نظر منتشر شده
۳۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 230939
درباره واگذاري فرهنگ به مردم
بخش فرهنگی الف، 27 خرداد 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۸
رياست محترم جمهور در طول ماه هاي گذشته، همواره در تريبونهاي مختلف اين موضع را اعلام كرده اند كه فرهنگ را بايد به دست مردم سپرد! اولين معناي كه اين سخن به ذهن متبادر مي كند اين است كه فرهنگ از مردم گرفته شده است و بايد به آنها واگذار شود.! در اين ميان پرسشي كه طرح مي شود اين است كه آيا هم اكنون فرهنگ از مردم جدا است؟ آيا به نظر ايشان جدايي مردم از فرهنگ قابل تصور است و در صورتي كه اگر بتوان كليتي به نام فرهنگ را تصور كرد آيا غير از مردم محلي براي ظهور آن وجود دارد؟ مثل نسبت مشهور وجود و ماهيت؟! بعيد است ايشان چنين چيزي در نظر داشته باشند.

شايد منظور ايشان از سپردن فرهنگ به مردم، واگذاري «مديريت» فرهنگ به مردم باشد؟ لازمه اين سخن كه مديريت فرهنگ را بايد به مردم سپرد، اعتقاد به اين امر است كه فرهنگ مديريت پذير است!، اين قول از سوي كساني كه معتقدند بايد فرهنگ را به مردم سپرد قول عجيبي است چون كساني به اين سخن باور دارند عمدتا با اين استدلال از مردمي كردن فرهنگ دفاع مي كنند كه فرهنگ مديريت پذير نيست و چون مديريت پذير نيست دولتها نبايد وقت و منابع خود و مردم را براي مديريت آن تلف كنند.

البته اين سخن كه مديريت فرهنگ را بايد به مردم سپرد لوازم ديگري هم دارد. يك لازمه آن اين است كه معقتد باشيم اساسا ميان مردم و دولت تمايز روشني برقرار است يعني ميتوان به چيزي به نام مردم و در برابر آن چيزي به نام دولت اشاره كرد. اين هم قول عجيبي است آن هم زماني كه دولت خود را مردمي ترين دولتها مي شمارد. و به نام دفاع از مردم اين سخن را بيان مي كند.در اين صورت چطور مي شود از تفكيك دولت و مردم سخن گفت؟!

او بر اين بر فرض پذيرش اين سخن آيا صاحب سخن حاضر به پذيرش تبعات آن هست؟! بگذاريد مثالي بزنيم.

حتما بسيار شنيده ايد كه دولتمردان و صاحبنظران از اين كه ما يك سينماي ملي داريم، يعني سينمايي كه تا حدودي داراي هويتي مشخص در عرصه بين المللي است ولو اين كه اقتصاد قدرتمندي ندارد بسيار گفته و بسيار بدان باليده اند. قطعا كسي فيلم فارسي ها و سينماي به اصطلاح نازل و گيشه و بدنه را جزو مقومات اين هويت نميداند بلكه سينماي فاخر و يا سينماي داستاني_ اجتماعي جزو مقومات همان هويت سينماي ملي است. پرسش اين است كه اگر دولت نبود و به اصطلاح در مديريت سينما دخالتي نداشت، اين نوع فيلمها كه الان محل افتخار و مايه مباهات دولتمردان و مديران شده اند مي توانسته اند توليد شوند، زنده بمانند و بخشي از هويت و تاريخ سينماي ملي شوند.؟؟؟!!!

پس وقتي از مردمي كردن مديريت فرهنگ سخن ميگوييم، آيا حاضريم كه قيد توليد چنين آثاري را بزنيم؟؟؟ همين وضع را در موسيقي، كتاب، هنرهاي نمايشي و غيره داريم. آيا دولت حاضر است كه ديگر نمايشگاه كتاب برگزار نكند، اركسترهاي موسيقي را نسازد از موسيقي سنتي حمايت نكند و ....؟؟؟ بحث بر سر دفاع از اقتصادِ فرهنگ رانتي نيست كه به واسطه وابستگي به بودجه نفت نمي خواهد براي خود بازار و گردش مالي و اقتصادي دروني ايجاد نمايد، بلكه مشخص ساختن اين نكته است كه بعيد است كه منظور جناب ريس جمهور اين معنا نيز بوده باشد.

نكته همين جاست منظور ايشان هيچ يك از اين معاني نيست بلكه از سخنان ايشان در ميان افكار عمومي- حتي اگر مراد ايشان نباشد -چنين استنباط مي شود كه دولت اعتقادي به اعمال چارچوب هاي نظارتي و هنجارهاي ملي و ديني در عرصه فرهنگ ندارد و همين استنباط موجب نگراني است. در پاسخ به ايشان كه گفته اند مگر من چه گفته ام كه منتقدان چنين برآشفته اند بايد گفت كه واقعا سويه هاي نگران كننده سخنان شما برآشوبنده است. نيست؟

در فضا و زمينه فرهنگي فعلي معناي واگذار كردن فرهنگ به مردم به معناي رها ساختن نظارت بر توليدات فرهنگي است تا هر كس هر چه خواست توليد و در جامعه نشر دهد. احتمالا استدلال ايشان اين است كه اهل فرهنگ به اندازه اي فرهيخته و معتقد هستند كه توليد فرهنگي مغاير باورهاي عمومي جامعه نداشته باشند . اين سخن درستي است و اكثر اهل فرهنگ نيز چنين هستند اما اين اعتقاد نبايد به معناي غفلت ما از بخش كوچك و معلوم الحالي در حوزه فرهنگ باشد كه همواره از چنين فرصت هاي براي لطمه زدن به فرهنگ ملي ايرانيان استفاده كرده اند چارچوب هاي نظارتي و هنجارهاي ملي و ديني نيز براي همين منظور تعبيه شده است. اما اگر سخنان ريس دولت چنين سويه اي داشته باشد كه دولت اعتقادي به اين چارچوب ها ندارد، آيا نگران كننده نيست؟
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۰:۰۸:۵۴
لطفا به دنبال عیبجویی از حرفهای آقای رییس جمهور نباشید چون مومن اینگونه نیست. به نظر بنده الان اقتصاد، سیاست، فرهنگ، ورزش و همه چیز در جمهوری اسلامی دولتی است. یعنی نهادهای دولتی از بودجه عمومی کشور برداشت کرده و به میزان بودجه ای که می گیرند خروجی ندارند بلکه بیشتر منابع کشور را تلف کرده و هدر می دهند. دولت قطعا باید پای خود را از خیلی از کارها و زمینه ها بیرون بکشد و کاری را که مردم می توانند انجام دهند را به خودشان واگذار کند یکی هم مقولات فرهنگی است که این همه نهاد طفیلی فرهنگ هستند و خروجی همه آنها شده همین آشفته بازاری که می بینید. اگر بحث واگذاری به مردم و عدم دخالت دولت از فرهنگ شروع شده به دلیل آن است که به نسبت اقتصاد رانت و منافع مالی کمتری در فرهنگ هست و قاعدتا باید مقاومت بر سر راه این موضوع کمتر باشد نوبت به بقیه هم خواهد رسید. کلام آخر: این همه سال بعد از انقلاب برای دولتی کردن همه چیز تلاش شده و حاصل چندانی نداشته صبر کنیم شاید اگر امور در مجرای طبیعی خود قرار گرفت وضع بهتر شود. (2207498) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۰:۳۰:۰۴
سخنان رئیس واضح وروشن بود اینهمه صغری کبری چیدن نمیخواست.شما خودت یکجا گفتی مگر جدایی مردم از فرهنگ قابل تصور است ویکجا هم گفتی "اما اين اعتقاد نبايد به معناي غفلت ما از بخش كوچك و معلوم الحالي در حوزه فرهنگ باشد كه همواره از چنين فرصت هاي براي لطمه زدن به فرهنگ ملي ايرانيان استفاده كرده اند "!!!!مگر در عصر ارتباطات که هر چه میخواهی میتوانی بنویسی ونشر دهی ویا با اجاره یک فرکانس درماهواره میتوانی یک صندلی بگذاری جلوی دوربین وهرچه دل تنگت میخواهد میتوانی بگویی میشود حرف از نظارت واینجور صحبتها کرد؟منظور رئیس جمهور اینه که اگر بخواهید هم دیگر نمیتوانید پس بهتره با ایجاد محدودیت مردم را حریص وکنجکاو به چیزهایی که فکر میکنید خوب نیست نکنیدچون فایده ای نداره پس بهتر است به مردم اعتماد کنیم.سی وشش ساله داریم با شدت وحدت همون راهی که شما نسخه اش را دراین مقاله پیچیدید میریم نتیجه گرفتیم؟آدم عاقل ومنطقی راهی که سالها رفته ونتیجه مثبت نگرفته که هیچ بلکه نتیجه منفی گرفته رو ادامه میده؟واقعا که آدمهای عجیبی هستیم. (2207548) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۴:۰۳:۲۱
اصل 44 در حوزه فرهنگ هم باید عملیاتی شود. ن
ظیر واگذاری شبکه های مختلف تلوییونی به بخش خصوصی.
در گام اول میتوان شبکه های تخصصی را به وزارت خانه های مرتبط واگذار کرد. مثلا صداوسیما بهداشت و درمان را بهتر می فهمد یا وزارت بهداشت و درمان ؟!. به نظر می رسد وقت آن رسیده که رسانه ملی" نقش نظارتی خود را تقویت و نقش اجرایی اش" را تعدیل کند که هم به نفع صداو سیما و هم به نفع بیت المال است (2208130) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۷:۵۶:۳۵
محمد جان! اگر شبکه سلامت را بدهند به وزارت بهداشت که باز هم دولتی می ماند! الان مثلا وزارت بهداشت خیلی کارش را درست انجام می دهد و مشکلاتش کم است؟ (2208725) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۶:۳۷:۲۹
عزیزم اخه اینجور ادمها دنبال منافع شخصی خودشون هستن وباتمام وجود از راه اشتباهی که دارن میرن وتعصب گونه از ان دفاع میکنن (2208501) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۱:۲۸:۱۷
حتی در بسیاری از موارد دولتی هم نیست نهاد ها و ارگان های متعدد در تصمیم سازی ایران نقش دارند (2207714) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۲:۴۴:۱۴
این بنده خدا فقط سسفسطه کرده و این مقاله هیچ باری ندارد.پیشنهاد من هم به آقای نویسنده این هست که به جای اینکه خودش را بخواب بزند سری به واقعیت های جامعه بزند حرف های آقای رییس جمهور کاملا واضح است.منظور ایشون از سپردن فرهنگ به دست مردم و اهل فرهنگ برداشتن سایه نهاد های امنیتی از روی این حوزه است. (2207896) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۰:۱۰:۱۸
متاسفانه الان عده ای صاحب مقام و بی مقام میخواهند فرهنگ مورد علاقه شان را به اکثریت مردم تحمیل کنند . آنچه در کوچه وخیابان میگذرد واقعیت جامعه نیست (2207500) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۵:۲۸:۵۳
فرهنگ‌سازی در امر حجاب را باید از اصلاح مانتو فروشی‌ها شروع کرد. در حال حاضر مانتوهای تنگ و بدن‌نما که در مغازه‌های تولیدی عرضه می‌شود وضعیت عفاف و حجاب در جامعه را به طور کل خدشه‌دار ساخته است. (2208328) (alef-13)
 
فاطمه
۱۳۹۳-۰۴-۰۲ ۱۷:۰۶:۰۶
موافقم باید از ریشه درست بشه (2219463) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۵:۳۱:۱۵
بعضی از مسئولین در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن و مقابله با اثر تخریبی ماهواره‌ها اقدامی که نمی‌کنند هیچ با گفته‌های سست خود که به زبان جاری می‌کنند ارزشهای دینی را کم‌رنگ جلوه می‌دهند. (2208332) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۰:۱۱:۵۴
دوست نویسنده، کسی با نظام مدیریتی مبتنی بر قانون بر آمده از باور عمومی مشکلی ندارد، البته اگر باز شما در اینجا یک بام و دوهوا نکنید که برای باور عمومی هم باید چارچوب تعیین کرد. اتفاقا مصداق حرف آقای روحانی هم همین است که فرهنگ بر اساس باورها و حاصل جمع خرد مردم ساخته میشود و برآمده از مردم است و تزریق کردنی نیست. اینکه اندیشمندان سطح کیفی باورهای اجتماعی را بالا ببرند وظیفه ای انکار ناشدنی است. اما اینکار با آموزش امکانپذیر است و نه تفکر خشک و حذفی شما با انسانهایی که تفکراتشان با شما تفاوت دارد. و چه آزار دهنده است هنگامی که دیگران را معلوم الحال می خوانید که خود گواهی بر کم تحملی شما در شنیدن سخن دیگران است. (2207503) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۰:۱۲:۲۶
سپردن فرهنگ به مردم یک شعار عوامفریبانه است چرا که مسلما این دولت هم از مولفه ها و نماد ها و ارزش های فرهنگی مورد نظر خودش حمایت خواهد کرد که البته امری طبیعی است لکن این شعار ها برای تهاجم به دیگر تفکر هاست!!!!! (2207506) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۰:۲۶:۵۴
تجربه در کشور های پیشرفته ثابت شده عموم مردم قضاوتی درستی از آثار فرهنگی دآرند و آزاد سازی نظارت بر تولیدات باعث به حاشه راندن و حذف آثار فرهنگی میگردد
ضمنا فردی که در پشت میز ادراه ارشاد نشسته برای نویسنده ای مانند محمود دولت آبادی نسخه میپیچد یجز کشتن انگیزه و نابودی اندیشه چیز دیگری ندارد

نگاه کنید به ممیزان در دولت قبل مثلا ممیزی خوان حذف کلمه "زیبا" از "خرچنگ زبیا" میگردید ویا مثلا در جمل "دست رد به سینه اش زد" کلمه سینه را نویسنده باید حذف میکرد

از این مثال ها بسیار است با ادامه این روند نباید امیدی به جهانی شدن ادبیات و هنر در ایران داشت

اگر این ممیزی در زمان حافظ و مولانا وجود داشت این دو بزگوار باید در گوشه ی زندان به دلیل ترویج منکرات می پوسیدند (2207533) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۰:۳۲:۱۲
نويسنده محترم ، حرفهاي رئيس جمهور نگران كننده نيست.

شما خودت مي داني كه چقدر تلاش كرده اي تا مغالطه كني و نيازي هم به استدلال براي اثبات ضعف منطقي نوشته ات نيست.

خداوند روزي شما را جاي ديگري حواله فرمايد. (2207553) (alef-10)
 
راحیل
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۰:۴۱:۵۷
من ماندم اگر قرار باشه وزارت فرهنگ همه چیز را رسما واگذار کند ، این همه کارمند و مدیر در این وزارت قراراست از بیت المال بابت چه چیزی حقوق بگیرند ؟ (2207592) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۶:۳۲:۰۱
نصف سازمانهای حکومتی فرهنگی را اگر تعطیل کنید، آب از آب تکان نمی خورد. اینها فقط پول خرج می کنند، خروجی ندارند. (2208489) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۰:۵۲:۱۵
به هر حال هر آدم فرهیخته ای میدونه که فرهنگ نه دولتیه و نه دیکته ای.
اتفاقا این فضای بسته فرهنگیه که موجب بی فرهنگی میشه. چرا که مردم به کارهای زیرزمینی و خارجی روی میارند و از ان بدتر اینکه در این زمینه هیچ بسترسازی ای هم انجام نمیشود و در این حالت است که جامعه بیشترین اسیب را میبیند. مثلا فکر میکنید در این عصر مدرن میشه جلوی ورود پدیده ای رو گرفت؟ اگر این چنین فکر میکنید که سخت در اشتباهید.
نگاهی به جوامع شاخص شرقی و غربی بندازید.کدوم یکی از این جوامع فرهنگ دولتی دارند و ایران امروز از کدام این جامعه میتواند ادعای بافرهنگ بودن تر بکند؟ در تمام این سال ها نتیجه این این همه کار فرهنگی ای که کردید چه بود جز اینکه در پشت چراغ قرمز ها نتونیم همدیگر رو تحمل کنیم و بخاطر کالای مجانی از روی هم رد شیم و هر از چندگاهی در دنیای مجازی صفحه شخصی یک نفر رو مورد عنایت قرار بدیم؟ (2207617) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۶:۱۳:۲۴
اتفاقا فرهنگ هم دولتي است و هم قابل ديکته , نمونه آن تأثير پذيري مردم را از تلويزيون داخلي و ماهواره ها در رفتارشان دقت کنيد (2208435) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۸ ۰۰:۳۳:۰۱
نرود میخ آهنین در سنگ! (2209314) (alef-14)
 
حمید صحرایی
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۰:۵۳:۳۶
مگر فرهنگ فقط فیلم و نمایشنامه و کتاب است؟ تمام رفتارهای اجتماعی و طرز لباس پوشیدن،برگزاری جشنها و ایین ها همه جزیی از فرهنگ است. دقیقا نکته همین جا است که به محض مطرح شدن یک موضوع اندیشمندان سطحی و خرد نگر شروع به سخنوری میکنند. بر حسب اتفاق فیلم ها و نمایشنامه ها و کتب منتشر شده همگی در جهت تامین مخارج خود تابعی از فرهنگ عمومی است. یعنی فیلمساز با توجه به فرهنگ مردم سعی میکند تا فیلمی بسازد که بیننده را جذب کند یا نمایشگاه کتاب، تمام اینها در جهت تامین نیازهای جامعه است.در حالی که نگارنده تصور میکند دولت نمایشگاه برقرار میکند تا ببیند مردم استقبال میکنند یا نه. دولت چه بخواهد و چه نخواهد، فرهنگ عمومی مردم بسته به ورودی های ذهن افراد از راههای گوناگون،ماهواره و اینترنت و باورهای مردم و اداب ورسوم شکل میگیرد.مثال بستن کمربند ایمنی در خودرو اجباری و شامل جرایم میشود. این کار با اجبار پلیس انجام میشود ولی فرهنگ نشده. زیرا اگر فرهنگ شده بود بدون وجود پلیس و جریمه،مردم به بستن کمربند اقدام میکردنند. در چنین شرایطی دولت با شناخت صحیح جهت فرهنگی مردم فقط میتواند نقش نظارتی داشته باشد. رسانه ملی در جهت ایجاد فرهنگ چند سالی است که اخبار گزینشی و فیلمهای سانسورر شده و میزگردهای فرهنگی و اخلاقی به نمایش در میاورد و هر چه این مسیر را بیشتر ادامه داده به بینندگان ماهواره اضافه شده. (2207620) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۱:۱۵:۵۱
بله که حکومت فرهنگ را از مردم گرفنه است . برای مثال از کسانی که دوران گذشته را به یاد دارند بپرسید و ضعیت رانندگی در مقایسه با امروز چگونه بوده است و یا مقایسه وضعیت امنیت خانواده در خیابان در گذشته و حال و ... (2207682) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۱:۱۷:۲۵
شکاف عمیقی بین فرهنگ و سبک زندگی رسمی که از طرف حکومت تبلیغ میشه با آنچه که مردم واقعا بدان اعتقاد دارند و جود دارد. (2207683) (alef-10)
 
کارنامه
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۱:۴۴:۴۹
30 سال است که فرهنگ در دستان دولت است،بازخوردش چیست؟
آیا کارنامه ی فرهنگی دولت ها قابل دفاع است؟ نویسنده ی محترم لطفاً استدلال و دلیل و مدرک برای دفاع از این سبک اداره ی فرهنگ ارائه دهند! (2207739) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۱:۵۶:۱۸
فرهنگ همون چیزی است که الان بین مردم جاریه، دولت و حکومت هرقدر هم که تلاش کنن نمیتونن فرهنگ رو تزریق کنن (2207762) (alef-10)
 
داود
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۱:۵۸:۱۷
فرهنگي كه از صداسيما يا سازمانها تبليغ ميشه راببينيد بافرهنگ عمومي چقدر فرق دار به عنوان مثال موزيكهاي كه در صداسيما پخش ميشود با موزيكهاي كه مردم در خانه يا ماشين گوش مي دهمند چقدر فرق دارد اينه نشانه هاي شكاف عميق فرهنگ حكومت و فرهنگ عمو مي است (2207773) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۲:۰۰:۴۵
این حرف بسیار خوب است.بشرطیکه فقط شعار و بخاطر مصالح گفته نشود.چون هر جا که بروی جواب رد میشنوی و تمامی ادارات دولتی خودشان کار فرهنگی میکنند و حاضر نیستند آنرا به بخش خصوصی ولو به داشتن مجوز فعالیت واگذار کنند.بنده فرزند شهید هستم.بعد از یکسال دویدن و ارائه مدارک لازم توانستیم مجوز موسسه فرهنگی بگیریم.ولی هیچ اداره و سازمان دولتی حاضر نیست حتی بصورت جزئی با ما کار کند.چون خودشان کل کار را انجام میدهند و یا به آشنایان خودشان میدهند.آقای روحانی.لطفا اول از خود دولت شروع کنید. (2207778) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۳:۳۳:۲۴
سخن از فرهنگ از هر شخصی چه مسئول دولتی باشد یا غیر دولتی چنانچه هدف از آن سنگ انداختن در چاه نباشد می باید نخست در چهارچوب و محدوده های تعربف یا تعریفهای از پیش تعیین و پذیرفته شده ای از فرهنگ انجام گیرد تا از این راه جهت گیری گوینده را در باره فرهنگ بتوان شناخت و همچمان گفته او را بتوان پذیرفت یا نقد کرد و بعبارتی دیگر گوینده می باید نخست تعریف یا تعربفهای پذیرفته شده خود را مشخص سازد.
منظور از تعربف یا تعربفهایی که ذکر گردید تعریف منطقی با حد تام است که می باید همه ی عناصر درونی و بیرونی تشکیل دهنده ی شیء یا مفهومی را که موضوع تعریف است در بر داشته باشد و در غیر این صورت شناخت و پذیرش و نقد هر گفته ای با نقص در اطلاعات لازم در زمینه مورد نظر انجام می گیرد و به نتیجه ای ناقص ونا مفهوم می انجامد و بجز از دست دادن وقت و امکانات ، شناخت و پذیرش و نقد مذکور بازده دیگری نخواهد داشت. (2208039) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۴:۳۵:۰۰
در تمام طول تاریخ زندگی بشر. فرهنگ ها را مردم جوامع می ساختند نه دولتها توسط بخشنامه (2208207) (alef-13)
 
محمدشیر
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۴:۴۴:۵۹
مردم خودشان فرهنگ خودشان را اجرا می کنند چیری که همه با آن مشکل دارند بحث حجاب است که متأسفانه الگوی مناسبی برای حجاب تعریف نشده کشور ما دارای قومیتهای فراوانی است و هر قوم در گذشته یک نوع پوشش و لباس می پوشد اما در حال حاضر به جز سه یا چهار قوم دیگه خبری از پوشش محلی وجود ندارد (2208226) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۶:۱۸:۳۰
سلام
با این که تمام مطالب سایت شما را قبول ندارم اما مطالب پر ارزشی همچون اینگونه مطالب در آن کم نیست (2208452) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۷ ۱۶:۳۴:۰۴
سخن از فرهنگ از هر شخصی چه مسئول دولتی باشد یا غیر دولتی چنانچه هدف از آن سنگ انداختن در چاه نباشد می باید نخست در چهارچوب و محدوده های تعربف یا تعریفهای از پیش تعیین و پذیرفته شده ای از فرهنگ انجام گیرد تا از این راه جهت گیری گوینده را در باره فرهنگ بتوان شناخت و همچمان گفته او را بتوان پذیرفت یا نقد کرد و بعبارتی دیگر گوینده می باید نخست تعریف یا تعربفهای پذیرفته شده خود را مشخص سازد.
منظور از تعربف یا تعربفهایی که ذکر گردید تعریف منطقی با حد تام است که می باید همه ی عناصر درونی و بیرونی تشکیل دهنده ی شیء یا مفهومی را که موضوع تعریف است در بر داشته باشد و در غیر این صورت شناخت و پذیرش و نقد هر گفته ای با نقص در اطلاعات لازم در زمینه مورد نظر انجام می گیرد و وبه نتیجه ای ناقص ونا مفهوم می انجامد و بجز از دست دادن وقت و امکانات ، شناخت و پذیرش و نقد مذکور بازده دیگری نخواهد داشت. (2208491) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۸ ۲۲:۴۷:۳۶
منظور ریاست جمهور رو اشتباه متوجه شدید !!

منظور از دادن و گرفتن فرهنگ مدیرت کردن فرهنگ میباشد . منظور جدا کردن فرهنگ از مردم نیست .... (2210863) (alef-14)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۳-۲۹ ۱۷:۳۲:۴۸
سخنان آقای رئیس جمهور ریشه علمی دارد و کسانی که در حوزه فرهنگ و مدیریت فرهنگی تحقیق و مطالعه دارند سخنان منطقی و علمی ایشان را تأئید میکنند. برای حل مشکلات فرهنگی کشور بهترین راه اجرای طرحهای تجربه شده در سایر کشور هاست برای جلو گیری از حیف و میل شدن بوجه کشور بهترین شیوه روشی است که جناب رئیس جمهور ارائه داده اند . (2212441) (alef-14)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.