توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267101
موانع سياسي احتمالي پارلماني 1+5 در قبال توافق هسته اي با ایران
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۰:۳۲
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس از پاریس ، یک توافق هسته ای به شکل بالقوه بی سابقه ای بین تهران و واشنگتن می تواند با دردسرهای سیاسی در ایران و امریکا روبرو شود اما اینگونه نیست که در سایر جاها دردسری وجود نخواهد داشت.

چارچوب توافق که روز دوم آوریل بین تهران و شش قدرت جهانی - انگلیس ، چین ، فرانسه ، آلمان ، روسیه و آمریکا حاصل شد تلاشها را برای حصول به توافق نهایی تا تابستان امسال تشدید می کند. این توافق با توجه به بندهای نهایی اش می تواند تصویب پارلمانهای کشورهای درگیر در مذاکرات را هم ایجاب نماید.
این توافق با مخالفت هایی در کنگره امریکا و تندروها در ایران روبرو شده است اما به نظر می رسد که در سایر کشورهای کلیدی درگیر ماجرا با دشواری کمتری روبرو خواهد بود.
اینجا نگاهی می اندازیم به آنچه که احتمالا در انتظار این توافق خواهد بود:

- روسیه
اگر امضا و تصویب این توافق از جانب روسیه لازم باشد متحدان ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور در پارلمان قطعا این حمایت را ارائه خواهند کرد. سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه و مرد اصلی این کشور در مذاکرات هسته ای ایران در زمان دور قبلی مذاکرات گفته است که او فکر نمی کند هرگونه توافقنامه نهایی به تصویب پارلمانی نیاز داشته باشد.

- چین
پکن در طول بیش از یک دهه مذاکرات هسته ای با ایران مسیر مسکو را دنبال کرده است.انتظار می رود کنگره ملی خلق چین که تابع رهبری کمونیست این کشور است در صورت لزوم هرگونه توافق نهایی را سریعا تصویب کند.

- انگلیس
توافق پیشنهادی به شکل گسترده ای در انگلیس مورد استقبال قرار گرفت و انتظار نمی رود در صورتی که رای گیری پارلمانی نیاز داشته باشد با هیچگونه مقاومتی روبرو شود. مایکل فالون وزیر مشاور در امور خارجی انگلیس که یک محافظه کار است گفته است این توافق از انتظارات در طول حتی ۱۸ ماه گذشته فراتر رفته است و « می تواند توافق خیلی خوبی باشد.» حزب مخالف دولت انگلیس یعنی حزب کارگر که احتمال دارد بعد از انتخابات پارلمانی هفتم ماه مه دولت بعدی انگلیس را تشکیل دهد هم از مذاکرات هسته ای حمایت کرده و از توافق به دست آمده استقبال کرده است.

- فرانسه
دولت سوسیالیست فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه در طول مذاکرات در پی شروط دشواری بود اما در نهایت با چارچوب توافق موافقت کرد.حزب «او ام پی » که حزب مخالف دولت فرانسه به حساب می آید همچون حزب چپ افراطی و همچنین حزب سبزها از این توافق استقبال کرده اند. لزوم تصویب این توافق توسط پارلمان فرانسه وجود ندارد.

- آلمان
چهره های ارشد در دولت ائتلافی گسترده آلمان که کنترل چهار پنجم کرسی های پارلمان را در اختیار دارد علنا این توافق را تائید کرده اند. انتظار نمی رود توافق نهایی به تصویب پارلمان آلمان نیاز داشته باشد.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.