نظر منتشر شده
۸۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 253304
در نشست بانک مرکزی و شبکه بانکی؛
نرخ سود سپرده‌های بانکی تعیین شد
بخش اقتصادی الف، 29 آذر 93
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۳۷
در نشست مشورتی بانک مرکزی و مدیران عامل بانک‌ها درباره نرخ‌های سود سپرده‌های بانکی بین ۱۰ تا ۲۲ درصد توافق جدید به عمل آمد.

به گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در این جلسه مديران عامل بانک‌هاي حاضر در جلسه با ابراز نارضايتي از عدم رعايت نرخ سود سپرده‌هاي بانکي از سوي برخي بانک‌ها و مؤسسات اعتباري غير‌بانکي و اشاره به تبعات منفي ناشي از اين امر، بر لزوم رعايت دقيق ضوابط مربوط تأکيد نموده، پيشنهاداتي چند در مورد نرخ سود سپرده‌هاي مختلف مطرح کردند.

کارکرد مؤثر نرخ سود سپرده‌هاي بانکي، نقش مؤثري در چرخه وجوه و بالندگي حيات اقتصادي کشور دارد و تنظيم سياست‌هاي پولي و اعتباري نظام بانکي در تعاملي سازنده و پويا با بانک‌ها و مؤسسات اعتباري کشور، همواره مورد تأکيد بانک مرکزي بوده است.

در اين راستا و پس از گذشت چند ماه از ابلاغ سياست هاي پولي و اعتباري نظام بانکي طي بخشنامه شماره ۹۶۵۹۳/۹۳ مورخ ۹۳.۰۴.۱۱ اين بانک، برخي بانک‌ها درخواست خود مبني بر برگزاري نشستي مشورتي با بانک مرکزي را مطرح کردند تا با بهره‌گيري از تجارب حاصله در اجراي چند ماه گذشته سياست‌هاي ياد شده و آسيب‌شناسي اجراي اين سياست‌ها، توافقات و پيشنهادات خود در زمينه اجراي مؤثر سياست‌هاي مذکور را به اطلاع بانک مرکزي برسانند.

پس از انجام مباحثات و گفت و گوهاي فراوان در خصوص پيشنهادات مطروحه، در نهايت بر روي نرخ‌هاي زير توافق حاصل شد:

۱ ـ نرخ سود سپرده‌هاي بانکي به ترتيب زير تعيين مي شود:
نرخ سود سپرده‌هاي سرمايه گذاري مدت دار يکساله ۲۲ درصد
نرخ سود سپرده‌هاي سرمايه گذاري مدت دار ۹ ماه تا يکسال ۲۰ درصد
نرخ سود سپرده‌هاي سرمايه‌گذاري مدت‌دار ۶ ماه تا نه ماه ۱۸ درصد
نرخ سود سپرده‌هاي سرمايه‌گذاري مدت‌دار سه ماه تا شش ماه ۱۴ درصد
نرخ سود سپرده‌هاي سرمايه‌گذاري کوتاه‌مدت عادي ۱۰ درصد

حداقل مدت براي تعلق سود به سپرده‌هاي فوق يک‌ ماه است و پرداخت سود به سپرده هاي سرمايه‌گذاري کوتاه‌مدت عادي بر مبناي حداقل مانده طي ماه و در پايان ماه صورت مي پذيرد.

۲ ـ در صورت کاهش يا برداشت پيش از موعد سپرده‌ها، نيم درصد از نرخ متناظر دوره مربوط کاسته مي‌شود.

۳ ـ در اجراي اثر‌بخش اين مقررات،‌ بانک‌ها و مؤسسات اعتباري غيربانکي بايد نرخ مؤثر هرگونه محصول سپرده‌اي خود را در چارچوب ضوابط فوق تنظيم نمايند و هر گونه ابتکار و ارائه محصولات جديد مستلزم کسب مجوز قبلي از بانک مرکزي است.

۴ ـ سپرده‌هاي سرمايه‌گذاري مدت‌داري که قبل از اول دي‌ماه سال‌جاري گشايش شده(به جز سپرده‌هاي‌سرمايه‌گذاري کوتاه‌مدت عادي) تا تاريخ انقضاي مدت سپرده با همان شرايط توافق شده با سپرده‌گذار ادامه يافته و در تاريخ انقضاء بلافاصله با ضوابط حاکم در آن تاريخ تطبيق داده مي‌شود. بديهي است در اين موارد لازم است مستندات و مدارک لازم در شعبه وجود داشته باشد تا در حين مراجعه بازرسان در اختيار آنان قرار گيرد.

۵ ـ سپرده‌هاي سرمايه‌گذاري کوتاه‌مدت عادي و کليه سپرده‌هايي که تحت هر عنوان به صورت روزشمار مشمول دريافت سود مي شوند بلافاصله با نرخ‌هاي مذکور در اين بخشنامه تطبيق داده مي‌شوند.

۶ ـ تاريخ اجراي ضوابط فوق از صبح روز دوشنبه اول دي ماه سال‌جاري است.

۷ ـ مقرر شد با آن گروه از بانک‌ها و مؤسسات اعتباري غيربانکي که نرخ‌هاي مذکور را رعايت نکنند، با شدت و قاطعيت برخورد شود.

بانک مرکزي نيز با استقبال از پيشنهادات مطروحه و مورد توافق اعضاي جلسه و به منظور پيشبرد دقيق و موثر سياست‌هاي پولي و اعتباري نظام بانکي کشور که در گرو رعايت دقيق ضوابط مقرر و انضباط مالي مستمر و جدي در اين زمينه است، از کليه ظرفيت‌هاي قانوني خود در اين خصوص بهره برده و با بانک‌ها و مؤسسات اعتباري که ضوابط فوق را رعايت نکنند، به شدت برخورد خواهد کرد.

برخورد با بانک‌ها و مؤسسات متخلف حسب مورد شامل يک يا چند مورد از موارد زير است:

۱ـ تذکر کتبي به مديران يا متصديان متخلف؛
۲ ـ محکوميت متخلفين به پرداخت جريمه؛
۳ـ ممنوع ساختن نهاد متخلف از انجام بعضي امور بانکي به طور موقت يا دائم؛
۴ـ عدم صدور هرگونه مجوز براي نهاد متخلف؛
۵ ـ قطع برخي سامانه‌ها و خدمات نهاد متخلف؛
۶ ـ سلب صلاحيت حرفه‌اي اعضاي هيأت مديره و مدير عامل نهاد متخلف به طور موقت يا دائم؛
۷ـ ممنوع ساختن پرداخت سود سهام يا تقسيم اندوخته‌ها؛

افزون بر موارد فوق، اسامي بانک‌ها و مؤسسات اعتباري متخلف که با عدم رعايت ضوابط فوق، زمينه اخلال در نظام پولي و بانکي کشور را فراهم مي‌کنند، از طريق رسانه‌هاي عمومي اعلام شده و متخلفين حسب مورد به هيأت انتظامي بانک‌ها معرفي مي‌شوند.

نظر به لزوم رعايت جدي سياست‌هاي متخذه،‌ خواهشمند است دستور فرمايند مقررات مذکور به کليه واحدهاي ذيربط در آن بانک/مؤسسه ابلاغ شده و بر حسن اجراي آن نظارت جدي و دقيق به عمل آيد. شايان ذکر است بازرسان بانک مرکزي از تاريخ لازم الاجرا شدن ضوابط و مقررات اين بخشنامه؛ به طور مستمر و دقيق، بر حسن اجراي ضوابط ابلاغي نظارت خواهند کرد.

این بخشنامه جهت اطلاع مديران عامل کليه بانک هاي دولتي، غير دولتي، شرکت دولتي پست بانک و موسسات اعتباري توسعه، کوثر مرکزي و عسکريه ارسال گردیده است.

در خاتمه،‌ خاطر نشان مي‌سازد ارائه هرگونه خدمات بانکي به مؤسسات غير مجاز(شامل مؤسسات اعتباري، تعاوني‌هاي اعتبار، شرکت‌هاي ليزينگ، صرافي‌ها و ساير مؤسسات مشابه که بدون مجوز معتبر بانک مرکزي در بازار پولي و بانکي کشور فعاليت مي‌کنند) توسط شبکه بانکي کشور ممنوع است.
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۷:۴۴:۰۱
طوری میگین نرخ سود تعین شد انگار بانکها و موسسه های اعتباری منتظر دستور بودن.اونا کار خودشون رو میکنن (2557143) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۹:۲۸:۰۲
ازاین به بعد هرکی پول تو بانک بزاره ......خ و ل ه . (2557312) (alef-13)
 
سها
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۰۹:۰۵:۳۵
مگه پولی برا ذخیره هم می مونه.ما که شش ساله ازدواج کردیم.دو تا حقوق بگیر .وسط ماه که میشه تو گل می مونیم.کو پول برادر من؟ (2559275) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۰:۲۷:۳۱
وقتی حساب نرخ بنزین و نان و مسکن و آب و برق و ... میشه، طیب نیا اصرار بر نرخ فوب خلیج فارس داره و حرف از اقتصاد آزاد میزنند.

اما وقتی حساب رقابت در سود سپرده بانکی در اقتصاد آزاد و حقوق کارمندان میشه، همین آقایان حرف از محدودیت و بحران و تحریم و اقتصاد مقاومتی میزنند.

حکایت بورس مریضمون شده که تا خرخره در رانت و سقوط گرفتار شده، آقایان بجای اینکه مامور بفرستن که چه خبره اونجا، دست به تعویض رئیس میزنند .
دست بدلمون نگذارین . (2557368) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۱:۰۶:۲۰
اونوقت بانک غیور مرکزی بنا نیست نگاهی به نرخ سود بازپرداخت وام ها بیاندازد!!!!!!!!!!!!!!؟؟ (2557431) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۰۲:۱۸:۰۸
نکته کلیدی همین حرف شماست چرا نرخ باز پرداخت به بانکها کاهش پیدا نمیکنه؟ (2557718) (alef-13)
 
کیوان
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۱۰:۵۳:۴۱
نرخ سود نه قربان نزول ناجوانمردانه گویا تره (2557872) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۱:۳۸:۴۷
دوران ربا خواری باید هر چه زودتر پایان یابد. (2557480) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۲ ۰۹:۵۶:۵۴
تورم چی ؟ اون حرام نیست؟ دستمزد دادن حرام نیست ؟ همانطور که انسان برای کارش دستمزد میگیرد و حرام نیست. پول هم بعنوان وسیله کار و سرمایه گذاری برای تولید باید کار کند که دست مزدش همان سود است. حالا هی بکاوید. بالاخره یکروز شماها باید یکسری چیزها را بفهمید. (2561115) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۱:۴۵:۴۵
معلوم نیست سیاست های دولت و بانک مرکزی را چگونه باید بررسی کنیم و در واقع دم خروس را ببینیم و یا قسم حضرت عباس را .... از یک طرف برای افزایش حقوق کارکنان دولت ، مبنا و ملاک را تورم پیش بینی شده برای سال آینده (آنهم به میزان ۱۴ درصد) برآورد می کنند و وعده حمایت از بازار سرایه را سر می دهند و در کنار اینها افزایش نرخ سود بانکی و پرداخت آنرا متناسب با نرخ تورم سالیانه اعلام می کنند و از سوی دیگر نرخ سود ۲۲ درصدی را برای سود سالیانه بانکها مصوب می کنند..... لطفا بیان کنید : رعایت حال مردم و سرمایه گذاران بازار سرمایه و کارکنان دولت لازم و واجب تر است یا پولدار تر شدن سرمایه داران بانکها ؟! ..... و لطفا منصفانه و صادقانه بگوئید که دولت خدمتگذار مردم است و یا سرمایه داران بانکها ...... (2557486) (alef-13)
 
شهرام
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۱۲:۱۱:۲۹
واقعا مرحبا ، حرف دل ما را گفتی. دولت خدمتگذار سرمایه داران (2557952) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۳:۴۹:۰۱
تازه اول کاره درتدارک تصاحب مجلس برای فروختن ایران هستند (2559714) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۱:۵۰:۴۳
در حالی که در چند روز اخیر قیمت ارز ۱۰ درصد افزایش یافته و از طرفی بیم آن می رود که بدلیل افت درآمدهای ارزی این رویه افزایش ارز همچنان ادامه یابد انجام چنین توافقی در کوتاه مدت به روند افزایش ارز تداوم خواهد بخشید. هر چند که در دراز مدت دارای اثرات مثبتی خواهد بود. سئوال اساسی اینجاست که چرا مسئولین محترم بانک مرکزی در طول ۸ ماه اخیر هیچگونه اقدام عملی بجز مصاحبه برای مقابله با این قانون شکنی موئسسات بانکی انجام نداده اند؟ (2557496) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۳:۱۵:۳۶
آخه با این تورم سود 22 درصد معنایی نداره ، من خودم به شخصه اگه اینطوری بشه پولمو میبرم تو دلار و سکه ، با این وضعیت قیمت نفت حتما دلار بالا میره ، مسکن هم همینطور ، پس بهتره که سود بانکی بره بالا (2557595) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۷:۴۷:۱۸
این نرخ ها تا به حال 3 بار در طی سال اخیر ابلاغ شده اند. بعید است که بانکها بتوانند آنها را رعایت کنند.
بانک مرکزی سیف راه بانک مرکزی بهمنی را در پیش گرفته است. قیمت دلار در حال افزایش، قیمت نفت و درآمدهای دولت در حال کاهش، آخر سال و کمبود بودجه و چه کنم چه کنم دولت، مردم پولهایشان را از بانکها بیرون کشیده و دلار و ملک می خرند. (2557150) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۱:۱۲:۱۲
اقاى سيف حواست كجاست !!؟؟ در اين وضعيت :
وجود تحريمها + كاهش قيمت نفت + وضعيت انتظارى جامعه = كاهش ارزش پول
يكى از راهها ،، افزايش نرخ سود بانكى بصورت اندك براى مقابله با اين وضعيتها ميباشد . گاهى بنظر مى آيد بانك مركزى و شخص اقاى سيف عمدا تمايل به افزايش قيمت دلار و كاهش ارزش پول كشور دارند ، از نمايندگان ملت انتظار ميرود رفتارهاى ادارى بانك مركزى را رصد نموده و غفلت ننمايند و اتفاق دوره رياست جمهورى قبلى و تورم وحشتناك و كاهش هفتاد درصدى بوجود نيايد .... حتما ميدانيد در اين نوع شرايط صاحبان ثروت و زر و ارز. و املاك و ثروتمندان و اغنيا غنى تر و طبقه متوسط فقير و فقرا فقيرتر خواهند شد ... بنظر ميرسد ديگر فشارهاى اقتصادى براى اين مردم بس است ... از سايت الف انتظار انتشار ميرود (2557445) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۱:۴۶:۱۷
آیا از لحاظ حقوقی بانکها حق تعیین سقف برای سود سپرده ها دارند؟! مگر آنها وکیل مردم نیستند تا سپرده های آنها را در قالب عقود اسلامی بکار گیرند و حداکثر تلاش را نمایند تا سود بیشتری به سپرده گزاران بدهند. وکیل باید در جهت مورد وکالت خود حداکٍر تلاش را بکند تا سود بیشتری به موکل بدهد. حال چگونه است که آنها می گویند اگر بانکی بیشتر از ۲۲ درصد سود ایجاد کرد و به سپرده گزاران خود داد باید توبیخ و به هیات انتظامی بانکها معرفی شود. آیا این بخشنامه حقوق سپرده گذاران را پایمال نمیکند؟ (2557487) (alef-13)
 
شهرام
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۱۲:۱۷:۲۰
آفرین به این استدلال قوی. کاش میشد در سر مقاله روزنامه و یک سایت گذاشته میشد .واقعا مرحبا کاملا درست و منطقی است. (2557957) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۱:۴۷:۰۹
اقای رئیس بانک مرکزی بشین تا اجرایی شه کسی برا حرفات تره هم خورد نمیکنه! قبلا هم از این دستورات وخط ونشونها زیاد کشیدی ولی مثل اینکه یادت رفته بانکها بلدن چه جوری دور بزنند اگه هم زیاد اصرار کنی اونوقت سرمایه ها از بانکها میره طرف خرید ارز و طلا باز از اونور میفتیم واین قصه شب یلدا ادامه دارد و... (2557489) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۱:۴۷:۳۴
در حالیکه بطور مثال دولت روسیه با جذب نقدینگی در بانک ها از طریق تشویق به سپرده گزاری در بانکها با سود بیشتر موجب افزایش قدرت پول کشورش در برابر دلار شده اما متاسفانه دولت تدبیر داره در جهت افزایش ارزش دلار کار میکنه! (2557490) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۱:۴۸:۵۲
مگرکسی عقل نداره وقتی سود بانکیش بیاد پایین تورم بره بالا پولش رو بخواد تو بانک نگه دارد.قطعا همه ما ایرانی ها با شعور و با عقل و درایت عمل میکنیم سود بانکی اومد پایین تمام حساب بانکها خالی میشه ضررش رو بانکها و اقتصاد کشور می کنند . (2557493) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۳:۴۶:۱۷
قيمت نفت چه ربطي به بانك مركزي داشت!!! (2557627) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۰۰:۳۸:۳۵
اولا بفرماید ارزان شدن قیمت نفت چه ربطی به رییس بانک مرکزی دارد.
دوما بفرمایید زمان روی کار امدن دولت فعلی دلار چند بود و الان چند است
ثالثا اینکه از کجا فهمیدید مردم قصد خرید ملک و دلار در اینده دارند و بانک مرکزی سود را کم کند یا زیاد کند که به عملکرد ان ایرادی وارد نباشد.
قدری حافظه در مورد قیمتها و قدری انصاف در مورد عملکرد ها خوب است (2557672) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۰۹:۵۵:۵۷
اولا ارزان شدن قیمت نفت، باعث کاهش ارزش پول کشورهای تولید کننده نفت از جمله ایران می شود که این مستقیما به رییس بانک مرکزی و تصمیمهای او بستگی پیدا می کند.
ثانیا ( دوما غلط است) زمان روی کار آمدن دولت فعلی دلار حدود 3000 تومان بود که بحث ها حتی در این باره بود که به 2800 هم برسد، اما الان 3500 است این یعنی همین الان بانکها همان سود حداقلی را هم به مردم نمی دهند.
ثالثا طبیعی است که اگر کسی ببیند پولش را که در بانک می گذارد، از ارزشش کم می شود، با آن دلار و امثال آن می خرد که بیشتر سود کند.
حالا شما بگویید که حافظه چه کسی بهتر کار می کند. (2557835) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۷:۵۰:۲۱
"پرداخت سود به سپرده هاي سرمايه‌گذاري کوتاه‌مدت عادي بر مبناي حداقل مانده طي ماه و در پايان ماه صورت مي پذيرد."

یعنی اینکه سود سپرده های کوتاه مدت دیگر بصورت روزشمار محاسبه نمی شود. (2557154) (alef-13)
 
ر.م
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۲:۲۲:۳۰
به نكته بسيار دقيقي اشاره كرديد، به چشم تيز و حواس جمعتان تبريك! اگر هم همين طور باشد (كه معني اين جمله همين است) كه بانك ها دست دزدها را از پشت بسته اند! (2557537) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۰۷:۴۱:۴۲
حداقل مانده به این معنی که مثلا اگر در اول صبح درحساب شما پنجاه هزار تومان باشه و شما تا اخر وقت یک میلیارد تومن به حسابت واریز کنی بانک میاد سود همون پنجاه هزار تومن اول وقت رو حساب میکنه اما دروز بعد بانک سود یک میلیاردو پنجاه هزارتومن اول صبح حساب شما رو محاسبه میکنه و کاری به این نداره که شما یک میلیارد رو تا اخر و قت برداشت کنی و همینطور الی اخر و درپایان ماه این سودها جمع وبه حساب واریز خواهد شد. پس سود روز شمار محاسبه خواهد شد. این روندی بوده که تا الان در بانکها اعمال میشد و چیز جدیدی نیست. (2557768) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۸:۰۷:۱۳
سیاست بانکی که هر روز تغییر کنه به درد چی میخوره.ما بانک مزکزی دیکتاتور داریم که از قدرتش سو استفاده میکنه .به جای این کارا سیاست های دایمی وغیر قابل تغییر وثابت اعمال کنید این کا ها را که گدای سر خیابون هم میتونه انجام بده (2557184) (alef-13)
 
اراکی
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۵:۱۱:۰۵
عزیزم کلا "بانک" یعنی همین... در همه جای دنیا.. (2559904) (alef-3)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۸:۲۱:۴۳
از فردا هجوم وام گیرندههای رانت خوار با این روند افزایش دلار برای تبدیل به

دلارآغاز می شود که سبب خروج سپردهها از بانکها وتبدیل آن به ارزی که از چرخه

اقتصاد کشور خارج است (2557198) (alef-13)
 
سپرده گزار ناراضي
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۸:۳۳:۱۶
بازهم نرخ دستوري وايجاد رانت از جيب سپرده گزاران به جيب اكثرا مؤسسات وشركت هاي دولتي وبانك ساخته !!! . (2557211) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۸:۳۷:۲۸
اقتصاد دستوری که می‌گن همینه !

نوبت سود دادن به سپرده مردم که می‌رسه نرخ ها دستوری می‌شه نوبت سود وام گرفتن از مردم که می‌رسه هیچ ضوابطی نیست و هرچی عشق بانکها بکشه ! (2557215) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۳:۱۸:۰۶
چطور سود تسهیلات 30 درصده اون وقت سود سپرده بشه 22 ، اسمتونم گذاشتید اقتصاد دان ، اگه این کار و بکنید مسکن و دلار با این وضعیت قیمت نفت حتما میره بالا ، پس پولمونو میبریم برای خریدن دلار (2557599) (alef-13)
 
صادقي
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۸:۳۷:۲۸
ضمن عرض سلام
به نظر من بزودي مردم براي بازپس گرفتن موجودي و سپرده هاي خود نزد بانكها هجوم خواهند آورد و آن را در مسكن يا سكه و دلار سرمايه گذاري خواهند كرد در همين هفته پيش كارشناسان اعلام كردند هر كس ظرف يكهفته در دلار و ارز سرمايه گذاري كرده حداقل 11 درصد سود برده است حال آنكه قرار است سالانه در بهترين حالت 22 درصد سود بدهند. بانكها ديگر مأمن و پناهگاه مناسبي براي سرمايه هاي خرد و پس اندازهاي خانوار نيست. در انتظار هجوم مردم به بازارهاي موازي تورم زا باشيد. (2557216) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۸:۴۶:۱۶
اون طرف قضیه چی؟ سود تسهیلات را میگم! دفعه قبل هم با این شعار آمدند ولی یکطرفه بود! (2557227) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۸:۴۹:۲۷
از اونطرف طي بخشنامه جانشين معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رياست جمهوري، آقاي عسكري آزاد حقوق و پاداش پايان خدمت بازنشستگان( چه كارمندان دولت و چه كليه افراد مشمول بيمه تامين اجتماعي) ٣٠ تا ٤٠ درصد كم شد. از طرفي باز بنا بر روش معمول مديريتي ايشان، حتي براي سال آينده حقوق كارمندان ١٤ درصد افزايش و همزمان ميزان ماليات بر حقوق از ١٠ به ٢٢ درصد افزايش مي يابد!
از طرفي هم سود بانكي خرده پس اندازهاي افراد بازنشسته و سالخورده كه در بانك گذاشته اند تا با سود اون در اين اوضاع بد اقتصادي جلو بچه ها، نوه ها و عروس و دامادشان شرمنده نباشند، كم مي شود!
متاسفانه همه تصميم ها در مسير سقوط اقتصادي هرچه بيشتر اين قشر ضعيف جامعه است. (2557229) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۹:۰۲:۲۴
يعني درست برعكس بانك مركزي روسيه كه سود بانكي را بالا برد تا جلوي سقوط پول ملي اش را در مقابله با تحريم ها و سقوط قيمت نفت كه در اين ماه ها اتفاق افتاده، بگيرد.
در شرايطي كه از آذرماه هر روز بطور متوسط ٢٥ تا ٤٠ تومن روي دلار و يورو مي رود چه كسي پولش را براي ١٠ درصد كوتاه مدت در بانك مي گذارد؟
تبريك به دلال هاي ارز در چهار راه استانبول و صرافي ها. چه روزهاي پر رونقي در سه ماه آخر سال در پيش رو دارند.. (2557245) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۹:۱۱:۱۲
اينطوري چه تفاوتي هست بين فلان بانك ناكارآمد دولتي كه پر است از پست هاي بي معناي مديريتي براي فك و فاميل و باندهاي اتوبوسي رييسان عزيز با اون بانك خصوصي كه داره با حداكثر بهره وري و نيروي متخصص مالي و بانكي كار مي كنه؟ وقتي همه يه سود بدن اونم حتما بايد طبق اين جدول ابلاغي باشه مگه مردم مريض ان كه برن پولشونو بذارن بانك خصوصي؟ ماشالا سر هر كوچه اي يكي از بانك هاي عريض و طويل دولتي هست ديگه! چه كاريه؟ بهره وري و تخصص كيلو چند؟ (2557263) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۹:۱۴:۴۲
كسي كه اين بخشنامه رو در بعدالظهر قبل ٢٨ ماه سفر منتشر مي كنه( حالا تو سايتش يا ابلاغ به دفتر مركزي بانك ها) و توقع داره از فردا صبح اولين روز اداري دو روز دوشنبه همه بانك ها توانسته باشند به همه شعب خودشون موضوع رو ابلاغ كنن، اين يعني اين فرد بويي از سيستم اداري و روش ها و رمان لازم براي طي مراحل قانوني و ابلاغ سلسه مراتبي داخل يك سازمان نبرده! بنظرم حتا براي كار شخصي اش هم تاحالا گذرش به هيچ سازماني نيافتاده. (2557275) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۹:۱۵:۲۸
کاش قبلش چاه را میکندن.
وقتی تورم 30-40 درصده سود 20 درصد یعنی هدیه دادن پول به بانکها. (2557278) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۹:۱۷:۱۴
زرنگيد براى بالا بردن ارزش پول ملى قانون بگذارىد نه كه ظرف ك هفته ٣٠٠ تومان گرانش كديد حرف مفت مى زند (2557286) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۹:۲۱:۵۶
چه کسی میتواند جلو صندوق میزان وبانک قوانین را بگیرد (2557300) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۹:۲۲:۳۴
د نه ديگه. برا وامي كه گرفتي بايد همون بالاي ٣٠ درصد بهره بدي. اين برا اينور قضيه و دادن سود به پول كساييه كه محكوم ان نمي تونن به هر دليل پولشونو بندازن تو دلالي. خيلي ساده. هيچ بخشنامه اي براي نرخ بهره نسهيلات بانكي صادر نشده و نخواهد شد! (2557302) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۹:۲۳:۱۳
افزايش قيمت أرزاق و خدمات سي و چهل درصد اونم در هر فصل سود يكساله ٢٢ درصد
دست بانكها باز براي استفاده از ذخيره هاي كوچك مردم براي استفاده از اين رانت و
انحصار در ضمن تكليف ذخيره هاي ارزي بانكها كه ظرف كمتر از يكماه سود بيست
درصدي عايدشان شده چه ميشود ؟ (2557303) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۹:۲۸:۳۹
باباسیف ازبانک مرکزی روس یادبگیردرعرض یکسال سود بانکی دوبرابرکرد (2557313) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۹:۴۳:۲۳
در صورت تحقق این موضوع به شما اطمینان میدهم آخر سال حتی ریال هم در بانکها نتوانند پیدا کنند. کسی نیست از این آقایان بپرسد این طرح ها را از کجایشان استخراج می کنند؟! (2557325) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۰:۰۱:۲۸
چرا سود وامهای پرداختی توسط بانکها را کاهش نمی دهند اما برای سپرده های مردم تعیین تکلیف می کنند چرا یک طرف عمل می کنند (2557338) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۰:۱۱:۲۵
دفعه قبل که اجرا نشد
هر وقت این دستور اجرا بشه بلافاصله هر چی دارم دلار میخرم
دیگی که برای من نجوشه سر سگ توش بجوشه! (2557350) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۰:۴۳:۲۱
اینطوری نسبت به مدتی قبل که فقط سود ده درصد وبیست ودو درصد وجود داشت بهتر وعادلانه تر است (2557387) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۰:۵۱:۲۱
وقتی نرخ تورم درسال قبل راخودتان 25درصداعلام کرده ایدچگونه راضی به کاهش ارزش پول سپرده گذاران می شوید؟ (2557401) (alef-13)
 
کریم
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۰:۵۹:۵۹
اینطور سکانداری بانک مرکزی را هرادم بیسوادی هم میتونه اداره کنه دیگه نیازی به سیک نیست ،اون از مصاحبه هاش اینم از بانکداریش،در عرض یکسال 3بار سودها تغییر کرد،بابا ایول. (2557418) (alef-13)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۱:۵۵:۲۲
اینکه به سپردهای مردم اینجوری سود بدن بک طرف قضیه هستش امام طرف دیگر سود بانکی هستش که از مردم می گیرند مردم مگر مرض دارند که وام 30درصدی بدهند انوقت سود 10 درصدی بگیرند عجب تصمیم خوبی گرفتین خسته نباشید حتما به اقتصاد کشور هم کمک خواهید کرد (2557501) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۲:۰۶:۰۵
باید دید که از این بخشنامه و دستور چه چیز عاید اقتصاد میشود، در حقیقت هیچ، این بخشنامه ،تکراری و بی تاثیر است و باز مردم و سپرده ها و بازار را به حال خویش رها کرد بدون چشم انداز و همه را به ذکاوت خویش و درس گرفتن از گذشته دعوت کرد. (2557517) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۲:۴۷:۲۷
دخالتهای بی مورد بانک مرکزی بیشر به ضرر سپرده گذاران بانک می شود در دورانی که هر روز از ارزش پول بواسطه تورم کاسته می شود (2557560) (alef-13)
 
حسین سیفیاری
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۳:۲۵:۴۱
فردا پولم را از بانک برداشت و دلار می خرم (2557608) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۲۳:۲۷:۰۴
قیمت دلار مخصوصا از شنبه آینده دیدنیه!
ا (2559000) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۳:۳۱:۱۳
در حال حاضر سود جاری بین 20/5 الی 23 درصد است و سود یکساله هم 27 درصد می باشد. (2557614) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۲۳:۵۱:۲۶
عدم میریت وناکارآمد دربخش اقتصاد. به خوبی مشهود است. آیا سود وامهای بانکی هم کاسته شده؟ قطعا جواب منفی است. متاسفانه بانکها بجای اینکه در تولید کالا ورونق بخشیدن به اقتصاد مملکت کمک کنند سرمایه را در بخش مسکن سوق میدهند (2557630) (alef-13)
 
حقیقت حو
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۰۰:۱۴:۰۷
این حق مردم است که در بانکی سرمایه گذاری بکنند که سود بیشتری بدهد. و حق بانکهاست که در رقابت با هم خدمات و سود بهتری به مشتریانشان بدهند. چرا ابن حقوق را از مردم میگیرید (2557653) (alef-13)
 
شکیب
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۰۰:۳۶:۳۴
به نظر من ، هم سود سپرده و هم سود تسهیلات باید کاهش پیدا کنه، به دلیل اینکه سپرده های موجود در بانک باعث کاهش رونق اقتصادی میشن. (2557671) (alef-13)
 
;
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۰۱:۱۳:۵۲
ونوقت بانک غیور مرکزی بنا نیست نگاهی به نرخ سود بازپرداخت وام ها بیاندازد!!!!!!!!!!!!!!؟؟ (2557696) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۰۳:۱۳:۱۲
اینها نتیجه ورود نهاد نظامی به کارهای اقتصادی است . چون خودشان وامهای بزرگ میگیرند برای کاهش نرخ سود بانکی از قدرت رسانه ای و غیر رسانه ای شان بعنوان ابزار فشار برای کاهش نرخ سود بانکی استفاده میکنند . سیف هم چاره ای جز همراهی با آنها ندارد . (2557736) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۰۸:۴۸:۲۴
مشکل این است که سودتسهیلات راکاهش نمی دهند18میلیون درمدت 12سال 37میلیون بازپرداختش است ضمن اینکه مدت 4 سال 3 میلیون تومان جهت اخذوام دردست بانک بوده است.اخیرن مقداری پول ازفرزندم گرفتم که سپرده کنم وسودش را به اقساط وام مسکن اختصاص دهم البته این پول تقریبن نصف وام رامی توانست جبران کندبااین وضعیت دیگرنمی توانم این کارراانجام دهم .
بااینکارمی خواستم پول ربابابت سودشان به خودشان برگرددوداخل دخل وخرج خانه ام نشود. (2557798) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۰۸:۵۲:۱۳
من يک سپرده گذار بانکيم اين قانون اجرا بشه ميرم تو کار دلار (2557800) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۰۸:۵۹:۵۲
یکی جلوی این بانکهای فامیلی و خانوادگی رابگیر ، بانک مرکزیی که زورش بهشون نمیرسه (2557806) (alef-3)
 
ارسلان
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۰۹:۱۰:۵۶
این سیاست ها بجای انکه ارامش را به بازار سرمایه بدهد انرا دچار اضطراب و نگرانی میکند . در صورت متناسب نبودن نرخ سودها ی سپرده ها سرمایه ها راه بازار دلار و سکه را در پیش خواهند گرفت و نخواهند پذیرفت که یک عده دلال به سودهای باد اورده دست پیدا کنند و سر کسانی که به یک اقتصاد سالم می اندیشند بی کلاه بماند (2557813) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۱۱:۳۵:۰۳
چرا باید یک سیاست غلط دوباره تجربه بشه؟ مگه همین کار را بهمنی در دولت قبل نکرد و باعث سرازیر شدن سرمایه ها به بازارهای دلالی و مخرب شد؟ این معنی تدبیر نیست!!!!!!!!!!!!! (2557910) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۱۲:۱۷:۴۸
توی تمام دنیا اختلاف سودی که مردم میدهند و وامی که میدهند 2 الی 3 درصد است مگه بانکها تخم دوزرده میکنند که به پول من 10 % بدهند ولی وفتی به من وام میدهند 30 % یا حتی بیشتر بگیرند. اسم این را میگدارند عدالت و تورم نیز 40% خوب یک کارشناس عاقل بگوید این برای فقیر کردن مردم نیست پس چی است ؟ (2557958) (alef-13)
 
ايراني
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۱۲:۳۶:۳۰
اقاي سيف روي ديگر سكه اقاي بهمني است. (2557969) (alef-13)
 
شهرام
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۱۲:۴۶:۵۸
اگر به تیم دولت نیم نگاهی کنید ، از وزیر صنعت آقای نعمت زاده گرفته تا وزیر اقتصاد و رییس بانک مرکزی ، این دولت تمام هم و غمش خدمت به سرمایه داران کلان است . از دفاع به افزایش قیمت خودرو بگیر تا کاهش سود سرمایه های اقشار ضعیف تا به نفع بانکها شود و تسهیلات را با همان سود بالا از مردم گرفته و به جیب بزنند بدون آنکه ذره ایی سود تسهیلات لا اقل بخش تولید را کاهش دهند!!! نتیجه خروج سرمایه از بانکها و سرازیر شدن به بازار سکه و ارز میباشد.شاید سیاست آقایان اینست که دستی دستی دلار را گران کنند و کمبود بودجه را تامین کنند. (2557982) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۱۲:۴۷:۴۰
بعد ما میگیم چرا دلالی در این مملکت اینقدر زیاد هست وقتی نرخ سود بانکی به صورت سیستماتیک بالا میرود همینه که تولید نداریم! کالایی برای صادرات نداریم !بیکاران زیادی داریم !... (2557985) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۱۳:۱۵:۴۲
ما که ادعای اسلام داریم چرا بانکداری اسلامی را اجرا نمی کنیم ؟ چرا 10 درصد؟ چرا 50 - 50 نباشه؟ یعنی می خواید با اینکار بازار سرمایه رو قوی کنید ، بازار سرمایه ای که همش با رانت هستش. بازار سرمایه ای که کارایی به شدت ضعیفی داره. بازار سرمایه ایران بدترین جای برای سرمایه گذاری هستش . مگه اطلاعات دست همه هستش که کردم سرمایه گذاری کنند. (2558025) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۱۴:۰۴:۳۲
به نظر من یکسری افراد که نون شون توی سود بانکی هست اینجا کامنت گداشتن (2558165) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۱۵:۳۹:۰۳
آیابه خاطر حفظ دولت باید این وضع نابسامان را پذیرفت؟ و در مقابل سودجویان مال مردم را دزدی کنند این کجای عدالت است (2558364) (alef-3)
 
شهروند
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۱۹:۰۶:۲۹
از کیسه خلیفه خوب بخشیدند نشستندو گفتندو برخواستند ولی دو کلمه ای از سود تحصیلات سی درصدی وام ها نگفتند.دست بده ندارند دست بگیر ..... (2558725) (alef-3)
 
بیات
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۱۹:۰۸:۳۱
دولت مخصوصا سود بانکی را کنترل مکنه که در بازار دلار بالا برود وهمه پولشان را از بانک بیرون بکشند .همه رو به خرید دلار کنند تا دولت کسر بوجه خود را جبران کنند (2558730) (alef-3)
 
بابك
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۰۰:۱۳:۰۶
يادش بخير ، همين آقايان به احمدي نژاد ايراد ميگرفتن كه مگه سود بانكي رو ميشه دستوري تعيين كرد ، خودشون هم علامه دهر ميدونستن ، حالا خودشون دقيقاً همون كارو ميكنن ، البته با شيب ملايم ! (2559030) (alef-13)
 
کارمند
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۰۰:۵۱:۳۹
من فکر میکنم اکثر افرادی که کامنت گذاشتند، کارکنان بانک یا مؤسسات بانکی هستند.چون دوست دارن مردم پولهاشون رو به اونا بدن و اونا برن دلار و ...بخرن ( بدون کار تولیدی ) و سود زیاد و بدون دردسر کسب کنند.یکی از عوامل اصلی بالا رفتن قیمت دلار در سالهای قبل ورود بانکها و مؤسسات به حوزه ارزی بوده و با وسایل تبلیغاتی هم که داشتند مردم را هم به خرید ارز تشویق میکردند.کار آقای سیف خوب بود.از فردای اجرای بخشنامه باید منتظر ورود برخی از سرمایه مردم به "بورس" باشیم. (2559072) (alef-3)
 
بابک
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۰۲:۵۵:۰۱
به نظر من بانکها بهتر است به جای خرید پشت سر هم املاک جهت شعبه های جدید و هر روز دکور عوض کردن و خرجهای بی جا پول سپرده گذاران رو سرمایه گذاری کنن تا سود کنن نه اینکه با پول کم سود اونا بیان خودشونو گسترش بدن (2559122) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۰۷:۰۲:۱۳
تنها درآمد خانواه ی ما همین مبلغی هست که در بانک گذاشتیم. ماهی 520 تومان میدهند. یعنی قرار نیست در سال آینده بیشتر شود؟ چرا همه چی گرون میشه اما سود بانک نباید زیاد بشه؟ چرا زورتون به ما میرسه (2559160) (alef-3)
 
محسن
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۰۸:۵۱:۵۱
ریئس بانک مرکز سرش کرده زیر برف انگار از هیچ چیز خبر نداره نمی دونه کا بانکها چقدر سود به پول میدهند چقد از مردم بدبخت سود میگیرند . اینکا باعث ربا خوری در جامعه شده وهیچ کس دیگر دنبال کار کردن نمیرود . ریئس کل بانک مرکزی باید کسی باشد که بانکی نباشد (2559250) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۱۰-۰۱ ۱۵:۲۴:۳۱
دست آقای سیف درد نکنه. یواش یواش مردم پولاشونو دارن از بانک ها بیرون میکشن و میریزن تو بازار ارز و سکه. دولت هم میتونه مثل سلف خودش با بالا رفتن نرخ ارز کسب درآمد کنه و پول مفتخوری ( یارانه ) بده. ماشاالله.......!!!! (2559935) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۰۳ ۱۳:۴۹:۴۳
دوستان کی میتونه منوراهنمایی کنه بانک مهراقتصادچه میزان سود برای سپرده سه ساله میده مبلغشو میخوام (3489741) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.