توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 287126
قیمت «شیشه» ۷۰ میلیون تومان افزایش یافت
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۵۱
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر به کنترل عرضه پیش‌سازهای مواد مخدر صنعتی به ویژه «آنتی هیستامین‌ها» اشاره کرد و گفت: کنترل عرضه پیش‌سازهای مواد صنعتی به ویژه آنتی‌هیستامین‌ها و همچنین انهدام باندهای توزیع مواد پیش ساز و کنترل مرزهای غربی باعث شده در حال حاضر قیمت «شیشه» به طور میانگین ۷۰ میلیون تومان افزایش یابد.

به گزارش ایسنا، جزینی در نشست خبری خود که با محوریت عملکرد این ستاد در چهارماه نخست سال جاری برگزار شد، با اشاره به سیاستهای ستاد مبارزه با مواد مخدر با نگاه بر برنامه ششم توسعه گفت: در حال حاضر در حال تدوین و تنظیم برنامه ششم توسعه هستیم و در این برنامه مبارزه همه جانبه با انواع مخدرها و روانگردانها با هدف کاهش ۲۵ درصدی مصرف تا پایان برنامه ششم از اهداف ماست.

وی با هشداری چند باره نسبت به خرید داروهای ترک اعتیاد و لاغری از عطاریها، گفت: برخی از داروهایی که از این واحدها کشف شده حاوی مواد مخدر «شیشه» بوده‌اند و وزارت بهداشت و نیروی انتظامی باید موظف به نظارت و کنترل بر عرضه این مواد در عطاریها باشند لذا به شهروندان توصیه می‌کنیم این اقلام را به هیچ عنوان از عطاریها تهیه نکنند.

وی ضمن بیان اینکه ایران دارای بزرگترین مراکز درمان اعتیاد در سطح منطقه است گفت: پلیس ایران بنا بر اظهارات سازمان ملل دارای سیستم مقابله‌ای سرآمدی در خصوص برخورد و مقابله با جرایم ناشی از مواد مخدر است و نیروی انتظامی ایران دارای بیشتری کشفیات در حوزه روانگردانها و مخدرها در دنیا بوده؛ به عبارت دیگر پرچم‌دار مبارزه با مواد مخدر در سطح جهانی است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: توجه به کاهش آسیب از فرایندهای موثردر خصوص مقابله با مخدرها، محرکها و روانگردانها است و در حال حاضر در این راستا قوانین سختگیرانه در رابطه با مبارزه با مواد مخدر محور اصلی فعالیت‌های ما را تشکیل می‌دهد.

وی با اشاره به آمارهای خط ملی اعتیاد گفت: در سال ۹۳، ۴۰۰ هزار نفر و در ۴ ماهه نخست سال جاری ۱۱۳ هزار و ۴۰۰ نفر با این سامانه تماس گرفته اند که این آمار نشانگر رشد ۱۲۰ درصدی تماسها با خط ملی اعتیاد نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته است.

جزینی ادامه داد: ۸۲ درصد از تماس گیرندگان با این خط تلفنی زنان بودند که ۲۹/۵ درصد همسران، ۲۸ درصد مادران و ۱۸ درصد مردان بوده‌اند. همچنین ۷۸ درصد تماس گیرندگان خود مصرف کننده نبودند بلکه تقاضای ارائه راهکارهای پیشگیرانه داشتند.

وی همچنین گفت: ۳۲ درصد از تماس گیرندگان نیز سوالاتی در خصوص روانگردان شیشه داشتند.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر بر لزوم تقویت این خط ملی تاکید کرد و افزود:‌ در حال حاضر مردم به علت اینکه مردم آگاهی و اطلاعات در خصوص آسیبهای مواد مخدر، محرک و به ویژه مواد صنعتی هستند، نیاز است این خط تلفنی را تقویت کنیم.

جزینی همچنین با اشاره به حضور ستاد مبارزه با مواد مخدر در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و همچنین انعقاد تفاهم نامه با دانشگاه علامه طباطبایی و تربیت مدرس در سال گذشته، عنوان کرد: سعی کردیم ابعادآموزشی و پژوهشی و فرهنگی را در حوزه مبارزه با مواد مخدر تقویت کنیم و طی روزهای آینده با دانشگاه آزاد اسلامی و پیام نور تفاهم نامه‌ای را در خصوص پیشگیری از اعتیاد امضا خواهیم کرد زیرا داشتن کادری تخصصی و پیشگیری از اعتیاد برای ما بسیار مهم و ضروری است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر همچنین به تشکیل ۳۰۰۰ نمایشگاه سیار برای پیشگیری از اعتیاد در بین دانش آموزان اشاره کرد و گفت:‌ در حوزه دانش آموزی به تهیه شیوه نامه آموزشی و هم زمان شیوه نامه درمانی برای دانش آموزان مصرف کننده پرداخته‌ایم و در این راستا کارگاه‌های آموزشی را برگزار و تلاش می‌کنیم افراد و معلمان را به عنوان کادر متخصص آموزشی در این راستا تربیت کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۲۷۰ نفر از معلمان و افراد دخیل در این حوزه تحت ‌آموزش قرار گرفته‌اند که در مجموع ۴۰۰ هزار نفر در محیط‌های دانش آموزی و دانشجویی و ۵۰ هزار نفر در محیط های کاری تحت آموزشهای پیشگیری از اعتیاد قرار گرفته اند.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر در محیط های صنعتی آمارها نشان دهنده حضور ۲۱ درصدی مصرف کننده به انواع مخدرها، محرک ها و روانگردانها و همچنین در سطح محلات نیز یک میلیون نفر برای پیشگیری از آسیبهای اولیه از اعتیاد آموزش داده‌ایم.

جزینی همچنین تاکید کرد که تمامی سازمان‌های دولتی و غیر دولتی مکلف به برگزاری شش ساعت آموزش پیشگیری از اعتیاد برای کارکنان خود شده اند که تاکنون ۱۱ هزار و ۲۰۰ نفر تحت این آموزشها قرار گرفته اند و در وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی نیز آموزش های مجازی برگزار شده است که ۲۰۰ نفر تحت این آموزشها قرار گرفته‌اند.

وی همچنین به اجرای برنامه مشترک خانواده و مدرسه درسال ۹۳ اشاره کرد و گفت:‌ اجرای این برنامه در سال گذشته اثرات خوبی داشت و بنا داریم در سال جاری نیز این برنامه را در سراسر کشور گسترش دهیم. متاسفانه هنوز تمرکز و اجرای دقیق پیشگیری از اعتیاد در محیط های آموزشی کشور وجود ندارد و این نقص ستاد مبارزه با مواد مخدر بر این مسأله هست. در آموزش و پرورش، کارشناس منتقد در حوزه آسیب های اجتماعی و خصوصا در عرصه اعتیاد به مواد مخدر نیازی ضروری است و همچنین در حوزه دانشجویی نیز کنترل و نظارت بر خانه‌های مجردی دانشجویی الزام آور است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر اظهار کرد: مصرف مخدر و روانگردان‌ها در خانه‌های مجردی و دانشجویی وجود دارد که در حال حاضر برخی از این خانه‌ها تحت نظارت دانشگاه‌ها هستند. همچنین خوابگاه‌های دانشگاه ها نیز مورد توسعه قرار دارند و اگر به اماکنی که تحت نظارت سازمانهای دولتی و وزارتخانه‌های بهداشت و علوم هستند، توجه کافی در حوزه پیشگیری از اعتیاد داشته باشیم، گام موثری در این خصوص و مقابله با مواد مخدر برداشته‌ایم.

وی در ادامه بر لزوم نظارت بر خانه‌های مجردی از طریق اطلاع رسانی مردمی اشاره کرد و گفت: توصیه ما این است که باید خانه‌های مجردی را توسط مردم و افرادی که این خانه‌ها را اجاره می‌دهند کنترل کنیم.

جزینی همچنین به قرار گرفتن متون درسی ویژه با موضوع پیشگیری مصرف مواد مخدر در مقطع اول متوسطه در سال گذشته اشاره کرد و گفت: امسال نیز این متون به کتب درسی دانش آموزان متوسطه دوم اضافه خواهد شد زیرا موضوع آموزش پیشگیرانه در حوزه مصرف مواد مخدر در کلیه کتب آموزشی اعم از راهنمایی و دبیرستان ضروری است.

وی همچنین در مورد تماسهای برقرار شده با ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال ۹۳ در ارتباط با مقابله با مصرف مخدر گفت:‌ در سال گذشته ۴۴۰ هزار گزارش مردمی و در چهار ماهه نخست سال جاری ۱۱۰ هزار گزارش در ارتباط با مقابله با مصرف مواد داشته‌ایم.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه یکی از چالش‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر را عدم واگذاری اعتبارات پیشگیرانه در حد ۸۰ درصد مشخص شده در سند جامع پیشگیری دانست و افزود: همچنین در حوزه توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد در سال جاری ۸۲ مرکز غیر مجاز شناسایی و ۲۰ مرکز را پلمپ کرده‌ایم و می توان گفت در ۱۰ استان کشور اکنون هیچ مرکز غیر مجازی در خصوص ارائه خدمات درمان اعتیاد وجود ندارد.

وی در پاسح به نگرانی‌های مربوط در مورد آگاهی از مراکز درمانی مجاز گفت: مردم می توانند آدرس مراکز درمانی مجاز را از سایت ستاد مبارزه با مواد مخدر و یا از طریق شماره تلفن ۰۹۶۲۸ و همچنین بهزیستی استان و یا دانشگاه علوم پزشکی استانها دریافت کنند.

جزینی همچنین از اختصاص شش میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان برای اشتغال بهبود یافتگان در سال جاری خبر داد و گفت:‌ همچنین تا سقف ۱۰ میلیون تومان در حوزه اشتغال، به ویژه کارآفرینی بهبود یافتگان اختصاص یافته است.

وی همچنین به ارائه آماری در خصوص بهبودیافتگان شاغل اشاره کرد و گفت:‌ در حال حاضر۲۳۷۸ فرد بهبود یافته که ۸۸۲ نفر آنان را زنان تشکیل می‌دهند مشغول به کار شده‌اند.

جزینی همچنین ادامه داد: درحال حاضر ۲۷۰۰ سمن و سازمان مردم نهاد در این حوزه مشغول به فعالیت‌اند که ۱۸ هزار و ۱۰۰ نفر از بهبودیافتگان در این سمن‌ها مشغول به کار شده‌اند.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه ضمن بیان آنکه کماکان منتظر تخصیص پنج درصد اعتبارات اشتغال کشور در حوزه اشتغال معتادان بهبود یافته هستیم عنوان کرد: هم اکنون ۶۰۰۰ مرکز سرپایی در کشور وجود دارد و ۴ هزار و ۸۴۳ نفر تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی و بهزیستی و ... هستند که در این میان تنها ۴ درصد توسط مراکز دولتی حمایت می‌شوند و ۹۶ درصد آن‌ها توسط مراکز خصوصی راه اندازی و فعالیت می‌کنند.

جزینی همچنین در خصوص افرادی که تحت پوشش درمان نگهدارنده با متادون هستند، اظهار کرد: در حال حاضر ۵۵۲ هزار نفر مرد و ۳۸ هزار و ۲۰۰ نفر زن تحت پوشش درمان نگهدارنده متادون هستند.

وی در خصوص افراد حاضر در مراکز کاهش آسیب نیز گفت:‌ همچنین ۴۹۸ هزار نفر از افرادی که تحت پوشش درمان نگهدارنده با متادون هستند در ۲۲۱ مرکز کاهش آسیب حضور داشته و در حال حاضر ۱۰۳۷ مرکز اقامتی میان مدت، ۴۹۸ شلتر و ۳۳۱ تیم سیار خدمات کاهش آسیب وجود دارند.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر همچنین ضمن اشاره به وجود ۳۳۱ تیم سیار خدمات کاهش آسیب به معتادان در سطح کشور گفت:‌ در طول این مدت ۴۳ هزار نفر از زندانیان کشور تحت پوشش برنامه‌های درمانی قرار گرفته‌اند.

افزایش ۵ درصدی مرگ و میر ناشی از اعتیاد در سال جاری

وی در خصوص آمار مرگ و میر در بین معتادان نیز عنوان کرد: در سال ۹۳، ۳ هزار نفر از معتادان بنا به دلایل مختلف مسمومیت حاد و زیاد تزریق، عفونتهایی مانند هپاتیت، ایدز، مصرف روانگردان‌ها و قرص ترامادول و ... فوت کرده اند که ۳۰۰ نفر آن‌ها را زنان تشکیل می دادند اما در چهار ماه نخست سال جاری ۵۹۶ نفر مرد و ۷۰ نفر زن، مرگ ناشی از اعتیاد داشتند که این آمار در مجموع نسبت به مدت سال گذشته افزایش پنج درصدی داشته است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: در سال گذشته نسبت به مدت زمانی مشابه ۶۰ نفر از زنان به علت اعتیاد جان خود را از دست داده بودند که این آمار در حال حاضر به ۷۰ نفر افزایش یافته است که نشاندهنده افزایش ۱۰ درصدی مرگ زنان معتاد در چهار ماه نخست سال است.

جزینی در خصوص علائم مصرف مخدر و روانگردانها گفت: بی قانونی،‌ افت تحصیلی، پرخاشگری،‌ افسردگی، اضطراب، انجام رفتارهای ضد اجتماعی همگی از علایم رفتارهای افراد مبتلا به اعتیاد است.

وی همچنین در خصوص اقدامات صورت گرفته در سطح روابط بین‌الملل در ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز اظهار کرد: در چهار ماهه نخست سال جاری چهار مبادله اصناف میان هیأت های دوجانبه و چند جانبه داشته‌ایم و همچنین یک مورد عملیات مشترک در قالب JPC میان ایران، افغانستان و پاکستان انجام شده است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر همچنین به ۲۴ مورد نشست‌های بین‌المللی و اجلاس‌های منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: برنامه ای برای ارتقای ظرفیتهای مقابله‌ای با افغانستان از طریق مشارکت ایران و ایتالیا و دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل ( unodc ) تهیه کرده‌ایم.

وی ادامه داد: همچنین سند پروژه مشترک با دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل را برای ۴ سال آینده نیز در حال حاضر نهایی کرده‌ایم.

جزینی در ادامه گفت:‌ طی بازرسی‌ها و نظارتهایی که این هیأت از اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر داشت ضمن قدردانی از اقدامات جمهوری اسلامی ایران در راستای مقابله با مواد مخدر خواهان تسریع برنامه ها شده‌اند و همچنین از فضای آزادانه گفتگوها در ایران با کیفیت مطلوب نهایت رضایت را داشته‌اند.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر از انتخاب مجدد ایران در سال جاری از گروه آسیا اقیانوسیه در کمیسیون مواد مخدر برای مدت ۴ سال بر اساس ماده ۶۸ منشور سازمان ملل متحد خبر داد.

جزینی همچنین به کنترل عرضه پیش‌سازهای مواد مخدر صنعتی به ویژه «آنتی هیستامین‌ها» اشاره کرد و گفت: کنترل عرضه پیش‌سازهای مواد صنعتی به ویژ آنتی هیستامین‌ها و همچنین انهدام باندهای توزیع مواد پیش ساز و کنترل مرزهای غربی باعث آن شده است که در حال حاضر قیمت شیشه به طور میانگین ۷۰ میلیون تومان افزایش یابد.

جزینی همچنین از کشف ۲۰۰ کیلو «سودافدرین» در یکی از استانهای مرزی کشور در دو روز گذشته خبر داد و گفت: در چهار ماهه نخست سال جاری ۲۱۳ تن مواد مخدر کشف شده است که ۲۱ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و همچنین ۸۸ درصد کشفیات توسط نیروی انتظامی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: همچنین ۲۶۳ تن مواد با منشاء تریاک نیز در چهار ماهه نخست سال جاری کشف شده است که سهم کشفیات سگ‌های مواد یاب در مجموع کشفیات چهارماهه نخست سال جاری ۲۳ تن است.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر به اجرای ۹۱۱ فقره عملیات و درگیری میان پلیس و قاچاقچیان مواد مخدر در سال جاری اشاره و گفت:‌ نیروی انتظامی در ۸۷ درصد این عملیاتها سهم اصلی را داشته است و در طی این عملیاتها ۸۳ آشپزخانه ساخت شیشه منهدم و ۸۸۰ کیلو شیشه کشف شده است که در واقع رشد ۵ درصدی در کشفیات را نسبت به سال گذشته داشته‌ایم.

جزینی همچنین به کشف ۲ میلیون قرص و آمپول روانگردان و ۴۹ تن مواد پیش ساز اشاره کرد و گفت: این آمار نشان دهنده افزایش ۲۰۰ درصدی کشفیات در حوزه مواد مخدر، روانگردانها و محرک هاست که در طی این عملیاتها دو نفر از افراد نیروی انتظامی به شهادت و ۲۰ نفر از قاچاقچیان نیز به هلاکت رسیدند.

وی همچنین از دستگیری ۸۳ هزار و ۶۰۰ قاچاقچی و توزیع کننده مواد مخدر و جمع آوری ۳۸ هزار و ۶۲۷ معتاد متجاهر و ۲۷ هزار نفر از نقاط آلوده اشاره کرد و گفت‌:‌ در مجموع در چهار ماهه نخست سال جاری ۱۱۰ هزار پرونده قضایی برای این افراد تشکیل شده است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه به راه اندازی اردوگاه ماده ۴۲ در تهران و انتقال ۱۰۰۰ نفر از خرده فروشان و قاچاقچیان به این اردوگاه خبر داد و گفت:‌ اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال جاری ساماندهی معتادان متجاهر،‌ درمان این دسته افراد و مراقبت بعد از خروج آن‌ها و همچنین با توجه به اعتبارات ۸۰ میلیون تومانی به هیأت وزیران در سال جاری به تصویب رسانده‌اند و به دنبال تکمیل اردوگاه های ماده ۴۲ در سطح کشور هستیم.

جزینی ادامه داد: در سال گذشته ۲۰ هزار نفر از این افراد را مراکز ماده ۶۲ ساماندهی کردیم اما ۸۰ درصد آن‌ها بازگشت به اعتیاد داشته‌اند.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه یکی از چالش‌های ستاد را در گذشته در حوزه روابط بین‌الملل، مسأله تحریم‌ها دانست که باعث شده بود برخی از تجهیزات کارآمد وارد ایران نشوند و قدرت خرید برخی از وسایل و تجهیزات را نداشته باشیم که در این خصوص گفت:‌ طی آخرین پیامی که به ما رسیده این امیدواری به ما داده شده است که پس از توافق هسته‌ای این مشکل حل خواهد شد و طبیعتا سطح روابط بین‌المللی نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

ایران صادر کننده «شیشه» نیست

وی همچنین در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اظهارات یکی از مسئولین که ایران را صادر کننده شیشه و تولید کننده هروئین دانسته گفت: طبق مصوبه ستاد مبارزه با مواد مخدر، ارائه هرگونه آمار در خصوص موادمخدر و اعتیاد باید از طریق این ستاد صورت گیرد و هر مقام مسؤول و غیرمسئولی مجاز به ارائه این آمارها نیست؛ همچنین این صحبتها نیز که ایران را صادر کننده شیشه یا تولید کننده هروئین است را تکذیب می‌کنم. هر چند در گذشته برخی از ایرانیان شیشه به آسیای جنوب شرقی می‌فرستادند که با برخورد شدیدی که جمهوری اسلامی ایران با آن‌ها داشت این مسأله کاملا متوقف شد.

تولید پیش‌سازهای هرویین را متوقف کرده‌ایم

جزینی همچنین ادامه داد: در ارتباط با ساخت هروئین نیز باید بگویم ۷۰۰ تن هروئین در افغانستان تولید می‌شود و ما حتی تولید پیش سازهای آن را نیز متوقف کرده ایم.

وزارت بهداشت فرآیند تولید واکسن مرفین را تسریع کند

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر درباره ساخت واکسن مرفین نیز گفت: وجود واکسن مرفین از طریق تلویزیون و مطبوعات مطرح شد و با تولید کننده این واکسن مصاحبه شده است و این فرد در حال حاضر در انیستو پاستور در حال انجام وظیفه است؛ اینکه این فرد این واکسن را بروی برخی حیوانات و ۱۵۰۰ انسان آزمایش و نتیجه گرفته است و همچنین بر اساس اظهاراتش چندین کشور خواهان دریافت این ثبت اختراع از وی بوده‌اند و در حال حاضر این واکسن ثبت اختراع شده است؛ تقاضای ما این است که وزارت بهداشت روند فرایندهای این واکسن را تسریع کند زیرا واکسن مرفین به نظر ستاد یک اقدام موثر و مورد نظر است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ارتباط با انسداد مرزها نیز گفت:‌ اعتبارات ما در حوزه دبیرخانه مبارزه با مواد مخدر کفاف پیگیری و اقدامات را در زمینه انسداد مرزها ندارد و بخش عمده‌ای از این اقدامات باید از طریق وزارت کشور صورت گیرد و به نظر می رسد با اقدامات صورت گرفته بتوانیم تا آخر سال جاری بخش‌های باقی مانده از مرزهای باز را مسدود کنیم.

وی درباره فعالیت برخی در حوزه فروش و توزیع مواد مخدر در فضای مجازی گفت:‌ با همکاری پلیس فتا در حال حاضر با ۱۵۰ پروفایل که در فضای مجازی در حوزه فروش و توزیع مواد مخدر و روانگردان فعالیت می‌کردند برخورد کرده‌ایم.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ارتباط با شیوع شناسی اعتیاد بین دانش آموزان افزود:‌ در حال حاضر اطلاعات ۲۱ استان برای شیوع شناسی اعتیاد دانش آموزی بررسی شده است که بنا بود این اطلاعات تا آخر تیرماه و یا مردادماه اعلام شود ولی هنوز این اطلاعات به ما ارائه نشده است اما با توجه به آن‌که شیوع شناسی در جمعیت عمومی در سال گذشته شروع شده، آمارهایی که در این شیوع شناسی ارائه می‌شود مبنای تصمیم گیری‌ها خواهد بود.

جزینی ضمن اشاره به زنانه شدن آسیبهای اجتماعی و لزوم پیشگیری در این زمینه و اجرای اقدامات درمانی مناسب برای زنان معتاد گفت: در حوزه درمانی در حال حاضر دو مرکز در تهران مشخص کرده‌ایم که در آینده معتادان زن متجاهر را در آن نگهداری و در کنار آن برای آنان اشتغال زایی ایجاد کنیم. همچنین در حال حاضر مرکز درمان ماده ۱۶ مشهد، ۱۰۰ نفر زن تحت پوشش داشته و یک مرکز اشتغالزایی در کنار آن تعبیه شده است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر اعتیاد را چهارمین بحران جهانی دانست و گفت:‌ در حال حاضر شاهد افزایش روند اعتیاد در جهان هستیم به طوری که در سال گذشته ۲۴۳ میلیون نفر معتاد در جهان وجود داشت که امسال این رقم به ۲۴۶ میلیون نفر رسیده است. ۲۷ هزار نفر آن ها مصرف کنندگان مسأله‌دار و ۱۳ میلیون تزریقی هستند که ۱ میلیون و ۶۵۰ هزار نفر از تزریق کنندگان مواد مخدر نیز HIVمثبت هستند. انواع مواد روانگردان در جهان در حال افزایش است و اکنون ۴۵۰ نوع ماده روانگردان در دنیا وجود دارد که این موضوع بسیار مهم بوده و باید در این حوزه ستادی را برای پیشگیری تشکیل داد.
 
کلمات کلیدی : موادمخدر