نظر منتشر شده
۴۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 243421
خودکشی در ایران رشد فزاینده داشته/ نداشته؟
وضعيت خودكشي هاي منجر به مرگ در ايران
هادی شریفی، 7 مهر 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۳
زمانی که امید به زندگی صفر می‌شود، ترس دیگر معنا ندارد، قرص برنجی می‌خورد، ماشه ای را می‌کشد، خود را از بلندی پرت می‌کند و یا اینکه در یک اداره دولتی، خودکشی می‌کند.

یک ماه پیش ستار عبدالی کارآفرین ایلامی، امید به زندگی‌اش به صفر رسید، کارخانه‌اش را رها کرد و به تهران آمد، قبل از آمدن نمی‌دانست بروکراسی بانک صنعت و معدن باعث می‌شود بنزین روی خودش بریزد و خودش را آتش بزند، ابدالی جوانی پر شور نبود، کارآفرینی بود که سرد و گرم روزگار را چشیده و چندین نفر در کارخانه‌اش کار می‌کردند. (۱) خودکشی این کارآفرین را منظرهای گوناگونی باید بررسی کرد.

یک ماه بعد از خودکشی عبدالی، پیرمردی در یک ساختمان دولتی دیگر، به زندگی‌اش پایان داد. رسانه‌ها خبر این خودکشی را این‌گونه منتشر کردند : فردی که چند ماه است برای دریافت کمک مالی به ساختمان صلح هلال احمر رفت و آمد می‌کند، خود را از طبقه چهارم ساختمان جمعیت هلال احمر به پایین پرتاب کرد و در دم جان باخت. (۲)

آمار مرگ‌های مشکوک به خودکشی در چهار ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل از افزایش ۲.۱ درصدی حکایت دارد. از ابتدای امسال تا پایان تیرماه ۱۴۳۷ تن به علت خودکشی جان خود را از دست داده‌اند. از این تعداد ۹۸۵ تن را مردان و ۴۵۲ تن دیگر را زنان شامل می‌شوند. این بدان معنی است که روزانه بیش از یازده نفر در کشور بر اساس خودکشی فوت کرده‌اند، این تعداد جدای از افرادی است که اقدام به خودکشی کرده‌اند ولی خودکشی ان‌ها ناموفق بوده است. (۳)

خودکشی در ایران رشد فزاینده داشته / نداشته؟
روزبه کردونی مدیر کل دفتر امور آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه در رابطه با خودکشی می گوید : ادعای اینکه خودکشی در کشور رشد فزاینده دارد با واقعیت اجتماعی هم‌خوانی ندارد. گزارش سازمان بهداشت جهانی در خصوص خودکشی که برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ منتشر شده است نیز نشان می‌دهد که نرخ مرگ و میر ناشی از خودکشی در کشور در سال ۲۰۱۲ نسبت به سال ۲۰۰۰ بیش از ۲۸ درصد کاهش یافته است. ۲۹ استان کشور دارای نرخ خودکشی کمتر از نرخ جهانی هستند که این نرخ در ۲۳ استان از نصف میانگین جهانی نیز کمتر است.

وی از اختصاص اعتباری ویژه برای کنترل و کاهش خودکشی خبر داد و گفت: امسال برای اولین بار با تاکید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و پیگیری‌های معاون رفاه ردیف بودجه مستقل برای کنترل و کاهش خودکشی در نظر گرفته شد و مبلغ ۱۰ میلیارد ریال برای مناطق آسیب خیز اعتبار تخصیص یافت. (۴)
این در حالی است که رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور معتقد است که خودکشی در سطح کشور افزایش یافته است، احمد شجاعی رییس سازمان پزشکی قانونی کشور با بیان اینکه خودکشی در سطح کشور افزایش یافته، می‌گوید: چهار هزار و ۵۵ نفر در سال گذشته در اثر خودکشی جان باخته‌اند.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور مهم‌ترین علل پیشگیری از خودکشی را فرهنگ سازی دانست و گفت: این آمار نگران کننده است و نشان می‌دهد که سلامت روانی جامعه مطلوب نیست. مردم باید آموزش ببینند که برای اندکی ناملایمات، نباید دست به اقدامات خطرناک و نگران کننده بزنند. (۵)

رشد ۶۳ درصدی خودکشی در سال ۹۲
بررسی آمارها تا چهار ماهه ابتدایی سال ۹۳ نشان می‌دهد که نرخ خودکشی در کشور رشدی ۲.۱ درصدی داشته است. همچنین در سال ۹۲، چهار هزار و ۵۵ نفر در اثر خودکشی جان باخته‌اند که نسبت به سال ۹۱ رشدی ۶۳ درصدی را نشان می‌دهد. در سال ۹۱، ٢٤٨٧ بر اثر خودکشی جان خود را از دست داده‌اند.


مرگ روزانه دو نفر بر اثر مصرف قرص برنج
مجید ابهری جامعه شناس و پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی با اشاره به افزایش خودکشی در کشور می‌گوید : مشکلات اقتصادی، گرفتاری‌های عصبی و روحی، اضطراب، استرس و اعتیاد از عوامل زیربنایی خودکشی خودخواهانه بوده و متأسفانه روزانه دو نفر بر اثر مصرف قرص برنج از دنیا می‌روند.

ابهری افزود: با توجه به اینکه خودکشی از نگاه رفتاری به دو گروه خودخواهانه و دیگر خواهانه تقسیم می‌شود در تحلیل رفتاری می‌توان گفت که حدود ۳۰ درصد از خودکشی‌ها به خاطر مسائل عاطفی و اخلاقی و ۷۰ درصد آن به خاطر مشکلات روانی و رفتاری، ضعف تربیت خانوادگی، فاصله گرفتن از ارزش‌های دینی و اخلاقی، کم رنگ شدن اصول معنوی در جامعه و فاصله گرفتن از توکل و اعتماد به نفس می‌باشد.
وی به مقایسه آمار خودکشی ایران و سایر کشورها واکنش نشان داد و گفت: مقایسه خودکشی در جامعه اسلامی ایران با سایر کشورها یک مقایسه کاملاً غلط، غیر اصولی و غیر علمی می‌باشد چرا که به خاطر حاکمیت ارزش‌های دینی و باور های اخلاقی در جامعه ما اصولاً خودکشی کاری حرام و غیرشرعی است بنابراین نمی‌توان جامعه ایران را با کشور های دیگر مقایسه کرد.

این جامعه شناس در ادامه خاطر نشان کرد: ممکن است در مقایسه های آماری این اعداد و ارقام از دیگر کشورها پایین‌تر باشیم اما نمی‌توان این منطق را برای پذیرش خود کشی بکار برد چرا که حتی اگر در هر ماه یک نفر در کشور ما خودکشی کند برای ما غیر قابل قبول است و باید ریشه های آن را شناسایی شود.
دکتر ابهری با بیان اینکه معلوم نیست بودجه ای که مدیرکل آسیب‌های اجتماعی از آن سخن گفته در چه مسیری خرج می‌شود گفت: من به عنوان کسی که سی سال از عمر خود را در پژوهش‌های نظری و میدانی در آسیب‌های اجتماعی گذرانده‌ام نمی‌توانم درک کنم اختصاص بودجه برای کاهش خودکشی چگونه هزینه خواهد شد وزارت کار با ده میلیارد ریال می‌تواند چه کاری برای کاهش خودکشی انجام دهد، این مبلغ حتی برای جمع آوری داده های آماری خودکشی کم است.

این رفتارشناس همچنین تاکید کرد: پر رنگ کردن ارزش‌های دینی نیازی به بودجه و هزینه ندارد همین طور که ارائه الگوهای رفتاری و اعتماد به نفس و توکل و ایمان قوی نیازی به هزینه های مادی ندارد بنابراین بجای اختصاص هرگونه بودجه برای این‌گونه کارها که آن هم در نهایت معلوم نیست چگونه خرج خواهد شد باید به فکر فرهنگ سازی بود.

هشدار؛ رشد تصاعدي خودكشي‌هاي موفق در كشور
آمار مبتلايان افسردگي در كشور مي‌تواند نگراني متوليان رصد وضعيت خودكشي در اورژانس‌هاي روان‌پزشکی و شعبات پزشكي قانوني را نسبت به بالا رفتن موارد خودكشي‌هاي موفق افزايش دهد چنانكه جعفر بوالهري، رييس انستيتو روان‌پزشکی تهران هم در سمينار نقش اورژانس اجتماعي در پيشگيري از خودكشي هشدار داد: «افسردگي شايع‌ترين اختلال روان‌پزشکی است و بايد نشانه‌ها و علل افسردگي در كشور به مردم شناسانده شود و در پي آن تشخيص، همدردي و اقدام به درمان نيز صورت گيرد.»
جعفر بوالهري ادامه داد: در حالي كه خودكشي، خشونت عليه خود تعريف مي‌شود، اگر به فردي فرصت حرف زدن ندهيم يا براي حضورش احترام قائل نباشيم، در صورت سازگار نبودن با محيط، خشم و پرخاشگري را عليه خود پياده مي‌كند. خودكشي، فريادي براي كمك است كه بايد آن را شنيد. اگر فردي بگويد خدا مرگم دهد بايد آن را جدي بگيريم زيرا قضيه جدي است و به اين معناست كه فرد خودكشي را جزو مكانيسم‌هاي ارتباطي و اجتماعي خود به كار گرفته است حتي بعيد نيست كه اين خشونت را عليه ديگران به كار گيرد. در حالي كه خودكشي، پديده‌يي پيچيده و جدي در بخش سلامت است متأسفانه خودكشي مشكل پنهان به شمار مي‌رود تا جايي كه مسوولان، بيمه‌ها و خانواده‌ها آن را گزارش نمي‌كنند و حتي تلاش مي‌كنند خودكشي به رسانه‌ها كشيده نشود «(۶)»

وقتي صحبت از آمار خودكشي به ميان مي‌آيد، نمي‌توان از وضعيت سلامت روان ايراني‌ها غفلت كرد. در خرداد سال ۱۳۹۱، پرویز مظاهری، دبیر انجمن روان‌پزشکان با اعلام اینکه میزان شیوع اختلالات روانی در کشور بین ۲۳ تا ۲۵ درصد است، گفت: از هر ۴ ایرانی، یک نفر اختلال روانی دارد. نتيجه آخرين پايش سلامت روان انجام شده در سال‌هاي ۸۹ و ۹۰، نشان مي‌داد كه ۶/۲۳ درصد از جمعيت ۱۵ تا ۶۴ ساله كشور به يكي از اختلالات رواني مبتلا هستند و شيوع افسردگي در زنان، ۵/۱۶ درصد اما در مردان ۷/۱۰ درصد گزارش شده بود.

نگاهی به نرخ شیوع ۶/۲۳ درصدی اختلالات روانی فارغ از جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال حاکی از آن است که از میان ۷۸ میلیون جمعیت کشور، حدود ۵/۱۸ میلیون نفر از جمعیت به طور مستقیم یا غیرمستقیم با اختلالات روانی دست و پنجه نرم می‌کنند. این در حالی است که به گفته مدیرکل سلامت روان وزارت بهداشت بسیاری از اختلالات روانی به دلیل هزینه‌های بالای آن در سطح جامعه به صورت مخفی باقی می‌ماند چرا که هزینه‌های بالا باعث عدم مراجعه بیماران به مراکز درمانی می‌شود. (۷)

از طرف دیگر ایرانیان جز غمگین‌ترین مردم دنیا هستند بر اساس آخرین گزارش شادی جهانی که توسط شبکه راه حل‌های توسعه ثبات پذیر سازمان ملل با حمایت دبیر کل سازمان ملل منتشر شده ایران در رده ۱۱۵ از میان ۱۵۶ کشور را به خود اختصاص داده است و در مجموع پایین‌تر از کشورهایی مثل موریتانی، جیبوتی و لائوس قرار گرفته است. اگر این رتبه را با کشورهای همسایه و به ویژه کشورهای مسلمان مقایسه کنیم ملاحظه می‌کنیم که پاکستان رتبه ۸۱، بحرین رتبه ۷۹، عمان رتبه ۲۳ و عراق رتبه ۱۰۵ را دارا هستند.

دکتر لیلا فلاحتی عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی-اجتماعی وزارت علوم با اشاره به یافته‌های طرح پژوهشی که در سال ۹۲ در بین دانشجویان دانشگاه‌های تهران و کردستان انجام شده، می‌گوید : این پژوهش را پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم انجام داد که در این پژوهش از مجموع پاسخگویان ۴۱ درصد سطح اعتماد به نفس پایین، ۵۷ درصد استرس زیاد و ۴۹ درصد امید کمی به آینده داشتند. فلاحتی افزود:۳۷ درصد از پاسخگویان نیز امید به کسب شغل پس از فراغت از تحصیل را کم ارزیابی کردند. (۸)

به تاييد مسوولان جمعيت پيشگيري از خودكشي سالانه رقمي بيش از ۴۵ هزار نفر دست به خودكشي مي‌زنند كه البته كمتر از ۱۰ درصد اين افراد در اقدام خود موفق شده و نامشان به فهرست متوفيان گورستان‌هاي شهرها افزوده مي‌شود و باقي، در حالي نجات مي‌يابند كه بيش از ساير آحاد جامعه مستعد اقدام دوباره براي خودكشي هستند چنانچه سيد كاظم ملكوتي، رييس جمعيت پيشگيري از خودكشي هشدار مي‌دهد كه شانس اقدام دوباره به خودكشي در اين افراد، ۲۰ برابر بيشتر از سايرين است.

با در نظر داشتن چنين شرايطي، بالا بودن آمار خودكشي در ايران چندان نمي‌تواند موجب تعجب باشد هرچند كه مسوولان دولتي آمار خودكشي در ايران را در مقايسه با كشورهاي پيشرفته چندان بالا نمي‌بينند اما مراجعه‌يي به شرايط عمومي جامعه، مي‌تواند اين آمار را نگران‌كننده جلوه دهد.

پانویس ها :
۱ - خودسوزی کارآفرین ایلامی، پایگاه خبری تحلیلی قدس آنلاین، کد خبر : ۲۲۸۴۷۷ تاریخ: ۲۱ مرداد ۹۳
۲- خودکشی در ساختمان هلال احمر، عصر ایران، کد خبر: ۳۵۷۲۳۹ تاریخ: ۲ مهر ۹۳
۳- افزایش خودکشی در کشور، ایسنا، کد خبر: ۹۳۰۶۱۷۱۰۲۹۵، تاریخ: ۱۷ شهریور ۳۹۳
۴- تحلیل آماری آخرین وضعیت خودکشی در ایران، خبرگزاری مهر، کد خبر: ۲۳۶۹۰۴۵ تاریخ : ۲۳ شهریور ۹۳
۵- خودکشی بیش از چهار هزار نفر در سال گذشته، ایرنا، کد خبر: ۸۱۲۷۵۱۷۸ (۴۱۸۰۶۹۳) تاریخ : ۲۶ مرداد ۹۳
۶- قربانيان خود كشي را قضاوت نكنيد، روزنامه اعتماد، ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - شماره ۳۰۵۷
۷- ابتلای ۱۸/۵ میلیون ایرانی به اختلالات روانی، بولتن نیوز، کد خبر: ۲۱۹۳۶۳ تاریخ: ۱۵ شهريور ۹۳
۸- رتبه بد ایران از نظر رضایت از زندگی و شادي، کد مطلب : ۳۰۳۸۱، تاریخ: ۱۲ بهمن ۹۲


 
مینو اصلانی
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۰:۱۹:۴۵
این روزها خودشکی زیاد شده ، خیلی ها هم بفکر خودکشی هستند آخه امیدی هم که به تدبیر و امیدی ها داشتیم تموم شد و هیچکار نکردند . جوونها که نمی تونن ازدواج کنن ، کار هم نیست وضعیت اقتصادی خونه واده ها افتضاحه
تو رو خدا درست کنید این وضعیت رو بابا خسته شدیم . (2398060) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۱:۴۱:۲۳
حالا کاش قضیه فقط همین بود یه عده داریم که مخالف تدبیر و امید هستند و...و بساط عجیبی است.یعنی میبینند اقتصاد داغونی تحویل داده شده ولی فکر نمیکنند که جوانان این وسط دعوای جناحی اینها چه گناهی کرده اند مدام درگیری ایجاد میکنند و دلواپس میشوند و... (2398278) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۳:۲۵:۲۳
هوا آلوده، آب کم و بی کیفیت، مواد غذایی گران و آلوده، رشد بیماریها سریع و مخارج درمان گران، اعتیاد به مواد مخدر رو به رشد، زورگیری و سرقت فراوان، بی کاری ، تورم بالا ، نداشتن تفریح سالم ، تحصیلات عالی بی ارزش و وقت گیر، و....... انگیزه زنده ماندن را کم می کند. (2398567) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۳:۴۷:۱۱
اتفاقا تدبیر و امید باعث افزایش استرس شد، کلن پادرهوا بودن خیلی بده و استرس را بیشتر میکنه، یا رومی رومی یا زنگی زنگ، ادم تکلیفش را میدونه
الان همه افراد سالم معطل نتیجه مذاکراتند چه برسه افراد افسرده و ناامید

اینطوری مشخص نیست و هیچ سرمایه داری استارت کار و تولید و ایجاد اشتغال را نمیزند چون ریسک دارد و نمی داند چه میشود و همینطور بیکاری و ناامیدی زیاد میشود (2398646) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۳:۴۹:۰۶
یکی از عوامل ایجاد بیماریهای روانی، عدم وقوع شادکامی و تحول امید داده شده است و بعد از ان استرس و بعد از ان فروریزی باور
بنابراین تدبیر و امید شاید برای شاغلین کمی ثبات ایجاد کرد ولی اکثر جوانها و بیکاران نا امیدند و فرقی با قبل که نکرده به دلیل گذر زمان بدتر شده است (2398651) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۲:۲۵:۵۸
الان داریم میوه های دولت نهم و دهم را می چینیم. میوه های این دولت را سه چهار سال بعد باید چید. (2398420) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۵:۱۰:۳۳
یک سوال
منفی (-) 8 یعنی این که یک عده باید خودکوشی میکردن ولی نکردن ؟
یا مثلا یعنی باید میمردن ولی نمردن ؟
شوخیشم زشته . (2398883) (alef-10)
 
ننه
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۱۴:۵۶:۲۲
مجید جان.یعنی نسبت به سال قبل کمتر شده. (2403210) (alef-3)
 
علي يانگ
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۷:۴۰:۰۱
خواهر عزيز دركت مي كنم ولي تا شقايق هست زندگي بايد كرد .عذاب اخروي خودكشي رو كه از گناهان كبيره هست به ياد بياريد تا متوجه بشيد عذاب دنيا نسبت به اخرت صفره (2399295) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۰:۳۷:۵۵
امار خیلی بیشتر از اینه خیلی از اقدام به خودکشی ها ثبت نمیشه (نظر شخصیمه) (2398096) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۰:۴۳:۳۹
یه سر به آمار خودکشی و خودسوزی در استان ایلام بزنید تا حساب کار دستتون بیاد. متاسفانه آمار خودکشی و خودسوزی در این استان محروم نسبت به جمعیتی که داره اونو در صدر تمام نقاط جهان قرار میده (2398112) (alef-13)
 
کرمی
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۰:۴۵:۲۵
میگم با ده میلیارد ریال حتی نمیشه یه تحقیق درست و حسابی در مورد خودکشی کرد ، مدی کل یا نمی دونه ده میلیارد چقدره یا اینکه چون برای اولین باره ذوق کرده !!! (2398120) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۲:۳۶:۰۱
میشه باهاش پروژه تحقیق تصویب کرد و حالشو برد . تو مدیرکل بودی ذوق نمی کردی ؟ (2398455) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۰:۵۴:۲۲
هر چند طبق آمار های سالانۀ سازمان ملل ، بیشترین رفاه اجتماعی مردم جهان به شهروندان کشور های شمال اروپا و بویژه اسکاندیناوی اختصاص دارد ، با اینوصف آمار خودکشی ها در همین کشور ها هم ، برخلاف آنچه که در بادی امر انتظار می رود ، بسیار بالاست که به باور شماری از پژوهشگران به دلیل ماشینی شدن روز افزون و لجام-گسیختۀ سامانۀ زندگی و فاصله گرفتن مردم از فطرت ، هنجار ها و........و احساسات انسانی ، می باشد ؛
این در حالیست که صرفنظر از وجود یا عدم وجود آمار دقیق خودکشی ایرانیها ، خود ما شخصا در جامعۀ دور و برمون ، تقریبا با موارد بسیار ناچیزی از تحقق و عملی شدن تمایل روزانۀ مردممان به خود کشی برخورده ایم که این پیش از هر چیز حاکی از پائین آمدن !!!!! آستانۀ رضایتمندی و توقع مردم ما درخصوص تأمین خواسته های روزمرۀ خود از گذر زندگی می باشد ؛
اما همچنانکه در بسیاری از موارد ، شاخصه های رفتاری ما با دیگر مردم دنیا کاملا متفاوت!!!!است ، برخلاف دیگر نقاط جهان که اصولا اکثریت خودکشی ها توسط مردان مجرد صورت می گیرد ، در ایران در اینمورد خاص ، مردان متأهلی که به زندگی خود پایان میدهند ، بیشتر از مردان مجرد !!!!!می باشند. (2398148) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۷:۳۰:۴۰
چرا رو هوا حرف می زنی ؟آمار مستندی داری ارئه کن (2399277) (alef-13)
 
ننه گوجه
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۱۴:۵۹:۴۲
خودکشی یه مسئله خیلی پیچیده است.که بین افراد بسیار مرفه به دلیل بی دغدغگی و افراد بیچاره به دلیل پردغدغه گی رخ می ده.مثلا میگن تو هوای گرم خیلی بیشتر و تو شهرهای محروم بیشتره و بین افرادی که سطح ایمان ( نه حتما مسلمون باشن) کمتری و امید کمتری دارن بیشتره...میگن و... ما نمی دونیم (2403215) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۰:۵۴:۵۴
کوتاه میشود دلیل را گفت و نیاز به اینهمه تفسیر نداره

عدم دستیابی به حقوق و بی عدالتی در محیط های کار و روابط فردی، بزرگترین دلیل استیصال افراد و اقدام بخودکشی است.

برای کسی یا مقامی آیا اهمیت دارد؟ (2398150) (alef-13)
 
زینب
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۰:۵۷:۰۸
شکستهای عاطفی رو هم در کنار آمار طلاق بذارید چون این روزها دخترا تا شکست عشقی میخورند و مورد خیانت از طرف یک پسر واقع میشوند خودکشی میکنند . (2398153) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۱:۰۴:۳۵
وضعیت اقتصادی رو درست کنید امید به زندگی افزایش بدید بعد (2398169) (alef-13)
 
فهيمه
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۰۰:۵۳:۱۳
ما كه از بهبود وضع اقتصادي قطع اميد كرديم. حداقل مثل بچه هاي صغير با ما رفتار نشه رتبه شاديمون خيلي بالاتر ميره. اينكه مدام به ما بگن اينو بپوش اونو نپوش...اينو بخور اونو نخور..
اينو ببين اونو نبين...اينجا برو اونجا نرو...و.....پا بپاي مشكلات اقتصادي به من كه يك يه فرد ميانسال هستم ،استرس وارد ميكنه واي بحال جوانترها.
دست برداشتن از اينجور محدوديتها كه ديگه خرجي نداره. (2402195) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۱:۰۷:۱۰
به زنده ها برسید (2398186) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۱:۰۷:۳۹
زمانی که امید به زندگی صفر می‌شود، ترس دیگر معنا ندارد، قرص برنجی می‌خورد، ماشه ای را می‌کشد، خود را از بلندی پرت می‌کند، جام زهری مینوشد و یا اینکه در یک اداره دولتی، خودکشی می‌کند. (2398189) (alef-13)
 
ممنوع القلم
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۱:۲۵:۳۶
عجیب است!! اقای کردونی به آمار سازمان بهداشت جهانی استناد می کند تو گویی این آمار را سازمان بهداشت جهانی از کره ماه می آورد.
در ادامه خبر اینچنین می اید که"رییس سازمان پزشکی قانونی معتقد است که ...." . معتقد است؟!!! طرف دارد آمار می دهد. همان آماری که علی القاعده باید مورد استناد مدیر کل دفتر امور آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون قرار گیرد.
هر کی هر چی دلش خواست ، می گوید و هر توجیهی می سازد تا نشان دهد که همه چیز روبراه است. به این میگن اوج دموکراسی !!!! (2398248) (alef-13)
 
امیر حامد
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۱:۳۲:۵۹
خوب است اگر در مورد اقدام کنندگان به خودکشی اعم از موفق و ناموفق اطلاعات زیر نیز جمع آوری گردد:

1. وضعیت تاهل، اجتماعی و اقتصادی خانواده
2. سن و سال و جنسیت
3. محل زندگی
4. تحصیلات
5. اشتغال
6. اعتیاد
7. انگیزه
8. سلامتی اعم از روانی و جسمی

آنچه که مسلم است ناامیدی و افسردگی ناشی از عوامل محیطی نقش اساسی در افزایش این موضوع دارد. نقش شادی حتی از نوع سطحی آن میتواند در کاهش خودکشی موثر باشد. (2398264) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۱:۴۲:۵۹
اینها واقعیت جامعه ماست نه انچه صدا و سیما از سفرهای نوروزی و تابستانی به خورد مردم میدهد. (2398283) (alef-13)
 
حامد حمدایی اصل
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۱:۴۵:۴۰
من مخالف این هستم که خیلی از آمار ها محرمانه باشد باید د مورد بسیاری از مسائل (اعتیاد فقر طلاق ...) با مردم صادق بود اما...
خود کشی یک استثنا است
بسیاری افراد در همه ی دنیا تمایلاتی برای خود کشی دارند که عملی نمی کنند. ارائه ی آمار در باره ی گسترش خود کشی مشوق چنین افرادی است. روان شناسان به این مساله تاکید زیادی دارند که در صورت ارائه ی الگو بسیاری افراد افسرده با تمایل خود کشی یا افرادی هیستریک و متمایل به خود نمایی اقدام به خودکشی می کنند.

بهتر بود این آمار ها ارائه نمی شد (2398293) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۳:۲۴:۴۰
نکته خوبی اشاره کردید. ولی از طرفی ارائه این آمار می تواند باعث افزایش آگاهی و هوشیاری خانواده ها شود. شاید اثر این مطلب اخیر کمتر نباشد. (2398562) (alef-13)
 
مدرس روانشناسی
۱۳۹۳-۰۷-۰۹ ۰۸:۵۵:۰۷
من یک دکتر روانشناس و استاد دانشگاه هستم
پخش شدن خبر اقدام به خودکشی یک دانشجو در دانشگاه محل کار من در ایام امتحانات باعث شد در دو هفته سه اقدام به خودکشی دیگر (آن هم در دانشگاه کوچک ما) هم صورت بگیرد
خوشبختانه این خودکشی ها موفق نبودند اما باز هم خبر رسانی در مورد خودکشی می تواند تبعات بدی داشته باشد (2402442) (alef-13)
 
فضول چي
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۲:۲۱:۰۱
رييس قانون بزشكي فرموداند : مردم آموزش ببينند تا " براي اندكي ناملايمات" دست به كارهاي
خطر ناك نزنند برادر جان كسي كه با اندكي ناملايمات دست به خودكشي ميزند ، كسي است
كه يك عمر تو خوشي ورفاه غرق بوده ، تو زندگي ، خوشي زير دلش زده در واقع خودكشي براي
او " يك تنوعي " در زندگي اش !!!! به حساب آمده او كسي است كه بار ها وبارها با
خود گفته " واي خدا جون ! مردم از خوشي"!!!!!!! اما خودكشي مورد بحث از نوع خودكشي اي است كه مصداق اين مثل ياشعر است كه مي گويد:
اگر دردم يكي بودي چه بودي. اگر غم اندكي بودي چه بودي !!!!! عزت زياد (2398401) (alef-13)
 
ستاره
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۲:۲۱:۳۵
نمودار ارایه شده خیلی ابتدایی است زیرا دران جنسیت میزان تحصیلات سن میزان پراکندگی تاهل یا تجرد و چگونگی خودکشی معلو م نیست .ما متوجه نمی شویم میزان خودکشی در زنان بیشتر است یا مردان؟تحصیلکرده ها بیشتر حودکشی می کنند یا بی سوادان وبه همین ترتیب .واز سویی روش تحقیق اصلا معلوم نیست.بنا بر این خواننده به این سو هدایت می شود که این فقط یک کار ابتدایی با هیچ هدف مشخصی. (2398404) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۲:۵۴:۲۲
خودکشی به هر دلیلی نشان ضعف و سست بودن ایمان و اعتقاد است. اگر قرار باشه هر شخصی که کوچکترین شکستی میخوره یا از نظر مالی در مضیقه است خودش را بکشد که الان نسل بشر منقرض شده بود. گناه خودکشی اگر از قتل بالاتر نباشد مطمئن باشید پایینتر نیست و سرنوشتی جز جهنم در انتظار اینگونه افراد نیست. (2398495) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۸:۵۳:۴۹
دوست گرامی فردی که خودکشی میکند این دنیا برایش جهنم است که این کار را میکند خودکشی مگر عشق و حال است که فرد این کار را بکند تو خودت حاضری یه خط بندازی روی دستت طرف رگش را میزند بهتره در موضوعات پزشکی به این راحتی نظر ندهیم
ضمنا مطمین باش جهنم نمیره
مگر فردی که از سرطان میمیره جهنم میره خودکشی هم یک نوع سرطان روانی است و دست خود فرد نیست اگر با موضوع اشنا بودی میفهمیدی (2399412) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۲:۵۴:۴۷
در استان ایلام، شکاف بین فقیر و غنی سیر صعودی طی می کند و اقلیتی سیری ناپذیر در مقابل اکثریتی ندار قرار گرفته اند. این جمع محدود دارا اما کم سواد، و دارای ارتباط پیچیده با منابع قدرت، فرصتها (اشتغال دولتی و سرمایه گذاری) را بخود اختصاص داده اند و شاهد نمونه های متعدد از قدرتمندانی و ثروتمندان نورسیده ای هستیم که شش تا هفت فرصت شغلی، دولتی را به خانواده خود اختصاص داده و وام های کلان، طرح ها و زمینهای مرغوب کشاورزی را تصاحب نموده اند ، حال آنکه هر کدام از آن فرصتهای شغلی، می توانست یک خانواده را از یک بحران و آسیب اجتماعی نجات دهد، در مقابل چه بسیار خانواده هایی که تا شش فرزند دارای تحصیلات عالی و بیکار داشته و در حالی که فریاد رسی ندارند؛ کنج عزلت گرفته و دچار یاس و ناامیدی گردیده اند و هر روز که می گذرد در معرض آسیب بیشتر قرار دارند.
ضعف مدیریتی ، بهره وری پایین بخش تولید و صنعت، صدها استخدام رانتی و بدون آزمون سازمانهای دولتی در سالهای اخیر، چیزی جز تبعیض، فقر، بیکاری و تشدید پدیده مخرب خودکشی را در پی نداشته است. امید است که مدیران استانی در جهت رسیدگی به این فاجعه از مسولین کشوری استمداد یاری بطلبند و راهکارهای فوری را مد نظر قرار دهند، که تعلل تابحال آنها، باعث سر برخاک شدن جوانان زیادی از این مرز و بوم رنج دیده و مرزنشین شده است. (2398497) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۲:۵۹:۴۶
درشهرستان بهمیی از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد در 2سال نزدیک به 40نفر خودکشی کردند جمعیت این شهر کمتر 40هزار نفرمیباشد که این امار بسیار وحشتناکه و متاسفانه تاکنون هیچ نهادی مسولیت این بحران را به عهده نگرفته است (2398512) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۳:۲۱:۵۶
همش از بیکاری و فقر (2398556) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۳:۵۳:۳۶
این اعداد و ارقامی که برای خودکشی اعلام شده صرفا در خصوص افرادی است که دارن به زندگیشون اینطور خاتمه میدهند وای از آمارهایی که هیچ جا ثبت نشده از افرادی که دارن به خاطر مسایل سیاسی و اقتصادی روزی چند بار این تصمیمو میگیرندو عمل نمیکنند و وای از آمارهایی که این مسایل باعث شده منحرف بشن فاسد بشن دزدی کنند و برن سراغ فساد وفحشاءو غیره! کی باید پاسخ بده!!! (2398664) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۵:۵۵:۵۵
الان امار کسانی هم که خودکشی نمیکنن فقط قصد دارن بگن؟!!
مثلا تو میتونی 5 بار زنگ نزنی ی بار زنگ بزنی بعد بری به یکی بگی من شیش بار زنگ خونتونو زدم؟ (2398997) (alef-13)
 
ماری
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۳:۵۳:۴۴
آمار دادنمون هم شکل هیچ جای دیگه دنیا نیست!!!

کسی که تحصیلات تکمیلی داشته باشه همچین آمار ناقصی ارائه نمیکنه. (2398667) (alef-13)
 
ساکت المتکلمین
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۴:۴۰:۱۸
پس می گویند ما ملتی با جوانانی شاداب!هستیم که همیشه هم در صحنه حاضریم؟! (2398806) (alef-3)
 
زینب 2
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۴:۴۳:۱۹
نه بابا کدوم خودکشی... امار دروغین تو تز کجا اوردی? (2398811) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۵:۵۷:۱۴
شرم و نکبت برآنهائيکه خودکشي ميکنند. انسانهاي ضعيف النفسي هستند, ضمن اينکه خودکشي نوعي قتل نفس بوده و جزء گناهان کبيره است, (2399001) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۱۹:۵۹:۲۰
وقتی پارتی بازی و فامیل سالاری را در شرکت دولتی خودمون میبینم مخصوصا تو این یکساله که مدیر عامل میگه به کسی نیاز نداره و همه بی مصرف هستند بجز کسانیکه روابط حسنه دارند! احساس پوچی میکنم ولی خودکشی نه مبارزه بهتره بعدش میشه فکررهای دیگه کرد.مرگ بر انسان های بی انسانیت (2399542) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۷-۰۷ ۲۰:۳۲:۴۱
سلام
من با سخنان دکتر ابهری در مورد مقایسه ی اشتباه میزان خودکشی در جامعه ی مسلمان ایران با سایر جوامع غیر مسلمان(و جامعه ی جهانی) موافقم.چرا که طبق بررسی هایی که جامعه شناسانی چون دورکیم در مورد خودکشی انجام دادند به این نتیجه رسیدند که میزان خودکشی افراد رابطه ی مستقیمی با میزاناعتقادات مذهبی انها دارد... . (2399591) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۹:۱۱:۲۰
چرا روش های درمانی و پیشگیری مقاله نمی دید؟
این رادیو تلوزیون چه کار است؟ (2400243) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۰۹:۲۷:۱۳
خودکشی همیشه به صورت آشکار نیست. بیمرا سرطانی نظیر من که درمان خود را کنار می گذارد تا فورا بمیرد و راحت شود هم نوعی خودکشی است. (2400284) (alef-13)
 
سهیلا
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۳:۵۷:۳۳
این آمارشهرستان بهمیی قابل تامل میباشد و برای دانشجویان علوم قضایی ،حقوق وکسانی که در این رابطه تحصیل میکنند گزینه ی خوبی برا تحقیق میباشد (2401008) (alef-13)
 
بی نام
۱۳۹۳-۰۷-۰۸ ۱۵:۴۰:۲۵
چرا فقط فکر می کنید مشکلات برای جوانان است ؟ من دارای چند اولاد جوان هستم ولی این مشکلات برای ما هم با این سن و سال وجود دارد ؟ ما رفاه سی سال پیش را دیدیم ولی امروز نمی توانیم ادامه دهیم ؟ امروز فقط خجالت می کشم و هزینه داروی خود را هم ندارم ؟؟؟؟شما بودید چکار میکردید (2401278) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.