نظر منتشر شده
۴۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 268100
کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس تصویب شد/ نظرات موافقان و مخالفان
بخش داخلی الف، 2 اردیبهشت 94
یک فوریت طرح استانی شدن انتخابات پیش از تعطیلات عید نوروز در مجلس به تصویب رسید و روز گذشته نیز تقاضای تغییر دستور کار صحن علنی و بررسی با اولویت طرح مذکور مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۹
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز مجلس کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی را مورد بررسی قرار دادند.

وکلای ملت پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان، در نهایت کلیات این طرح را با ۱۴۹ رای موافق، ۶۹ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۳۳ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس به تصویب رساند. پس از تصویب کلیات این طرح، علی لاریجانی رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان طی سخنانی اظهار داشت: معاونت قوانین مجلس یکسری اشکالات را برای این طرح ارائه داده است که این اشکالات وارد است و ابهاماتی هم در آن وجود دارد که اگر در حال حاضر در صحن مطرح شود، ابهامات بیشتری به وجود می‌آید.

وی ادامه داد: اگر نمایندگان مجلس موافق باشند، این طرح را به کمیسیون شوراها ارجاع می‌دهیم تا آن را اصلاح کنند و مشکلات آن برطرف شود و ظرف ۲ هفته نیز به مجلس بازگرداند تا در مجلس هم سریعا بررسی شود. وکلای ملت در ادامه با ۱۴۴ رای موافق، ۷۳ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۲۲۹ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس با ارجاع جزئیات این طرح به کمیسیون شوراهای مجلس برای بررسی بیشتر موافقت کردند.

رئیس مجلس نیز پس از تصویب این پیشنهاد گفت: کمیسیون شوراها در این مدت اظهارات نمایندگان را استماع کند و نظرات دولت و برخی نکاتی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شده است، بگیرد تا ایرادات این طرح برطرف شود.

مطهری: طرح استانی شدن انتخابات از خرید و فروش احتمالی آرا جلوگیری می‌کند

علی مطهری در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲ اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی در موافقت با این طرح گفت: برای پی بردن به ضرورت طرح مذکور باید ابتدا توضیحاتی ارائه شود، امروز نمایندگان مجلس مجبورند به مشکلات شخصی موکلان خود بپردازند و این در حالی است که وظیفه نمایندگان این نیست، حتی گاهی نمایندگان ناچار به شرکت در مراسم ترحیم خانواده‌های موکلان خود هستند.

نماینده مردم تهران، ری،‌ شمیرانات و اسلامشهر در مجلس نهم افزود: پرداختن به مسائل جزئی باعث شده وقت نمایندگان برای انجام امور نمایندگی خود کم شود و این در حالی است که در اصول ۷۱ تا ۹۹ قانون اساسی وظیفه نمایندگان قانونگذاری و نظارت بر اجرای آن است.

مطهری افزود: گاهی اوقات فشارهای کاری سنگینی به نمایندگان شهرستان‌ها وارد می‌شود که نتیجه آن این است که طرح‌ها و لوایح مورد مطالعه نمایندگان قرار نگیرد و بخشی از بار کار شوراهای شهرستان و روستاها و همچنین مسئولیت‌های مسئولان شهرستانی به دوش نمایندگان افتاده است، بنابراین باید وضعیت موجود اصلاح شود.

وی در تشریح مزایای طرح مذکور گفت: این طرح باعث می‌شود نمایندگان در زمینه قانونگذاری وقت بیشتری داشته باشند و وقت خود را صرف مسائل کلان، ملی و استانی کنند که این موضوع ارتقای سطح کاری مجلس را در پی خواهد داشت. همچنین از خرید و فروش احتمالی آرا در حد بالایی جلوگیری می‌کند، زیرا خرید و فروش آرا در استان‌ها کار بسیار مشکلی است.

مطهری تاکید کرد: طرح مذکور باعث می‌شود که از وعده‌های محلی کاندیداها در جریان انتخابات جلوگیری شود و همچنین از اینکه یک نماینده به دلیل رأی‌های طایفه‌ای چند دوره نماینده مجلس شود، جلوگیری می‌کند و نتیجه آن ایجاد احزاب قوی و تشکیل اتاق فکرهایی است که می‌توانند کاندیدا در انتخابات معرفی کنند.

این نماینده مردم در خانه ملت ادامه داد: ایجاد وحدت بیشتر بین نمایندگان استانی از مزایای دیگر طرح مذکور است. طرح استانی شدن انتخابات مجلس باعث کاهش حضور مردم در انتخابات نمی‌شود و با اصل قانون اساسی تناقضی ندارد، چون در اصل ۶۲ قانون اساسی، شرایط و کیفیت انتخابات را قانون تعیین می‌کند. البته در طرح مذکور کاستی‌هایی وجود دارد که در صورت تصویب کلیات می‌توان به صورت دوشوری آنها را بررسی کرد.

مخالفان طرح استانی شدن انتخابات مجلس: استانی شدن مجلس پل ارتباطی میان نظام و مردم را قطع می‌کند
مهدی دواتگری در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲ اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی در مخالفت این طرح گفت: قطعاً طرح مذکور جامع و کامل نیست و یقیناً تبعات بسیاری به دنبال دارد. از طرف دیگر با توجه به اینکه در شرایط کنونی ما احزاب فعال در کشور نداریم، اجرای این طرح موجب می‌شود که مردم نامزدهای استان خود را به هیچ وجه نشناسند.

نماینده مردم مراغه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شرایط کنونی نماینده، پل ارتباط مردم و نظام است و با تصویب این طرح این پل ارتباطی قطع می‌شود. از طرف دیگر با اجرای طرح مذکور نماینده مناطق محروم و روستاها به مقامات دولتی دیگر دسترسی نداشته و حقوق مردم در روستاها و شهرها تضییع می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه استانی شدن انتخابات مجلس هزینه بالایی را برای نامزدهای انتخاباتی به دنبال دارد، گفت: نامزدهای انتخاباتی برای انجام تبلیغات با اجرای این طرح مجبور هستند که متکی به صاحبان قدرت و ثروت شوند. از طرف دیگر اجرای این طرح موجب تضعیف مشارکت مردم در انتخابات می‌شود.

در نشست امروز همچنین سیدشکرخدا موسوی در مخالفت با طرح مذکور گف: با توجه به مشکلات کنونی کشور مانند بیکاری و معیشت مردم، این طرح در اولویت کشور و مجلس نیست، از طرف دیگر با اجرای طرح مذکور مشارکت مردم در انتخابات کم می‌شود، همچنین اجرای این طرح موجب قطع شدن رابطه نمایندگان مجلس با مردم به‌عنوان حاکمیت کشور می‌شود.

وی ادامه داد: از طرف دیگر این طرح موجب می‌شود تا صاحبان ثروت و قدرت به جایگاه قدرت در مجلس برسند.
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۰:۴۹:۱۶
چون احزاب درکشور شکل نمی گیرد ،طرح استانی شدن تا حدودی به رشد وتوسعه کمک می کند. (2840313) (alef-13)
 
العبد
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۵:۲۴:۱۲
این طرح شرم آور است ! زیبنده نظام مقدس جمهوری اسلامی نیست که بخواهد با دلایل تهی به شهرها و بخش های کوچک ظلم کند و حق و حقوق شان را به شهرها ی بزرگ و مراکز استان ها بدهد تا این ها از رشد و توسعه باز بمانند و از حداقل امکانات که داشتن جاده مناسب ، بیمارستان با تجهیزات نسبی، مدارس نسبتا توسعه یافته ، مراکز صنعتی جهت اشتغال جوانان شان در نتیجه جهت دور ماندن از اعتیاد ،و .... محروم باشند.
بودجه کشور باید عادلانه و به نسبت تناسب منصفانه بین همه بخش ها و نواحی تقسیم شود تا شاهد یک رشد و یکپارچگی متوازن و همه جانبه باشیم. (2841015) (alef-13)
 
حقگو
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۲۲:۲۲:۱۱
بسیار طرح خوبیست
دیگه از رای دادنهای قومیتی و از سر لجبازی کم میشه امکان انتخاب افراد دانا تر بیشتر میشه
متاسفانه در گذشته شاهد هستیم افراد نا لایق و کم سواد فقط بخاطر تعصبهای قومی منطقهای وارد مجلس میشدند و فقط یک صندلی رو اشغال می کردند و این افراد اگه ضرر نزنند در بهترین حالت بی خاصیت خواهد بود اگه کاری هم انجام بدن در راستای رای آوردن برای دور بعدی است (2843899) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۶:۰۹:۱۰
این طرح یعنی تجزیه ایران (2841109) (alef-13)
 
نوید
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۷:۵۱:۴۹
تو مطمئنی فهمیدی موضوع چیه؟قرار نیست انتخابات ریاست جمهوری را استانی کنن بلکه انتخابات مجلس که شهری بود قراره استانی بشه.آخه اول ببین موضوع چیه بعد نظر بده.مگه میشه با استانی شدن انتخابات به جای شهری بودنش ایران تجزیه بشه؟؟؟!!! (2841316) (alef-11)
 
تلخک
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۹:۱۱:۵۲
شاید این طرح، برای نمایندگانی که از شهر و شهرستانِ حوزه انتخابیه خور ناامید شده اند، روزنه امیدی بگشاید. (2841486) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۰۲:۰۸:۵۳
پس دیگر نیازی به رای شهرهای کوچک نیست و تمام سرمایه گزاری و فعالیت نمایندگان در مناطق پر جمعیت خواهد بود. (2842261) (alef-11)
 
سید
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۰۰:۰۲:۴۳
باباجان شما تصور کن برا شورای شهر شیراز 200 نفر کاندید شده بودن حالا کی میتونه اینا رو بشناسه و به کی رای بده
حالا اگه انتخابات استانی بشه من باید لیست چند نفری رو ببینم؟
اصلا من چه به فلان شهر کوچیک که بخوام برا نمایندش رای بدم؟
وقتی جمعیت شیراز 3میلیونه و مثلا نورآباد 200 هزار اساسا رای مردم اون شهر کم تاثیر میشه بابا جان یه کم هم به فکر رای دهنده ها باشین
نه اینکه چه جوری برا دور بعدی رای بیارید! (2842111) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۱:۰۰:۱۰
به نظر من این طرح باید هرچه سریع تر تصویب و در انتخابات آتی مجلس اجرایی شود.
به غیر از مشکلاتی که آقای مطهری مطرح نمودند با ید به این مساله اذعان داشت در برخی از حوزه های انتخابی می توان با چند صد رای بیشتر وارد مجلس شد که این حوزه ها نیز پرتعداد می باشند.لذا در جهت حفظ حقوق مردم و جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی از آرای مردم مثل استفاده از شناسنامه های خریداری شده و ... حتما باید حوزه های انتخابی استانی گردد تا انشاءالله در اینده شاهد مجلسی پرکارتر با دیدگاه کلان ملی باشیم. (2840342) (alef-13)
 
میثم
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۲۱:۳۰:۳۱
با اجرای این طرح نماینده های مراکز استان شانس زیاد تری برای حضور در مجلس دارند و این یعنی کاهش توجه به مشکلات شهرستانهای کوچک. این طرح یعنی پادشاهی مراکز استان. تبعیض و خیانت در حق مردم شهرستان های کوچک و محروم.همین الان هم در تقسیم بودجه، مراکز استان سهم بیشتری نسبت به شهرستانهای کوچک برمیدارند.حالا میخوان تنها صدای مناطق محروم رو هم که گاهی به گوش میرسید خفه کنند. آخه کجای این عادلانست (2843837) (alef-11)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۱:۲۵:۱۳
به نظر من اگر احزاب در انتخابات مجلس فعالتر شوند و به جز تهران در شهرستانها و استانها نیز فهرست ارائه کنند که برای مردم از نظر دسته بندیهای سیاسی و گرایش سیاسی مشخص باشد این طرح . طرح خوبی است. (2840408) (alef-13)
 
ببتو
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۴:۲۰:۲۷
مشکل اینه که طرف صبح جز یه حزب عصر با حزب مخالف.تو ایران احزاب معنا ندارن. (2840817) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۱:۵۹:۳۷
بنام خدا- متاسفانه در دو دهه اخیر طرح های اصلاح قانون انتخابات در مدت کمی به زمان برگزاری آن در مجلس مطرح می شود و بعد هم یا به انتخابات نمی رسد و فراموش می شود یا مردم استنباط جناحی بودن آن قانون را دارند. نمی شود برای این کار زیر بنایی به شکل زیر بنایی و مستمر بررسی کرد و بعد هم لایحه یا طرح را در زمانی مناسب در مجلس به شور گذاشت؟ (2840496) (alef-13)
 
ابراهیم قنبری
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۲:۲۷:۵۳
به نام خدا
مجلس قوی زمانی شکل میگیره که از دل یه کلانشهر نماینده ای با آرای 4 رقمی ورود پیدا نکنه. (2840561) (alef-13)
 
سوادکوهی
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۲:۳۵:۲۴
قابل توجه نمایندگان محترم مجلس :
طرح استانی شدن انگیزه مردم برای انتخاب نماینده را کم می کند چون در شهرستانها اگر توجه شود مردم این خیابان به کاندید فلان منطقه شهر رای نمی دهند رای نماینده در شهرستانها براساس محیط می باشه بنابراین مثلا در استام مازندران مثلا سوادکوهی به تنکابنی یا چالوسی به ساروی و قایمشهری رای نمی دهد بنابراین با ریزش آرا و عدم انگیزه مردم مواجه می شویم به نظر می رسد این کار نمایندگاه اشتباه باشه (2840583) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۳:۰۲:۴۵
با وجود شوراهای اسلامی شهر و روستا دیگر نیازی نیست که نمایندگان مجلس محلی باشند زیرا این شوراها می توانند نقش پل ارتباطی محلی با مردم را بازی کنند. در حال حاضر مجلس از معتمدین محلی تشکیل می شود نه نخبگان اجتماعی که با تغییر قانون این مشکل می تواند برطرف شود و همین موضوع سبب شکلگیری احزاب قوی نیز می شود و مجلس از حالت کارهای فردی به حالت تیمی سوق داده می شود. معتمدین محلی به جای جذب به مجلس باید در شوراهای شهر و روستا جذب شوند. این انتظار که ما در هر شهرستان یک فرد توانمند اجتماعی که بتواند قانون گذاری و سیاستگذاری کند داشته باشیم انتظار زیادی است و برای همین در شرایط کنونی یک مجلس ضعیف تر از آنچه واقعا جامعه توان آن را دارد حاصل می شود. (2840656) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۳:۳۹:۵۳
همین که انتخابات مجلس از مسائل طایفه ای فاصله بگیرد امر بسیار خوبی است. در برخی مناطق هنگام انتخابات تنشهای طایفه ای مسایل و مشکلات زیادی را ایجاد می کند. (2840730) (alef-13)
 
سلام
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۰۰:۲۸:۱۰
اتقاقا برعکس در بسیاری از استانها این طرح باعث تشدید اختلاف ورقابت طایفه ای و قبیله ای میشود
چون تعداد زیادی از استانها از چند قوم و قبیله متفاوت تشکیل شده اند

این را هم باید اضافه کنید در کشور ما علاوه بر تعصب قومی در بسیاری موارد تعصب
شهری یا منطقه ای هم وجود داردمثلا دریک استان که تقریبا همه در ظاهر از یک قوم هستند ولی مشاهده میشود بین مردم شهرهای همین استان رقابتهایی گاها شدید وجود دارد
حالا بنظر شما در چنین استانی این رقابت رو کی خواهد برد ؟


همچنین استانهایی هستند که از نظر پراکندگی جمعیت یکسان نیستند این امر باعث خواهد شد تمام یا اکثر نمایندگان از نقاط پرجمعیت یا مرکز استانها انتخاب شوند (2845264) (alef-13)
 
سلام
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۰۰:۴۱:۲۵
تنها راه حل مشکل انتخابات تشکیل احزاب و انتخابات حزبی هست تا مردم به برنامه های حزب رای بدهند نه به اشخاص .در این صورت اگر حزب منثخب نتواند برنامه های خود را اجراکند دیگر بهانه ای ندارد ودر انتخابات بعد رای نخواهد آورد
به همین دلیل احزاب سعی خواهند کرد افراد شایسته تر رو برای انتخابات در هر شهر ویا استان معرفی کنند
در این صورت تفاوتی نخواهد کرد انتخابات استانی باشد یا شهرستانی .

البته بعید میدانم حالا حالاها همچین طرحی در کشور ما اجرا بشه
دلیلش رو حتما همه میدونید؟! (2845281) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۳:۵۷:۰۸
آقایان به لطف صدا و سیمای استانها به حد کافی و وافی شهرت کسب کرده اند و لذا با استانی کردن انتخابات در پی آنند که هر چه می توانند از قدرت رقابت دیگران کم کنند (2840759) (alef-13)
 
مخالف
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۴:۰۴:۵۷
در استانهایی که یک شهرستان تفاوتهایی با سایر شهر ها از لحاظ مذهب، زبان و .. داشته باشند به این ترتیب احتمال اینکه از آن اقلیت استان هم نماینده ای در مجلس حضور داشته باشد به شدت کم می شود. مانند یکی از شهرهای استان کردستان که اغلب شیعه هستند و سایر شهر ها اغلب اهل تسنن هستند به این ترتیب احتمال راهیابی یک نماینده شیعه در حد صفر خواهد بود. که مورد مشابهش در چند استان دیگر هم دیده می شود. (2840781) (alef-13)
 
نوید
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۵:۵۲:۵۰
خوب اگه اکثریت اونجا سنین چرا باید یه شیعه انتخاب شه؟یا برعکسش در جایی که اکثریت شیعه هستن؟ (2841069) (alef-13)
 
هموطن
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۲۱:۵۰:۲۶
دوست عزیز چرایی این مسأله در اینه که حق مسلم مردم اون شهر برای داشتن یک نماینده مستقل از اونها گرفته میشه. مثل اینه که بگیم چون اکثریت مردم ایران شیعه هستند پس اهل تسنن، آشوری ها، مسیحی ها و سایر اقلیت ها حق داشتن نماینده مستقل ندارند. آیا این منطقیه؟! (2841768) (alef-11)
 
نوید
۱۳۹۴-۰۲-۰۷ ۲۳:۱۴:۱۹
این منطقیه که بر اساس نسبت جمعیتی که دارند انتخاب بشن.مطمئنا اگه تعداد افرادی که یک دین یا مذهب خاص را دارن طوری باشن که اندازه یک نفر نماینده نباشه خوب مسلما نباید انتخاب بشن.یعنی شما میگید اگه مثلا تو یه شهر یک میلیون نفری 1000 تا سنی باشن و بقیه شیعه باید یه کاری بکنن که یه سنی هم انتخاب بشه؟این کجاش منطقیه؟ (2852997) (alef-3)
 
چاراویماقی
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۴:۳۱:۳۲
اخه راحت شدیم از دعواهای الکی انتخاباتی (2840852) (alef-13)
 
نادر
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۴:۴۹:۲۹
فرایند انتخابات باید نتیجه اش شایسته سالاری باشد .روشها مهم نیست نتیجه مهم است (2840916) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۶:۰۵:۲۳
حتي مي توان حداقل راي لازم براي نماينده شدن را يك ميليون راي اعلام كرد ،
در اين صورت شاهد حضور 280 چهره ملي در مجلس خواهيم بود (2841100) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۷:۱۵:۰۸
بايست ببينيم اين كار در مقايسه با تقويت حزب (كار تشكيلاتي و شفاف و مسئوليت مدارانه) مقدم است يا برعكس؟ (2841261) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۱۷:۵۲:۴۰
بازم حق شهرستانها تضییع میشه. (2841321) (alef-11)
 
موکل
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۲۰:۰۲:۰۶
اگر فرهنگ شایسته سالاری جا بیفتد خوب هست. (2841578) (alef-11)
 
n
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۲۰:۵۱:۱۳
این طرح نشان از ان است که عقلای مجلس زیاد شده ان اما سعی کنید افراد با سواد و اندیشمند که توانای تجز یه و تحلیل مسا یل دا شته با شد در تصویب قوا نین با دقت و مطا لعه کا فی شر کت کند ز مان تبلیغات نما یند گان یک ماه باشد در صدا و سیما نقد نما یندگان برای شنا خت بیشتر کا ندیداها و میزان توانای و استعداد انان در شبکه استانی انجام گیرد تا مردم بتوانند با لیا قت ترین نما ینده انتخاب کنند (2841671) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۲۰:۵۳:۰۳
طرح بیخود است زمان تصویب هم مناسب نیست
واقعا متاسفم این یعنی ورود ثروت به سیاست (2841674) (alef-13)
 
فرامرز
۱۳۹۴-۰۲-۰۲ ۲۱:۱۲:۱۱
با سلام 1_با این طرح افراد کارشناس وبا سواد تری وارد مجلس میشوند 2_طرحهای نمایندگان به سمت ملی سوق داده میشود 3_نماینده ای که توان دادن رای مخالف یا موافق را ندارد ضمه کل ملت به عهده اش میباشد وقطعا حقوقی که میگرد شبه ناک است (2841716) (alef-13)
 
ثریا
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۰:۰۷:۰۵
سلام دمت گرم شیرحلال خورده ای برادر فرامرز. حرف حق زدی. عقل، را در گفتارت بکار بستی و نتیجه اش اینه که به دل میشینه. ایول... (2842534) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۰۷:۴۶:۲۱
متاسفانه با این طرح فاصله مردم با نمایندگان زیادتر می شود. (2842350) (alef-11)
 
غلامحسن
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۰۸:۴۳:۱۴
به نظر من قبل از انتخابات با جمع آوری امضا کانداد شدن را محدود بکنند یعنی هر کاندیدا به نسبت جمعیتی استان با مراجعه به مردم از حمایت مردم با خبر شود و نه استانی بلکه چند استانی شدن را داشته باشیم تا این سبک نحس که باعث گم شدن نخبگان می شود برچیده شود (2842407) (alef-11)
 
علوم سیاسی
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۰:۰۰:۵۹
قطعا این کار به سود کشور نخواهد بود زیرا با اجرای این طرح مردم دیگر رغبتی برای رای دادن نخواهند داشت (2842525) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۷:۱۲:۲۵
طرح بسیار خوبی هست. شاهد هستیم آن دسته از کسانی که با رای های چند هزار تایی و چند صد تایی و گاها با خرید رای راهی مجلس شده اند تنشان به لرزه درآمده که مبادا در دوره ی بعدی مجلس از این خان نعمت بی نصیب بمانند.
حل مشکلات محلی از وظایف نمایندگان شوراهای شهر و روستاست. باید پل ارتباطی میان آن ها با نمایندگان استانشان در مجلس را تقویت نمود. (2843458) (alef-11)
 
برقراری
۱۳۹۴-۰۲-۰۳ ۱۹:۳۷:۴۷
ضمن تشکر از طراحان این طرح. به اعتقاد بنده اگر این طرح تصویب شود یکی از ماندگارترین کارهای نمایندگان مجلس نهم خواهد گردید. چرا که در حال حاضر نمایندگان شهرستانها عملاً مسئولیت اجرایی را متقبل نموده و مردم قبل از مراجعه به ادارات ،ابتدا نامه و درخواست خویش را به نمایندگان ارائه می دهند.از طرفی همه موکلان انتظار دارند همه مشکات شخصی آنها رارسیدگی نموده ودر همه مراسمات شهرستانی و روستاها حتماً باید نماینده حضور داشته باشد و مهمتر از همه نمایندگان فرصت اندکی برای مسئولیت اصلی خویش ،یعنی قانونگذاری و نظارت دارند.با تشکر از طراحان این طرح -اسداله برقراری (2843717) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۰۸:۱۶:۱۹
باسلام به دوستان عزيز با يد غيراز راي دادن ديد ملاحظه كرد نماينده را براي چه كار ووظيفه مي خواهيمفردي را ميخواهيم انتخاب بكنيم كه در قوه مقننه از منافع اول كل ملت بعد حوزه انتخابيه در چهار چوبه وظايه قوه مذكور حركت نمايددر حاليكه ما شاهد بوده شخصي ديپلمه حتي حداقل راي مثلا حوزه تهران راهم بدست نياورده نماينده شده واز سر دولت جمهري اسلامي تحصيل هم كردهوبرابر بر نمايندهاي كه صد برابر او را اورده در مجلس هر دو يك راي داشته اينجا بحث سني وشيعه نيست نماينده انتخاب ميشود در استان نميتواند قول خارج از وظيفه بدهد افرادي را تطميع نمايد ال اخر (2844213) (alef-11)
 
برزو انصاری
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۰۸:۵۵:۵۰
با تصویب این طرح اختلافات طایفه ای از شهرها به استان تعمیم وتوسعه داده میشود ودر تعدد قومی ،زبانی ونژادی امنیت کشور یقینا آسیب جدی خواهد دید ودر این شرایط برگشت به رویه سابق امکان پذیر نیسن .
عدم توجه نمایندگان به وظایفشان نباید چنین طرحهایی را که به یکپارچگی کشور صدمه میزند اجرایی کند ، مضافا به اینکه نماینده براحتی میتواند افراد مورد نظرش را در شهرای دیگر به منصب بنشاند در اصل کل مشکلات و اختلافات از شهرستان به استان منتقل میشود . (2844227) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۰۹:۱۲:۱۳
این طرح در صورتی خوب خواهد بود که چند نماینده برگزیده یک استان بتوانند استاندار و مجریان استان را تعیین کنند و بر آنها نظارت کنند وگرنه کی بود کی بود من نبودم خواهد شد. همین الان شهرهایی که بیش از یک نماینده دارند با این مشکل مواجهند که نمایندگان کم کاری خود را بر دوش دیگران می گذارند (2844234) (alef-3)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۱۱:۰۲:۲۹
ثروتمندان وارد سیاست میشن ، حق روستاها و شهرهای کوچک ضایع میشه ، پل ارتباطی مردم با قانون گذاران کم میشه ، هرجا که جمعیت بیشتر داشته باشه نماینده داره ، کاندید به دنبال طبقات مرفع روی میاره اگر هم رای آورد باید به مشکلات اونا جواب بده بقیه مردم هم به فراموشی سپرده بشه ، از هم مهمتر حضور مردم پای صندوق رای کمرنگ تر میشه بویژه در شهرهای کوچک و روستاها، فقط افراد بنام رای میارن متخصص کنار گذشته میشه (2844352) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۱۱:۴۴:۵۱
به دلیل رشد نامتوازن جمعیت در اکثر استان ها به طوری که بیش از نیمی از جمعیت استان در یک یا دو شهر استان متمرکز شده است (مثل فارس،اصفهان،یزد،خراسان، هرمزگان و ... ) و وجود فرهنگ رای دادن قبیله‌ای در اکثریت مردم استان ها، و اختصاص یافتن بودجه و طرح های عمرانی و صنعتی در مناطق مختلف عمدتا از طریق فشار نمایندگان بر دولت، تصویب این طرح باعث افزایش نرخ توسعه بالاتر از میانگین موجود در شهر های پرجمعیت استان و کاهش نرخ رشد کمتر از میانگین موجود درشهر های کم جمعیت استان خواهد شد. (2844423) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۴ ۲۱:۲۵:۵۸
یکی از مشکلاتی که این طرح داره اینه که در همه استان ها قطعا نتیجه به دو ردوم کشیده میشه چون رای ها خیلی تقسیم میشن
در صورتی که در گذشته بسیاری از شهزستانها در دور اول نتیجه مشخص میشد. از طرفی حتی اگه یک نماینده هم از سهمیه یه استان مونده باشه باز کل مردم استان باید در رای گیری شرکت کنن که از لحاظ اقتصادی نیز خیلی هزینه برتر است (2845079) (alef-3)
 
دکتر امیرموسی زارعی
۱۳۹۴-۰۲-۰۵ ۱۸:۵۷:۲۹
طرح استانی بودن انتخابات یک طرح ملی کلی مناسب و مفید هست و افراد با سواد و با تجربه وارد مجلس خواهند شد. با تشکر دکتر امیرموسی زارعی (2847252) (alef-3)
 
رضا - املش گیلان
۱۳۹۴-۰۲-۰۶ ۱۱:۴۴:۳۰
طرح استانی شدن انتخابات مجلس از خرید و فروش آراء که در سالهاهای اخیر در اغلب شهرهای گیلان رواج چشمگیری یافته و باعث سلب اعتماد افکار عمومی نسبت به صحت و سلامت انتخابات گردیده جلوگیری می کند . (2848666) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۳ ۰۳:۵۰:۵۸
طرح انتخابات استانی بهترین راهی هست که دوات باید تصویب کنه تا کسی نتونه رای بخره و یک آدم خ ب وباسواد وارد مجلس میشه بهترین راه هست انتخابات استانی (2863361) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.