایم ؟
اصلاح الگوی مصرف در سطح جامعه به چندین سال زمان نیاز دارد و باید فرهنگ درست مصرف کردن در سطح آحاد جامعه منتشر گردد . تا جایی که من اطلاع دارم قریب 100 سال است که تلفن در ایران راه اندازی شده اما ما هنوز فرهنگ صحیح استفاده از آن را نیاموخته ایم چرا؟ برای مثال اگر قرار باشد 5 دقیقه با تلفن صحبت کنیم 3 دقیقه سلام و تعارف و سخنان حاشیه ایی و 1 دقیقه اصل مطلب و1 دقیقه خداحافظی وغیره . این نوع برخورد با دستگاههای مصرف کننده انرژی در این مملکت بسیار زیاد است در دوایر دولتی ، شرکتها و منازل همه فکر میکنند خوب اگر مصرف میکنیم هزینه آنرا میپردازیم ! البته بخشی از هزینه را میپردازند
در نهایت اصلاح این الگو نیاز به یک کار فرهنگی قوی دارد که بعید میدانم سازمان صدا وسیما که خود مروج الگوی مصرف گرایی است از پس آن بر آید (110544)
 
خسرو سلجوقي
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۱:۵۴:۴۶
در دوسلدرف آلمان شركتي مدت 18 سال است شغل بومي نمكي ايراني را در قرن بيست و يكم با فناوري جديد بكار گرفته است و هزينه بازيافت زباله را به حداقل كاهش داده است و با استفاده از كرم خاكي حلقوي باراني كه زباله خوار است و بجز پنج چيز ( مواد پلاستيكي و فلزي و شيشه اي و سنگي و گوشت خام و چربي ) همه زباله ها را مي خورد و با توليد مثل هر ده روز و تكثير هر ده روز به بيست برابر و توليد مدفوعي بنام كود آلي غني ورمي كمپوست كه ارزش غذايي و قيمتي آن براي كشاورزي قابل وصف نيست اقدام به توزيع ظروف با كرم بين منازل و جمع آوري آن و تفكيك كرم و كود و پرداخت مبلغي به عنوان همان نمك از اين طريق هم به بازيافت زباله اقدام كرده است و هم از آلودگي محيط زيست ممانعت كرده است و هم به افزايش توليد كشاورزي و از همه مهمتر به توليد محصول ارگانيك مبادرت كرده است.
براي اطلاع بيشتر در ايران محصول ارگانيك هنوز شناخته شده نيست در صورتي كه در كشورهاي پيشرفته قيمت محصولات ارگانيك سه تا ده برابر قيمت محصولات معمولي است و مدفوع اين كرم يا به عبارتي كود ورمي كمپوست توليدي داراي خواص زير است:
1- بو ندارد.
2- محصول كشاورزي را 20 تا 70 درصد افزايش مي دهد .
3- علف هرز از اين كود در نميآيد.
4- خاصيت چسبندگي اين كود موجب مي شود در مناطق كوهپايه و شوره زار را قابل كشت كرد.
5- محصول توليدي از اين كود ارگانيك است.
خوشبختانه دانش و اطلاعات آن به اندازه كافي و بومي در اختيار كشور است.
براي كسب اطلاعات بيشتر به وبگاه هاي زير مراجعه شود.
www.tafda.org
www.compost.ir
www.irpds.com
www.karafarini.gov.ir (110553)
 
خسرو سلجوقي
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۲:۰۸:۳۳
جنك آينده بشر در مقوله آب هست و مرحوم شيخ بهايي توانسته بود با تصفيه فاضلاب حمام به اين دانش دست يابد ولي عدم امكان ثبت آن باعث شد مجددا دانشمندي روسي بنام ايمهاف با اختراع و ثبت آن بنام خود يعني ايمهاف تانك بتواند از سال 1967 ميلادي و رونق آن از سال 1970 ميلادي در كشورهاي توسعه يافته از آب فاضلاب استفاده مجدد بالاخص براي كشاورزي مبادرت كنند. اين دستگاه يك تانكر به ارتفاع 2متر بيست سانتي متري و به قطر يكمتر و بيست سانتيمتري مي باشد و بدون موتور و تعمير و نگهداري و مصرف انرژي و غيره براي چهل سال فاضلاب را به آب قابل مصرف تصفيه مي كند از اين دستگاه از سال 1356 وارد ايران شده و تا كنون بيست هزار دستگاه نيز توليد و نصب شده است ولي همانند ضد زلزله ساختن اماكن خود دويست سال است دانش آنرا داريم و عمل نمي كنيم در اين خصوص هم اقدام نمي كنيم! و اين دستگاه امكان تصفيه فاضلاب هر خانواده 5 نفره را در مبدا توليد فاضلاب دارد.از اين دستگاه هم اكنون 11 شركت در كشور توليد مي كنند و دستور رياست محترم جمهور از 12 ارديبهشت سال 1387 براي الزامي كردن آن در قالب مبحث ماده 19 مقررات ساختمان در نظام اداري كشور بلااقدام مانده است و در 12 ارديبهشت سال 1388 جشن يك سالگي خود را خواهد گرفت به اميد آن روز كه اين جشن را نگيريم.!
براي اطلاعات بيشتر به وبگاه هاي زير مراجعه شود.
www.tafda.org
www.karafarini.gov.ir
www.irpds.com
خسرو سلجوقي (110554)
 
مندنی محمد
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۲:۱۵:۲۸
کم بخور همیشه بخور (110555)
 
معتقدی
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۲:۱۷:۴۴
مالیات بر مصرف اگر صحیح و عادلانه اجرا گردد مصرف کنندگان خود الگوی خودرامشخص میکنند (110556)
 
خسرو سلجوقي
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۲:۲۹:۲۰
بيش از 70 درصد توليد ناخالص دهه آينده دنيا در بخش فناوري اطلاعات و رسانه مي باشد و در سال 1945 ميلادي سه درصد شاغلين دنيا در بخش كشاورزي و چهار درصد در بخش صنعت و 93 درصد در بخش خدمات خواهد بود و متاسفانه براي ورود به اين مباحث در كشور بالاخص در بخش فناوري اطلاعات شايد بتوان گفت در دولت نهم كمترين توجه به عمل آمده است و نبود متولي موجب شده است اين بخش زير ساختي در كشور فراموش شود و وزارت اطلاعات و ارتباطات هم از توجه به اين بخش كملا ناتوان است و تمام هم و تلاش خود را صرف ارتباطات آنهم نه درست مي كند و فناوري اطلاعات كاملا فراموش شده است اولين كار رييس جمهور در آغاز سال نو مي تواند تعيين تكليف و تعيين متولي براي اين بخش خارج از حيطه ارتباطات باشد (110558)
 
صدیقه
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۲:۴۶:۲۵
فقط خواهشا از طبقه محروم شروع نکنید که به اندازه کافی در حال صرفه جویی هستند بروید به سراغ اسرافکار واقعی

این طاغوتیانی که در تهران وایران همه کار میکنند وبهترین مسافرت .وزندگی را دارند وبه دولت ونظام هم توهین میکنند وخودشون را پشت توهین به فلان اقازاده مخفی میکنند ودوتا توهین به اون اقازاداه معروف میکنند وخودشون را مطهر جلوه می دهند

وبا خیال راحت زندگی پر تجمل خودشون را دارند وتوهین را هم دیگران تحمل کنند

این هم شگرد چند ساله ی طاغوتیان است که در پستو خودشون را نگه داشته اند وکسی هم به کارشون کاری ندارد (110559)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۴ ۲۱:۲۷:۴۹
خانم محترم،
ضمن درک مواضع سرکار، بایستی اظهار کرد که تمام مشکلاتی که شما طرح فرمودید، با تدوین قوانین مناسب و اجرای دقیق آنها بر طرف شدنی است. اما مشکل اینجاست که مجلس به دنبال بحثهای اساسی‌ کمتر رفته و عمدتا در پی سٔوال از وزیر و آنهم با دلایل درست یا غلط. حسرت به دل مانده ایم که از مجلس پس از گذشت ۳۰ سال طرح‌های اثر گذار ببینم. شاید کم کاری از مجلس هم باشد. واقعا چقدر به بحثها مسلط هستند؟ چقدر دیدگاه کلان دارند؟ چه خوبست که آمار بحث های جنحالی، بحث های جدی، بحث های استانی و بحث های ملی آنها را مرکز پژوهشها گزارش کند تا برخی‌ نکات روشن شوند.
به علاوه لازم است که گزارش حضور، مشارکت ها، سفر‌های همراه با وزرا، با امور خارجه و ... تمام نمایندگان، همه به نظر مردم برسند. آنگاه میبینیم که چقدر به وظایف خود مشغولند. (110670)
 
حقي
۱۳۸۸-۰۱-۰۸ ۰۹:۵۰:۲۳
انشاء ا... نمايندگان دور هشتم كه برآيند آنان آگاهي و توانمندي بيشتر است به اصلاح و تدوين قوانين در راستاي اصلاح الگوي مصرف اقدام مي نمايند. بايد به اين مجلس خوشبين تر بود. (110828)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۲:۵۸:۰۲
الگوی مصرف و بت پرستی نوین :دیر زمانی بود که بعض عرب جاهلی و بعض عجم آتشی ، تمام شرک و تمام کفر خود را در چهره ی پرستش نمادی از سنگ و چوب و آتش می نمود . رسول خاتم که بنیادی نهاد ، بدون قبول حق ، چهره ای از نفاق بر خود کشیدند و مسلم بودند . اینک ، امروز ، مبنای آئین آنها از جسم مادی فراتر است و بت هبل ، بت عزا و آن بتان سنگی و چوبی و آتشی ، واحدند و آن بت « هوای نفس » است و نفاق که در بین مسلم نماها ، بیداد می کناد .
مصرف بت پرستان جدید ، نه سیری دارد و نه پایان . اینجاست که :
چشم تنگ دنیا دوست را خاک گور پر کند .
قناعت حذف است . چرا که محلی از اعراب ندارد و مفهومی است ناشناخته .
تذکار به دست اندازان بر اموال عمومی ، تذکار به آنان که به طرفه العینی ، ثروت های آنچنانی می اندوزند ، اثر و ثمر و فایده ای ندارد . مگر آنکه در هر پست و مقام و منصبی که هستند و می باشند ، مواخذه و بازخواست و بازنشین شوند . (110550)
 
hossein
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۲:۵۹:۴۲
بالا بردن قیمت ها و جریمه شدن .
مردم ایران پرتوقع هستند و نق می زنند. اما خارج که می آیند با وجود این همه مشکلات صداشون در نمی آید.
Gas 85 cent for liter in Canada
milk 3 for one liter in Canada
water $1 for one liter (110548)
 
احسان
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۶:۱۱:۰۶
در تایید نوشته دوست محتم یک توضیح لازم است. برخی از دوستان می گویند که خوب مردم کانادا درآمد بیشتری دارند. لطفا برای ما نسبت حقوق متوسط مردم به این اجناس را ذکر کنید، چنین احساسی را هم بنده در مالزی دارم. در مالزی:
متوسط در آمد یک فرد=750هزار تومان ماهانه
قیمت یک قرص نان ایرانی اندازه متوسط=400تومان
یک کیلو مرغ=3500تومان
برنج با کیفیت متوسط=1000تومان کیفیت عالی=2700تومان
یک کیلو گوشت با کیفیت متوسط گاو=10000تومان
بلیط اتوبوس برای یک روز=300تومان
تاکسی برای یک مسیر 2 تا 5 کیلوتری 1200تومان و 15 کیلومتری 4000تومان (دربست)
برق هرکیلووات-ساعت=60-80تومان
آب خانگی تصفیه نشده هر متر مکعب=379تومان
آب معدنی خوراکی هر لیتر=300تومان
بنزین=530تومان تابستان گذشته به 1000تومان هم رسید
پرتغال متوسط دانه ای 250 تومان
ماهی تازه با کیفیت ماهی شوریده کیلویی=6000تومان
سبزی خوردن کیلویی 1500تومان
سیب زمینی کیلویی 550 تومان تا 800تومان
انگور قرمز کیلویی 3000تومان
گوجه فرنگی کیلویی 1000تومان
شیر لیتری 1300تومان
عوارض راه هر 30 کیلومتر اتوبان تقریبا 400 تومان
از میان خوراکیهای فانتزی یک پیتزای 9 اینچی با کیفیت متوسط 6000تومان یک ساندویچ همبرگر مک دونالد!2700تومان
اینترنت 1 مگا بایتی بدون محدودیت ماهانه 36000هزارتومان (110578)
 
منصور
۱۳۹۳-۰۵-۱۴ ۱۸:۲۱:۴۸
می بایست از ابتدا یعنی از مدرسه آن هم کلاس اول شروع کرد .
آموزش و پرورش یعنی همین که الگوی مصرف را باید در سر کلاس یاد گرفت و عمل کرد .قرآن را باید از همان ابتدای به بجه ها یاد داد و انس با قرآن گرفت تا موفق شویم (2288563) (alef-10)
 
مردم ایران
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۳:۱۷:۳۲
اگر دولت در این کار جدی است و نمی خواهد با این موضوع بطور تشریفاتی برخورد کند، ازهمین اول سال همه سمینارها و همایش ها -بجز همایشهای واقعا علمی و دانشگاهی- را لغو کند. این یک ملاک روشن است که می خواهد با این کار صوری برخورد کند یاجدی البته من که چشمم آب نمی خورد چون این همایش های پر خرج ممر درآمد یکسری نورچشمی است و ...آنها با بهانه های مختلف مانع این کار می شوند و خرج های مسرفانه شان را ضروری جلوه می دهند.
دولت عزیز این گوی و این میدان (110551)
 
احمدي
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۴:۰۳:۰۶
اصلاح رفتار و كردار حاكمان نه در شعار بلكه در عمل.معتقدم كه اين موضوع بيشترين تاثير را در اصلاح الگوي مصرف دارد .مثلا من چگونه بين شعارهاي رييس جمهور و عملكرد وي به يك جمع بندي درست برسم وقتي ايشان شعار ساده زيستي سر ميدهند اما هزينه سفر هاي استاني هيت دولت سرسام اور باشد.بخدا قسم نه قصد تخريب دارم و نه جناحيم.در سفر استاني هيت دولت به استان بوشهر من خود همراه يكي از وزرا و همراهانشان در يكي از هتل هاي شهر بودم شرم دارم بگويم هزينه چقدر شد .اما تحقيق كنيد در يكي از شهرستان ها به يكي از رستوران هاي شهر بابت نهار دولتمردان 15 ميليون تومان پول بي زبان پرداخت شد .البته وقتي معاون مالي اداري فرمانداري مذكور نسبت به پرداخت اين هزينه هنگفت اعتراض نمود سه روز بعد از سمت خود عزل شد.‌جالب انكه بعدها خواندم كه رييس جمهور در سفر هاي استاني نان و پنير ميخورد .خوب اين دوگانگي ها را نميتوان كنار هم گذاشت.پس اگر مسولان در عمل و نه در حرف رفتار خود را اصلاح كنند تاثير ان را در جامعه نيز ميتوان ديد (110565)
 
خسرو سلجوقي
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۴:۱۲:۴۰
يكي از راهكارهاي واقعي بها دادن به مبتكرين در عمل و نه شعار و دادن لوح و تنديس و سر كار گذاشتن بلكه استفاده عملي از ايده و ابتكاري كه شرايط آزمايشي و عملي خود را پيموده است مي باشد. براي نمونه در پارك فناوري دماوند مدت چند سالي است تعدادي اختراع و ابتكار كه توسط جمعي از نخبگان اين كشور طراحي و اجرايي شده است در حال خاك خوردن است براي نمونه از دستگاه خود پرداز (ATM) يا قلب مصنوعي ثبت اختراع شده در آمريكا و دستگاه پمپ گاز براي ماشين در منزل با مصرف انرژي كم براي جايگزيني و كاهش صفوف ايستگاه هاي سوخت رساني و .... نظام اداري و اجرايي كشور بدلايل بي شمار از جمله پورسانت عوامل شركتهاي خارجي تمامي اينگونه اختراعات و ايده ها را در نطفه خفه كرده است و اين يك نمونه از اصلاح الگوي مصرف است. تا همچنانكه در دولت آمريكا خريد داخلي را يكي از راهكارهاي نجات اقتصاد خود گزيده اند ما خريد خارجي را به عنوان راهكار خود گزيده ايم!
هم اكنون نيز با ورود ارز و بجاي اختصاص آن به توليد، مبادرت به ورود كالاي آماده مصرف مي نمايم خدا به داد جوانان اين كشور برسد كه چه بلايي بر سر اشتغال و اقتصاد كشور بالاخص كشاورزي وارد مي شود.
مشكل اين است دستورات مقام معظم رهبري و رييس جمهور محترم هم در اين نظام به فرايند امروز برو فردا بيا تا يادت برود تبديل شده است مستندات فراوان و مكتوب قابل ارائه است بايد فكري براي اين موضوع در ساختار نظام كرد تا اينگونه مكاتبات و دستورات در اينچرخه به فراموشي سپرده نشود و مسببين و متعللين برخورد جدي به عمل آيد. (110566)
 
جواد
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۵:۱۰:۴۶
1- مردم: در رابطه با مردم اصراف واقعا بیداد می کند و بالادستها به فکر طبقه های کم درآمد نیستند. باید مردم بخصوص الگوی مصرف انرژی را بهبود دهند.
2- دولت و تصمیم سازان: در این سطح بنده به ماشین و موبایل و... نمی خواهم انتقاد کنم. گرچه در جای خود در مورد آنها باید انصاف رعایت شود. اما تصمیمات درست بهترین الگوی مصرف را ایجاد خواهد کرد. تصمیماتی که هزینه های زیادی را بر مردم تحمیل نکند و مردم بتوانند با کمترین انرژی بهترین زندگی را داشته باشند.
3- ادارات: اگر اطلاع رسانی بهبود یابد در مراجعه به ادارات صرفه جویی خواهد شد. کارها باید بیش از پیش به صورت دقیق تعریف شوند و کارمند در مواجهه با ارباب رجوع هاج و واج نباشد. باید از تجربه های هم استفاده کنند. برای مثال دانشگاهها را در نظر بگیرید هرکدام از دانشگاهها تصمیماتی برای خود در مسائل پژوهشی، عمرانی،... اتخاذ می کنند. اگر این تصمیمات در یک بانک اطلاعاتی گردآوری شود بسیار موثر خواهد شد. چه بسا بسیاری از دانشگاهها می توانند در صورت تمایل و دانستن فوائد برخی از آیین نامه ها، بخش نامه ها آنها را از هم وام بگیرند بدون اینکه وقت مدیران در جلسات تکراری گرفته شود. در مورد مسائل عمرانی دانشگاهها این مساله جدیتر است. با اینهمه پروژه در سطح دانشگاهها مشاهده می شود که دانشگاهها پروژه های پر هزینه و غیربهینه را اجرا می کنند بدون اینکه از تجربیات مثبت و منفی دیگران استفاده کنند. این موضوع به دانشگاهها ختم نمی شود بلکه استانها، شهرها، نهادهای مختلف و... باید از تجربه های هم استفاده کنند تا هزینه ها بدرستی تخصیص یافته و مصرف شوند. بنده بیم آن دارم که باز با قطع سهمیه های جزئی مساله به این بزرگی را مهمل بگذاریم.

به طور خلاصه اصلاح الگوی مصرف انرژی از همه مهمتر است. با این وجود، اصلاح در بسیاری از تصمیمات و روابط اداری و تعریف دقیق بسیاری از خواسته های مردم
آرامش بیشتری در جامعه حاکم خواهد کرد. (110570)
 
شرمنده
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۵:۲۱:۵۶
الگوی زندگی علیوار را از حاکمان زاغه نشین یاد میگیریم که هزینه هر سفرشان سر به میلیارد میزند . خجالت هم خوب چیزیست (110572)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۵:۵۴:۰۶
در بخش مصرف انرژی:
1- استفاده از عایق بندی مناسب برای نگهداری سرمای ایجاد شده در تابستان و گرمای تولید شده در زمستان
2- استفاده از سیستم مدیریت دما: کنترل دمای هر اتق به طور جداگانه و تنیظم دمای اتق براساس ساعت
(در نگاه اول لوکس به نظر میرسه ولی هدر ندادن انرژی بهتر روش اصلاح مصرفه: نیاز به ریاضت نیست درست مصرف کنید.
3-استفاده از دوچرخه (در شهرهای مسطح و بدون پستی و بلندی و در مرکز شهر های بزرگ) برای انجام امور روزمره: هم ورزش و تحرک هم کاهش مصرف انرژی. در شهرهای بزرگ ایجاد شرکتهای خدمات تحویل کالا به صورت تلفنی: هم ایجاد اشتغال هم کاهش مصرف انرژی.

در بخش بهداشت و درمان:
1- پیشگیری: حمایت بیمه ها از چکآپ سالیانه برای همه- از چکآپ های دقیق برای افرادی که بیماری های خاص دارند- تشخیص برخی بیماری ها در مراحل اولیه منجر به درمان قطعی آنها و جلوگیری از به هدر رفتن سرمایه های انسانی اجتماعی و مادی جامعه می گردد.
2-بالا بردن فرهنگ خوردن:
- هشدار در مورد خوراکی های بالقوه خطرناک مثل نوشابه های گاز دار- تنقلاتی که با روغن های جامد تهیه شده اند- خوراکی های آماده پر چربی ( کله پاچه- مغز و ساندویچو...)
-ارائه جدول غذاهای سالم و برنامه روزانه یک نمونه که حتی ترجمه آن قابل توزیع و آموزش در مدارس نیز هست در این سایت وجود دارد:
http://www.hc-sc.gc.ca/fn-an/alt_formats/hpfb-dgpsa/pdf/food-guide-aliment/print_eatwell_bienmang-eng.pdf

در بخش مصرف صحیح
: اجرای تدریجی قانون مالیات بر درآمد- سیستم صحیح و شفاف مالیاتی موجب کاهش و حذف یارانه ها و تصحیح الگوی مصرف می گردد. واقعا نیازی نیست یه نفر یا یک مجموعه به جای هفتاد ملیون مدیریت اجرایی کنند اگر مدیریت کلان صحیح باشه سرپرست هر خانواده در حد خودش مدیریت صحیحی را اعمال می کنه و کل مجموعه کشور به خوبی اداره می شود. (110575)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۶:۱۰:۰۹
برای اشاعه فرهنگ بهینه مصرف نمودن و صرفه جوئی با توجه باینکه 90در صد اقتصاد در اختیار دولت است باید دولتیها را با اصلاح الگوی مصرف اشنا کنیم برای این منظور هر یک از روزنامه ها و هریک از سایتها یک صفحه رابه اموزش اصلاح الگوی مصرف دولت اختصاص دهند بنده از این جا شروع مینمایم :1- چرا خود روهای خارج از استاندارد تولید میکنم تا هزینه های سوخت و استهلاک و لوازم قطعات یدکی و..... بیش از سایر ملل پرداخت کنیم.2- چرا از طریق ازمون و خطا به تولید میپردازیم ایا میدانید هزینه این ازمون و خطاها تا کنون چقدر است مثلا ساخت سد 15 خردادو ساخت برخی کارخانجات در برخی استانها وشهرها مانند اسفراین و ان کارخانه قول پیکر3-زمانیکه هیات دولت در سفر کردستان ظرف دو روز 190 مصوبه صادر نموده است اگر برای این دو روز 20 ساعت صرف خواندن ونوشتن مصوبات شده باشد یعنی هر 5 دقیقه یک مصوبه ایا شدنی است پس این مصوبات در تهران کارشناسی و به تصویب رسیده هیئت دولت رول پستچی را در سفر های استانی بازی کرده ومصوبات را همراه خود به استانها میبرداز این هزینه صرفه جوئی کنند یا بهتر است مصبه را در استانها تصویب ننمایند.4- برای دولت مردان در دانشگاهها هر هفته 3 ساعت کلاس اموزشی گذاشته از اساتید خواهش کنیم به اایشان درس اقتصاد و مدیریت و اسلام راستین را امموزش دهند.و... (110577)
 
علی
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۶:۴۵:۲۹
مجددا یک توضیح مختصر: اولا قرار بود حداکثر 10 سطر بنویسند و من به همین دلیل خلاصه نوشتم. ثانیا توصیه می کنم سایت الف امکاناتی را فراهم کند که هرکس در حوضه تخصصی خویش و با توجه به اشرف، به طور تخصصی بحث را ارائه و پیگیری کند. با این همه گوناگونی آرا در این مقوله، به نتیجه ای نخواهیم رسید. پیشنهاد من این است که حداقل تاپیک هایی به تعداد وزارت خانه ها درست شود و موارد اصلاح برای هر وزارت با تجربیات کارشناسان همان وزارت، مطرح گردد. کار نیکو کردن از پر کردن است (110579)
 
sdn
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۷:۱۰:۰۶
در این خصوص باید اول از همه ، از دولت و شرکت های دولتی شروع کرد
بطور مثال باید جلوی اتلاف آب و برق را در سیستم انتقال آنها گرفت .
همچنین کارخانجات موظف به ساخت وسایلی با راندمان بالا باشند و...
برای مردم هم باید الگوهای واقعی مصرف ( مانند آب ، برق ، گاز ، بنزین ، نان و... ) تعیین شود و :
برای رعایت کنندگان الگو ، قیمتهای منصفانه
برای مصارف بالاتر از الگو قیمتهایی در حد قیمت تمام شده
و برای مصارف اسراف آمیز ، قیمتهای جریمه ای تعیین و اعمال شود . (110582)
 
م ا
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۷:۱۷:۴۷
همانطو ر که مقام معظم رهبری فرمودند موضوع صرفه جو یی از واجبات است و با ید مورد توجه کامل و عمل در تمام موارد قرار گیرد لاکن در شرایط رکود اقتصادی جهانی که تبعات ان ایران را نیز تا حدی تحت تاثیر قرار داده تشویق به مصرف باعث صیانت از تولید ملی و جلوگیری از بیکاری میگردد(بین اصراف و مصرف درست فرق بگذاریم) و با بالا بردن نرخ ارز و یا کاهش ارزش پول ملی از هجمه کسترده کالای خارجی به کشور جلوگیری شده و تولید کشور حفظ و بی کاری کمتر گردد و کسری بودجه کاهش یابد. (110583)
 
مرتضی
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۷:۲۳:۱۸
الگوی مصرف را باید در زمینه زیر انجام بپذیرد.
1- ادارات دولتی باید الگوی مصرف خود را تغییر داده و دلسوزانه از زمان، برق، آب، صرفه جویی کنند.
2- برخی از مسئولین که نوع زندگی اشرافی دارند خود را هم رنگ جامعه کنند و یک زندگی متوسط به بالا را داشته باشند نه اشرافی
3- خانواده های ایران الگوی مصرف در استفاده از آب، انرژی ( برق، گاز شهری، سوخت اتومبیل) و رژیم غذایی را تغییر دهند.
4- خصوصی سازی سرعت بیشتری پیدا کند چرا که مدیریت دولتی همواره در اسراف حرف اول را می زده چون پول را از جیب خود خرج نمی کنه
5-لایحه حذف رایانه ها عملی شود.
6- از سیمنارهای اضافی و تجملی جلوگیری شود.
7- شفاف سازی و ساده کردن قوانین. (در این رابطه مثالی یاد دارم که یکی از دوستان حواله اتومبیلی که صاحب آن در سنندج بوده را در تهران خریداری کرده این اتومبیل ابتدا به سنندج حمل شده سپس دوباره به تهران منتقل گردیده است.) (110585)
 
shervin
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۷:۲۵:۳۵
عمل \"اصلاح\" که از زیر شاخه های \"تغییر\" می باشد نیازمند مجریانی اصلاح طلب است، نه افرادی که سالها با الگوهای سنتی خو کرده اند.
امید آن دارم در سالی که عنوان \"اصلاح\" آن هم در \"الگوی مصرف\" را بر پیشانی خود دارد شاهد تغییر مدیران \"وارداتچی\" فاقد غیرت ملی و تغییر الگوی مصرف از محصولات تراریخته و غیر تراریخته وارداتی به تولیدات دانایی بنیان و دانش محور وطنی باشیم. (110586)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۸:۳۴:۳۳
برای اصلاح الگوی مصرف ابتدا باید منافع تمام گروه های سیاسی تامین شود تا مخالفتی با انجام آن نداشته باشند. چون مثل روز روشن است که منافع یک گروه از منافع کشور مهمتر است! (این دیگه توی جامعه ما از بدیهیات شده)
اگر یه موقع منافع گروهی تامین نشه انتظار هر چیزی رو باید داشته باشید مثلا اینکه انتخاباتی هست، گداپروری هست، اجرای آن در عمل با مشکل مواجه میشه و یه موردش رو که من تا با چشم خودم ندیدم باور نکردم انتشار آماری که نشون میده سرانه مصرف انرژی در ایران خیلی هم مناسبه (http://alef.ir/content/view/41791/83)

من پیشنهاد میکنم دوستان اگر طرحی برای برطرف شدن این مشکل دارند ارائه بدن تا بعد نوبت طرح اصلاح الگوی مصرف برسه.


در ضمن امیدوارم که چاپ بشه (در نا امیدی بسی امید است؟) (110589)
 
سلمان رضایی فرد
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۱۸:۴۴:۳۸
با توجه به تابع مصرف در اقتصاد کلان داریم :
C=a+byd که با جاگذاری yd=Y-T به رابطه ساده زیر می رسیم :
C=a+bY-T-tY
که نشان دهنده این است که مصرف از مصرف مستقل از درآمد ملی که همان مصرف حاصل از پس انداز است به علاوه میل نهایی به مصرف در درآمد ملی منهی مالیات مستقیم است که می تواند حاصل نرخ مالیاتی tY یا مالیاتی ثابت T باشد.

می توان نتیجه گرفت که تغییر در مصرف از طریق تغییر در b یا همان میل نهایی به مصرف یا تغییر در مالیات می تواند بوجود آید . چون a یا مصرف مستقل که ثابت است.

راههای تغییر میل نهایی به مصرف گوناگون است که یکی از آن همان بالا بردن قیمت ها یا کم کردن یارانه ها است .
و مالیات مستقیم را هم می توان از طریق راههای گوناگون افزایش داد و جلوی مصرف مازاد را گرفت .

به نظر من حال که قرار به هدفمند کردن یارانه ها و تغییر ساختار اقتصادی است می توان به راحتی مصرف جامعه را تعدیل و از هدر رفتن منابع جلوگیری کرد.
اما به صورت کارشناسی و دقیق نه مثل حال. (110591)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۱۰:۱۷:۴۵
می بخشید ، من نفهمیدم آن رابطه ساده چطوری از دو رابطه قبلش نتیجه گرفته شد؟!
ضمنا متوجه نشدم هر کدام از a,b,C,d,t,T,y,Y دقیقا چی هستند؟ (111041)
 
دلسوز
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۲۰:۱۳:۰۰
بهترین راه فرهنگ سازی کردن برای این منظور است
از الگوهای جوانان و خانواده ها باید شروع کرد تا فرهنگ سازی شود
مخصوصا در سریال های تلویزیونی که این سریال ها اغلب رواج دهنده اصرافند
در مورد اسطوره ها باید برنامه ریزی شود تا آنها از این موقعیت برای فرهنگ سازی استفاده کنند. (110595)
 
حبيب شايان فر
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۲۰:۱۷:۵۱
1-مصرف روغن هاي نباتي جامد موجب افزايش شديد بيماري هاي قلبي-عروقي ميشود لذا تاپايان سال 88توليد ومصرف آن-حداقل به صورت كالابرگي-متوقفگردد.
2-پرداخت يارانه براي مصرف قند وشكر -با توجه به مصرف بالاي آن در كشور -ضروري نبوده ولازم است اين يارانه به مصرف شير وفرآورده هاي لبني اختصاص يابد.
3-مصرف سيب زميني به جاي برنج ونان با برنامه هاي آموزشي در صدا وسيما با توجه به امكان توليد بالاي آن در كشور وواردات روز افزون اين دو محصول الگو سازي شود.
4-با توجه به مصرف نود درصد آب در بخش كشاورزي وراندمان پائين آن،پيشنهاد مي شود در برنامه پنجساله پنجم به مصرف بهينه آب در بخش كشاورزي توجه جدي مبذول شده وبدون تعارف راندمان آب در مرحله انتقال و داخل مزرعه به دو برابر وضع موجود افزايش يابد كه در اين صورت ميزان استفاده از آب در بخش كشاورزي حدود سي ميليارد متر مكعب افزايش خواهد يافت كه بيش از ظرفيت سد هاي احداث شده بوده وحتي اگر از آب آن ها استفاده گردد،راندمان انتقال و داخل مزرعه كمتر از چهل در صد دارند. (110596)
 
دلسوز
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۲۰:۳۰:۵۱
بهترین الگوی مصرف را ما در جبهه ها دیدیم با این دیدگاه که اسراف گناه کبیره است .
این فرهنگسازی است. (110597)
 
مسعود
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۲۰:۳۰:۵۵
یکی از راههای مهم اصلاح الگوی مصرف کوچک کردن دولت است و حرکت طبق برنامه های توسعه (110598)
 
عبدالله زاده
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۲۱:۱۹:۳۶
بسیاری از مطالب فوق که توسط خوانندگان محترم ارائه شده از مصادیق است ومعلول تشکیلاتی است که نظام اداری کشور نام دارد . سه میلیون کارمند که قطعا دو میلیون آن زاید است عین اسراف است . همانگونه که به آب نمی توان گفت خیس نکن ، از سیستم اداری فعلی هم نمی توان توقع داشت که اسراف نکند . همچنان که از چاقو توقع نیست که دسته خود راببرد ، از سیستم اداری فعلی هم نمی توان توقع داشت تا خودش را اصلاح کند . باید علما حوزه ودانشگاه خارج از نظام اداری بنشینند ونظام اداری جمهوری اسلامی برمبنای اجرای احکام اسلام وحفظ کرامت انسان ها به جهت زمینه سازی تعالی ایشان ، را طراحی وبرنامه انتقال سیستم اداری فعلی (مانده ازدوران طاغوت ) به سیستم اداری اسلامی را با زمان بندی مشخص تدوین وارائه نمایند . در هیچیک از برنامه های فعلی تصویب شده در مجمع تشخیص راه هاو برنامه عملی ارائه نشده وبیشتر شعارها واهداف نظام جمهوری اسلامی توضیح داده شده ! (110600)
 
حسینی
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۲۱:۳۹:۴۰
بهترین راه برقراری دموکراسی است. اجازه انتشار حقایق. افشای مسرفین. سوء استفاده کنندگان از پول نفت.توزیع عادلانه منابع. کسب مالیاتهای واقعی بر اساس در امدهای واقعی. وسپس مصرف متناسب با تولید. حذف دلالی و شغلهای کاذب و انسانهای بلا استفاده صرفا مصرف کننده. (110601)
 
مسعود
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۲۱:۴۱:۵۳
اولین و مهم ترین نکته اصلاح الگوی تولیده تولید باید به صورت اصولی و با بالاتری تکنولوژی ها باشد. کالای تولیدی نیز باید با بهترین کیفیت و کم ترینمصرف انرژی باشد. نکته یعد اصلاح ساختار دولت و سازندگان دولتی ست . کاهش حمایت بی دریغ ازصنایع دولتیکه تنها سرمایه و انرژی را به هدر می دهند مثل خودرو. کاهشمصرف و اصراف در ساختار های فرسوده ی دولتی . ایاد راه هایی برای مردم برای کاهش مصرف مثلاً سایل برق کم کصرف بقمت های معقل در اختیار باشد ت بتوان به راحتی ز آن ها استفاداه کرد و در نایت اصلا ساختار قیمت ولی احتمالاًبه همن بهانه دوستان از آخر روع به اقدام می کنند و به اول هم نمی رسند (110602)
 
A.ZARE
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۲۱:۴۶:۲۹
نظرات همه خوب هستند من انها را خلاصه میکنم
1-دولت ابتدا از خودش از دفتر وخودرو و سایر امکانت دولتی که بر خلاف بخشنامه ها در اختیار مدیرا ن ازوزیر ، مدیر کل، رئیس شهرستان ودهستان است شروع کند وقتی لامپهای اضافی ، کولر گازی ، خودرو دلتی با بنزین مفت 400 تومانی و... رئیسی را بر دارند رئیس حساب کارمندانش را میرسد نه اینکه از اضافه کار وپاداش وماموریت کارمندان بر دارند پول اب و برق اداره رابدهند واین نیازمند بازرسان موحد دیوان محاسبات است نه بازرسان همکار ودوست اینها به راحتی از امور مالی قابل دریافت است.ضمنا از خانواده شهدا وجانبازان رئیس انتخاب نکنند که کسی جرات ایراد به انها را نداشته باشد از انها به عنوان بازرس استفاده کنند .
2-به شرکتهای خصوصی کاری نداشته باشند وقتی مازاد بر الگو جریمه و قیمت کالا یشان ثابت وکنترل شده باشد خودشان حساب کار را می کنند.
3-اداره امار دفاتر سهام عدالت امار هر خانواد را میداند الگوی مصرف اب و برق وگاز بر اساس امار خانواده تعیین شود یک خانواده دو نفر هستند یک خانواده هفت نفرند می توان بر اساس سن و نوع تحصیل نیز مشخص کنند در خانوادهای که سه نفر دانشجو دارد با خانوادهای که فرزندانش هنوز مدرسه نمی روند مصرف متفاوت است .
4-دولت بر اساس مشکلی که دارد اولویتهای اصلاح الگوی مصرف را تعیین کند . بی برنامگی وکار ها را دست ادارات دادن نارضایتی عمومی بوجود م اورد .
5-امتیازات وسهمیه بندی ها را دخیل نکنند فلا ن خانواده از قشر محروم و...هستند یا اداره برق خود تولید کننده برق واداره امور اب وفاضلاب اب تولید می کند اول از همانها شروع کنند .قانون را اجرا کنند تشویق وتنبیه لازم نیست.من پدرم رئیس اداره برق یا از خانواده ...هستیم دزدی از برق همسایه و...شروع شود .
طرح سایت خوب الف در یک صفحه دهسطری خیلی کم است.باید برای لامپهای یک بلوار که پول انرا از مردم میگیرند و گاهی تاساعت 11صبح روشن است یک کتاب نوشت . تا چه رسد به اضهار نظر در مورد اینهمه مشکلات . (110603)
 
faraz
۱۳۸۸-۰۱-۰۳ ۲۱:۵۵:۲۷
noktei ke inja matrah ast in ast ke eslahe olgooye masraf be maniye masraf nakardan nist,dar neveshte haye doostan ingoone bardasht kardam ke az nazare anha bayad masraf ra kam kard(afzayeshe gheymatha,hazve yaraneha va rah haye digar )
kam shodane masraf khod niz moshkelate ziyady dar eghtesad ijad mikonad va baese kaheshe GNP mishvad.ma be donbale rahkary hastim ke esraf ra kahesh dade va masrafe kalahayei ke kesheshe daramadiye balai darand ra kahesh dahim (110605)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۴ ۰۸:۵۵:۲۲
اینهم فارسی متن بالا
نکته‌ای که اینجا مطرح است این است که اصلاح الگوی مصرف به معنی مصرف نکردن نیست،در نوشته‌های دوستان اینگونه برداشت کردم که از نظر آنها باید مصرف را کم کرد(افزایش قیمتها،حذف یارانه‌ها و راه‌های دیگر )
کم شدن مصرف خود نیز مشکلات زیادی در اقتصاد ایجاد می‌کند و باعث کاهش جی ان پی‌ میشود.ما به دنبال راهکاری هستیم که اصراف را کاهش داده و مصرف کالا هایی که کشش درامدی بالای دارند را کاهش دهیم.

آقای الف دات آی آر: من با کمک نرم افزار رایگان http://www.behnevis.com این کار را به راحتی انجام دادم. تورا به خدا از مشارکت کنندگان بخواهید فینگلیش مطلب نفرستند.

خوب، اینهم یه راه صرفه جویی در وقت!

با تشکر، مهدی (110634)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۴ ۰۲:۵۶:۵۳
به نظر می رسد نامگذاریها فراتر از توجه به بیش نیازها انجام می شود،چرا که برای تحقق اهداف مربوط به نامگذاری سال جاری می بایست در ابتدا برای مصارف اساسی الگو تهیه شود،البته الگویی با در نظر گرفتن شرایط محیط اجتماعی،اقتصادی ،فرهنگی،سیاسی و... (110624)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۴ ۰۹:۵۴:۳۱
اصولا معتقدم مصرف در میان ما انسان ها در سراسر جهان تابع دو پارامتر عمده است:
الگوی فرهنگ عمومی - ساده بگویم چشم و هم چشمی
و دوم میزان درآمد و قدرت خرید.

نگاه رهبر انقلاب ناظر بر اصل اول است. ایشان می گویند اگر مردمی به درآمد رسیدند چگونه هزینه کنند و چه معیاری برای مصرف داشته باشند که متعادل باشد. بحث داشتن و نداشتن مطرح نیست کسی که ندارد خودبخود مصرف نمی کند. دوستانی که راهکارهای اقتصادی از جمله مبتنی بر افزایش مالیات یا افزایش قیمت حامل های انرژی برای کاهش قدرت خرید را داده اند بنظر من به خطا رفته اند. زیرا صورت مسئله را اشتباه گرفته اند.

مسئله مسئله ای فرهنگی - اجتماعی است و راهکارها را بایستی در همین حوزه جستجو کرد. دولت انقلابی ایران متاسفانه ضعیف ترین کارنامه را در بعد ایجاد یا حقظ مشروعیت فرهنگی برای پیشبرد نرم ها و ارزش ها و اصول خود داشته است. اصولی که روز بروز رنگ بیشتری باختند و نمونه آن فاصله گرفتن از ارزش های معنوی و رفتن به سمت ارزش های مادی - حقوق و درآمدهای کلان تر ، امکانات دولتی، دروغ و دغل های مدیریتی از جمبه مدارک قلابی است. یادتان نرود که اوایل دوره ریاست جمهوری آقای هاشمی اعتراضات در باره تفاوت حقوق مدیران و کارمندان بود چیزی که امروز بعنوان یک واقعیت مسلم پذیرفته شده است.

نگاه به غرب نباید ارزش محسوب شود. باید از غرب آموخت اما نباید به شکل آن در آمد. غرب مبتنی بر مصرف است. بحران اقتصادی کنونی ناشی از مصرف کمتر عمومی است. دولتها اکنون بشدت مصرف را تشویق می کنند. در این شرایط اگر غرب را الگو قرار دهیم - حای غیر علنی و غیر رسمی - تابع الگوی مصرف گرائی آن خواهیم شد که نه سنخیتی با درآمدهای ما دارد و نه قرار است با ارزش های ما سنخیت داشته باشد.
بایستی غرب الگوی جوانان ما نباشد. آیا می توانیم الگوئی بجای غرب برای جوانان تعریف کنیم. الگوئی عملی، بدون لفاظی و شعارهای بی محتوا، که جوان بتواند با اتکا بر آن آینده خود را تعریف کند و در آینه آن یک آینده زیبا را ببیند.
این کار در حوزه فرهنگی است اما کاملا با اتکا بنفس مدیران سیاسی و اقتصادی مرتبط است. یک طرح برای زندگی نو در یک جامعه است. طرحی که تابحال همه اسما از آن طرفداری کرده ایم و برای آن انقلاب کرده ایم اما متاسفانه برای عملیاتی کردن آن طرح اجرائی مطرح نساخته ایم و همان الگوهای غرب را علیرغم تمام فحاشی ها به سیستم غربی پیاده نموده ایم. کارمان بجائی رسیده که بجای دکترای اکسفور که در رژیم سابق برای ما ارائه طرح می کردند، دکترای تقلبی آکسفورد برای ما الگوی غربی می پیچند! آنها اشتباه می کردند اما اینها اشتباه و تقلب و دزدی را ترکیب کرده اند.
ما نیازمند مردمی پاک، مسلمان و مبتکر هستیم. بایستی طرحی نو مطابق شان اسلام و جمهوری اسلام بعنوان الگوی اداره جامعه و اجتماع موفق ارائه کنیم. طرحی که اقتصاد ما را جواب بدهد، مکانیزم اداره ی جدید اقتصاد را ارائه کند و برای مردم در آن فکر شده باشد. نیازها پاسخ داده شود و آینده تضمین گردد. مردم به آینده اعتماد داشته باشند تا مصرف ها روند منطقی و معقول تری بگیرد. (110639)
 
فرهاد
۱۳۸۸-۰۱-۰۴ ۱۲:۰۶:۵۰
تنها باید فرهنگه مردم اصلاح بشه این یک چیزه کاملا فرهنگیه مثلا بعضیها که میان با آب شهر 2 ساعت کوچه رو جارو می کنند حتما علتش نداشتنه فرهنگه استفاده از آب هست
که باید درست بشه
انشالله (110641)
 
پورایمان
۱۳۸۸-۰۱-۰۴ ۱۳:۲۹:۵۴
توجه ادارات بهداشت و استاندارد و سازمان اب و سایر ادارات مربوطه را به این نکته جلب میکنم که در کلیه مایع های دست شویی موجود در بازار ماده ای وجود دارد که هر گاه با هر مایع ای دست خودرا می شویید تقریبا به دو برابر اب به نصبت صابون ها نیاز است تا اثر مایع بر طرف شده و دستها پاک شوند.هر چند مصرف مایع بویژه در مراکز عمومی بهداشتی تر از صابون است ولی با توجه به خشکسالی و کمبود جدی اب در سال جاری پیشنهاد میکنم:
1-نظارت شود کلیه تولید کنندگان این نقیصه را برطرف کنند.
2-اگر این نفص برطرف نشد تبلیغ شود که در منازل صابون جایگزین مایع شود زیرا اثر صابون خیلی صریع و با مصرف اب کمتر رفع میشود. (110648)
 
جواد منصوري
۱۳۸۸-۰۱-۰۴ ۱۴:۰۳:۲۵
تازماني كه بودجه دولت به پول نفت وصل ميباشد
تازماني كه مسؤلان موظف به پاسخ گوي به درامد ها وهزينه ها نيستند
تازماني كه تيليغ بيحساب كالاها دركشور بصورت امر رايجي ميباشد
تازماني كه دستگاههاي ا داري بسيارگسترده وسيستم نظارتي بسيار ضعيف ميباشد
تازماني كه مديران هزينه هاي زيادي صرف امور بي اهميت مي كنند
تازماني كه سي سال پس ازانقلاب هنوزسي در صد ازمحصولات كشاورزي ضايع ميشود
تازماني كه مصرف نشانه تشخص ميباشد
تازماني كه ميزان بهره وري ملي روبه كاهش ميباشد.
تازماني كه فرهنگ عمومي قناعت وخوب مصرف كردن جدي گرفته نمي شود.
هرگونه صحبت ازالگوي مصرف صحيح و صرفه جويي به نتيجه نميرسد. (110649)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۴ ۱۴:۰۳:۵۴
اگر هزینه های دهه فجر را در کشور حساب کنیم، خواهیم دید که باید صرفه جویی از مقامات شروع شود. امسال سی هزار برنامه دهه فجر برگزار شده است. واقعا چنین هزینه هایی لازم است؟ این هزینه ها در کجای بودجه لحاظ می شود؟ (110650)
 
ا.م
۱۳۸۸-۰۱-۰۴ ۱۵:۵۷:۲۷
اداره ا ی را که کا ملا میشنا سم و از تمام زوایای کاری ان اگاه هستم و بیش از بیست سال در ان مدیریت داشتم امروز بیش از 9000 نیرو دارد که با اطمینان میگویم بدون کمترین کاستی با نیمی از این تعداد کاملا قابل اداره کردن میباشد .به عبارتی نیمی از هزینه پرسنلی اضافه است . هزینه این گونه مدیریت را مردم باید بدهند .دست دولت بهر نحو که بخواهد در جیب مردم است بدون اینکه سوال شود چرا هزینه ها بالا است.
در یک کشور هفتاد میلونی مانند ایران چه تعداد نیروی انتظامی و نظامی باید داشت (در کشورهای اروپایی توان پرداخت این درصد از تولید نا خالص ملی خود را برای نیروی نظامی و انتظامی ندارند)ایا نمی شود به جای چند صد هزار نیروی نظامی تعداد را به ثلث کاهش داد و در ازا با بالا بردن دانش پیشرفته نظامی با بهترین تکنیک روز دنیا در یک برنامه حد اکثر ده ساله عامل باز دارندگی ایجاد کرد.و این تکنیک قابلیت در امد نیز پیدا نماید با صادرات و از هزینه بر بودن به درامد زا بودن تبدیل گردد. (110655)
 
عیسی عابدینی
۱۳۸۸-۰۱-۰۴ ۲۰:۱۵:۲۵
1- تدوین الگوهای مصرف از دیدگاه مدیران ، جامعه شناسان و اقتصاد دانان و...با توحه به پتاسیل های موجود کشور
2- برگزاری سمینار اصلاح الگوهای مصرف در سازمانهای تاثیر گذار از جمله آموزش و پرورش و صدا و سیماودانشگاههای کشور...
3- اشاعه یافته ها به طرق گوناگون...

(جهت توضیح وتبیین اصلاح الگوهای مصرف در خدمتتان هستیم.)
عیسی عابدینی عضو شورای تحقیقات استان آذربایجان شرقی در آموزش و پرورش همراه 09144159856 (110666)
 
مهدي
۱۳۸۸-۰۱-۰۸ ۱۱:۵۳:۵۴
يكي از مهمترين كارها در اصلاح الگوي مصرف، جلوگيري از خرج‌هاي بيهوده توسط همايش‌سازاني از اين دست مي‌باشد.
چرا الف اين تبليغات را منتشر كرده است؟! (110836)
 
رضا
۱۳۸۸-۰۱-۰۴ ۲۱:۱۹:۲۵
با تبریک سال نو
به نظر من اکثر نظر دهندگان عزیز و گرامی همانند سالهای گذشته تفسیر اشتباه از بیانات مقام معظم رهبری مینمایند.
اصلاح الگوی مصرف با صرفه جویی مورد نظر عزیزان فرق اساسی دارد.
اصلاح یعنی بهینه نمودن نوع مصرف یعنی صحیح مصرف نمودن چنانچه صحیح و علمی و منطقی مصرف نمائیم مطمعن باشید در مصرف که نتیجه حاصله از نوع مصرف میباشد صرفه جویی نیز خواهد شد.
بهینه نمودن نوع مصرف یعنی باز نگری در چگونگی صرف هزینه ها و امکانات لطفا\" پیشنهادات خود را به سمت احیاء الگوهای صحیح و منطقی سوق دهید.
در هر صورت در صرف هزینه ها مردم نیاز به در یافت الگوهای مناسب/ منطقی/علمی و راهکارهای مناسب هستند. (110668)
 
مصطفی
۱۳۸۸-۰۱-۰۴ ۲۱:۲۶:۴۵
سلام سال نوی همگی مبارک
تو رو خدا هی عمل به کاری رو به این و اون پاس ندید، هی نگید اگه دولت اگه اون مسوول اگه اون یارو اگه اونها شروع کنند ما هم عمل می کنیم. بابا مسوولین این مملکت و این اداری ها از ماه که نیومدند همین فک و فامیل خودمونند، همین فردا من یا تو میشیم رییس یه جا میشیم کارمند یه جا، تو رو خدا از خودمون شروع کنیم که همه یاد بگیرند.
99% نظرات این مسوولیت رو پاس داده بودند به این و اون هیشکی نمیگه من باید چی کار کنم که صرفه جویی بشه، یعنی هیچ کدومتون هیچی مصرف نمی کنید؟!
درسته فقط در حد خودمون می تونیم صرفه جویی بکنیم، این کارو بکنیم بقیه به خدا یاد می گیرند
تا وقتی اینجوری مسوولیت رو پاس کاری کنیم وضع افتضاح تر از این میشه که بهتر نمیشه.
ممنون (110669)
 
حسن ترابی
۱۳۸۸-۰۱-۰۵ ۰۲:۰۱:۵۷
از سعی وخطا در عزل ونصب مسولان دست بردارید افرادی که با هزینه های این مردم تجربه اندوخته اند را به راحتی کنار می زنند این بزرگترین اسراف در منابع انسانی است ولی قدرت طلبی بعضی ها نمی گذارد (110682)
 
مصطفي
۱۳۸۸-۰۱-۰۵ ۰۹:۰۰:۲۱
باتوجه به بافت فرهنگی ومراتب قدرت درجامعه رهنمودهای مقام معظم رهبری که درواقع بیان جهت گیریهای برنامه های کشوراست اولا قبل ازارائه سایربرنامه های کشوربایستی مشخص گردد
درثانی بایستی مفاهیم روشن ،مشخص وقابل اندازه گیری باشد یالااقل محدوده های آن مشخص باشد وهرکسی بنابه ذهنیت ومنافع خود تفسیرنکند
ضمن آنکه برنامه سال قبل رهبر(نوآوری وخلاقیت) نیز جدای ازاغراق های متداولی که دردهه 2و3 بعدازانقلاب مدشده است به درستی بررسی گردد (110691)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۱-۰۵ ۰۹:۴۵:۰۹
بنام خدا
با توجه به نامگذاری سال 88 به سال اصلاح الگوی مصرف، برای رسیدن به این هدف ابتدا باید این مسئله را با دید علمی و اقتصادی مورد بررسی قرار داد و سپس با تعیین راه کار های مناسب در این جهت گام برداشت تا به نتایج مورد نظر دست یافت .از نظر اقتصاد می توان کالاها را به کالای ضروری ، کالای لوکس و کالای جانشین تقسیم بندی کرد که مصرف کننده نسبت به هر یک رفتار خاصی دارد .
کالای ضروری برای ادامه حیات انسان لازم وضروری است ومصرف کننده یا هرسطح از درآمد مجبور به تهیه آن می باشد با هر قیمت وکیفیت موجود در بازار می باشد . نسبت به این نوع کالا مصرف کننده نمی تواند هیچ گونه تعدیلی انجام دهد مثل تهیه دارو برای بیمار ولی در قبال کالای لوکس وجانشین مصرف کننده می تواند با توجه به کیفیت و مطلوبیت مورد نظر انتخاب های زیادی داشته باشد . پس هرچه کیفیت کالا وخدمات بالا تر برود مصرف تعدیل می شود . پس در کل برای اصلاح الگوی مصرف نیازمند اصلاح زیرساخت های تولید وخدمات در کشور و تغییر فرهنگ مصرف کننده هستیم . مثال : اگر ما صنایع خودرو سازی خود اصلاح کنیم تا خودرو های با مصرف سوخت کمتر وسازگار با محیط زیست تولید کند قطعا مصرف ما در بخش انرزی تعدیل می شود و یا در بخش صنعت آب و برق درصدی قابل توجه از حدرفت انرزی به دلیل فرسوده بود شبکه های توزیع می باشد که در این جا باز سازی یا تعویض شبکه های توزیع می تواند مصرف تعدیل کند . این دو مورد گوشه ای از نمونه های است باید اصلاح شود و همزمان با این کار ها با آموزش وتبلیغات در رفتار مصرف کننده تغییر ایجاد کرد که این دو کار در کنار هم می تواند ما را در رسیدن به هدفمان کمک کند . (110693)
 
خارج از کشور
۱۳۸۸-۰۱-۰۵ ۱۱:۳۷:۲۳
امید است این امر به واقعیت بپیوندد و فقط در شعار باقی نماند بعنوان نمونه دولت دستور دهد همایش ها و سمینارهای پرهزینه کاهش پیدا کند مثلا هزینه های میلیونی سمینار سفرای ایران در خارج از کشور که با خانواده هرسال برگزار میشود و هیچ دستاوردی هم جز تفریح برای سفرا ندارد. یا سمینارهای سایر وزارتخانه ها... (110702)
 
سيد حسين بخشايش
۱۳۸۸-۰۱-۰۵ ۱۱:۵۸:۰۸
با تو جه به شعار امسال وپيگيري سالهاي گذشته دولت مبني بر صرفه جويي دستگاههاي دولتي \' ما چنين چيزي را در ادارات نديديم براي تحقق اين شعار بهترين را حذف بودجه هاي تجملاتي از بودجه ادرات است كه به نظر من خيلي صرفه جويي در بيت المال خواهد شد (110705)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۵ ۱۲:۴۶:۲۴
مجموعه نظرات فوق را به صورت کتابچه یا جزوه ای خدمت دولت محترم جهت اجرا ارسال نمایید. (110706)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۵ ۱۳:۱۲:۰۴
به نظر بنده کشور ما چون در یک منطقه خشک واقع شده از زمان های قدیم با مشکل کمبود آب در بسیاری از مناطق آن برخوردار بوده است .آمارها نشان می دهد که بیشترین مصرف آب کشور (حدوداً 80-70 درصد) در بخش کشاورزی رخ میدهد و بیشترین هدررفت آب (حدوداً 70-60 درصد) نیز در همین بخش است به نظر من با سرمایه گذاری در اصلاح شبکه های آبیاری می توان از هدررفتن این سرمایه ملی و آلودگی آن به بسیاری از سموم و کودهای شیمیایی جلوگیری کرد. (110710)
 
shateri
۱۳۸۸-۰۱-۰۵ ۱۳:۱۸:۵۰
انتخاب مديران بر اساس الگوي مصرف
از آنجاييكه نيروي انساني يك از محدوديتهاي يك جامعه است و بايد براي آن برنامه ريزي مناسب داشت لذا گماردن مديران لايق و كار بلد در جاي خود بسيار مثمر ثمر است. نگاه كردن به مسائلي همچون موبايل و ماشين مديران و وام صدميليوني به نمايندگان مجلس نگاه كوته بينانه است و اسراف نيست در صورتيكه فرد دريافت كننده آن تسهيل لايق آن باشد. بعنوان مثال نماينده مجلسي كه با زحمت و مطالعه نسبت به تدوين و پيگيري تصويب آن اقدام نمايد و آن قانون باري از مشكلات مردم كشور بردارد آيا صد ميليون پول زيادي است خير
و اگر آن نماينده مجلس در جلسات در خواب به سر ببرد صد ميليون كه هيچ هزار تومان هم برايش زياد است .
پس توجه به بيانات رهبري بر كاهش مصرف نيست اصلاح الگوي مصرف است
حرفهاي زيادي براي گفتن است اما كو گوش شنوا
سوال : چرا قدرت آمريكا در همه زمينه ها از اروپا بيشتر است ؟
تحليل بنده : آمريكا كشوري است كه قدمت زيادي ندارد و با پذيرش مهاجرين از نقاط مختلف دنيا تشكيل شده است . آيا تا به حال به اين انديشيده ايد كه اين مهاجرين چه كساني بودند . آنها نخبه گان طرد شده جوامع مختلف بودند كه با جمع شدن در كنار هم در آمريكا در اين مدت كوتاه توانستند گوي سبقت را بر ديگران بگذارند.
پس به فكر كارگزاري مديران لايق باشيد و به فرار نخبه گان توجه كنيد. (110711)
 
صفر علي جمالي از قزوين
۱۳۸۸-۰۱-۰۵ ۱۴:۳۰:۱۴
عنوان فوق براي سال نو بسيار مبارك است اميد است ساده زيستي در ميان مسئولان در درجه اول فرهنگ شود و در مرحاه بعدي روحانيان بزرگوار قدر خود را بدانند و نمونهاي از ساده زيستي در جامعه اسلامي باشند
مردم از تشريفات خسته شده اند و فهميدهاند كه پول خوشبختي نمي آورد .
بهترين راهكار براي اصلاح الگوي مصرف مراجعه به فرهنگ غني فرزندان جبهه مي باشد .
كجايند مردان بي ادعا
يادشان گرامي باد (110715)
 
abbas kaj
۱۳۸۸-۰۱-۰۵ ۱۸:۵۴:۳۸
سلام .بهترين راه براي اصلاح الگوي مصرف اجراي صحيح لايحه هدفمند كردن يارانه هاست.ملت از اقدام شجاعانه دولت تشكر مي كنند و مجلس را بخاطر ترس و توهمات سياسي مورد توبيخ قرار خواهند داد. رهبر معظم انقلاب نيز فرمودند من هم با اينكه يارنه بيشتر به كم مصرف كنندگان پرداخت و ماليات بيشتر از پر مصرف كنندگان دريافت شود موافقم.بايد آب آشاميدني مردم از آب شستشوي مردم جدا شود.بايد نانوايان خوش پخت شوند. بايد بودجه درست تنظيم گردد تا دولت درست مصرف كند.بايد بجاي اينكه منفعت شخصي گروهي جناحي و... در نظر گرفته شود منفعت ملت در نظر گفته شود. ما از دولت خدمتگزار و مجلس در جهت اصلاح الگوي مصرف حمايت مي كنيم . (110728)
 
نادر امیرابادی
۱۳۸۸-۰۱-۰۵ ۱۹:۴۸:۱۰
بزرگترین مشوق استفاده غلط از اتومبیل وجود کارخانجات خودرو سازی داخلی است که بیش از 10 هزار خودرو تحت عناوین جایزه دائم در معرض تبلیغ و فروش خودرو بگونه لیزینگی بفارسی همراه با نزول دیر کرد قسطی خریدن کار را بجائی رسانده برای خرید دو عدد نان بربری هم خلق الله دچار فراخی مقعد شده و با پزو 206 درب نانوائی میروند . بگونه ای مسخره از این وسیله استفاده میشود که برای کسانی که یک بار به اروپا رفته اند هم گاه تاسف اور . مسئله نرخ روز بروز سکه . من نمیدانم انکس که سکه خرید و فروش میکند ایا میتواند به ایرانی بودنش افتخار کند . خرید و فروش سکه این شغل کاذب و راکد کننده سرمایه را هم دولت مشوق است روزی صد بار هنگام پخش خبر مشتلوق میدهد رفت بالا امد پائین . ایکاش مقداری سواد مردم بیشتر میشد . در عجب هستم که بعضا با یک اتومبیل راه طولانی یزد طهران را با اتومبیل سواری طی میکنند در صورتیکه قطار یزد طهران خلوت و با توجه به راحتی مردم سوار نمیشوند وقتی سوال میکنی پاسخ میشنوی اخه مادر خانوم من فکر میکنه خدای نخواسته بی پول شدم ماشینم رو فروختم . بله هوای الوده از همین خود رو هاست در کشور هلند از هر صد نفر 60 نفر دوچرخه سوار میشوند انهم در زمستان طولانی و سرد انجا با ان باد های وحشتناک . (110731)
 
مشارکت در بحث
۱۳۸۸-۰۱-۰۵ ۲۱:۰۵:۴۹
به نظر من تعریف الگوی مصرف بعنوان صرفه جویی اشتباه است. در بسیاری از موارد الگوی مصرف صحیح میتواند مصرف بیشتر در جهت رونق تولیدات داخلی باشد. از طرفی دیگر الگوی مصرف به تنهایی نمیتواند چاره ساز باشد بلکه الگوی تولید و درآمد زایی مکمل این امر است. بنابراین اگر فگر کنیم که با صرفه جویی مردم در مصرف منابع غذایی,آب,برق و یا حتی بنزین تعادل اقتصادی برقرار خواهد شد کاملا در اشتباه هستیم. اگر رشد مثبت جمعیت را در نظر بگیریم متوجه میشویم که صرفه جویی تنها حاشیه امنیت خط بحران اقتصادی را باریک تر خواهد کرد که این امر حتی میتواند خطرناک باشد. بعنوان مثال ما نیاز داریم که با توجه به رشد جمعیت خود منابع آب را افزایش داده و آبرسانی را بهبود بخشیم و از ضایعات فرسودگی شبکه جلوگیری کنیم. اگر ما میزان تحمل کم آبی را با توجه به وضعیت موجود 20% بدانیم با درخواست صرفه جویی از مردم این ضریب به 5% خواهد رسید و جامعه حتی با یک خشکسالی ساده میتواند بسیار آسیب پذیر شود. در حالی که ما باید منابع را طوری هدایت کنیم که این فاکتور همیشه در یک ظریب اظمینان باقی بماند. در مورد غذا, بنزین و دیگر مایحتاج ضروری مردم نیز وضع به همین منوال است. امیدوارم که اقتصاددانان و مسئولان ما راه حلهای اصولی را مد نظر قرار دهند. با تشکر (110734)
 
hossein
۱۳۸۸-۰۱-۰۵ ۲۱:۵۱:۳۳
من علاقه دارم حرکتی را آغاز کنم که اعتقاد دارم یکی از بهترین کارهاست وقتی ایران بودم جوانی و خامی اما در حاظر دنبال افرای هستم که تمایل داشته در این حرکت مفید به من کمک کنند. فکرش را بکنید ما یک گروه چند نفری و یا بیشتر در روز های تعطیل به جای گذراندن بیهوده وقت به روستا ها و شهرستان ها می رویم و اگر یکی از ما دکتر یا مکانیک و دانشجو و معلم و ....به کمک کردن داوطلبانه در آن روز می پردازیم و اگر از این گرو ها صدها و هزاران در ایران تشکیل شود توسط خود مردم و یا دانشگا ها و مدارس .نق زدن مشکل شما را حل نمی کند مثل گذشته ها فکر کن به همدیگر کمک کنید . (110736)
 
مجيد-ن
۱۳۸۸-۰۱-۰۶ ۰۸:۱۱:۲۵
رعايت الگوي مصرف فقط باهدفمندكردن يارانه هاوآزادسازي قيمتها امكانپذيرمي باشدبشرطي كه مجلس دست ازسياسي كاري برداشته واجازه چنين كاري رابه دولت بدهدبعنوان مثال تاقيمتهاي انرژي واقعي نشودرعايت مبحث 19 نظام مهندسي كه حدود20 درصدقيمت تمام شده ساختمان راافزايش مي دهد ،مورداستقبال قرارنمي گيرد حتي اگرهزاران بخشنامه صادرشودورسانه هاهم 24 ساعته تبليغ كنند،باآزادسازي قيمتها الگوي مصرف خودبخودشكل گرفته ورعايت مي شود. (110744)
 
ریحانه
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۰۰:۵۰:۳۵
هیچ میدانید با حذف ناگهانی یارانه ها و پرداخت آنها به صورت نقدی چه تورمی به جامعه تحمیل میشود آیا تا بحال روی قبض گاز یا آب را دیده اید آیا تا بحال سهم دولت را که با رنگ قرمز بر روی قبض تایپ شوده دیده اید با حذف ناگهانی یارانه ها و پرداخت نقدی به دهک پایین جامعه این تنها قشر فقیر جامعه است که باز هم متضرر خواهد شد و فقیر تر وفقیر تر آنها با تمام پول پرداختی حتی نمیتوانند سهم دولت را در یکی از قبوض بپردازند چه برسه که با ان پول ملک بخرند (به گفته ی آقای احمدی نژاد) علم اقتصاد علم فرمول است علم سعی و خطا نیست و در هر کجای علم اقتصاد که ببینید این نکته پر رنگ ذکر گردیده است که تزریق نقدینگی هر چند کم مساوی تورم
کسی با حذف یارانه ها مخالف نیست این اتفاقی است که دیر یا زود باید بیافتد اما نه طی 15 ماه بلکه در دوره ایی طولانی و آرام آرام و در کنار آن با همان سرعت سرعت رشد درآمد سرانه ی مردم هم بیشتر شود نه اینکه این درآمد با پرداخت ماهیانه جبران شود همچنین به جای پرداخت مبلغی بی ارزش به صورت ماهیانه باید مردم و قشر آسیب پذیر از خدمات رایگان به صورت گسترده بهره مند شوند این فرمول ها بار ها و بار ها در کشور هایی که درآمد سرانه ی بالایی دارند و هیچ یارانه ایی هم از طرف دولت پرداخت نمیشود امتحان شده است چرا ما باید به خاطر طرح انتخاباتی یک نفر یک طرحی را که 4 یا 5 بار در کشور هایی امتحان گردیده است و اقتصاد آن کشور را در عرض یک ماه نابود کرده است دوباره امتحان کنیم و اقتصاد در هم ریختیمان را از این که هست بدتر و بدتر کنیم
با تشکر (110935)
 
جواد
۱۳۸۸-۰۱-۰۶ ۰۸:۲۳:۰۶
باسلام وتبریک به هموطنان عزیز چه خوب است به جای ایراد گرفتن از همدیگر وفرافکنی وتوجیه اعمال نادرست خود بازیر سوال بردن دیگران همه وهمه تصمیم بگیریم که حداقل در این مورد از خودمان شروع کنیم ! همانگونه که رهبری معظم فرمودند اصلاح الگوی مصرف در عمل به فرمایش قرآن کریم است وهمه این آیه قرآن را خوانده و شنیده ایم که لا تزر وازره وزر اخری . پس اگر به کشورمان و حداقل به خودمان علاقمندیم از خودمان شروع کنیم. راهکارها را هم همگی خوب میدانیم. (110747)
 
علیرضا
۱۳۸۸-۰۱-۰۶ ۱۶:۱۸:۴۳
اصلاح الگوی مصرف فقط شامل کالاهای مصرفی نمی شود. یکی از مصادیق آن اصلاح میزان تعطیلات رسمی کشور است که ضرر های هنگفتی به اقتصاد کشور وارد می کند . امیدوارم امسال افراد جسوری در کشور پیدا شوند که بتوانند این کار عظیم را انجام دهند.هر چند برای حذف هر تعطیلی افراد زیادی اعتراض می کنند. (110762)
 
جواد كازر
۱۳۸۸-۰۱-۰۶ ۱۸:۰۲:۳۶
خوشحاليم كه امسال نيز مانند سالهاي گذشته به نامي مزين گرديد انشاالله مسئولين هم از نام امسال برداشت صحيحي نمايند نه اينكه به انحراف بروند اصلاح الگوي مصرف نه به اين تفسير كه بايد مردم را به اجبار به صرفه جويي مجبور كنيم بلكه راه را براي اينكار هموار سازيم واول بايدهركسي درهرمقامي از خود شروع كند هرمديري درهرسازماني ودرهرپست ومقامي گفته ام رابا مثال بهتر بيان كنم درمورد صرفه جويي درمصرف بنزين وقتي درداخل ماشين هايي توليدميكنيم با مصرف صدي0 1 تا 12 كار ميكنند ميتوان مردم را اجبار كرد كه كمتر مصرف كنيد براي آماده كردن زمينه اينكار بايد اول خودروهائي با مصرف كمتر توليد كنيم تا خودبخود اين امر تحقق يابد نه اينكه با گران كردن بنزين وايجاد فشار بر مردم اينكار را به نتيجه برسانيم وبگوئيم امسال سال صرفه جوئي است (110764)
 
تقی
۱۳۸۸-۰۱-۰۷ ۱۳:۲۲:۵۸
باید از این همایشهای پر هزینه و بدون نتیجه که یکی از آنها قرار است در اواخر فروردین توسط سازمان جهانگردی و با حضور بیش از 1000 نفر ار ایرانیان خارج از کشور که تمام هرینه ها قرار است از طرف آن سازمان پرداخت شود جلو گیری کرد. تنها بلیط هواپیمای آنها نزدیک یک میلیارد یورو می شود. (110795)
 
نکته سنج
۱۳۸۸-۰۱-۰۷ ۱۶:۰۶:۰۴
خیلی ببخشید ولی آن دسته گل بزرگی که جلوی آقای خامنه ای در حین سخنرانی شان در مشهد است یکی از مصادیق بارز اسراف است. (110787)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۱-۰۷ ۱۹:۳۹:۰۱
گر چه این نظر قابل احترام است، ولی‌ ارزش ندارد، چون:

۱- از آن همه عظمت مراسم، توجه به این مورد اشاره خالی‌ از لطف است.
۲- در فرهنگ ایرانی‌، اسلامی ما گل ارزش خاص خودرا دارد، به ویژه آنکه مناسبت زمانی‌ وجود داشته.
۳- این مراسم در این زمان خاص به تمام دنیا مخابره میشود و بایستی نشانگر حال و هوای موضوع و ایام باشد.
۴- قطعا گلها از آستان قدس فراهم شده و پولی‌ برای آن پرداخت نشده،
۵- گل محصولی بسیار خوب، نشاط آور و دلنواز است. اگر بازار آن رونق گیرد کلی‌ اشتغال (در زمینه کشت، برداشت، حمل‌و‌نقل، فروش، نگهداری ،و صد‌ها شغل دیگر) در کشور ایجاد می‌‌شود.
۶- گل محصولی فرهنگی‌ است، خوردنی نیست، ولی‌ حضورش در هر جا باعث طراوت محیط می‌‌شود.
۷- در سایت رهبری هیچ نشانی‌ از عکس گلها نیست، آنها به عظمت جمیعت بیشتر پرداخته ا‌ند.
۶- شاید بهتر باشد که نکته سنجی‌ها را به سمت موارد اثر بخش سوق داد.
۸- از اینکه نکته سنجی کرده‌اید خوشحالم، چون همیشه دقت نظر داشتن به جزییات، ضمن توجه به کلیات در پیشرفت کشور اثر جدی دارد. (اینهم ۸ دلیل، به لحاظ ارتباط موضوع با امام رضا (ع)).
برادر کوچک شما - مهدی (110805)
 
كشاورز
۱۳۸۸-۰۱-۰۷ ۲۱:۳۸:۱۹
با سلام ؛
هدر رفت آب در كشاورزي سنتي بسيار زياد است بدين صورت كه :
1- دبي آب ورودي از يك چاه 12 اينچي بعد از پيمودن مسيري 1000 متري (1 ساعت) تا باغستان اينجانب بسيار كمتر از دبي آب هنگام خروج از چاه است.
2- فاصله درختان گردو از يكديگر 10 متر است با اين دليل تقريبا به ازاي هر 10 متر مربع زمين تنها 1 متر زمربع به آب احتياج دارد .( 90 درصد آب هدر مي رود)
اين موارد تنها هدر رفت آب را شامل نمي شود بلكه ميزان انرژي مصرفي توسط موتور هاي آب را نيز شامل ميگردد.
حال با توجه به اينكه مي دانيم منابع آب هاي كشور محدود مي باشد چرا دولت مردان حمايت واقعي از طرح آبياري مكانيزه و صنعتي را بعمل نمي آورند و تنها از آن در حد يك حرف و شعار بهره مي برند.
با تشكر (110806)
 
عبدالله جاسکی
۱۳۸۸-۰۱-۰۷ ۲۲:۲۱:۱۱
نه من ز بی عملی در جهان ملولم و بس ملالت علما هم زعلم بی عمل است

تا وقتی که من ، تو ، او ، شما و همه فقط حرف میزنیم و از خودمان شروع نمیکنیم

به هیچ کجا نخواهیم رسید بلکه روز به روز بد تر و بیچاره تر خواهیم شد (110807)
 
نسيمي
۱۳۸۸-۰۱-۰۷ ۲۲:۲۲:۴۳
جناب سايت الف(مدير يا مديران) ،‌نتيجه اين نظرات دوستان كه ساعت ها صرف شده تا فكر كنند ، تايپ كنند و بر اساس توانايي خود نظر بدهند به كجا ختم مي شود؟!.

اگر قرار است كه دوستان زحمت بكشند و نظر بنويسند و در پايان هم « نه خاني آمد و نه خاني رفت » شود ،‌پس بهتر است كه رعايت الگوي مصرف را از همين جا آغاز كنيم!. (110809)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۸ ۰۱:۰۸:۵۷
يكي از بهترين راه ها اصلاح سيستم تبليغي تلويزيون است كه مردم را كاملا تجملاتي بار آورده است در اين تبليغات ها پيكان با سمند ووسايل خوب وسالم خانه با وسايل جديد جايگزين مي شود وهزاران نوع مصرف براي شيرخواره تا پيرها آخه اين چه تلويزيوني است به مردم رحم كنيد تازه بسياري ازاين كالاها مصرفش مضر است مگر سمند باپيكان چقدرتفاوت كيفيت دارد ماكه ندانستيم (110813)
 
ناشناس
۱۳۸۸-۰۱-۰۸ ۰۸:۴۷:۰۸
سلام
اينكه هميشه انگشت اتهام مصرف بالا خصوصا در بخش انرژي متوجه مردم باشد. به نظر من تا حدود زيادي بي انصافي است.چند مورد را به عنوان مثال و به عنوان يك متخصص خدمت شما عرض ميكنم:
1- مصرف بالاي بنزين در كشور سه دليل عمده دارد(لطفاً بررسي بفرمائيد كداميك به مردم مربوط است!):
الف- ترافيك سنگين شهري كه موجب اجبار خودرو به حركت از سكون و شتاب گيري هاي متعدد ميشود. همانگونه كه مستحضريد در اين اوقات مصرف خودرو به حدود دو برابر افزايش مي يابد.
ب- عدم كارائي و كفايت سيستم حمل و نقل داخل شهري.
ج- مصرف سوخت بالاي خودورهاي توليد داخل(مصرف سوخت موتور مورد استفاده در انواع پژو 405 و سمند به نسبت قدرت و كارائي ايجاد شده اسراف مطلق است) در ديگر سو عوارض سنگين دولتي بر واردات خودورهاي كم مصرف خارجي را فراموش نكنيم.
2- مصرف بالاي گاز شهري در كشور به يك دليل و اضح است. اگر شما به يكي از كشورهاي نسبتاً سردسير اروپائي(مثلا آلمان) تشريف ببريد. اصلاً به اين شكل نيست كه تمام خانواده به عنوان مثال در يك اتاق 12 متري و در دماي مثلاً 15 درجه سانتيگراد و زير لحاف كرسي زندگي كنند. ولي علت چيست كه ما تاحدود دوبرابر براي واحد متر مربع مسكوني و اداري و در تفاوت دماي مشخص مصرف سوخت داريم.علت در تكنولوژي ساخت است. استفاده از عايق هاي حرارتي در كف، سقف و ديوارهاي و استفاده از پنجره هاي ترمال بريك به عنوان جزئي از ساخت و ساز اين كشورها است.اين موضوع به قيمت تمام شده ساخت و ساز خواهد افزود كه اين افزايش قيمت با صنعتي كردن ساخت و ساز قابل جبران است. به نظر شما يك راننده تاكسي در اين خصوص چه اقدامي ميبايست صورت دهد؟
با تشكر (110820)
 
داداش زاده
۱۳۸۸-۰۱-۰۸ ۰۹:۰۳:۲۴
به نظر بنده مردم ما کم کم خواسته یا ناخواسته دچار تجمل گرایی شده اند که رسانه ملی به ویژه تلویزیون نیز به این امر دامن زده و میزند پس چه بهتر که ابتدا از بیت المال شروع کنیم و چه خوبتر خواهد بود که هر ارگان دولتی میزان صرفه جویی خود را در پایان سال 88( سال اصلاح الگوی مصرف) به اطلاع مردم برساند

در ثانی بسیار پسندیده خواهد بود که دستوراتی که صادر میشود کارشناسی تر و با نگاه بیشتر به مهندسی هزینه ها صورت بگیرد (110823)
 
س. س
۱۳۸۸-۰۱-۰۸ ۰۹:۲۳:۱۷
اين اولين پيام مهندسی است که کاملا سبک اجرايی دارد و خود پيام ماهيتا اصلاح الگوی نام گذاری است که بايد آفرين گفت.
اما به نظر میرسد جامعه ما از بی نظمی يا بی الگویی بیشتر رنج می برد تا الگوی غلط و اولين کار ايجاد الگو است چون با تجربه ای که من دارم ما هيچ الگویي نداريم که بخواهيم اصلاح کنم. از لحاظ مهندسی فرايند موجود قابل اصلاح است.
در همه زمينه ها ايجاد الگوی مصرف لازم است. (110825)
 
احمد
۱۳۸۸-۰۱-۰۸ ۰۹:۳۸:۲۳
اولين گام بايستي توسط وزارت نيرو و شركت گاز انجام شود
با توجه به زندگي آپارتمان نشيني در ايران متاسفانه برنامه خوبي انجام نشده
اگر براي هر واحد يك كنتور آب و يك كنتور گاز تهيه شود خواهيد ديد به چه شكلي صرفه جويي در بخش آب و گاز صورت مي گيرد
نصب كنتور بصورت مجزا و حتي بصورا رايگان - تحويل دوش حمام و سرشيرهاي كم مصرف بصورت رايگان اقدامي است كه در بلند مدت شاهد پايين آمدن مصرف در اين دو بخش خواهيم شد

گام دوم شركت مترو بايد بصورت كسترش يابد تا مردم بدون دغدغه و به راحتي و بدون استفاده از وسايل شخصي تردد كنند در حال حاضر فراگير نشده و به قدري شلوغ ميشود كه مردم نگران كيف هايشان هستن

گام سوم جلوگيري از طرح هاي صدمه آور مانند احداث خط بي آر تي توسط شركت واحد در اتوبان شهيد دوران (افسريه ) كه ترافيك بسيار عظيمي را درست كرده و اين در حالي است كه اين اتوبان قبل از اين هيچ مشكلي نداشته است

گام چهارم هزينه آزاد براي مصرف برق و آب و گاز و..... در نهادهاي دولتي

گام پنجم اعلام راههاي مناسب توسط رسانه ملي به مردم

گام ششم دعوت از مردم به پرهيز از اشرافيگري توسط مراجع عظيم القدر (110827)
 
خسروسلجوقي
۱۳۸۸-۰۱-۰۸ ۱۰:۵۹:۱۱
شهرداري با هماهنگي با چند سازمان خدماتي از مراجعه تك تك واحدها در سال اصلاح الگوي مصرف به سازمانهاي خدماتي براي اصلاح نشاني و پلاك خودداري و با مراجعه خود شهرداري و ارائه فايل از ايجاد هزينه و ترافيك و غيره خودداري نمايد و بطور مستقيم مبادرت به اصلاح نشاني اقدام نمايد. (110830)
 
Ali Babaie
۱۳۸۸-۰۱-۰۸ ۱۲:۲۹:۱۲
1- بنزین
چند روز پیش در اخباردیدم که آقای رویانیان نسب به مصرف 71 میلیون لیتربنزین در ایام نوروز شاکی بوده و کشور ما را با اروپا از لحاظ مصرف مقایسه میکردند.
باید گفت که وقتی نگاه مدیریتی کلان کشور از بالا به پایین میباشد و به مسایل به این صورت نگاه میشود باید گفت که مصرف بنزین به همین منوال شاید بیشتر هم شود.
درکشورما کدام زیر ساخت در توسعه حمل و نقل عمومی اعم از هوایی-ریلی(حتی ریلی شهرهای بزرگ) به طور چشمگیری افزایش داشته است ؟شما برای گرفتن بلیط قطار(بگذریم از هواپیما)آنهم برای فقط نقاط به خصوص چقدر باید در صف باشید.پس ترجیح میدهید با اتومبیل خود عازم سفر شوید.(بحث در مورد اتومبیل نیز بجای خود از جهت مصرف بنزین و تولیدات چند سال پیش کشورهای دیگر با افتخار)

2- آب
چند سوال
الف - هدر دادن آب در فصل زمستان با وجود بی گازی برای تامین برق برای چه صورت میگیرد؟
ب - چه مقدار آب شرب در شبکه آبرسانی هدر می رود؟
ج - تهران با وجود جمعیت زیاد چرا از وجود فاضلاب محروم می باشد؟
د - چرا باوجود پیشرفت علم وماهوارهای هواشناسی و دانستن اینکه کشور ما در منطقه خشک می باشد تمهیدات لازم صورت نمی گیرد؟

3 - گاز
ما دومین منبع گازی در جهان میباشیم (پس از روسیه)آمدیم به تمام تقاط ایران گاز منتقل کردیم و رسوندیم به تک تک منازل و .....
در شهرهای بزرگ که مسئله آپارتمان سازی به طور مشهودی به نظر میرسه آیا بهتر نبود برای کلیه سازندگان آپارتمانها قانون ساختن موتور خانه برای گرمایش ساختمانها را الزامی میکردیم و از مسیر لوله های گرم برای کف ساختمان استفاده میشد؟یا در ساختمان سازی از تمام اصول هدر نرفتن انرژی استفاده کرد؟(قابل توجه شهرداری های محترم)

باید توجه داشت مردم ایران در مسائل ملی صحنه های بی نظیری را به نمایش گذاشته اند پس لطفا آقایان و مدیران ارشد و مسئولان لطفا اتاقهای فکر برای بهبود کردن کارهای خود در مجموعه های خود راه اندازی کنید و از جوانان خوش فکر ایرانی برای بهینه کردن کارهای خود استفاده کنید.به دور از مسائل سیاسی و جناح بازی فقط به فکر منابع برای آیندگان باشیم تا آن روزی نرسد که برای آب خوردن بشکه نفت بدهیم و آب بگیریم. (110842)
 
خسروسلجوقي
۱۳۸۸-۰۱-۰۸ ۱۹:۴۷:۱۳
در پارك فناوري دماوند بچه هاي مخلص ايران موفق به ساخت موتور پمپي شده اند كه با كمترين انرژي در منازل گاز مورد نياز ماشينها تامين شود و مشكل بنزين و گاز هر دو با هم برطرف شود ولي بدلايل پورسانت عده اي اين دستگاه تست شده با دستورات و پيگيري رييس جمهور محترم و غيره خاك مي خورد.
همچنين براي تامين آب و تصفيه پساب و استفاده مجدد آن هم دستگاه ايمهاف تانك بدون نياز به برق و هر نوع انرژي و تعمير و نگهداري و از سال 1967 ميلادي در دنيا و از سال 1354 در ايران استفاده مي شود ولي باز بدلايل همان پورسانت لعنتي در وزارت مسكن و سازمان آب و فاضلاب كشور بلوكه شده است و دستور صريح و اكيد رييس جمهور از مورخ 12 ارديبهشت سال 1387 در نظام اداري اتاق به اتاق مي شود. پيدا كنيد اصلاح كننده الگوي مصرف را در نظام اداري بي مصرف (110884)
 
کریم
۱۳۸۸-۰۱-۰۸ ۱۵:۴۲:۳۴
دوست عزیز
در کشورهای دیگر رهبرکشور کاری به این کارها ندارد اما وقتی رهبر معظم دستور تغییر الگو می داد به اندازه پنجاه برابر گلی که در کنار میز هر کسی از پوتین گرفته تا اوباما و ملک عبدالله می گذارند روی میزشان بود ...آستان قدس رضوی می توانست با پول این گلها که از صدقات مردم است چندین گرسنه خراسانی را سیر کند وبه چند شاخه گل قناعت می کرد تا فرمایشات رهبر قابل باور تر باشد ...میدانم که این حرف ها سانسور خواهد شد اما اگر خودتان هم بدانید چرا این نصایح در نمی گیرد خوب است... (110862)
 
غلامرضا عباسي
۱۳۸۸-۰۱-۰۸ ۱۶:۵۷:۱۸
با سلام
ضمن عرض تبريك سال نو مطالب زير به عرض مي رسد:
1- مفهوم بهره وري در فرهنگ ما ايرانيان عليرغم بكار گيري فراوان به يك باور عمومي و ملي در نيامده است حتي هشدارهاي قران كريم در خصوص اسراف و تبذير نيز در ميان افراد ديندار كمتر مشاهده مي شود.
2- فرهنگ بهره وري در اين دوره سي ساله روز به روز كم رنگتر شده و در عوض غفلت از بهره وري سرمايه در ابعاد مختلف از جمله از بين رفتن زمين هاي مرغوب كشاورزي كه حدود 10 هزار سال زمان مي خواهد تا به وجود آيد با تغيير كاربري به مسكن فاقد كيفيت و ايمني و نيز تخليه زباله و نخاله جند برابر مساحت ژاپن و كره را از دست داده ايم \"و ما ادريك هذه الخساره\" در حاليكه آنها با خريد خاك در حال توسعه زمين هاي خود هستند.
3- جبران خسارات وارده تقريبا تا 100 سال آينده ناممكن است و متأسفانه ما به واسطه اين خسارت بزرگ هيچ احساس درد و ناراحتي نمي كنيم و مسئولين و رسانه هاي ديداري و شنيداري از اهميت و بزرگي فاجعه اي كه رخ داده غافل هستند.
4- در سده هاي پيشين اجداد ما قدر نعمت آب را مي دانستند و با حفر كاريزها و قناتها بيشترين بهره وري آب را داشتند ولي اكنون بهترين آب دنيا در ايران به ويژه در چند شهر يزرگ نظير تهران در چند ثانيه با كشيدن سيفون به فاضلاب تبديل مي شود در كشاورزي نيز بيشترين حجم هدرروي آب را داشته و از اين جنبه ها داراي مقام قابل توجه در جهان هستيم.
5- كمترين بهره وري محصولات كشاورزي نيز از ويژگي هاي منحصر به فرد ما ايراني هاست راستي پيروي از مباني ديني فاصله بسيار زياد شعار است يا واقعيت نيست؟
6- در بهره وري نيروي انساني نيز وضعيت مناسبي نداريم با توجه به اين معيارها و نتايج حاصله مقام اولي در منطقه اي كه با سرعت در حال پيشرفت هستند چقدر با واقعيت سازگار است؟
7- بهره وري پائين انرژي در ابعاد مختلف مصرف گاز ، بنزين و ديگر حامل هاي انرژي نيز بيانگر وضعيت اسف بار و فاجعه آميز است آيا كسي هست نداي رهبري را به گوش جان بشنود نه اينكه در رسانه ها با تعريف و تمجيد پس از مدتي به فراموشي سپرده شود كما اينكه ديگر ...... (110871)
 
خسروسلجوقي
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۰۰:۵۸:۵۲
مجلس در اولين جلسه خود اولين كميسيون مجازي را با حضور مردم و نمايندگان مردم تشكيل دهد و فرايندي را براي زمانبندي و بررسي و اقدام به پيشنهادهاي دريافتي و تعيين مسئوليت در رهگيري پيشنهادها اقدام نمايد و صرفه جويي را ازهمين راه توسعه دهد. (110940)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۰۱:۴۷:۱۶
ضمن تشكر از سايت الف که خیلی زود این مطلب را با خوانندگانش در میان گذاشت و آن را به ماه های پایان سال موکول نکرد، خواستم چند نکته را به عرض برسانم؛ گرچه ممکن است دیگر عزیزان هم به نوعی به آن اشاره کرده باشند:
1- این شعار باید خیلی زودتر از اینها و بجای برخی شعارهای تشریفاتی که بهره چندانی هم نداشت، شعار سال قرار می گرفت. معلوم می شود که رهبرمعظم انقلاب مشاوران خوبی در این زمینه نداشته اند.
2- به نظر می رسد کمی برای تحقق این گونه شعارها دیر شده باشد چون همانطور که فرمودند، اسراف و عدم مصرف صحیح جزو فرهنگ ما شده و اصلاح آن دشوار است.
3- با عرض معذرت، مسئولین دفتر مقام معظم رهبری برخی از این صرفه جویی را از دفتر و بیت( حداقل بصورت نمادین ) آغاز کنند؛ مثلا سپاه حفاظت یا ادارات مختلف در بیت خانه تکانی مختصری بکنند!
4- صدا و سیما اگر بخواهد تا آخر سال همین شیوه تبلیغ ایام نوروز را ادامه دهد، به ضد تبلیغ تبدیل می شود.
و در پایان ضمن تشکر مجدد از مسئولین محترم سایت ، خواهشمندم اگر برخی از این نظرات را غیرقابل انتشار تشخیص داددند و یا اگر بشود، بطور کلی خلاصه ای از نظرات کاربران که انصافا نظرات خوبی در بینشان هست، به اطلاع مسئولین دولتی برسانند. (110948)
 
امیر
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۰۸:۱۲:۴۸
شما فرهنگ رو دزست کنین. اینها هم خو بخود درست میشود. (110988)
 
محموداکبری
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۰۹:۰۸:۱۸
الگوی مصرف در حوزه مشاع با سایر حوزه ها متفاوت است.در این حوزه میبایست مقررات بطور جد اجرا شود.ویکی از راههای اجرایی الگوی مصرق تعیین اقلام مشاعی است.اب،برق، گاز از اقلام مشاعی است.اقلام وارداتی از سوی دولت از اقلام مشاعی است وباید مقررات خاص برایش وضع شود.و غیر قابل خریداری با قیمتهای متفاوت باشد.اگر قیمت اب و برق بصورت پلکانی گران شود مصرق تعدیل نمیشود.برای اقلام مشاعی باید سهمیه مصزف تعیین شود و بیش از ان ممنوع گردد.اقلام غیر مشاعی نیز در نظام عرضه و تقاضا تعیین قیمت میشود و مصرف کننده با پرداخت هرینه از سوی خود ،میزان مصرف خودرا تعدیل میکند. (111008)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۰۹:۵۶:۳۱
با سلام
1- رتبه جهاني ايران در سرانه مصرف برق در سال 2004 ميلادي با مصرف 2460 كيلووات ساعت به ازاء هر نفر در سال70 مي باشد. كمتر از سرانه مصرف برق در كشور هايي مثل تاجيكستان ، ليبي ،‌لبنان و... با توجه به رتبه هفتاد و سوم سرانه توليد ناخالص داخلي حد اقل در اين حامل انرژي ميزان مصرف كشور ايران نا معقول نمي باشد.
2- صرف نظر از حامل هاي انرژي در بقيه موارد كاهش مصرف به معني كاهش تقاضا بوده و با توجه به عدم وجود بازار خارجي براي بخش عمده محصولات ايراني و ساير محدوديت ها در عرصه صادرات اين امر به منزله كاهش توليد تشديد بي كاري و ركود خواهد بود.
3- مفهوم اصلي و اساسي طرح تحول اقتصادي يا اصلاح الگوي مصرف و..... واقعي كردن قيمت ها مي باشد كه بسيار ضروري و مهم خواهد بود . البته اين واقعي كردن قيمت ها صرفا زماني اثار مثبت خود را نمايش مي دهد كه شاهد واقعي و عقلاني شدن روابط اقتصادي كه مستلزم غير دولتي شدن اقتصاد خواهد بود باشيم.
3- تئوري هاي اقتصاد غير دولتي به رغم اهميت و اولويت اجرايي شدن آن با پارادايم فكري و ايدئولوژي حاكم بر نظام جمهوري اسلامي همخواني ندارد.بهترين سند اين ادعا روند اجرايي فرمان مقام معظم رهبري پيرامون اصل 44 مي باشد .
كه بهترين دست اورد ان مشاركت دادن مردم در پرداخت هزينه هاي سوء مديريت دولتي در قالب واگزاري سهام به مردم و حفظ اختيار و مديريت منابع براي دولت نمود پيدا كرده است.
4- دولت در قالب برنامه توسعه موظف به افزايش بهره وري بوده است اگر گزارش اقدامات انجام شده و نتايج حاصل از اين تكليف قانوني دولت ارائه شود تا حدود زيادي به پيدا شدن پرتقال فروش كمك خواهد نمود. (111030)
 
حسین
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۱۱:۰۴:۵۲
اگر:
1--نفت از بودجه عمومی دولت حذف شود.
2- دولت با انظباط و در مقابل مردم پاسخگو شود.
3- تولید افزایش یابد و واردات کاهش پیدا کند .
4- بخش خصوصی به معنای واقعی ایجاد شود.
5- دست افراد با نفوذ وبروکراتها از امتیازهای ویژه واقتصاد رانتی کوتاه شود.
6- کار به معنای واقعی برای افراد جامعه ایجاد شود.
7- بهره وری سرمایه در ایجاد واحدهای تولیدی دولتی در نظر گرفته شود
آنگاه قطعاً الگوی مصرف اصلاح می گردد چون مصرف معلول سیاست های غلط افراد نا لایق و بی کفایت است که از مشروطه تاکنون ادامه داشته. (111063)
 
اسد
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۱۲:۲۵:۳۱
فكر كنم از لحاظ مصرف انرژي به خصوص فراورده هاي نفتي كشور ما
بسيار وضعيت بدي دارد مثلا ما از لحاظ بنزين به اندازه چين با يك ميليارد
و سيصد ميليون جمعيت مصرف داريم در حال حاضر با سهميه بندي بنزين
روزانه هفتاد ميليون ليتر مصرف داريم كه با پالايشگاههاي موجود روزانه بين
بيست تا بيست وپنج ميليون ليتر بنزين با قيمت جهاني وارد كنيم روزانه معادل
پانصد كيلو طلا فقط ضايعات نان داريم در بخشهاي ديگر هم مثل برق و گاز
مصرف فاجعه آميز است با پيام رهبر معظم مصرف بايستي نهادينه شود
كه به معناي كم مصرف كردن نيست بلكه به معناي درس مصرف كردن است
وبهترين راه اصلاح قيمتهاي حامل انرژي است (111094)
 
علي محمدساكني-مشهد مقدس
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۱۲:۳۶:۰۲
باسلام وتبريك سال نو .دريك كلام وخيلي خلاصه بايد گفت ما به آن اندازه كه ضعف درمديريت داريم درقانون نداريم؛دربرنامه ريزي نداريم؛ بياييد ببينيد درشركتهاي دولتي جه برسر سياستهاي اصل44 آورده اند.اگر خصوصي سازي اينست من سوسياليست هستم.ولي مطمينم قانونگذار هدفش كوچك كردن دولت وسياستگذاري بوده است.ولي اكنون هم تصدي گري افزايش پيداكرده هم هزينه ها.اصلاح الگوي مصرف با مديران مترف ؛باندباز؛كم دانش وبي تعهدامكان پذير نيست (111098)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۱۲:۵۳:۵۷
طرح این موضوعات ونظرخواهی از مردم کار بسیار پسندیده ای است.به نظر این حقیر ضمن لزوم پرداختن به این مسئله مهم در کوتاه مدت لازم است با برنامه ریزی فرهنگی وتغییر نگرش کاری اساسی انجام داد. (111105)
 
ع.ث
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۱۴:۳۵:۵۷
باسلام،رهبر معظم انقلاب اسلامي به وضوح و به درستي به موضوع مهمي اشاره فرمودند كه به نظر مي رسد در حال حاضر با وجود بحرانهاي جهاني وتاثيرات آن بر كشور ما براي اجراي اين امر مهم و مديريت بر آن نيازمند برنامه جامعي هستيم كه به همه عوامل توجه نمايد .عوامل فرهنگي و آموزش ،عوامل اجتماعي و اقتصادي بايستي ضمن بررسي راهكارهاي مناسب در كل همديگر را پوشش دهند و براي اين كار بهره گيري از فرهيختگان و نخبگان مسائل مختلف اشاره شده ضرورتي اساسي است و البته وجود نهادي كه بتواند براي اين امر برنامه ريزي و مديريت كند مانند سازمان مديريت و برنامه ريزي ويا نهادي در دفتر مقام رهبري الزامي است . پيچيدگي هاي جهان امروز را بهتر ببينيم و آنرا باور كنيم (111138)
 
حسين توكلي
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۱۵:۰۷:۱۰
باسلام ( موضوعي مشابه :
يادداشت تاريخي كلينتون در سال 1993
يكي از مواردي كه در توسعه تجارت الكترونيكي در آمريكا و به تبع آن در جهان مؤثر بوده است, يادداشت تاريخي بيل كلينتون رئيس جمهوري وقت آمريكا در سال 1993 مي‌باشد. وي طي يادداشتي به تاريخ 26 اكتبر 1993 دستورالعملي به منظور ساده و روان‌سازي تداركات صادر كرد كه دولت را به محيط تجارت الكترونيكي وارد ساخت. به اين ترتيب بزرگترين پروژه مبادله الكترونيكي داده‌ها با اين فرمان موجوديت يافت. وي انتظارات خود را به شرح زير مطرح كرد:

”به علت تشريفات اداري, كاغذ بازي دست و پا گير, تأخيرهاي غيرضروري و كاهش بهره‌وري مصمم شده‌ام شيوه خريد كالا و خدمات از سوي دولت مركزي را به طور بنيادي تغيير داده و بهبود بخشم و به منظور حصول اطمينان از اين امر مقرر مي‌دارم كه تجارت الكترونيكي در خريدهاي دولت مركزي هر چه سريع‌تر به مورد اجرا گذاشته شود.“

با امضاي اين دستورالعمل, دولت آمريكا موظف شد در كمترين زمان ممكن, تجارت الكترونيكي را براي خريد و فروش كالاها در سطح آمريكا به شكل عملي درآورد.
به دنبال اين دستورالعمل, گروهي تحت عنوان ”گروه فدرال تجارت الكترونيكي“ تشكيل گرديد و برنامه جامعي تهيه نمود كه در تمام رده‌هاي سازماني دولت مركزي يك ظرفيت استاندارد براي تداركات الكترونيكي ايجاد شود. اين دستورالعمل نقش بسيار مهمي در توسعه تجارت الكترونيكي در ايالات متحده داشت و شتاب آن را چندين برابر كرد.
http://www.qabz.blogfa.com/post-2.aspx
اميدواريم دولت ايران نيز با تشكيل ستاد ملي و يا فرهنگستان اصلاح الگوي مصرف ، برنامه جامع اصلاح الگوي مصرف كشور در همه زمينه ها را مديريت نمايد (111153)
 
حسين توكلي
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۱۶:۱۶:۵۹
قرآن كريم ضايع كنندگان منابع اقتصادي را به سه گروه تقسيم مي كند
1 ـ مسرفين ( از ريشه اسراف ) ان الله لايحب المسرفين
2 ـ مبذرين ( از ريشه ابذار ) ان المبذرين كانوا اخوان الشياطين
3 ـ مترفين ( از ريشه اتراف ) انهم ـ اصحاب الشمال ـ كانوا قبل ذالك مترفين
http://www.tpww.co.ir/?i=AD9SZVYxUmUFNlFg

تبذير يعني دور ريختن و قانون نا كامل مهمترين علت تبذيرهاي موجود است
مثلاً اشتباه در شناسايي دهك هاي پايين و تقديم يارانه هاي غير هدفمند به آنها (111167)
 
behzad
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۱۶:۵۴:۱۵
جناب آقایان بهترین الگوی مصرف استفاده از مدیران شایسته و لایق است مثل رییس ورزش که 4 سال پول حیف میل شد و سایر مدیران شرکت ها و وزارت خانه را اصلاح کنید تصمیم نگیرند صرفه جویی خواهدشد (111179)
 
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۱۹:۱۶:۱۱
بنام خدا- فرهنگ ديني واسلامي ما بطرز فجيعي آسيب ديده است متاسفانه جامعه ما يد واحده نيست ونياز به تجديد قوا وايجاد وحدت واقعي هستيم بطوريكه مشگلات جامعه ازطرف فرد فرد جامعه احساس ونسبت به رفع آن درحد توانائي ووسع خويش كوشا ووسواس بخرج دهيم صفات عالي انساني ازقبيل صداقت وامانت وانصاف وجوانمردي وترحم بايد درجامعه بعنوان يك اصل توسط مردم به رسميت شناخته شده ومورد احترام قرار گيرد كلا \" cpu \" كامپيوتر ايران بطور منظم ودقيق كار نميكند وقلب طپنده ملت ايران مريض است اميدوارم با بازگشت باصول واجراي قوانين شرع مقدس به جامعه ايده آل برگرديم امر به معروف ونهي ازمنكر درتمام سطوح عملي وبه رسميت شناخته شود انشاءالله (111200)
 
میم
۱۳۸۸-۰۱-۰۹ ۱۹:۲۳:۲۰
در این نوشته، ۱۱۸ راه برای صرفه جویی و کاهش مصرف در سطح خُرد، بیان می شود. این راه ها به ترتیب در این زمینه ها است: آب، لپ تاپ و رایانۀ رومیزی، گرمایش خانه و محل کار، وقت (زمان)، نان، خانه داری، برق، سوخت خودرو.

http://motaleat.blogfa.com (111202)
 
م.ن
۱۳۸۸-۰۱-۱۰ ۰۹:۳۶:۰۸
با اعلام سال جدید به عنوان سالااصلاح الگوی مصرف از سوی رهبر انقلاب دووظیفه مهم به عهده نظام و مردم است.

وظایف نظام :
1- مجموعه نظام بایستی استراتژی اصلاح الگوی مصرف را در اسرع وقت تهیه و پس ا ز تهیه رویه ها و دستورالعمل های قابل اجرا آنرا در همه سطوح اجرایی ابلاغ کند
2- نظام و بخصوص قوه مجریه بایستی در اصلاح مدیریت بکوشد و مدیرا ن را هم از لحاظ کمی و هم کیفی مورد ارزیابی قرار دهد. مدیرانی که با سو مدیریت باعث اتلاف بیت المال میشوند را تغییر داده و با اجرای دستوراالعملها ی تهیه شده در بالا در زمینه صرفه جویی همه را ملزم به اجرای آن کنند. از بر گزاری سمینارها ونشستهای غیر ضروری -میهمانیها با هزینه دو لتی-نمایشگاهها و کارهای نمایشی-تشریفات غیر ضروری(خرید گل و شیرینی-تغییر دکوراسیون -خریدهای غیر ضروری لوازم و ابزار -و...)خودداری کند. از بر گزاری سمینارهای بین االمللی که در نهایت فایده ای برای نظام ندارد احتراز شود -مدیران مجاز نباشند برای پوشاندن ضعفهای احتمالی خود از بیت المال هزینه کنند-سعی شود بامدیریت دقیق منابع انسانی شایسته سالاری اعمال شود و اصل فایده-هزینه در همه امور مد نظر باشد.و...
3- مسولان نظام همه ابزار صرفه جویی از قبیل مثلا: شیرهای آب کم مصرف-لامپهای کم مصرف-وسایل گاز سوز کم مصرف- خودرو های کم مصرف-و... را با تسهیلات لازم در اختیار مردم قرار دهند(پیشنهاد میشود ادارات ونهادهایدولتی در اینزمینه ها پیشگام شوند).
4- فارغ از آمارهای ساختگی موجود- توسط ارگانهای مسول ماهانه ا رزیابی لازم از نهادها بعمل آمده وهر سازمانی که بهره وری بالاتری دارد مورد تشویق و نهادهای اهمال کننده در مصرف مورد تنبیه واقع شوند.
5- نظام با فرهنگ سازی در همه زمینه ها مصرف گرایی را یک خصوصیت منفی و صرفه جویی را خصوصیت مثبت جلوه دهد.

وظایف مردم:

1-مردم بدانند که منابع آبی کشور محدود است وباید برای کمک به نسلهای آینده از مصرف بی رویه آن خودداری واختلاف نظر خود با برخی از رویه های جاری مسولان را با مصرف بی حساب آب وسایر سرمایه های و منابع ابراز نکنند.
2-به فرزندانمان بیاموزیم اموال عمومی از مالیات و سرمایه های کشور تهیه شده اند به آنها خسارت نرسانیم و در حفظ آنها بکوشیم.
3-در مصرف برق وگاز صرفه جویی کنیم.
4-وو...و... دهها توصیه دیگر که میدانیم. (111294)
 
۱۳۸۸-۰۱-۱۰ ۰۹:۴۴:۱۰
هرنوع مصرفی اصراف یا بر خلاف منافع ملی نیست

مصرف فراوان کالاهایی که به تخریب محیط زیست فشار میاورد یا وارداتی هستند و به کاهش منابع ارزی منجر میشود درست نیست
اینکه مردم باید درست مصرف کنند درست ولی سهم عمده ای هم به عهده دولت است مثلا طی گذشت 30 سال از انقلاب خطوط ریلی فقط 2 برابر شده است که بخش عمده آن هم دو خطه شدن تهران مشهد است که این خود فشار زیادی را برای مصرف بنزین وگازوییل و مر گ و میر سالیانه حدود بیست هزار نفر (20 برابر جنگ 22روزه غزه ) را باعث میشود و دولتی ها تبلیغ گسترش تلفن در کشور را برای مردم میکنند . بله گسترش تلفن خوب است ولی این گسترش به خاطر پیشرفت تکنولوژی دردنیا و پول نفت و آسانی خرید واردات ونصب میباشد .امروزه خطوط ریلی در اروپا و ژاپن جزو شریان اصلی حمل ونقل است در حالیکه این کشورها نه تنها از نظر خرید هواپیما در تحریم نیستند بلکه خودشان تولید کننده هواپیما میباشند .

گسترش فاضلاب شهر های بزرگ مانند تهران در دولت نهم تقریبا متوقف شد چیزی که لطمه جبران ناپذیر به منابع زیر زمینی میزند و یک منبع سرشار آب کشاورزی (البته بعد از تصویه ) وارد آبهای زیر زمینی میشود .

تقریبا تمام رودخانه ها از نعمت ورود فاضلاب ویلاها و قهوه خانه ها و خانه های نزدیک به رودخانه ها بهره مند هستند این یعنی اتلاف منابع .

تقریبا تمام ساحل مازندران و گیلان توسط هتلهای مربوط به نهادهای دولتی و ویلاهای خصوصی دیوار کشی شده است و از دید عامه مردم خارج گردیده است
که البته بیشتر این اتفاق در دو سه ده گذشته اتفاق افتاده است و این مکانها نه تنها دریا را از دید مردم پوشانده بلکه قابل استفاده توسط عموم مردم نیست اگر چه با پول بیت المال خریداری شده است هموطنان محترم اگر قصد دیدن ساحل بکر را دارند میتوانند با صرف هزینه به یکی از کشورهای همسایه تشریف ببرند .

عادت ریختن آشغال در فضای طبیعت جزو لا ینفک فرهنگ خانوادگی بعضی از هموطنان میباشد برچیدن این عادت کمک بزرگی به حفظ طبیعت میکند . (111297)
 
نجف-قم
۱۳۸۸-۰۱-۱۰ ۱۰:۲۹:۳۷
اشتباه است اگر الگوی مصرف را جدا از بحث بهره وری بدانیم

به عقیده کارشناسان بین المللی مهمترین دلیل عقب ماندگی کشور های توسعه نیافته پایین بودن بهره وری است لذا تصحیح الگوی مصرف باید با تصحیح الگوی بهره وری توام باشد تا به نتیجه دلخواه برسیم (111306)
 
امیر
۱۳۸۸-۰۱-۱۰ ۱۷:۱۹:۲۳
مردم بر دین حاکمان خود هستند

این حدیث را بارها و بارها شنیده ایم و بی تفاوت از کنار آن گذشته ایم. براستی چه بر سر ما آمده. مردمی که دوران 8 سال دفاع مقدس همه سختی ها را تحمل کردند امروز چه شده که اینچنین در مسابقه مصرف گوی سبقت را از یکدیگر می ربائیم.

کافی است نگاهی به دور و برمان بیاندازیم
همین صدا و سیما یکی از مصداقهای توسعه مصرف گرایی است. کافی است به برنامه های مختلف آن اعم از ورزشی، فرهنگی، کمدی، فیلم و آکهی های آن توجه کنید همه و همه حاوی تبلیغات جورواجور برای زندگی مصرفی است.
باور کنید به ازای هر یک بار که سخنان آقا در خصوص اصلاح الگوی مصرف در تلویویزون پخش شده صدها بار اگهی تبلیغاتی مصرف گرایی پخش می شود.

خب میخواهید فرهنگ مردم اصلاح شود. زهی خیال باطل

چند سالی در مملکت بیگانه بسر بردیم و آنجا دیدیم که مردم بابت استفاده از تلویزیون مبلغی را سالیانه پرداخت می کنند و در عوض کانال 1 و2 اگهی پخش نمی کنند.
اینجا هم قرار شد که ماهیانه 500 ریال از همه دریافت شود ولی تلویوزیون پر است از انواع اگهی تبلیغاتی برای مصرف گرایی. خدا رحم کند.

بنظر میرسد درامد اگهی های زیر دندان سیما مزه کرده که حاضر نیستند از ان دست بکشند

بنظر من برای اصلاح الگوی مصرف همانند اول انقلاب باید پخش اگهی ممنوع شود (111363)
 
نیما
۱۳۸۸-۰۱-۱۰ ۱۰:۴۹:۲۲
به نظر من صرفه جویی باید از بالا آغاز شود ودر وهله اول ساختارهای اقتصادی تغییر یابد. طبعا کسانی بیشتر اسراف می کنند که امکانات بیشتری دارند.
آیا رانت خواری وفساد مالی ـ که متاسفانه میان برخي مقامات وآقازاده ها رواج دارد ـ بزرگترین مصداق اسراف نیست؟ پس چرا فکری به حال آن نمی شود؟
متاسفانه ما سی سال است که فقط شعار می دهیم. می ترسم شعار امسال هم به سرنوشت شعارهای سال های قبل دچار شود...! (111277)
 
حسين
۱۳۸۸-۰۱-۱۰ ۱۱:۱۲:۳۵
تا مديران عالي دولت اصلاح نشوند همه اينها كشكه به خدا
بنده كارمند يكي از استانداريهاي استاهاي جنوبيم كه استاندارش تو بد اخلاقي از شمر بدتره!
كسي هم جرات نداره به ريخت و پاشهاي كه تو اين مجموعه ميشه بهش اعتراض كنه !
بخصوص غذاهاي كه بابت مهمانهاي ويژه از هتل هاي چند ستاره شهر سفارش داده ميشه (111317)
 
برات دشتي
۱۳۸۸-۰۱-۱۰ ۱۲:۰۸:۳۹
با توجه به ابتكارات مدبرانه رهبر فرزانه انقلاب اسلامي حضرت آيت ا... خامنه اي مبني بر نامگذاري هر سال بنام يك موضوع امسال هم مزين به بنام سال اصلاح الگوي مصرف شد . از اين نامگذاري مي توان بهره گرفت كه اسراف در كشور ما زياد شده است و صرفه جويي حداقل كاري است كه مي توان انجام داد . اوج گرفتن پخش سريال هاي آن چناني فرهنگ تجمل گرايي را وارد خانه ي ما كرده ، هركدام از فرزندان درخواست ماشين ، موبايل و... فرهنگ سازي اولين مرحله ايي است كه بايد انجام داد . اقتصاد مريض ما نمي تواند اين همه رنج را تحمل نمايد . اقتصادانان ما چاره جويي نمايند با تدابير الگويي از تورم خزنده و پنهان جلوگيري نمايند هرگز نمي توان با افزايش قيمت ، حذف يارانه و.... به هدف بلند انقلاب رسيد. اين واقعيت را پذيرفت كه تمام فشارها روي دوش اقشار كم درآمد و كارمند جامعه مي باشد ، اولين ماليات و كسورات از كارمند شروع مي شود ، كارگر و كشاورز گناهش چيست كه بايد اين همه آزمايش اقتصادي را تجربه كند.
در گام بعدي به كلمه اصلاح توجه كنيد يعني صلاح هر ملتي در صرفه جويي است بعنوان مثال چرا سر سفره ما غذاهاي رنگين ، رنگين تر باشد ، بجاي تلويزيون 14 بايد 50 اينچ باشد.
پس مي توان اقتصادي پويا و كشوري قدرتمند داشته باشيم اگر همه بخواهند به اميد آنروز (111327)
 
حسن
۱۳۸۸-۰۱-۱۰ ۱۵:۱۲:۰۰
با تشكر از طرح ابتكاري شما به منظور استفاده بهينه از موضوع و كسب نتيجه مناسب است بر اساس موضوع و يا وزارتخانه فولدر هاي جداگنه تعريف تا هر كس بر اساس تجربه و تخصص و اطلاعات هم اظهار نظر و هم راهكار ارائه دهد. (111348)
 
۱۳۸۸-۰۱-۱۰ ۲۰:۰۲:۵۸
بنام خدا- صدا وسيما دررابطه با الگوي مصرف مردم موفق نبوده است سازماني كه ميليارد ها تومان درسال ازبيت المال تغذيه ميكند بايد مردم را باصول صرفه جوئي واستفاده ازتوليدات وطني دعوت كند مسلما جوانان بعدازانقلاب بامفاهيم عرق ملي ووطن دوستي وحمايت ازتوليدات داخلي بيگانه هستند واگر ماميليارد هادلار درسال خرج محصولات خارجي ازآدامس وشكلات گرفته تا مصنوعاتي كه دركشور توليد وكيفيت آنها از اجناس بيگانه بمراتب بهتر است ميكنيم براي نمونه مردم ايران مثلا براي خريد باطري قلمي ساخت كشورشان كه كيفيت مناسب وطول عمر خوب دارد استقبال نميكنند درعوض باطري هاي بنجل چيني را باقيمت گرانتر ميخرند يابراي چاي خارجي دوغزال واحمد سرطانزا هزينه گزافي ميپردازند ولي چاي ايراني درانبار ها نابود وپوسيده ميشود اينها نمونه اي ازخروار حس وطندوستي ما ايرانيان ! كه بهمت انفعال صدا وسيما دراين حوزه هرروز به زباله داني تاريخ مي پيوندد (111377)
 
hossein
۱۳۸۸-۰۱-۱۱ ۰۲:۱۱:۵۶
گور بابای اباما وقتی قدرتی نداره و امروز صفحه اینترنتی من که در آن عکسی از احمدی نژاد و آیت ال..خامنه ای و آدرس هه وارت خانه ها و داشتم می گفتم که ایران مملکت خوبیه و تعریف می کردم مورد هدف قرار گرفت و اطلا عات آن پاک شد .حتی یاهو و گوگول این صفحه را از لیست شماره دو یا 3 خود برداشتند چون من در صفحه بندی خود در هته بعد از انتشار پرچم ایران را لو گو کرد م و پیام رهبر خامنه را به آن اضافه اکنون ..تمام اطلا عات آن به صورت مرموزی پاک شده است
--- (111262)
 
۱۳۸۸-۰۱-۱۱ ۰۷:۲۱:۵۵
1- بچه دلیل آدمها بعد از غروب آفتاب هینهمه در خیابانها رفت و آمد میکنند؟
اگر بعد از غروب برق مناطق تجاری را قطع کنند هم در برق صرفه جوئی میشود
هم مردم مجبور میشوند در روز کارهایشان را انجام دهند هم مصرف سوخت کم
خواهد شد وهم محیط زیست نفس بهتری خواهد کشید

2- اگر دولتها دلشان برای مردم ونظام ونسل های آینده میسوزد سازمانهای
عریض وطو یل خود را عملا کوچک وحتی حذف کنند باور کنید در همه چیز
صرفه جوئی خواهد شد. (111414)
 
دانشجو
۱۳۸۸-۰۱-۱۱ ۱۰:۳۰:۳۱
با سلام
تغيير الگوي مصرف يك فرآيند بلند مدت است كه متاثر از عوامل گوناگون خواهد بود . شايد اولين ، ساده ترين و موثر ترين اقدام ، واگذاري هرچه بيشتر فعاليتهاي اقتصادي به بخش خصوص و آزادسازي قيمتها باشد. هرچه زودتر اقدام كنيم ، عوارض نامطلوب اصلاحات اقتصادي كمتر و كوتاه مدت تر خواهد بود. فنر را هر چه فشرده تر كنيم ، هنگام رها شدن ، پرش بيشتري خواهد كرد، مراقب باشيم كه به ما آسيب غير قابل جبران نرساند.
موفق باشيد (111430)
 
۱۳۸۸-۰۱-۱۱ ۱۱:۵۵:۱۲
با سلام -
من خود در یک ارگان دولتی کار میکنم و تجربه بنده این است که مهمترین مسئله در صرفه جویی ملی تربیت مدیران کارآمد و از طرفی نظارت قوی بر عملکرد آنان است من خود شاهد بوده ام که با تصمیم گیریهای غلط چه خسارتهای جبران نا پذیری بر تمامی منابع مالی ، انسانی و دیگر منابع وارد میشود .
در ضمن خیلی مسائل بایستی ریشه ای حل شود برای مثال خانه هایی که در ایران ساخته شده اکثرا فاقد عایقهای حرارتی و شیشه های دو جداره میباشد ، خوب این خانه ها انرژی را تلف میکنند حالا مردم میخواهند خانه شان گرم شود چه کنند ؟ در چند سال اخیر هم که شعار کاهش مصرف انرژی داده اند چقدر بر ساخت و سازها نظارت شده ؟

1- اصلاح نظام مدیریتی کشور و پرورش مدیر
2 - نظارت قوی نه شعاری
3 آموزش و فرهنگسازی مردم (111438)
 
مجتبی احمدی
۱۳۸۸-۰۱-۱۱ ۱۲:۰۰:۳۸
بسمه تعالی

فرموده مقام رهبری که امسال راسال اصلاح الگوی مصرف نامیدند از بسیاری از جهات قابل تامل است : اما به نظرم ابتدا باید خود مسولین رعایت کنند - وقتی مردم می بینند که فلان شخص از همه امکانات دولتی برای رفاه خود استفاده میکند مثل استفاده از سهمیه بنزین کافی - استفاده از مکانهای رفاهی -تفریحی با کمترین قیمت -بر پایی مجالس های پرزرق وبرق به اصطلاح سیاسی -حزبی - هزینه های انتخاباتی غیر معقول وگزاف - دیگر نمی توان ازمردم انتظار اصلاح داشت چرا باید مسولان از خودروهای تک سرنشین صحبت کنند مگر وقت مردم -کار مردم و.... چه فرقی با امورات ایشان می کنند درصورتی که اکثر مسولین خودشان تک سرنشین هستند نمی شود جهت افتتاح یاحضور درجلسه ای از یک نهاد افرادش با یک وسیله نقلیه بزرگ استفاده کرد ازاین نوع مثالها فراوان است اما فقط یک جمله باید فرمایش رهبری نصب العین همه شود پس ای مسئول محترم که مردم را دعوت به اصلاح الگوی مصرف می کنی رطب خورده منع رطب نتوان کرد. به امید ایرانی سربلند وایرانی در رفاه (111439)
 
بهروز
۱۳۸۸-۰۱-۱۱ ۱۴:۰۲:۵۷
با سلام خدمت تمامی دوستان
یک ضرب المثل بسیار قشنگ قدیمی است که می گوید\" یه سوزن به خودت بزن ، یه جوالدوز به دیگران\"
دولت محترم که با مخارج بی رویه خود و متمم هایی که هر ساله روانه مجلس کرده ، حالا به جایی رسیده که در سال 88 کسری بودجه اش به رقم 170 هزار میلیارد ریال خواهد رسید.
دولت، اول - مصرف که نه - بریز بپاش خودش را اصلاح کند بعد از مردم انتظار اصلاح مصرف داشته باشد. خودروی باکیفیت ارایه کند که سرانه مصرف سوخت پایینی دارد، اتوماتیک وار مصرف سوخت در کشور پایین خواهد آمد، نان هم به همین ترتیب. اما من فکر میکنم این مساله تنها به خاطر هدفمندی یارانه هاست که اجرا نشد. دولت قصد دارد که با این مساله ذهن مردم را آماده کند که نداریم! پس شما هم مصرف نکنید!
تمام دنیا به خاطر بحرن با سیاستهای مالی و پولی می خواهند طرف تقاضا را با مصرف افزایش بدهند ولی گویا قرار است ما باز هم با همه دنیا تفاوت داشته باشیم ( اقتصاد نئو احمدی نژاد) (111451)
 
اميرحسام
۱۳۸۸-۰۱-۱۱ ۱۶:۰۷:۵۱
با سلام
بنده ي حقيير براي چندمين بار اقدام به درج اين مطلب در اينترنت و سايت الف مينمايم اما گوش شنوايي نيافته ام!
ايت الله خامنه اي سال 88 را سال اصلاح الگوي مصرف نامگذاري كرده اند.اما با يك جساب سر انگشتي به اين نتيجه ميرسيم كه مشكل مصرف در جامعه ي ما فقط و فقط به نحوه ي مصرف مربوط نيست! چرا؟ به دلايل زير!

مصرف سوخت(بنزين و گازوئيل)
دولت با وضع عوارض گمركي سنگين تقريبا با ورود اسان خودروهاي كم مصرف خارجي و بروز جلوگيري ميكند اين در حالي است كه شركت هاي خودرو سازي داخلي خودروهاي بي كيفيت و پر مصرف خود رو با قيمتي گذاف بر مردم تحميل مينمايند تا اينجاي كار هيچ حقي براي شهروند و ساكنين بغيير از قشري از جامعه كه به قول معروف دستشان به دهانشان ميرسد دولت و قانون قائل نشده است!
به سخنراني هاي ستاد سوخت و وزير نفت كه گوش ميدهيم صحبت از ارزاني بنزين و مصرف بالا در ايران است در حالي كه:
هيچ كس حتي شخص ريس جمهور محترم از پر مصرف بودن خوردوها و فرسوده بودن خودرو هاي داخلي حرفي به ميان نمي اورد و فشاري بر خودروسازان داخلي براي از رده خارج كردن خودروهاي فرسوده تحميل نميشود!
در مورد كيفيت بنزين و گازوئيل و .... خود مقاله اي جدا طلب ميكند!
در مورد سيستم حمل و نقل ماشيني نيز همين مثال صادق است...
راه حل ها:
1-جلوگيري از توليد هرگونه خودرو 4 سيلندر با مصرف بالاي 7 ليتر در 100 كيلومتر.
2-ملزم سازيه شركت هاي خودرو سازي داخلي به خروج خودروهاي فرسوده به تعداد خودروهاي توليدي.
3-ارايه ي بنزين با بالاترين كيفيت جهت جلوگيري از الودگي هوا و مصرف بي رويه.
4-طبق محاسبات ساده سوخت LPG مناسب ترين گاز براي سوزاندن در اتوميبل هاي امروز است. اتومبيل پيكان با يك مخزن كامل سوخت LPG مسافتي حدود 500 كيلومتر را طي ميكند در حاليكه اين خودرو از پر مصرف ترين اتومبيل هاي كشور است.با حسابي سر انگشتي يك دستگاه 206 اس دي با يك مخزن LPG چه مسافتي را ميتواند طي كند؟
جواب ساده است تقريبا 1000 كيلومتر و يا بيشتر در اين صورت دليلي براي خريد بنزين از وزارت نفت به قيمت گذاف وجود ندارد!

مصرف گاز شهري و اب
در اين مورد هم شهروندان كمترين تقصير را دارا هستند!
چرا؟ باز به نكات زير توجه كنيد:
توليد و استفاده از سيستم هاي گرمايشي فاقد كيفيت و پر مصرف مانند بخاري هاي گازي كه بيشترين اتلاف انرژي را دارا هستند و كمتر بخاري گازي وجود دارد كه از رتبه هاي بالاي رده بندي مصرف سوخت نظير A,B,C بهره ببرد.
در مورد سيستم هاي سرمايشي نيز اوضاع به همين منوال است استفاده از كولرهاي ابي با مصرف فوق العاده اب و بازدهي تقريبا 20% كه به هيچ عنوان توجيه و صرفه اقتصادي ندارد و هزاران مثال ديگر...
موضوع ديگر سيستم فرسوده ي لوله كشي اب در تهران و ديگر نقاط كشور كه سهم 30% از مصرف اب را بدوش ميكشد و همچنين عدم الزام مقررات ساختمان به نصب سيستم گرمايشي و سرمايشي مناسب نظير شوفاز چيلر و ... و نصب عايق هاي حرارتي و شيشه هاي دوجداره...
البته در اين مورد قوانيني وجود دارد كه متاسفانه بهيچ عنوان اجرا نميشود!

راه حل:
1-الزام استانداردهاي ويژه براي توليد وسايل و سيستم هاي گرمايشي و سرمايشي با حداقل مصرف و كمترين مصرف انرژي
2-اصلاح سريع سيستم هاي ابرساني جهت مصرف بهينه
3-ارايه ي اموزش هاي تلوزيوني براي اموختن مصرف صحيح

سيستم اداري

در اين مورد ميزان اتلاف وقت و هزينه هاي جانبي مانند هزينه ي جابجايي كاغذ قلم و ... بسيار سرسام اور است در حاليكه كمترين كاري براي ايجاد دولت و سيستم الكترونيكي ان انجام شده است. در قوه ي قضائيه و ديگر نهاد ها نيز وضع به همين منوال است.
بروكراسي اداري و كاغذ بازي هاي بي مورد علاوه بر اتلاف منبع مالي شركت ها و نهاد ها وقت ارباب رجوع را نيز به هدر ميدهدو اين در حالي است كه در كشورهاي پيشرفته با الكترونيكي بودن و در دسترس بودن اينترنت پرسرعت تمامي كارها در كمترين وقت و كمترين هزينه انجام ميشود.

البته اينها گوشه اي از هدر روفت وقت سرمايه و استفاده ي ناصحيح از منابع كشور است كه در سخنان هيچ كدام از مسئولين عزيز كشور كوچكترين اشاره اي به انها نميشود! (111457)
 
haji
۱۳۸۸-۰۱-۱۳ ۲۱:۰۵:۴۵
امسال سال صرفه جوئی منظور به آن دسته از مسئولانی که خودشان یا فرزندانشان از بغل جیب ملت دارند می خورندمی باشد نه مش حسن کارگر کوه پزخانه یا معلم ندار و کارمند و بغال و قصاب چون ندارند که اصراف کنند... (111539)
 
امير حسين
۱۳۸۸-۰۱-۱۵ ۱۲:۲۰:۴۰
اگر ميخواهيد در مصرف آب ، برق و امثال صرفه جويي گردد ، پيشنهاد مي كنم يه سري به بالا شهر يندازيد ، اون وقت مي بينيد استخرهاي پر از آب خانه ي فلان آقا ، فلان نماينده ، فلان وزير و ... بايد اصلاح گردد ، در وحله اول آقايان بعد ... (111600)
 
احد
۱۳۸۸-۰۱-۱۶ ۱۶:۰۵:۴۹
ضمن عرض احترام به تمامي ايرانيان عزيز به نظر بنده چون محل مصرف هزينه هاي صرفه جويي شده اغلب نامشخص است و هيچگاه به مردم گفته نمي شود و يا اگر اعلام شود مطابق خواست اغلب مردم نميباشد بنابراين مردم هيچ گونه شوق و اشتياقي به اصلاح الگوي مصرف خود ندارند. از سوي ديگر همه ما مردم مي دانيم كه طبق معمول چه كساني از اين محل صرفه جويي ها بهره مي گيرند و اين صرفه جويي ها در چه محل هايي خرج مي شود. (111812)
 
فارس
۱۳۸۸-۰۱-۱۸ ۰۹:۲۷:۲۲
با سلام ،
خیلی از مطالب عنوان شده درست به نظر می رسد . در سالهای قبل و چه در حال حاضر اگر آماری از خانواده های کم درآمد تهیه شود به وضوح مشاهده خواهد شد که آنها از سالها پیش در الگوی مصرف شرکت داشته اند ولیکن برعکس هر چه آنها صرفه جویی کرده اند کسانی که خداوند به آنها خیر وبرکت بیشتری عطا کرده است از این امر (الگوی مصرف) محروم یا بهتر بگویم بی تفاوت بوده اند.و حال که رهبر معظم سال جدید را به نام اصلاح الگوی مصرف نامگذاری نموده اند خیلی از روسای ادارات در خصوص مصرف درست از برق و آب صحبت می کنند و فکر کرده اند که رهبر عزیزمان در خصوص اصلاح الگوی مصرف باید نام می برند : 1-خریدهای بی مورد در ادارات 2- مسافرتهای بی مورد با لشکری از همراهان 3- استفاده غیر از وسایل نقلیه دولتی 4- استفاده نادرست از تلفن همراه دولتی که در اختیار عده ای می باشد 5- استفاده شخصی از وسایل دولتی برای اعضاء خانواده 6- جلسات بی موردی که بابت هر جلسه هزینه های ....دارد7- نظارت دقیق مسئولین و بازرسین به الگوی مصرف ادارات دولتی 8- مصرف کاغذهای آنچنانی برای کاغذ بازی های اداری 9- تعمیرات بی مورد با هزینه های سرسام آورساختمان های اداری و........ متاسفانه به دلایل متعدد خیلی ها در ادارات با شنیدن سخنان روسای خود به شوخی بعضی از لامپهای اتاقها را خاموش و روشن می کنند و بعضی ها مانیتورهای همدیگر را خاموش می کنند و..... فلذا در این خصوص فقط و فقط باید هر کاری با اراده و از خود شروع کردن می تواند به جامعه کمک کند . یک سوزن به خود بزن و یک جوال دوز به دیگران .یا هر چه را برای خود می پسندی برای دیگران بپسند. آنهایی که در راس امور هستند اگر یک بار خود را جای کسی که پول ندارد تا نانی را برای سیر کردن خود تهیه کند قرار دهند می فهمند که الگوی مصرف چگونه است و نباید از این واقعیت فرار کرد که همه تقصیرها گردن مسئولین است چرا که قدرت دستور دادن دست آنهاست نه دست عموم مردم و اگر قرار باشد به این موضوع جدی برسند قول می دهم این امکان شدنی است و مردم نیز استقبال خواهند کرد . (112182)
 
amin
۱۳۸۸-۰۱-۲۴ ۲۲:۱۸:۲۶
ba salam man amin hastam va mikhastam begam ke aghay khmenehee esme khobi baray sal jadid entekhab kardeh ast (113510)
 
رزندی از این خاک و بوم حسین مومنیان
۱۳۸۸-۰۲-۰۳ ۱۷:۳۰:۲۲
با سلام اصلاح الگوی مصرف یعنی نیازمند نبودن به کشورها غربی وجلوی آنها دست دراز نکردن باید خودمان بتوانیم تولید کنیم واز دیگر کشورها همچون چین کالای بدرنخور وارد نکنیم. (115784)
 
داریوش
۱۳۸۸-۰۲-۰۷ ۰۷:۱۶:۲۹
با سلام اصلاح الگوی مصرف از مدتها پیش در صحبتهای رهبران دینی بویژه رهبر معظم انقلاب مشهود بوده وبسیار تاکید هم شده منتهی متاسفانه نمیدانم علت چیست که در ساختارهای کلان جامعه ایران بویژه نزد مسئولین این مطلب مهم عملی نشده ویا اگر شده بسیار کمرنگ جلوه کرده مثل برگزاری همایشها از طرف ادارات وسازمانهای مختلف که وقتی بررسی میشود می بینی یا اثر مثبتی نداشته ویا اگر داشته بسار کم بوده ویا تولیدات روز افزون دوشرکت انحصاری سایپا وایران خودرو که این تولیدات بیش از حد خود عاملی بر عدم رعایت اصلاح الگوی مصرف می باشد و.... انشاءا... روزی برسد که تمامی مردم ایران به این مهم توجه داشته باشند (116658)
 
سرير
۱۳۸۸-۰۳-۰۸ ۲۲:۲۹:۳۹
با سلام

موضوع : نامگذاري سال 1388 بنام اصلاح الگوي مصرف

من بجا مصرف كردن را خرد ورزي مي شناسم. آنچه من از اين نامگذاري برداشت مي كنم همين است كه در رابطه با كمبودها ملاحظات خرد ورزانه اي داشته باشيم تا همه از نعمات خداوندي بهره مند گردند. لذا برداشت و حركت افراد جامعه بمثابه واجب كفايي مطرح است يعني هر فرد تا حد امكانات خود قدم پيش مي گذارد و تحمل محدوديت مي نمايد تا خواست همگي برطرف گردد. من از اين جهت كاملا بدنبال ايده مقام معظم رهبري هستم.

اما جامعه ما اگر از نظر اعتقادات مذهبي بسيار منسجم و يكدست است ليكن از نظر برداشت مفاهيم واژگان زباني ، همانند مليتها و اقوام ، متعدد. لذا علاقمندم تا با استفاده از سايت شما براي رسيدن به تعريفي مناسب براي هر يك از واژه ها اين نام مركب و خود آن بهره داشته باشم.

يعني واژه هاي اصلاح ، مصرف چه مفهومي را به ذهن مي آورد
بويژه واژه الگو چيست؟
الگو چه مفهومي دارد؟
چگونه مي توان آنرا لمس و يا آنرا براي كالاي مصرفي محاسبه كرد؟

آنچه مسلم است و تا كنون بسياري آنرا نپذيرفته اند (برخي از كارشناسان دولتي) اينست كه متوسط مصرف يك جامعه ، متوسط مصرف آن جامعه است و الگو نمي تواند باشد. مثلا براي برق بسيار ديده مي شود كه برخي كارشناسان متوسط را بكار مي برند
چنانكه كمينه و يا بيشينه مصرف ، نيز الگوي مصرف نيستند و مفاهيم خود را دارند .

براي مثال اضافه مي كنم كه متوسط مصرف گوشت در كشوري فقيري مانند بيافرا الگوي مصرف آن نيست، اگر چنين ملاكي در نظر گرفته شود جامعه ناتوان خواهد شد چون نيازهايش برآورد نمي شود.
الگوي مصرف كالايي بايد نيازهاي متعارف فرد يا افراد را برآورده نمايد . (126434)
 
motafaker
۱۳۸۸-۰۶-۱۰ ۱۱:۲۹:۴۵
nazarate aksare dustan khub bud ma ebteda bayad az khod shoro konim sepas be digaran amuzesh dahim (217988)
 
محمد جعفر
۱۳۸۸-۰۷-۰۹ ۱۵:۲۸:۰۱
وعاظ و منبری ها باید این مسئله را فریاد کنند مخصوصا در روضه های زنانه (236540)
 
۱۳۹۳-۱۲-۲۹ ۱۴:۰۴:۴۴
ما باید اب را کم تر مصرف کنیم . دولت هم باید اب را کمی ارزان کند (2759384) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.